Lettre aux anti-Stéphane Pauwels

Depuis le début des démêlés judiciaires de Stéphane Pauwels, je ne compte pas le nombre de fois qu'on m'a demandé de ses nouvelles ou ce que j'en pensais. Comme je ne pouvais pas satisfaire ces demandes par manque d'informations, on me posait des questions sur le personnage.
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Drones gaan in Antwerpen op jacht naar sluikstorters
Meer toezichters, de inzet van mobiele camera’s en zelfs drones moeten ervoor zorgen dat de Antwerpse straten proper blijven en de strijd tegen sluikstorters wordt gewonnen. “Zonder mentaliteitswijziging gaan we er niet geraken”, zegt Antwerps schepen Fons Duchateau (N-VA).
www.gva.be
Beschuldigde Pokémonmoord zegt dat hij Shashia’s keel minutenlang dichtkneep: “Wurgseks liep uit de hand”
Na tweeënhalf jaar zwijgen heeft Jonny Van den Broeck verklaard dat hij Shashia tijdens “lichte wurgseks” per ongeluk gedood heeft. “Ze was teleurgesteld over mijn Pokémonfiguurtjes, ik begon haar te betasten en te kussen, we zijn in bed beland en dan is het uit de hand gelopen”, vertelde hij tijdens zijn verhoor. De familie van Shashia geloofde er duidelijk niets van.
www.gva.be
PVDA-kopstuk Dirk Van Duppen is ongeneeslijk ziek: “Het doet deugd om te zien dat ik mijn steentje heb bijgedragen”
Pancreaskanker, met uitzaaiingen in de lever: die snoeiharde diagnose kreeg Dirk Van Duppen (63), dokter bij Geneeskunde voor het Volk en Antwerps PVDA-kopstuk, zeven weken geleden te horen. “Vorige week haalde de oncoloog een luchtkwaliteitskaart van Antwerpen boven. De kans dat ik zelf slachtoffer ben geworden van datgene waartegen ik streed, is zeker aanwezig”, zegt hij als we samen terugblikken op zijn leven.
www.gva.be
Lady Gaga dondert van podium nadat fan zangeres oppakt en met haar wil dansen
Dat was serieus schrikken voor de fans van Lady Gaga in Las Vegas. Tijdens haar optreden donderdag in Park Theater kwam ze plots pijnlijk ten val. Een man die net voordien op het podium mocht klimmen, besloot haar op te pakken en met de wereldster te dansen… tot hij samen met de zangeres van het podium donderde.
www.gva.be
Boezemvrienden Hairemans (Malinwa) en Haroun (Antwerp) herenigd: “Als ik trainer word, word jij mijn T2”
Aan plaagstoten geen gebrek op de reünie tussen Hairemans en Haroun. Voor het eerst sinds hun afscheid op Transfer Deadline Day zien de ‘roommates’ van weleer elkaar terug. De vergelijking met twee schoolkameraden die mekaar na twee maanden zomervakantie weer kruisen op de speelplaats is treffend.
www.gva.be
Lady Gaga dondert van podium nadat fan zangeres oppakt en met haar wil dansen
Dat was serieus schrikken voor de fans van Lady Gaga in Las Vegas. Tijdens haar optreden donderdag in Park Theater kwam ze plots pijnlijk ten val. Een man die net voordien op het podium mocht klimmen, besloot haar op te pakken en met de wereldster te dansen… tot hij samen met de zangeres van het podium donderde.
www.hbvl.be
«Le contrôleur aurait dû laisser Joshua terminer son trajet»
Mardi soir, Joshua se voyait refuser la validité de son ticket par un contrôleur de la SNCB. En cause, un problème de date, puisque le billet était daté au 16 octobre, alors que nous étions encore le 15 au moment du contrôle. Plusieurs contrôleurs l’affirment: «Le prix du ticket est identique, peu importe le jour. Généralement, on laisse donc passer!»
Lameuse.be
Mexicaanse president onder vuur na vrijlating zoon El Chapo: “We willen geen oorlog”
De Mexicaanse autoriteiten hebben een storm aan kritiek gekregen nadat de zoon van de bekende drugsbaas El Chapo kort na zijn arrestatie werd...
HLN.be
Huis waar Tolkien The Hobbit en The Lord of the Rings schreef te koop
In het Engelse Oxford staat het huis te koop waar schrijver J.J.R. Tolkien van 1930 tot 1947 met zijn gezin woonde. Tolkien zou er zowel The...
1 h
HLN.be
Klimaatactivist die verkleed als Boris Johnson de Big Ben beklom opgepakt
De Londense politie heeft gisterenavond een klimaatactivist van Extinction Rebellion opgepakt enkele uren nadat hij de in de steigers staande Big...
2 h
HLN.be
Les incroyables dessous de la marche noire de dimanche: "Nous attendons beaucoup de familles et des enfants"
"Au début, nous étions deux. À midi, nous étions 50. Le soir, nous étions 1 000. Le surlendemain, nous étions 3 000."
2 h
www.dhnet.be
“Bruegel komt uit Brogel, onze hypothese staat stevig”
In het nog te verschijnen ‘Pieter Bruegel, een Limburger?!’ stellen drie Limburgse auteurs dat Bruegel wèl in Grote-Brogel werd geboren en opgroeide. “We hebben geen geboorteakte, geen ultiem bewijs. Wel bekijken we op wetenschappelijke wijze oude bronnen met nieuwe ogen. Onze hypothese staat stevig.”
2 h
www.hbvl.be
Expo Dacia Felix in Gallo-Romeins Museum
2 h
www.hbvl.be
Europom: happening en expo rond fruit
2 h
www.hbvl.be
Feestprogramma voor dertigste Jeneverfeesten
2 h
www.hbvl.be
Kringwinkels gooien zaterdag deuren open
2 h
www.hbvl.be
Militaire afbetalingen dubbel zo hoog volgende legislatuur
HASSELTTijdens de volgende legislatuur zal er 5,424 miljard euro afbetaald worden van een totaal van 9,2 miljard euro aan militaire investeringen zoals de F-35’s en de fregatten. Dat is dubbel zoveel dan het afbetalingsbedrag - 2,374 miljard euro - voor de jaren 2020-2024 dat in de Strategische Visie van Steven Vandeput uit 2015 gepland was. Komt de werking van Defensie zo niet in het gedrang?”, vraagt volksvertegenwoordiger Kris Verduyckt (sp.a) zich af.
2 h
www.hbvl.be
Verlichte belevingsloop op be-Mine
2 h
www.hbvl.be
Grootste modelbouwbeurs van het land in Limburghal
2 h
www.hbvl.be
Speedpedelecs worden op sommige jaagpaden toegelaten
2 h
www.hbvl.be
“Energiebesparing is de enige weg”
2 h
www.hbvl.be
Staakt-het-vuren in Syrië al meteen geschonden
Ras al-Aïn Turkije zou voor vijf dagen stoppen met schieten in het noordoosten van Syrië, maar dat bestand werd al bijna meteen geschonden. Bedoeling was dat de Koerdische milities zich zouden terugtrekken uit de ‘veiligheidszone’, maar de Europese president Tusk noemt dat “geen staakt-het-vuren, maar capitulatie”.
2 h
www.hbvl.be
Mexicaans drugskartel neemt hele stad over
CuliacànDe arrestatie van de Mexicaanse drugsbaron Ovidio Guzmán maaktevan de Mexicaanse stad Culiacàn vrijdag een oorlogsgebied. Het drugskartel sloot bruggen en uitgangswegen af, bevrijdde en bewapende gevangenen en kidnapte en vermoorde familieleden van soldaten en agenten. Waarop Guzmán weer werd vrijgelaten.
2 h
www.hbvl.be
“Inval in Syrië dwingt Europa tot echt migratiebeleid”
“De Turkse inval in Syrië is een wake-upcall voor Europa om eindelijk werk te maken van een echt en efficiënt migratiebeleid. Makkelijk zal dat niet worden. Maar er is geen alternatief.” Dat zegt Kris Peeters (CD&V) in zijn eerste interview als Europees Parlementslid.
2 h
www.hbvl.be
In vrouwenkleren op de vlucht voor de Duitsers
Dinsdag start op Canvas de nieuwe reeks Kinderen van het verzet. Een van de aangrijpendste getuigenissen is die van Laurent Marting (81) uit As, wiens vader, moeder en nonkel het leven lieten tijdens de Tweede Wereldoorlog. “Ze hebben gevochten voor onze vrijheid en democratie, maar toch worden ze tegenwoordig afgeschilderd als bandieten. Dat valt zwaar.”
2 h
www.hbvl.be
Brandweer wil weten waar uw bed staat
De brandweer en Binnenlandse Zaken zijn laaiend enthousiast over een app die enkele studenten hebben ontwikkeld. Die helpt brandweermannen om sneller hun weg te vinden in een brandende woning.
2 h
www.hbvl.be
Terreurverdachte wou aanslag plegen in Parijs met 9/11 als voorbeeld
2 h
www.hbvl.be
Johnson wint zelfs als hij verliest
LondenMet het oog op de cruciale Brexitstemming vandaag (zaterdag) in het Britse parlement, probeerde premier Boris Johnson vrijdag als een bezetene stemmen bijeen te harken. Uit de bevraging van parlementsleden bleek dat hij amper drie stemmen tekort kwam om de magische grens van 320 ja-stemmers te halen. Maar zelfs als hij verliest, dan nog zal Johnson op termijn winnen.
2 h
www.hbvl.be
Honderdduizenden betogers leggen openbaar leven in Barcelona lam
2 h
www.hbvl.be
Boter
René Magritte verheft een perfecte klont boter tot hoge kunst. En houdt ons op een museale afstand.
2 h
www.hbvl.be
Belg is pak gieriger dan Nederlander
BRUSSEL Onze noorderburen zijn véél vrijgever dan wij Belgen als het over liefdadigheid gaat, blijkt uit een nieuwe studie.
2 h
www.hbvl.be
Moorddadig goede ‘Silent Witness’ toe aan seizoen 20
Zaterdagavond is al jaren een vaste plek voor steengoede fictie op Canvas. De komende weken trekken we weer naar Londen, voor opvallende moordzaken in ‘Silent Witness’.
2 h
www.hbvl.be
Energieminister VS weigert documenten voor impeachment-onderzoek te overhandigen aan Democraten
De Amerikaanse energieminister Rick Perry weigert documenten te overhandigen die de Democraten hebben opgevraagd voor hun onderzoek naar een...
2 h
HLN.be
Broer president Honduras veroordeeld voor drugsfeiten in New York
In New York is de broer van de president van Honduras vandaag veroordeeld in een rechtszaak rond grootschalige cocaïnehandel. Juan Antonio ‘Tony’...
3 h
HLN.be
President Noord-Macedonië teleurgesteld over beslissing EU, maar: “Geen enkel besluit is eeuwig”
De Noord-Macedonische president Stevo Pendarovski is teleurgesteld over het besluit op de EU-top om de toetredingsonderhandelingen met het land...
3 h
HLN.be
Radio Scorpio viert dit weekend haar 40-jarig bestaan
De Leuvense Radio Scorpio, het oudste nog actieve onafhankelijke radiostation van Vlaanderen, viert dit weekend haar 40-jarig bestaan. Na een...
4 h
HLN.be
Un restaurant sanctionné pour avoir proposé une carte sans prix aux femmes
Un célèbre restaurant de Lima a été condamné à payer une amende de 60.000 dollars pour avoir discriminé ses clientes auxquelles les serveurs donnaient des cartes qui ne mentionnaient pas les prix.
4 h
www.7sur7.be
De moeizame strijd van Bpost tegen Amazon
01:08 Na een rampzalige opstart slaat de motor van Radial, de Amerikaanse e-commercedochter van Bpost, opnieuw aan. Maar het ‘kleine’ bedrijf moet hard knokken tegen de gigant Amazon. ‘Niet iedereen is tevr...
4 h
www.tijd.be
Stephan Vanfleteren | 'Hoe meer je weet, hoe minder je weet'
01:07 ‘Elk portret is een zelfportret’, zei een fotograaf ooit. En zo is ‘Present’, het nieuwe boek van Stephan Vanfleteren, misschien wel een autobiografie. In foto’s en in woorden. ‘Maar op het einde sneu...
4 h
www.tijd.be
VRT op ramkoers met architecten over dure nieuwbouw
01:04 Op een moment dat de VRT voor zijn dotatie moet vechten, zit hij ook in de knoei met zijn nieuwbouw. Vier jaar na de lancering voeren de omroep en de architecten nog altijd strijd over de factuur.
4 h
www.tijd.be
‘Ik zou dit regeerakkoord nooit zelf hebben geschreven'
01:02 Ze raakte verkozen met de belofte ‘Let’s shake things up’ en is nu al de luis in de pels van de Vlaamse meerderheid. Sociaal onderneemster Sihame El Kaouakibi spiegelt zich aan de Amerikaanse Alexandr...
4 h
www.tijd.be
Super Saturday bepaalt lot brexit
01:01 De Brits premier Boris Johnson is ‘overtuigd’ dat hij vandaagt in het Lagerhuis een meerderheid vindt voor de nieuwe brexit-deal.
4 h
www.tijd.be
Een gok van 681 miljoen euro
01:00 Voor Vlaamse ondernemingen maakt het verschil tussen aye en no in het House of Commons 681 miljoen euro aan douaneheffingen uit. Met een hoop gedoe erbovenop.
4 h
www.tijd.be
Boris Johnson kan enkel winnen
01:00 De onnavolgbare brexitsaga beleeft na drie jaar zijn Super Saturday. Keurt het Britse parlement de nieuwe deal van premier Boris Johnson goed, dan is hij de redder des vaderlands. Sneuvelt het akkoord...
4 h
www.tijd.be
Wat de brexit voor u betekent
01:00 Wat verandert voor de consument, de belegger en de ondernemer als het Britse parlement tot een stemming overgaat en de brexitdeal goedkeurt of afwijst?
4 h
www.tijd.be
Burgercollectief blokkeert distributiecentrum Proximus in Courcelles
Een burgercollectief voert deze nacht actie aan het logistieke centrum van Proximus in Courcelles bij Charleroi. Een kleine honderd "boze burgers"...
4 h
HLN.be