Nederlander wint alternatieve Nobelprijs voor onderzoek naar ‘vies geld’

De Nederlandse hoogleraar infectiepreventie Andreas Voss van de Nijmeegse Radboud Universiteit is een van de wetenschappers die gisterenavond in de...
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
L’analyse d’Herman Van Rompuy: “Bart De Wever respire l’impuissance et vise la guérilla”
L’ancien président du Conseil européen Herman Van Rompuy (CD&V) a livré son analyse de la crise gouvernementale actuelle dans De Zondag. Selon lui, le comportement de la N-VA pose question. “Bart De Wever vise un gouvernement arc-en-ciel, et livrera de la sorte une guérilla au fédéral via le gouvernement flamand. Il respire l’impuissance. Je crois qu’il n’a toujours pas digéré le résultat des élections”, estime l’ancien Premier ministre.
8 m
www.7sur7.be
Avant-après: des lieux emblématiques de la Bataille des Ardennes, il y a 75 ans et aujourd’hui
www.lesoir.be
Armoedewerker over clichés:“Ze hebben allemaal een smartphone, flatscreen en een uitkering”
Straks is het weer De Warmste Week. Harten en portemonnees gaan weer open voor medemensen in problemen en in armoede. Maar die armen, laat u er niet aan vangen. Ze hebben allemaal een smartphone en een flatscreen, en op het einde van de maand een uitkering waarvoor ze niets moeten doen,klinkt het weleens. Vierdewereldwerker Guy Malfait (49) hoort de clichés ook. Zelfs in zijn familie. In het boek Aan de onderkant ligt de lat altijd hoger, dat hij samen schreef met Marijke Decuypere, weerlegt hij ze één na één.
www.hbvl.be
Opgejaagde Antwerpse drugscrimineel ‘Lange Vingers’ ensceneert (opnieuw) eigen dood
De Antwerpse drugscrimineel Gabriel C. (32), die bekendstaat als ‘Lange Vingers’ omdat hij grote partijen cocaïne zou hebben gestolen, heeft opnieuw geprobeerd om zijn eigen dood in scène te zetten. De voorbije dagen doken schokkende foto's op waarop te zien was hoe hij werd doodgemarteld. Maar die foto's blijken nu nep te zijn.
www.hbvl.be
Le Vlaams Belang s’envole en Flandre, un gouvernement ultra-minoritaire…: les enseignements du Grand baromètre
Selon notre projection réalisée sur base des résultats du Grand Baromètre Ipsos-RTL-Le Soir, les partis nationalistes-séparatistes dominent le groupe linguistique néerlandophone, avec 47 sièges sur 89. Voici les principaux enseignements.
www.lesoir.be
Winterpret bij ‘Bree on ice’ op het Vrijthof
Vanaf nu kan je een maand lang schaatsen op de overdekte ijsbaan op het Vrijthof. Behalve vrij schaatsen en schaatslessen, staan er tussendoor nog tal van activiteiten op het programma.
www.hbvl.be
Les nouveaux pictogrammes appliqués aux films en Belgique sont connus
La nouvelle classification sera d’application à partir du 8 janvier 2020.
www.lesoir.be
Onderhandelingen VN-klimaattop breken record na nieuw nachtje door: “Maar we zijn er bijna”
Na een tweede nacht van onderhandelingen bereikten de onderhandelaars op de klimaattop nog altijd geen akkoord. Intussen is de landing ingezet met de slotsessie.
www.hbvl.be
SHOWBITS. Kelly en Sam hebben iets te vieren en ook Natalia is in haar nopjes
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je...
HLN.be
Thailand, Egypte of de Canarische Eilanden? 6 betaalbare wintercruises vergeleken
Op zoek naar winterzon? Op een cruiseschip kom je meteen weer op temperatuur, en je reis is gevarieerder dan een hotelvakantie. Voor de prijs hoef...
HLN.be
Cinq expositions étonnantes à voir en décembre
Rien de tel que la saison hivernale pour profiter des sorties culturelles. Bien au chaud, en groupe ou en solo, on découvre oeuvres et artistes. Et pour cela, le mois de décembre a été prolifique! Sculpture en chocolat, impressionnisme, photo de star ou voyage en Antarctique, diversité et émerveillement vont de pair, pour le plus grand plaisir des visiteurs.
www.7sur7.be
Waarom kalen mannen volgens een vast patroon?
Een wijkende haarlijn, brede inhammen en een kruin die steeds minder kruint: mannelijke kaalheid voltrekt zich altijd volgens een vast patroon. Jammer voor de ijdeltuiten onder de ‘slachtoffers’. Maar waarom verliezen ze hun wilde haren volgens een bepaald stramien?
www.demorgen.be
Vier bv’s over hun foute kerst: “Als het fout is, wordt het net juist”
Alweer slechte Cava, dagenlang de stank van gourmet in je huis, buikpijn van het zesgangenmenu en moeten aankijken tegen lelijke kersttruien en foute glittershirts. Naast de gezelligheid is ook dát Kerstmis. Al vinden deze vier bekende vrouwen dat een beetje fout helemaal niet zo verkeerd is. “Home Alone kijken, is niet fout, maar helemaal relaxed.”
www.hbvl.be
Slapende Tesla-bestuurder rijdt over autosnelweg in Florida
In het Amerikaanse Florida is een slapende bestuurder gespot op de autosnelweg. De man rekende op de automatische piloot om hem naar huis te brengen.
www.hbvl.be
Corbyn s'excuse pour la défaite du Labour lors des élections
10:59 Le chef de l'opposition travailliste Jeremy Corbyn a présenté ses excuses à ses électeurs dimanche pour le très mauvais score qu'a réalisé son parti lors des élections législatives britanniques de jeu...
www.lecho.be
WB slalom: Armand Marchant bevestigt met 21ste tijd in eerste manche slalom Val d’Isère
Armand Marchant heeft zijn 28ste plaats van de WB-opener in het Finse Levi voorlopig bevestigd. De 22-jarige Luikenaar gleed in Val d’Isère in de eerste manche met de 21ste tijd naar beneden en mag deze namiddag in de tweede manche op zoek naar WB-punten.
De Standaard
WB slalom: Armand Marchant bevestigt met 21ste tijd in eerste manche slalom Val d’Isère
Armand Marchant heeft zijn 28ste plaats van de WB-opener in het Finse Levi voorlopig bevestigd. De 22-jarige Luikenaar gleed in Val d’Isère in de eerste manche met de 21ste tijd naar beneden en mag deze namiddag in de tweede manche op zoek naar WB-punten.
www.hbvl.be
Vier jongeren zwaargewond na ongeval op E17
Op de E17 ter hoogte van Deerlijk heeft zich zondagochtend een zwaar verkeersongeval voorgedaan.
De Standaard
Domper voor Antwerp: Haroun loopt armbreuk op en is voor de rest van 2019 out
Slecht nieuws voor Antwerp: Faris Haroun liep gisteren tegen Eupen een breukje in de onderarm op. Dat gebeurde rond de 70ste minuut. Desondanks...
HLN.be
Vier jongeren in levensgevaar na zware crash op vrachtwagen op E17
Op de E17 ter hoogte van Deerlijk heeft zich zondagochtend een zwaar verkeersongeval voorgedaan. Daarbij raakten vier jongeren die in hetzelfde voertuig zaten, raakten levensgevaarlijk gewond, melden VRT NWS en Het Laatste Nieuws. De 20-jarige bestuurder van de wagen raakte lichtgewond. De groep was vlak daarvoor al betrokken bij een andere aanrijding.
www.hbvl.be
Quatre jeunes en danger de mort après une collision avec un camion sur l’E17
Un grave accident s’est produit ce matin vers 7 heures sur la E17 à hauteur de Deerlijk, entre Courtrai et Waregem. Quatre jeunes gens ont été grièvement blessés après deux collisions successives, la première avec une voiture à Nazareth, la seconde avec un poids-lourd juste avant la sortie Deerlijk.
www.7sur7.be
Acht bestuurders onder invloed gepakt bij BOB-controle in Tongeren
De politie Tongeren-Herstappe heeft zaterdagavond en -nacht BOB-controles uitgevoerd. Daarbij liepen acht chauffeurs tegen de lamp. Een van hen testte positief op drugs.
www.hbvl.be
Nieuwe episode in gehakketak tussen Ferrari en Verstappen: “Max moet niet hopen op een zitje bij ons”
Een huwelijk tussen Max Verstappen en Ferrari is verder dan ooit. Nadat de vurige Nederlander de Italiaanse renstal betichtte van oplichterij en...
HLN.be
JO 2020: Tokyo dévoile son stade olympique conçu pour affronter la chaleur
185 grands ventilateurs, et 8 brumisateurs ont notamment été intégrés pour limiter les excès de chaleur.
www.lesoir.be
De blitse trein die de ezelskar voorbijraast: hogesnelheidslijn staat symbool voor modernisering van Marokko
Marokko heeft als eerste Afrikaanse land een hogesnelheidstrein. De lijn staat voor de toenemende modernisering - in elk geval aan de oppervlakte. Wat merken de Marokkanen daarvan die met 300 kilometer per uur door hun land razen?
www.demorgen.be
Auto komt op dak terecht, twee lichtgewonden
In de Nieuwstraat in Diepenbeek is zondag rond 6.15 uur een auto van de weggeraakt en op zijn dak terechtgekomen. Twee inzittenden raakten lichtgewond.
www.hbvl.be
21-jarige onder invloed van drank en drugs rijdt tiener dood: ‘Ik wist dat ik “iets” geraakt had’
Op een boogscheut van zijn huis in Vorselaar is Ian Goormans (16) vrijdagnacht van zijn fiets gereden. Dat zijn aanrijder op de vlucht sloeg en pas ’s namiddags geïdentificeerd en verhoord kon worden had meerdere redenen: de jonge chauffeur (21) bleek onder invloed van drank en drugs en mocht in het weekend helemaal niet achter het stuur kruipen. ‘Ik wist dat ik “iets” geraakt had’, verklaart hij.
De Standaard
Quatre jeunes grièvement blessés après un accident sur la E17: leur voiture a percuté un camion
Il avait cinq personnes dans le véhicule accidenté. Le conducteur est légèrement blessé alors que les quatre autres passagers sont en danger de mort.
Sudinfo.be
Zo snel zet een brandende kerstboom je huis in lichterlaaie
23 seconden. Zo lang duurt het tot een brandende kerstboom de sofa, cadeautjes en daarna de woonkamer in lichterlaaie zet. De Amerikaanse Consumer Product Safety Commission (CPSC) deed de test met een echte kerstboom om mensen te waarschuwen. Er kunnen tal van oorzaken zijn waardoor een kerstboom vlam vat: onder meer defecte kerstlichtjes, kaarsen, sigaretten of haardvuur.
www.hbvl.be
Finse minister zegt sorry voor Instagram-poll over IS-vrouwen
De Finse minister van Financiën kreeg kritiek nadat ze een poll over IS-vrouwen op Instagram had gezet.
1 h
De Standaard
Straks concert voor fonds Matteo Bijnens
Ten voordele van Hartendief, opgericht als vriendengroep van Matteo Bijnens uit Halen, en ten voordele van Kom op tegen Kanker wordt straks om 15 uur een concert gegeven in de Sint-Martinuskerk van Herk-de-Stad.
1 h
www.hbvl.be
Dodental door vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland stijgt naar 16
Het officiële dodental van de vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland is vandaag gestegen naar zestien. Er overleed opnieuw een slachtoffer in een...
1 h
HLN.be
Reconstitution de la Bataille des Ardennes: "Nous sommes libres grâce aux Américains"
Une reconstitution très réaliste s’est déroulée dans la boue à Grandmenil (Manhay).
1 h
www.dhnet.be
Teofimo Lopez verovert IBF-titel bij de lichtgewichten
Teofimo Lopez, een Hondurese Amerikaan, is de nieuwe IBF-kampioen bij de lichtgewichten. Lopez versloeg zaterdagavond in Madison Square Garden in New York de Ghanese titelhouder Richard Commey.
1 h
De Standaard
Teofimo Lopez verovert IBF-titel bij de lichtgewichten
Teofimo Lopez, een Hondurese Amerikaan, is de nieuwe IBF-kampioen bij de lichtgewichten. Lopez versloeg zaterdagavond in Madison Square Garden in New York de Ghanese titelhouder Richard Commey.
1 h
www.hbvl.be
Minder schade door stormweer dan verwacht
De Limburgse brandweerzones zijn tussen zaterdagnamiddag en zondagochtend in totaal ongeveer 27 keer uitgerukt voor schade door het stormweer. “We dachten dat het erger zou zijn.”
1 h
www.hbvl.be
Shonda Rhimes, la scénariste de Grey’s Anatomy et de Scandal, a la cote à Hollywood: "Je vivais à travers les livres"
Celle qui est derrière Grey’s Anatomy nous dit tout sur son métier.
1 h
www.dhnet.be
IN BEELD. John Travolta en Olivia Newton-John zijn 40 jaar na ‘Grease’ even terug Danny en Sandy
John Travolta en Olivia Newton hebben voor het eerst in veertig jaar hun outfits uit ‘Grease’ nog een keer uit de kast gehaald. De twee kwamen...
1 h
HLN.be
L’I-Pace améliorée grâce à la course automobile
L’autonomie électrique frise maintenant les 500 km WLTP
1 h
www.dhnet.be
Jeremy Corbyn présente ses excuses après sa défaite aux élections britanniques
Le chef de l'opposition travailliste Jeremy Corbyn a présenté ses excuses à ses électeurs dimanche pour le très mauvais score qu'a réalisé son parti lors des élections législatives britanniques de jeudi, défendant tout de même son programme.
1 h
www.lalibre.be
Onze spelersbeoordelingen na KRC Genk - Waasland-Beveren
KRC Genk kende zaterdagavond weinig moeite met Waasland-Beveren. In eigen huis werd het 4-1. Dit zijn onze spelersbeoordelingen.
1 h
www.hbvl.be
Straks concert voor Hartendief
In de Sint-Martinuskerk van Herk-de-Stad is straks om 15 uur het a-capellacollectief Epiphony te gast. Dat geeft een concert ten voordele van Hartendief en Kom op tegen Kanker.
1 h
www.hbvl.be
KOERS KOERT. Degrendele toont progressie met derde plek in keirin en sprokkelt belangrijke punten voor Tokio
Nicky Degrendele heeft de wereldbekermanche in het Australische Brisbane afgesloten met een derde plaats in de keirin. Daarmee deed ze beduidend...
1 h
HLN.be
Nicky Degrendele scoort belangrijke punten voor Tokio met derde plek in keirin op WB-manche in Brisbane
Nicky Degrendele heeft zondag de wereldbekermanche in het Australische Brisbane afgesloten met een derde plaats in de keirin. Daarmee deed ze beduidend beter dan haar voorbije wedstrijden.
1 h
De Standaard
Nicky Degrendele scoort belangrijke punten voor Tokio met derde plek in keirin op WB-manche in Brisbane
Nicky Degrendele heeft zondag de wereldbekermanche in het Australische Brisbane afgesloten met een derde plaats in de keirin. Daarmee deed ze beduidend beter dan haar voorbije wedstrijden.
1 h
www.hbvl.be
Fini l'eau dans le lave-glace: Tesla invente le nettoyeur de pare-brise...au laser !
Tesla a inventé et breveté un nettoyeur de pare-brise au laser.
1 h
www.dhnet.be
Jeremy Corbyn excuseert zich bij Labour-kiezers na historische nederlaag: “Het was een onaflatende lastercampagne”
De Britse oppositieleider Jeremy Corbyn heeft in de Britse media zijn excuses aangeboden aan de Labour-kiezers voor de zwaarste verkiezingsnederlaag die zijn partij leed in 80 jaar. Corbyn steekt zijn hand in eigen boezem, maar haalt ook hard uit naar zijn politieke tegenstander Boris Johnson en diens “smerige lastercampagne”.
1 h
www.hbvl.be
Van Rompuy: 'De Wever ademt machteloosheid uit'
10:11 'Bart De Wever ademt machteloosheid uit', zegt ex-voorzitter van de Europese raad Herman Van Rompuy (CD&V) in een interview in De Zondag waar hij het heeft over het moeizame verloop van de federale re...
1 h
www.tijd.be