Luca Brecel imponeert alweer en staat in halve finales van UK Championship snooker

Luca Brecel heeft dankzij een 6-2-overwinning tegen de Schot Anthony McGill zijn ticket beet voor de halve finales op het UK Championship snookertoernooi (1,2 miljoen euro), dat doorgaat in het Engelse York.
Read full article on: myprivacy.dpgmedia.be
Les trois grands défis de Marc De Paoli, le nouveau patron du CHU de Liège
Depuis ce lundi, Marc De Paoli (54 ans) est le nouveau patron du CHU de Liège. Et partant, à la tête du plus gros employeur de la province avec ses 6400 employés. Il explique les grands défis qui l’attendent après ces deux années de crise sanitaire.
Lameuse.be
Larry Fink (BlackRock): "La décarbonation est la plus grande opportunité d'investissement"
05:00 Le CEO de BlackRock appelle les entreprises à planifier leur transition vers l'objectif zéro carbone. Sans quoi elles seront reléguées à l'arrière-plan, dit-il.
www.lecho.be
OPINIE. Voor we op zoek gaan naar een zondebok, moeten we ons afvragen of er in de gevangenissen niet meer geïnvesteerd moet worden in daders
Het moet een van de grootste nachtmerries zijn voor ouders: geen nieuws hebben van je kind nadat je het zonder het te weten hebt toevertrouwd aan een oppas die kort daarvoor de gevangenis heeft verlaten voor het doodfolteren van een kleuter. Dat is het drama dat zich nu heeft voltrokken. De kleine Dean Verberckmoes, 4 jaar oud, is gisteravond dood teruggevonden tussen de rotsen van de waterkering in een dorpje in Zeeland, nadat hij was meegenomen door Dave De Kock. Sinds vorige woensdag was er geen spoor meer van beiden.
HLN.be
Van Peteghem pleit voor btw die vasthangt aan energieprijzen als optie om factuur te verlichten
Een btw-tarief aangepast aan de gemiddelde energieprijzen of een hervorming van de accijnzen om de btw te kunnen compenseren. Het zijn twee voorstellen die minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) vandaag op tafel legt bij het regeringsoverleg over energie. Hij ziet het als opties om een tijdelijke btw-verlaging op te volgen, maar daar wil Open VLD niet van weten.
HLN.be
Versoepelingen op komst, zelfs als de coronabarometer vrijdag op rood staat
De coronabarometer is nog steeds niet helemaal in kannen en kruiken, maar het Overlegcomité wil het vrijdag definitief afkloppen. Zelfs als de wijzer de hoogste alarmfase ‘rood’ aanduidt, komen er (kleine) versoepelingen.
HLN.be
CD&V heropent pensioendebat met “evenwichtiger plan”: extra voor wie langer werkt, minder voor wie vroeger stopt en ambtenarenpensioen niet langer taboe
Bijna een half jaar na het eerste voorstel van Pensioenminister Karine Lalieux (PS) wil CD&V de pensioendiscussie opnieuw leven inblazen met een eigen, “evenwichtiger” plan. Wat stellen ze voor? Een hoger pensioen voor wie langer doorwerkt na de wettelijke pensioenleeftijd, maar ook minder voor wie vroeger stopt - al wil CD&V rekening houden met de levensverwachting. Wie een zwaar beroep uitoefent, zou door vroeger te stoppen minder verliezen. En in tegenstelling tot Lalieux neemt de partij ook de ambtenaren onder de loep.
HLN.be
West-Vlaamse asielzoekers het vaakst gevaccineerd
De vaccinatiegraad onder asielzoekers in België ligt het hoogst in West-Vlaanderen. Volgens cijfers van staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) kreeg 88 procent van hen al een dubbele prik. “Maar de regionale verschillen wegwerken blijkt bij asielzoekers even moeilijk als bij de rest van de bevolking.”
HLN.be
D-Day voor veel eigenaars van zonnepanelen: allerlaatste kans om premie aan te vragen na afschaffing terugdraaiende teller
Eigenaars van zonnepanelen met een digitale meter die werd geplaatst vóór 20 juli 2021 krijgen vandaag de allerlaatste kans om de retroactieve investeringspremie aan te vragen. Naar gelang de situatie bedraagt die premie vaak ruim 1.000 euro. Het loopt storm: de laatste twee weken kwamen er 10.000 aanvragen bij. Er werd al 135 miljoen euro aan premies uitbetaald.
HLN.be
Joke Schauvlieghe vindt niet dat ze de mist inging in PFOS-dossier: “Met de kennis van 2017 zou ik het opnieuw zo doen”
Terugkijkend op wat ze toen wist, was haar beslissing niet fout. Dat zei voormalig Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) in de PFOS-onderzoekscommissie over het besluit om de inwoners van Zwijndrecht niet te informeren over de mogelijke vervuiling. De reden? “We wisten niet dat het een risico voor de volksgezondheid vormde.”
HLN.be
ONZE OPINIE. Wie is Conner Rousseau om u en mij te belonen als was hij Sinterklaas?
Conner Rousseau (Vooruit) wil gevaccineerden belonen met vrijheid. U leest het: belonen. Vorige week konden we dat met wat goede wil nog klasseren als een communicatieblunder in Terzake. Als slip of the tongue. Maar dat was het dus niet. De Vooruit-voorzitter herhaalt het in een ongetwijfeld grondig nagelezen opiniestuk in ‘De Standaard’. “Solidariteit wordt beloond met vrijheid.” Wat een paternalisme. Wie is Conner Rousseau om u en mij te belonen als was hij Sinterklaas die de brave kindjes lekkers geeft en de andere de roe?
HLN.be
Le CD&V veut lier la pension à l'espérance de vie
05:00 Le CD&V a décidé de mettre un petit coup de pression sur la ministre des pensions Karine Lalieux en mettant sur la table de nouvelles propositions pour dessiner la réforme envisagée. Le parti y fait n...
www.lecho.be
Het populairste museum van de stad, maar nu moet het wel twee jaar dicht
Het Design Museum was vorig jaar het populairste museum van Gent en moest alleen het Gravensteen en het Lam Gods laten voorgaan. Opvallend veel Belgen stapten er binnen. Maar wie nog wil langsgaan, moet zich haasten: straks sluit het Design Museum voor twee jaar de deuren.
De Standaard
Pétrole: le Brent au plus haut depuis 2014, dopé par des tensions sur l'offre
Pétrole: le Brent au plus haut depuis 2014, dopé par des tensions sur l'offre Le cours du baril de Brent de la mer du Nord évoluait à 86,95 dollars après 03H10 HB mardi (+0,54%), dépassant ainsi son record d'octobre 2014 (86,74 dollars). Il avait déjà rattrapé la veille son sommet d'octobre 2018. Le baril de West Texas Intermediate (WTI) pour livraison en février montait pour sa part de 0,94% à 84,61 dollars vers 03H15 HB. Plusieurs facteurs contribuent à ce rebond, notamment les interruptions de production "en Libye, au Nigeria, en Angola, en Equateur et, plus récemment, au Canada en raison du froid extrême", selon Hussein Sayed, analyste chez Exinity. "Les marchés restent concentrés sur l'équilibre délicat entre l'offre et la demande, qui semble avoir un impact assez important sur les fluctuations de prix tout au long de la reprise économique post-pandémie", remarque Walid Koudmani, analyste chez XTB. Le Nigeria produit par exemple 0,5 million de barils par jour en moins depuis la mi-2020, soit 1,4 million de bpj, selon les chiffres de SEB. L'offre de l'Angola recule également depuis 2016, pour atteindre 1,2 million de barils par jour désormais. Le risque géopolitique s'ajoute également à l'équation. Si le conflit entre la Russie et l'Ukraine s'intensifie et entraîne de nouvelles perturbations de l'approvisionnement en gaz russe de l'Europe, les prix de l'énergie, et donc du brut, pourraient encore augmenter, selon certains analystes. Le prix du pétrole de Brent a atteint mardi un plus haut en sept ans, dopé par les perturbations de l'offre en Libye et au Nigeria entre autres, et par une remontée de la demande, malgré le variant Omicron. Mis à jour le 18/01/2022 à 04:32
www.lesoir.be
Noorse massamoordenaar Anders Breivik wil vervroegd worden vrijgelaten
Een Noorse rechter moet bepalen of de veroordeelde terrorist Anders Breivik (42) in aanmerking komt voor voorwaardelijke vrijlating. Hij pleegde in juli 2011 twee bloedige aanslagen waardoor 77 mensen werden gedood, vooral jongeren. De ultrarechtse Breivik kreeg 21 jaar cel, maar kan langer vast worden gehouden.
1 h
HLN.be
LIVE. Australië kent dodelijkste dag sinds uitbraak coronapandemie
Vrijdag wordt er een nieuw Overlegcomité georganiseerd, waarin de verschillende regeringen zich over de invoering van de coronabarometer zullen buigen. Dat instrument moet op basis van parameters en kleurcodes meer voorspelbaarheid in de coronamaatregelen mogelijk maken. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.
1 h
HLN.be
Le portefeuille de cryptomonnaies le plus sûr au monde est belge et déconnecté
04:00 La start-up belge Ngrave vient de lever 6 millions d'euros pour son portefeuille déconnecté dédié aux cryptomonnaies. Une autre levée de fonds de 75 millions se prépare pour l'emmener vers les sommets...
1 h
www.lecho.be
Tom Meeuws (Vooruit) blij met 'eerlijke communicatie' over sociale woningen: 'Ik reik Diependaele de hand'
'De private huurmarkt staat eindelijk op de politieke agenda', zegt de Antwerpse schepen voor Armoedebestrijding Tom Meeuws (Vooruit).
1 h
Knack.be
Polen en EU op ramkoers over omstreden bruinkoolmijn
Een omstreden Poolse bruinkoolmijn zorgt voor politieke spanningen op het hoogste niveau. Warschau weigert een oplopende dwangsom te betalen, Brussel dreigt ermee de geldkraan dicht te draaien.
1 h
Knack.be
Elise Mertens plaatst zich voor tweede ronde in Australian Open
Elise Mertens (WTA 26) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. De Limburgse, net negentiende reekshoofd, won van de Russin Vera Zvonareva (WTA 91) in 2 sets: 6-4, 7-5. De wedstrijd duurde 1 uur en 52 minuten.
2 h
De Standaard
Elise Mertens plaatst zich voor tweede ronde Australian Open
Elise Mertens (WTA 26) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. De Limburgse, net negentiende reekshoofd, won van de Russin Vera Zvonareva (WTA 91) in 2 sets: 6-4, 7-5. De wedstrijd duurde 1 uur en 52 minuten.
2 h
HLN.be
Elise Mertens plaatst zich voor tweede ronde Australian Open
Elise Mertens (WTA 26) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. De Limburgse, net negentiende reekshoofd, won van de Russin Vera Zvonareva (WTA 91) in 2 sets: 6-4, 7-5. De wedstrijd duurde 1 uur en 52 minuten.
2 h
HLN.be
N-VA ziet geen heil meer in vaccinatieplicht
Het N-VA-partijbureau ziet geen reden om een vaccinatiepas of vaccinatieplicht in te voeren, nu er hoopvolle ­tekenen zijn in de pandemie.
2 h
De Standaard
CD&V koppelt pensioenen strakker aan werk en levensverwachting
03:00 Om de pensioenen rechtvaardiger en betaalbaarder te maken wil CD&V dat gewerkte dagen zwaarder doorwegen in wat iemand als pensioen krijgt. Ook wil de partij zwaarder inzetten op de bedrijfspensioenen...
2 h
www.tijd.be
Het nieuwe wapen in de strijd tegen corona komt er eindelijk, al is er nog één vraag: in welke fase bevinden we ons nu?
De veelbesproken coronabarometer zit dan toch in een landingsfase. Er groeit consensus over geschematiseerde regels voor evenementen, horeca en jeugdactiviteiten. Alleen is er nog politieke discussie over de drempelwaarden tussen fase groen, oranje en rood. De politiek weet zelfs nog niet in welke fase we ons nu bevinden, al zit er sowieso goed nieuws aan te komen voor de sportfans.
2 h
www.nieuwsblad.be
Van Peteghem wil maatregel tegen stijgende energieprijzen vanaf februari invoeren, maar niet iedereen kan ervan genieten
Vicepremier Vincent Van Peteghem (CD&V) wil de hoge energieprijzen bestrijden met een btw-verlaging naar 6 procent. Om de kostprijs voor de overheid te compenseren, wil hij de accijnzen verhogen.
2 h
www.nieuwsblad.be
Stressmannetje zette haar bij ons op de kaart, nu leert ook de wereld Emma kennen door nieuw project
Vlaanderen leerde haar kennen dankzij het Stressmannetje (‘Hier, nen euro’) van De Lijn. Hollywood vroeg haar om mee te beslissen over de Oscarwinnaars. En nu speelt Netflix haar uit. Voor de streaminggigant heeft de Vlaamse filmmaakster Emma De Swaef samen met haar partner mee een animatiefilm gemaakt. “Een droom die werkelijkheid wordt.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Ronny uit ‘De vuilste jobs van Vlaanderen’ maakt de smerigste huizen proper: “Onze kleren gooien we telkens gewoon weg”
“De mensen worden almaar vuiler”, aldus Ronny Braeckman. De man uit Smetlede kan het weten. De vuilste jobs van Vlaanderen toont vanavond hoe hij het huis van een drugsverslaafde weer toonbaar maakt. “Een stort aantreffen is dagelijkse kost, maar soms ligt er ook lijk.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Kijkcijfers ‘The masked singer’ overtreffen alle verwachtingen: “Ongeziene start”
De hype rond ‘The masked singer’ is duidelijk nog niet gaan liggen. Bijna 1,4 miljoen Vlamingen volgden vrijdag live de eerste ontmaskering van het seizoen. Met uitgestelde kijkers erbij klokt het startschot af op 1,8 miljoen fans.
2 h
www.nieuwsblad.be
We kregen er meer vrijheid door maar daar zat een keerzijde aan: is het beter om het Covid Safe Ticket te schrappen?
De omikrongolf lijkt op veel vlakken mee te vallen en de boostercampagne loopt als een trein. Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft het CST zijn beste tijd gehad en mag het dra afgevoerd worden, maar het beleid gaat net de andere richting uit. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wil ongevaccineerden nergens nog binnen laten. Vijf bedenkingen bij de zin en onzin van de coronapas.
2 h
www.nieuwsblad.be
Nog geen akkoord over noodmaatregelen om dreigende personeelsuitval door omikron op te vangen
De werkgeversorganisaties en vakbonden hebben maandagavond nog geen akkoord bereikt over een pakket uitzonderlijke maatregelen rond flexibiliteit op het werk om een dreigend personeelsuitval door omikron op te vangen. Dat is maandagavond vernomen bij de socialistische vakbond ABVV. De vakbonden willen de situatie over tien dagen herbekijken.
2 h
www.nieuwsblad.be
Kasteelmoord wordt tv-serie: VTM haalt betrokkenen en journalisten voor de camera
True crime, het is al even het nieuwe goud in televisieland. Nu springt ook VTM op de kar, met een vierdelige reeks over de Kasteelmoord. De docuserie belandt na de eerste uitzending ook meteen op Streamz.
2 h
www.nieuwsblad.be
Evy Gruyaert getuigt in ‘Therapie’ over haar behandeling tegen angstgevoelens: “De schijn hooghouden maakte het extra zwaar”
Het taboe is gaan liggen. Maar de stap naar psychologische hulp blijft een lastige om te nemen, weet ook Evy Gruyaert (42). In ‘Therapie’ vertelt de presentatrice hoe ze in behandeling ging voor haar angsten. Een parcours met obstakels, waarbij ook gêne kwam kijken. “Maar de realiteit is: er komt geen glitter uit mijn gat. Ik ben maar een mens.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Nog niet zo lang geleden was een groot gezin er verboden, nu doet China er alles aan om er meer baby’s bij te krijgen
Nooit eerder in ruim zeventig jaar zijn in China zo weinig baby’s geboren als in 2021. Het aantal geboortes overtreft amper nog het aantal sterfgevallen, blijkt uit cijfers van het Chinese nationale bureau voor statistiek. Gevolg: de bevolking groeit nog maar weinig, én ze vergrijst. Met een reeks maatregelen wil Peking het aantal geboortes nu opdrijven. “Maar dat zal een lange culturele ommezwaai vergen”, waarschuwen experts.
2 h
www.nieuwsblad.be
Van de opvallende bezoeker in Buckingham Palace tot “orgie-eiland”: prins Andrew nog meer in het nauw door documentaire
De Britse prins Andrew (61) liet de onlangs veroordeelde Ghislaine Maxwell (60) zo vlot Buckingham Palace binnen, dat het hofpersoneel dacht dat de twee een intieme relatie hadden. Dat vertelt een voormalige paleisbeveiliger in een nieuwe tv-documentaire. Andrew komt zo steeds meer in het nauw in de kwestie rond zedendelinquent Jeffrey Epstein. Een getuigenis van een vermeend slachtoffer van Epstein en een passage over tientallen knuffelberen maakt de zaak er niet beter op.
2 h
www.nieuwsblad.be
De rust moet terugkeren: verbod op drones boven Limburgse natuurgebieden
De vzw Limburgs Landschap wil geen drones meer toelaten boven de bijna 3.000 hectare natuurgebieden die ze beheert. Het verbod op drones neemt de organisatie zelfs expliciet op in haar nieuwe beheerplannen. De vzw baseert zich daarvoor op studies uit het buitenland die stellen dat drones de fauna zouden verstoren.
2 h
www.nieuwsblad.be
Zelfs bij ons was vulkaanuitbarsting te voelen, maar hele wereld tast in het duister over lot van Tonga
De eilandengroep Tonga in de Stille Oceaan is helemaal van de wereld afgesneden door de zwaarste vulkaanuitbarsting daar in dertig jaar. Alle telefoon- en internetlijnen zijn uitgevallen en buitenlandse reddingsdiensten ondervinden de grootste moeite om ter plaatse te geraken. Daardoor is het onduidelijk hoe groot de schade is. Uitgeweken Tonganen wachten al dagenlang hopeloos op nieuws van hun dierbaren.
2 h
www.nieuwsblad.be
Eén zendt alle 127 afleveringen van ‘Flikken’ opnieuw uit
Aangezien de heruitzendingen van ‘Witse’ zijn afgelopen, kiest Eén de komende maanden voor een andere succesvolle klassieker in de vooravond: ‘Flikken’. Van de politiereeks werden 127 afleveringen gemaakt, over tien seizoenen.
2 h
www.nieuwsblad.be
Kijkcijfers ‘The masked singer’ overtreffen alle verwachtingen: “Ongeziene start”
De hype rond ‘The masked singer’ is duidelijk nog niet gaan liggen. Bijna 1,4 miljoen Vlamingen volgden vrijdag live de eerste ontmaskering van het seizoen. Met uitgestelde kijkers erbij klokt het startschot af op 1,8 miljoen fans.
2 h
www.hbvl.be
Kritiek op ‘goedkoop’ pak van Batgirl in nieuwe film Adil El Arbi, maar die heeft z’n antwoord klaar
De stevige kritiek op het kostuum van Batgirl in de gelijknamige film die onze landgenoten Adil El Arbi (33) en Bilall Fallah (36) aan het maken zijn, is ook het regisseursduo niet ontgaan.
2 h
www.hbvl.be
Mag Roberta Metsola haar verjaardagscadeau ophalen in het Europees Parlement?
02:30 Het Europees Parlement kiest dinsdag een nieuwe voorzitter. Zonder ongelukken gaat de eer naar de Maltese Roberta Metsola.
3 h
www.tijd.be
Les échéances énergétiques qui attendent les propriétaires belges
02:15 Alors que l’Europe veut rendre l’isolation des habitations obligatoire à partir de 2030, les Régions belges ont chacune leur propre plan sur la table pour verdir le bâti résidentiel. Avec quelles éché...
3 h
www.lecho.be
Van Peteghem maakt btw-verlaging voor elektriciteit en gas concreet
02:00 Vicepremier Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft een verlaging van de btw op elektriciteit en op gas op de regeringstafel gelegd. Alleen door de btw te verlagen van 21 naar 6 procent kan snel worden inge...
3 h
www.tijd.be
Vrachtwagen met vuurwerk botst op autosnelweg en zorgt voor levensgevaarlijk en ongewild spektakel
Een vrachtwagen volgeladen met vuurwerk heeft zondag ongewild voor een show gezorgd in China. De chauffeur was gebotst tegen een oplegger waardoor alles de lucht in ging. Lokale politie ging zo snel mogelijk ter plaatse om de weg af te zetten. Er vielen geen gewonden.
3 h
www.nieuwsblad.be
Veel Britten hebben genoeg van Johnson na partygate
Boris Johnson zegt ‘sorry’. Voor de borrel in de tuin van Downing Street 10 in volle lockdown, voor het feestje tijdens de nationale rouw voor prins Philip. Maar komt hij wel weg met al die verontschuldigingen?
3 h
De Standaard
Groot-Brittannië stuurt klein aantal troepen naar Oekraïne
Groot-Brittannië stuurt een klein aantal troepen naar Oekraïne, heeft minister van Defensie Ben Wallace volgens Britse media maandag meegedeeld aan het parlement. De militairen worden naar Oekraïne gestuurd voor trainingsdoeleinden nu de spanningen aan de grens met Rusland verder zijn opgelopen.
4 h
HLN.be
Chauffeur koeltransport zwaargewond na schuiver in Ruiselede
Op de weg tussen Tielt en Aalter is maandagnacht een koeltransport met geslachte varkens van de weg af gegaan. Het gevaarte kantelde en kwam op de zij terecht. De chauffeur raakte zwaargewond maar verkeerde niet in levensgevaar.
4 h
HLN.be
Brexit doet investeringen in Vlaanderen pieken
01:15 Nog nooit vonden zoveel Britse investeerders de weg naar Vlaanderen als vorig jaar, leren data van het exportagentschap Flanders Investment & Trade. Het maakte van 2021 opnieuw een grand cru qua buite...
4 h
www.tijd.be
FANC-topman: ‘Nu of nooit als men nog nucleaire verlenging wil’
01:05 Frank Hardeman, de topman van de nucleaire waakhond FANC, waarschuwt dat de regering een beslissing over de kernuitstap niet nog eens kan uitstellen. ‘Twee kerncentrales openhouden is haalbaar. Maar a...
4 h
www.tijd.be