Naser Skeric (34) blijft garantie op goals en razend ambitieus

Na het verlies op de openingsdag heeft FT Tongeren het juiste ritme te pakken in interprovinciale B. De 1-9 bij Herk-de-Stad was de derde ruime zege op een rij voor de koploper. Naser Skeric zit al aan elf goals.


Read full article on: hbvl.be
Sleutelfiguur van regime Maduro uitgeleverd aan VS, president schort dialoog met oppositie op
Alex Naín Saab Morán, een Colombiaanse zakenman die een sleutelfiguur zou zijn in de financiering van het regime van de Venezolaanse leider Nicolás Maduro, is zaterdag uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dat meldt zijn juridische team aan het Franse persbureau AFP. Volgens zijn advocaat zou Saab inmiddels in het vliegtuig onderweg naar de VS zitten. De Venezolaanse regering stelt dat de VS Saab hebben ontvoerd en schort de dialoog met de oppositie op.
HLN.be
Koukleum opgelet: zo kan je je lichaam trainen tegen de kou
Hoe goed je lichaam zich warm kan houden in de vrieskou, heeft onder andere met je hoeveelheid ‘bruine vet’ te maken. En goed nieuws: daar kan je meer van kweken. De paar extra calorieën die je dan verbrandt zijn mooi mee­genomen.
www.nieuwsblad.be
Misbruikt na avondje uit: gerecht onderzoekt of zeven dossiers gelinkt zijn aan barman uit twee beruchte Brusselse cafés
Zeven vrouwen stapten de voorbije maanden naar de Brusselse politie met de melding dat ze misbruikt werden na een avondje op café in de Elsense uitgangsbuurt. Speurders zoeken uit of er een link is met een barman die in twee populaire cafés werkzaam was. “Mogelijke slachtoffers raden we aan een klacht in te dienen bij de politie”, zegt Sarah Durant van het Brusselse parket.
www.nieuwsblad.be
Plots roept iemand zijn naam in rechtszaal: is Belg echte dader van oude moordzaak en zit andere man al 30 jaar onterecht vast?
Mogelijk heeft een man onterecht dertig jaar cel gekregen voor de moord op de Nederlander Sven Prins in 2015. Tijdens de rechtszaak in hoger beroep riep plots iemand de naam uit van wie het volgens hem dan wél gedaan zou hebben. Dat spoor leidt naar België, de speurders zijn er intussen van overtuigd dat ze nu wel de juiste man in beeld hebben.
www.nieuwsblad.be
Wat met kernuitstap, nu Zuhal Demir al tweede keer vergunning van nieuwe gascentrale weigert?
Al twee gascentrales heeft Vlaams minister Zuhal Demir eigenhandig tegengehouden. Over de twee resterende aanvragen beslist ze deze maand nog. Intussen stijgt de koorts binnen de federale regering: de kernuitstap moet straks geregeld zijn, maar het is plots niet 100 procent zeker of er wel voldoende vervangcapaciteit is. Volgens het federale niveau drijft Demir met haar weigeringen ook de kostprijs mogelijk op.
www.nieuwsblad.be
Tabak roken? Dat deden we al 9.000 jaar eerder dan tot nu toe werd gedacht
Waar vuur was, was 12.300 jaar geleden al tabaksrook. Of toch tabak. Dat blijkt uit een archeologische vondst in de VS. Mensen gebruikten de plant dus negenduizend jaar eerder dan tot dusver gedacht.
www.nieuwsblad.be
“Zelfs rood en wit combineren mag niet” en boetes tot 800.000 euro: tabaksreclame extreem scherp gecontroleerd
Dagbladwinkels mogen niet langer op de gevel of de vitrine zetten dat ze sigaretten of tabak verkopen. “Het recente verbod op reclame voor tabak wordt veel te streng geïnterpreteerd”, klagen dagbladhandelaars. “Wij kregen zelfs een opmerking omdat we de kleuren wit en rood combineerden, wat aan het merk Marlboro zou doen denken”, zegt sectorfederatie Perstablo.
www.nieuwsblad.be
Belgische speculoos nu ook een hit op Tiktok en Instagram: “Dé trend van het moment”
Een kwart van de Britse gezinnen koopt al speculoosjes, maar nu is het koekje er ook een hit op Tiktok en Instagram. Amateurkoks delen massaal hun baksels op sociale media, met een glansrol voor ons oer-Belgische koekje. Ook buiten Groot-Brittannië is Biscoff, zoals het speculoosje in het buitenland heet, een hot topic op sociale media. “We willen stapsgewijs veel meer landen veroveren”, zegt Jan Boone, CEO van Lotus Bakeries.
www.nieuwsblad.be
Onlangs tot levenslang veroordeelde miljonair Robert Durst aan beademing na coronabesmetting
De 78-jarige Amerikaanse miljonair Robert Durst, die donderdag levenslang kreeg wegens moord op een vriendin, is in een ziekenhuis in Californië aan de beademing gelegd. Zijn advocaat Dick DeGuerin zei in de Los Angeles Times dat zijn cliënt Covid-19 heeft opgelopen.
2 h
HLN.be
Verdachte van moord op Brits parlementslid blijft langer in hechtenis
De 25-jarige man die ervan wordt verdacht het Britse parlementslid David Amess te hebben doodgestoken, blijft langer in voorlopige hechtenis. Het verzoek daartoe is zaterdagavond ingewilligd.
2 h
HLN.be
Verdachte van moord op Brits parlementslid blijft langer in hechtenis
De 25-jarige man die ervan wordt verdacht het Britse parlementslid David Amess te hebben doodgestoken, blijft langer in voorlopige hechtenis. Het verzoek daartoe is zaterdagavond ingewilligd.
2 h
HLN.be
Votre horoscope du dimanche 17 octobre 2021: amour, argent, travail, santé, conseil…
Ce dimanche 17 octobre 2021 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
3 h
Sudinfo.be
Voormalig Amerikaans president Bill Clinton (75) aan de beterhand: “Morgen uit het ziekenhuis ontslagen”
De toestand van voormalig Amerikaans president Bill Clinton (75) is verbeterd. Volgens zijn woordvoerder, Angel Urena, heeft Clinton "uitstekende vooruitgang geboekt" en naar verwachting wordt hij zondag (lokale tijd) uit het ziekenhuis ontslagen.
3 h
HLN.be
Voormalig Amerikaans president Bill Clinton (75) aan de beterhand: “Morgen uit het ziekenhuis ontslagen”
De toestand van voormalig Amerikaans president Bill Clinton (75) is verbeterd. Volgens zijn woordvoerder, Angel Urena, heeft Clinton "uitstekende vooruitgang geboekt" en naar verwachting wordt hij zondag (lokale tijd) uit het ziekenhuis ontslagen.
3 h
HLN.be
Op bezoek in de eerste bierspa van het land: “Hier kom je niet om jezelf te bezatten”
Van Tsjechië tot Kroatië, Spanje, de Verenigde Staten en zelfs IJsland: de nieuwste hype in wellness-land is de bierspa. Mechelaar Louis Raes (37) en zijn goede vriend Bart De Brabanter (37) openden met Bath & Barley in Brussel de eerste Belgische bierspa, die dankzij de bieren van Westmalle en de daarop gebaseerde zeep en shampoo van de trappistenzusters van Brecht ook een Antwerps geurtje heeft.
3 h
www.gva.be
OHL-keeper Romo uur na match nog doof aan rechteroor, Standard-voorzitter Venanzi biedt excuses aan
OHL-doelman Rafael Romo was een uur na de match nog enigszins in shock en nog doof aan het rechteroor. In het slot van de wedstrijd tegen Standard ontplofte een voetzoeker naast hem. “Verder onderzoek moet uitwijzen of dat voor even is, of is er meer aan de hand?”, zei OHL-coach Marc Brys tijdens zijn persbabbel. “Ik apprecieer wel ten zeerste de geste van Standardvoorzitter Bruno Venanzi die naar onze kleedkamer kwam om bij onze doelman zijn excuses aan te bieden voor het onverantwoordelijke gedrag van bepaalde Standardsupporters.”
3 h
HLN.be
Braziliaanse hotelboot zinkt in storm, zes lichamen geborgen
Door het zinken van een hotelboot op een rivier in Brazilië zijn ten minste zes mensen om het leven gekomen. Reddingswerkers hebben volgens de nieuwssite G1 zaterdag nog eens vijf lichamen geborgen. Vrijdagavond vond een duiker al een slachtoffer in het wrak. Er wordt voor zover bekend nog een persoon vermist.
3 h
HLN.be
”Mogelijk verband met islamistisch extremisme”: verdachte van moord op Brits parlementslid was bekend bij antiterreurdiensten
De 25-jarige man die ervan verdacht wordt dat hij het Britse parlementslid Sir David Amess om het leven heeft gebracht, stond bekend bij antiterreurdiensten. Het onderzoek wijst in de richting van islamistisch extremisme, laat de politie weten.
4 h
www.nieuwsblad.be
LIVE (21u). Gent krijgt revelatie Eupen over de vloer
• 11de speeldag • Aftrap: 21u • Ghelamco Arena • Eupen draait verrassend bovenin mee, Gent staat in de rechterkolom
4 h
HLN.be
LIVE (18u30). Genk wil bij Charleroi opnieuw aanknopen met de overwinning
• 11de speeldag • Aftrap: 18u30 • Stade du Pays de Charleroi • Genk verloor z'n laatste twee wedstrijden
4 h
HLN.be
LIVE (16u). Duwt ploeg-in-vorm KV Mechelen het geplaagde Beerschot nog wat dieper in de put?
• 11de speeldag • Aftrap: 16u • Olympisch Stadion • Beerschot staat troosteloos laatste, KV Mechelen vol vertrouwen na 9 op 9
4 h
HLN.be
LIVE (13u30). Kan Anderlecht na drie draws nog eens winnen op het veld van STVV?
• 11de speeldag • Aftrap: 13u30 • Stayen • Anderlecht is vijf matchen ongeslagen, maar kon ook al drie wedstrijden niet meer winnen
4 h
HLN.be
Verdachte van moord op Britse politicus blijft langer in hechtenis
De 25-jarige man die ervan wordt verdacht vrijdag het Britse parlementslid David Amess te hebben doodgestoken, blijft langer in voorlopige hechtenis. Het verzoek daartoe is zaterdagavond ingewilligd.
4 h
Knack.be
Noë Dussenne frustré après Standard - OHL: «Je suis énervé, on ne peut pas faire ça»
Le défenseur des Rouches ne digère pas du tout la fin de match, qui a vu son équipe se faire rejoindre au marquoir.
4 h
Lameuse.be
Noë Dussenne frustré après le partage entre le Standard et OHL: «Je suis énervé, on ne peut pas faire ça»
Le défenseur des Rouches ne digère pas du tout la fin de match, qui a vu son équipe se faire rejoindre au marquoir.
4 h
Sudinfo.be
Dat wordt smullen: Price moet voorbij Van Gerwen in kwartfinale EK Darts
Na een dagje darts is ook de tweede ronde van het EK afgewerkt in Oostenrijk. Zowel in de namiddag- als in de avondsessie werden in de goed volgelopen Salzburgarena leuke wedstrijden gespeeld, echte verrassingen vielen er niet te noteren. Jongens als Van Gerwen, Price en Cross staan morgen in de kwartfinales.
4 h
HLN.be
Un gros gaspillage pour la première de Luka Elsner
L’équipe liégeoise a mené 2-0 avant d’être rejointe dans le temps additionnel, marqué par des jets de pétards sur le terrain
4 h
Lameuse.be
Net tot levenslang veroordeelde miljonair Robert Durst aan beademing na coronabesmetting
De Amerikaanse miljonair Robert Durst, die donderdag tot levenslang werd veroordeeld voor de moord op een vriendin, is besmet met het coronavirus en ligt aan een beademingstoestel. Dat heeft zijn advocaat zaterdag meegedeeld.
4 h
www.nieuwsblad.be
Football Talk. Scorende Denayer helpt Lyon mee aan zege - AC Milan en Saelemaekers buigen achterstand om
Olympique Lyon en Jason Denayer hebben op de tiende speeldag van de Ligue 1 een 2-0 overwinning behaald tegen AS Monaco. Denayer scoorde in de slotminuut van de reguliere speeltijd de tweede treffer en speelde de hele match. Bij de Monegasken stond belofteninternational Eliot Matazo 82 minuten tussen de lijnen.
4 h
HLN.be
Luka Elsner très énervé après le partage du Standard contre OHL: «Cela ne doit plus jamais arriver»
La première d’Elsner à la tête des Rouches ne s’est pas vraiment passée idéalement, avec un partage concédé dans les arrêts de jeu.
4 h
Sudinfo.be
Dragus homme du match, Dussenne convaincaint, Amallah décevant : découvrez les notes des Rouches après le nul face à Louvain
Découvrez les notes des joueurs du Standard.
4 h
www.dhnet.be
Denis Dragus est un régal pour les yeux: voici les bulletins du Standard contre OHL
Malgré une belle prestation de Dragus, les Rouches n’ont pu faire mieux qu’un partage contre OHL ce samedi.
4 h
Lameuse.be
Gejoel en spottend gelach: VAR heeft liefst zeven minuten nodig om offside te zien
Liefst zeven minuten lag het spel in de match tussen Standard en OH Leuven stil. De VAR had die tijd nodig om het buitenspel van Dragus - een schouder - waar te nemen.
4 h
HLN.be
Gejoel en spottend gelach: VAR heeft liefst zeven minuten nodig om offside te zien via 3D-lijn
Liefst zeven minuten lag het spel in de match tussen Standard en OH Leuven stil. De VAR had die tijd nodig om het buitenspel van Dragus - een schouder - waar te nemen via de nieuwe 3D-technologie.
4 h
HLN.be
Standard geeft tegen OH Leuven 0-2 bonus weg na tien minuten blessuretijd
Luka Elsner heeft een slechte start gemaakt als nieuwe coach van Standard. De Rouches gaven in de blessuretijd nog een 2-0 voorsprong weg tegen OHL en bleven steken op een puntje (2-2). De kans dat er nog een staartje komt is groot, want in de laatste minuut geraakte bij de Leuvenaars doelman Rafael Romo gewond nadat hij vuurwerk tegen het hoofd kreeg.
4 h
De Standaard
Le gardien d’OHL s’effondre après des jets de pétards par les supporters du Standard
L’arbitre a sifflé la fin du match suite à cet incident.
5 h
Lameuse.be
Standard geeft zekere zege tegen OHL in 99ste minuut uit handen
Standard is het tijdperk Luka Elsner begonnen met een 2-2-gelijkspel tegen OH Leuven. De Rouches gaven in de tien minuten extra tijd, gegeven door een VAR-check van zeven minuten, een 2-0-voorsprong weg.
5 h
www.hbvl.be
La ligne de hors-jeu 3D fait parler d’elle lors de Standard – OHL (vidéo)
Le VAR a pris tout son temps pour déterminer si le deuxième but de Dragus était hors-jeu ou non.
5 h
Lameuse.be
Le gardien d’OHL s’effondre après des jets de pétards par les supporters du Standard (photo)
L’arbitre a sifflé la fin du match suite à cet incident.
5 h
Sudinfo.be
Près de 7 minutes pour prendre une décision: la ligne de hors-jeu 3D fait parler d’elle lors de Standard – OHL (vidéo)
Le VAR a pris tout son temps pour déterminer si le deuxième but de Dragus était hors-jeu ou non.
5 h
Sudinfo.be
Politie en brandweer aan Willemdok voor mogelijke drenkeling: grote zoekactie levert niets op
Brandweer en politie hebben zaterdagavond in het Willemdok aan het MAS in Antwerpen naar een mogelijke drenkeling gezocht.
5 h
www.gva.be
Opnieuw veel doden door alcoholvergiftiging in Rusland
Opnieuw zijn in Rusland veel doden gevallen door het drinken van illegaal gestookte drank met het zeer giftige methanol. Volgens persbureau Tass kostte dat in Jekaterinenburg tot dusver zeker achttien mensen het leven.
5 h
HLN.be
Politie beschouwt dodelijke aanval op Brits parlementslid als terreurdaad, dader is moslim van Somalische afkomst die Ali Harbi Ali heet
De Britse politie behandelt de moord op het Britse parlementslid David Amess (69) als een terreurdaad. Coördinator van de Britse antiterreurpolitie Dean Haydon zei afgelopen nacht in een verklaring dat in het voorlopige onderzoek een mogelijk motief naar voren is gekomen dat verband houdt met islamistisch extremisme.
5 h
HLN.be
Schietpartij tijdens American football-wedstrijd: complete chaos op veld, verschillende gewonden
Bij een schietpartij tijdens een American football-wedstrijd tussen twee scholen in de Amerikaanse staat Alabama zijn verschillende gewonden gevallen.
5 h
www.hbvl.be
Debuut in mineur voor Luka Elsner: Standard geeft tegen OH Leuven 0-2 bonus weg na tien (!) minuten blessuretijd
Luka Elsner heeft een slechte start gemaakt als nieuwe coach van Standard. De Rouches gaven in de blessuretijd nog een 2-0 voorsprong weg tegen OHL en bleven steken op een puntje (2-2). De kans dat er nog een staartje komt is groot, want in de laatste minuut geraakte bij de Leuvenaars doelman Rafael Romo gewond nadat hij vuurwerk tegen het hoofd kreeg.
5 h
www.nieuwsblad.be
Emotioneel afscheid van drie kandidaten in ‘K2 zoekt K3’
Het aantal kandidaten dat het nieuwste lid van K3 kan worden, is gedaald naar twaalf. In de eerste en enige bootcamp zijn drie kandidaten terug naar huis gestuurd door een emotionele Hanne en Marthe.
5 h
www.nieuwsblad.be
“Exit verwerken kostte me toch enkele weken”
Nee, Elise Vanuytrecht (27) zal niet het nieuwe K3’ tje worden. De lerares uit Nieuwerkerken werd zaterdag na de bootcampaflevering van K2 zoekt K3 op VTM huiswaarts gestuurd. En daar was ze zichtbaar van aangedaan.
5 h
www.hbvl.be
Le Standard galvaude un avantage de deux buts dans les arrêts de jeu, baptême gâché pour Elsner
Pour bien débuter sa nouvelle ère, le Standard devait gagner. Jusqu’à la 96e minute, c'était le cas. Les Liégeois ont ensuite complètement craqué en l’espace de 180 secondes et ont finalement été rejoints à la...99e minute (2-2). Première manquée pour Luka Elsner. Le Standard n’est pas convalescent, il est toujours malade. Même si à cinq minutes près, le discours aurait sans doute été différent...
5 h
www.7sur7.be