Man speelt gitaar bij idyllisch bergmeer maar moet plots rennen voor zijn leven

Een reiziger wil zichzelf filmen bij een idyllisch bergmeer in Nepal. Maar Shambhu Adhikari moet plots rennen voor zijn leven wanneer hij het in de bergen hoort rommelen en het adembenemende landschap in chaos verandert door een lawine. “Dit was de spannendste en meest ongelooflijke ervaring van mijn leven”, aldus Adhikari. “Gelukkig kon ik snel uit de weg springen. Zo redde ik mijn leven en mijn gitaar.” Er raakt niemand gewond wanneer de gigantische hoeveelheid sneeuw naar beneden komt.


Load more
Read full article on: hbvl.be
Un SMS frauduleux émanant soi-disant de la Croix-Rouge promet une prime covid de 234 euros
De nombreuses fraudes ont été rapportées depuis le début de la crise liée au coronavirus, dont profitent les malfaiteurs
www.lesoir.be
Insurrection à Washington: une prime de 75.000 dollars pour retrouver le poseur de bombes artisanales du Capitole
La police fédérale américaine a augmenté jeudi à 75.000 dollars sa prime pour toute information aidant à identifier l’individu ayant placé deux bombes artisanales lors de l’assaut sur le Capitole à Washington le 6 janvier.
Sudinfo.be
Un SMS frauduleux émanant soi-disant de la Croix-Rouge promet une prime Covid de 234 euros
Des SMS et messages WhatsApp frauduleux sont envoyés depuis peu par des escrocs qui utilisent la notoriété de la Croix-Rouge en promettant une prime Covid de 234,50 euros par ménage sous certaines conditions. "
www.dhnet.be
Gare à l’arnaque: un SMS frauduleux émanant soi-disant de la Croix-Rouge promet une prime Covid de 234 euros
Des SMS et messages WhatsApp frauduleux sont envoyés depuis peu par des escrocs qui utilisent la notoriété de la Croix-Rouge en promettant une prime Covid de 234,50 euros par ménage sous certaines conditions. "Il s'agit d'une arnaque", a confirmé jeudi la Croix-Rouge de Belgique, interrogée par l'agence Belga.
www.7sur7.be
Propos racistes de deux policières: la police de Bruxelles-Midi envisage de se constituer partie civile
La police de Bruxelles-Midi a condamné ces «propos extrêmement choquants» et cette «attitude indigne et en total désaccord avec le métier de policier».
www.lesoir.be
Incendie à Bozar: Horta a aidé à préserver son œuvre
Suite à l’incendie qui a ravagé une partie des toitures de Bozar, Barbara Van der Wee, l’architecte en charge des restaurations et entretiens du bâtiment, doit plus que jamais respecter l’esprit de Victor Horta tout en sauvant l’une de ses œuvres.
www.lesoir.be
Les eurodéputés réclament des sanctions contre les oligarques russes
19:18 Le Parlement européen veut de nouvelles sanctions contre la Russie après l'arrestation d'Alexeï Navalny. Mais les Vingt-Sept sont divisés sur cette question.
www.lecho.be
Magnifique envolée de Simon Mignolet: le Brugeois réalise l’arrêt de la semaine (vidéo)
Il a contribué au succès des Gazelles dimanche au Beerschot (0-3)
Sudinfo.be
Huis in Kanne tijdelijk onbewoonbaar door brandende piano
Een huis in de Brugstraat in Kanne bij Riemst is tijdelijk onbewoonbaar na een pianobrand. Het muziekinstrument vatte vuur en zette de woonruimte volledig onder de rook.
www.hbvl.be
L'important défi économique de Biden : les Américains continuent de s'inscrire en masse au chômage
L'ampleur des défis économiques auxquels fait face Joe Biden a été mise en exergue jeudi par l'annonce d'une nouvelle vague d'inscriptions au chômage, signe supplémentaire des dégâts causés par la pandémie sur le marché du travail.
www.lalibre.be
Van Langenhove kijkt uit naar opheffing onschendbaarheid. ‘Ik heb niets te verbergen’
Het Oost-Vlaams parket vraagt dat het parlement de onschendbaarheid van Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) opheft vanwege inbreuken op de racisme- en wapenwet. ‘Ik kijk ernaar uit dat ik eindelijk de kans zal krijgen mijn naam te zuiveren’, zegt het Kamerlid. ‘Er staat immers niks strafbaars in het dossier.’
www.demorgen.be
LIVE. GOAL! Zulte Waregem klimt op voorsprong tegen OH Leuven
• Jupiler Pro League • Zulte Waregem heeft 12 op 12 • Aftrap: 18u45 • Regenboogstadion
HLN.be
Nederlandse avondklok gaat zaterdag om 21 uur in
De avondklok in Nederland komt er. Maar ze gaat vanaf 21.00 uur gelden en niet vanaf 20.30 uur. De eindtijd blijft 4.30 uur.
De Standaard
Na massale testing in Edegem: “Besmette leerling bleek superverspreider te zijn”
Een van de vijf besmette leerlingen van basisschool OLFA Elsdonk in Edegem blijkt een superverspreider te zijn. Dat bevestigt burgemeester Koen Metsu (N-VA) op donderdag. Het kindje is asymptomatisch, maar had heel veel virus in de neus.
www.gva.be
Van Lady Gaga tot Bernie Sanders: het internet lacht zich kapot na eedaflegging Joe Biden
Het was woensdag dan wel dé grote dag van Joe Biden, toch ging niet alleen de nagelnieuwe president van Amerika met alle aandacht lopen op sociale media. Op het internet is na de eedaflegging van Biden (78) heel wat amusement ontstaan. Van Lady Gaga (34) en haar optreden tot een ‘slapende’ Bill Clinton (74) en Bernie Sanders (79) die moederziel alleen op de tribune zat: met zowat alles en iedereen wordt de spot gedreven op het net.
HLN.be
Transparence fiscale pays par pays dans l’UE: le retour de celle que l’on n’attendait plus
La proposition de «reporting» pays par pays est bloquée depuis cinq ans entre pays européens. Les Portugais vont tenter de changer son destin.
www.lesoir.be
Van Langenhove vraagt aan Telegram-volgers om proceskosten mee te betalen: “Help ons met goede advocaten deze veldslag te winnen”
Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) roept zijn volgers op Telegram op om proceskosten in de zaak Schild en Vrienden te helpen financieren. Het parket van Oost-Vlaanderen diende een verzoek in om de parlementaire onschendbaarheid van het Kamerlid op te heffen. “Ik heb echter niets te verbergen. Er staat niets strafbaars in het dossier”, klinkt het in een reactie.
HLN.be
Airbus va augmenter ses cadences de production, mais plus lentement qu’envisagé auparavant
Airbus va augmenter les cadences de production de ses monocouloirs et passer de 40 avions de la famille A320 par mois à 43 au troisième trimestre et 45 au quatrième trimestre 2021, a annoncé jeudi l’avionneur européen.
Sudinfo.be
ANALYSE. Zijn onze dijken ondertussen sterk genoeg om een derde golf te voorkomen?
Een land dat niet overspoeld wil worden door een golf van coronabesmettingen heeft stevige dijken nodig. In maart vorig jaar hadden we géén bescherming en in september zijn onze dijken bijzonder snel gebarsten. Staan we er vandaag beter voor? Wij doken in de verslagen van taskforces, vroegen cijfers op bij kabinetten en spraken met mensen op het terrein. Op zoek naar het antwoord op de cruciale vraag: hoe goed is ons land beschermd tegen een derde golf?
HLN.be
ANALYSE. Zijn onze dijken ondertussen sterk genoeg om een derde golf te voorkomen?
Een land dat niet overspoeld wil worden door een golf van coronabesmettingen heeft stevige dijken nodig. In maart vorig jaar hadden we géén bescherming en in september zijn onze dijken bijzonder snel gebarsten. Staan we er vandaag beter voor? Wij doken in de verslagen van taskforces, vroegen cijfers op bij kabinetten en spraken met mensen op het terrein. Op zoek naar het antwoord op de cruciale vraag: hoe goed is ons land beschermd tegen een derde golf?
HLN.be
Cinq joueurs de Seraing positifs au coronavirus, le match contre Westerlo maintenu
Cinq joueurs de Seraing ont été testés positifs au coronavirus, a annoncé le club liégeois de 1B Pro League jeudi.
www.dhnet.be
Familie van Nouri, die in 2017 ernstige hersenschade opliep, spant arbitragezaak aan tegen Ajax
De familie van Abdelhak Nouri heeft bij de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) een arbitragezaak aangespannen tegen Ajax. Dat laat Khalid Kasem, de belangenbehartiger van de familie weten. Vorige week werd al duidelijk dat gesprekken tussen Ajax en de familie niet tot een oplossing hadden geleid.
HLN.be
“Mijn dochter van 3 is besmet met de Britse variant. Test dus ook erg jonge kinderen, aub!”: moeder vraagt Sint-Truiden om strategie aan te passen
Er wordt breed getest onder leerkrachten en leerlingen in Sint-Truiden, nu daar de gevreesde Britse coronavariant al enkele dagen rond raast. Maar niet bij kinderen jonger dan 6 jaar, en dat is voor Elke Kellens (36) een grote fout. “Mijn dochter Jamina (3) heeft positief getest op die Britse variant, net als haar vader — die zelfs een ‘superverspreider’ is. Wie weet hoeveel mensen wij besmet hadden indien we niet zelf naar de huisarts getrokken waren voor een test?”
HLN.be
Pourquoi vous ne devez pas rater nos éditions de ce vendredi 22 janvier 2021! (vidéo)
Découvrez ce qui est «A la Une» de nos éditions (La Meuse, La Nouvelle Gazette, La Province, Nord Eclair et La Capitale) de ce vendredi 22 janvier 2021, en librairies.
Sudinfo.be
Antoine Colassin prêté à Zulte Waregem: l’histoire d’un déclassement à Anderlecht
Antoine Colassin est loué six mois à Zulte. Pour tenter de lever les doutes anderlechtois.
www.dhnet.be
Jong koppel maakt Sint-Romboutskathedraal uit hout (en je kan hem thuis zelf ook in elkaar puzzelen)
Na de puzzel is er nu een Sint-Romboutskathedraal uit hout die je zelf thuis in elkaar kan puzzelen. Het bouwpakket is een van de vele leuke decoratiestukken die ze bij Wood’n uit Mechelen maken. Oprichters Wouter Nuytkens (28) en Ka’ina Bollen (23) verkopen ze via hun webshop, maar ze dromen ook van hun eigen winkeltje.
www.gva.be
Kevin De Bruyne staat minstens twee weken aan de kant na tik in duel met Aston Villa
Manchester City zal Kevin De Bruyne enkele weken moeten missen met een hamstringblessure. De Rode Duivel moest woensdag in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Aston Villa op het uur noodgedwongen naar de kant.
www.nieuwsblad.be
Van beloftevolle actrice tot wannabe rapper: dit is het hobbelige parcours van Amanda Bynes
Tijdens haar jeugdjaren wist Amanda Bynes (34) de ene grote rol na de andere in de wacht te slepen. Zo speelde ze naast Colin Firth in ‘What A Girl Wants’, acteerde ze samen met Channing Tatum in ‘She’s The Man’ en schitterde ze met Zac Efron in de komedie ‘Hairspray’. In 2010 speelde ze nog keertje naast Emma Stone in de film ‘Easy A’, maar sindsdien ging het al snel van kwaad naar erger.
HLN.be
Voormalig hoofd van bank Vaticaan krijgt bijna 9 jaar cel
Het voormalige hoofd van de bank van het Vaticaan (IOR) moet bijna negen jaar de gevangenis in voor verduistering en witwassen. De 81-jarige Angelo Caloia beheerde de bank tussen 1989 en 2009 en is veroordeeld wegens corruptie bij vastgoedtransacties.
HLN.be
Kleinste politiehond van België vervoegt politiezone Rupel
De politiezone Rupel heeft een nieuwe aanwinst. Parson Russel Terrier Jim is deze week begonnen aan een veelbelovende carrière bij de politie. Jim (2) is de kleinste drugs- en cashhond van België, maar onderschat hem niet.
www.gva.be
Het gezicht achter Dogs of Antwerpen: “Ik wil alle hondenbaasjes een stem geven”
Meer dan duizend hondenliefhebbers zijn met elkaar verbonden via de Instagrampagina Dogs of Antwerpen. Ze delen foto’s van hun honden in Antwerpen en geven elkaar tips over de beste verzorging van hun huisdier. Het gezicht achter deze hondencommunity is Jill Cools (27) uit Wilrijk. “Mensen leren elkaar kennen op mijn pagina en gaan vervolgens samen hun hond uitlaten.”
www.gva.be
Malines-Standard en chiffres: l'efficacité des Rouches a fait basculer la rencontre
Retour en statistiques sur la troisième victoire consécutive des hommes de Mbaye Leye.
www.dhnet.be
Stijgend reproductiegetal baart Sciensano geen zorgen: “Geen reden tot paniek”
Het reproductiecijfer van het coronavirus klimt voor het eerst sinds december opnieuw boven de 1, maar volgens Sciensano geeft dat een wat vertekend beeld. "Het blijft al weken vrij constant."
www.hbvl.be
Propos racistes à Anderlecht: des poursuites proposées pour l'image de la police
À l'issue d'une réunion avec le chef de corps de Bruxelles-Midi (Anderlecht, Saint-Gilles et Forest) Jurgen De Landsheer, le bourgmestre d'Anderlecht Fabrice Cumps a annoncé jeudi en fin d'après-midi qu'il sera proposé au Collège de police, lors de sa prochaine réunion, de se constituer partie civile pour dégradation de l'image de la zone dans le dossier des propos racistes tenus en 2018 par deux policières.
www.7sur7.be
Propos racistes à Anderlecht: des poursuites proposées pour l'image de la police
À l'issue d'une réunion avec le chef de corps de Bruxelles-Midi (Anderlecht, Saint-Gilles et Forest) Jurgen De Landsheer, le bourgmestre d'Anderlecht Fabrice Cumps a annoncé jeudi en fin d'après-midi qu'il sera proposé au Collège de police, lors de sa prochaine réunion, de se constituer partie civile pour dégradation de l'image de la zone dans le dossier des propos racistes tenus en 2018 par deux policières.
www.7sur7.be
Farmasector wijst naar regering: 'Onnodige aankondigingspolitiek gevoerd over vaccins'
'Deze kleine hiccup bij Pfizer wordt opgeblazen', zegt Caroline Ven, CEO van Pharma.be, de koepelorganisatie van de farmasector.
Knack.be
L’école des Coquelicots à Charleroi est saturée: “Il y aura des frustrations” en 2021
L’école fondamentale des Coquelicots à Goutroux (Charleroi) peut accueillir chaque année jusqu’à 300 élèves de maternelle et de primaire. Depuis deux ans maintenant, une liste d’attente et un ordre de priorité ont été établis pour déterminer les enfants qui pourront la rejoindre.
www.7sur7.be
Infrabel enterre des vipères et énerve Natagora
Des travaux le long de la ligne de chemin de fer Bruxelles-Luxembourg ont pu être fatals à des vipères péliades, espèce menacée et protégée en Wallonie. Enervement chez les naturalistes.
www.lesoir.be
Center Parcs à mi-chemin de sa montée en gamme
18:52 L'exploitant de parcs d'hébergements et de loisirs achève la première phase de son plan de modernisation et de montée en gamme. Un plan de 650 millions d'euros, dont 150 en Belgique.
www.lecho.be
Le Royaume-Uni mise sur les ports francs
18:51 Promis par Boris Johnson avant son arrivée à Downing Street, ces territoires économiques situés près des grands hubs de fret n’ont pas donné des résultats satisfaisants par le passé... Mais collent pa...
www.lecho.be
Onderzoek helikopterkaping afgerond: “Dodelijke crash op nippertje vermeden”
Kristel A. (27), de kersverse echtgenote die Mike G. met een gekaapte helikopter uit de gevangenis van Berkendael wilde bevrijden, wordt niet mee vervolgd voor de mislukte ontsnapping. Alleen Mike G. en zijn twee vrienden moeten vrijdag voor de raadkamer verschijnen. Die zal het afgeronde dossier naar de strafrechter sturen.
HLN.be
Emmanuel André: "Nous n'avons pas pu éviter en Belgique l'introduction de nombreux variants" (Mise à jour)
Emmanuel André a expliqué que " nous n'avons pas pu éviter en Belgique l'introduction de nombreux variants importés durant la période de vacances" et que " les stratégies actuelles de dépistage, recherche de contacts et d'isolation/quarantaine n'ont pas empêché l'émergence de multiples foyers secondaires".
www.dhnet.be
La tech européenne brille sur les marchés (débriefing actions étrangères)
18:49 Les Bourses européennes ont terminé en ordre dispersé la séance de ce jeudi alors que la BCE a sapé le moral des investisseurs. Les valeurs technologiques se sont distinguées.
www.lecho.be
Puilaetco déménagera dans le Souverain 25
18:49 La décision a été entérinée début janvier. La banque privée belge Puilaetco s'installera courant 2023 dans l’ancien siège de la Royale Belge entièrement redessiné.
www.lecho.be
Calendrier du déconfinement, vacances et allongement de la quarantaine: ce qui se trouve sur la table du Codeco
La probabilité d’annonce d’assouplissement est quasi nulle. Cela n’empêchera pas nos élus de parler «assouplissements», même si les contours restent encoure flous.
www.lesoir.be
Vidéo des policières tenant des propos racistes : la carrière du policier qui a dénoncé les faits a été torpillée
Le policier qui a dénoncé les faits en remettant la vidéo à ses supérieurs a subi comme retour de flammes, accusé par les deux policières d’être lui-même accusé de racisme. Une procédure judiciaire a été lancée à son encontre.
www.dhnet.be
Welshe doelman verbetert wereldrecord met goal vanop 96,01 meter: “Leuk om in het Guiness Book of Records te staan”
De Welshe doelman Tom King heeft zich dinsdag het Guinness Book of Records in getrapt. In een wedstrijd in de Engelse vierde klasse scoorde het sluitstuk van Newport County vanop 96,01 meter.
HLN.be
Bosch haalt in Tienen opnieuw hakbijl boven
18:46 Bij de ruitenwisserproducent Bosch in Tienen gaan opnieuw honderden jobs voor de bijl. De bonden gaan ervan uit dat de productie naar Servië verhuist. De productiekosten liggen daar een kwart lager.
www.tijd.be