"Les soldes d'hiver sont un fiasco", s'alarment les organisations d'indépendants

Les soldes d'hiver, qui ont été prolongés jusqu'au 15 février, sont tout sauf un succès, écrit le journal De Zondag sur base d'un sondage réalisé par les organisations d'indépendants flamandes Mode Unie et Unizo auprès de 325 détaillants d'articles d'habillement.
Read full article on: lalibre.be
Vijf dodelijke slachtoffers na instorten school, één grote vraag: hoe kon dit gebeuren?
De instorting van een basisschool in aanbouw op het Antwerpse Nieuw-Zuid heeft vijf levens geëist. Het gaat om drie Portugese arbeiders, een Rus en een Roemeen. Alle lichamen konden geborgen worden. Koning Filip en premier Alexander De Croo (Open VLD) kwamen de reddingswerkers zaterdag een hart onder de riem steken. “We zullen er alles aan doen om te onderzoeken hoe de instorting kon gebeuren”, zegt de hoofdaannemer.
www.nieuwsblad.be
PFOS zat zelfs in blusschuim: Bart Somers wil alle brandweerkazernes onderzoeken op vervuiling
Vlaams viceminister-president Bart Somers (Open VLD) vreest dat de omgeving van heel wat brandweerkazernes met PFOS is vervuild, wegens het gebruik van blusschuim. In Mechelen is dat alvast het geval.
www.nieuwsblad.be
Wie stuurt Jéke Pelssers een verjaardagskaartje?: “Een barbecue is haar laatste wens, die gaan we haar geven met een hoop tekeningen”
Op 23 juni verjaart Jéke Pelssers (62) uit Kotem. Ze is mentaal gehandicapt en palliatief. Haar familie roept iedereen op om Jéke een kaartje of tekening te sturen, zodat ze de verjaardag krijgt die ze verdient.
www.nieuwsblad.be
Chauffeur Vanessa Cantaert na veroordeling Johan Sabbe: “Die man betekent niets meer voor mij. Hij is alleen een zielig vogeltje”
Nadat hij haar had betast, zette chauffeur Vanessa Cantaert haar voet op het gaspedaal en gaf ze plankgas naar Gent om haar baas thuis af te zetten. Twee en een half jaar later is procureur Johan Sabbe veroordeeld. “Ik was doodsbang voor zijn reactie als ik hem zou afwijzen”, vertelt ze.
www.nieuwsblad.be
Gluren bij BV’s: Peter Van de Veire toont wat Crocs met je doen op mooie dagen, Kim Van Oncen geniet van zon, zee en strand
Genieten van het mooie weer, al dan niet in bloot bovenlijf, en de Rode Duivels: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram – die we graag even voor je bundelen.
www.nieuwsblad.be
Onze sterren voor het BK: pakt Tim Merlier zijn tweede driekleur in drie jaar? Of neemt Remco Evenepoel revanche voor woensdag?
Niets is moeilijker te voorspellen dan de uitslag van een Belgisch kampioenschap. En dan al zeker niet op een parcours als dat van Waregem dat nu niet bepaald enorm selectief is. Al kan de wind en onstabiel zomerweer een potentieel saaie koers ineens doen omslaan in een heel sensationele titelstrijd. Daarenboven is het nooit simpel om in dit land nationaal kampioen te worden. Vraag het Greg Van Avermaet maar. Hij is nog altijd op zoek naar zijn allereerste driekleur bij de profs. Of Eddy Merckx die 525 profkoersen won, maar slechts één keer kampioen werd: in Yvoir 1970 op een omloop waar hij het verschil kon maken. Dit is onze selectie voor Waregem 2021.
www.nieuwsblad.be
Jos Van Oosterwyck (72) blikt terug op ‘10 om te zien’: “Wij waren dé graadmeter voor alles wat met muziek te maken had. Zoiets missen we nu”
Als artiest een plekje krijgen in 10 om te zien? Het was steevast muzieksamensteller Jos Van Oosterwyck (72) die de felbegeerde plaatsen invulde. Deze zomer is het iconische programma weer te zien op VTM. Met tal van anekdotes blikt Van Oosterwyck terug op de show. “Toen een artiest geld bij zijn single had gestoken, heb ik dat meteen teruggestuurd.”
www.nieuwsblad.be
Gluren bij BV’s: Peter Van de Veire toont wat Crocs met je doen op mooie dagen, Kim Van Oncen geniet van zon, zee en strand
Genieten van het mooie weer, al dan niet in bloot bovenlijf, en de Rode Duivels: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram – die we graag even voor je bundelen.
www.hbvl.be
Woning door bliksem getroffen in Namen, tien gewonden nadat ‘mini-tornado’ terras wegblaast in Beauraing
De gisteren door het KMI voorspelde intense regen- en onweersbuien hebben alvast voor heel wat schade gezorgd in de provincie Namen. Het terras van een café in Beauraing werd volledig weggeblazen door een 'mini-tornado’. Daarbij zouden tien gewonden gevallen zijn. Dat meldt Sudinfo.be. In Saint-Servais, ten noorden van de stad Namen, is een woning door de bliksem getroffen. Dat meldt de brandweer.
HLN.be
Eerste verdachte van oorlogsmisdaden in september voor Kosovo-tribunaal in Den Haag
Het proces tegen de voormalige rebellenleider Salih Mustafa uit Kosovo begint in september, heeft de internationale Kosovo-rechtbank in Den Haag zaterdag bekendgemaakt. Mustafa was een belangrijk commandant van het zogenoemde Kosovo Bevrijdingsleger (UCK) tijdens het Kosovo-conflict van 1998-99 en wordt verdacht van oorlogsmisdaden. Hij werd in september vorig jaar gearresteerd en overgebracht naar Den Haag.
1 h
HLN.be
Voici votre horoscope de ce dimanche 20 juin 2021: amour, argent, travail, santé…
Ce dimanche 20 juin 2021 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit ? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
2 h
Sudinfo.be
Negen gewonden en tientallen woningen in de as gelegd bij grote brand in Pools dorp
Bij een grote brand in Nowa Biala, een dorp in het zuiden van Polen, zijn negen mensen gewond geraakt en naar het ziekenhuis overgebracht. Meer dan dertig gebouwen zijn gedeeltelijk of volledig vernield. Dat bericht het persagentschap PAP zaterdagavond op gezag van de hulpdiensten, die massaal ter plaatse zijn.
2 h
HLN.be
Dubbele moord op zoon en moeder prominente familie blijft nog onopgelost: Paul (22) kreeg doodsbedreigingen in nasleep fataal bootongeluk
Bijna twee weken na de dubbele moord op Maggie (52) en haar zoon Paul (22) Murdaugh in South Carolina blijft een doorbraak vooralsnog uit. Hun lichamen zijn op 7 juni ‘s avonds aangetroffen op hun omvangrijk domein en vertoonden schotwonden die met een semi-automatisch aanvalswapen en een geweer zijn toegebracht, staat in de bevindingen van de lijkschouwer.
3 h
HLN.be
OVAM-topvrouw over niet-communicatie PFOS-vervuiling: 'Was ministeriële beslissing'
Henny De Baets, de administrateur-generaal van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM), zegt in een mededeling dat de toenmalige minister OVAM vroeg niet te communiceren over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht.
3 h
Knack.be
«C’était l’apocalypse»: une mini-tornade sur Beauraing, il y a 10 blessés (vidéos)
La commune de Beauraing a été particulièrement touchée par les violents orages de ce samedi soir. La terrasse de la brasserie «le Pélerin» a été totalement soufflée par une mini-tornade, dix blessés sont à déplorer. Le vent, la pluie et l’orage ont causé aussi de nombreux dégâts.
3 h
Lameuse.be
Une suite pour la série “Engrenages”? “Pas avec nous” assure Audrey Fleurot
C’est la série française qui s’est le mieux exportée à l’étranger. Ce samedi 19 juin, Audrey Fleurot, Caroline Proust et Thierry Godard étaient présents au Festival de Télévision de Monte-Carlo pour revenir sur le succès d’“Engrenages”, la production Canal+ qui s’est achevée en septembre dernier après huit saisons.
3 h
www.7sur7.be
Euro 2020: le pilote d’un drone arrêté à Munich peu avant Portugal-Allemagne
Le drone survolait une zone interdite au-dessus de l’Allianz Arena.
3 h
Sudinfo.be
LIVE (18u). Winnen Zwitsers van Turkije? Rode Duivels zullen match aandachtig volgen
• Groep A • Aftrap: 18u • Baku • Duivels zullen match aandachtig volgen in functie van volgende ronde. Lees HIER waarom!
3 h
HLN.be
LIVE (18u). Dendert Italië ook in laatste groepsduel tegen Wales?
• Groep A • Aftrap: 18u • Ref: Ovidiu Hategan (Roe) • Stadio Olimpico
3 h
HLN.be
Gemiste penalty tegen Polen breekt Spanje zuur op
Spanje heeft ook zijn tweede wedstrijd op dit EK niet kunnen winnen. Het kon dit keer wel scoren via Alvaro Morata, maar na de gelijkmaker van de onvermijdelijke Robert Lewandowski en een penaltymisser van Gerard Moreno moest het uiteindelijk opnieuw tevreden zijn met een schamel 1-1-gelijkspel. Met nog één groepswedstrijd te gaan is Spanje zo pas derde in groep E.
4 h
De Standaard
Linda De Win kijkt terug op haar loopbaan: “Ik kreeg Siegfried Bracke tegen de muur, dat was de klik”
Linda De Win, 65, gaat met pensioen. Verplicht. Vijftien jaar lang was ze pitbull van dienst in de wandelgangen van onze parlementen, één keer ook de Slimste Mens, maar dat was een gemengd genoegen. Ze woont in Mortsel en groeide op in Antwerpen, al heeft ze het laatste restje accent weggepoetst tijdens haar eerste radiojaren. Een interview in vlekkeloos Nederlands dan maar, over waarom ze geen bloemen zal krijgen van Jambon, haar liefde voor Beerschot en hoe ze als kind al in de Wetstraat rondhing.
4 h
www.gva.be
Noah Servais confirme à l'Euro
Déjà très performant lors des demi-finales, le Liégeois s’est classé 11e de la finale.
4 h
www.dhnet.be
Le Brésil franchit le seuil des 500.000 morts
Le Brésil, deuxième pays le plus endeuillé par le Covid-19 derrière les Etats-Unis, a franchit samedi le seuil des 500.000 morts, a annoncé le ministre de la Santé.
4 h
www.7sur7.be
Spanje kan ook tegen Polen niet winnen: penaltymisser van Gerard Moreno breekt La Roja zuur op
Spanje heeft ook zijn tweede wedstrijd op dit EK niet kunnen winnen. Het kon dit keer wel scoren via Alvaro Morata, maar na de gelijkmaker van de onvermijdelijke Robert Lewandowski en een penaltymisser van Gerard Moreno moest het uiteindelijk opnieuw tevreden zijn met een schamel 1-1-gelijkspel. Met nog één groepswedstrijd te gaan is Spanje zo pas derde in groep E.
4 h
www.hbvl.be
Twintiger met mes in hoofd afgevoerd na geweldsdelict in Vlissingen, verdachte later opgepakt in Antwerpen
Bij een steekpartij in het Nederlandse Vlissingen (Zeeland) is zaterdag aan het einde van de middag een 27-jarige man uit Middelburg ernstig gewond geraakt. Hij is per ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Uren later heeft de Antwerpse politie één verdachte opgepakt.
4 h
HLN.be
Spanje kan ook tegen Polen niet winnen: penaltymisser van Gerard Moreno breekt La Roja zuur op
Spanje heeft ook zijn tweede wedstrijd op dit EK niet kunnen winnen. Het kon dit keer wel scoren via Alvaro Morata, maar na de gelijkmaker van de onvermijdelijke Robert Lewandowski en een penaltymisser van Gerard Moreno moest het uiteindelijk opnieuw tevreden zijn met een schamel 1-1-gelijkspel. Met nog één groepswedstrijd te gaan is Spanje zo pas derde in groep E.
4 h
www.nieuwsblad.be
Wéér geen zege: Spanje bijt, onder meer na penaltymisser, nu ook z'n tanden stuk op Polen en moet vol aan de bak op slotspeeldag
Spanje heeft ook z’n tweede groeps- en thuismatch op dit EK niet kunnen winnen. La Roja bleef in Sevilla op 1-1 steken tegen Polen en zal op de laatste speeldag (tegen Slovakije) vol aan de bak moeten om de volgende ronde te halen. Gerard Moreno liet na rust, al bij een 1-1-stand, een cruciale strafschop liggen.
4 h
HLN.be
Wéér geen zege: Spanje bijt, onder meer na penaltymisser, nu ook z'n tanden stuk op Polen en moet vol aan de bak op slotspeeldag
Spanje heeft ook z’n tweede groeps- en thuismatch op dit EK niet kunnen winnen. La Roja bleef in Sevilla op 1-1 steken tegen Polen en zal op de laatste speeldag (tegen Slovakije) vol aan de bak moeten om de volgende ronde te halen. Gerard Moreno liet na rust, al bij een 1-1-stand, een cruciale strafschop liggen.
4 h
HLN.be
L'Edito: la France aux urnes, le brouillon de 2022
L'édito d'Alexis Carantonis.
5 h
www.dhnet.be
‘De Ring’ en Regenbooghuis steken LGBTQ-gemeenschap in Hongarije hart onder de riem
Zaterdag, bij de aanvang van de zomer, hebben een vijftigtal mensen van de Ring en het Regenbooghuis Limburg een wandeling rondom de Groene Boulevard van Hasselt gemaakt. “Twee thema‘s staan vooraan op de agenda”, vertelt Felix Bergers van De Ring, de nieuwe burgerbeweging die intussen een jaar bestaat. “Een warm maatschappelijk klimaat en een niet te warm meteorologisch klimaat. Solidair en duurzaam leven dus. Oorspronkelijk was het onze bedoeling om elke zaterdagnamiddag een wandeling rondom de Groene Boulevard te maken maar corona heeft ons stokken in de wielen gestoken. Maar nu zijn we er weer, kleurrijker dan ooit.”
5 h
www.hbvl.be
Amerikaanse politie schiet autobestuurder neer die verschillende fietsers omver reed
De politie van Show Low in de Amerikaanse staat Arizona heeft zaterdag een verdachte neergeschoten die voordien met zijn wagen verschillende fietsers geraakt had tijdens een liefdadigheidswedstrijd. Dat meldt de Amerikaanse zender CNN.
5 h
HLN.be
Portugees bondscoach Santos: “Duitsland heeft terecht gewonnen”
Fernando Santos, bondscoach van titelverdediger Portugal, erkende zaterdag dat Duitsland terecht heeft gewonnen op de tweede speeldag in EK-groep F, de ‘groep des doods’. Zijn troepen gingen met 2-4 onderuit in de Allianz Arena in het Duitse München.
5 h
HLN.be
Portugees bondscoach Santos: “Duitsland heeft terecht gewonnen”
Fernando Santos, bondscoach van titelverdediger Portugal, erkende zaterdag dat Duitsland terecht heeft gewonnen op de tweede speeldag in EK-groep F, de ‘groep des doods’. Zijn troepen gingen met 2-4 onderuit in de Allianz Arena in het Duitse München.
5 h
HLN.be
Voormalig Brits parlementsvoorzitter John - 'Order, order!’- Bercow stapt over naar Labour: “Conservatieven zijn uitgegroeid tot populistische, soms xenofobe partij”
John Bercow heeft de Britse Conservatieven verlaten en is overgestapt naar Labour. Bercow raakte tijdens de brexit-saga bij het grote publiek bekend als de parlementsvoorzitter die de woelige debatten moest leiden. Heel vaak riep hij “Order, order!" om het House of Commons in het gelid te krijgen. Bercow zat hoegenaamd niet op de lijn van de harde brexiteers uit zijn toenmalige partij.
5 h
HLN.be
PFOS-affaire: “Samenleving heeft recht op de waarheid en volledig dossier”
Henny De Baets, de administrateur-generaal OVAM, ijvert in het 3M-Oosterweel-dossier voor een onderzoek met volledige kennis van zaken. “In dit voor de burger essentieel debat is geen ruimte voor fragmentaire informatie, noch voor onoordeelkundige verdachtmakingen die een grondig onderzoek door het Vlaams parlement zouden kunnen bedreigen.” Dat stelt de topvrouw van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) zaterdagavond in een mededeling die via haar advocaat werd verspreid.
5 h
www.hbvl.be
België verliest in halve finale European Golden League met 3-0 van Oekraïne
De Belgische volleybalmannen hebben zaterdagavond in de halve finales van de European Golden League Final Four in Kortrijk met 3-0 verloren van Oekraïne. De Red Dragons konden nooit een vuist maken, de setstanden waren 25-15, 25-19 en 25-22.
5 h
www.hbvl.be
Goed nieuws voor de reizigers: rode zones nu plots groen
De coronacijfers in ons land evolueren zo ­gunstig dat België over een tiental dagen ­waarschijnlijk al een groene zone wordt op de ­Europese coronakaart. Ook een dag zonder één overlijden als gevolg van het coronavirus is niet veraf meer.
5 h
www.hbvl.be
Euro 2020: la France tombe dans le piège hongrois
Attendue comme largement vainqueur, la France n’a finalement pas su obtenir mieux qu’un partage contre la Hongrie (1-1). Les Bleus sont apparus inefficaces malgré leur équipe de champions du monde et devront désormais jouer leur qualification contre le Portugal, mercredi.
5 h
www.lesoir.be
Gosens dans tous les bons coups, Ronaldo décisif, Gnabry excellent: les notes des joueurs après Portugal-Allemagne
Au terme d'un match fou, les hommes de Joachim Löw se sont rassurés face au Portugal. Ronaldo et ses équipiers ratent le coche.
5 h
www.dhnet.be
Coronavirus: le Brésil franchit le seuil des 500.000 morts
Le taux d’occupation des lits dans les unités de soins intensifs dépasse 80% dans 19 des 27 Etats du pays et 90% dans huit d’entre eux, a précisé la Fiocruz.
5 h
www.lesoir.be
Roberto Mancini, le coach de l’Italie, place la Belgique parmi les favoris de l’Euro: «Mais la France reste le grand favori»
La France, la Belgique, le Portugal… Roberto Mancini, l’entraîneur de la Squadra Azzura, a donné ses favoris à la victoire finale.
5 h
Sudinfo.be
Live - Thorgan Hazard ontbreekt als enige Rode Duivel op training
De Rode Duivels zijn het EK voetbal 2021 goed begonnen. Volg het belangrijkste nieuws over de nationale voetbalploeg van België in de liveblog hieronder, onder de resultaten.
5 h
www.demorgen.be
Un homme de 39 ans tombe dans un trou dans la Lesse à Lessive et se noie
Un homme originaire de Wellin s’est noyé ce samedi dans la Lesse, à Lessive. Il serait tombé dans un trou et son corps n’a été retrouvé que deux heures plus tard.
5 h
Sudinfo.be
Espagne-Pologne: Lewandowski remet les deux équipes à égalité, Moreno loupe un penalty (DIRECT, 1-1) (Mise à jour)
Les deux équipes sont devancées par la Suède et la Slovaquie aux deux premières positions du groupe après deux journées.
5 h
www.dhnet.be
Laurent Colemonts analyse le but annulé de Gosens: “Gnabry participe à la phase et dérange le gardien”
L'Allemand pensait avoir ouvert la marque mais l'arbitre a annulé son but.
5 h
www.dhnet.be
“On ne s’entendait pas sur le terrain”: l’étonnante explication de Griezmann après le partage en Hongrie
En égalisant à la 66e minute, Antoine Griezmann a permis à la France de ramener un point du déplacement de la France à Budapest, où les Bleus ont partagé l'enjeu face à la Hongrie (1-1) samedi lors de la 2e journée du groupe F de l'Euro.
5 h
www.7sur7.be
Triste nouvelle pour le Président américain: Joe et Jill Biden pleurent la mort de leur berger allemand Champ
Le président américain Joe Biden et sa femme Jill ont été plongés dans le deuil par la mort de leur chien le plus âgé, Champ. Le berger allemand est mort «paisiblement à la maison», selon le communiqué publié par la Maison Blanche samedi.
5 h
Sudinfo.be
La police de l’Arizona abat un suspect qui a percuté plusieurs cyclistes avec son véhicule
La police de Show Low, en Arizona, a abattu samedi un suspect qui, selon elle, a heurté plusieurs cyclistes avec un véhicule lors d’une course cycliste, rapporte samedi CNN.
5 h
www.7sur7.be