“Mijn mama verliezen, dat kan ik niet aan”: Christoff bekent grootste angst tijdens bedgeheimen

Christoff (43) legde donderdag zijn ziel bloot in het bed van James Cooke. Tijdens de bedgeheimen van ‘Gert Late Night’ vertelde de Vlaamse zanger...
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Emmanuel Dennis scoort net zoals Luis Suárez een week eerder: “Dit zat continu in mijn hoofd”
Het hakje van Luis Suárez tegen Mallorca was van een andere planeet, dat van ­Dennis tegen KV Mechelen weergaloos: “Sinds die goal van Suárez zat...
HLN.be
Tientallen gewonden bij protesten tegen burgerschapswet in New Delhi
Bij gewelddadige protesten tegen de nieuwe burgerschapswet zijn in het Indiase New Delhi tientallen gewonden gevallen. Duizenden mensen waren...
HLN.be
N-VA en PS praten hele week met elkaar: informateurs schakelen versnelling hoger
Het is informateurs Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez menens om N-VA en PS samen te brengen. Of het zal leiden tot de reanimatie van paars-geel, dan wel het definitieve einde, valt af te wachten. Sowieso schakelen de informateurs een versnelling hoger: de hele week willen ze N-VA en PS rond de tafel brengen, aangevuld met andere partijen.
1 h
www.nieuwsblad.be
Dader deelde foto van schade, terwijl Ian (16) dood in gracht lag: “Door hem zitten we in een nachtmerrie”
Jonas F. (21) had geen geldig rijbewijs, had stevig gedronken én drugs gebruikt toen hij vrijdagnacht in Vorselaar Ian Goormans (16) van de fiets reed. De ochtend na zijn vlucht postte hij nog een foto online van de beschadigde auto. Zondagavond werd hij officieel aangehouden. “Hij kan niet zwaar genoeg gestraft worden”, reageren de ouders van Ian.
1 h
www.nieuwsblad.be
Een jaar wachten op eerste steen: wie wil (ver)bouwen moet geduld hebben
Door de lage woonrente, het afschaffen van de woonbonus en de schrik voor de almaar strengere en duurdere energiemaatregelen puilen de orderboekjes van aannemers uit. Bij meer één op de tien moet je al negen maanden wachten om aan je droomhuis te kunnen beginnen. “Een jaar wachten is geen uitzondering meer”, klinkt het ook bij de Orde van Architecten.
1 h
www.nieuwsblad.be
Dezelfde ingreep, hetzelfde kamertype en toch 27 keer duurder: verschillen tussen ziekenhuizen erg groot
De ereloonsupplementen in ziekenhuizen zijn in 2018 voor het zoveelste jaar op rij gestegen. Gemiddeld betaal je in een eenpersoonskamer zes keer meer dan in een kamer voor twee of meer. Toch moet je ook in meerpersoonskamers uitkijken: bijbetalen voor de tv of koelkast in de kamer is geen uitzondering meer.
1 h
www.nieuwsblad.be
Laatste finaleweek ‘De slimste mens ter wereld’ begint met zes ijzersterke kandidaten, en sandwiches met garnaalsalade
Wordt het de nerdy allesweter, het ex-jurylid of toch eindelijk weer een vrouw? Eén ding is zeker: wanneer Erik Van Looy (57) straks “’t Is gebeurd” zegt, mag sowieso een verdiende winnaar zich een jaar lang ‘De slimste mens ter wereld’ noemen. Met zes straffe kandidaten belooft de laatste week van de Vier-quiz vuurwerk. Het verdict valt pas donderdag, maar we gooien de finalisten nu al in de weegschaal.
1 h
www.nieuwsblad.be
Kritiek op minister Beke: zelfs de Zelfmoordlijn krijgt minder geld
In de besparingen zou de preventieve gezondheidszorg niet getroffen worden, beloofde minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) eerder. Toch bespaart Beke vanaf 1 januari juist daar. “Terwijl elke geïnvesteerde euro in preventie toch terugverdiend wordt in de sociale zekerheid”, zegt Vlaams Parlementslid Maxim Veys (SP.A).
1 h
www.nieuwsblad.be
Tom Dewispelaere mag samen met partner acteren in ‘Over water 2’
Ze vormen al jaren een koppel en hebben samen twee zonen. En straks zien we Tom Dewispelaere (43) en Tiny Bertels (46) ook naast elkaar acteren in het langverwachte tweede seizoen van Over water. Bertels is namelijk een van de nieuwe namen in de serie van Tom Lenaerts.
1 h
www.nieuwsblad.be
Besmet vlees op nippertje uit voedselketen gehaald: inspecteur Voedselagentschap kon voedselramp net vermijden
Een inspecteur van het Federaal Voedselagentschap FAVV heeft in 2017 een voedselramp vermeden, zo blijkt uit gelekte Spaanse documenten. Hij ontdekte de levensgevaarlijke listeriabacterie in 3,4 ton Spaans vlees. Dat kwam van een fabriek geleid door Johannes Fasen (69) uit Schoten. Hij is de spilfiguur in een Europees paardenvleesschandaal.
1 h
www.nieuwsblad.be
Puigdemont verschijnt vandaag voor Brusselse rechter
Na een eerdere passage voor een Brusselse onderzoeksrechter moet de Catalaanse ex-premier Carles Puigdemont (56) maandagochtend voor het eerst voor een raadkamer verschijnen in ons land. Spanje vraagt al maanden zijn uitlevering om Puigdemont te berechten voor vermeende opruiing, aanzetten tot rebellie en misbruik van overheidsgeld. Aanleiding is het referendum dat hij organiseerde over de onafhankelijkheid van Catalonië.
1 h
www.nieuwsblad.be
Goedkoper, efficiënter en dodelijker: “slimme” en autonome wapens zijn aan snelle opmars bezig
Turkije wordt het eerste land ter wereld dat drones zal bezitten die gewapend met een mitrailleur rondvliegen. Maar ze zijn lang niet de enige. Militaire grootmachten als de Verenigde Staten, Rusland en China pompen nu al miljarden in de ontwikkeling van ‘killer robots’. Het zijn drones, tanks, vliegtuigen en duikboten die één ding gemeen hebben: ze kunnen hun – dodelijke – missies uitvoeren zonder dat er nog een mens tussenkomt.
1 h
www.nieuwsblad.be
‘Forbes’-lijst van machtigste vrouwen: Wilmès op plaats 68
1 h
www.hbvl.be
Drugscrimineel zet opnieuw eigen dood gruwelijk in scène
1 h
www.hbvl.be
Zelfs Zelfmoordlijn krijgt minder geld van minister Beke
In de besparingen zou de preventieve gezondheidszorg niet getroffen worden, beloofde minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) eerder. Toch bespaart Beke vanaf 1 januari juist daar.
1 h
www.hbvl.be
“DPD geeft me 22 euro terug voor verloren gsm”
Rob Jannis (41, Pelt) bestelde zijn Samsung Galaxy ter waarde van 320 euro via webshop eGlobal. De gsm zou worden geleverd door DPD. “Hij is verstuurd vanuit China, maar nooit bij DPD buitengegaan”, zegt Rob. “Ik krijg nu een schadevergoeding, van 22 euro.”
1 h
www.hbvl.be
“Bpost houdt knuffels en BBQ-saus”
De nonkel van Nio en Kailo stuurde twee knuffels op vanuit ‘Down Under’. Maar er ging wat mis. “Ik krijg die knuffels niet, maar wél vragen naar de inhoud en de waarde van het pakje”, zegt de 63-jarige oma Margit Stockburger (Maasmechelen).
1 h
www.hbvl.be
Belg stuurt jaarlijkstwintig pakjes rond
We bestellen nu drie keer meer pakjes dan tien jaar geleden. Geen wonder dus dat het aantal klachten toeneemt. Vooral bij bestellingen in het verre buitenland, neemt de kans op een foutje in het leveringsproces sterk toe.
1 h
www.hbvl.be
“In de winter heb je extra vitamine D nodig”
Dr. Marleen Finoulst checkt met haar team wat waar en niet waar is.
1 h
www.hbvl.be
Johnson weigert nieuw Schots referendum
1 h
www.hbvl.be
Puigdemont vandaag voor Brusselse rechter
1 h
www.hbvl.be
Rousseau mag voorzitterschap en Vlaams Parlement wél combineren
1 h
www.hbvl.be
Jamaica heeft de mooiste, België snel uitgeschakeld
1 h
www.hbvl.be
Britt Van Marsenille verwacht eerste kindje
1 h
www.hbvl.be
Het interview dat Prince Andrew deed wankelen
1 h
www.hbvl.be
Genk Ladies onderuit bij Anderlecht: 4-0
1 h
www.hbvl.be
Straffe comeback redt Wevoc
Dankzij een schitterende comeback pakte Wellen (Liga B) zaterdag zijn zesde competitiezege op tien wedstrijden. TS Vilvoorde domineerde de eerste twee sets, maar Wevoc vond toch nog de kracht om twee punten uit de brand te slepen.
1 h
www.hbvl.be
“Bond spreekt zichzelf tegen met milde straf voor Mpoku”
In de topper tussen Standard en Anderlecht zat Jonathan Lardot fout bij de penaltyfase met Lestienne.
1 h
www.hbvl.be
Collectief Lommel overklast Brusselaars
1 h
www.hbvl.be
STBB slikt driepunter on the buzzer
1 h
www.hbvl.be
Debuut 16-jarige Sander Bollen
1 h
www.hbvl.be
Lummen pakt tweede zege op rij en duikt de top 8 in
Tot de laatste snik heeft Lummen moeten knokken voor zijn vierde overwinning, maar de beloning is een voorlopige play-off-plaats.
1 h
www.hbvl.be
Maaseik B overleeft dip in tweede set
1 h
www.hbvl.be
Regering Venezuela: “Nieuwe plannen voor staatsgreep ontdekt”
Bijna een jaar nadat in Venezuela een felle machtsstrijd losbarstte tussen de regering en de oppositie heeft de socialistische regering van...
1 h
HLN.be
Na de vreselijke beelden: horrorblessure Yari Verschaeren “zou nog kunnen meevallen”
Het zag er vreselijk uit. De enkel van Yari Verschaeren (18) sloeg om alsof zijn voet afbrak en even werd er gevreesd dat zijn seizoen (en EK-droom) voorbij waren. Toch was er na de match weer wat hoop. De dokters denken dat hij “slechts twee enkelligamenten scheurde” en “maar” vier tot zes weken zou out zijn. Vandaag ondergaat het Anderlecht-talent wel pas een definitieve scan.
2 h
www.nieuwsblad.be
Waarom Anderlecht de schijn ophoudt voor het bekerduel “op leven en dood” tegen Club Brugge
In het klassement zijn ze er geen bal mee en hun Current Impact Score (CIS) zal niet verhoogd zijn, maar met tien man alsnog 1-1 spelen op Standard gaf de ‘moral’ toch een boost. Anderlecht hoopt zo klaar te zijn voor de bekermatch van donderdag tegen Club Brugge, want dat duel moet het seizoen redden. Op leven en dood. Voorlopig kan paars-wit de schijn nog enigszins hoog houden.
2 h
www.nieuwsblad.be
“Zo word je dus geen kampioen”: vermoeid Standard blijft in hetzelfde bedje ziek
Voor de poorten van de hel, daar ergens haalde Anderlecht zijn punt weg op Sclessin. De Clasico was een veldslag, die Standard altijd had moeten winnen, maar opnieuw waren de Rouches niet efficiënt genoeg. 1-1 was het verdict. “Week na week hetzelfde scenario”, verzuchtten de Luikenaars. Nee, zo word je geen kampioen.
2 h
www.nieuwsblad.be
“Standard heeft nood aan een absolute topspits”
Onze analist Gert Verheyen overschouwt de winnaars en verliezers van de speeldag. Hij heeft het onder meer over de centrale as bij Standard, de rol van Berge bij Genk en de bedroevende prestaties van Coopman (Antwerp) en Boya (Moeskroen).
2 h
www.nieuwsblad.be
Wat met de schoonfamilie na de scheiding? Moet die ook ‘ex’ worden?
Vroeger was het duidelijk. Als ex werd je uit de familiegeschiedenis geschrapt, en soms zelfs letterlijk uit foto’s geknipt.
2 h
De Standaard
Minuut stilte in Nieuw-Zeeland week na vulkaanuitbarsting, dodentol loopt op tot 18
In Nieuw-Zeeland is maandag om 14.11 uur plaatselijke tijd (02.11 uur Belgische tijd), exact één week na de dodelijke vulkaanuitbarsting op White...
2 h
HLN.be
Venezuela beschuldigt VS van medeplichtigheid aan poging tot staatsgreep
De socialistische regering van de Venezolaanse president Nicolás Maduro ontdekte naar eigen zeggen opnieuw plannen om het regime omver te werpen. Volgens Maduro heeft ook de Amerikaanse zaakgelastigde een vinger in de pap. Dat meldt de krant El Nacional zondag
2 h
De Standaard
Amnesty: “Minstens 304 doden bij repressie van protestbeweging in november in Iran”
In Iran zijn minstens 304 mensen gedood bij de repressie van de midden november uitgebroken protestgolf. Dat blijkt uit een nieuwe balans, die...
2 h
HLN.be
Minstens 304 doden door 'meedogenloze repressie' in Iran
In Iran zijn minstens 304 mensen gedood bij het neerslagen van de protestgolf die er midden november uitbrak. Dat blijkt uit een balans van de mensenrechtenorganisatie Amnesty International.
3 h
De Standaard
“Jeremy Corbyn blijft nog tot eind maart partijleider Labour”
De Britse Labourleider Jeremy Corbyn zal nog tot eind maart aanblijven als partijleider. Dat schrijft de Britse krant Evening Standard op basis van...
3 h
HLN.be
Turkije maakt vuist naar VS
De Turkse president Erdogan dreigt met de sluiting van legerbasissen die de VS in Turkije gebruiken. Een antwoord op dreigende sancties van Washington.
4 h
De Standaard
Bestuurster zwaargewond na klap tegen ecoduct op E314
Zondagavond is even voor middernacht een zwaar ongeval gebeurd op de E314 richting Nederland aan het ecoduct. Een auto kwam tussen een betonnen wand en de pilaar van het ecoduct terecht. De bestuurster raakte zwaargewond.
4 h
www.hbvl.be
MG maakt comeback op Belgische markt
De Belgische Alcomotive groep gaat in België en Luxemburg elektrische modellen van het Chinese personenwagenmerk MG verdelen. Dat maakte Alcomotive maandag bekend.
4 h
De Standaard
Erdogan dreigt met sluiting van legerbasissen die door VS worden gebruikt
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft ermee gedreigd om twee legerbasissen te sluiten die door de Verenigde Staten worden gebruikt....
4 h
HLN.be