Marc Van Ranst demande des excuses à Georges-Louis Bouchez: «Je n’ai pas reçu un seul euro depuis début 2020»

Alors que le Premier ministre a appelé à l’apaisement entre experts et politiques ce samedi, les choses semblent loin de s’être calmées. C’est notamment le cas entre le virologue Marc Van Ranst et le président du MR.
Read full article on: lesoir.be
Verre vriend is te ver weg: pandemie hakt in aantal sporadische ontmoetingen
U voelde het al aan uw ellebogen en het is nu ook bewezen: 13 maanden pandemie heeft het mes in onze losse vriendschappen gezet. We koesteren onze beste kameraden, maar missen de energie van de sporadische ontmoeting. Ode aan de verre vriend: keert hij straks nog terug?
HLN.be
Zlatan Ibrahimovic riskeert jarenlange schorsing en megaboete
Zlatan Ibrahimovic heeft zich mogelijk flink in de nesten gewerkt. De Zweedse sterspeler is mede-eigenaar van het op Malta gevestigde gokkantoor Bethard, meldt de Zweedse krant Sportbladet. Dat is in strijd met de regels van de FIFA en de UEFA en kan hem daarom duur komen te staan.
HLN.be
Horrible infanticide à Blegny: Alessia brûlée vive par son père
Le 11 février dernier se produisait l’horreur à Blegny. Alphonse, un père de famille de 38 ans mettait fin à ses jours en boutant le feu à son véhicule, alors que sa fille de 2 ans se trouvait à l’arrière. Un infanticide qui glace le sang sachant qu’Alessia était en vie lorsque le feu a pris. Les analyses biologiques ont effectivement révélé que l’homme n’avait administré aucune substance à son enfant, avant de commettre l’impensable.
Lameuse.be
RECONSTRUCTIE. Overlegcomité werd slag om de terrassen: "Ik dacht dat de hele discussie ging ontploffen”
“Moederdag is gered!” Op 8 mei openen de horecaterrassen en mag er thuis een koppel over de vloer komen, maar aan die reddingsactie ging wel een heuse slag om de terrassen vooraf. “Helemaal op het einde werd het akkoord zelfs bijna opgeblazen, omdat Elio Di Rupo een foute heropeningsdatum van de horeca had verstaan.”
HLN.be
Proces George Floyd: Expert die aangeklaagd is voor oordeel in andere zaak, trekt doodsoorzaak in twijfel
Op het proces tegen politieagent Derek Chauvin voor de dood van George Floyd, heeft een medisch expert de officiële doodsoorzaak – moord – in twijfel getrokken. Hij argumenteerde onder meer dat Floyd gestorven kan zijn door hartproblemen. Opvallend is dat de expert al voor de rechtbank is gedaagd door nabestaanden van een andere zwarte man die stierf tijdens een arrestatie, omdat zijn oordeel over de doodsoorzaak de politie van een veroordeling behoedde.
De Standaard
Van online haat tot transparante algoritmes: CD&V wil dat België beteugeling big tech leidt
Op Europees niveau vinden gevoelige discussies plaats over de almacht van internetgiganten als Facebook. Regeringspartij CD&V vindt dat ons land zich onomwonden achter de ingrijpende Europese initiatieven moet scharen. N-VA is dan weer bezorgd om de vrijheid van meningsuiting.
1 h
Knack.be
Bakkali komt boven water bij Beerschot: “Ik heb nergens spijt van”
Netelige vragen zo integer mogelijk proberen te be­antwoorden, voor Zakaria Bakkali is het intussen een gewoonte geworden. De nog altijd maar 25-jarige Marokkaanse Belg begrijpt dat er mensen zijn die aan hem twijfelen, maar wil niet langer achteruitkijken. De Anderlecht-huurling wil nu vooral speelminuten maken. “Ik heb nergens spijt van. Mijn beste jaren komen er nog aan.”
1 h
www.gva.be
'Robin Hood van de bonnetjes' is niet meer
Norbert Verswijver (73), beter bekend als ‘bonnenman', is overleden in het Forensisch Psychiatrisch Centrum van Gent. Vijftien jaar geleden raakte hij bekend toen hij als zelfverklaarde Robin Hood kilo's diepvriesproducten en tuinmeubelen uitdeelde.
1 h
HLN.be
'Robin Hood van de bonnetjes' is niet meer
Norbert Verswijver (73), beter bekend als ‘bonnenman', is overleden in het Forensisch Psychiatrisch Centrum van Gent. Vijftien jaar geleden raakte hij bekend toen hij als zelfverklaarde Robin Hood kilo's diepvriesproducten en tuinmeubelen uitdeelde.
1 h
HLN.be
Dubbele familienaam weinig populair
Sinds de invoering van de dubbele familienaam in juni 2014, is het jaarlijkse aantal mensen dat er gebruik van maakt beperkt: in 91 procent van de gevallen wordt nog altijd voor de naam van de vader gekozen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis donderdag.
1 h
HLN.be
Vrees voor malariavariant die resistent is tegen medicijnen groeit in Afrika
De vrees groeit in Afrika dat malariavarianten resistent worden aan medicijnen. Wetenschappers hebben donderdag voor het eerst klinisch bewijs gerapporteerd van de impact van de mutaties van de parasiet die verantwoordelijk is voor de ziekte.
1 h
Knack.be
'Webinars en online lessen zijn blijvers'
04:30 Niet alleen thuiswerk kreeg een (verplichte) boost door de coronacrisis, ook bedrijfsopleidingen verlopen al een jaar digitaal en op afstand. ‘Webinars en e-learning zijn blijvers, maar veel werknemer...
2 h
www.tijd.be
Intensivist Jasperina Dubois: ‘Liever geopende terrassen dan wilde feesten in het park’
In een eerste reactie reageert de medische sector begripvol op de beslissingen van het Overlegcomité. ‘Al houden we wel ons hart een beetje vast.’
2 h
De Standaard
Dode en twaalf vermisten nadat schip kapseist voor kust Louisiana
Zeker één persoon is omgekomen en twaalf anderen zijn vermist nadat een schip is gekapseisd in een orkaan ten zuiden van de haven van Port Fouchon, in de Amerikaanse staat Louisiana. Het gaat om een liftschip, dat wordt gebruikt om bij olieboorplatforms te komen. Zes bemanningsleden zijn gered, meldt de Amerikaanse kustwacht.
2 h
De Standaard
Vrees voor resistente malariavariant groeit in Afrika
De vrees groeit in Afrika dat malariavarianten resistent worden aan medicijnen. Wetenschappers hebben donderdag voor het eerst klinisch bewijs gerapporteerd van de impact van de mutaties van de parasiet die verantwoordelijk is voor de ziekte.
2 h
HLN.be
Huis Guiette, het enige gebouw van Le Corbusier in België, krijgt opknapbeurt
Het enige gebouw in België van de befaamde architect Le Corbusier staat in de Populierenlaan in Antwerpen. Het Huis Guiette krijgt een opknapbeurt. De Vlaamse regering deelt een premie uit van bijna 95.000 euro.
2 h
www.gva.be
Barbara a violemment assassiné sa maman à coups de ciseaux à Bruxelles: «On n’aurait jamais pensé qu’elle commettrait un tel acte»
L e crime s’est déroulé dans un appartement de la chaussée Saint-Pierre, à Etterbeek. Une femme de 51 ans a assassiné sa maman de 74 ans au cours d’une violente dispute.
2 h
Sudinfo.be
Loslopende hond richt bloedbad aan in Kalmthoutse Heide: twintigtal schapen aangevallen
Twee wandelaars waren woensdagochtend in de Kalmthoutse Heide op zoek naar een mooie plaats om van de zonsopgang te genieten. In plaats van mooie taferelen troffen ze drie dode en een twintigtal zwaargewonde schapen aan. Het werk van een loslopende hond. “Er was zelfs een schaap waarvan de uier ­gewoon was afgerukt.”
2 h
www.gva.be
Déchets nucléaires : va-t-on décider, enfin?
03:54 Le silence durable de nos autorités à l'égard des modalités de gestion des " déchets " nucléaires est révélateur de leur incapacité à affronter les questions de long terme.
2 h
www.lecho.be
Belg wordt steeds rijker
Alle Belgen samen zagen hun netto financieel vermogen het jongste decennium gemiddeld 3,3% per jaar aandikken. De totale waarde van hun spaargeld en beleggingen, verminderd met de gezinsschulden, is daardoor al opgelopen tot 1.146,5 miljard euro. Gemiddeld gaat het om bijna 100.000 euro per persoon, al zijn er onderling uiteraard grote verschillen.
2 h
HLN.be
Corona deed vermogen van Belgen flink stijgen
3 h
www.hbvl.be
Demi Lovato maakt komische reeks over eetstoornissen
3 h
www.hbvl.be
Charlotte Timmers haalt talenknobbel boven in ‘Popquiz’
3 h
www.hbvl.be
Daar is Het Liegebeest weer: Radio 2 haalt populaire pop vanonder het stof
In de jaren tachtig loog hij er 67 afleveringen op los. Maakte hij kinderen wijs dat als je een baksteen in de grond stak, er een huis uit zou groeien. Maar in 1987 verdween ‘Het liegebeest’ van tv en uit de aandacht. Tot Radio 2 hem deze week nog eens vanonder het stof haalde. Met veel reacties van fans als gevolg. Maar was zijn passage eenmalig of komt er nog?
3 h
www.hbvl.be
Misha (23) uit As steekt de handen uit de mouwen in ‘De Kemping’
Een aantal jongeren opende vorige zomer samen met Tijs Vanneste een bijzondere camping op de grens van Geel en Mol. Hun relaas is vanaf vanavond te zien in ‘De Kemping’ (Eén). “Het was fijn om na twee jaar nog eens werk te hebben”, zegt Misha Lelito (23) uit As.
3 h
www.hbvl.be
Frimout kiest Terhills als locatie voor nieuwe clip
Frimout, de Nederlandstalige popband rond Kampenaar Stef Willems, heeft een nieuwe single uit. Willems koos Terhills als locatie voor de clip van ‘Eenzame Reiziger’.
3 h
www.hbvl.be
Mick Jagger en Dave Grohl brengen ‘lied van de nieuwe vrijheid’ uit
3 h
www.hbvl.be
Studio 100 brengt 20 jaar oud K3-album ‘Alle kleuren’ uit op vinyl
3 h
www.hbvl.be
Ajax moet scheve situatie rechtzetten
3 h
www.hbvl.be
Bioscopen teleurgesteld, cultuursector stelt hoop op testevent
Voor de cultuursector kwam de belangrijkste oogst tijdens het Overlegcomité in de vorm van data: die waren er voor proef­projecten (26 april), beperkte buitenactiviteiten (8 mei) en binnenactiviteiten (ten vroegste juni). Dat laatste levert vooral bij de bioscopen teleurgestelde reacties op.
3 h
www.hbvl.be
De ‘beloken’ lucht van de quarantaine
“Bernadette zat ondertussen met een beloken blik dapper vroom te wezen.” HBvL 06/04/2013
3 h
www.hbvl.be
Pfizer als redder in nood
Ze waren eerst. Ze werken het best. En ze hebben er als enige méér dan beloofd. Pfizer kondigde nog eens 1,28 miljoen extra dosissen aan, terwijl rond de vaccins van Johnson & Johnson en AstraZeneca de bezorgdheid over bijwerkingen stijgt.
3 h
www.hbvl.be
Een derde van Franse wijnproductie “verloren” als gevolg van vorst
3 h
www.hbvl.be
Aantal gokverslaafden stijgt sinds corona: “En dan moet het EK nog komen”
Behandelaars van gokverslavingen zien hoe sinds de coronacrisis steeds meer mensen in de problemen komen door online gokken. “En dan moet het EK nog komen”, zegt Arne Nilis, die als ex-gokverslaafde lotgenoten coacht.
3 h
www.hbvl.be
Marc Van Ranst kritisch: “Men speelt hier een gevaarlijk spel”
Professor Marc Van Ranst is na het Overlegcomité van woensdag toch wel geschrokken door het grote aantal versoepelingen die men nu ineens wil doorvoeren. “Ik had ze liever meer verspreid gezien”, zegt hij in een reactie.
3 h
www.hbvl.be
Coens krijgt zijn nieuwe CD&V niet zonder weerwerk verkocht
CD&V-voorzitter Joachim Coens heeft de statuten van zijn partij herschreven en die woensdagavond voorgelegd aan de algemene vergadering. Daar kreeg hij alvast stevig weerwerk.
3 h
www.hbvl.be
Nieuwe baas De Lijn vraagt 3,2 miljard voor vergroening bussen
Als De Lijn tegen 2035 emissievrij wil rijden, moet de Vlaamse regering dringend meer geld vrijmaken. Volgens Ann Schoubs, de nieuwe directeur-generaal van De Lijn, is daar 3,2 miljard euro voor nodig.
3 h
www.hbvl.be
“Blij dat ik droom kan waarmaken in een mannenwereld”
“Meermaals kreeg ik de vraag of ik de secretaresse was en mannelijke collega’s hadden soms moeite met mijn advies, maar intussen ben ik daartegen gehard”, lacht de Tongerse Teresa Janssen. Als technisch projectleider bij Mercedes-AMG maakt ze nu als één van de weinige vrouwen haar dromen waar in de paddocks van het internationale racecircuit.
3 h
www.hbvl.be
Spanningen op de Krim lopen weer op
Vallen de Russen Oekraïne opnieuw binnen? Sinds Moskou begin deze maand begonnen is met het sturen van troepen naar het grensgebied staat de kwestie hoog op de internationale agenda. Maar Poetin wil van geen wijken weten. Een oorlog lijkt hem net goed uit te komen.
3 h
www.hbvl.be
“Nauwelijks laadpalen voor elektrische vrachtwagens in Europa”
3 h
www.hbvl.be
Zes voorstellen om tsunami aan faillissementen te vermijden
De Limburgse werkgeversorganisatie VKW Limburg vraagt dringend concrete maatregelen om straks een lawine aan faillissementen te vermijden. Zelf heeft de organisatie daarvoor een zespuntenplan opgesteld, bestemd voor federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V).
3 h
www.hbvl.be
Raketaanvallen in Irak: Turkse soldaat gedood, luchthaven met Amerikaanse soldaten getroffen
In Irak zijn woensdagavond twee raketaanvallen uitgevoerd. Een raket werd afgevuurd op de luchthaven van Erbil, de hoofdstad van Iraaks Koerdistan, waar Amerikaanse soldaten gelegerd zijn. Kort nadien kwam een Turkse soldaat om bij een raketaanval enkele tientallen kilometers verderop.
3 h
www.nieuwsblad.be
CDC heeft extra info nodig om aanbeveling over Janssen-vaccin te formuleren
De Amerikaanse gezondheidsautoriteit CDC heeft meer informatie nodig om een aanbeveling over het Janssen-vaccin te formuleren. Dat hebben de leden van een adviescomité woensdag gemeld. Binnen ter vroegste een week vindt een nieuw overleg plaats.
3 h
De Standaard
Dertig jaar geleden loog hij de kinderen voor en plots was ‘Het liegebeest’ er weer: de waarheid over zijn comeback
In de jaren tachtig loog hij er 67 afleveringen op los. Maakte hij op de – toen nog – BRT kinderen wijs dat als je een baksteen in de grond stak, er een huis uit zou groeien. Maar in 1987 verdween Het liegebeest finaal van tv en uit de aandacht. Tot Radio 2 hem deze week nog eens onder het stof uit haalde. Met veel reacties van fans als gevolg. Maar was zijn passage eenmalig? Of komt er nog? En waar zat hij al die tijd stof te vergaren?
3 h
www.nieuwsblad.be
De unieke Belgische zoektocht naar de “truffels van de oceaan” (die niet iedereen kan bekoren)
Baggeraar DEME is in de Stille Oceaan tussen Hawaï en Mexico op zoek naar ‘mangaanknollen’. Op 4.500 meter diepte zuigt een speciale stofzuiger de knollen waarin kostbare metalen zitten, naar boven. DEME begint hiermee aan een uniek project van diepzeemijnbouw. Greenpeace heeft bezwaren en vraagt de Belgische overheid om in te grijpen.
3 h
www.nieuwsblad.be