Gerust naar de kust? Met de auto wordt dat een probleem: “Hier starten werven net in de paasvakantie”
Lente in het land én de start van de paasvakantie: daarmee is de aftrap gegeven voor het seizoen van de uitstapjes naar de kust. Maar helaas ook die van een heleboel wegenwerken die de rit naar zee en strand moeilijker maken. We zetten op een rijtje waar je voor vertrek best rekening mee houdt en waar je de grootste hinder mag verwachten.
HLN.be
David en Victoria Beckham gespot aan boord van nieuw superjacht
De voormalige Britse voetballer David Beckham (48) en zijn vrouw Victoria (49) zijn voor de kust van Miami gespot op een nieuw superjacht. Daarmee lijken ze hun boottochtjes een upgrade te geven. Het indrukwekkende jacht zou 19 miljoen euro waard zijn.
HLN.be
Club Brugge staat dicht bij eerste zomertransfer: de 21-jarige middenvelder Ardon Jashari
Club Brugge staat dicht bij een eerste zomertransfer: zonder ongelukken komt Ardon Jashari (21) over van FC Luzern. Het gaat om een defensieve middenvelder met twee A-caps bij Zwitserland.
www.hbvl.be
La RTBF doit demander l’exclusion d’Israël à l’Eurovision
Fournir une vitrine culturelle et médiatique à l’État Israël dans le contexte actuel paraît plus qu’inopportun. ...
www.lalibre.be
Le Premier ministre polonais salue "un pas en avant" vers la solution du différend agricole polono-ukrainien
Le Premier ministre polonais, Donald Tusk, a salué jeudi "un pas en avant" vers la solution du différend agricole polono-ukrainien, à l'issue d'une rencontre longuement attendue à Varsovie avec son homologue ukrainien, Denys Chmygal ...
www.lalibre.be
Deux automobilistes suspectés d’avoir fait partie du “Rupteur gang” poursuivis pour un dépassement dangereux à Onhaye
Le 21 février 2021, ils ont dépassé une VW Polo, sur une rue étroite et avec peu de visibilité, à Onhaye. L’un d’eux a fait une sortie de route. ...
www.dhnet.be
47-jarige man wordt in snelrecht gedagvaard nadat hij buschauffeur aanvalt in Leopoldsburg
Een 47-jarige man uit Leopoldsburg wordt in snelrecht gedagvaard voor slagen en verwondingen nadat hij woensdagavond een buschauffeur aanviel in Leopoldsburg. De 32-jarige chauffeur uit Houthalen-Helchteren raakte lichtgewond.
www.hbvl.be
UEFA bekijkt volgende maand of EK-selecties opnieuw worden uitgebreid van 23 naar 26 spelers
De Europese Voetbalconfederatie UEFA overweegt het aantal spelers in de selecties voor het komende Europees kampioenschap uit te breiden. Verschillende coaches vinden het huidige aantal van 23 te krap om blessures op te vangen en lanceerden daarom een pleidooi om 26 spelers te kunnen meenemen naar Duitsland.
www.hbvl.be
Un accident entre un camion-citerne et une voiture provoque des files sur la E42
Un accident impliquant deux véhicules, un camion-citerne et une voiture, s'est produit jeudi après-midi sur la E42, dans le sens Battice vers Saint-Vith, à hauteur de Chaineux, indique la police fédérale sur son site internet. ...
www.lalibre.be
Bockie keert terug naar rusthuis waar hij antwoord op zijn levensvraag zocht: “Dat zit hier vol psychologen, hé”
Bockie De Repper ging 30 dagen lang in een woon-zorgcentrum wonen voor ‘Bompa Bockie’. Zijn ex-medebewoners kregen de afleveringen in avant-première te zien, en daar was hij best wel zenuwachtig voor. “Zonder zeveren, het is een ervaring geweest, waar ik nog niet van bekomen ben.”
www.hbvl.be
Grégor Chapelle, nouveau CEO de la Chapelle Musicale Reine Elisabeth
Juriste et entrepreneur social de haut vol, celui-ci prend la succession du regretté Bernard de Launoit. ...
www.lalibre.be
Jonathan Sacoor loopt in Zuid-Afrika zijn snelste 400 meter in drie jaar tijd
Jonathan Sacoor heeft in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg een erg veelbelovende seizoensopener neergezet op de 400 meter. De Belgian Tornado klokte er 45.78, ofwel zijn snelste tijd in drie jaar.
www.hbvl.be
Des acquittements après l’incendie mortel au Domaine de Taintignies
L’ancienne directrice et l’éducatrice du Domaine de Taintignies ont été acquittées. Elles étaient poursuivies pour homicide involontaire après un incendie mortel qui avait coûté la vie, en 2016, à une résidente de cette maison d’accueil spécialisée. ...
www.dhnet.be
Le géant suédois du jeu vidéo Embracer bondit en Bourse, après la vente du développeur de "Borderlands"
La Bourse de New York évoluait non loin de l'équilibre jeudi pour la dernière séance d'un bon trimestre pour les indices de Wall Street, à la veille du long week-end pascal. ...
www.lalibre.be
Mysterie na ongeval met Flixbus: drie passagiers zijn nog altijd vermist
Na de zware crash met een Flixbus woensdagochtend op de A9 nabij Leipzig hebben politie en brandweer nog tot ’s nachts de omgeving afgespeurd met honden, een drone en warmtecamera’s. Maar drie passagiers blijven nog altijd vermist en niemand weet waar ze zijn.
www.hbvl.be
Elections 2024 : Christophe Magdalijns (ex-DéFI) sera tête de liste régionale pour Plan B
Le député indépendant bruxellois Christophe Magdalijns (ex-DéFI) sera tête de liste pour le parti Plan B, une formation bruxelloise qui prône une plus grande transparence, une meilleure efficacité des politiques publiques, ainsi qu'une plus grande participation citoyenne, a-t-il annoncé jeudi. ...
www.lalibre.be
“Verdedig Franse belangen in Oekraïne”: Franse defensie waarschuwt voor nepsite die burgers oproept naar front te trekken
Het Franse ministerie van Defensie heeft op X gewaarschuwd voor een valse website die burgers oproept om naar het Oekraïense front te trekken. Volgens bepaalde bronnen is de site het werk van Russische of pro-Russische hackers, maar die informatie is niet bevestigd.
HLN.be
Argenta: “Er vloeide in 2023 meer naar spaarders dan dat er extra is binnengekomen”
Bankverzekeraar Argenta heeft in 2023 verschillende “mijlpalen” bereikt qua winst, geld onder beheer en hypotheken. Recordcijfers, maar het bedrijf weerlegt kritiek op de banken dat er te weinig opbrengst is voor de gewone spaarder. “Er vloeit meer naar de spaarder dan er extra is binnengekomen”, aldus CEO Peter Devlies over de behaalde winst vorig jaar.
HLN.be
Dernière phase du chantier du giratoire du pont Baudouin à Huy : ce qu’il faut savoir
Les travaux se termineront durant la première quinzaine du mois de juin. ...
www.dhnet.be
Thierry Neuville is eerste leider in Rally van Kenia: “Fingers crossed dat ik gespaard blijf van technische tegenslagen”
Thierry Neuville (Hyundai i20 N Rally1) heeft donderdagnamiddag de eerste klassementsrit in de Safari Rally gewonnen. De WK-leider was 0,1 seconden sneller dan Ott Tänak (Hyundai i20 N Rally1) en 0,8 seconden dan wereldkampioen Kalle Rovanperä (Toyota Yaris Rally 1).
www.hbvl.be
Koningshuis geeft nazi-lidmaatschapskaart prins Bernhard terug aan Duitsland
De koninklijke familie heeft de veelbesproken NSDAP-lidmaatschapskaart van prins Bernhard overgedragen aan Duitsland. Dat heeft het nationale archief in Koblenz bekendgemaakt. De ontdekking van de kaart in het privéarchief van de prins zorgde in oktober vorig jaar voor veel ophef. Sindsdien staat het onomstotelijk vast dat hij lid van de nazipartij van Hitler was. Zo aanvaardde hij steekpenningen, had buitenechtelijke kinderen en lekte desnoods bezwarende info over zijn echtgenote de koningin naar journalisten.
HLN.be
La Pologne enverra des soldats pour aider à la sécurisation des JO 2024
Le ministre polonais de la Défense a annoncé jeudi que son pays allait envoyer des renforts militaires pour aider à la sécurisation des Jeux olympiques à Paris, alors que la France est en alerte maximale face à la menace d'attentats. ...
www.dhnet.be
Tensions entre les communautés turque et kurde : interdiction de rassemblements et contrôles d'identité systématiques à Gand
En raison des tensions persistantes entre Turcs et Kurdes à Gand, le bourgmestre Mathias De Clercq a décidé d'introduire une interdiction de rassemblements et des contrôles d'identité systématiques en une dizaine d'endroits de la ville. ...
www.lalibre.be
Club maakt nu al werk van eerste zomertransfer: Zwitserse middenvelder Jashari komt over van Luzern
Het is pas eind maart, maar Club Brugge heeft nu al z’n eerste zomeraanwinst bijna beet. De Zwitserse middenvelder Ardon Jashari (21) komt over van FC Luzern. Blauw-zwart legt meer dan 5 miljoen euro op tafel.
HLN.be
Haïti est en proie à une situation "cataclysmique", alerte l'ONU
La situation en Haïti est "cataclysmique", avec 1.554 tués au cours des trois premiers mois de 2024, a alerté jeudi l'ONU, déplorant que les "frontières poreuses" facilitent l'approvisionnement des gangs en armes et munitions. ...
www.lalibre.be
Oekraïne vernietigt uiterst zeldzaam Russisch pantservoertuig uit 1970 dat getest werd in Tsjernobyl
Oekraïne heeft een uiterst zeldzaam pantservoertuig uit het Sovjettijdperk vernietigd, dat door de Russen voor het eerst op het terrein werd getest in Tsjernobyl. Dat zou blijken uit beelden die op sociale media worden gedeeld, meldt ‘The Telegraph’.
HLN.be
Obama gaat zich moeien met herverkiezingscampagne Biden: “Hij maakt zich al een tijdje zorgen”
De Amerikaanse oud-president Barack Obama (62) gaat meer van zich laten horen en zien in de herverkiezingscampagne van huidig president Joe Biden (81). Medewerkers die dicht bij Obama staan, vertellen dat de voormalige president zich al een tijdje zorgen maakt over de race en de kansen van Biden om zijn Republikeinse rivaal Donald Trump (77) te verslaan.
HLN.be
LIVEBLOG. Wout van Aert succesvol geopereerd, maar Giro-deelname “onzeker” - Vrouw Sarah en zoontje Georges op bezoek
Wout van Aert en Jasper Stuyven zijn de zwaarste slachtoffers van de verschrikkelijke val in Dwars door Vlaanderen. De kopman van Visma-Lease a Bike brak zijn sleutelbeen, zeven ribben en zijn borstbeen. Ook Jasper Stuyven brak z’n sleutelbeen en werd met succes geopereerd. Hij is intussen naar huis vertrokken, en Van Aert is succesvol geopereerd. Krijgen we nog meer informatie over de omstandigheden van de val? Volg het vandaag op deze pagina op de voet!
HLN.be
LIVEBLOG GENT-STANDARD (20u45). Gent-assistent Milicevic over salonremise: “Kan me niet voorstellen dat ik het ook op die manier zou doen”
In Gent worden de play-offs in onze Belgische competitie officieel op gang getrapt. De Buffalo’s nemen het in de eerste wedstrijd van de Europe Play-offs op tegen Standard. Na het mislopen van de Champions’ Play-offs zal Gent er alles aan moeten doen om de hoop op Europees voetbal levend te houden. Te beginnen tegen de Rouches? Volg de wedstrijd op de voet in onze liveblog!
HLN.be
Guerre Israël-Hamas : Hadja Lahbib met en garde contre un définancement de l'Unrwa
La ministre des Affaires étrangères Hadja Lahbib a mis en garde contre les conséquences sur le terrain d'un arrêt des financements de l'Unrwa, jeudi lors d'une visite du camp de réfugiés Ammari, situé à Ramallah, en Cisjordanie. ...
www.lalibre.be
Pairi Daiza biedt 21 nieuwe ‘farmhouse lodges’ aan, met direct contact met boerderijdieren
Dierenpark Pairi Daiza heeft zijn aanbod van logies uitgebreid met 21 nieuwe ‘farmhouse lodges’ rond een miniboerderij. De 21 nieuwe kamers bieden een direct contact met de boerderijdieren. Het project werd donderdag voorgesteld tijdens een persconferentie in het park.
HLN.be
Concours : remportez vos tickets pour le concert de l'ONB "chaikovsky 5 & Florian Noack plays Medtner" à Bozar, le 20 avril à 20h00
« alors que dans la Cinquième Symphonie de Beethoven, le destin frappe à la porte, dans la Cinquième Symphonie de Tchaïkovski, il s’agit d’y échapper » ...
www.lalibre.be
Le foot business brise le rêve des enfants
Une humeur signée Vincent Schmidt. ...
www.dhnet.be
Pookt Erdogan de rellen in België op? Turkse president belt Gents slachtoffer en deelt video via sociale media
De aanhoudende rellen tussen Koerden en Turken in België doen ook de Turkse president in actie schieten. Erdogan verspreidde woensdag een video waarin hij zich achter de Turkse diaspora schaart. Een politiek statement, uitgerekend één dag nadat de federale regering waarschuwde voor buitenlandse inmenging. Premier Alexander De Croo (Open Vld) mag het deze namiddag komen uitleggen in de Kamer: “Voorlopig zijn er volgens Staatsveiligheid geen indicaties van een veiligheidsrisico.”
HLN.be
“Geen buitenlandse inmenging”, zei De Croo. En dan belt Erdogan Gents slachtoffer van Turks-Koerdische rellen
De aanhoudende rellen tussen Koerden en Turken in België doen ook de Turkse president in actie schieten. Erdogan verspreidde woensdag een video waarin hij zich achter de Turkse diaspora schaart. Een politiek statement, uitgerekend één dag nadat de federale regering waarschuwde voor buitenlandse inmenging. Premier Alexander De Croo (Open Vld) mag het deze namiddag komen uitleggen in de Kamer: “Voorlopig zijn er volgens Staatsveiligheid geen indicaties van een veiligheidsrisico.”
HLN.be
Inauguration du Roompot Hillview Resort, le village de vacances de Grandvoir, avec à la clé 25 emplois
La société Ardennor, propriétaire, a confié la gestion des 84 lodges et de l’hôtel-restaurant, au groupe néerlandais Roompot pour une durée de 30 ans. ...
www.dhnet.be
La Pologne enverra des soldats pour aider à la sécurisation des JO 2024
Le ministre polonais de la Défense a annoncé jeudi que son pays allait envoyer des renforts militaires pour aider à la sécurisation des Jeux olympiques à Paris, alors que la France est en alerte maximale face à la menace d'attentats. ...
www.lalibre.be
Nicky Hayen, nouvel entraîneur de Bruges: “Non, je ne vais pas tout chambouler”
Bombardé T1 du Club de Bruges avant la dernière ligne droite de la saison, Nicky Hayen entend bien profiter de cette aubaine... en s’appuyant, au moins en partie, sur le travail effectué par Ronny Deila.
www.7sur7.be
Juridische strijd tussen Stellantis en Punch nadert ontknoping
De ontknoping nadert in de juridische strijd tussen Punch Powertrain en autogroep Stellantis. Na de pleidooien is het wachten op een uitspraak van de rechter in beroep. Als Stellantis zijn slag thuishaalt, is de toekomst van Punch Powertrain hoogst onzeker.
www.hbvl.be
William en Kate blijven populairste royals, zo blijkt uit peilingen: “Britten zijn onder de indruk van Kate’s videoboodschap”
Recente cijfers van Ipsos (wereldwijd marktonderzoek-bedrijf) wijzen uit de kroonprins William en prinses Kate (beiden 42) nog steeds de meest populaire Britse royals zijn. De gunfactor tegenover het koppel is lichtjes gestegen sinds het nieuws over Kate’s kankerdiagnose bekend raakte.
HLN.be
Geen enkele Belgische club zal zoveel verdienen als Anderlecht tijdens het EK
Het Europees kampioenschap van komende zomer kan de jackpot opleveren voor het winnende land: in totaal zo’n 28 miljoen euro. Op clubniveau lijkt Anderlecht zowat de enige Belgische ploeg die financieel kan profiteren.
HLN.be
Émilie Dupuis : "Les émissions qui montrent et racontent la vie des gens, ça intéresse"
L'animatrice et présentatrice de 39 ans est actuellement à l'affiche de la nouvelle émission d'RTL TVi "Maintenant ou jamais", diffusée les mercredis à 22 h 15. ...
www.dhnet.be
Polen worstelt met strategische alliantie met Oekraïne
15:14 Polen en Oekraïne hebben een vergeefse poging gedaan een uitweg te vinden uit hun ruzie over Oekraïens graan. De kwestie vergiftigt de goede relaties tussen de geboren bondgenoten.
www.tijd.be
Rebel Wilson wil taboe rond maagdelijkheid doorbreken: “Ik had pas voor de eerste keer seks op mijn 35 jaar”
Rebel Wilson (44) deelt in haar memoires ‘Rebel Rising’ - die op 2 april zal verschijnen - dat ze voor de eerste keer seks had toen ze 35 jaar oud was. Door haar verhaal te delen, hoopt de actrice dat mensen minder druk ervaren om op jonge leeftijd ontmaagd te worden.
HLN.be
Vooruit trekt met gevestigde waarden naar kiezer in Leuven
In Leuven trekt meerderheidspartij Vooruit met huidig burgemeester Mohamed Ridouani en schepenen Lalynn Wadera, Bert Cornillie en Bieke Verlinden naar de kiezer bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. De schepenen nemen plaats 2, 3 en 4 voor hun rekening.
www.hbvl.be
Buren vrezen voor veiligheid Theo, de man die in één klap miljonair werd
Bij ons raadt de Nationale Loterij kersverse miljonairs af om hun winst aan de grote klok te hangen. Maar in Californië verplicht de wet het om namen van winnaars openbaar te maken. Buren van Theo Struyck, die van de ene dag op de andere miljardair werd, vrezen nu voor zijn veiligheid.
www.hbvl.be
Medewerker middelbare school op non-actief gezet na melding van grensoverschrijdend gedrag
Middelbare school EDUGO uit Lochristi heeft een medewerker van het ondersteunend team op non-actief gezet na een melding van grensoverschrijdend gedrag.
www.hbvl.be