Manchester City klopt Trossard dankzij 75ste assist van De Bruyne

Manchester City klopte op de zeventiende speeldag Brighton & Hove Albion met 1-0. Een doelpunt van Phil Foden, net voor de rust. Uiteraard na een assist van Kevin De Bruyne, zijn 75ste in de Premier League. De Rode Duivel lokte in de slotfase nog een strafschop uit, maar Raheem Sterling schoot de bal over. Percy Tau, die een half seizoen werd uitgeleend aan Anderlecht en vorig jaar aan Club Brugge, mocht meteen starten. Hij werd iets na het uur vervangen. Ook Leandro Trossard startte, hij ging net voor tijd aan de kant. Door deze zege staat City derde, op vier punten van leider Manchester United. Maar het heeft wel een match minder gespeeld.


Load more
Read full article on: hbvl.be
Waar blijft dat feestje? 75 procent eventorganisatoren vreest pas in 2022 recht te krabbelen
Waar blijft da feestje? Drie op de vier eventbedrijven verwachten dat ze ten vroegste in 2022 weer op volle toeren draaien. Voor communiefeesten loopt het storm en er zijn ook wel wat koppels die hun trouwfeest niet meer willen uitstellen, maar vooral bedrijven willen eerst meer zekerheid voor er wat te vieren valt.
HLN.be
Pfizer levert minder flacons omdat we daar méér uit kunnen halen dan voorzien: “Het was een vergissing om te denken dat we een dosis konden ‘winnen’”
Dat het ziekenhuispersoneel langer moet wachten op een eerste prik, heeft niet alleen te maken met het aangepaste productieproces bij Pfizer. Nu blijkt dat er uit één flacon geen vijf maar zes dosissen gehaald kunnen worden, krijgen landen gewoon minder flacons geleverd voor dezelfde prijs.
HLN.be
OVERZICHT. Een hobbelige vaccinatiecampagne: al meer datums geprikt dan vaccins
Met ups en downs, met gas geven en dan weer afremmen, met euforie en dompers: zo verliep de vaccinatiecampagne de voorbije weken. Nooit eerder werd ons land geconfronteerd met de enorme uitdaging om een hele bevolking te beschermen tegen corona. Het parcours was - en is - dan ook vrij hobbelig. Een overzicht.
HLN.be
Wat is de toekomst van Trump: een eigen partij? Of een celstraf?
De naam 'Joe Biden' kreeg hij niet over zijn lippen, maar afscheidnemend president Trump wenste de nieuwe regering toch "veel geluk" en "veel succes". Dat we nog van de 74-jarige Donald Trump gaan horen, staat vast. Is het niet omdat hij een eigen partij begint, dan misschien wel omdat hij straks naar de gevangenis moet.
HLN.be
ONZE OPINIE. Dat wij ons vragen stellen bij de snelheid die leidt naar het rijk der vrijheid? Het zou er nog aan mankeren
De vaccinatie-aanpak in België lijkt wel de processie van Echternach. Drie stappen vooruit, twee achteruit. De ene dag juichen we omdat we meer vaccins uit de flacons van Pfizer kunnen vissen en daardoor kunnen 'accelereren'. De volgende dag duwt Pfizer de rem in omdat we dankzij het efficiënte gebruik van dat kostbare goed ons bestelde deel al kregen.
HLN.be
Pas terug uit rode zone en meteen weer crossen: Van Aert en co krijgen uitzondering op quarantaineregels
Tot morgen zijn ze nog in Spanje, maar zaterdag gaan Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout gewoon weer crossen. Spanje is rode zone. Maar de crossers genieten, zoals alle topsporters, van een uitzondering op de quarantainemaatregelen in de strijd tegen Covid-19.
HLN.be
Wat onthouden we van Bidens inauguratie? ‘Hij gaf de speech van zijn leven’
Joe Biden en Kamala Harris legden de eed af als president en vice-president van de Verenigde Staten. Biden was duidelijk: de eenheid moet worden hersteld in zijn land. Amerikakenner Steven De Foer legt uit welke boodschap de nieuwe president had voor de wereld. ‘Het was nu toch verbindender en toekomstgerichter dan vier jaar geleden.’
De Standaard
Al ruim 1 op de 3 organisatoren leggen data voor fysieke najaarsevenementen vast
Het gros van de evenementenbranche en zijn toeleveranciers verwachten dat hun omzet ook in 2021 veel lager zal liggen dan in 2019. Dat blijkt uit een bevraging van expertisecentrum Publieke Impact. Er is evenwel hoop: 36% van de organisatoren is bezig de eerste evenementen voor te bereiden. Het gaat vooral om bedrijfsevents.
www.gva.be
Eric Goens maakt docureeks over terrorist Abdeslam die toesloeg in Zaventem en Parijs
Tv-maker Eric Goens (51) wordt de komende maanden behoorlijk incontournable op de Vlaamse televisie, maar het programma waarnaar het meest wordt uitgekeken, is Salah. In die vierdelige Eén-documentaire gaat Goens op zoek naar wie Salah Abdeslam, een van de verdachten van de aanslagen in Parijs en Brussel, werkelijk is. “Ik ben in zijn kop geraakt, denk ik.”
www.gva.be
COMMENTAAR. KV Mechelen kijkt nog altijd meer achter zich dan voor zich
Geen historische vijfde over­winning op rij voor KV Mechelen. Fi Vanhoof blijft tot nader order de Mechelse zegekoning in ­eerste klasse, met zes over­winningen op rij in 1991. Tegen Standard begon KV nochtans niet slecht.
www.gva.be
Rubin Seigers (23) naar Westerlo: “Ik kijk ernaar uit”
De onderhandelingen met Genk sleepten een tijdje aan, maar gisteren zette de 23-jarige centrale verdediger Rubin Seigers dan toch zijn kribbel onder een contract tot 2024 bij Westerlo. “Ik ben blij met deze nieuwe uitdaging”, zegt de Kempenaar die vorig jaar op huurbasis bij Beerschot voetbalde. Daar aanhoudend blessureleed kwam hij daar wel weinig aan spelen toe.
www.gva.be
Biden krijgt ‘genereuze’ brief van Trump, maar heeft geen telefoontje met hem gepland
Donald Trump lapte de meeste tradities die bij de machtsoverdracht horen aan zijn laars, maar een brief achterlaten voor zijn opvolger deed hij wel. President Joe Biden noemde die ‘heel genereus’, maar wat erin stond wilde hij niet vertellen tot hij met Trump heeft gesproken. Dat betekent niet dat een telefoontje tussen de twee gepland staat, temperde zijn nieuwe woordvoerster meteen de verwachtingen.
De Standaard
Taxshift slaat gat van ruim half miljard in Vlaamse begroting
In 2019 stegen de misgelopen inkomsten voor Vlaanderen tot 591 miljoen euro. De Vlaamse regering heeft de hefbomen om de put te dempen, maar maakte daar geen gebruik van. Dat schrijft De Tijd donderdag.
Knack.be
Biden annuleert moslimban en schort financiering grensmuur op
De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag, op zijn eerste dag als president, uiteindelijk vijftien decreten ondertekend. Dat heeft Jen Psaki, woordvoerster van het Witte Huis, bevestigd. Daaronder ook de annulatie van de moslimban en het opschorten van de financiering van muur aan de Mexicaanse grens.
De Standaard
Bidens eerste telefoontje naar wereldleider zal met ‘teleurgestelde’ Canadese premier Trudeau zijn
De Amerikaanse president Joe Biden zal vrijdag naar de Canadese premier Justin Trudeau bellen, zijn eerste telefoontje naar een andere wereldleider. Dat heeft woordvoerster van het Witte Huis Jen Psaki woensdag aangekondigd tijdens haar eerste persconferentie. Ze gaf ook aan dat Biden ‘de stoel van de VS op het wereldtoneel opnieuw wil claimen’.
De Standaard
Voici votre horoscope de ce jeudi 21 janvier 2021: amour, argent, travail, santé…
Ce jeudi 21 janvier 2021 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
1 h
Sudinfo.be
Les jours des fournisseurs classiques d'énergie sont désormais comptés
03:32 Avec la transition énergétique en cours, les fournisseurs d’énergie prendront de plus en plus leurs responsabilités de "gestionnaires". Quant aux citoyens ils devront aussi s’adapter et modifier leur ...
2 h
www.lecho.be
Minstens 43 Afrikaanse migranten verdronken bij Libië
2 h
www.hbvl.be
Veel leed vraagt om veel soelaas
“­De afgelopen maanden is er veel ingezet op tijdelijke maatregelen, die brengen misschien wel wat soelaas, maar ...” HBvL 16/01/2021
2 h
www.hbvl.be
ZULTE WAREGEM - OH LEUVEN
DONDERDAG 18.45 uurSCHEIDSRECHTER: Jasper Vergoote
2 h
www.hbvl.be
“Onze club is een weerspiegeling van de Genkse maatschappij”
Kinderen helpen om hun talenten te ontwikkelen, op welk vlak dan ook. Dat is de filosofie van BC Lions Genk. “We zijn meer dan alleen maar een basketclub”, zegt voorzitster en duivel-doet-al Zehra Özmen.
2 h
www.hbvl.be
“Ondanks 30 miljard voor hernieuwbare energie halen we klimaatdoelstellingen niet”
Via onze energiefactuur betalen we tot 2030 nog zo’n 16 miljard aan hernieuwbare energie voor onder meer zonnepanelen, biomassa en windenergie. “En dan nog halen we onze klimaatdoelstellingen niet”, zucht Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA).
2 h
www.hbvl.be
Voorstel: afstandsonderwijs voor middelbare scholen in week voor krokusvakantie
De week voor de krokusvakantie gaan de middelbare scholen wellicht dicht. Het onderwijs is overeengekomen om scholieren in die week afstandsonderwijs te geven. Kleuter- en lagere scholen blijven wel open. Een algemene mondmaskerplicht voor het vijfde en zesde leerjaar komt er niet. Het voorstel van minister Weyts moet vrijdag wel nog passeren langs het Overlegcomité.
2 h
www.hbvl.be
“Vaccineren? Japan wil eerst zien hoe dat in Europa verloopt”
Dat Geerhardt in Leuven zou studeren, stond voor hem al lang vast. “Ik twijfelde tussen Sinologie en Japanologie, maar aangezien de Chinese intonatie en uitspraak me niet bevielen, koos ik ervoor om Japans te leren.” Een keuze met verstrekkende gevolgen, want Geerhardt woont en werkt intussen al 18 jaar in het land van de rijzende zon.
2 h
www.hbvl.be
Limburgers in de VS: “Na vier jaar leugens opnieuw een leider die verenigt”
Een terugkeer naar de redelijkheid, zo omschrijven onze Limburgers in de VS Bidens eerste speech als president van de Verenigde Staten van Amerika. “Na vier jaar leugens hebben we opnieuw een leider die verenigt.”
2 h
www.hbvl.be
Liese uit Halen al voor de tweede keer genomineerd in Big Brother
2 h
www.hbvl.be
Michaël R. Roskam over zijn ‘Lockdown’-kortfilm en het coronajaar: “2020 was te spannend voor mij”
Sinds zijn laatste project, een kortfilm voor 11.11.11 uit 2019, is het relatief stil geweest rond filmregisseur Michaël R. Roskam. Maar nu maakt de Truienaar een minicomeback met een andere kortfilm die deel uitmaakt van de Lockdown-serie voor Eén.
2 h
www.hbvl.be
‘Sensualité’ van Axelle Red in Netflix-hit ‘Lupin’: “We hebben maandelijks een miljoen luisteraars”
Sinds ‘Sensualité’ werd gebruikt in de Netflix-hit ‘Lupin’ bereikt de Hasseltse Axelle Red meer luisteraars dan ooit. “Haar streamingcijfers zijn uitzonderlijk voor een artiest van die generatie”, zegt haar echtgenoot Filip Vanes.
2 h
www.hbvl.be
Ben Hermans: “Als ik mag kiezen? Tokio boven Tour”
Tot maandag vertoeft Ben Hermans in het Catalaanse Gerona, voor zijn vierde winterstage in de kleuren van Israel Start-Up Nation. “Ik heb de ploeg jaar na jaar zien groeien. Van een Pro naar een WorldTour-team. En deze winter hebben ze bijna een volledige Tourkern in huis gehaald”, aldus de 34-jarige Diepenbekenaar.
2 h
www.hbvl.be
Nieuwe school veilt straffe schatten
De gloednieuwe school Straf! op be-Mine, een samensmelting van vrije basisscholen Het Mozaïek en De Horizon, organiseert een online veiling van oud schoolmeubilair en educatief materiaal.
2 h
www.hbvl.be
Oude blauwe zak nog geldig tot eind dit jaar
2 h
www.hbvl.be
Parkeren binnenkort betalend in Portavida
Bezoekers van Portavida in Genk-Centrum zullen binnenkort 1 euro per uur moeten betalen om er te parkeren. Daarmee komt een einde aan het gratis parkeren op de welzijnssite.
2 h
www.hbvl.be
Achelse trappist is geen échte trappist meer
Met het verdwijnen van de laatste broeders uit de Achelse Kluis verliest de Achelse trappist als eerste in België zijn authenticiteitslabel. Een probleem dat voor meerdere kloosters dreigt. Toch mag Achel zich nog trappist noemen, omdat het ressorteert onder de trappistenabdij van Westmalle.
2 h
www.hbvl.be
Uitbraak in woonzorgcentrum enkele dagen na vaccinatie
In het Achelse woonzorgcentrum Aan de Beverdijk hebben toen bewoners en één personeelslid positief getest op corona. Een opdoffer, want vorige week donderdag werden de bewoners en een deel van het personeel gevaccineerd. “Tien maanden lang wisten we het virus buiten de deur te houden...”
2 h
www.hbvl.be
Project ‘Allemaal samen in Hasselt’ gaat inburgeraars beter begeleiden
Met het project ‘Allemaal samen in Hasselt’ wil Hasselt nieuwkomers beter begeleiden. “De specifieke begeleiding van mensen in hun inburgeringstraject diepen we zo verder uit”, zegt schepen Dymfna Meynen (N-VA).
2 h
www.hbvl.be
Vijftig waterlekken op 3 kilometer: “Schimpen lijkt wel een zeef”
“Wij zijn ongetwijfeld de Hasseltse buurt met het hoogste aantal storingen en defecten in de watervoorziening.” De inwoners van Schimpen zijn het beu. Maar De Watergroep belooft beterschap.
2 h
www.hbvl.be
La fusion entre distributeurs d'énergie wallons, une fausse solution
03:15 Questionné sur la question par la Cwape, le consultant Schwartz ne voit pas un gain d'efficacité dans une fusion entre acteurs wallons. Il privilégie des synergies.
2 h
www.lecho.be
Regering werkt aan groenestroomkabel met Denemarken
Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) wil een onderzeese elektrische interconnector aanleggen tussen België en Denemarken. “Denemarken is wereldkampioen en België nummer vier in Europa op het vlak van wind op zee”, zegt Van der Straeten. “Aangezien Denemarken veel overschotten heeft aan hernieuwbare energie en België door gebrek aan ruimte op zee en op land op haar eigen limieten botst, zijn dergelijke verbindingen noodzakelijk. Via een onderzeese kabel van ongeveer 500 kilometer krijgen we toegang tot bijkomende hernieuwbare energiebronnen die bijdragen aan onze nationale klimaatdoelstellingen voor hernieuwbare energie.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Hoe verkoop je het best je kleren die je niet meer gebruikt? En wat is een redelijke prijs?
Een jurk voor dat ene feestje, een te klein gekochte broek ... In elke Vlaamse kleerkast hangen wel enkele kledingstukken die amper of nooit zijn gedragen. Maar die hoeven daar niet te blijven hangen: er zijn online mogelijkheden genoeg om je kleren een tweede leven te geven. Maar hoe breng je die stapel kleding aan de man? Kan je alles verkopen? En – ook niet onbelangrijk – hoeveel vraag je ervoor?
2 h
www.nieuwsblad.be
Dag verhoor in corruptieonderzoek kost flamboyante topman Mithra 10 miljoen euro
Hij blijft erbij: hem valt niets te verwijten in het schandaal rond de royale ontslagvergoedingen voor directeurs van de Luikse intercommunale Nethys. Toch bezorgde zijn onverwachte verhoor François Fornieri (58), topman van biotechnologiebedrijf Mithra, een financiële kater van formaat. De beursnotering van Mithra nam in één dag tijd een duik van om en bij de 45 miljoen euro. Persoonlijk slikt Fornieri een verlies van 10 miljoen euro.
2 h
www.nieuwsblad.be
Publiek of niet: Songfestival gaat sowieso door
Het duurt nog bijna vier maanden tot het Eurovisie Songfestival, maar nu al staat vast dat het evenement niet kan doorgaan zoals het zou moeten. “Een stampvolle Ahoy? Dat gaat het dit jaar niet worden”, reageert presentatrice Edsilia Rombley. De organisatie had al vier draaiboeken op tafel liggen, gaande van een uitzending zonder coronaregels tot een editie zonder publiek.
2 h
www.nieuwsblad.be
‘Switch’ komt ook deze zomer terug
De zomer lijkt nog ver weg, maar de VRT is alvast begonnen aan de voorbereidingen van het zesde seizoen van Switch. Nu al worden nieuwe kandidaten gezocht voor de quiz.
2 h
www.nieuwsblad.be
Vlaamse Matteo is amper tien en al internationaal model: “Het hoogtepunt? Acht dagen in China”
Hij reisde al naar Polen, Duitsland en China en deed al 150 fotoshoots. Hij vierde pas vorige week zijn tiende verjaardag, maar Matteo Marivoet uit Tremelo is al vijf jaar een drukbezet fotomodel. “Nochtans dacht ik tijdens de eerste fotoshoot: dit is niks voor hem.”
2 h
www.nieuwsblad.be