Mort d’Alexeï Leonov, le premier homme à être sorti dans l'espace

Le cosmonaute soviétique Alexeï Leonov, premier homme à effectuer une sortie dans l'espace en 1965 et commandant de la première mission spatiale conjointe de l'URSS et des États-Unis, est décédé vendredi à 85 ans.
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Sambi Lokonga dicht bij contractverlenging bij Anderlecht
Michael Verschueren had gisteren een nieuw gesprek met Albert Sambi Lokonga (19) en zijn ­entourage over een contractverlenging. Het is Paul-José...
7 m
HLN.be
35 doden bij busongeval in Saudi-Arabië
Bij een busongeval in de Saudische stad Medina zijn gisterenavond 35 mensen gestorven. Nog eens vier anderen raakten gewond. Dat laat een...
HLN.be
'Politici bestrijden de armen, niet de armoede'
Uit woede en onbegrip: pamflet over de schande van armoedeis een kort en kwaad boekje. Auteurs Jos Geysels en Erik Vlaminck nemen geen omwegen. 'Hoe meer mensen kwaad worden, hoe liever wij dat hebben.'
Knack.be
Facebook en Instagram toonden “spookkind” van Drenthe de weg naar buiten
De puzzelstukjes beginnen in elkaar te vallen in het bizarre verhaal van het gezin dat negen jaar afgesloten van de wereld leefde in een boerderij in Drenthe. De familie kende de 58-jarige Oostenrijkse man die hen al die jaren vasthield al veel langer. De oudste zoon Jan dokterde via de sociale media een plan uit om te ontsnappen uit het verstikkende isolement.
www.gva.be
Minister Ben Weyts (N-VA) gaat de strijd aan met spijbelaars
De klimaatspijbelaars hebben niet het verhoopte effect gehad op het Vlaamse regeerakkoord. Minister Ben Weyts (N-VA) wil spijbelen strenger aanpakken.
www.gva.be
Man die kalasjnikov leegschoot in Albanees café opgepakt in Schilde
Een voortvluchtige moordenaar, die in 2005 zijn kalasjnikov leegschoot op een café in het Albanese stadje Lac, waarbij één dode en vijf gewonden vielen, is onlangs door de politie gearresteerd in Schilde.
www.gva.be
Actie voor Beerschotsupporters met kanker: “Ze kunnen vanuit een bed in de loge de match volgen”
Beerschotsupporters met kanker de kans geven om een wedstrijd van hun club bij te wonen. Dat is wat Pierre De Wispeleir doet, samen met andere Kielse fans. Zelfs als dat betekent dat de zieke supporters met een ziekenwagen naar het stadion gebracht moeten worden. Zaterdag volgen drie patiënten vanuit de loge de thuiswedstrijd tegen Virton. “Ja, ik ben zenuwachtig.”
www.gva.be
Misbruik van minderjarigen kan niet meer verjaren
Ernstig seksueel misbruik tegen minderjarigen kan niet langer verjaren. De commissie Justitie keurde daarover een wetsvoorstel goed. De grootste pleitbezorgers waren John Crombez en Valerie Van Peel, in een zeldzame wetgevende samenwerking tussen SP.A en N-VA.
www.gva.be
Wijnegemnaar Roman Hoebrechts (53) na amputatie rechterhand stap dichter bij bionische robothand
De verlamde rechterhand van Roman Hoebrechts (53) uit Wijnegem is in Wenen succesvol geamputeerd. Hij staat nu heel dicht bij zijn bionische robothand – en dat zal een wereldprimeur zijn.
www.gva.be
Duikers bezoeken wrak van oorlogsschip, maar ontdekken iets erg zeldzaam op terugweg
Onderzoekers die naar een scheepswrak uit de Tweede Wereldoorlog doken, konden hun ogen niet geloven toen ze op terugweg iets erg bijzonder zagen: een transparante, betoverende doorzichtige bol. Toen ze het ding van dichtbij inspecteerden, ontdekken ze dat het een reusachtige eierzak van een inktvis was.
www.gva.be
CD&V wil verplichte prijsaanduiding op laadpalen: 'Nu is finale kostprijs koffiedik kijken'
De komende jaren zal het aandeel van elektronische wagens drastisch stijgen. Toch staat de nodige infrastructuur nog niet helemaal op punt. 'De EU verwaarloost op die manier de consumentenrechten', zegt Europarlementslid Kris Peeters (CD&V).
1 h
Knack.be
Incident raciste entre un policier et un passager dans un train Bruxelles-Liège: “Si ça ne vous plaît pas, retournez à Kinshasa”
Un incident raciste a eu lieu dans la nuit du 15 au 16 octobre dans un train reliant Bruxelles à Liège. Une vidéo de l’altercation a été postée sur Twitter. On y entend très clairement un agent de la police des chemins de fer (c’est comme ça que l’homme se présente) dire à Joshua, un passager noir de nationalité belge, de “retourner à Kinshasa” si la façon de fonctionner en Belgique ne lui plaît pas. Il le répète plusieurs fois. Il finit par prendre une photo de Joshua, sans le prévenir, et précise: “C’est pour ma collection personnelle”. Joshua a réagi sur son compte Instagram @batgame dans la foulée de l’incident. Il ne dit “ne rien attendre” de personne mais constate que ce qui a été dit n’est pas normal. Nous l’avons contacté. Il nous donne sa version de l’histoire.
1 h
www.7sur7.be
«Si t’es pas content des lois belges, retourne à Kinshasa!»
Mardi soir, dans un train qui le ramenait de Bruxelles, Joshua, un Liégeois de 23 ans, a été victime des paroles malheureuses d’un policier, appelé en renfort par le contrôleur pour un problème de titre de transport. «Si t’es pas content des lois belges, retourne à Kinshasa!», lui a lancé le policier. Joshua déposera plainte ce jeudi matin.
1 h
Lameuse.be
Elia bekijkt of het aandeel in Duits hoogspanningsnet kan overnemen
De Belgische stroomnetbeheerder Elia bekijkt een overnamekans in Duitsland. Het Nederlandse staatsbedrijf Tennet heeft een groot deel van het...
1 h
HLN.be
Catalaanse president vraagt “onmiddellijke” stopzetting van geweld in Barcelona
De onafhankelijkheidsgezinde president van de Spaanse regio Catalonië heeft donderdag opgeroepen om “onmiddellijk” een einde te maken aan het geweld in Barcelona.
2 h
www.nieuwsblad.be
Trump “krijgt inzinking” tijdens vergadering over Syrië en vraagt Erdogan per brief om “geen dwaas” te zijn
Een vergadering met Donald Trump over de situatie in Syrië is voortijdig afgebroken nadat de Amerikaanse president een “inzinking” kreeg en voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi uitschold. Dat verklaren de Democraten. Intussen circuleert een opvallende brief van Trump aan de Turkse president Erdogan.
2 h
www.nieuwsblad.be
Ruim 500 kankerpatiënten lieten vorig jaar voortplantingsmateriaal invriezen
Exact 524 kankerpatiënten hebben vorig jaar hun voortplantingsmateriaal laten invriezen. Ze kunnen zo na hun behandeling alsnog aan kinderen...
2 h
HLN.be
Nederlandse zonneauto brandt volledig uit op World Solar Challenge
De zonneauto NunaX van het Nederlandse team van de TU Delft is compleet verwoest nadat het voertuig in brand vloog tijdens de World Solar Challenge...
2 h
HLN.be
Nederlandse zonneauto die op kop lag in World Solar Challenge compleet verwoest na brand
De zonneauto NunaX van het Nederlandse team van de TU Delft is compleet verwoest nadat het voertuig in brand vloog tijdens de laatste dag van de dagenlange World Solar Challenge in Australië. Tim van Leeuwen, de bestuurder van de wagen, bleef ongedeerd. Op foto’s die het team via sociale media verspreidde is een felle brand te zien. Van de auto is niets meer over.
2 h
www.nieuwsblad.be
Nederlandse zonneauto die op kop lag in World Solar Challenge compleet verwoest na brand
De zonneauto NunaX van het Nederlandse team van de TU Delft is compleet verwoest nadat het voertuig in brand vloog tijdens de laatste dag van de dagenlange World Solar Challenge in Australië. Tim van Leeuwen, de bestuurder van de wagen, bleef ongedeerd. Op foto’s die het team via sociale media verspreidde is een felle brand te zien. Van de auto is niets meer over.
2 h
De Standaard
Elia lorgne le réseau allemand du néerlandais Tennet
03:30 Elia, le gestionnaire du réseau d’électricité belge, étudie la possibilité d’acquérir une autre partie du réseau électrique allemand. Après 50Hertz, c’est la branche allemande du néerlandais Tennet qu...
2 h
www.lecho.be
Honderdduizenden mensen in Congolese provincie op zoek naar voedsel, water en onderdak
In de noordoostelijke Congolese provincie Ituri zijn momenteel 360.000 mensen die op de vlucht zijn voor geweld op zoek naar voedsel, water, onderdak en medicijnen. Vermijdbare ziektes zoals mazelen, polio en malaria kosten er elke dag weer mensenlevens. Elf ngo’s kaarten de situatie in de regio aan, ‘slechts een van de vele humanitaire crises die de Democratische Republiek Congo treffen’.
2 h
De Standaard
Dag tegen de armoede
hasseltVandaag is het de Internationale Dag tegen de Armoede. Om in één klap een forse stap voorwaarts te zetten in de strijd tegen kansarmoede, moet het beleid van de stad Hasselt hand in hand gaan met dat van Vlaanderen. En net daar knelt het schoentje.
3 h
www.hbvl.be
“Minimumlonen verliezen nu al 90 euro”
3 h
www.hbvl.be
Kinderen krijgen te snel buisjes in de oren
BRUSSEL “Kinderen krijgen te vaak onnodig trommelvliesbuisjes. In het ene ziekenhuis is de kans dat je er krijgt zelfs 14 keer hoger dan in een ander”, zegt CM-voorzitter Luc Van Gorp. De jaarlijkse kosten voor de ziekteverzekering: 3,7 miljoen euro.
3 h
www.hbvl.be
Seksuolotte maakt sterke start als slimste mens
Met haar vader deed Lotte Vanwezemael, op MNM gekend als Seksuolotte, al eens mee aan ‘Twee tot de zesde macht’ dus quizervaring heeft de Bocholtse wel. En tegen de mopjes over haar beroep is ze ook bestand. “Ik kan zelf ook wel een stoot uitdelen. Kom maar op.”
3 h
www.hbvl.be
Hoe het ‘omarmen’ uit de hand is gelopen
Elke week zoekt taalliefhebber Marcel Grauls naar de herkomst van een woord uit de actualiteit.
3 h
www.hbvl.be
Tom Meeuws buiten vervolging voor vermeende corruptie bij De Lijn
3 h
www.hbvl.be
Facebook toonde jongen de weg naar buiten
De puzzelstukjes beginnen in elkaar te vallen in het bizarre verhaal van het gezin dat negen jaar afgesloten van de wereld leefde in een boerderij in Drenthe. Oudste zoon Jan dokterde via de sociale media een ontsnappingsplan uit.
3 h
www.hbvl.be
Moordopa hangt zich op in Hasseltse gevangenis tijdens assisenproces
Tongeren/Maasmechelen“Dit hadden we echt niet verwacht”, reageerden verdediging én slachtoffers nadat Lei Beaumont (71) zich woensdagochtend had verhangen in zijn cel in de Hasseltse gevangenis. In tranen had zijn dochter de dag voordien getuigd. Hij had het zonder zichtbare emotie aangehoord. “Deze daad past bij het beeld dat ik van hem heb, de dirigent tot het laatste”, klonk meester Philip Daeninck, advocaat van de broer en zussen van slachtoffer Josée.
3 h
www.hbvl.be
Boerenprotest in Nederland verhardt
3 h
www.hbvl.be
Misbruik van minderjarigen kan niet meer verjaren
3 h
www.hbvl.be
Dit kasteel kan voor 1 miljoen het uwe zijn (maar u betaalt beter niet met zwart geld)
3 h
www.hbvl.be
Laatste dreamdate met de Callboys
Nog één aflevering, en dan zit het erop. Na vanavond hangen Devon, Randy, Jeremy en Wesley hun string aan de haak en komt er een einde aan hun carrière als callboy.
3 h
www.hbvl.be
“Na de talkshow ga ik efkes zwijgen, beloofd”
3 h
www.hbvl.be
Lady Gaga brengt oud album opnieuw uit, maar dan zonder R. Kelly
3 h
www.hbvl.be
Pop-up van Josje blijkt stunt van ‘Make Belgium Great Again’
3 h
www.hbvl.be
Na ‘Wat een jaar’ nu ook ‘Wat een dag’
3 h
www.hbvl.be
Schaap redt alien
Na het floppen van ‘Early Man’ slaat de Britse studio Aardman Animations terug met een tweede stop-motionfilm rond het slimme schaapje Shaun. ‘Het Ruimteschaap’ brengt grappige familiecinema met dialogen die bestaan uit euhhhhh, waaaah, mèèèèè en grrrrr.
3 h
www.hbvl.be
Missie volbracht
Maaseik heeft de jacht op een derde opeenvolgende landstitel goed ingezet. In de eigen Steengoed Arena nam Greenyard eenvoudig afstand van Waremme. Kapitein Jelte Maan werd verkozen tot star of the game. “Ik heb weer enkele heel goede dingen gezien”, aldus een tevreden Joel Banks.
3 h
www.hbvl.be
Mazzu recupereert vandaag nog vijf internationals
De interlands zijn verteerd, de focus kan in de komende weken weer naar de Jupiler Pro League gaan. Met zaterdag al meteen de topper tussen Standard en Genk. Een nieuwe test voor Felice Mazzu en de zijnen. De Genkse coach recupereert pas vandaag zijn laatste internationals. Ideaal is de aanloop dus niet. Maar hij is al lang blij dat iedereen gezond en wel lijkt te zijn teruggekeerd vanuit alle uithoeken van de wereld.
3 h
www.hbvl.be
Fenomeen op de tatami
Met een Limburgse titel heeft Roy Cremers (38) vorige week zijn terugkeer na 15 jaar afwezigheid op de tatami niet gemist. Zaterdag mikt de Lommelaar op de Vlaamse kampioenschappen judo voor seniores in Tielt op het podium. “Of misschien wel meer”, maakt Cremers zich sterk.
3 h
www.hbvl.be
Brexitdoorbraak of een Raad voor niets?
Donderdag en vrijdag komende de Europese staatshoofden en regeringsleiders samen in Brussel om verder te onderhandelen over de brexit. Een akkoord tussen Brussel en Londen lijkt in de maak, al heeft de Britse premier in eigen land nog heel wat werk voor de boeg.
3 h
Knack.be
François De Smet officiellement candidat pour reprendre la présidence de DéFI
03:15 François De Smet veut succéder à Olivier Maingain avec un projet porté sur la simplification des structures internes du parti et le renforcement de l’échelon fédéral. Attendue vendredi, la décision de...
3 h
www.lecho.be
Trump krijgt 'inzinking' en vraagt Erdogan 'niet idioot' te doen
Tijdens een vergadering over Syrië zag Nancy Pelosi de president 'breken'. Intussen circuleert een brief van Trump aan Erdogan op de sociale media.
3 h
De Standaard
VS dreigen met nieuwe sancties tegen Turkije als staakt-het-vuren uitblijft
De VS zijn nieuwe sancties tegen Turkije aan het voorbereiden. De maatregelen zullen van kracht gaan als er geen staakt-het-vuren komt. Dat heeft...
3 h
HLN.be