LIVE. 1-0! Invaller Muleka beukt in eerste verlenging deur naar kwartfinales open voor Standard

• Croky Cup • Sclessin • Aftrap: 20u45 • Geen goals in reguliere speeltijd, verlengingen aan de gang
Read full article on: hln.be
‘Telefacts’ geeft inkijk in de meest beruchte gevangenis van de VS
Effingham Prison in de Amerikaanse staat Georgia is één van de beruchtste gevangenissen van de Verenigde Staten. Bruut geweld, rivaliserende bendes en moordcomplotten zijn er dagelijkse kost. Dat heeft onder meer te maken met de verschillende gangs die er actief zijn. Zo troepen er witte neonazi gevangenen samen die er lijnrecht tegenover de Afro-Amerikaanse geïnterneerden staan.
5 m
HLN.be
Golden Palace s’apprête à racheter les magasins Press Shop et Relay
L’opérateur de salles de jeux Golden Palace devrait racheter Ubiway Retail, la division de bpost qui regroupe notamment les magasins Press Shop et Relay, rapporte mercredi L’Echo. Le montant de la transaction n’est pas connu.
8 m
www.7sur7.be
‘Pano’ start met onderzoek naar de toekomst van de kippenindustrie
In dit nieuwe seizoen van ‘Pano’ komen onder meer reportages aan bod over de mentale impact van corona op jongeren en getuigen bedrijfsleiders hoe ze na een faillissement toch gewoon doorgaan met firma, maar beginnen doet de reportagereeks met een aanklacht over kippenindustrie. Want kippenvlees is populairder dan ooit.
HLN.be
Artur, étudiant verviétois, se dit injustement pénalisé… pour s’être mis en quarantaine lors de ses examens: «Le moral en prend un énorme coup»
Le 18 janvier, Artur Rafaelyan, étudiant de master 1 en gestion publique de la HELMo à Liège, a été testé positif au coronavirus. Il l’a communiqué à son école, s’est mis en quarantaine et devra maintenant attendre… septembre pour passer ses examens.
Sudinfo.be
330 patients admis chaque jour à l’hôpital en moyenne
Entre le 19 et le 25 janvier, il y a eu en moyenne 330 patients admis à l’hôpital et positifs au Covid-19, soit une augmentation de 51% par rapport à la période de référence précédente. Au total, 3.438 personnes positives au Sars-Cov 2 séjournent actuellement à l’hôpital (+42%), dont 367 patients traités en soins intensifs (-6%), indique mercredi Sciensano, l’Institut de Santé publique.
www.7sur7.be
Coronavirus en Belgique: quelque 330 patients positifs au Covid-19 admis chaque jour à l'hôpital en moyenne
Les chiffres du jour du coronavirus en Belgique.
www.lalibre.be
Coronacijfers stijgen opnieuw met 77 procent: aantal dagelijkse besmettingen flirt met kaap van 50.000
Het aantal coronabesmettingen in ons land blijft fors stijgen, net zoals het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen. Dat blijkt woensdag uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Opvallend is dat het aantal patiënten op intensieve verzorging wel nog steeds daalt.
www.hbvl.be
AUSTRALIAN OPEN. Mertens klopt Flipkens in Belgisch dubbelonderonsje - Swiatek na ferme comeback bij laatste vier
Elise Mertens heeft zich samen met Veronika Kudermetova geplaatst voor de halve finales op de Australian Open. In de kwartfinales was de Belgisch/Russische tandem in twee sets te sterk voor Kirsten Flipkens en Sara Sorribes Tormo. Na 1 uur en 20 minuten stond de 6-3 en 6-4 op het scorebord.
HLN.be
AUSTRALIAN OPEN. Mertens klopt Flipkens in Belgisch dubbelonderonsje - Collins naar halve finales
Elise Mertens heeft zich samen met Veronika Kudermetova geplaatst voor de halve finales op de Australian Open. In de kwartfinales was de Belgisch/Russische tandem in twee sets te sterk voor Kirsten Flipkens en Sara Sorribes Tormo. Na 1 uur en 20 minuten stond de 6-3 en 6-4 op het scorebord.
HLN.be
Annemie Struyf in Noorwegen voor nieuw seizoen ‘Het Hoge Noorden’: “Opnieuw blijkt verhuizen een serieuze relatietest”
Annemie Struyf (60) zit opnieuw in het hoge Noorden. Na het overweldigend succes van het eerste seizoen is de tv-maakster er bezig met de opnames van een nieuwe reeks. “Daarin komen zowel vertrouwde als nieuwe gezichten aan bod”, vertelt Struyf die stevig scoorde met de eerste reeks. “Emigreren blijft een enorme sprong in het diepe. Ik heb opnieuw vastgesteld dat het niet goedkomt als je geen ontzettend goed team bent.”
HLN.be
Natalia goes hardstyle met Mark with a K: “Ik heb niks met dancemuziek, maar op dit nummer heb ik keihard gedanst”
“Tomorrowland, here we come!” Natalia (41) laat deze zomer Boom op z’n grondvesten hakken. De Kempense diva verleent haar powerstem aan de harddance beats van Mark with a K. “Een verrassend, maar leuk tussendoortje”, volgens de zangeres die pas beviel van haar tweede kind. “Nu geniet Natalia nog van moederschapsverlof”, volgens de dj, “maar ze staat al te springen om ons nummer live te brengen in de Schorre.”
HLN.be
La quarantaine assouplie dans les écoles n’enthousiasme pas dans la région carolo: “N’importe quoi”
Les différents ministres en charge de la Santé se retrouvent ce mercredi matin avec leurs homologues en charge de l’Éducation pour discuter d’une possible adaptation des règles sanitaires dans les écoles. Le Ministre fédéral, Franck Vandenbroucke (Vooruit), plaide pour un assouplissement de la quarantaine. À Charleroi, on se questionne.
www.7sur7.be
Ruim 220 nieuwe plant- en diersoorten ontdekt in Mekong-stroomgebied
Wetenschappers van over de hele wereld hebben in één jaar tijd 224 nieuwe planten- en diersoorten ontdekt in de landen langs de Mekong-rivier in Zuidoost-Azië. Dat blijkt woensdag uit een nieuw rapport van het Wereld Natuur Fonds (WWF).
HLN.be
Microsoft overtreft verwachtingen met kwartaalcijfers door toenemende vraag naar producten voor thuiswerken
Microsoft blijft profiteren van een toenemende vraag naar producten die werknemers nodig hebben om thuis te werken tijdens de coronapandemie. Door de combinatie van werken vanuit huis en werken op kantoor hebben ondernemingen clouddiensten nodig van het softwarebedrijf. Microsoft verdiende ook meer geld met Office-pakketten, met daarin onder meer Excel en Word.
HLN.be
Transfer Talk. United leent Martial uit aan Sevilla - Cercle huurt Ganvoula
De wintermercato duurt nog tot en met 31 januari. Welke Belgische clubs versterken zich in de slotweek? En doen enkele internationale dossiers (Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Erling Braut Haaland) nog stof opwaaien? Bij HLN.be zit je op de eerste rij om al het transfergerelateerde nieuws uit onze competitie en in het buitenland op te volgen.
HLN.be
Alcoolisé et privé de permis à Liège, un conducteur reprend sa voiture et est arrêté
La police était mobilisée en nombre ce week-end pour effectuer des contrôles «alcool au volant». Cette opération d’envergure s’inscrivait dans le cadre de l’action nationale du week-end sans alcool. 2% des conducteurs contrôlés étaient positifs.
Lameuse.be
“Dat zijn geen mensen, dat zijn beesten”. Beluister de Kroongetuigen: De cafémoorden
29 september 2003 is een datum die bij veel Geraardsbergenaars voor altijd in het geheugen gegrift staat. Die nacht vond, op de Markt van Geraardsbergen, een gruwelijke roofmoord plaats in café Het Vraagteken. Drie jonge mensen werden er, voor nauwelijks 3600 euro, door twee broers in geldnood vermoord. In De Kroongetuigen vertellen de speurders die het onderzoek voerden en de nabestaanden van de slachtoffers het verhaal van de dramatische gebeurtenissen van die nacht. Ze proberen vooral een antwoord te vinden op de vraag waarom de daders zo koelbloedig en genadeloos te werk gingen.
HLN.be
ONZE OPINIE. “Zelfs een mailtje ‘afvuren’ richting Poetin zou de voorbije weken voor ons leger moeilijk zijn geweest”
De oplopende crisis tussen Rusland en Oekraïne is veel minder “ver van ons bed” dan we denken. Zelfs niet in vogelvlucht: de grens met Oekraïne is ongeveer even ver weg van Brussel als Rome. Maar geen vrees: het Belgisch leger liet al weten “paraat” te staan en driehonderd troepen klaar te houden. Volgens experten hebben ze niet eens voldoende munitie om langer dan enkele weken een conflict aan te gaan. Maar zelfs een mailtje “afvuren” richting Poetin zou al moeilijk zijn. Zo kreupel lag ons leger onlangs na een recente cyberaanval. Het is een debat dat we moeten voeren: willen we nog militairen waarmee je naar een oorlog kan gaan?
HLN.be
INTERVIEW. Mario De Clercq: “Als Eli, Michael of Toon ooit wereldkampioen willen worden, moeten ze het nú doen”
Twintig jaar geleden won hij zijn derde wereldtitel, vandaag is hij de mentor van de belangrijkste Belgische kanshebbers voor WK-goud. Mario De Clercq (55) tussen Zolder en Fayetteville. “Het kan dagen goed gaan en een uur voor de start kan je plots ineenkrimpen van de stress.”
HLN.be
Wat is er dit weekend te doen in uw gemeente? Dit zijn onze tips
De ene telt dit weekend volop vogels, de andere smijt zich in de dichtregels. Maar naast het Vogeltelweekend en de Poëzieweek staat er nog heel wat op de agenda. Wat dacht je van een vurig potje flamenco? Dit zijn onze uittips.
www.hbvl.be
Deze vrouwen bewijzen dat het meer dan oké is om lang haar te hebben na je vijftigste. “Vijftig is het nieuwe dertig”
Van zodra je de vijftig bent gepasseerd, is het not done om nog steeds lang haar te hebben. “Onzin”, zegt BV-kapper Jochen Vanhoudt.
www.hbvl.be
Koning voetbal en kasteelheer Planckaert: dit zijn de best bekeken programma’s van 2021
Sterkhouders zullen sterkhouders blijven, van de liefde voor het voetbal tot tv-zender Eén als dominant bastion. Dat leert de lijst met best bekeken programma’s van 2021. Al zijn er ook verrassingen, zoals een kleine ijsbeer.
www.hbvl.be
Eerste transpersonage van DC maakt opwachting in ‘Batgirl’ van Adil en Bilall
Adil El Arbi en Bilall Fallah draaien momenteel ‘Batgirl’ voor superheldenfabriek DC, een film die om meerdere redenen een mijlpaal wordt. Niet alleen wordt het de eerste soloprent van het gekende personage. Er zal ook voor de eerste keer een transpersonage haar opwachting maken in een DC-film, gespeeld door een transgender persoon.
www.hbvl.be
Maasmechelaar uit ‘Taxi Joris’ put voor job bij Kind en Gezin uit eigen verleden: “Opgegroeid in kansarm gezin”
Woensdag rijdt Taxi Joris rond in Limburg om Engin Özdemir op te pikken. De 41-jarige Maasmechelaar werkt bij Kind en Gezin in Genk. “Dat wij als gezinsondersteuners zelf heel wat bagage hebben, is onze kracht”, vertelt Engin die opgroeide in een kansarm gezin.
www.hbvl.be
De stem van Siri zoekt een hond
Via Viervoeters op Play4 gaat Libelia De Splenter vanavond op zoek naar gezelschap in haar keramiek-atelier. Dominique Van Malder en Joris Hessels stellen haar een husky voor, maar terwijl Libelia kennismaakt met Charly moet je eens op haar stem letten. Misschien herken je haar wel van je gps of iPhone.
www.hbvl.be
Onze TV-tips: Een opmerkelijk acteur, paniek in de tent en een jonge Tom Hanks
Weet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.
www.hbvl.be
Wie Wim Helsen wil zien, moet snel zijn: voor deze voorstellingen reserveer je nu al best
Voor een nieuwe show van Wim Helsen moet je je altijd reppen. Nu zijn al tal van zijn voorstellingen uitverkocht. En neem maar van ons aan dat ook voor de andere tips veel vraag zal zijn.
www.hbvl.be
COLUMN. “Ook wij willen uit het kader breken, proberen te vinden wat da Vinci zocht”
In welk schilderij zou u willen leven? Of beter nog: in welk schilderij leven wij? Ik herinner me een mysterieus kinderboek over een vreemde man die in tijden van nood letterlijk zijn toevlucht zocht in een schilderij. Hoe groot die andere wereld wel was waarin hij stapte? Het fascineerde me mateloos. Was het er beklemmend, zoals in een doos van Schrödinger? Of was het schilderijkader meer een poort naar een andere dimensie dan een deur naar een kleine, onzichtbare isolatiecel? Dat de man naar eigen goeddunken in en uit het schilderij kon, brengt me naar hier en nu, naar ons.
www.hbvl.be
Persoonlijke dagvaarding tegen Tommelein en Peeters ingetrokken
De persoonlijke dagvaarding tegen voormalig Vlaams minister Bart Tommelein en huidig minister Lydia Peeters voor uitspraken in het dossier van de zonnepanelen en de terugdraaiende teller is ingetrokken. Dat lieten de twee Open Vld’ers dinsdag weten. “Voor hen is daarmee het dossier persoonlijk afgesloten”, zo staat in een gezamenlijke mededeling. “Beiden zijn uiteraard tevreden met deze afloop, en zullen hier niet verder in de media op reageren.”
www.hbvl.be
Vanaf vrijdag is het verboden om kerncentrales te fotograferen
Vanaf 28 januari is het verboden om kerncentrales te fotograferen. Ook als toerist of als journalist. Tenzij je een uitzondering krijgt van de minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).
www.hbvl.be
Het noodplan voor bedrijven: studenten, asielzoekers en werklozen moeten personeelsuitval opvangen
Mogen (brug)gepensioneerden, tijdelijk werklozen, asielzoekers en studenten straks ingezet worden om de personeelsuitval door omikron op te vangen? Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) trekt woensdag met het noodplan van de sociale partners naar de regeringstafel. Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) roept studenten alvast op om zo veel mogelijk bij te springen.
www.hbvl.be
Uitnodiging van federaal parlement is godsgeschenk voor antivax-helden
Vandaag starten in de Kamer de hoorzittingen over de vaccinatieplicht. Die zullen wel even duren, want er zijn maar liefst 32 experten uitgenodigd. Voor elke partij een handvol. Tegen dat de hoorzittingen zijn afgerond, is omikron hopelijk voorbij zijn piek. Tenzij de spreektijd 32 keer echt ingeperkt wordt natuurlijk, maar dat is nu net de essentie van een hoorzitting: dat je iemand de kans geeft om te spreken.
www.hbvl.be
Bitcoin op laagste punt in ruim vijf maanden, wat is er aan de hand?
Gaat de cryptomunt nog verder in waarde dalen of wordt de opgang eindelijk weer ingezet? Het is de vraag van één miljoen. “Te veel onzekerheden wereldwijd staan een eensluidend antwoord in de weg”, zegt crypto-experte Gwen Busseniers.
www.hbvl.be
Intern onderzoek naar politiegeweld tijdens betoging
De Brusselse politie is een intern onderzoek gestart naar politiegeweld tijdens de coronabetoging afgelopen zondag. Op amateurbeelden is te zien hoe een man hardhandig tegen de grond wordt gewerkt en enkele rake klappen van een agent krijgt.
www.hbvl.be
Willy Claes stopt als voorzitter Limburgse onderwijsassociatie
Hendrik Verbrugge (N-VA) is dinsdagavond aangesteld als nieuwe voorzitter van de Associatie Universiteit-Hogescholen Limburg. Verbrugge volgt minister van Staat Willy Claes op, die na achttien jaar de fakkel doorgeeft.
www.hbvl.be
Geen coronatsunami in het hoger onderwijs: amper 400 studenten kunnen examen niet afleggen
Ondanks de recordcijfers aan besmettingen in onze provincie, valt het aantal studenten dat door besmetting of quarantaine niet kan deelnemen aan examens mee. “Iedereen krijgt de kans om een gemist examen in te halen”, klinkt het bij de Limburgse hogescholen en universiteit.
www.hbvl.be
Negen procent van jongeren verlaat school zonder diploma
In Vlaanderen verlaat negen procent van de jongeren de schoolbanken zonder secundair diploma. Dat is een verbetering, en wellicht het gevolg van de coronaregels.
www.hbvl.be
Na een resem aan rellen kan het feest nu echt voorbij zijn voor Boris Johnson
De druk op de Britse premier Boris Johnson neemt toe na de vele onthullingen over lockdownfeestjes. Een topambtenaar moet nu in een rapport oordelen welke overtredingen hij heeft begaan in wat ondertussen “partygate” heet. Ook de Londense politie Scotland Yard onderzoekt de zaak.
www.hbvl.be
Kremlin noemt kans op conflict “groter dan ooit”
De spanning tussen Rusland en Oekraïne blijft stijgen. Rusland beschuldigt Oekraïne, de VS en de NAVO ervan dat ze aansturen op een militair conflict. En noemt de kans dat het daarop uitdraait daarom “groter dan ooit”.
www.hbvl.be
Eftelingfans in het verweer tegen de afbraak van ‘Het Spookslot’: al 5.000 handtekeningen
De Efteling verbouwt: het park krijgt een nieuw hotel en een nieuw ‘themagebied’ met een overdekte attractie. Om daar plaats voor te maken, wordt Het Spookslot afgebroken. En dat is niet daar de zin van heel wat die hard-fans. Zodanig zelfs dat ze een petitie opstartten. Intussen zamelden ze al ruim 5.000 handtekeningen in. “Het is een iconische attractie”, zegt een woordvoerder van het park. “Dat die verdwijnt, beroert mensen, maar de beslissing staat vast.”
www.hbvl.be
Hypermodern en professioneel geleid: Russisch leger breekt met aftandse imago
Vergeet het beeld van Sovjetsoldaten in aftandse tanks dat je kent uit de films. Het Russische leger dat aan de grenzen met Oekraïne staat te wachten, is hypermodern en wordt strak en professioneel geleid. In brute aantallen verslaat het China en de Verenigde Staten op verschillende fronten. En met de cybertak is het zelfs in staat om het internet in Oekraïne plat te leggen. “Ze hebben zich herpakt.”
www.hbvl.be
Al 12 miljoen voor de behandeling van kanker met hitte
Het Leuvense medtechbedrijf ElmediX heeft zopas 4 miljoen euro opgehaald om zijn thermische therapie in de strijd tegen kanker verder te ontwikkelen. De technologie is nog ver van goedgekeurd, maar de eerste resultaten zijn hoopgevend.
www.hbvl.be
Vlaanderen-neo’s Bonneu en Fretin maken profdebuut op Mallorca
Van woensdag tot en met zondag mag een blik beroepsrenners met de Challenge Mallorca hun eerste rugnummer van 2022 opspelden. Onder hen ook twee Limburgse neo’s, die ondanks hun Frans klinkende achternaam uitkomen voor Vlaanderen: Kamiel Bonneu en Milan Fretin.
www.hbvl.be
Hij is al 40 jaar, speelt amper en toch denkt deze Limburg United-speler niet aan stoppen
Ondanks zijn eerder sporadische speelminuten voelt ouderdomsdeken Milos Bojovic (40) zich nog steeds goed in zijn vel bij Limburg United. De Serviër hoopt zijn carrière op het hoogste niveau nog met één seizoen te kunnen rekken.
www.hbvl.be
Opération maintien: c’est le Jour J pour Seraing
La lutte s’annonce féroce dans le bas de classement. Un Seraing en chute libre reçoit une équipe du Beerschot revigorée par son succès sur OHL.
Lameuse.be
Une personne suspectée d’attouchements sur des petits enfants dans une école maternelle à Mouscron: «Nous sommes tous en état de choc!»
Des parents ont déposé plainte, ce dimanche, pour des faits de mœurs survenus dans une école à l’encontre d’enfants de maternelle. Désormais, l’affaire est à l’instruction et l’enquête devra déterminer la véracité des accusations.
Sudinfo.be
Grijze woensdag met wat kans op motregen
Het blijft woensdag grijs, maar overwegend droog met temperaturen tussen 0 en 6 graden. Vanaf donderdag wordt het zachter en wisselvalliger, meldt het KMI.
HLN.be
Verdwaald op de donkerste plek van België: koppel met baby pas na uren gevonden in Hoge Venen
Een Antwerps koppel met een baby’tje van acht maanden is na urenlang zoeken teruggevonden in de Hoge Venen. Het gezin raakte de weg kwijt tijdens een sneeuwwandeling, en kon op het nippertje gered worden. Ook de voorbije weken moesten de hulpdiensten al uitrukken voor verdwaalde toeristen in de Hoge Venen. Ervaren natuurgidsen weten dat dit de gevaarlijkste periode van het jaar is. Rond de jaarwisseling raken elk jaar gemiddeld tien wandelaars het spoor bijster tijdens hun tocht door het drassige plateau in de Ardennen, waar de duisternis van het ene moment op het andere valt en het tot min twintig kan vriezen.
HLN.be