Nafi Thiam après son titre: "Sur la bonne voie pour les Jeux de Tokyo"

Nafi Thiam, sacrée avec 4 904 points, s’est complètement rassurée sur son état de forme.
Read full article on: lalibre.be
Brussel telt een derde minder gevaccineerden dan Wallonië en Vlaanderen: wat is er aan de hand?
De vaccinatiecampagne in Brussel sputtert. Het aantal volledig gevaccineerde inwoners ligt er dertig procent lager dan in Vlaanderen en Wallonië. Om de cijfers op te smukken, start men al volop met het inenten van 55-plussers. Wat is er aan de hand in onze hoofdstad?
HLN.be
Huawei kon gesprekken van Nederlandse mobiele KPN-bellers afluisteren
Het Chinese technologiebedrijf Huawei had vanuit China ongeautoriseerde toegang tot de kern van het mobiele netwerk van het Nederlandse telecombedrijf KPN. Het kon onbeperkt telefoongesprekken meeluisteren en had in strijd met de wet toegang tot tapinformatie. Huawei schond daarmee afspraken met KPN. Dat blijkt volgens de Volkskrant uit een geheim intern rapport van KPN uit 2010, dat in handen is van de krant.
HLN.be
Ongehoord | ‘Muziek maken met anderen is zoals in een ufo stappen’
Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.
De Standaard
THE EMIRATE DREAM (DEEL 1). Vlaamse ondernemers Bart (30) en Yves (48) trokken naar Dubai: “Autoritair regime? Dit land wordt geleid als een modern bedrijf, ja”
Steeds meer Vlaamse ondernemers leven ‘the Emirat Dream’ en genieten onder de brandende woestijnzon van een mild ondernemersklimaat. En van lekker eten en drinken op café en restaurant. We trokken naar Dubai, waar we Nick Vinckier (30) spraken die drie jaar geleden verhuisde. Yves Vekemans (48) waagde amper drie maanden geleden de sprong. “Tous ensemble is een Belgische slogan, maar hier trekt iedereen ook écht mee aan de kar”, zegt hij.
HLN.be
De Gouden Stier op recordjacht: Genk wil minstens 25 miljoen voor Onuachu
Paul Onuachu (26) is bezig aan zijn laatste maanden bij Racing Genk. Volgens zijn entourage vertrekt de Nigeriaanse spits deze zomer sowieso. Maar niet zonder dat de Limburgers langs de kassa passeren, Genk wil minstens 25 miljoen voor hun topschutter.
HLN.be
Amerikanen bouwen chocoladecentrum in België
06:00 De voedingsgroep Cargill bouwt in Moeskroen een 'house of chocolate'. 'Daar maken we chocolade met minder suiker en andere innovaties', zegt Inge Demeyere, Cargills chocoladedirecteur voor Europa.
www.tijd.be
Trooz maintient l’opération «Rivières propres»: les inscriptions se terminent lundi
Chaque année est organisée l’opération «Rivières propres», mais cette année, la situation sanitaire perturbe le bon déroulement des événements. «L’opération «Rivières propres» est généralement organisée par la Région wallonne qui a décidé de reporter la manifestation, mais quelques communes qui font partie du contrat de rivière Vesdre ont décidé de maintenir cette action. C’est notamment le cas de Trooz», explique Joëlle Deglin, échevine de la communication sur la commune de Trooz.
Lameuse.be
Transferts nord-sud: «Bruxelles n’a rien d’une mendiante»
La capitale, comme la Flandre, contribue à la solidarité nationale, à raison de 1,1 milliard, dont bénéficie la Wallonie. «Et si l’on regarde les finances publiques, Bruxelles s’en sort aussi mieux que la Région wallonne», analyse Willems Sas (KULeuven).
www.lesoir.be
PODCAST. “Ja, in onze familie zit een moordenares” - Evi ontdekt een dramatisch familiegeheim
Evi gaat op stap met haar moeder Arlette, die haar na al die jaren een vreselijk familiegeheim vertelt. Haar betovergrootmoeder blijkt ooit veroordeeld voor moord... op haar echtgenoot. Maar wat was het ware verhaal achter die moord? En waarom weet niemand wat er in de gevangenis is gebeurd?
www.hbvl.be
Leen Dendievel schrijft boek vol levenswijsheid: “Had ik maar ...? Dat zal mij niet overkomen”
Alsof ze geen achtendertig maar drieëntachtig is. Met Brief aan mijn kind schreef actrice Leen Dendievel een boek vol levenswijsheid. Het is het boek dat ze als puber zelf had willen lezen. “Er zijn dingen die altijd hetzelfde blijven. Als je die vroeg weet, zul je minder tijd verspillen.”
www.hbvl.be
Littekens na de regiovorming: was gouverneur te autoritair, en wat met de ministers?
De strijd rond de regiovorming laat littekens na. Gouverneur Lantmeeters komt niet ongeschonden uit zijn eerste belangrijke test, de Limburgse ministers in de Vlaamse regering lijden gezichtsverlies.
www.hbvl.be
“Bankverzekeraar KBC licht de hielen in Ierland”
KBC vertrekt mogelijk uit Ierland. De bank-verzekeraar heeft een principeovereenkomst gesloten met concurrent Bank of Ireland over een overname van de gezonde kredieten, meldt de bankverzekeraar. Voor de kredieten met terugbetalingsproblemen zoekt KBC nog een oplossing.
www.hbvl.be
Daar komt oorlog van
De minder belangrijke, maar daarom niet minder interessante weetjes uit het Limburgs economisch bestel. De aangehaalde feiten hoeven niet noodzakelijk op waarheid te berusten.
www.hbvl.be
Europees geld moet meer Limburgers aan het werk krijgen
De Limburgse deputatie gaat Europese middelen inzetten om meer Limburgers, en dan vooral mensen uit kansengroepen, duurzaam aan het werk te krijgen. Bij de Limburgse bedrijven blijkt de bereidheid alvast groot om deze mensen aan te werven.
www.hbvl.be
ANALYSE. “De schuldig bevonden coaches mogen niet mopperen en Nina Derwael ook niet”
Wel excuses, geen sancties, alleen 13 aanbevelingen. Is dit een salomonsoordeel van minister Ben Weyts in dit lastige en delicate dossier?
www.hbvl.be
Schandalen in het turnen: over heel de wereld rollen koppen
Een publiek mea culpa van de coaches en de federatie, maar geen verdere sancties. Zo is het gymschandaal in Vlaanderen afgewikkeld. Maar hetzelfde misbruik zat ook in de rest van de wereld ingebakken in het turnen. Hoe hebben andere landen gereageerd?
www.hbvl.be
“Het weekend begint zachter, maar het blijft te fris voor de tijd van het jaar”
Op zaterdag blijft het overal in Limburg droog. Het wordt wisselend bewolkt met soms overheersende bewolking en dan weer bredere opklaringen.
www.hbvl.be
Overal extra terrassen: bekijk hier hoeveel ruimte uw gemeente vrijmaakt
Vorige zomer mocht de Limburgse horeca 17.294 m² extra openbare ruimte innemen om als terras te gebruiken. Dat zal vanaf 8 mei minstens evenveel zijn. Bekijk hier hoeveel ruimte uw gemeente vrijmaakt voor extra terrassen.
www.hbvl.be
De Diepenbeekse campus waar hoogopgeleide jongeren ons langer doen leven
De Health Campus in Diepenbeek moet de spil worden van innovatie in de zorg. “We gaan voor nieuwe hoogtechnologische jobs die Limburgs talent in onze provincie houdt”, zegt POM-voorzitter Tom Vandeput (CD&V).
www.hbvl.be
Tongenaar in enige groene zone van Europa: “Op dit moment is het geen aanrader”
Nu het reisverbod maandag wordt opgeheven, keren ook de rode, oranje en groene zones terug. Op de Europese kaart is er slechts één groen vlekje: de Noorse provincie Trøndelag. “Maar het is nu geen aanrader”, zegt Tongenaar Camille Pierre (79), die er al 54 jaar woont.
www.hbvl.be
Hasseltse designparel Donum palmt in Antwerpen historisch pand in van Nationale Bank
De Limburgse designzaak Donum die drie jaar geleden het oude postgebouw in Hasselt verliet, verhuist in Antwerpen naar een van de meest indrukwekkende panden van de stad: het historische gebouw van de Nationale Bank van België.
www.hbvl.be
Op straat, de stoep of de parking: 5.600 extra plaatsen op terrassen bij heropening horeca
Op een parking, een plein of simpelweg op de stoep. Als antwoord op de coronamaatregelen maakten de Limburgse gemeenten vorig jaar ruim 17.000 m² vrij voor terrassen van de horeca. Komende zomer zal dat wellicht minstens zo veel zijn. Goed voor zo’n 5.600 ‘extra’ plaatsen.
www.hbvl.be
Paaspauze heeft amper effect op besmettingen in Limburg
De paaspauze heeft nauwelijks effect gehad op de besmettingscijfers in Limburg. Er raakten veel minder kinderen besmet maar bij de zestigplussers is er een opvallende stijging. “Wellicht hebben heel wat grootouders op de kleinkinderen gepast”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs.
www.hbvl.be
Dit zijn onze tien grootste Limburgers aller tijden
Nu maandag, op 19 april, viert Limburg zijn feestdag. En daarom deze vraag: wie zijn in feite, zo met een historische bril op, de meest invloedrijke Limburgers aller tijden? Na beraad schuiven we deze tien namen naar voren.
www.hbvl.be
Beluister hier alle delen van onze podcastreeks ‘In de ban van de wolf’
In onze podcast ‘In de ban van de wolf’ neemt verteller Stijn Meuris je mee in het verhaal van de Limburgse wolven. Waar komen ze vandaan? Hebben ze een toekomst in onze provincie? Maar ook: wie vermoordde Naya?
www.hbvl.be
Truiense coach Nicky Hayen staat voor duel van alles of niets met Waasland-Beveren
Alles of niets! Waasland-Beveren moet zondag winnen op het veld van OH Leuven en hopen dat Moeskroen verliest tegen Club Brugge om barragematchen af te dwingen. T1 Nicky Hayen en zijn manschappen trokken op afzondering voor dit levensbelangrijke duel. “Als je geen geloof meer hebt, zit je hier niet op de juiste plaats”, aldus een strijdvaardige Hayen.
www.hbvl.be
Mbaye Leye: “Met play-off 2 en bekerwinst is seizoen geslaagd”
De komende weken zullen bepalen of 2020-2021 de geschiedenis ingaat als een goed of slecht seizoen voor Standard. Zondag kunnen de Rouches zich verzekeren van deelname aan play-off 2, een week later wacht de bekerfinale tegen KRC Genk. “We zijn meester van ons eigen lot.”
www.hbvl.be
Mignolet verloor in twee weken zijn twee opa’s: “Ze waren mijn grootste fans”
Zijn grootvader Luc bezweek aan corona. Zijn andere opa, Albert, stierf van eenzaamheid. “In twee weken waren ze plots allebei weg”, mijmert Mignolet. “Maar ze zouden niet willen dat ik nu ‘s ochtends depressief uit bed stap.”
www.hbvl.be
Kippenvel: voetganger lijkt vogel voor de kat, maar ontkomt nipt aan dodelijke crash
Op een glad of nat wegdek, is het van levensbelang om je snelheid aan te passen. Dat bewijst deze bestuurder uit Rusland in bovenstaande video. Op de beelden is te zien hoe hij de controle verliest en recht op een voetganger afgesneld komt, maar die op een haar na mist.
www.hbvl.be
Sans logement depuis 2 mois, Christian vit sous tente dans un bosquet à La Louvière: «Moi, tout ce que je demande, c’est de pouvoir vivre au chaud…»
L’appartement qu’il louait a été déclaré insalubre il y a deux mois et depuis, Christian vit dehors. Il lance un appel à l’aide: les propriétaires privés refusent la caution du CPAS, tandis qu’aucun logement social ou de transit ne serait disponible.
Sudinfo.be
De Wever na audit over subsidiefraude Let's Go Urban: “90 procent van onze subsidies is wél goed besteed”
Hoe kon het dat de controle op ruim 5 miljoen euro aan subsidies zoveel gaten vertoont? Antwerps burgemeester Bart De Wever belooft lessen te trekken uit de fraude van El Kaouakibi en zoekt een oplossing voor de kinderen die beleefden bij de 'verbrande' dans-vzw Let's Go Urban. Want: "Het goede nieuws is dat negentig procent van onze subsidies wél goed besteed is", zegt De Wever.
HLN.be
“Het constante tok-tok-tok maakt ons horendol”: geen padelclub zonder klagende buren
Er zit een keerzijde aan het megapopulaire padel: lawaai. Méér lawaai dan tennis, met luider getok en meer spelers op terreinen die van 's morgens vroeg tot 's avonds laat bezet zijn. Vier jaar geleden al kaartte een expert de geluidsoverlast aan, maar niemand hield de explosieve groei van de sport van het moment in toom - met alle gevolgen van dien. "Mijn dochter slaapt al maanden op mijn kamer. In haar kamer is het nooit meer stil."
1 h
HLN.be
Coronablog: experten willen meer bezoek mogelijk maken voor rusthuisbewoners
Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
2 h
Knack.be
Kwart van Vlaamse innovatiesteun gaat naar 25 bedrijven
05:00 Van het miljard euro dat de Vlaamse regering de jongste vijf jaar in innovatiesteun pompte, is een kwart naar 25 grote bedrijven gevloeid. Maar de kentering is ingezet, zegt Vlaio. ‘Vorig jaar ging de...
2 h
www.tijd.be
ANALYSE. Drie redenen waarom Antwerpen beter vaccineert dan Brussel
In Brussel is 66% van de 85-plussers gevaccineerd, in Antwerpen, toch ook een grootstad met veel diversiteit, is dat bijna 90%. Dezelfde verhoudingen tekenen zich af bij de leeftijdsgroep van 75 tot 84 jaar. Hoe komt dat? Emeritus professor huisartsgeneeskunde Jan De Maeseneer ziet drie oorzaken.
2 h
www.gva.be
Chris Van Tongelen sticht wijngaard met broer en buur
Domein 94. Zo heet de wijngaard die ‘Romeo’ en manager van vaccinatiecentrum Klein Boom Chris Van Tongelen samen met zijn broer Dave en zijn buurman Koen Van Vaerenbergh heeft opgericht in de Bredestraat in Putte. De eerste wijnranken gaan eind deze maand in de grond. Sympathisanten kunnen zo‘n rank symbolisch adopteren om het project te ondersteunen. Het eerste resultaat wordt tegen 2024 verwacht.
2 h
www.gva.be
Bientôt, un maxi procès mafieux Liège-Sicile
Neuf personnes ont finalement été inculpées dans le cadre de la guerre mafieuse qui sévit entre Liège et Favara. Les enquêtes pour trois homicides et plusieurs tentatives d’homicide sont refermées. Un procès pourrait s’ouvrir rapidement. On évoque même la tenue possible d’une première audience dans quelques mois...
2 h
Lameuse.be
Trump-vertrouweling Roger Stone aangeklaagd voor ontduiken belastingen
Roger Stone, die enige tijd adviseur was van de Amerikaanse ex-president Donald Trump, wordt aangeklaagd omdat hij de Amerikaanse overheid bijna 1,7 miljoen euro aan belastingen schuldig zou zijn.
2 h
HLN.be
Zus van Janssen Pharmaceutica-oprichter: “Paul had die Nobelprijs graag gekregen”
De eerste coronavaccins van Johnson & Johnson werden vorige week aan ons land geleverd, maar door de toenemende berichten over bijwerkingen zijn nieuwe leveringen aan Europa uit voorzorg uitgesteld. De vaccins dragen – meer nog dan die van Pfizer uit Puurs – nochtans een Vlaams waarmerk. Ze zijn grotendeels ontwikkeld in de befaamde labo’s van Janssen Pharmaceutica in Beerse en het Nederlandse Leiden. Janssen werkt sinds begin jaren zestig onder de mantel van de Amerikaanse farmareus Johnson & Johnson. “Maar eigenlijk staat Johnson & Johnson voor Janssen & Janssen”, grapt Godelieve ‘Ror’ Janssen. Zij is de enige nog levende zus van de in 2003 overleden Paul Janssen, algemeen bestempeld als de oprichter van Janssen Pharmaceutica. In juni wordt ze 91, maar op Facebook verwelkomde ze het vaccin alvast met gepaste trots.
3 h
www.gva.be
COLUMN. Kolder in de onderwereld
Onze misdaadjournalist Joris van der Aa gunt je wekelijks een blik in de Antwerpse onderwereld.
3 h
www.gva.be
Certains Belges peuvent choisir leur vaccin contre le Covid-19: voici comment faire en seulement quelques clics!
Les Bruxellois peuvent utiliser un outil de réservation en ligne pour choisir le centre dans lequel ils souhaitent se faire vacciner et à quelle heure, rapportait ce vendredi matin De Standaard.
3 h
Sudinfo.be
NASA kiest ruimtevaartbedrijf van Elon Musk voor missie naar de maan
Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA heeft SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, gekozen voor zijn volgende bemande missie naar de maan. SpaceX en NASA sloten daarvoor een contract af van 2,89 miljard dollar, meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN.
3 h
HLN.be
Biden: VS en Japan gaan samen het hoofd bieden aan uitdagingen van China
De Verenigde Staten en Japen gaan tezamen het hoofd bieden aan de uitdagingen die te maken hebben met China. Dat heeft Amerikaanse president Joe Biden vrijdag gezegd tijdens zijn ontmoeting met de Japanse premier Yoshihide Suga in het Witte Huis.
3 h
Knack.be
Experten willen meer bezoek mogelijk maken voor rusthuisbewoners
3 h
www.hbvl.be
“Hier kan je de zotste dingen verwachten”
Gert Verhulst (53) en James Cooke (36) openen maandag de glinsterende studio van ‘De Cooke & Verhulst-show’. Hoe alles in zijn werk gaat, doen ze zelf uit de doeken tijdens een repetitiedag.
3 h
www.hbvl.be