Moordenaar Ariane Mazijn aangehouden voor 22 jaar oude cold case uit Luchtbalwijk

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft vrijdag Stefaan D.L. uit Deurne aangehouden voor de moord op Eve Poppe, een cold case uit 1997. Hij zit op dit moment in de cel voor de moord op Ariane Mazijn.


Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
VIDEO. Partnergeweld in ‘Familie’ bereikt climax: Gloria gaat compleet over de rooie
In ‘Familie’ is Gloria donderdag door het lint gegaan. Het personage van Patsy Van der Meeren sloeg Peter (Gunther Levi) compleet in elkaar.
9 m
HLN.be
Nieuwe wapenwedloop met Rusland op gang? VS testen weer raket
De VS hebben weer een rakettest uitgevoerd. Het projectiel werd vandaag van de luchtmachtbasis Vandenberg in Californië afgevuurd, bevestigde het...
9 m
HLN.be
EN DIRECT: la première place dans le viseur gantois
Déjà qualifiés pour les seizièmes de finale de l’Europa League, les Gantois ne joueront pas pour du beurre contre Oleksandriia. Une victoire assurerait, en effet, aux Gantois la première place du groupe et la possibilité d’un tirage plus favorable pour le prochain tour.
www.7sur7.be
Un grutier tire un cadavre d’une fosse septique: “Jamais vu quelque chose d’aussi atroce”
Stupeur pour Ahmed, un grutier qui travaillait sur un chantier de Berchem, où un nouveau projet immobilier doit voir le jour.
www.7sur7.be
Celio, 11 ans, meurt fauché par un camion à Alost: le conducteur, sous le choc, perdra son permis de conduire
Après l’accident qui a coûté la vie à un garçon de 11 ans mercredi matin à Alost, le permis de conduire du chauffeur de poids lourd a été retiré pour une durée de 15 jours, conformément à la réglementation en vigueur en cas d’accident mortel.
Sudinfo.be
Anderlecht schrijft opvallende open brief aan fans
In een open brief richt RSC Anderlecht zich donderdagavond tot zijn achterban, om meer uitleg te geven over het project dat vorige zomer gelanceerd werd na de komst van Vincent Kompany. “We hebben een plan om RSC Anderlecht op drie jaar tijd weer naar de top te brengen”, zo klinkt het daarin. Aan de fans wordt dus geduld gevraagd.
www.hbvl.be
Des animaux aux bureaux de vote: la drôle de mode lancée par Boris Johnson
Chiens, chats... chevaux: les Britanniques se sont rendus aux urnes accompagnés de leurs animaux.
www.lesoir.be
La Ville de Châtelet détaille ses investissements pour 2020
L’année 2019 touche déjà à sa fin. Pour n’importe quelle ville, le budget de l’année prochaine doit être bouclé avant le 1er janvier. La Ville de Châtelet conduite par le Parti Socialiste (PS) vient de conclure un exercice qui peut parfois s’avérer périlleux.
www.7sur7.be
Liefdesdrama of dopingzaak? Frankrijk in de ban van driehoeksverhouding
Liefde, epo, verraad, misbruik en jaloezie: dat zijn de ingrediënten van een zaak die Frankrijk al enkele weken beroert.
www.hbvl.be
School van verongelukte jongen in Aalst deelt emotionele boodschap
‘Je was een fiere grote broer, een durver en een doorzetter’, schrijft de basisschool van het Sint-Jozefcollege in Aalst op Facebook. Het zijn slechts enkele van de vele positieve woorden over Celio Ebe Matumbu, de jongen die woensdag om het leven kwam na een ongeluk met een vrachtwagen in Aalst.
De Standaard
La Gantoise reçoit Oleksandriya et vise la première place de son groupe en Europa League (direct à 21h)
Les Buffalos ont déjà leur ticket pour les seizièmes de finale de l’Europa League en poche.
www.lesoir.be
La Gantoise reçoit Oleksandriya et vise la première place de son groupe en Europa League (direct à 21h)
Les Buffalos ont déjà leur ticket pour les seizièmes de finale de l’Europa League en poche.
Sudinfo.be
L'Open Vld cherche désormais l'apaisement dans ses rangs
20:06 Les rangs se resserrent au Vld, après une semaine qui aurait pu déboucher sur un schisme. Mais la volonté de reporter l’élection interne peut raviver la flamme.
www.lecho.be
Kind en Gezin waarschuwt: “Geef baby’s in winter geen extra dekentje”
In de winter kunnen ouders of grootouders de neiging hebben om een baby in te stoppen met een extra lakentje of dekentje, maar dat doen ze volgens Kind en Gezin beter niet. Ook tijdens de koude dagen zijn slaapzakjes op maat de veiligste keuze, klinkt het donderdag.
www.hbvl.be
AA Gent start met typeploeg in Europa League tegen Oleksandriya
Gent-coach Jess Thorup heeft donderdagavond geen verrassingen uit zijn hoed getoverd voor de laatste groepswedstrijd van de Buffalo’s in de Europa League tegen het Oekraïense Oleksandriya. De enige twee wissels, ten opzichte van de 2-0 zege in de competitie zondag tegen Zulte Waregem, vonden achterin plaats.
De Standaard
AA Gent start met typeploeg in Europa League tegen Oleksandriya
Gent-coach Jess Thorup heeft donderdagavond geen verrassingen uit zijn hoed getoverd voor de laatste groepswedstrijd van de Buffalo’s in de Europa League tegen het Oekraïense Oleksandriya. De enige twee wissels, ten opzichte van de 2-0 zege in de competitie zondag tegen Zulte Waregem, vonden achterin plaats.
www.hbvl.be
Spaanse minister beschuldigt sommige landen ervan klimaatactie “af te remmen” en klaagt “gebrek aan ambitie” aan
De Spaanse minister van Milieu Teresa Ribera heeft donderdag aangeklaagd dat sommige landen opzettelijk klimaatactie “afremmen”. Ze deed de...
HLN.be
Le conducteur impliqué dans l’accident qui a coûté la vie à une jeune mère de famille à Hazebrouck était bien positif à l’alcool
Caroline Nuttin, 37 ans, est décédée dans un terrible accident de la route samedi dernier. Ses deux enfants et son compagnon ont, eux, été blessés.
Sudinfo.be
L’heureuse annonce de deux candidats de «L’amour est dans le pré» de cette saison: «Le mariage et le bébé»
Cédric et Charlotte, deux candidats de l’Amour est dans le pré, ont déjà beaucoup de projets.
Sudinfo.be
Minder migranten via westelijke en centrale route naar Europa
Sinds begin dit jaar is het aantal gedetecteerde migranten dat via de westelijke en centrale route over de Middellandse Zee is aangekomen in Europa...
HLN.be
Fors langer wachten op een plekje bij bekroonde Michelinrestaurants
Bekroonde restaurants zien hun reservaties fors oplopen. Wie in het weekend bij Slagmolen in Oudsbergen aan tafel wil schuiven, moet bijna een half jaar geduld oefenen. Ook de andere winnende sterrenrestaurants in Limburg zitten momenteel overvol.
www.hbvl.be
LIVE. Britten trekken naar de stembus: krijgt Johnson de kans om zijn brexitdeal erdoor te duwen?
Ruim drie jaar na het brexitreferendum trekken de Britten vandaag nog maar eens naar de stembus. Premier Boris Johnson hoopt op een comfortabele...
HLN.be
Marouane Fellaini: “Ik zou graag opgeroepen worden voor de Rode Duivels”
“Ik zou graag opgeroepen worden” Marouane Fellaini (32) zet de deur open voor een comeback bij de Rode Duivels. De middenvelder heeft het in een...
HLN.be
School van verongelukte Celio (11) deelt emotionele boodschap en video
“Je was een fiere grote broer, een durver en een doorzetter”, schrijft de basisschool van het Sint-Jozefcollege in Aalst op Facebook. Het zijn slechts enkele van de vele positieve woorden over Celio, de elfjarige jongen die om het leven kwam na een ongeluk met een vrachtwagen.
www.hbvl.be
Les façades extérieures de l’Aquarelle à Liège sont restaurées
Depuis deux ans, le célèbre café «L’Aquarelle», située en plein milieu du Carré liégeois, est en rénovation. Les échafaudages extérieurs viennent d’être démontés et le résultat est remarquable. Reste maintenant à rénover l’intérieur.
Lameuse.be
Electrabel versera à Synatom 6 milliards d’euros d’ici 2025 pour la gestion du combustible usé
La gestion des provisions nucléaires doit être revue d’urgence, a averti Commission des provisions nucléaires (CPN).
www.lesoir.be
Electrabel moet 2,1 miljard euro extra betalen voor nucleaire provisies
Engie Electrabel moet 2,1 miljard euro extra betalen voor de nucleaire provisies. Dat heeft de Commissie voor Nucleaire Voorzieningen (CNV) beslist. In totaal zal de nucleaire spaarpot eind 2019 stijgen tot 13,5 miljard euro.
www.hbvl.be
Lichaam gevonden in septische put in Berchem
Op een werf in de Boomgaardstraat in Berchem is donderdag een lichaam gevonden in een septische put. Het bevindt zich al in verregaande staat van ontbinding en het is nog onduidelijk om wie het gaat.
De Standaard
Italiaanse rechter verplicht Facebook om account van neofascistische organisatie te heractiveren
In Italië heeft een rechter de extreemrechtse groep Casapound gelijk gegeven in hun rechtszaak tegen Facebook. Casapound beweerde dat het sociale...
HLN.be
“Vannacht en vrijdag veel regen en stevige wind”
Vanavond blijft het in Limburg op de meeste plaatsen nog tot na 22 uur droog. Tegen middernacht zal het echter overal nat worden.
www.hbvl.be
Voorlopig akkoord over arbeidsomstandigheden in Europese transportsector
Er is een voorlopig akkoord over de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de Europese transportsector. Onderhandelaars van het Europees...
HLN.be
Roman Polanski verdedigt zichzelf: “Al jarenlang probeert men van mij een monster te maken”
In een exclusief interview met Paris Match trekt de controversiële regisseur Roman Polanski (86) hard van leer tegen Valentine Monnier (63), die...
HLN.be
Nouvelles règles pour le transport routier: un pré-accord européen trouvé «après deux ans et demi d’intenses discussions»
Les négociateurs européens sont finalement parvenus à un accord préliminaire sur la révision des conditions de travail des chauffeurs de camions et la régulation du transport routier international (camions et camionnettes).
1 h
Sudinfo.be
Ferrari maakt als eerste presentatiedatum nieuwe F1-bolide 2020 bekend
Ferrari heeft als eerste team de presentatiedatum van haar nieuwe F1-bolide voor het seizoen 2020 bekendgemaakt: 11 februari 2020.
1 h
De Standaard
Ferrari maakt als eerste presentatiedatum nieuwe F1-bolide 2020 bekend
Ferrari heeft als eerste team de presentatiedatum van haar nieuwe F1-bolide voor het seizoen 2020 bekendgemaakt: 11 februari 2020.
1 h
www.hbvl.be
Dries Mertens schittert in blote bast in artistieke video van Napoli om kalender voor te stellen
Het zijn woelige tijden bij Napoli met een eigenzinnige voorzitter op ramkoers met zijn spelers, een verrassende trainerswissel en wisselvallige resultaten. De presentatie van de jaarlijkse kalender moet even de gemoederen kalmeren. Ondanks geruchten over een mogelijk vertrek schittert de in Napels immens populaire Dries Mertens in de artistieke video waarmee de kalender werd voorgesteld.
1 h
www.nieuwsblad.be
Le week-end belge de Julien Cohen: l’acheteur d’«Affaire conclue» sera dans notre pays ces samedi et dimanche
Son sourire craquant, ses lunettes bleues et sa propension à la générosité en achetant un objet ont fait de lui la vedette d’ «Affaire conclue». Très apprécié par les téléspectateurs – enfin, surtout les téléspectatrices – du programme star de France 2 (chez nous, sur La Une aussi), Julien Cohen est très, très demandé. Une chance pour les Bruxellois: il serait une fois par mois dans sa boutique, ouverte récemment dans le quartier des Marolles forcément.
1 h
Sudinfo.be
“Deal rond Harvey Weinstein is verontrustend”
De schikking van 25 miljoen dollar om bijna elke rechtszaak te beëindigen tegen Harvey Weinstein en het bestuur van zijn voormalige filmstudio,...
1 h
HLN.be
Franck Ribéry out voor rest van het jaar na enkeloperatie
Fiorentina moet het een tijdje stellen zonder Franck Ribéry. De 36-jaige Fransman laat zich in Duitsland opereren aan de enkel en is voor onbepaalde tijd buiten strijd, zo maakte de club donderdag bekend.
1 h
De Standaard
Franck Ribéry out voor rest van het jaar na enkeloperatie
Fiorentina moet het een tijdje stellen zonder Franck Ribéry. De 36-jaige Fransman laat zich in Duitsland opereren aan de enkel en is voor onbepaalde tijd buiten strijd, zo maakte de club donderdag bekend.
1 h
www.hbvl.be
Nucléaire: Electrabel déboursera six milliards d'euros
Electrabel a annoncé jeudi, après la sortie du rapport de la Commission des provisions nucléaires (CPN), qu'elle irait "au-delà de ses obligations légales" et verserait à Synatom "l'intégralité du montant des provisions pour la gestion du combustible usé, soit 6 milliards d'euros d'ici 2025". La gestion des provisions nucléaires doit être revue d'urgence, a averti l'organisme chargé du contrôle des provisions.
1 h
www.7sur7.be
Anderlecht aan fans: ‘Als die een overgangsjaar wordt, so be it’
In een open brief vraagt RSC Anderlecht zijn fans om geduld te hebben. Het bestuur geeft meer uitleg over het project dat vorige zomer gelanceerd werd na de komst van Vincent Kompany en nog veel groeiproblemen kent. ‘We hebben een plan om RSC Anderlecht op drie jaar tijd weer naar de top te brengen.’
1 h
De Standaard
Sacha Kljestan (ex-Anderlecht) zet voetbalcarrière voort bij LA Galaxy
Sacha Kljestan, voormalig middenvelder van RSC Anderlecht, speelt volgend seizoen in de MLS voor Los Angeles Galaxy. De 34-jarige Amerikaan kwam transfervrij over van Orlando City en ondertekende een contract voor een seizoen.
1 h
De Standaard
Sacha Kljestan (ex-Anderlecht) zet voetbalcarrière voort bij LA Galaxy
Sacha Kljestan, voormalig middenvelder van RSC Anderlecht, speelt volgend seizoen in de MLS voor Los Angeles Galaxy. De 34-jarige Amerikaan kwam transfervrij over van Orlando City en ondertekende een contract voor een seizoen.
1 h
www.hbvl.be
Le Congrès américain s’apprête à reconnaître le génocide arménien
La nouvelle ne fera sans doute pas plaisir à Ankara: le Sénat américain a adopté jeudi à l’unanimité une résolution reconnaissant le génocide arménien.
1 h
Sudinfo.be
Aline recommande aux parents de redoubler de vigilance à Quévy: «Ma fille a été suivie par une camionnette blanche»
À Aulnois, aux abords de la gare, une maman conseille aux parents de redoubler de vigilance. Sa fille de 16 ans ne s’est pas rendu compte qu’elle était suivie ce mercredi avant qu’un homme en voiture ne s’arrête pour l’avertir du danger.
1 h
Sudinfo.be
Mère célibataire, Samantha avait du mal à boucler ses fins de mois: elle a ensuite découvert la vérité sur sa «meilleure amie»...
Samantha Wood, jeune mère de famille de 27 ans originaire de Hull, en Angleterre, a perdu sa meilleure amie après avoir découvert quelque chose de grave à son sujet.
1 h
Sudinfo.be
Alexander De Croo met fin au flou juridique sur les pensions complémentaires: les contribuables qui ont trop payé seront remboursés!
Les contribuables qui ont payé un impôt trop élevé sur leur pension complémentaire seront remboursés, a expliqué jeudi le ministre des Finances Alexander De Croo à la Chambre.
1 h
Sudinfo.be