Manifestations contre les mesures anti-coronavirus: la police de Bruxelles procède à des arrestations

Deux manifestations contre les mesures anti-coronavirus ont été interdites par la police. Sur les médias sociaux, les gens sont encore appelés à venir dans la capitale.
Read full article on: lesoir.be
Avec son "4", Cowboy veut mettre une nouvelle clientèle en selle
04:00 Cowboy espère toucher un public plus large avec son quatrième modèle de vélo. Malgré la pénurie de composants, la marque belge promet encore une livraison en 5 semaines.
www.lecho.be
Brussels e-fietsmerk Cowboy aast op Amerikaanse markt
04:00 Met twee nieuwe modellen moet Cowboy nog beter munt kunnen slaan uit de exploderende populariteit van elektrische fietsen.
www.tijd.be
Boksen tegen Boris en de brexit: Quo vadis, Schotland?
Schotland trekt donderdag naar de stembus. De verkiezingscampagne staat bijna helemaal in het teken van het Schotse onafhankelijkheidsstreven. Slepen de nationalisten een meerderheid in de wacht als mandaat voor een nieuw onafhankelijkheidsreferendum?
Knack.be
Schotland laat zich met verkiezingen uit over onafhankelijkheid
De inwoners van Schotland kiezen vandaag een nieuw parlement. De stembusgang wordt ook wel gezien als een peiling onder de bevolking over het wel of niet organiseren van een onafhankelijkheidsreferendum. De Schotse Nationalistische Partij (SNP) van premier Nicola Sturgeon hoopt op een absolute meerderheid van de zetels, zodat in Londen een nieuw referendum over de onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk geëist kan worden.
HLN.be
LIVE. VS staan achter vrijgeven patenten coronavaccin
De coronacijfers blijven in dalende lijn gaan. Intussen kregen ook al meer dan drie miljoen Belgen een eerste coronaprik. En nog goed nieuws: deze zaterdag mogen cafés en restaurants weer klanten ontvangen op het terras. Eerder deze week werd ook duidelijk welke richtlijnen zullen gelden om die heropening in openlucht in goede banen te leiden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
1 h
HLN.be
La plateforme Shippr engage des gens et des fonds
03:30 La plateforme d'optimisation des livraisons a continué de croître fortement malgré la crise. Elle prépare une levée de fonds de série A... en levant 2 millions.
1 h
www.lecho.be
Meer dan 40 procent van bruine ratten is bestand tegen gif
In Vlaanderen is meer dan 40 procent van de bruine ratten bestand tegen rattenvergif. Dat is een verdubbeling vergeleken met 2003. Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek heeft een kaart gemaakt waarop u kunt zien voor welk gif ratten in uw buurt resistent zijn.
1 h
www.hbvl.be
We mogen meelwormen eten van Europa
Vanaf nu kan u gerust een bordje meelwormen oplepelen. Europa heeft dat insect officieel goedgekeurd voor menselijke consumptie, een primeur. Paul De Smedt kweekt meelwormen in Tessenderlo, maar is nog niet van plan om die als eetwaar te verkopen.
1 h
www.hbvl.be
Ziekenhuizen krijgen 30 miljoen per jaar voor meest dringende infrastructuur
De Vlaamse regering investeert de komende dertig jaar 30 miljoen euro per jaar om de meest dringende ziekenhuisinfrastructuur te bouwen. Dat maakt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) bekend.
1 h
www.hbvl.be
Hulp voor kmo’s die willen digitaliseren
Limburgse kennisinstellingen gaan Limburgse kmo’s helpen bij hun digitaliseringsplannen. Voka Limburg wordt het aanspreekpunt. “Amper één op drie kmo’s heeft een digitaliseringsplan”, aldus Cathérine Dreesen van Voka Limburg.
1 h
www.hbvl.be
Car-Pass bracht vorig jaar 1.716 gevallen van kilometerfraude aan het licht
1 h
www.hbvl.be
“Westerse landen moeten voorraad zeldzame metalen aanleggen”
1 h
www.hbvl.be
Alkenaar Wouter in finale ‘De Bachelorette’: “Evenveel kans als Ivan op roos”
Elke Clijsters noemt hem zelf de verrassing van ‘De Bachelorette’. En ook Wouter Vanspauwen (40) zelf had op voorhand niet verwacht donderdag in de finale te staan. “Sinds dag drie dacht ik dat Django en Ivan voor die laatste roos zouden strijden”, vertelt de Alkense jurist.
1 h
www.hbvl.be
Publieksjury bepaalt mee wie ‘Huis Gemaakt’ wint
1 h
www.hbvl.be
EK-lied wordt gemaakt door Martin Garrix, Bono en The Edge
1 h
www.hbvl.be
Hugo Broos bondscoach in Zuid-Afrika
1 h
www.hbvl.be
Bondscoach moet Japan-trip (weer) uitstellen
1 h
www.hbvl.be
Mertens moet ongelijke strijd staken met dijbeenblessure
Gesloopt door de brute kracht van Aryna Sabalenka (WTA 7) en gehinderd door een opspelende dijblessure staakte Elise Mertens (WTA 14) in de kwartfinale van Madrid bij een 6-1, 4-0 achterstand de ongelijke strijd. De Hamontse hoopt wel volgende week te kunnen aantreden in Rome.
1 h
www.hbvl.be
Belgisch kampioen hamerslingeren verbetert zijn records... in de wei
Het coronavirus houdt de atletiekwereld nog altijd stevig in zijn greep. Er worden wel virtuele wegwedstrijden en micromeetings georganiseerd, maar voor de meeste piste-atleten is het nog altijd wachten. “Hopelijk wordt alles snel weer normaal”, zegt Belgisch beloftenkampioen Kobe Gieghase, die al meer dan een half jaar niet meer kon hamerslingeren in competitieverband.
1 h
www.hbvl.be
Machiels aan boord van Global Langerlo
Group Machiels heeft een meerderheidsparticipatie genomen in Global Langerlo, de vennootschap die instaat voor de afbraak van de voormalige energiecentrale en voor de ontwikkeling van de site als industrieterrein.
1 h
www.hbvl.be
Kernkabinet wil discussie over loonakkoord beslechten
De topministers van de regering-De Croo zijn gisteravond weer bijeengekomen om zich over het loonakkoord te buigen. Het doel was om vandaag niet met lege handen naar de Kamer te komen.
1 h
www.hbvl.be
Cyberaanval op overheid kwam vanuit 29 landen
De cyberaanval die dinsdag tal van overheidswebsites platlegde, was van een in ons land ongeziene omvang. Vanuit 29?landen bombardeerden 257.000 computers internetproviders ­Belnet, Telenet en Proximus. Toch was het heel duidelijk de overheid en niet Belnet die geviseerd werd, zeggen experts.
1 h
www.hbvl.be
De bubbel: van schuiloord tot gevangenis
“Tijdens de lockdown dronk u in uw bubbel, en dat merkten ze bij Limburg.net.” HBvL 04/05/2021
1 h
www.hbvl.be
Weyts wil opnieuw wedstrijden in amateursport
Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) wil dat het Overlegcomité van dinsdag opnieuw amateursportwedstrijden toelaat. Hij heeft daarvoor naar eigen zeggen de steun van zijn collega’s in de twee andere gemeenschappen.
1 h
www.hbvl.be
Siska Schoeters en Hakim Chatar halen muziekkennis boven
1 h
www.hbvl.be
“Wouter mist België harder dan ik”
Vancouver is niet bij de deur, en zeker niet als je familie in Kinrooi hulp en steun kan gebruiken. Vraag dat maar aan Hilde Schepens (35). “Maar toch ben ik hier graag”, zegt ze. “Ik geniet met volle teugen van de natuur en al het moois dat Canada te bieden heeft.”
1 h
www.hbvl.be
Relancer et relocaliser l’économie en bloquant les salaires?
03:10 Sans nier l’importance de l’initiative privée, une " relance " par le salaire permettrait un véritable redéploiement de l’économie.
2 h
www.lecho.be
Brusselse bigdataspecialist Riaktr in Zweedse handen
03:00 Het Zweedse Seamless Distribution Systems (SDS) staat op het punt de Brusselse bigdataspecialist Riaktr in te lijven. Onder meer Fortino en Gimv zijn er aandeelhouder. Seamless betaalt meer dan 10 mil...
2 h
www.tijd.be
Geweld tegen agenten dreigt Brusselse politie te veel te worden: “Ingrijpen. Voordat er doden vallen”
Het is lang geen alleenstaand feit, de lynchpartij op een agent afgelopen maandag. In de afgelopen drie weken zijn er zeker vier zware aanvallen geweest op politiemensen in de zone Brussel-Zuid. “Jongerenbendes zijn hier baas op de straat” , klinkt het verontrust bij verschillende agenten. “Er is een grote uitbarsting op til en we vrezen dat we die niet aan gaan kunnen.”
2 h
www.nieuwsblad.be
300.000 euro per maand en zelfs de giraffe is er klaar voor: zo maakt Bellewaerde zich klaar voor heropening
Het wordt gillen met mondmaskers op, maar dat mag de pret niet drukken. Ein-de-lijk mogen ook de pretparken zaterdag weer open nadat ze meer dan een half jaar dicht waren. De honderdduizenden euro’s per maand aan vaste kosten liepen ondertussen door. Want de attracties bleven proefdraaien, en de dieren werden verzorgd. “Zelfs onze nieuwe giraf is klaar voor de heropening”, zeggen ze in Bellewaerde.
2 h
www.nieuwsblad.be
Alken Maes trakteert personeel op eerste rondje op café
Niet alleen de zaakvoerders van cafés en restaurants bereiden zich voor op de heropening van de horeca op 8 mei, ook voor brouwerijen was het de afgelopen weken alle hens aan dek om op tijd voldoende vers bier klaar te hebben. Alken Maes komt daarom met een verrassing voor het eigen personeel: alle medewerkers van de brouwerij worden een eerste rondje op café getrakteerd.
2 h
www.nieuwsblad.be
Fransen laten kwestie rond 2 meter verplaatste grenspaal niet zomaar rusten: “Jullie hebben stuk grond veroverd op ons”
Van het Amerikaanse CNN tot de Britse BBC, over heel de wereld kijken ze vol belangstelling naar de ‘diefstal’ van Franse grond door ons land nadat een grenspaal 2,29 meter werd verzet. Het incident is intussen geëscaleerd van een akkefietje tussen twee piepkleine grensdorpjes tot een zaak van nationaal belang. Met in de hoofdrol een wellicht onschuldige dierenarts op rust. En een Fransman met een niet-alledaagse hobby.
2 h
www.nieuwsblad.be
Journalist Hind Fraihi dook onder in extreemrechtse groepen: “Onthaalmoeders en leraars vol ranzige praat”
Extreemrechtse gesloten Facebookgroepen zijn lang niet meer een zaak van getatoeëerde skinheads alleen. Journaliste Hind Fraihi en fotograaf Bas Bogaerts doken twee jaar onder in vijftig zulke groepen en kwamen daar vooral veel modale mensen tegen. “Tegenover de buitenwereld fatsoenlijk leven, in de groep racistische berichten delen.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Elke Clijsters deelt haar laatste roos uit in ‘De bachelorette’: kiest ze Wouter of Ivan?
Elke Clijsters (36) deelt donderdagavond haar laatste roos uit in De bachelorette. Dan weten we welke man zich voortaan aan haar zijde mag scharen: juridisch adviseur Wouter (40) of projectmedewerker Ivan (29). Beiden worden geplaagd door zenuwen. “Op dit moment is Elke mijn wereld”, klinkt het bij Ivan. “Ze is dat geworden, op enkele weken tijd.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Slachtoffer aanslagen Brussel getuigt in ‘Flikken BXL’: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag”
“Mensen verklaren me gek wanneer ik hen vertel dat ik al dertig jaar in Brussel woon”, zegt kapster Orphée donderdagavond in Flikken BXL. “Ze denken dat het hier bijzonder onveilig is, maar dat is niet zo.” Nochtans draagt Orphée een zware last mee. Op 22 maart 2016 werd ze slachtoffer van de aanslagen in Brussel. Ze zat in het metrostel waarin een van de terroristen zichzelf liet opblazen. “Ik zat op vijf meter van hem vandaan. Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag, vooral tegen de pijn.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Zit je volgende maand eindelijk weer binnen op café of restaurant? Horeca mag dromen van totale heropening
Het is “haalbaar” om begin juni onder de 500 coronabedden op intensieve zorg te duiken, de absolute voorwaarde voor de volledige heropening van de horeca. Dat zeggen tenminste viroloog Steven Van Gucht en biostatisticus Geert Molenberghs. De ziekenhuiscijfers gaan ook effectief steeds sneller dalen: gisteren alleen al kwamen er 38 Covid-bedden op intensieve vrij.
2 h
www.nieuwsblad.be
Asiel en Migratie werkt zo slecht dat staatssecretaris Sammy Mahdi eigen departement laat doorlichten
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) wil dat een extern auditbureau met oplossingen komt voor de achterstand van migratiedossiers, de ellenlange asielprocedures en het gebrek aan samenwerking tussen de verschillende administraties. Het bureau dat de opdracht zal binnenhalen krijgt daarvoor tien maanden de tijd.
2 h
www.nieuwsblad.be
Louka liet zich na ‘De kemping’ opnemen in kliniek: “Daar ben ik nog niet weg”
In ‘De kemping’ probeert Tijs Vanneste jongeren met allerhande problematieken een duwtje in de juiste richting te geven. Deelnemer Louka (24) besloot zelf zijn leven compleet om te gooien. “Ik liet me zeven maanden geleden opnemen en voel me een ander mens.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Opvallende combinatie maakt EK-lied: Martin Garrix werkt samen met Bono en The Edge van U2
Het officiële lied voor het nakende EK voetbal is klaar. De Nederlandse dj en producer Martin Garrix (24) ging daarvoor een samenwerking aan met Bono (60) en The Edge (59) van U2. Het nummer was al een poosje klaar omdat het EK vorige zomer al had moeten plaatsvinden.
2 h
www.nieuwsblad.be
Le bruxellois Riaktr naviguera sous pavillon suédois
03:00 L'éditeur de logiciels Seamless s'apprête à reprendre le spécialiste du big data à destination du secteur des télécoms. La clôture est prévue dans les jours à venir.
2 h
www.lecho.be
Alweer een staatshervorming. En u mag meebeslissen
In 2024 willen onze politici met een nieuwe staatshervorming, de zevende al, orde op zaken stellen. We mogen er zelfs allemaal aan meewerken, want er komt een grote bevraging over hoe ons land er zou moeten uitzien.
2 h
De Standaard
▶ Gaat Marc Van Ranst zaterdag zelf meteen op terras? En waarom maakt de heropening van de terrassen zoveel los?
In de podcast Duidelijk brengt De Morgen elke week duidelijkheid over een concreet thema. In deze aflevering: waarom is het zo belangrijk dat onze terrassen opnieuw opengaan? Hoe gaan we daarop reageren? En gaan oppervirologen Marc Van Ranst, Erika Vlieghe en Steven Van Gucht zaterdag zelf meteen op terras?
2 h
www.demorgen.be
Europese multinationals zetten Brazilië onder druk om controversiële ontbossingswet in te trekken
Meerdere Europese multinationals dreigen de samenwerking met de Braziliaanse voedselindustrie te stoppen, als Brazilië doorgaat met een wet die volgens de bedrijven mogelijk meer ontbossing in het Amazonewoud mogelijk maakt. De bedrijven hebben een open brief gestuurd aan de Braziliaanse regering. Het Belgisch-Nederlandse Ahold-Delhaize is een van de 39 ondertekenaars van de brief.
2 h
HLN.be
Les tests rapides en entreprises ne décollent pas
02:30 Sur 1 million de tests rapides gratuits mis à disposition des entreprises, 375.000 seulement ont trouvé preneur. Et les expériences menées chez bpost et Proximus ne s’avèrent guère concluantes.
2 h
www.lecho.be
Puisqu’on vous dit qu’il ne faut pas craindre une reprise de l’inflation...
02:25 Demain, le retour de l’inflation? Le phénomène de hausse des prix donne des signes inquiétants de reprise comme en atteste la forte hausse des cours des matières premières. Les banques centrales ne pa...
2 h
www.lecho.be