Mbaye Leye après sa première défaite comme coach: «Ce Bruges-là était trop fort pour le Standard d’aujourd’hui…»

Le Standard s’est incliné ce dimanche au Club de Bruges. Une première pour le Sénégalais dans le costume de l’entraîneur principal.
Read full article on: lesoir.be
Jean Thissen se souvient: "Je serais venu à pied de Liège pour signer à Anderlecht" (Mise à jour)
Jean Thissen a disputé 20 Clasicos. Voici ses souvenirs de sa période rouche et mauve et son analyse avant le choc de ce dimanche.
1m
www.dhnet.be
Sofiane Hanni: «Ceux qui me sifflaient me demandent de revenir: c’est ma plus grande fierté»
Trois ans après son départ d’Anderlecht, Sofiane Hanni coule des jours heureux au Qatar. Mais il demeure très ambitieux. Et amoureux de Malines et du Sporting. Depuis qu’il a perdu son capitaine franco-algérien, roi des buts et des passes décisives, le RSCA n’a plus fêté le moindre titre. Et encore moins un triplé à Sclessin.
Sudinfo.be
Taylor Swift schrapt volledige tournee: “Het spijt me verschrikkelijk”
Taylor Swift (31) heeft definitief een streep gezet onder alle shows van haar geplande ‘Lover Fest’-tournee. Vanwege de aanhoudende coronacrisis wordt er niet meer naar nieuwe data gezocht. Dat kondigde de zangeres aan via sociale media.
HLN.be
Waarom meer mensen dan ooit uitkijken naar koerslente: “De koers is antidepressivum voor het volk”
“De koers is het antidepressivum voor het volk", antwoordt wielercommentator Michel Wuyts op de vraag waarom schijnbaar meer mensen dan ooit uitkijken naar de start van de koerslente. Coureurs op tv als behang voor lege dagen? Dat is maar een deel van de verklaring, weet Tom Boonen. “Door corona zijn veel mensen die helemaal niks met koers hadden toch beginnen fietsen - dat zie je aan de verkoopcijfers. Dan is het normaal dat, als je graag fietst, interesse krijgt in de topsport.”
HLN.be
Bernard Scyeur, un ingénieur du son castellois, est décédé ce jeudi à l’âge de 58 ans: il a travaillé pour les plus gros événements et… avec Beyoncé
Le tournoi de Roland Garros, la tournée de Beyoncé ou la fête nationale française sur les Champs Elysées: Bernard Scyeur a travaillé pour les plus gros événements. Ingénieur du son spécialisé dans la transmission sans fil, le Castellois est toujours resté discret. Bernard Scyeur est décédé ce jeudi à l’âge de 58 ans.
Sudinfo.be
Op mistige morgen volgt zonnige zaterdag
Het blijft zaterdag droog en de dag begint met nevel, mist of laaghangende bewolking die hardnekkig kan zijn. In de loop van de dag wordt het op de meeste plaatsen vrij zonnig. De maxima gaan van 5 graden in de Hoge Venen tot 9 graden in Vlaanderen. Er waait een zwakke tot matige noordoostelijke wind. Vooral ten zuiden van Samber en Maas waait de wind matig, zegt het KMI.
HLN.be
Serge reçoit une amende de 125€ alors qu’il courait dans les bois de Cerfontaine: «Je ne comprends pas, je ne suis pas le seul à passer là-bas»
Lorsqu’il est rentré de son jogging mardi, Serge a annoncé à son épouse qu’il avait eu son premier procès-verbal. Non pas en voiture mais bien pendant son footing à Cerfontaine. Il a été verbalisé alors qu’il se trouvait sur un chemin. 125€ d’amende qu’il ne comprend pas.
Sudinfo.be
INTERVIEW. Google-directeur Thierry Geerts: “De smartphone gaat verdwijnen”
De homo sapiens is dood, leve de homo digitalis! Tenminste als het van Thierry Geerts (54), topman van Google België, afhangt. “We zitten op een kantelpunt in de geschiedenis. Ik geloof niet in een zuiver digitale wereld maar we moeten nu wel leren wat we digitaal kunnen doen en wat niet.”
HLN.be
De groene make-over van Marine Le Pen
Onder de vleugels van extreemrechts is een nieuwe beweging gegroeid: de Parti localiste, die inzet op veiligheid, vergroening en nabijheid.
De Standaard
Verhofstadt past voor ‘bureaucratisch circus’
De conferentie over de toekomst van de EU krijgt niet één, maar zes voorzitters. Europarlementslid Guy Verhofstadt, die op het voorzitterschap aasde, past voor die constructie.
De Standaard
Le gérant d’un commerce montois en incapacité de travail pendant 17 jours après avoir été agressé par un SDF ce jeudi: «Il a tenté de m’étouffer»
Jeudi vers 12h30, une personne marginale a agressé le gérant d’un commerce du centre-ville montois. Le sans-abri, qui ne souhaitait pas être expulsé de l’établissement, s’en est pris au patron. «Il a tenté de m’étouffer», explique ce dernier, qui est désormais en incapacité de travail pendant 17 jours.
Sudinfo.be
Bart Tommelein: “N-VA heeft digitale meter door parlement gejaagd”
“Ik pik niet langer dat men alleen mij de zwartepiet toeschuift voor het zonnepanelendebacle. Het is de N-VA die de digitale meter met de karwats door het parlement heeft gejaagd na mijn vertrek naar Oostende.” Dat zegt gewezen minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) zaterdag in een interview in De Tijd.
www.nieuwsblad.be
Nieuw energielabel op huishoudtoestellen en minder loketten: dit verandert er op 1 maart
Vanaf 1 maart veranderen er weer enkele dingen in ons land. Zo sluit de NMBS geleidelijk aan een deel loketten, krijgen huishoudtoestellen een vereenvoudigd energielabel en staat er een Duitser aan het roer van Brussels Airlines.
www.nieuwsblad.be
Ongehoord | ‘Ik kan geen frieten bakken als ik geen patatten heb’
Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.
De Standaard
Mediaplatform Choice zet eerste stappen op de beurs
Het nieuwe internet- en televisieplatform Choice van het ondernemersduo Bart Van Coppenolle en Limburger Philip Vandormael heeft vrijdag voor het eerst genoteerd op de Brusselse Euronext Access aandelenbeurs.
www.hbvl.be
Christophe, enseignant à Jemeppe depuis 20 ans, demande l’annulation du CEB 2021: il a envoyé une lettre ouverte à la Ministre de l’Enseignement
Ce vendredi matin, Christophe Sévenants, enseignant depuis 20 ans en 6e primaire a adressé une lettre ouverte à la Ministre de l’enseignement. Le Jemeppois demande que les épreuves du CEB de cette année soient annulées.
Sudinfo.be
Ziekenhuizen moeten weer afdelingen sluiten: “Zo’n derde golf? Een elastiek kan je rekken maar er zit een limiet op”
Het overlegcomité wilde het wel degelijk over versoepelingen hebben, maar al snel bleek dat die er niet in zaten. Oorzaak? Amper een paar uur voor de start van het Overlegcomité raakte bekend dat er gisteren alleen al 204 ziekenhuisopnames waren op één dag. Dat nieuws, in combinatie met een oprukkende Britse variant, lokale uitbraken en ziekenhuizen die nu al aan het opschalen zijn, maakten versoepelingen onmogelijk. Wel integendeel. Over het hele land moeten de ziekenhuizen overschakelen van fase 1a naar 1b.
HLN.be
Hogere GAS-boetes voor sluikstorten op tafel bij evaluatie GAS-wet
Federaal minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden wil bij de evaluatie van de GAS-wet het voorstel van Vlaams minister van Justitie en Omgeving Zuhal Demir in overweging nemen om de maximum GAS-boetes voor sluikstorten naar 500 euro op te trekken. Dat meldt Demir zaterdag. “Naast een verhoging van de pakkans en dus een striktere handhaving op het terrein, zijn doeltreffende en afschrikwekkende boetes voor overtreders noodzakelijk voor de strijd tegen zwerfvuil”, stelt de Vlaams minister.
www.nieuwsblad.be
Knokke-Heist zet rem op tweede verblijven
Knokke-Heist wil de kopers van huizen en appartementen in bepaalde wijken verplichten hun hoofdverblijfplaats te vestigen in die woning. Dat zegt de nieuwe burgemeester Piet De Groote zaterdag in een interview aan De Tijd.
www.nieuwsblad.be
Les Racines élémentaires de Lilian Thuram: «Je suis Lilian, fils de Mariana qui coupait la canne à sucre et faisait des ménages»
L’ex-champion du monde de football s’est reconverti dans le militantisme antiraciste. Une façon, pour lui, de boucler la boucle, et de rendre hommage à ses racines guadeloupéennes. Car, dit-il, «je n’ai pas oublié qui je suis ni d’où je viens».
www.lesoir.be
Guardiola over zijn luxeprobleem met De Bruyne: “Onze omschakeling met hem is beter. Hij is uniek”
Woensdag in de Champions League nog 90 minuten op de bank, vandaag in de Premier League weer op het veld. Pep Guardiola heeft een luxeprobleem op zijn middenveld: de zoete melodieën van Bernardo Silva of de heavy metal van Kevin De Bruyne. “Kevin is uniek.”
1 h
HLN.be
ONZE OPINIE. Het mag wel wat meer zijn dan “nog even volhouden”
Je kan het een “moedige beslissing” noemen van de premier. Het siert deze ploeg dat ze consequent is en geen versoepelingen aankondigt op een moment dat de ziekenhuisopnames een opstoot kennen. Maar het mag ook wel wat meer zijn dan enkel dat en de boodschap om nog “even vol te houden”. Na het eerste succes om de gigantische piek van doden en ziekenhuisopnames deze herfst terug te dringen, is ons land op een hoog plateau van besmettingen blijven hangen. De échte uitdaging voor deze regering: hoe raken we daar uit?
1 h
HLN.be
Jasper Stuyven deed in de Omloop wat Tom Boonen nooit lukte: “Samen hebben we alle klassiekers gewonnen”
De Omloop als opstapje naar een klassiek Monument. Huisanalist Tom Boonen (40) zag er twaalf maanden geleden de logica in voor Jasper Stuyven (28). Helaas, corona duwde de droom in quarantaine. Nú dan maar, met een jaar uitstel? Stuyven: “Als ik mag kiezen: Parijs-Roubaix, graag.” Boonen: “Bij Patrick Lefevere was het misschien al gelukt.”
1 h
HLN.be
Guardiola over zijn luxeprobleem met De Bruyne: “Onze omschakeling met hem is beter. Hij is uniek”
Woensdag in de Champions League nog 90 minuten op de bank, vandaag in de Premier League weer op het veld. Pep Guardiola heeft een luxeprobleem op zijn middenveld: de zoete melodieën van Bernardo Silva of de heavy metal van Kevin De Bruyne. “Kevin is uniek.”
1 h
HLN.be
INTERVIEW. Dj Netsky treedt op in het virusvrije Nieuw-Zeeland: “Hier zijn de roaring twenties al begonnen”
Volgeboekte restaurants, uitverkochte festivals, geen plekje vrij op de terrassen: in het virusvrije Nieuw-Zeeland wordt corona met de dag een vagere herinnering. Boris Daenen (31), beter bekend als Netsky, maakt het ‘bevrijdingsfeest’ er vanop het podium mee: “De lockdown is hier veel korter geweest dan in Europa en toch zien we tijdens onze shows ronduit extatische taferelen. Als dit een voorproefje is van wat ons in België te wachten staat als alles voorbij is…”
1 h
HLN.be
OPINIE. “Welke pet de Boerenbond draagt? Die van 16.000 leden”
“De indruk die Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove (sp.a) wekt van een ongebreidelde toename van landbouwbedrijven is manifest onjuist.” Dat zegt Sonja De Becker, voorzitter van de Boerenbond.
1 h
www.hbvl.be
OPINIE. “De angst om grotere groepen te laten koersen, is totaal onterecht”
“Bijzonder hard. Bijzonder hard dringen we nu aan op meer mogelijkheden, meer kansen, voor de sport”, zo pleit Frank Glorieux, CEO van Cycling Vlaanderen. “Want de angst ‘als we grotere groepen gaan toelaten, dan hebben we het niet meer onder controle’, is totaal onterecht.”
1 h
www.hbvl.be
Uw wekelijkse portie weetjes en praatjes uit economisch Limburg: Big Ben is back
De minder belangrijke, maar daarom niet minder interessante weetjes uit het Limburgs economisch bestel. De aangehaalde feiten hoeven niet noodzakelijk op waarheid te berusten.
1 h
www.hbvl.be
“Wij gaan vervallen bier terugbetalen aan de brouwers”
De Duitse regering gaat brouwers vergoeden voor tapbier dat als gevolg van de coronamaatregelen is vervallen. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Economie van Beieren, waar de meeste grote brouwerijen gevestigd zijn, vrijdag gezegd. De maatregel geldt ook voor wijnmakers.
1 h
www.hbvl.be
Dj’s Hakim Chatar en Jolien Roets verwachten zoontje: “Spannend, maar we flippen niet”
Zij is dj op Qmusic, hij creatieve duizendpoot bij de VRT, en heel belangrijk: ze verwachten samen een zoon. Al vat dat lang niet samen wie Jolien Roets en Lommelaar Hakim Chatar zijn of wat ze doen.
1 h
www.hbvl.be
Plantaardig koken voor elke dag: van hartige granola tot frambozentaart
Elly Pear bundelde recepten vol groenten en fruit en verdeelt ze in basisrecepten voor doordeweeks of uitgebreider voor het weekend als je tijd hebt voor een uitgebreid ontbijt of vooruit wil koken.
1 h
www.hbvl.be
DAF levert 879 legertucks aan Defensie
De Nederlandse vrachtwagenbouwer DAF Trucks heeft een bestelling van de Belgische Defensie ontvangen voor de levering en het onderhoud van 879 militaire trucks. Dat is ook goed nieuws voor de vestiging van DAF in Westerlo. Daar zal de productie van de cabines van de ‘CF Military’-trucks gebeuren. De eerste voertuigen worden geleverd in 2022, de laatste in 2025. Een prijs voor het order maakt DAF niet bekend. Het contract wordt echter gewaardeerd op meer dan 250 miljoen euro. Eerder had concurrent Iveco de toekenning aan DAF aangevochten bij de Raad van State. Maar die stelde Defensie in het gelijk, waarna het contract met DAF ondertekend kon worden.
1 h
www.hbvl.be
Jacky (68) begint nog met nieuw bedrijf
Jacky Jackmaert (68) heeft als ondernemer al heel wat sporen verdiend, vooral in de schoonmaaksector. Maar dat heeft hem niet tegengehouden om toch nog een nieuw bedrijf te starten: Opruimen.
1 h
www.hbvl.be
LRM zet schouders onder grootste archief van Europa
De Limburgse investeringsmaatschappij LRM heeft donderdagavond een grote investeringsdeal afgesloten met de Genkse digitale archivaris Youston, samen met de bestaande aandeelhouders en banken. Met het vers geld moet Youston verder kunnen groeien.
1 h
www.hbvl.be
“Plaatselijk blijft de mist hardnekkig hangen, het blijft droog”
Het koelde vannacht vlot af en die afkoeling zal vervolgens de vorming van mist in de hand werken. Naast mis blijft het droog zaterdag en halen we rond de 10 graden.
1 h
www.hbvl.be
Bouw nieuw bezoekerscentrum De Wissen van start
Maandag start de bouw van het nieuw bezoekerscentrum De Wissen in Dilsen-Stokkem. Het wordt de hoofdtoegangspoort tot het Rivierpark Maasvallei en een schakelpunt richting Terhills en het Nationaal Park Hoge Kempen.
1 h
www.hbvl.be
PODCAST. Beluister hier de twee delen van ‘De Frituurmoord’
In de nieuwe tweedelige episode van de HBvL-misdaadpodcast ‘Van Moord tot Verdict’ belichten we de Frituurmoord uit 2006. Heb jij een aflevering gemist? Dan kan je die hier opnieuw beluisteren.
1 h
www.hbvl.be
Waar veestallen willen uitbreiden, komen bewoners in opstand
Zowat overal waar er plannen zijn voor een uitbreiding van een veestal duikt een actiegroep op van plaatselijke bewoners. Burgers schakelen steeds vaker een advocaat in om de plannen tegen te houden.
1 h
www.hbvl.be
Peerse kippenboeren mogen niet uitbreiden: “Eén stal met 24.000 kippen niet rendabel”
Geert Thaens en Koen Ras wilden in Peer hun kippenbedrijf Wilko uitbreiden met extra stallen voor 84.750 vleeskuikens, maar de deputatie weigerde de vergunning. Dat was een klap voor de bedrijfsleiders die in oktober nog met een stalbrand te maken kregen.
1 h
www.hbvl.be
We zijn het echt moe, en dat jaagt de cijfers de hoogte in
De Britse variant maar ook coronamoeheid stuwen de besmettingscijfers over het hele land omhoog, al is die stijging het minst uitgesproken in Limburg. Tegelijk neemt de druk op de ziekenhuizen toe, ook in Limburg. Bijna 5 procent van de Limburgse 18-plussers kreeg al minstens één dosis van het coronavaccin.
1 h
www.hbvl.be
400 testpersonen krijgen Chinees vaccin in Alkens onderzoekscentrum
Het Anima Research Center in Alken gaat 400 testpersonen inenten met een Chinees vaccin. Het is voor het eerst dat er in ons land getest zal worden met een vaccin van een Chinees bedrijf. “Wellicht in april kunnen we in Alken de eerste mensen inenten”, zegt Erik Buntinx van het Anima Research Center.
1 h
www.hbvl.be
Standard-Anderlecht, de klassieker der gevallen grootmachten
De tijd dat Standard-Anderlecht een wedstrijd was tussen de twee beste ploegen van België ligt achter ons. De grootmachten raakten de laatste jaren in verval. Op zoek naar de gelijkenissen en verschillen tussen twee clubs die voortdurend in staat van renovatie lijken te verkeren.
1 h
www.hbvl.be
De kleurrijke reis van STVV-speler Buatu door voetballand: “Van Persie is de beste tegen wie ik speelde”
Zeven clubs versleet Jonathan Buatu (27) voor hij afgelopen zomer zijn kribbel zette bij STVV. We schotelen de Belgische Angolees tien namen van personen voor die hij tegenkwam op zijn kleurrijke reis doorheen voetballand: via Luik naar Engeland, terug naar België, naar Portugal en vervolgens terug naar België.
1 h
www.hbvl.be
Een hongertje? Dat dachten deze skydivers ook op vijf kilometer hoogte
De 43-jarige Lori uit de Verenigde Staten heeft drie grote liefdes: zijn vriendin Melissa, skydiven en pizza. Melissa kwam op het idee om dit Italiaanse gerecht op vijf kilometer hoogte te verorberen terwijl ze uit een vliegtuig springen. Met vier skydivevrienden wagen ze de sprong mét een pizzadoos in de hand. Wonder boven wonder slagen de vier pizzalovers erin om de pizza op te smikkelen. Heb jij er ook honger van gekregen?
1 h
www.hbvl.be
Binnenkijken bij Tasja en Janice in Velm: oude boerderij in boho-stijl
Ze huurden een huisje in de stad, maar Tasja en Janice voelden zich niet thuis in de drukte. Ze zochten een huis in het groen en vonden een oud boerderijtje in de velden van Velm in Sint-Truiden.
1 h
www.hbvl.be
Columniste Anke Buckinx: “Ik ben de moeder die altijd fuck zegt”
Columniste Anke Buckinx babbelt op de radio én in columns. Ze is smoor op dochter Lou en zoontje Max, en verslaafd aan frietjes én de slappe lach. Ze verzamelt verkeersboetes, maar dat is per ongeluk
1 h
www.hbvl.be
Huidexpert: “Acné laat sporen na op je huid en in je ziel”. Dit kun je eraan doen
De impact van acne op je leven, bij tieners én volwassenen, wordt zwaar onderschat. “Puistjes zijn niet zomaar bultjes, het zijn mentale littekens.” Wat helpt tegen puistjes? Tips van de dermatoloog.
1 h
www.hbvl.be
Liège veut des locataires-mystères pour lutter contre la discrimination au logement
Liège va se porter candidate au programme de lutte contre la discrimination au logement que souhaite initier la Région wallonne. L’objectif: former les agents immobiliers et le personnel communal, mais surtout tester le marché grâce à des locataires-mystères.
1 h
Lameuse.be