Meer dan 500 arrestaties bij Navalny-protesten in Rusland

11:52 De politie heeft zondag in Rusland meer dan 1.000 Navalny-aanhangers gearresteerd tijdens de protesten om de vrijlating te vragen van de Kremlin-criticus.
Read full article on: tijd.be
Een op de drie werkgevers wil vaccinatie aanmoedigen
02:20 De Belgische werkgevers krijgen meer vertrouwen om aan te werven, blijkt uit de driemaandelijkse bevraging van de hr-dienstengroep Manpower. Veel zal afhangen van het succes van de vaccinatiecampagne...
www.tijd.be
Val Brits-Australische financier dreigt wereldwijd ravage aan te richten
02:00 De Britse specialist in alternatieve financiering Greensill Capital, goed voor een portefeuille van 143 miljard dollar, is omgevallen. Een van de grootste potentiële slachtoffers is het staalimperium ...
www.tijd.be
Le gros potentiel de l'électronique imprimée, selon Henkel et Quad
02:00 Le géant mondial des adhésifs et la PME belge de l'électronique appliquée s'allient pour développer plein d'applications telles que le patch de suivi Covid.
www.lecho.be
Procureur New York stelt twee juristen aan om klachten tegen Cuomo te onderzoeken
De procureur van de staat New York heeft maandag twee juristen aangeduid die belast worden met het onderzoek naar de beschuldigingen tegen gouverneur Andrew Cuomo. Die werd de afgelopen weken door verschillende vrouwen beticht van grensoverschrijdend seksueel gedrag.
HLN.be
Le Pavillon de Namur ouvre ses portes et questionne notre rapport à l'IA
01:45 Ce samedi, Namur ouvre son nouveau fleuron: le Pavillon belge de Milan accueille un grand questionnement sur les rapports entre l’humain et son double robotique.
www.lecho.be
Leopold II is dood, lang leve Annie Cordy
01:30 Wie straks Brussel uitrijdt langs de langste tunnel van het land, doet dat niet meer door de Leopold II-tunnel. Wie is de Brusselse zangeres en actrice Annie Cordy?
1 h
www.tijd.be
Investeringsreuzen strijden voor West-Vlaamse milieuparel
01:15 Een vijftal investeringsfondsen strijden voor het milieutechnologiebedrijf Desotec. Een van hen is 's werelds grootste private-equityspeler Blackstone, vernam De Tijd van meerdere bronnen. Filip Balca...
1 h
www.tijd.be
Voici votre horoscope de ce mardi 9 mars: amour, argent, travail, santé…
Ce mardi 9 mars 2021 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit ? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
1 h
Sudinfo.be
Comment réduire l'incertitude liée aux permis de bâtir?
01:10 Les réformes pour réduire l’imprévisibilité de l’obtention des permis immobiliers se heurtent aux possibilités de recours. Pour y remédier, une disposition relative aux marchés publics pourrait inspir...
2 h
www.lecho.be
Ursula von der Leyen: ‘Ik ben het beu de zondebok te zijn’
01:10 Zolang AstraZeneca de vaccins die het aan Europa beloofde niet levert, mag het een kruis maken over zijn uitvoer, waarschuwt Europees Commissievoorzitster Ursula von der Leyen. Zij ziet de volgende bu...
2 h
www.tijd.be
Vlaamse justitieassistenten krijgen opleiding ‘kindreflex’
Alle Vlaamse justitieassisenten krijgen een opleiding ‘Kindreflex’ om sneller problematische thuissituaties van kinderen te detecteren. Dat kondigt Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) aan. Uit cijfers van de hulplijn 1712 bleek dat het aantal meldingen van kindermishandeling vorig jaar met 45 procent is gestegen.
2 h
HLN.be
La lente dérive des bourses
01:00 À force de privilégier le court terme pour doper leur propre rentabilité et des intérêts particuliers comme les traders, les bourses sont peut-être en train de scier la branche sur laquelle elles sont...
2 h
www.lecho.be
Optimisme over economisch herstel duwt tienjaarsrente boven nul
01:00 De Belgische langetermijnrente is voor het eerst sinds juni vorig jaar boven nul gestegen. Wat is er aan de hand? Zal de rente blijven stijgen? En wat zijn de gevolgen?
2 h
www.tijd.be
Weer boven nul
01:00 De prille terugkeer van de positieve rente is ook de voorzichtige terugkeer naar de normaliteit, na een reis door een waanzinnige wereld. Maar voor de overheid betekent het dat we vroeg of laat de cor...
2 h
www.tijd.be
VS bieden gevluchte Venezolanen tijdelijk bescherming
De Verenigde Staten gaan honderdduizenden Venezolaanse vluchtelingen tijdelijk bescherming bieden. Zij hoeven niet meer bang te zijn dat ze zullen worden gedeporteerd. Het besluit van de Amerikaanse president Biden is een duidelijke ommekeer van het beleid van zijn voorganger Trump.
2 h
HLN.be
Seuls 4% des employeurs belges veulent réduire leurs effectifs au prochain trimestre
00:01 ManpowerGroup vient de dévoiler son baromètre trimestriel d’intention de recrutement des entreprises. Les employeurs belges se montrent plus confiants qu’au trimestre précédent.
3 h
www.lecho.be
LIVE (21u). Zet Juventus orde op zaken na nederlaag in heenmatch tegen FC Porto?
• Champions League • Porto won heenmatch met 2-1 • De Ligt niet van de partij • Aftrap: 21u
3 h
HLN.be
LIVE (21u). Klaart Dortmund de klus tegen Sevilla in de Champions League?
• Champions League • Dortmund won heenmatch met 2-3 • Signal Iduna Park • Aftrap: 21u
3 h
HLN.be
Joe Biden accorde une protection temporaire aux Vénézuéliens présents aux Etats-Unis
Le président américain Joe Biden a accordé un statut de protection temporaire à des dizaines de milliers de Vénézuéliens présents aux Etats-Unis, a indiqué lundi un haut responsable américain.
3 h
www.lalibre.be
Hooggerechtshof in Brazilië heft veroordeling van voormalig president Lula op
Het Hooggerechtshof in Brazilië heeft maandag de veroordeling van de vroegere president Luiz Inácio Lula da Silva opgeheven. Hiermee krijgt de 75-jarige Lula zijn politieke rechten terug, en kan hij het bij de volgende verkiezingen in 2022 opnemen tegen huidig president Jair Bolsonaro.
3 h
HLN.be
Komende uren sneeuw verwacht in de Ardennen
Voor de volgende uren wordt er sneeuw verwacht in de Ardennen, met mogelijk een sneeuwlaag van enkele centimeters tot gevolg. Dat meldt het KMI. Hierdoor geldt code geel in de provincies Luik en Luxemburg, van 5 uur 's ochtends tot 13 uur 's middags.
3 h
HLN.be
Vreugde en spanning bij ‘Big Brother’ dankzij nieuwe huismeester Julie
Een nieuwe week, een nieuw rondje verrassingen bij ‘Big Brother’. Nadat de bewoners - én kijkers - dachten dat de huismeester afgeschaft was, blijkt dat concept toch terug van weggeweest. Dankzij een spelletje heeft de bende met Julie een nieuwe chef.
3 h
HLN.be
Football Talk. Chelsea steviger vierde - Haaland is fit voor duel met Sevilla - Jonge Belg Matazo stoot met Monaco door in Franse beker
AS Monaco heeft zich gekwalificeerd voor de achtste finales van de Franse beker. Het won de Azurenderby tegen Nice met 0-2. Middenvelder Eliot Matazo, een 19-jarige Brusselaar, viel na 37 minuten in bij de bezoekers. Kort daarvoor had Kevin Volland (29.) de score geopend. Ruben Aguilar (87.) legde in het slot de eindstand vast.
3 h
HLN.be
Inter verstevigt leidersplaats en heeft daar dit keer zelfs geen goal van Lukaku voor nodig
Inter Milaan heeft zich wat steviger aan de kop van de Serie A genesteld. De Nerazzurri wonnen maandagavond de slotwedstrijd van de 26e speeldag tegen Atalanta met 1-0.
4 h
www.hbvl.be
Météo: de la neige attendue en provinces de Liège et du Luxembourg
L’Institut royal météorologique a émis une alerte jaune.
4 h
www.lesoir.be
Efficiënt AA Gent pakt volle buit tegen KV Oostende: goed nieuws voor KRC Genk en Anderlecht
AA Gent heeft KRC Genk en vooral Anderlecht een handje geholpen in de strijd om play-off 1. De Buffalo’s klopten KV Oostende met 1-0 na een felbevochten pot voetbal. Hein Vanhaezebrouck heeft de reactie gekregen die hij had gevraagd na de bekeruitschakeling tegen Eupen. Met nog vier speeldagen in de reguliere competitie te gaan, deelt Oostende de vierde plaats met Anderlecht. Beerschot en OHL volgen op amper twee punten.
4 h
www.hbvl.be
De strafste momenten van interview met Harry en Meghan
Meghan Markle en prins Harry hebben enkele bommen gedropt tijdens het interview met Oprah Winfrey en houden daarmee de hele wereld in de ban. Bekijk hier enkele spraakmakendste fragmenten uit het explosieve interview.
4 h
www.hbvl.be
Iraanse diplomaat in beroep tegen veroordeling tot 20 jaar cel na mislukte aanslag
De Iraanse diplomaat Assadollah A. heeft beroep aangetekend tegen zijn veroordeling tot 20 jaar cel voor de verijdelde bomaanslag op een bijeenkomst van de Iraanse verzetsbeweging MEK in Frankrijk in 2018. Ook uitvoerders Amir S. en Nasimeh N., die tot 15 en 18 jaar cel werden veroordeeld, en Mehrdad A., die 17 jaar cel kreeg, trekken naar het hof van beroep. Dat werd vernomen bij de rechtbank van eerste aanleg.
4 h
HLN.be
Onze chef voetbal ziet hoe “verjaagde Hein” Anderlecht in PO1-race houdt: “Coucke wilde voor één keer een kaarsje voor hem branden”
De Anderlecht-familie haalt opgelucht adem. Uitgerekend de verjaagde Hein Vanhaezebrouck houdt paars-wit in de race voor play-off 1. Yaremchuk verraste de buitenspelval en KV Oostende, dat hier dure punten heeft laten liggen. Lees hieronder de analyse van onze chef voetbal Stephan Keygnaert.
4 h
HLN.be
L’Inter en route vers le titre?
L’Inter Milan a peut-être fait un nouveau pas de plus vers son premier Scudetto depuis 2010. Lundi lors du choc de la 26e journée de Serie A, l’équipe de Romelu Lukaku, sérieuse défensivement mais peu flamboyante devant, s’est imposée 1-0 contre l’Atalanta Bergame.
4 h
www.7sur7.be
Serie A: l’Inter Milan de Romelu Lukaku domine l’Atalanta et refait le trou en tête (vidéo)
Skriniar a planté l’unique rose de la rencontre.
4 h
Sudinfo.be
Les Belges à l'étranger: l'Inter a fait le dos rond mais a pris les trois points contre l'Atalanta
L'Inter Milan a peut-être fait un nouveau pas de plus vers son premier Scudetto depuis 2010. Lundi lors du choc de la 26e journée de Serie A, l'équipe de Romelu Lukaku, sérieuse défensivement mais peu flamboyante devant, s'est imposée 1-0 contre l'Atalanta Bergame.
4 h
www.dhnet.be
Le dentiste accusé d’aider des exilés iraniens se défend : "C’est une action purement humanitaire"
Saeed Bashirtash, dentiste et mari d’une députée N-VA, reçoit le soutien de ses candidats au visa humanitaire belge.
4 h
www.lalibre.be
Bekijk hier de opvallendste fragmenten uit het interview met Harry en Meghan: “Eens we getrouwd waren, werd alles erger”
Meghan Markle en prins Harry hebben enkele bommen gedropt tijdens het interview met Oprah Winfrey en houden daarmee de hele wereld in de ban. Het echtpaar onthulde tijdens het twee uur durende gesprek op de Amerikaanse zender CBS heel wat details over hun keuze om het Verenigd Koninkrijk te verlaten. “Ik zag hoe de geschiedenis zich herhaalde”, aldus prins Harry die zijn vrouw een nieuwe Diana zag worden. “Eens we getrouwd waren, werd alles erger”, beaamt Meghan. Bekijk hier enkele spraakmakendste fragmenten uit het explosieve interview.
4 h
www.nieuwsblad.be
Bekijk hier de meest opvallende quotes uit het interview met Harry en Meghan
Meghan Markle, de vrouw van prins Harry, heeft in een explosief interview met Oprah Winfrey de Britse koninklijke familie beschuldigd van racisme en leugens. Bekijk in bovenstaande video nog enkele andere spraakmakende momenten uit het interview.
4 h
De Standaard
Des flocons attendus en Ardenne dans les prochaines heures: les provinces de Liège et du Luxembourg en alerte jaune
Les chutes de neige attendues dans les prochaines heures pourraient conduire à une accumulation de quelques centimètres en Ardenne, prévient lundi soir l’Institut royal météorologique (IRM). Ce dernier a émis un avertissement de couleur jaune pour les provinces de Liège et du Luxembourg à partir de 05h00 mardi et ce jusqu’à 13h00 le même jour.
4 h
Sudinfo.be
“Ze lokken te veel aandacht van jongens”: Waalse schooldirectrice krijgt wind van voren omdat ze korte bloesjes verbiedt
In Wallonië is de nodige commotie ontstaan omtrent de strenge kledingregels van een schooldirectrice. Als een van haar studentes voortaan komt opdagen met een te diep decolleté of een te kort bloesje riskeert ze van school gestuurd te worden. “Een slecht signaal, en dat uitgerekend op Internationale Vrouwendag”, oordeelt de Waalse minister van Onderwijs Caroline Désir (PS).
4 h
HLN.be
Iraans diplomaat in beroep tegen veroordeling tot 20 jaar cel in ons land
De Iraanse diplomaat Assadollah Assadi heeft beroep aangetekend tegen zijn veroordeling tot 20 jaar cel voor de verijdelde bomaanslag op een bijeenkomst van de Iraanse verzetsbeweging MEK in Frankrijk in 2018. Ook uitvoerders Amir Saadouni en Nasimeh Naami, die tot 15 en 18 jaar cel werden veroordeeld, en Mehrdad A., die 17 jaar cel kreeg, trekken naar het hof van beroep.
4 h
www.hbvl.be
Les hommes belges sont les deuxièmes plus grands au monde, derrière les Néerlandais
L’explication se trouverait dans l’alimentation.
4 h
www.lesoir.be
Eerste bezoek van Donald Trump aan New York sinds vertrek uit Witte Huis
De Amerikaanse ex-president Donald Trump heeft maandag een bezoek gebracht aan zijn geboortestad New York, voor het eerst sinds hij uit het Witte Huis is vertrokken.
4 h
www.hbvl.be
La Gantoise bat Ostende, la lutte pour les playoffs bat son plein
La Gantoise, grâce à un but de Roman Yaremchuk, a battu Ostende 1-0 lundi soir lors du dernier match de la 29e journée (30e effective) du championnat de Belgique de football. Les Buffalos sont dixièmes mais peuvent toujours prétendre au top 4 auquel s'accrochent les Kustboys.
4 h
www.dhnet.be
In de val gelokt omdat hij homo was: ‘David was altijd heel voorzichtig’
David Polfliet (42) was een kraanmachinist die hield van zijn pete­kinderen, zijn hond Marley en van spaghettifeestjes. Hij was ook homo, allicht kostte dat hem vrijdagavond zijn leven.
4 h
De Standaard
De la neige attendue dans les Ardennes
Les chutes de neige attendues dans les prochaines heures pourraient conduire à une accumulation de quelques centimètres en Ardenne, prévient lundi soir l’Institut royal météorologique (IRM). Ce dernier a émis un avertissement de couleur jaune pour les provinces de Liège et du Luxembourg à partir de 05h00 mardi et ce jusqu’à 13h00 le même jour.
4 h
www.7sur7.be
Des flocons attendus en Ardenne dans les prochaines heures
Les chutes de neige attendues dans les prochaines heures pourraient conduire à une accumulation de quelques centimètres en Ardenne, prévient lundi soir l'Institut royal météorologique (IRM).
4 h
www.dhnet.be
AA Gent klopt inefficiënt KV Oostende, Anderlecht is lachende derde in strijd om play-off 1
AA Gent heeft speeldag 30 afgesloten met een nipte thuiszege tegen KV Oostende. Het werd 1-0 na een goal van Roman Yaremchuk. KV Oostende, dat met kansen morste, blijft vierde, maar laat wel na om Anderlecht op drie punten te zetten in de strijd om de vierde plek.
4 h
HLN.be
Conner Rousseau: “Wij blijven coronabeleid en de avondklok steunen”
Avondklok afschaffen of niet. Het was een belangrijk punt van discussie het afgelopen weekend. Sp.a-voorzitter Conner Rousseau liet er in De Afspraak op Canvas geen twijfel over bestaan. “Wij blijven het coronabeleid steunen. Ook de avondklok. Omdat het werkt.”
4 h
www.hbvl.be
Oostende vergeet te scoren, Gent boekt deugddoende zege
AA Gent heeft Anderlecht een handje geholpen. De Buffalo’s klopten KV Oostende maandagavond met 1-0 na een felbevochten pot voetbal. Hein Vanhaezebrouck heeft de reactie gekregen die hij had gevraagd na de bekeruitschakeling tegen Eupen. Met nog vier speeldagen in de reguliere competitie te gaan, deelt Oostende de vierde plaats met Anderlecht. Beerschot en OHL volgen op amper twee punten.
4 h
www.nieuwsblad.be
Oostende vergeet te scoren, Gent boekt deugddoende zege
KV Oostende is er maandag niet in geslaagd om een gouden zaak te doen in de strijd om Play-off 1. De Kustboys kregen een resem goeie kansen op bezoek bij AA Gent, maar de Buffalo’s haalden het met 1-0 dankzij een doelpunt van Jaremtsjoek vlak voor de rust.
4 h
De Standaard