L'un des principaux artisans de la chute de Carlos Ghosn témoigne

Hari Nada, un acteur clé de la chute de Carlos Ghosn fin 2018, s'est exprimé jeudi publiquement pour la première fois sur l'affaire, en tant que témoin au procès à Tokyo de Greg Kelly, ancien responsable juridique de Nissan.
Load more
Read full article on: lalibre.be
Doelman Anthony Swolfs maakt radicale carrièreswitch: “In het voetbal moet je meer geluk hebben dan op de beurs”
Van de goal naar de beurs. Onze landgenoot Anthony Swolfs (23) stopt midden in het seizoen als keeper bij de Nederlandse tweedeklasser FC Dordrecht en stort zich op zijn start-up. Hij gaat mensen leren beleggen. “Het voetbal kan lelijk zijn. Je hebt amper vrijheid, en je moet er meer geluk hebben dan op de beurs.”
HLN.be
Henri Huygen, l’ex-échevin d’Ans, au tribunal pour ses propos homophobes
L’ ancien échevin est renvoyé en correctionnelle suite à une scène que certains avaient jugé choquante. Il se défend d’avoir tenu les propos qui lui sont imputés par Thomas Cialone, mais des témoins confirment la version de ce dernier.
Lameuse.be
La pauvreté en hausse de 5,7% à Liège en 2020 et le phénomène va s’accélérer en 2021
Même si les chiffres n’ont pas véritablement explosé en 2020, leur accélération en fin d’année fait craindre le pire pour 2021, au moment où les aides aux personnes en difficulté vont disparaître les unes après les autres.
Lameuse.be
Klopjacht op agente uit racistische video: uit wraak zijn haar pas en bankkaart online gegooid
Er loopt een onderzoek wegens bedreigingen tegen Cindy B., de politievrouw die drie dagen te laat gestraft werd voor het uitmaken van burgers voor 'makakken'. Sinds de video van de racistische patrouille uitlekte, circuleren op internet foto's van haar identiteitskaart en andere persoonlijke spullen. Haar portefeuille werd vorig jaar uit haar dienstvoertuig in Anderlecht gestolen.
HLN.be
Decathlon wil jouw zonne-energie, jij krijgt sportgerief
Dan toch een opsteker voor eigenaars van zonnepanelen en een digitale meter. Sportketen Decathlon 'koopt' je overtollig opgewekte stroom en jij krijgt op je klantenkaart een bedrag waarmee je sportgerief kan aanschaffen. Dat marktmodel bestaat al in Duitsland en Denemarken. Decathlon heeft de Belgische primeur, maar ook de interesse van andere bedrijven is groot.
HLN.be
Buitenschoolse activiteiten: experts willen verbod binnen, groepjes van 8 buiten
De gewestregeringen buigen zich vandaag over het aan banden leggen van de buitenschoolse activiteiten. Deels dan toch, want niemand lijkt er voorstander van om alle hobby's zomaar te verbieden. Langs federale zijde blijft het voorlopig stil. "We zitten op een kantelpunt."
HLN.be
Onze opinie. Als voetballers op het veld kunnen staan dankzij een wekelijkste coronatest, moet dat ook voor leerkrachten kunnen
Is Ben Weyts (N-VA) zich tot op het bot aan het wapenen nu de roep voor een sluiting van de scholen weer klinkt? Geef toe: rillingen lopen over de rug. Flashbacks naar die eerste lockdown doen huiveren. Hoe zwaar, slopend en moedeloos deze tweede lockdown ook aanvoelt, hij staat in schril contrast met de eerste sluiting van maart. Want de scholen zijn (grotendeels) open. Maar kijk: de schoolstrijd is terug.
HLN.be
Hoe Anderlecht gisteren in alle stilte zijn licentie redde: aandeelhouders vinden eerste akkoord, kapitaalsverhoging komt later
Op Anderlecht is een eerste stap in de goede richting gezet. De aandeelhouders hebben gisteren een akkoord gevonden over een eerste financiële inspanning, waardoor “de licentie verzekerd is”, dixit Etienne Davignon.
HLN.be
Wordt de Zuid-Afrikaanse variant het zorgenkind van onze vaccinatie? Al uw vragen over varianten en vaccinaties beantwoord
De Zuid-Afrikaanse variant is het zorgenkind van onze vaccinatiestrategie. De huidige vaccins beschermen mogelijk minder goed tegen de versie van het coronavirus dat recentst voet aan wal zette in ons land. Maar betekent dat dan dat onze bestelde vaccins waardeloos zijn? En hoelang duurt het om de inentingen opnieuw op punt te zetten? Uw vragen beantwoord.
HLN.be
Luc Van den hove, CEO d'Imec: "L’Europe peut retrouver une place centrale dans la course technologique"
05:00 L’Europe ne semble plus rêver de leadership technologique. Elle a pourtant de quoi tracer le futur de l’intelligence artificielle, assure Luc Van den hove, CEO d'Imec.
www.lecho.be
AstraZeneca in het oog van de Europese vaccinstorm
Waar gaat het geld dat de Europese Unie aan AstraZeneca gaf naartoe? En waar zijn de vaccins? De Brits-Zweedse vaccinproducent ligt onder vuur in Europa.
Knack.be
Bijna één op de tien Antwerpse amateurclubs vreest voor voortbestaan
Eindelijk hebben onze amateurclubs dus duidelijkheid. Geen voetbal meer in het seizoen 2020-2021. Maar wat nu? Al bijna een jaar ligt het amateurvoetbal (op uitzondering van enkele weken in de zomer) volledig stil. Wat zijn de gevolgen op korte en lange termijn? Zijn er clubs die kopje-onder dreigen te gaan? Ja, zo blijkt uit een rondvraag van onze redactie waarop 139 clubs (bijna tachtig procent van alle Antwerpse clubs) reageerden. Bijna tien procent van de clubs vreest voor zijn voortbestaan, een dikke tien procent overweegt wegens corona een fusie of denkt eraan te gaan samenwerken met andere clubs.
www.gva.be
Biostatisticus Wenseleers: “Keur alle vaccins onmiddellijk goed, of we redden het niet”
“Het rijk der vrijheid is in zicht.” Dat zei onze minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A), nog geen drie weken geleden. En nu stokt de levering van de vaccins, spoken angstaanjagende varianten rond, en kleuren alle cijfers weer rood. De enige uitweg uit die derde golf is vaccinatie, zegt professor biostatistiek Tom Wenseleers (KU Leuven). “Iedereen weet dat AstraZeneca uiteindelijk wel goedgekeurd zal worden. Waarop zitten we dan nog te wachten?”
www.gva.be
Doorbraak in historische fusie havens Antwerpen en Zeebrugge
Het lijkt erop dat de historische fusie tussen de havens van Antwerpen en Zeebrugge eindelijk een feit wordt. Dat geven de burgemeesters van beide steden aan, zonder dat ze concreet willen vooruitlopen op de verdere afwikkeling.
www.gva.be
Taperen: zo bereiden Van Aert en Van der Poel zich voor op WK veldrijen
Wout van Aert heeft de zware trainingsarbeid richting het WK al achter de rug. “Voor Wout staat deze week in het teken van taperen”, zegt trainer Marc Lamberts. Taperen?
www.gva.be
Yannick Thoelen, talisman onder de lat bij Malinwa
Sinds Yannick Thoelen weer in doel staat bij KV Mechelen, is de club bezig aan een opmars in het klassement. Op de Freethiel gaat de 30-jarige doelman - in zijn 50ste wedstrijd in eerste klasse - op zoek naar zijn vierde clean sheet van het seizoen.
www.gva.be
Frank Vercauteren en Antwerp strijdvaardig voor trip naar Eupen
Anderhalve dag na het verlies tegen Oostende was Frank Vercauteren opnieuw te genieten. Van de interesse in aanvaller Adolfo Gaich tot de vorm van Jordan Lukaku, de Antwerp-coach ging geen thema uit de weg. “Een slechte wedstrijd spelen, kan gebeuren. Het overkwam mezelf vroeger zo vaak.”
www.gva.be
Standard: les Rouches resteront à Bruges pendant trois jours
C’est acté: entre les matches programmés jeudi à Ostende et dimanche au FC Bruges, le Standard a décidé de rester dans la Venise du Nord, histoire de s’épargner des déplacements, et donc de la fatigue, inutiles.
Lameuse.be
Beurstaks haalt recordbedrag op
Beleggers hebben ruim 3,8 miljard euro roerende voorheffing, beurstaks en effectentaks betaald in 2020. Vooral de opbrengst van de beurstaks steeg fors met liefst 40 procent. Dat melden De Tijd en De Standaard vandaag.
1 h
HLN.be
BeerSelect séduit Belfius et un fonds de private equity
04:00 Une brasserie de moins de trois ans réussit à lever 6 millions d'euros pour financer sa rapide expansion. Ces trois "gamins" sont à la tête de BeerSelect, à Gand.
2 h
www.lecho.be
Grens oversteken tijdens wandeling? Niet essentieel en dus verboden
Wie het gewoon is om tijdens wandel- of fietsuitjes de Nederlandse grens over te steken, bijvoorbeeld in de Kalmthoutse Heide of aan het Bels Lijntje, moet er rekening mee houden dat de politie er steekproefsgewijs controles zal houden. Een wandeling of fietstocht is geen essentiële verplaatsing en dus geldt het reisverbod. De medewerkers van het Grenspark geloven niet dat de strengere maatregelen voor minder bezoekers zullen zorgen in de Kalmthoutse Heide.
2 h
www.gva.be
Lachgas in de lift: “Eerst waren het kleine ampules, nu hele flessen”
De politie Mechelen-Willebroek nam bij verschillende controles afgelopen weekend 36 flessen lachgas in beslag. In Bonheiden werden er dan weer in een keer 49 flessen lachgas, 5.000 ballonnen en een grote som geld aangetroffen. Het roesmiddel zit duidelijk in de lift.
2 h
www.gva.be
Canadees parlement verklaart ultranationalistische rechtse militie Proud Boys tot terreurgroep
Het lagerhuis van het Canadese parlement heeft de regering van premier Justin Trudeau unaniem opgeroepen om de door een Canadees opgerichte ultranationalistische rechtse militie ‘Proud Boys’ als terroristische organisatie te bestempelen en te verbieden. In de Verenigde Staten zijn de Proud Boys geregeld betrokken bij gewelddadigheden, recent nog bij de bestorming van het parlementsgebouw in Washington.
2 h
HLN.be
Bruxelles va commercialiser son réseau de fibre optique
03:30 La capitale possède un réseau de fibre optique de plusieurs centaines de kilomètres. Sous-exploité, il va être mutualisé et commercialisé aux opérateurs télécom.
2 h
www.lecho.be
Duitsland levert alweer geen splijtstof voor Doel
Duitsland heeft voor de tweede keer in enkele maanden tijd de uitvoer van uranium voor de kerncentrales in Doel opgeschort. “Dat kan tot problemen leiden, want een kwart van de ‘brandstof’ voor de kerncentrales komt uit Duitsland”, zegt Kamerlid Samuel Cogolati (Ecolo).
2 h
www.hbvl.be
Tweemaal raak voor Verberckmoes
2 h
www.hbvl.be
Vaccins zijn makkelijker beloofd dan geleverd
Farmabedrijven beloven honderden miljoenen coronavaccins, maar ze ook leveren is niet zo eenvoudig. “Het productieproces staat bol van kwaliteitscontroles en tests”, luidt het. “Het minste haartje in de soep betekent extra tests, en dus vertragingen of kleinere leveringen.”
2 h
www.hbvl.be
Aantal geregistreerde ongevallen met everzwijnen daalt licht, “maar maatregelen blijven nodig”
De 14 Limburgse politiezones hebben vorig jaar 125 verkeersongevallen geregistreerd waarbij een of meer everzwijnen betrokken waren. Dat is een lichte daling tegenover 2019.
2 h
www.hbvl.be
Vlaanderen koopt zelf mondmaskers en extra naalden voor vaccinaties
Vlaanderen zal zelf het materiaal aankopen dat nodig is voor de vaccinaties. Normaal gezien zou dat via een Europese procedure gebeuren, maar daar kunnen Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) en minister-president Jan Jambon (N-VA) niet op wachten.
2 h
www.hbvl.be
Schandaal te veel brengt Waalse Berlusconi ten val
Als Stéphane Moreau (56) in Saint-Tropez naar de supermarkt ging, verdween er voor 1.800 euro aan publiek geld. Als hij wijn kocht, deed hij dat voor 30.000 euro met de bankkaart van de intercommunale. Dat er op die geheime rekening 38,7 miljoen euro stond die hij niet uitgelegd krijgt, was het schandaal te veel voor de gewezen PS-topper.
2 h
www.hbvl.be
François Fornieri, de Waalse Marc Coucke, zit in de cel
Elke dinsdag vertelt Bekende Waal en journalist Christophe Deborsu over de grote en kleine politieke dingen bij onze zuiderburen
2 h
www.hbvl.be
Slechts één op drie tandpasta’s voldoet aan basisvereisten
2 h
www.hbvl.be
Schadeclaim van 1 miljard boven hoofd van Trump-advocaat Giuliani
Dat hij als een bezetene Trump bleef verdedigen in zijn ongegronde claim dat de verkiezingen gestolen werden, dreigt advocaat Rudy Giuliani zuur op te breken. Het bedrijf dat de telmachines leverde, eist nu 1 miljard euro schadevergoeding wegens laster.
2 h
www.hbvl.be
Geen extra sancties tegen Rusland ondanks arrestatie Navalny
De EU-lidstaten sturen Josep Borrell, de ‘Europese minister van Buitenlandse Zaken’, volgende week naar Moskou om “duidelijke boodschappen over te brengen” aan de regering-Poetin.
2 h
www.hbvl.be
Tot 240 miljoen per jaar aan oplichting in autoverzekering
De koepel van Belgische verzekeraars Assuralia raamt de jaarlijkse fraude in de autoverzekering op 120 tot 240 miljoen euro per jaar. Om de strijd tegen de georganiseerde fraude aan te pakken, gaan de verzekeraars intensief gegevens uitwisselen.
2 h
www.hbvl.be
Crevits zet deur open voor bredere loonsubsidies
“Het is een goede zaak om in bepaalde sectoren de mogelijkheid te bieden om een keuze te maken tussen tijdelijke werkloosheid en loonsubsidies.” Dat antwoordt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) op het voorstel van Voka.
2 h
www.hbvl.be
Het klikt in ‘Iedereen beroemd’
2 h
www.hbvl.be
Tweede seizoen op komst van Streamz-reeks ‘Fair Trade’
2 h
www.hbvl.be
Verhalen rond acteur Armie Hammer steeds vreemder: “Niet écht een kannibaal”
Armie Hammer (34) timmert nog volop aan zijn carrière in Hollywood, maar nu al is de acteur uit The Social Network en Call Me by Your Name bekender om zijn bizarre seksuele fantasieën dan om zijn films. Na de verhalen over kannibalisme, verwonding en verkrachting doet een ex-vriendin nu nog een opmerkelijke getuigenis.
2 h
www.hbvl.be
Rechter voelt zich “machteloos” tegenover Limburgse drugscriminaliteit
“Ik heb het gevoel dat we compleet machteloos staan tegenover drugscriminaliteit. Dossiers die leiden tot vervolging en bestraffing zijn een druppel op een hete plaat.” Dat zegt rechter Ariane Braccio in Strafrechters op Canvas.
2 h
www.hbvl.be
Wendy Van Wanten trakteert op ‘blinde keuntjes’ uit 1972
Wendy Van Wanten (60) was twaalf jaar in 1972. Samen met haar man Franske en kinderen Clément en Estelle keert ze in Groeten Uit terug naar haar jeugd. Deze familie-uitstap is meteen het ideale moment om de verjaardag van Clément te vieren.
2 h
www.hbvl.be
Kandidaten kleden elkaar tot op het ondergoed uit in nieuw datingprogramma
VTM kan dat: Vlamingen zover krijgen dat ze zich uitkleden voor een tv-programma. Ze doen dat in Uit de Kleren, dat dinsdagavond van start gaat op VTM 2. Singles geven zich daarin letterlijk en figuurlijk bloot tijdens hun eerste afspraakje. “Maar met de hand op het hart: wij zijn niet op zoek naar sensatie.”
2 h
www.hbvl.be
Springlevende Piet Stockmans stelt eigen doodskist voor
Porseleinkunstenaar Piet Stockmans (80) stelt dinsdag de ‘doodskist’ voor waarin zijn stoffelijke resten na zijn dood bewaard zullen worden. Het houten kruis op schragen is een creatie van zijn leerling en meubelmaker Casimir.
2 h
www.hbvl.be
Brusselse Bruegel-expo strijkt neer in Peer
Vanaf 27 januari is een amusante expo rond het werk van Pieter Bruegel gratis te bezoeken in de Peerse Sint-Trudokerk. Tien wezens uit de werken van de grootmeester spelen de hoofdrol in deze expo, die in 2019 en 2020 al in Brussel te zien was, maar nu dus ook neerstrijkt in wat volgens sommigen de geboorteplaats is van Bruegel.
2 h
www.hbvl.be
Phil Collins krijgt zijn ex dan toch villa uit
2 h
www.hbvl.be
Dennis naar Keulen, winger Man United in beeld
Emmanuel Dennis (23) voetbalt tot het einde van het seizoen op uitleenbasis bij het Duitse FC Köln. Club Brugge hoopt dat de marktwaarde van de Nigeriaan stijgt en hij volgende zomer voor klinkende munt kan worden verkocht.
2 h
www.hbvl.be
“Je zit op de fiets en je denkt: wil ik dit wel?”
Een wereldtopper die de fiets aan de kant zet omdat hij zich wil bezinnen over zijn wielertoekomst. Tom Dumoulin is niet de eerste die het overkomt. De Duitse topsprinter Marcel Kittel maakte het tweemaal mee. In 2019 deed het hem besluiten definitief te stoppen.
2 h
www.hbvl.be