Livraison record de matériel dans les maisons de repos bruxelloises en vue de la 3e dose de vaccin contre le coronavirus

Iriscare, l’organisme dédié à la protection sociale en Région bruxelloise, a effectué au cours de la semaine l’une de ses plus grosses livraisons de matériel aux maisons de repos et résidences-services, indique-t-il vendredi. Cela en vue de préparer l’administration de la 3e dose du vaccin anti-covid. Un stock stratégique d’un demi-mois d’équipements de protection a également été livré.
Read full article on: sudinfo.be
Antoine de Caunes : "Le syndrome de l’imposteur, je l'aurai jusqu'à mon dernier souffle"
À 67 ans, Antoine de Caunes a pris quelques rides, vu ses cheveux blanchir, mais il a gardé le même sourire espiègle que lorsqu'il faisait se tordre de rire la France entière. Personne n'a oublié son duo mythique avec José Garcia devant Philippe G
www.lalibre.be
La ville de Christchurch en Nouvelle-Zélande se sépare de son sorcier
Après plus de trente ans de bons et loyaux services, le sorcier de Christchurch, en Nouvelle-Zélande, a été contraint par le conseil municipal de quitter ses fonctions.
www.7sur7.be
Atlas-draagraket met asteroïdensonde Lucy gelanceerd
Vanop Cape Canaveral in Florida is vandaag een Atlas-draagraket vertrokken die een sonde naar de Trojanen moet slingeren, zo was op NASA TV te zien. De Atlas-5 van lanceerbedrijf ULA steeg op om 11.34 uur Belgische tijd.
HLN.be
Coronavirus : la Russie enregistre pour la première fois 1.000 morts en une journée
La Russie a enregistré samedi 1.002 décès du Covid-19 en 24 heures, dépassant pour la première fois la barre des 1.000 décès quotidiens depuis le début de la pandémie, alors que la campagne de vaccination du pays est au point mort.
www.dhnet.be
Nederlanders tanken massaal vlak over Belgische grens: ‘Leuker én goedkoper!’
Tankstations in het noorden van de Kempen draaien overuren. De Nederlandse brandstofprijzen zijn nog hoger dan de onze, dus trekken onze noorderburen massaal de grens over om te tanken.
De Standaard
La Russie enregistre plus de 1.000 morts du Covid en 24 heures pour la première fois
La Russie a enregistré samedi 1.002 décès du Covid-19 en 24 heures, dépassant pour la première fois la barre des 1.000 décès quotidiens depuis le début de la pandémie, alors que la campagne de vaccination du pays est au point mort.
Sudinfo.be
Brood 10 tot 20 cent duurder tegenover vorige maand
Als u dit weekend naar de bakker gaat, zal u misschien merken dat uw brood iets meer kost dan gewoonlijk. Dat komt omdat een brood ruim 10 procent duurder wordt door de stijging van de prijs van de bloem, dat schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag. En ook de energieprijzen zitten er voor iets tussen.
www.hbvl.be
Colombia bevecht beruchte nijlpaarden van Pablo Escobar met anticonceptiepijltjes
De overheid probeert de vernielzuchtige groep nijlpaarden die achterbleef na de dood van de Escobar te steriliseren. Operatief bleek dat tijdrovend en bloederig werk te zijn, dus worden nu pijltjes afgeschoten met anticonceptie. Ecologen willen de dieren liever volledig ‘opgeruimd’ zien.
www.hbvl.be
Eddy Merckx en Paul Van Himst vurig over “de voetbal en de vélo”: “Remco is een beetje te opvliegend, Eddy” - “Hij zal wel kalmeren, Paul”
De ene omwille van Remco Evenepoel, de andere omdat hij jarig was: Eddy Merckx (76) en Paul Van Himst (78) blijven de kranten halen. Zo gaat dat met iconen — die zijn altijd relevant. Vandaar dat we wat tevreden waren toen Merckx en Van Himst instemden met dit dubbelinterview. Een gesprek over “de vélo en de voetbal”. “Anderlecht is beter dan vorig jaar. En er is nog groeimarge. Maar de titel of zelfs tweede wordt moeilijk.”
HLN.be
Après la polémique, bientôt la fin des « Golden Globes » ? Pas si vite…
Ces derniers mois, la cérémonie américaine - souvent qualifiée d’antichambre des Oscars – a fait face à de nombreuses critiques. Ses organisateurs la maintiendront-ils en 2022 ? Nous avons la réponse.
Sudinfo.be
Une rare première édition d'Harry Potter vendue pour près de 33.000 euros par... Harry Potter
Un exemplaire rare du livre “Harry Potter et la pierre philosophale” de l’auteure britannique J.K. Rowling a été vendu pour 27.500 livres (près de 33.000 euros) lors d’une vente aux enchères à Etwall, en Angleterre. Le vendeur n’est autre que le véritable Harry Potter.
www.7sur7.be
Prostitution : Pierre-Yves Dermagne veut "en finir avec l’hypocrisie"
Pierre-Yves Dermagne veut accorder des droits supplémentaires aux travailleurs et travailleuses du sexe.
www.dhnet.be
L'incroyable destin de Gogo, l'écolière la plus âgée du monde
Le film de Pascal Plisson met en lumière le parcours et la ténacité d'une formidable grand-mère kenyane retournée sur les bancs de l'école à 90 ans pour encourager ses arrière-petits-enfants et toutes les petites filles du monde à lutter pour leur droit à l'éducation.
www.lalibre.be
Politie beschouwt dodelijke aanval op Brits parlementslid als terreurdaad, huiszoekingen verricht
De Britse politie behandelt de moord op het Britse parlementslid David Amess (69) als een terreurdaad. Coördinator van de Britse antiterreurpolitie Dean Haydon zei afgelopen nacht in een verklaring dat in het voorlopige onderzoek een mogelijk motief naar voren is gekomen dat verband houdt met islamistisch extremisme.
HLN.be
Beautyredactrice Sophie test of de beautyproducten van 5 celebrity’s de hype en het geld waard zijn. “De fond de teint ruikt een beetje naar verf”
Dat celebritycosmetica the next big thing zou worden in 2021 zagen we van mijlenver aankomen. Met Fenty Beauty van Rihanna ging de bal aan het rollen en nu kondigt zowat iedere maand een nieuwe bekendheid een beautylijn aan. Maar zijn ze echt de moeite – en het prijskaartje – waard? Beautyredactrice Sophie test de producten van actrices Millie Bobby Brown, Jessica Alba, Drew Barrymore, model Miranda Kerr en styliste Trinny Woodall. “Je betaalt vooral voor duur, geparfumeerd water.”
HLN.be
RTL se met au vert
À partir de ce samedi 16 octobre, RTL se met au vert avec une programmation inédite dédiée à la question environnementale. Documentaires, films, ou encore rencontres et échanges avec des acteurs de l’anti-réchauffement climatique: on vous détaille le programme.
www.7sur7.be
GOLDEN BOYS. Het tragische verhaal van Jens Dyck, het toptalent van Club Brugge dat worstelt met mentale problemen: “Elke dag is een gevecht. Ik ben vanbinnen helemaal gebroken”
Ryan Giggs was er gek van en liet hem testen bij Manchester United. De ex-speler van Club Brugge was een talentvolle generatiegenoot van Eden Hazard – Ajax en PSV informeerden. Maar het hoofd wilde niet mee. “Er zit een duiveltje in mij.” Het ontroerende verhaal van Jens Dyck (30), verteld door hemzelf. Moedig, recht uit het hart. ‘Ik ben soms bang van mezelf. Ik kan nooit garanderen dat het een week goed zal gaan.”
HLN.be
Huisje, tuintje, miserie: (ver)bouwen kan van week tot week duizenden euro’s duurder worden
Huisje, tuintje, boompje, miserie. Bouwen of verbouwen is een uitdaging geworden, met prijzen die voortdurend stijgen, en materiaal waar je eindeloos op moet wachten. Dus moeten Vlamingen met een baksteen in de maag fors meer betalen voor hun droomhuis. Of hun plannen bijsturen. “Binnendeuren, een bad en dat toilet: dat zal voor later zijn.”
www.nieuwsblad.be
Onze huishoudexperte is onder de indruk van een tijger op het toilet en geeft raad om vlekken op je houten vloer te verwijderen
Een geoliede houten vloer geeft warmte en allure aan een woning. Maar als er in een huis geleefd wordt, is de kans groot dat er op den duur vlekken ontstaan. Mijn tips bij de meest voorkomende vlekken.
www.hbvl.be
Nik liet graffitikunstenaars los op zijn gevel: “Mijn interieur is mijn uitlaatklep”
Een troosteloze gevel was het, toen Nik Brouckaert (52) het rijhuis in Roeselaere kocht. “Een witte vuile gevel”, zegt Nik, die al snel het idee kreeg om er iets leuks mee te doen, om het huis en de buurt wat meer pit te geven.
www.hbvl.be
Drie Belgen opgepakt voor drugshandel aan Costa Blanca
Drie Belgen zijn opgepakt voor het dealen van drugs aan de Spaanse Costa Blanca. De politie viel binnen in hun huis in San Fulgencio en rolde een cannabisplantage met honderd planten op. Verder lag er nog een halve kilo wiet, een halve kilo hasj en honderd gram cocaïne.
HLN.be
Simon Mignolet avant le déplacement de Manchester City à Bruges: «Kevin De Bruyne sait que ce sera difficile»
Le Club de Bruges accueillera les Skyblues ce mardi au stade Jan Breydel, à l’occasion du troisième match de poule de la Ligue des champions.
Sudinfo.be
Staatssecretarissen: ‘Op Tiktok moeten tieners even goed beschermd zijn als in echte wereld’
Staatssecretarissen voor Consumentenbescherming en Privacy, Eva De Bleeker en Mathieu Michel willen minderjarigen beter beschermen op Tiktok.
De Standaard
Un an après, l'hommage douloureux de la France à Samuel Paty
11:24 Après des hommages vendredi dans toutes les écoles secondaires du pays, la France commémorait samedi l'anniversaire de l'assassinat de l'enseignant.
www.lecho.be
TikTok moet veiliger zijn voor kinderen, vinden staatssecretarissen De Bleeker en Michel
Staatssecretarissen voor Consumentenbescherming en Privacy, Eva De Bleeker en Mathieu Michel, willen kinderen beter beschermen op TikTok. Ze verzoeken daartoe dat de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit haar eerdere positie, om zich aan te sluiten bij een onderzoek bij de Ierse Gegevensbeschermingsautoriteit, herbekijkt.
Knack.be
'Dodelijke aanval Brits parlementslid was terreurdaad'
11:22 De 25-jarige man die vrijdag het Britse parlementslid David Amess doodstak is volgens de politie een terrorist.
www.tijd.be
Foto’s van lerares Kim (30) misbruikt op sociale media: “Zelfs op OnlyFans. Ouders spreken me erop aan”
Maandenlang al ziet lerares en influencer Kim (30) haar foto’s op verschillende sociale media opduiken, en niemand lijkt haar te kunnen helpen. “Eén keer kwam een ouder me letterlijk zeggen dat mijn gedrag ongepast was.”
www.nieuwsblad.be
Primeur: speel ‘Squid Game’-spelletjes op Markt in Maastricht
De Netflix-hitserie Squid Game maakt Maastricht onveilig zaterdag. De streamingdienst heeft op Facebook een oproep geplaatst om zaterdag naar de Markt in Maastricht te komen om daar een van de angstaanjagende spellen uit Squid Game te spelen.
www.hbvl.be
Technische problemen bij VRT: “Ik voel me in de jaren ‘80”
De VRT kampt met technische problemen waardoor de telefoons en het internet niet werken. Medewerkers die vandaag aan het werk zijn, moeten het doen met een pen en papier. “Ik voel me in de jaren ‘80”, schrijft journalist Riadh Bahri op Twitter.
www.nieuwsblad.be
Incident diplomatique entre l'Inde et la fédération belge de hockey : "Ces propos sont humiliants"
La lettre adressée au CEO de la FIH, Thierry Weill, par le président de la fédération indienne Gyanendro Ningombam, censée demeurer confidentielle, est arrivée à la connaissance de plusieurs journalistes indiens.
www.dhnet.be
Football Talk. Antwerp zonder Nainggolan tegen Zulte Waregem
Antwerp kan vanavond geen beroep op Radja Nainggolan tegen Zulte Waregem. De middenvelder kampt met een blessure en maakt geen deel uit van de 18-koppige selectie van Brian Priske. De Great Old trapt om 18u30 af aan de Gaverbeek.
HLN.be
"A toi, au mari extraordinaire que tu es": Karine Ferri adresse des doux mots à Yoann Gourcuff dans son livre "Une vie en équilibre"
Dans son bouquin, l'animatrice raconte comment elle arrive à concilier vie de femme, de maman et de personnalité télé.
www.dhnet.be
Demir weigert vergunning gasgestookte elektriciteitscentrale in Tessenderlo: “We gaan de situatie grondig bestuderen”
Vlaams omgevingsminister Zuhal Demir (N-VA) weigert de milieuvergunning voor de realisatie van een nieuwe gasgestookte elektriciteitscentrale in Tessenderlo. Dat deelde de minister vrijdagavond mee. Chemiebedrijf Tessenderlo, dat de centrale zou bouwen, reageert dat het de beslissing grondig zal bestuderen, “alvorens te beslissen over enige verdere stappen”.
www.nieuwsblad.be
Reporter pakt uit met zijn skateboard tijdens live verslag
Een Amerikaanse journalist bracht donderdag live verslag uit over een skatepark in Detroit vanop zijn skateboard. Tijdens zijn verslag pakte Victor Williams uit met enkele trucjes, waardoor zijn korte interventie plots het hele internet begon rond te gaan.
De Standaard
Colombia bevecht beruchte nijlpaarden van drugsbaron Pablo Escobar met anticonceptiepijltjes
De overheid probeert de vernielzuchtige groep nijlpaarden die achterbleef na de dood van de Escobar te steriliseren. Operatief bleek dat tijdrovend en bloederig werk te zijn, dus worden nu pijltjes afgeschoten met anticonceptie. Ecologen willen de dieren liever volledig ‘opgeruimd’ zien.
www.nieuwsblad.be
Conflit social chez Lidl : plus de la moitié des magasins fermés samedi
Plus d'un magasin Lidl sur deux est resté fermé samedi matin, a indiqué la porte-parole de Lidl, Isabelle Colbrandt.
www.dhnet.be
Un Belge décède dans un accident de la route au Limbourg néerlandais
Un automobiliste belge de 52 ans, originaire de Maaseik (province de Limbourg), est décédé dans la nuit de samedi à dimanche dans un accident de la route aux Pays-Bas, a rapporté un journal local.
www.7sur7.be
Bonnes soeurs, chômage et futsal: Xavier Mercier se confie avant d'affronter le Standard
Xavier Mercier, malgré une saison passée remarquable, a suscité très peu d’intérêt. Un condensé de sa carrière.
1 h
www.dhnet.be
Le Covid Safe Ticket : pourquoi est-ce si difficile ?
L’Etat a une obligation positive de nous contraindre, mais il doit le faire avec toute la sollicitude requise, envers tous, y compris les non vaccinés.
1 h
www.lalibre.be
Rusland tekent voor het eerst meer dan duizend coronadoden op een dag op
Rusland heeft vandaag op een dag tijd 1.002 overlijdens vanwege Covid-19 opgetekend. Voor het eerst sinds de uitbraak van de pandemie is de kaap van duizend overschreden, terwijl de vaccinatiecampagne op een dood spoor is gekomen.
1 h
HLN.be
Vrouw in levensgevaar na burenruzie in Kortrijk, zes mensen opgepakt
Bij een burenruzie is in de nacht van vrijdag op zaterdag een zestigjarige vrouw zwaargewond geraakt. Dat meldt Het Nieuwsblad.
1 h
De Standaard
Bavcevic : "Mons est resté là où il était, Charleroi n’est plus un grand club"
L’ancien coach emblématique de Mons, également passé par le Spirou, préface le choc hennuyer.
1 h
www.dhnet.be
Dit waren de strafste acts uit de laatste auditieaflevering van ‘Belgium’s Got Talent’
Mysterie, ambiance en verbijstering in laatste auditieaflevering van ‘Belgium’s Got Talent’. Hoewel er de afgelopen weken al talloze acts en talenten gepasseerd zijn, slagen sommigen erin de jury toch nog te verrassen. Dit waren de meest opvallende acts van de avond.
1 h
HLN.be
Conflit social chez Lidl : plus de la moitié des magasins fermés samedi
Plus d'un magasin Lidl sur deux est resté fermé samedi matin, a indiqué la porte-parole de Lidl, Isabelle Colbrandt.
1 h
www.lalibre.be
Infantino herhaalt pleidooi voor tweejaarlijks WK: “Voetbal moet echt globaal zijn”
Gianni Infantino, de voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, heeft vrijdag nogmaals gepleit voor de invoering van een tweejaarlijks WK. Hij deed dat tijdens een persconferentie in de Venezolaanse hoofdstad Caracas, zijn eerste halte in een tournee door Zuid-Amerika.
1 h
www.hbvl.be
Semaine de 4 jours : "si syndicats et patrons ne s’entendent pas, le gouvernement le fera lui-même", confirme De Croo
Semaine de quatre jours : si syndicats et patrons ne s’entendent pas, le gouvernement "le fera lui même".
1 h
www.dhnet.be
Selon une étude autrichienne, les performances des joueurs infectés par le Covid sont encore en baisse six mois plus tard
Selon l’étude réalisée, le coronavirus aurait un impact négatif sur les footballeurs professionnels même six mois plus tard.
1 h
Sudinfo.be
Ruud Vormer zet record neer tegen Kortrijk: “Mentaal moeilijke weken gehad”
Ruud Vormer is terug. Na enkele moeilijke weken met blessurelast en het statuut van bankzitter was de Nederlandse aanvoerder vrijdagavond met twee goals de matchwinnaar voor Club Brugge tegen KV Kortrijk (2-0).
1 h
www.nieuwsblad.be