Michel Drucker dévoile le mot que lui a laissé Johnny peu avant de mourir

Michel Drucker dévoile le mot que lui a laissé Johnny peu avant de mourirMoment émotion aux Grosses Têtes.
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Met vertrouwen naar Turkije
Club Brugge speelde de perfecte voorbereidingswedstrijd op de Champions League-kraker van dinsdag op Galatasaray. Het won zonder veel energieverlies met 2-0 van Oostende
De Standaard
Waar prinsessen geparkeerd werden
Er is iets met Thorn. Het is klein, wit, stil en ingeslapen. Behalve als het zondagse pannenkoekentijd is of als bussen Aziaten pittoreske kiekjes nemen. Van Nederlander Joost Welten en de Hasseltse Lena Reyners is net een boek uit dat het raadsel mee verklaart: ‘De vergeten prinsessen van Thorn’.
www.hbvl.be
“Niet meer de jongen van toen”
Moord in het milieu. Zo omschrijven speurders, verdediging en aanklager de dood van Gedik. Het slachtoffer was beste maatjes met de Aquino’s, de beschuldigden waren prille twintigers met diefstal, bedreiging en overval op hun actief. “Maar ik heb een klein hartje.”
www.hbvl.be
Zo pak je pesters aan volgens jongeren zelf: elke week op gesprek bij de leraar
Straf schrijven, nablijven of schorsen? Volgens jongeren zelf haalt dat weinig uit om pesters te stoppen. Jongerenkenniscentrum Pimento peilde naar de maatregelen die volgens hén het beste werken.
www.hbvl.be
Nieuw verkeersbord tegen ongevallen aan spoorwegovergang
Negen Vlaamse overwegen krijgen vanaf volgende week een extra waarschuwingsbord. Rij de sporen niet op als je niet zeker bent dat je kan doorrijden, is de boodschap.
www.hbvl.be
Onderzoek naar van dood Peers model Ivana Smit heropend
Het onderzoek naar de dood van Ivana Smit, het Peerse model dat twee jaar geleden overleed in Kuala Lumpur, wordt overgedaan.
www.hbvl.be
Geen subsidies meer voor “segregerende” verenigingen
www.hbvl.be
Doodziek, blut en vooral opgelucht dat het gedaan is
De arrestatie van Hilde Van Acker en Jean-Claude LaCote in Ivoorkust stelt het beeld van “een rijk gangsterkoppel” flink bij. Maandag wordt beslist of het moordduo, dat op de Most Wanted-lijst stond, aan ons land wordt uitgeleverd.
www.hbvl.be
Minder overnachtingen in Spanje na faillissement Thomas Cook
Het aantal hotelovernachtingen in Spanje is na het faillissement van de Britse reisorganisatie Thomas Cook aanzienlijk teruggelopen. Dat blijkt uit cijfers van het Spaanse statistiekbureau INE.
www.hbvl.be
“Nee, België is geen goed land om ziek te zijn”
Ri De Ridder, ex-baas van het Riziv, wil weg van de zorg die per prestatie wordt betaald en die op termijn de sociale zekerheid onbetaalbaar maakt. Hij wil dat buurtteams voor gezondheid én welzijn van een hele wijk zorgen. “Goedkoper en beter”, zegt De Ridder, die er een boek over heeft geschreven.
www.hbvl.be
Nieuw asielcentrum? De burgemeester komt het vroeger te weten
Minister De Block richt een werkgroep op die leugens over asielcentra op sociale media moet ontkrachten. Daarnaast belooft ze burgemeesters sneller in te lichten als er een asielcentrum op hun grondgebied komt.
www.hbvl.be
“Mensen in de creatieve sector staan niet buiten de samenleving, ze versterken die net”
www.hbvl.be
Leerkrachten onder de 25 jaar worden steeds zeldzamer
Leerkrachten jonger dan 25: in het ­basisonderwijs daalde hun aantal in vijf jaar met 15 procent, in het middelbaar zelfs met 18 procent. Volgens sp.a moet de regering de leraren dringend meer werkzekerheid geven.
www.hbvl.be
Galg en rad
Justitie is handwerk. Pieter Bruegel tekent met vlijmscherpe pen de deugd gerechtigheid in eigentijdse actie.
www.hbvl.be
De Belgische kerstboom boomt
Het gaat prima met de Belgische kerstboom. De Ardense kwekers verwachten dat 2019 een absoluut topjaar wordt. “Alles zit mee, de zomer was goed, de oogstcondities zijn uitstekend.”
www.hbvl.be
“Oorlog, ik? Ik ben toch niet gek?”
Adolf Hitler gaf tussen 1923 en 1940 zestien interviews met niet-Duitse kranten. De Franse journalist en historicus Eric Branca bracht ze samen en duidt ze uitvoerig. Nog altijd is hij verontwaardigd over het gemak waarmee journalisten zich lieten bedriegen door de praatjes van de Führer. Ze hadden kunnen weten dat ze alleen de propaganda van de nazi’s dienden. Maar misschien wilden ze dat ook?
www.hbvl.be
Vrouwelijke slachtoffers van geweld blijven in de kou staan
Soroptimist België vraagt een betere rapportering en duidelijkere wetgeving voor geweld op vrouwen.
www.hbvl.be
Olifanten zijn niet alleen mooi om naar te kijken
Het aantal olifanten is de afgelopen 40 jaar met 70 procent afgenomen. Als dat in dit tempo verdergaat, zijn er over 20 jaar misschien geen Afrikaanse olifanten meer.
www.hbvl.be
“Als we waren meegestapt met de PS, waren we gejost”
Tot mei waren ze nog maar met twee in het federaal parlement, nu al met twaalf. Net als uiterst rechts, rukt ook uiterst links op in ons land. Onder leiding van kameraad van het eerste uur Raoul Hedebouw is PVDA uitgegroeid tot een partij om rekening mee te houden. “Wij zijn geen extreme partij, het zijn alle andere partijen die naar rechts zijn opgeschoven.”
www.hbvl.be
De VS naar duistere wateren
Bibliofiel Marcel Grauls tipt elke weekeen boek waar u slimmer van wordt.
www.hbvl.be
Aan Lesley’s tweede leven kwam in Thailand een eind: “Leef als Les”
Toen Lesley Valeri (30) naar Thailand trok, was de Zutendaalnaar al volop van zijn tweede leven aan het genieten na een zwaar verkeersongeval in België. Maar in het paradijs sloeg het noodlot alsnog toe. In Forever Young maakt zus Tara zijn laatste reis af.
www.hbvl.be
Maker Bohemian Rhapsody werkt aan film over leven Michael Jackson
Producer Graham King mag van de familie van Michael Jackson een film over zijn leven maken. Dat meldt Deadline. King maakte eerder al Bohemian...
HLN.be
Overheid gaat online leugens over asielcentra zelf counteren
Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) wil de desinformatie over asielcentra tegengaan. “We bieden momenteel geen weerwerk op sociale media als daar valse berichten op komen.” Daarom wordt een nieuwe werkgroep opgericht om foute berichten te ontkrachten. Daarnaast neemt de minister ook nog een aantal andere maatregelen.
www.nieuwsblad.be
Nieuw verkeersbord tegen ongevallen aan spoorwegovergang
Negen Vlaamse overwegen krijgen vanaf volgende week een extra waarschuwingsbord. Rij de sporen niet op als je niet zeker bent dat je kan doorrijden, is de boodschap. Zo’n bord is nodig, zegt Infrabel. Want één op de drie ongevallen aan overwegen gebeurt door files op de sporen. En het gebeurde alleen al aan die negen overwegen 164 keer dat iemand in paniek de slagboom eraf reed.
www.nieuwsblad.be
Justine De Jonckheere en Jarne uit ‘Love Island’ vonden elkaar in ‘Celebs gaan daten’, maar hoe stellen ze het nu?
‘Celebs gaan daten’ had in de laatste aflevering nog even ‘Celebs gaan daten met elkaar’ kunnen heten. Jarne Baele (24) en Justine De Jonckheere (27) kozen voor elkaar op de ultieme ‘dinner date’. Er was zelfs positieve hoop op een vervolg...
www.nieuwsblad.be
Most-Wanted Hilde Van Acker zat na 23 jaar vluchten helemaal aan de grond: doodziek, blut en opgelucht dat het gedaan is
De arrestatie van Hilde Van Acker (56) en Jean-Claude LaCote (53) in Ivoorkust stelt het beeld van “een rijk gangsterkoppel” flink bij. Van Acker was intussen gedumpt door LaCote, in behandeling voor kanker en blut, zo vernamen we uit goede bron. Maandag verschijnt het duo, dat in ons land bij verstek veroordeeld werd tot levenslang voor een brutale moord, voor de rechter in Abidjan die beslist over de uitlevering.
www.nieuwsblad.be
De Warmste Week schrapt Caritas als goed doel na misbruik pater: duizenden euro’s mislopen, ook al heeft Luk D. er nooit gewerkt
Caritas zal deze winter niet op extra centjes van De Warmste Week kunnen rekenen. Door de nieuwe aanklachten tegen pater Luk D. (50) werd de noodhulporganisatie van de lijst geschrapt. “Schenkers, medewerkers en vrijwilligers zitten met heel wat vragen.”
www.nieuwsblad.be
Onderzoek bevraagt jeugd om scholen te helpen bij antipestbeleid: zo pak je pesters aan volgens jongeren zelf
Straf schrijven, nablijven of schorsen? Volgens jongeren zelf haalt dat weinig uit om pesters te stoppen. Wat volgens de jeugd dan wél helpt? Dat onderzocht jongerenkenniscentrum Pimento.
www.nieuwsblad.be
Leerkrachten onder de 25 jaar worden steeds zeldzamer: “De voorspelde tekorten zijn verschrikkelijk”
Leerkrachten jonger dan 25 jaar: je vindt ze steeds minder vooraan de klas. In het basisonderwijs daalde hun aantal in vijf jaar tijd met 15 procent, in het middelbaar zelfs met 18 procent. Volgens oppositiepartij SP.A moet de regering daarom dringend stappen nemen om leraren meer werkzekerheid te geven.
www.nieuwsblad.be
Slaapliedjes zijn overal ter wereld slaapverwekkend
Muziek is nog universeler dan we dachten. Een Bulgaars slaapliedje is ook voor Chinezen slaapverwekkend, en Nigerianen kunnen recht in het hart getroffen worden door een Russisch liefdesliedje. Dat is de conclusie van een opmerkelijk onderzoek van muziekwetenschappers aan de universiteit van Harvard, dat gepubliceerd werd in het wetenschappelijke blad Science.
www.nieuwsblad.be
Al jaren een speelbos, maar nu wil eigenaar zijn bomen, zonder succes: houtbedrijf verliest kapvergunning na buurtprotest
Jarenlang mocht iedereen het Ravottersbos in om te spelen en te fietsen. De eigenaar van het lapje grond in de Vlaamse Ardennen zag daar absoluut geen graten in. Maar toen die eigenaar – een houtbedrijf – besloot zijn bomen te rooien, kwam er burenprotest en verloor hij zijn kapvergunning. De buren – onder wie Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA) – zijn blij. De eigenaar is sprakeloos.
www.nieuwsblad.be
Tipgever Julie Van Espen voor rechter na homejacking
De man die de politie eerder dit jaar op het spoor zette van Steve Bakelmans, de moordenaar van Julie Van Espen, zat vrijdag zelf in het beklaagdenbankje. Samen met vijf andere mannen moest Anouar A. zich in de Leuvense strafrechtbank verantwoorden voor zijn betrokkenheid bij een homejacking in Haacht.
www.nieuwsblad.be
DOE DE TEST. Welk iconisch personage uit ‘Harry Potter’ ben jij?
Onze eigen reporter zei het al in haar loftrompet in onze weekendbijlage: “Ik wil Harry Potter niet loslaten. Nooit.” En zo zijn er heel wat meer fans, jong en oud. Ze voelen zich voor eeuwig verbonden met het verhaal van de tovenaarsleerling uit de wereld van J.K. Rowling. Maar op welk personage lijk jij het meest? Ben je zo wijs als Perkamentus of zo slim als Hermelien? Of misschien zo sluw als Draco Malfidus? Doe hier de test.
www.nieuwsblad.be
Sophie Dutordoir (SNCB): "Quand on dit que la mobilité est une priorité, il faut une vision"
03:00 Sophie Dutordoir, patronne de la SNCB depuis début 2017, se frotte aux défis dantesques du rail belge. Elle détaille pour la première fois avec L’Echo les défis d’une activité qui a fait progresser se...
www.lecho.be
Vissersboot zinkt voor Marokkaanse kust: 2 doden, minstens 9 mensen vermist
Voor de kust van de Marokkaanse haven Tan Tan is een vissersboot gekapseisd. Twee vissers kwamen daarbij om het leven en minstens negen andere...
HLN.be
Brusselse van Extinction Rebellion in hongerstaking voor het klimaat
De Brusselse Lyllou is vandaag voor de zesde dag in hongerstaking voor het klimaat. De activiste van Extinction Rebellion maakt deel uit van een wereldwijde groep van zo’n 300 andere hongerstakers van de actiegroep.
2 h
www.nieuwsblad.be
Taxirit verandert in nachtmerrie wanneer kleuter plots uit auto wordt geslingerd
De dashcam van een Britse man legde donderdag een schokkend tafereel vast, dat op een haar na dramatisch afliep. Kris McGrory (38) was net zijn kinderen gaan ophalen van school, toen hij plots hard in de remmen moest omdat er een kleuter midden op straat lag. “De taxi beschreef een bocht”, aldus McGrory die achter het voertuig reed. “De deur zwaaide open en een fractie van een seconde later viel er een kind uit.” Volgens de vader van vier raakte de kleuter niet gewond. Ook een opmerkelijke verkeerssituatie gefilmd met een dashcam? Stuur de beelden naar verkeer@nieuwsblad.be.
2 h
www.nieuwsblad.be
Avondklok van kracht in Bogota na protesten
De burgemeester van Bogota, Enrique Penalosa, heeft vrijdag een avondklok afgekondigd in de Colombiaanse hoofdstad na protesten tegen de regering....
2 h
HLN.be
135 cyberaanvallen per uur op Belgische economische missie in China
De economische missie in China is het slachtoffer geworden van massale cyberaanvallen. Dat bevestigt Geert Baudewijns van het bedrijf Secutec, dat gespecialiseerd is in beveiliging tegen hackers. "Het was erger dan verwacht, maar gelukkig waren we voorbereid", klinkt het. De expert die zelf meereisde naar China, registreerde maandagmiddag 135 aanvallen per uur.
2 h
www.demorgen.be
135 cyberaanvallen per uur op Belgische economische missie in China
De economische missie in China is het slachtoffer geworden van massale cyberaanvallen. Dat bevestigt Geert Baudewijns van het bedrijf Secutec, dat...
2 h
HLN.be
Bij burn-out ga je best na drie maanden weer aan de slag
01:04 Wie thuis zit met een burn-out, bereidt best binnen de drie maanden de terugkeer naar het werk voor. Daarna slinken de kansen op succes. ‘Werk is een belangrijk onderdeel van het herstel’, zeggen onde...
3 h
www.tijd.be
Topvrouw NMBS: ‘We werken ons hier kapot'
01:03 Spoorbaas Sophie Dutordoir luidt de noodklok over het malgoverno. ‘Er is geen visie op mobiliteit en spoor, geen investeringsplan én geen geld. Er gebeurt niets, terwijl de liberalisering van het spoo...
3 h
www.tijd.be
Massale hackeraanvallen op Belgische handelsmissie in China
01:02 Chinese hackers voeren zware aanvallen uit op deelnemers aan de Belgische prinselijke zending. Dat stelt expert cyberbeveiliging en missiedeelnemer Geert Baudewijns. ‘Maandagnamiddag kreeg ik 130 aanv...
3 h
www.tijd.be
Breed front pleit voor duurdere dienstencheques
01:01 Een breed front pleit voor een verhoging van de prijs van de dienstencheques, de vouchers waarmee huishoudhulp kan worden betaald.
3 h
www.tijd.be
‘In 2020 moet Carrefour België weer groeien'
01:00 Ondanks een zware herstructurering en de bijbehorende marketingcampagne blijft de verkoop in de Belgische Carrefour-supermarkten dalen. Is de al jaren zwalpende keten nog te redden? Carrefour moet ove...
3 h
www.tijd.be