Météo: Un début de week-end nuageux et parfois pluvieux

Des nuages sont attendus principalement dans la moitié nord-ouest du pays samedi, avec même parfois un peu de pluie dans la région côtière, selon les prévisions matinales de l'IRM.
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Al 25.000 slachtoffers met valse actie ‘Win een SRT jeep’
www.hbvl.be
Bijna 800 vrouwen en kinderen van IS-strijders gevlucht uit Syrisch kamp
RaqqaUit een kamp in het noorden van Syrië zijn net geen 800 vrouwen en kinderen van IS-strijders ontsnapt. Dat gebeurde nadat de Koerdische bewakers het kamp hadden verlaten door de gevechten met Turkse troepen. “Volgens verschillende bronnen is er ook één Belgische vrouw op de vlucht”, zegt Heidi De Pauw van Child Focus, die het kamp vorig jaar nog bezocht.
www.hbvl.be
Regeringscommissaris volgt fraude bij De Watergroep op
www.hbvl.be
Belgen verstopten 63 miljard in buitenland
www.hbvl.be
Poolse PiS behoudt absolute meerderheid
WarschauDe nationalistische regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) behaalt volgens exitpolls van Ipsos een score van 43,6 procent. Dat is vijf procent meer dan tijdens de vorige verkiezingen in 2015.
www.hbvl.be
Bijna helft ouders betaalt voor gratis schoolmateriaal
HasseltLiefst 44 procent van de ouders met kinderen in de lagere school ­betaalt voor materiaal dat scholen in principe gratis moeten aanbieden: schoolboeken, agenda’s, fotokopieën en rekenmachines. Ook de maximumfactuur wordt soms overschreden. “Sommige scholen spuien hier bewust mist over.”
www.hbvl.be
Koning neemt zelf foto voor postzegel Elisabeth
www.hbvl.be
Meer en meer geneeskundestudenten verkiezen job van huisarts boven die van specialist
BrusselLang verkoos het overgrote deel van de studenten geneeskunde de beter betaalde job van specialist boven die van huisarts. Maar daar komt verandering in.
www.hbvl.be
Elke week verdwijnt in ons land een slager
www.hbvl.be
Man slaat controleur De Lijn bewusteloos met ijzeren staaf
www.hbvl.be
Groene stroom zonder telefoon
PELTKevin Pinxten liet het telefoonnummer van zijn bedrijf overzetten naar een nieuw adres. Dat zou makkelijker zijn, dacht hij. Maar de overzetting leidde bij Proximus tot een stopzetting, tot vier weken zonder telefoon, en tot een niet te overzien verlies.
www.hbvl.be
Elke voordeelkaart heeft een nadeel: u betaalt
HASSELTDe redactie van Voor U Opgelost blijft geregeld klachten krijgen over de Senioren Voordeelkaart. Het blijkt vooral moeilijk om het lidmaatschap stop te zetten. Wie het niet volgens de regels doet, riskeert zelfs een incassobureau.
www.hbvl.be
Dodelijke tyfoon raast over Japan
www.hbvl.be
“Soms ben ik beschaamd dat ik die wedde krijg: 7.000 euro per maand om maar dit te moeten doen”
www.hbvl.be
Broers sterven op dezelfde dag in hetzelfde ziekenhuis
hoeseltHoe groot kan toeval zijn? De Hoeseltse broers Harie (82)en Jean Vandoren (87) zijn gestorven op dezelfde dag in hetzelfde ziekenhuis. Woensdag krijgen ze een gezamenlijke uitvaart, waarna hun urnen zij aan zij geplaatst zullen worden.
www.hbvl.be
“Ondanks goed poetsen hebben lopers een slechter gebit”
www.hbvl.be
Neeroeterenaar vliegt voor ‘De Luchtpolitie’
In de realityreeks ‘De Luchtpolitie’ vliegen we mee met de helikopterteams van de Belgische politie. Igor Craeghs (46) uit Neeroeteren (Maaseik) is een van de piloten.
www.hbvl.be
Dochter Chaplin krijgt ster in Gent
Zondag heeft actrice Geraldine Chaplin (75) op Film Fest Gent een ster gekregen op de Walk of Fame tijdens de intro van ‘The Barefoot Emperor’, de Belgische film van Peter Brosens en Jessica Woodworth. Chaplin vertolkt in deze satire een opmerkelijke dubbelrol.
www.hbvl.be
‘De slimste mens’ mikt hoog dit seizoen
www.hbvl.be
Zieke Josje Huisman meldt af voor signeersessie in Hasselt
www.hbvl.be
“Mijn vriend kijkt niet naar ‘Thuis’. Hij werkt in een ploegensysteem en heeft er geen tijd voor”
www.hbvl.be
Wat doe je op een vrije zaterdag in Japan?
Door de tyfoon Hagibis en het uitstel van de kwalificaties hadden de heren F1-rijders plots een vrije zaterdag in Japan. Dit is wat ze er van maakten.
www.hbvl.be
“Bijna onrealistisch”
Kent Mieke Gorissen haar eigen limieten wel? De Diepenbeekse pakte op de 15km uit met een straffe stoot. Niet het feit dat ze voor het tweede jaar op rij won, sloeg gensters. Wel omdat de ADD-atlete haar prestatie extra in de verf zette door als vierde algemeen (!) te eindigen en slechts drie heren voor moest laten gaan.
www.hbvl.be
Protestleiders Ecuador eisen aftreden ministers
Inheemse protestleiders in Ecuador hebben tijdens een gesprek met de regering, dat live werd uitgezonden op tv, het aftreden geëist van de...
1 h
HLN.be
Rechtenprof en kandidaat van de jongeren wordt president van Tunesië
De onafhankelijke rechtenprofessor Kais Saied is zondagavond uitgeroepen tot winnaar van de presidentsverkiezingen in Tunesië.
1 h
De Standaard
“Scholen spuien bewust mist”: bijna helft ouders betaalt voor ‘gratis’ schoolmateriaal
Precies 44 procent van de ouders met kinderen in de lagere school betaalt voor materiaal dat scholen in principe gratis moeten aanbieden. Het gaat onder meer over schoolboeken, fotokopieën en rekenmachines. Ook de maximumfactuur wordt soms overschreden. “Sommige scholen spuien bewust mist over de aankoop van schoolmateriaal”, zegt Johan Van Biesen, voorzitter van SOS Schulden op School.
1 h
www.nieuwsblad.be
Belgische zakenman bijna maand vast in tien jaar oude dubbele moordzaak: “Opgesloten zonder bewijs. Ik mocht zelfs niet douchen”
“Een juridische nachtmerrie”, zo noemt de Belgische zakenman Steve Henri Devos (48) zijn ervaring met het Braziliaanse gerecht. In augustus vloog hij in Brazilië plots de cel in voor een tien jaar oude moord, waar hij naar eigen zeggen niets mee te maken heeft. “Ik word behandeld alsof ik jarenlang voortvluchtig was, terwijl mijn adres en gsm-nummer overal op het internet staan.” En zijn nachtmerrie is nog lang niet voorbij.
1 h
www.nieuwsblad.be
Eva Pauwels ziet dochter Julie Vermeire zware jeugdjaren van zich af dansen
Julie Vermeire (21) heeft gisteravond met een emotionele dans het op één na hoogste puntenaantal gescoord in Dancing with the stars op Vier. Ze danste de rumba als eerbetoon aan haar grootouders Rudi en Gil, omdat “zij er altijd waren voor mij”. Haar moeder Eva Pauwels, ex-vrouw van Jacques Vermeire, zat naast hen in de zaal. “Ik ben supertrots op haar. Het betekent heel veel dat ze hier is.”
1 h
www.nieuwsblad.be
Nieuw vaderschapsverlof op komst: meer dan tien dagen én automatisch toegekend
Krijgen kersverse vaders straks een aantal extra dagen verlof? In de Kamer tekent zich daarover in elk geval een consensus af. Groenen, christendemocraten en socialisten zijn zeker voor. En ook de liberalen zeggen niet neen. Nu nog geld vinden.
1 h
www.nieuwsblad.be
Gezocht, m/v die van CD&V weer een sexy partij wil maken: dit zijn de kanshebbers
Gezocht: m/v die van CD&V weer een sexy partij wil maken. De vacature voor een nieuwe CD&V-voorzitter is er ondertussen al bijna een week, maar voorlopig waagt niemand de sprong. De gedoodverfde kandidaten plegen overleg en kijken naar elkaar. En opvallend: ook gewezen Unizo-topman Karel Van Eetvelt is nog in de running. Ten laatste tegen volgende week weten we wie ten strijde trekt. Dit zijn alvast de namen die in de hoed kunnen belanden.
1 h
www.nieuwsblad.be
Van romantiek tot stront ruimen in ‘Boer zkt vrouw’
De drie favoriete dames en heren zijn in Boer zkt vrouw, de wereld rond gearriveerd op de boerderijen van Gerard, Etienne, Victor en Marianne.
1 h
www.nieuwsblad.be
Meer en meer geneeskundestudenten verkiezen job van huisarts boven die van specialist: liever betere uren dan een rianter loon
Lang verkoos het overgrote deel van de studenten geneeskunde de beter betaalde job van specialist boven die van huisarts. Maar daar komt verandering in. “Met 335 huisartsen in spe is in Vlaanderen zopas de grootste lichting ooit gestart”, zegt professor Dirk Devroey (VUB). Veel geneeskundestudenten verkiezen anno 2019 een beter evenwicht tussen werk en privé boven een hoger loon. Al komt daar ook kritiek op.
1 h
www.nieuwsblad.be
En plots staat er een vaas voor je deur: Annick verrast mensen met een boeketje in een doorgeefvaas
“Om het met de Bond zonder Naam te zeggen: wie geeft, krijgt veel terug.” Onder dat “zweverige motto”, zoals ze het zelf zegt, plaatst de Nijlense Annick Helsen (49) al een maand lang boeketjes aan de voordeur van nietsvermoedende mensen. “Het zijn doorgeefvazen. Als de bloemen verwelkt zijn, kun je de vaas met een nieuw boeket voor een andere deur plaatsen.”
1 h
www.nieuwsblad.be
‘Elektrostrijd’ van Frances Lefebure breidt uit naar heel Vlaanderen
Frances Lefebure (31) breidt in Make Belgium great again haar inzamelactie van oud en kapot klein elektro uit naar heel Vlaanderen. Vorige week riep de presentatrice en actrice Bornem en Temse op om zo veel mogelijk afgedankt materiaal in te leveren. Alles samen bracht dat 22 ton op, waarvan 12 ton in de winnende gemeente Bornem.
1 h
www.nieuwsblad.be
We zien ze niet meer vliegen: droneverkoop met 70 procent gekelderd
Kijk in de Sinterklaasfolders en je ziet er maar enkele meer, kijk in de lucht en je ziet er nog veel minder. Drones waren enkele jaren geleden nog hot, maar nu kent de verkoop een dieptepunt. “We verkopen er 70 procent minder dan enkele jaren geleden”, bevestigen ze bij Fun. “Niet moeilijk”, zegt Mark Vanlook van de Vlaamse Drone Federatie. “Je mag er enkel mee boven je eigen tuin vliegen. Dan is het plezier snel weg.”
1 h
www.nieuwsblad.be
RECENSIE. Verpest de film Breaking Bad het perfecte einde van een van de beste reeksen van de voorbije 20 jaar?
Een bevredigend einde breien aan een topreeks is niet eenvoudig. Vraag maar aan de makers van The Sopranos of Game of thrones. Vince Gilligan deed het met Breaking bad, en toen daar nog een film achteraan kwam, vreesden we dat die het perfecte einde van een van de beste reeksen van de voorbije twintig jaar zou verpesten. Opluchting: het graf van Walter White wordt niet ontheiligd. Maar veel toevoegen doet El Camino nu ook weer niet.
1 h
www.nieuwsblad.be
In memoriam: de woonbonus. Een cadeau dat fout uitpakte
De afschaffing van de woonbonus raakt Vlamingen waar ze het gevoeligst zijn. In hun huis, en in hun portefeuille. Waarom de Vlaamse regering het toch deed.
1 h
De Standaard
Unieke uitspraak Britse rechter: vrouw met denkvermogen kleuter mag abortus plegen
Een Britse rechter heeft artsen van een ziekenhuis in het noorden van Groot-Brittannië toestemming gegeven een abortus uit te voeren bij een jonge...
2 h
HLN.be
Prinses Elisabeth krijgt postzegel cadeau
Bpost geeft naar aanleiding van de achttiende verjaardag van prinses Elisabeth op 25 oktober een officiële postzegel uit.
2 h
De Standaard
Al minstens 35 doden door tyfoon in Japan
Het aantal dodelijke slachtoffers van de tyfoon in Japan is opgelopen tot 35. Nog eens elf anderen zijn vermist, melden lokale media. Zondagavond zijn 110.000 reddingswerkers ingezet om mensen te redden die vastzaten door de vele overstromingen.
2 h
De Standaard
Rusland bombardeerde ziekenhuizen in Syrië
Russische gevechtsvliegtuigen hebben eerder dit jaar binnen twaalf uur vier ziekenhuizen in door rebellen bezet gebied in Syrië gebombardeerd. Dat...
2 h
HLN.be
Man bijna omver gereden omdat hij te veel op smartphone bezig was: “Hij speelt met zijn leven”
Een man werd in het Nederlandse Den Haag bijna omver gereden omdat hij te druk bezig was op zijn telefoon. Zonder kijken stak hij de straat over. Gelukkig kon de aankomende bestuurder net op tijd remmen, want dit had veel erger kunnen aflopen.
2 h
www.nieuwsblad.be
Californië verbiedt verkoop nieuwe pelsproducten
Californië wil als eerste Amerikaanse staat de verkoop van nieuwe pelsproducten verbieden. Gouverneur Gavin Newsom ondertekende zaterdag een...
3 h
HLN.be
Al minstens 35 doden door tyfoon in Japan
Het aantal dodelijke slachtoffers van de tyfoon in Japan is opgelopen tot 35. Nog eens elf anderen zijn vermist, melden lokale media. Zondagavond zijn 110.000 reddingswerkers ingezet om mensen te redden die vastzaten door de vele overstromingen.
3 h
www.nieuwsblad.be
Prinses Elisabeth krijgt eigen postzegel voor 18de verjaardag
Postbedrijf bpost geeft naar aanleiding van de 18de verjaardag van prinses Elisabeth op 25 oktober een officiële postzegel uit. Het is koning Filip...
4 h
HLN.be
Belgisch koppel zit vast in Ecuador door gewelddadige protesten: “Onze vlucht is voor de tweede keer geannuleerd en we mogen luchthaven niet verlaten”
De vakantie van Simon Pans (25) en Sanne Beyers (33) is op een sisser uitgedraaid. Het Belgisch koppel zit vast op de luchthaven van Quito in...
4 h
HLN.be
Nouveau record pour l’opération CAP 48
L’opération a permis de récolter 6,4 millions d’euros.
4 h
www.lesoir.be
Titelverdediger Kyle Edmund sneuvelt wel heel snel in Antwerpen
Kyle Edmund (ATP-42) zal zijn titel niet verlengen op het European Open in Antwerpen (635.750 euro). De 24-jarige Brit verloor in de eerste...
4 h
HLN.be