NBA: Jokic et Denver stoppent la série de Utah, Brooklyn surpris à Washington

Le Denver de Nikola Jokic a fait tomber dimanche l'équipe du moment Utah grâce à un record personnel égalé de 47 points inscrits par le Serbe, l'homme de la journée avec Russell Westbrook qui a réveillé Washington, vainqueur surprise de Brooklyn, privé de James Harden.
Read full article on: dhnet.be
Daling van ziekenhuisopnames zet door, Covid-overlijdens nemen verder toe
Uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano blijkt dat de lichte daling van het dagelijks aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten zich gestaag doorzet. Het aantal overlijdens neemt dan weer wel toe.
www.hbvl.be
Bijzonder loopwedstrijdje met Kamal Kharmach in laatste aflevering van ‘De klas’
In de laatste aflevering van 'De klas' is de gastdocent voor het eerst iemand met heel wat ervaring aan een schoolbord. Comedian en presentator Kamal Kharmach (30) is ook docent bedrijfseconomie aan de hogeschool.
HLN.be
Coronavirus: la plupart des indicateurs continuent à baisser
Le nombre décès est toujours en augmentation et devrait encore l’être dans les prochains jours.
www.lesoir.be
Braam Verreth keert terug als Simon in 'Familie’: “Meteen na mijn vertrek polsten ze al of ik wilde terugkeren”
Nu psychopaat Tony (Jeroen Van Dyck) in de cel zit en Mathias (Peter Bulckaen) sympathieke trekjes krijgt, loopt er geen echt booswicht meer rond in ‘Familie’. Die leegte wordt misschien wel opgevuld door Simon Feyaerts, die maandagavond na vier jaar afwezigheid is opgedoken. Braam Verreth (34) ziet zijn comeback alvast helemaal zitten. “De kijker zal een andere Simon ontdekken”, licht de acteur acteur alvast een tipje van de sluier op. En zeggen dat hij zijn rol als slechterik alleen maar aan zichzelf te danken heeft...
HLN.be
Le KunstenFestivaldesArts esquive la crise
Une édition qui célèbre Bruxelles. Des projets en plein air, y compris dans une piscine extérieure. Une annexe prévue en juillet. Des formats radio ou en streaming live. Le KunstenFestival dribble la pandémie et orchestre sa propre contamination, celle des arts vivants.
www.lesoir.be
Kürt Rogiers over zijn jeugdliefde Annemie: "We schreven tot drie brieven per dag, soms licht erotisch"
Hij wilde paus worden, vroeg poëzie aan Sinterklaas en zat op de speelplaats vaak in een hoekje voor zich uit te staren. Erg doordeweeks was Kürt Rogiers (50) niet als kind. Tot daar plots verandering in kwam. Door een toneelgezelschap én de charmes van Annemie Leybaert (49). Zij was de eerste grote jeugdliefde van de acteur. "Ik herinner me onze allereerste kus... Eentje op mijn voorhoofd."
HLN.be
Overlegcomité wordt 'terrascomité': "Buiten is alles beter, als het maar niet te veel is”
De paaspauze heeft nog geen grote versoepelingen mogelijk gemaakt. De heropening van de horeca wordt allicht op de lange baan geschoven, maar toch lijken steeds meer politici niet ongevoelig voor de roep om de terrassen al te openen. Ook aan de avondklok wordt mogelijk gesleuteld.
HLN.be
Ook Vlaamse wijnbouwers vechten tegen de vorst in Frankrijk: "Het lijkt romantisch, maar het kan snel keren"
Een koudeprik met vriestemperaturen tot -6 graden heeft desastreuze gevolgen op heel wat wijndomeinen in Frankrijk. Zeker in de Bourgognestreek en in de Loire- en Rhônevallei vrezen ze dat het grootste deel van de oogst is vernield. Ook Vlaamse wijnbouwers vechten tegen de natuurgrillen. "Eén nacht vorst en het kan gedaan zijn."
HLN.be
De hete zomer van Mbappé: Frans wonderkind op jacht naar nóg meer prijzen en... een recordtransfer?
De Ligue 1, het EK en een (record?)transfer. Het wordt de zomer van Kylian Mbappé (22). Eerste target op zijn bucketlist: de Champions League winnen met PSG.
HLN.be
Leuvense vaccincontroleur P95 koopt Nederlandse concurrent
06:00 P95, een Leuvens bedrijf dat diensten levert rond het onderzoek naar ziektes en de veiligheid van vaccins, neemt zijn Rotterdamse sectorgenoot Pallas over.
www.tijd.be
La "vieille" batterie zinc-air va révolutionner le stockage de l'énergie
06:00 La recherche sur les bonnes vieilles piles au zinc a progressé. La technologie permet maintenant de les recharger pour un coût dérisoire par rapport au lithium.
www.lecho.be
Hierop moet je letten als je vis koopt
Is het visje dat je wilt bereiden nog lekker vers? Zo herken je de meest verse vangst.
www.hbvl.be
Scholen vrezen jaar opnieuw te moeten eindigen met afstandsonderwijs
De eerste twee weken na de paasvakantie mogen de leerlingen vanaf het derde jaar secundair nog altijd maar halftijds naar school. Dat afstandsonderwijs begint intussen te wegen op de resultaten, zo stellen ze in enkele scholen vast.
www.hbvl.be
LIMPOP. Het verhaal achter ‘De Dag Dat Het Zonlicht Niet Meer Scheen’: “Een rel van 20 jaar”
De Dag Dat Het Zonlicht Niet Meer Scheen is niet alleen de succesvolste single van John Terra, het is ook een song van Arbeid Adelt!, de band van Marcel Vanthilt. Blijkbaar voldoende stof voor een misverstand dat maar liefst twintig jaar aansleepte. Je hoort er alles over in deel 3 van onze podcastreeks Limpop.
www.hbvl.be
LIMPOP. Het verhaal achter ‘Wrong’ van Novastar: “Dat lied heeft me nooit verraden”
In een reeks over Limburgse songs mag Wrong, de debuutsingle van Novastar, niet ontbreken. Journalist Jo Smeets gaat met Joost Zweegers terug naar het prille begin van diens carrière, om het te hebben over het nummer dat zijn leven veranderde: “Wrong heeft me nooit verraden.”
www.hbvl.be
Eén op de vier Limburgse gemeenten heeft plannen voor BMX-parcours
Eén op de vier Limburgse gemeenten heeft plannen om te investeren in BMX. Dat blijkt uit een rondvraag van onze redactie. Op dit moment zijn er twaalf parcoursen, in tien steden of gemeenten liggen BMX-plannen op tafel.
www.hbvl.be
Limburg United begint drukke laatste competitiemaand tegen Oostende
Met de komst van Oostende begint de drukke laatste competitiemaand voor Limburg United met twee tot drie wedstrijden per week. Yannick Desiron is dat ritme nog gewend van de voorbije twee seizoenen bij Oostende.
www.hbvl.be
Turnschandaal, corona en blessure(s): al achttien maanden kommer en kwel voor Derwael
Maandag was het dag op dag anderhalf jaar geleden dat Nina Derwael wereldkampioene werd in Stuttgart. In die achttien maanden ging ze samenwonen met Siemen Voet, maar voor de rest was het vooral kommer en kwel.
www.hbvl.be
“Wisselend bewolkt en koud, maar het blijft droog”
Vandaag kunnen we in Limburg en omstreken nog steeds maar weinig warmte verwachten. De wind waait namelijk nog altijd uit het noorden en dat leidt vooral in het voorjaar snel tot temperaturen die zich ruim beneden het langjarige gemiddelde situeren.
www.hbvl.be
Fastfoodketen KFC opent donderdag de deuren in Bilzen
Donderdagmiddag opent fastfoodrestaurant KFC de deuren in Bilzen. In eerste instantie zal het door de coronamaatregelen alleen mogelijk zijn om af te halen in het restaurant aan de Tongersestraat of aan de ‘drive-thru’.
www.hbvl.be
Druk op Limburgse ziekenhuizen stijgt weer naar het niveau van november
In Noorderhart in Pelt is het aantal covidpatiënten op drie dagen tijd gestegen van 28 naar 43. In de Limburgse ziekenhuizen liggen in totaal nu 218 patiënten met Covid-19, dertig procent meer dan vorige week. Met 18 covidoverlijdens op een week tijd is de dodentol in Limburg zwaar.
www.hbvl.be
COLUMN. Armand Schreurs ziet een kans om Belgisch en Nederlands Limburg weer één te maken
Armand Schreurs laat elke week zijn licht schijnen op een opvallend nieuwsfeit in Café Armand.
www.hbvl.be
Play-off 1: wie, wat, waar, wanneer en hoe?
KRC Genk plaatste zich zondag overtuigend na Club Brugge als tweede ploeg voor play-off 1. Dat betekent dit seizoen geen tien maar zes extra topaffiches, waarin de kampioen wordt gekroond en de Europese tickets verdeeld worden. De nieuwe play-off 1 in zeven vragen.
www.hbvl.be
Van Asamoah tot Suzuki: meer dan dozijn Kanaries zoekt andere oorden op
De laatste match van het seizoen tegen Anderlecht wordt voor heel wat Kanaries een afscheidsduel. Enkele huurlingen of spelers die einde contract zijn vertrekken zeker, terwijl de club voor anderen naar een oplossing zal zoeken. Suzuki moet dan weer de kassa laten rinkelen. Een situatieschets.
www.hbvl.be
BLOEDBAND. Handbal meets voetbal bij broers Ooms: “Graag samen een trektocht maken in de bergen”
In de reeks ‘Bloedband’ gaan we op zoek naar (top)sporters binnen een en hetzelfde gezin. Maar dan wel over verschillende sporttakken heen. Vandaag de broers Simon en Michiel Ooms. Oftewel handbal meets voetbal.
www.hbvl.be
Duivelse ‘finale’ in Finland voor EK-ticket
De Futsal Red Devils sloegen donderdag Europa met verstomming. Italië had nooit eerder een EK-kwalificatiematch – een reeks van 35 ongeslagen duels – verloren. Toch kopen de troepen van bondscoach Karim Bachar er niets mee. Dinsdagmiddag om 17.10 uur is er een nieuwe zege nodig in Finland voor EK-kwalificatie. Alles of niets?
www.hbvl.be
Man ontdekt bedrog van vrouw, maar dan komt aap uit de mouw
De Britse Steve heeft donderdag ontdekt dat zijn vrouw niet bepaald eerlijk geweest is tegen hem. Toen hij dat ontdekte, confronteerde hij haar er mee en filmde alles. Maar net wanneer je denkt alles te snappen, komt de aap uit de mouw.
www.hbvl.be
COLUMN SIL JANSSEN. Natuurhulpcentrum vangt beertje uit Rusland op
Sil Janssen geeft ons wekelijks een blik achter de schermen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek.
www.hbvl.be
Commencés en 2014, les travaux de l’école de Fraipont ne sont toujours pas terminés
À Fraipont, la construction de la nouvelle école communale a pris beaucoup de retard. À force d’enchaîner les tuiles, ça fait à présent plus de 5 ans que le chantier a débuté et il n’est toujours pas achevé. La cause de ce retard considérable: des faillites à répétition. Un récit qui dure depuis tant de temps que la commune n’ose plus émettre de supposition sur la fin des travaux.
Lameuse.be
La Banque nationale de Belgique attaquée en justice pour atteinte au climat
L’ONG ClientEarth traîne la Banque nationale devant la justice pour sa participation au programme de rachats d’obligations d’entreprise piloté par la Banque centrale européenne.
www.lesoir.be
Justifier l’efficacité de chaque mesure covid par une étude scientifique? C’est un fantasme
Où s’arrête la mission des scientifiques et où démarre celle des politiques, dans la gestion de cette crise? Si la frontière entre les deux a parfois été floue, depuis le début de la pandémie, il y a beaucoup de choses que la science ne peut pas assumer.
www.lesoir.be
Japan gaat vervuild water van kernramp Fukushima in zee lozen
Japan gaat radioactief afvalwater van de nucleaire ramp in Fukushima van tien jaar geleden in zee lozen. Een plan dat niet in goede aarde valt bij buurlanden China en Zuid-Korea. In totaal gaat het om meer dan 1 miljoen ton aan vervuild water.
www.demorgen.be
Bernard, 71 ans, est diabétique, obèse et fait de l’hypertension: le Mariembourgeois ne comprend pas pourquoi il n’a pas encore été vacciné
Diabétique, obèse et présentant des symptômes d’hypertension, Bernard Georges attend toujours sa convocation pour se faire vacciner. Pourquoi ce Mariembourgeois de 71 ans ne l’a-t-il pas encore reçue? Le docteur Pierre Masscheleyn répond.
Sudinfo.be
Madonna koopt met miljoenenvilla van The Weeknd vaste stek in Los Angeles
Hoewel de onroerendgoedportfolio van Madonna al rijkelijk gevuld is, kon de zangeres het niet nalaten om nog een optrekje aan haar lijst toe te voegen. Madonna kocht voor ruim 16 miljoen euro de villa die voorheen bewoond werd door The Weeknd. Het huis is gelegen in Hidden Hills, net buiten Los Angeles. Dat meldt The Wrap.
HLN.be
Daling van ziekenhuisopnames zet door
Terwijl het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames daalt, stijgt wel het aantal covidpatiënten in de ziekenhuizen en het aantal overlijdens. Dat blijkt dinsdagochtend uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
De Standaard
Minstens twintig doden bij busongeval in Peru
Bij een zwaar busongeluk in het noordwesten van Peru zijn maandag minstens twintig mensen omgekomen. Veertien anderen raakten gewond.
De Standaard
Bernard Rentier, ex-recteur de l’ULiège:«Rouvrir les terrasses, c’est sans danger»
Trois experts ont proposé de revoir la stratégie de gestion de la crise et de mettre en place un label «covid safe». Il permettrait d’identifier les lieux sécurisés, et ainsi de rouvrir les secteurs fermés. Pour le virologue et ex-recteur de l’ULiège Bernard Rentier, la mise en place de ce label n’est pas nécessaire et la réouverture des terrasses suggérée au 1er mai, est sans danger. Entretien.
1 h
Lameuse.be
Derde minder buitenlanders op Belgische bouwwerven
05:15 In de Belgische bouw werken almaar minder gedetacheerde buitenlanders. Door de coronacrisis raakten ze België moeilijk binnen.
1 h
www.tijd.be
Topman UCB verdient 126 keer meer dan minst betaalde werknemer
05:15 Bij biofarmagroep UCB verdiende CEO Jean-Christophe Tellier vorig jaar 126 keer meer dan de minst betaalde werknemer van het bedrijf.
1 h
www.tijd.be
In hun winkels vind je alles. In hun belastingaangifte niet: fiscus jaagt op familie achter Supra Bazar
"Je vindt er alles": zo luidt de slogan van Supra Bazar. Maar het lijkt erop dat de familie achter de keten die leuze niet doorgetrokken heeft in haar belastingaangiftes. De fiscus vindt geen verklaring voor het familiefortuin van 250 miljoen euro. Het onderzoek dreigt een van de grootste fiscale dossiers ooit te worden.
2 h
HLN.be
Gerecht vist op kleine garnalen, 'big boss' zit in zwembad in Dubai: drugsbaron Othman El B. en zijn familie
Berucht of gevreesd of allebei? De naam El B. lijkt de afgelopen jaren een synoniem te zijn voor de Antwerpse onderwereld. Van het Groeningerplein in Borgerhout tot de Emaar Square in Dubai: over de Marokkaanse drugsbaron Othman El B. en zijn broers en neven doen honderden verhalen en geruchten de ronde. Denk maar aan de ontvoering van jongste broer Younes en het al dan niet betaalde losgeld, de concurrentie in de drugswereld en de luxewagens voor crimineel cliënteel. Eén ding is duidelijk, het gerecht bijt er zijn tanden - grotendeels - op stuk.
2 h
HLN.be
Ook u kunt Rode Duivel worden, virtueel weliswaar: “Er zit nog ongelooflijk veel talent in de zetel. Dat moeten we vinden”
Waarschijnlijk hebt u niet het sterke lijf van Romelu Lukaku, het geniale ruimtelijk inzicht van Kevin De Bruyne of de snelle voetjes van Eden Hazard, maar toch: u kunt ook Rode Duivel worden. Voor u zich een buikkramp lacht: het is niet met de studs in het gras, wél met de spelconsole in de hand. “Er zit nog ongelooflijk veel talent in de zetel. Dàt moeten we vinden.”
2 h
HLN.be
ONZE OPINIE. “De stiekeme bezoekjes en feestjes zullen niet afnemen in aantal. Tijd voor realistische regels en een veiliger alternatief”
De virologen zijn “hoopvol”. “Half juni komen we in een andere wereld terecht”, kopte onze krant gisteren, in een poging om samen met u de moraal hoog te houden. Maar laat ons wel wezen: zo hoopvol klinkt dat allemaal niet. Ons werd 1 mei voorgeschoteld, niet alleen voor de heropening van terrassen nota bene, maar voor de volledige horeca. En daar staan we dan, als ploeg van 11 miljoen, verdeelder en gefrustreerder dan ooit. Klaar om al genoegen te nemen met een desnoods regenachtig terras.
2 h
HLN.be
Strandbarhouders begrijpen er niks van: “Mensen drinken hier hun eigen blikjes op en komen langs om ons toilet te gebruiken. Laat ons alstublieft openen”
“Mensen drinken hun eigen blikjes en flesjes hier op onze trap op. Wij kunnen niet anders dan toekijken. En opruimen.” De strandbarhouders aan onze kust zuchten. Ligzetels verhuren mag. Een drankje aan het raam verkopen ook. Maar rendabel is dat allerminst. “Hier wat verderop zien we dagjestoeristen in groepen genieten op het strand. Hier kan het nochtans veilig en gereglementeerd”, klinkt het in Blankenberge.
2 h
HLN.be
Tegengehouden voor luchtverfrisser, het werd zijn dood: politie doodt jonge zwarte vader op een boogscheut van proces over George Floyd
In de Verenigde Staten is er weer een ongewapende zwarte man omgebracht door de politie. Dat gebeurde vlakbij Minneapolis — de stad waar momenteel een politieman terechtstaat voor de dood van George Floyd — en leidde onmiddellijk tot woelig protest. Een uitdaging voor president Joe Biden, net nu die terugkomt op een verkiezingsbelofte over nodeloos politiegeweld.
2 h
HLN.be
ONZE OPINIE. “De stiekeme bezoekjes en feestjes zullen niet afnemen in aantal. Tijd voor realistische regels en een veiliger alternatief”
De virologen zijn “hoopvol”. “Half juni komen we in een andere wereld terecht”, kopte onze krant gisteren, in een poging om samen met u de moraal hoog te houden. Maar laat ons wel wezen: zo hoopvol klinkt dat allemaal niet. Ons werd 1 mei voorgeschoteld, niet alleen voor de heropening van terrassen nota bene, maar voor de volledige horeca. En daar staan we dan, als ploeg van 11 miljoen, verdeelder en gefrustreerder dan ooit. Klaar om al genoegen te nemen met een desnoods regenachtig terras.
2 h
HLN.be
Le ciment de la relance risque de ne pas prendre
05:00 Le secteur de la construction se voit offrir la part de lion du plan de relance sur la table du politique. Sans plan de formations digne de ce nom, il n'arrivera pas à remplir son contrat.
2 h
www.lecho.be
Morgen overlegcomité: om de drie weken een versoepeling
Het Overlegcomité krijgt morgen geen makkelijke kaarten toegestopt van coronacommissaris Pedro Facon en zijn experts. Ze adviseren drie weken tussen verschillende pakketten aan versoepelingen. Maandag openen we het eerste pakket, waarmee de scholen open kunnen. Midden mei kan voor de experts het buitenplan in werking treden, mét eventueel een opening van de terrassen. Pas in juni kan de horeca volledig openen.
2 h
www.gva.be