Mikkelsen en Neuville even snel in openingsproef Rally van Turkije

Andreas Mikkelsen heeft de openingsproef van de Rally van Turkije gewonnen, de tiende WK-manche van het seizoen. De Noor was in de straten van...
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Werkgevers willen ontslagbescherming vakbondslui afbouwen
Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) wil de bescherming van kandidaten bij sociale verkiezingen afbouwen. "Sommigen doen het alleen voor...
HLN.be
Des menaces d’explosion contre le camp de la Chartreuse à Liège
Mardi soir, un incendie a ravagé le camp de la Chartreuse où vivent une vingtaine de SDF. La piste criminelle est envisagée, l’un des responsables du camp avait récemment reçu des menaces. S’il n’y a pas de blessé, le moral est touché mais les équipes se relèveront, plus fortes et plus efficaces encore.
Lameuse.be
Droge, maar frisse dag met wind die weer in kracht toeneemt
Donderdag begint de dag nog vrij rustig, maar in de loop van de namiddag zal de wind weer in kracht toenemen. Op woensdagavond berekenen de diverse weermodellen gemiddeld 5 Beaufort boven Limburg tussen 20 uur en middernacht. De rukwinden blijven beperkt tot zo’n 60 km/u, vaak zelfs nog wat lager.
www.hbvl.be
Texas executeert man die gevangenisbewaarder doodstak
In de gevangenis van Huntsville in de Amerikaanse staat Texas is vandaag de 46-jarige Travis Runnels geëxecuteerd. Hij werd tien jaar geleden ter...
HLN.be
Stille nacht, veilige nacht: steeds meer kerststallen beveiligd met plexiglas, webcam of alarmsysteem
Plexiglas, een alarm, een combinatie van beide, of zelfs een webcam die Jozef en Maria de klok rond in de gaten houdt. Steeds meer kerststallen worden beveiligd als een bank om vandalisme en diefstal te voorkomen. “Het is een spijtige tendens.”
www.gva.be
Berucht café ‘t Keteltje in Antwerps Schipperskwartier failliet verklaard
’t Keteltje verdwijnt binnenkort uit het straatbeeld. De bvba achter het beruchtste café van het Schipperskwartier heeft vorige week donderdag het faillissement aangevraagd. Zaakvoerder Nicky T. gooit na een jarenlange strijd tegen het stadsbestuur, de politie en het gerecht de handdoek in de ring.
www.gva.be
‘Huurgeschil’ over loft in Stadsfeestzaal eindigt voor rechter: ex-F1-piloot riskeert celstraf
De vroegere racepiloot Christijan Albers (40) riskeert achttien maanden cel. Hij wordt beschuldigd van diefstal en poging tot afpersing en er wordt een schadevergoeding van 126.931 euro tegen hem geëist. Albers wil de vrijspraak en wijst naar de tegenpartij: “Een oplichterskoppel.”
www.gva.be
600 handtekeningen tegen komst paardenkliniek
Zo’n zeshonderd bewoners hebben protest aangetekend tegen de mogelijke komst van een paardenkliniek aan de Turkenhofdreef in Liezele (Puurs-Sint-Amands). Het college van burgemeester en schepenen heeft nu twee maanden tijd om een beslissing te nemen over de omgevingsvergunning.
www.gva.be
Restaurant Popoff op Oude Koornmarkt sluit na 35 jaar: “Ik vond geen nieuwe hulp die ook in het weekend wil werken”
Na 35 jaar houdt restaurant Popoff ermee op te bestaan. Ten minste in zijn huidige vorm. Zaakvoerster Marleen Vanderwee vindt geen medewerker meer die bereid is om in het weekend te werken. “Ik moet alles herdenken, de traiteur zal blijven, het restaurant niet”, zegt ze.
www.gva.be
Napoli biedt ruim 20 miljoen euro voor Sander Berge
Toch is Berge daarom nog niet op weg naar Napoli, alles hangt af van zijn persoonlijke voorkeur.
De Standaard
Werkgevers willen ontslagbescherming vakbondslui afbouwen
Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) wil de bescherming van kandidaten bij sociale verkiezingen afbouwen. 'Sommigen doen het alleen voor de bescherming tegen ontslag', klinkt het donderdag in De Tijd.
Knack.be
Eerste Carrie Fisher-studiebeurs uitgereikt
De ex-man van Carrie Fisher heeft een studiebeurs opgericht in naam van de actrice. Hij deed dat in overleg met hun dochter, Billie Lourd.
HLN.be
Chileense luchtmacht vindt brokstukken van verdwenen vliegtuig
De Chileense luchtmacht meldt dat ze brokstukken heeft gevonden van het militair vliegtuig dat maandag verdween toen het met 38 inzittenden op weg was naar Antarctica.
1 h
www.nieuwsblad.be
Politie Nieuw-Zeeland probeert morgen lichamen van vulkaan te halen
De Nieuw-Zeelandse politie heeft aangekondigd dat vrijdagochtend lokale tijd (donderdagavond Belgische tijd) een poging gedaan zal worden om de...
1 h
HLN.be
La Belgique veut avoir son mot à dire au sein du géant financier Euroclear
03:40 Les pouvoirs publics belges et quatre grandes compagnies d’assurance envisagent de s’unir pour ancrer le géant des titres Euroclear dans notre pays.
2 h
www.lecho.be
Israëlisch parlement keurt ‘ontbindingswet’ goed: nieuwe verkiezingen in maart
De verkiezingen in Israël zullen doorgaan op 2 maart. Dat heeft het parlement beslist. Daarvoor moest het een ‘ontbindingswet’ in vier lezingen...
2 h
HLN.be
Ali Milani, l'autre adversaire de Johnson
03:30 Voir Boris Johnson être battu dans sa propre circonscription, à l’ouest de Londres, est aussi improbable que l’arrivée de Jeremy Corbyn à Downing Street vendredi après-midi.
2 h
www.lecho.be
Waze waarschuwt ook voor sneeuw
2 h
www.hbvl.be
In tabakloze wereld leeft Belg twee jaar langer
2 h
www.hbvl.be
Schaarste aan Rilatine bij apotheek door examens
In heel wat apotheken heerst een schaarste aan Rilatine. Dat blijkt uit een rondvraag van onze redactie. Heel wat studenten nemen Rilatine immers tijdens de examenperiode, om beter te kunnen studeren.
2 h
www.hbvl.be
Expert hoogbegaafdheid wil topsportscholen voor “snelle denkers”
Topsportscholen voor hoogbegaafde kinderen die zelf tot het uiterste willen gaan. Die moeten er volgens professor Kathleen Venderickx (UHasselt) dringend komen om geen talent verloren te laten gaan.
2 h
www.hbvl.be
Van ‘Hier is Boomer’ tot ‘Oké, boomer’
De babyboom in dierenpark Pairi Daiza houdt aan.HBvL 03/12/2019
2 h
www.hbvl.be
“Belgen plannen alles. Uruguayanen doen hun goesting”
De Maaslandse Manou Leenen stond altijd open voor het juiste buitenlandse avontuur. Dat vond ze bij Katoen Natie in Uruguay. Ze jaagt een carrière na en paste zich aan. “We hebben dat echt moeten leren, niets doen.”
2 h
www.hbvl.be
Facebook lanceert stadsgids voor Brussel
2 h
www.hbvl.be
Vandaag verzoeningspogingstakingsaanzegging spoor
2 h
www.hbvl.be
Herstelde zieken blijven vaak thuis “omdat doktersbriefje het zegt”
2 h
www.hbvl.be
5.000 euro dwangsom per dag dat IS-kinderen niet terug in België zijn
2 h
www.hbvl.be
Strijk eens een Patchje Krimson op je jeans
2 h
www.hbvl.be
“Wij zijn geen Droomfabriek, je moet het zélf doen”
Cath Luyten start vanavond met het tweede seizoen van Vandaag over een jaar, waarin gewone Vlamingen in één jaar tijd iets bijzonders proberen te realiseren. “We pikken dit jaar zelfs een verhaal op dat twee jaar geleden al begon.”
2 h
www.hbvl.be
Tweede seizoen ‘#LikeMe’ vanaf januari op tv
Alle kinderen kunnen al beginnen oefenen: vanaf 12 januari komt het tweede seizoen van de Ketnet-reeks #LikeMe op de buis. Met dit keer onder andere een remake van Soldiers of love.
2 h
www.hbvl.be
VTM en Q2 tellen af naar nieuwjaar
2 h
www.hbvl.be
Standard Arsenal
Vanavond 18.55 uurScheidsrechter: A. Ekberg (Zwe)TV: Live op Sporza
2 h
www.hbvl.be
Helft van Limburgse gemeenten staat nog vuurwerk toe rond jaarwisseling
Sinds mei is vuurwerk afsteken in heel Vlaanderen verboden, tenzij gemeenten een uitzondering toestaan. Voor de nieuwjaarsnacht heffen 23 Limburgse gemeenten het verbod enkele uren op, zeven staan het enkel toe aan vergunninghouders. In elf gemeenten blijft vuurwerk verboden.
2 h
www.hbvl.be
Hij roept luid, maar wat klopt ervan?
Een scheldtirade van een dolgedraaide macho? Of zit er toch een kern van waarheid in de controversiële lezing van plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs? Drie van zijn uitspraken onder het vergrootglas.
2 h
www.hbvl.be
“We vertrekken niet van nul”
“Er kan geen sprake van zijn om van nul te beginnen.” Dat zeggen de twee nieuwe federale informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR). Zij zagen gisteren al enkele van de acht andere partijvoorzitters. Hoe moeten we dit kaderen?
2 h
www.hbvl.be
Krijgt Boris zijn Brexit van de Britten?
Voor het eerst sinds een eeuw gaan de Britten in kerstsfeer naar de stembussen. Geven ze de Conservatieve premier Boris Johnson de meerderheid in het Lagerhuis om uit de EU te trekken? Of slaagt Labourleider Jeremy Corbyn erin dat plan alsnog te verijdelen?
2 h
www.hbvl.be
Belg verdient gemiddeld 3.558 euro bruto per maand
2 h
www.hbvl.be
“Limburg zal het zelf moeten doen”
Van regisseur naar filmproducent. De provincie doet een opmerkelijke position switch om de economie in Limburg te versterken. Het bestuur staat niet langer alleen aan de zijlijn, maar zal ook actief middelen investeren én zoeken om zo een economische voorsprong uit te bouwen.
2 h
www.hbvl.be
Chileense luchtmacht vindt brokstukken van verdwenen vliegtuig
De Chileense luchtmacht meldde woensdag dat het brokstukken heeft gevonden van het militair vliegtuig dat eerder deze week verdween toen het op weg was naar Antarctica.
2 h
De Standaard
Nieuwe verkiezingen in Israël omdat deadline nieuwe regering niet gehaald is
In Israël zijn de partijen er niet in geslaagd om een regering te vormen tegen middernacht in de nacht van woensdag op donderdag. Daarmee is de deadline niet gehaald en moet het land nieuwe verkiezingen organiseren.
2 h
De Standaard
Huis van Afgevaardigden VS keurt sancties op Russische pijplijn goed
In de VS heeft het Huis van Afgevaardigden twee sancties op projecten van Russische pijplijnen goedgekeurd. Het gaat om de Nord Stream 2 en...
2 h
HLN.be
Roman Bezus, gouden twaalfde man van AA Gent met EK in zijn hoofd: “Ik wil méér spelen”
Bij afwezigheid van Jonathan David rekent Jess Thorup vanavond op Roman Bezus (29), zaterdag nog uitblinker in de competitie. Maar de Oekraïner wil...
2 h
HLN.be
Les patrons voudraient assouplir la protection des délégués syndicaux
03:00 La FEB demande de revoir le statut des travailleurs protégés dans les entreprises afin d’éviter notamment les candidatures opportunistes.
2 h
www.lecho.be
‘The voice’-finaliste Silke Mastbooms wordt Pocahontas in nieuwe musical: “Ik doe nooit audities, ze zoeken toch altijd een blonde prinses”
Silke Mastbooms gaat de titelrol spelen in de musical Pocahontas. Mastbooms was in 2012 finaliste in The voice van Vlaanderen. Ze eindigde toen als tweede. Nadien scoorde ze goed in de hitlijsten met haar debuutsingle Awake. Maar daarna werd het wat stil rond Mastbooms. Tot nu dus. “Ik doe nooit audities, want ze zoeken toch altijd een blonde prinses”, zegt Silke. “Met mijn pikzwart haar pas ik daar nooit in. Maar ik beloofde mezelf dat ik toch auditie zou doen als er ooit iemand Pocahontas of Mulan moest spelen. Het leek me een mooie kans om te tonen wat ik kan. En ze kozen me nog ook.”
3 h
www.nieuwsblad.be
Na dood van Celio (11): “Camions bannen gaat niet. Er is ook de economische harde realiteit”
Ooit zou op die plek iets verschrikkelijks gebeuren, vreesden ze in Aalst al jaren. Pal in het centrum denderen twintigtonners de parking van de Tereos-fabriek op, een plek waar elke dag honderden schoolkinderen passeren. Gisteren reed een vrachtwagenchauffeur de elfjarige Celio dood. Maar camions bannen gaat zomaar niet, zegt de burgemeester. “Er is ook de harde economische realiteit.”
3 h
www.nieuwsblad.be
Voor 44 euro wenst Philippe Gilbert je een fijne fietsvakantie: ook bekende Belgen klussen bij op Amerikaanse app
Als wielrenner Philippe Gilbert je straks een prettig Kerstfeest toewenst in een video, als tennisster Kirsten Flipkens je met je verjaardag feliciteert of voetballer Adnan Januzaj je aanmoedigt voor die belangrijke vergadering: schrik niet. Ze springen gewoon mee op de nieuwste Amerikaanse hype. Via de app Cameo spreken ze – tegen betaling – persoonlijke videoboodschappen in.
3 h
www.nieuwsblad.be