Nederlands onderzoek: 'Evenementen kunnen ook als virus welig circuleert'

19:34 Ook als het coronavirus welig tiert, kunnen sommige massa-evenementen veilig worden georganiseerd, zeggen Nederlandse onderzoekers. België gluurt mee naar de resultaten.
Read full article on: tijd.be
Aantal coronapatiënten op intensieve zorg zakt gestaag, ook andere coronacijfers dalen verder
Het aantal ziekenhuisopnames blijft net als de andere indicatoren gestaag zakken en er liggen ook steeds minder coronapatiënten op de afdeling intensive care. Dat blijkt zondagochtend uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
9 m
www.hbvl.be
L'IRM lance un avertissement aux averses orageuses
L'Institut royal météorologique (IRM) a lancé un avertissement valable pour tout le pays dimanche alors que des averses assez intenses et parfois orageuses sont attendues dans les prochaines heures.
9 m
www.7sur7.be
Israël bombardeert huis van Hamas-leider, opnieuw raketten op Tel Aviv vanuit Gaza
Israël heeft in de nacht van zaterdag op zondag het huis van Yehya al-Sinwar, de leider van de politieke en militaire vleugels van Hamas in de Gazastrook, gebombardeerd. Hamas heeft op zijn beurt weer raketten afgevuurd op de Israëlische metropool Tel Aviv.
www.demorgen.be
Excel Mouscron: Karim Belhocine est cité, Alessandro Ciranni sur le départ!
Sudinfo.be
Gemiddeld aantal dagelijkse ziekenhuisopnames wegens covid-19 zakt onder de 150 in ons land
Voor het eerst sinds begin april zakt het gemiddeld aantal overlijdens aan covid-19 per dag onder de 30 in ons land. Ook het aantal ziekenhuisopnames blijft, net als de andere indicatoren, gestaag zakken en er liggen ook steeds minder coronapatiënten op de afdeling intensive care. Dat blijkt uit de meest recente update van het Sciensano.
www.demorgen.be
Les ailes “Covid" des hôpitaux continuent à se vider, le nombre de décès en nette baisse
La Belgique a recensé 2.634 infections quotidiennes au Sars-CoV-2 en moyenne; entre le 6 et le 12 mai, ce qui représente une diminution de 12% par rapport à la période de sept jours précédente, selon les chiffres de l'Institut de santé publique Sciensano mis à jour dimanche matin.
www.7sur7.be
250 familieleden en vrienden herdenken verongelukte Tibau (18): “Hij was een topkerel, altijd een lach op zijn gezicht”
Ongeveer 250 vrienden en familieleden van Tibau Verelst brachten zaterdagavond een mooi eerbetoon aan de achttienjarige jongeman uit Kasterlee die zondagnacht op Poeyelheide in Lille overleed na een ongeval. De aanwezigen legden bloemen neer en luisterden ook naar zijn favoriete muziek. Het verlies van een heel geliefde jongeman was heel groot. “Tibau was een legend en een topkerel. Hij had altijd een lach op zijn gezicht”, zeggen enkele vrienden.
www.nieuwsblad.be
Voor het eerst met de camper op reis: onze reisexpert vertelt wat je allemaal moet weten
Heb jij ook je zinnen gezet op een camperreis? Je bent niet alleen. Tijdens de paasvakantie stegen de Belgische boekingen op het platform Goboony met 272% ten opzichte van 2019. 31% van de reizigers was nog nooit met een camper op reis geweest. En het ziet ernaar uit dat dezelfde trend zich deze zomer zal voortzetten. Maar wat moet je als beginner weten voor je vertrekt? Van verzekeringen, overnachtingsplaatsen tot het legen van je toilet: met deze adviezen van onze reisexpert Johan Lambrechts loopt alles van een leien dakje.
HLN.be
Onverhard pad van 1,5 km aan 8,2% naar skistation, Dylan Teuns weet hoe dat moet: “Voor Remco wordt die strook geen probleem”
Love it or hate it. Maar in twee Giro-ritten kunnen gravelstroken het klassement door elkaar schudden. Te beginnen in de finale van deze zondag: een onverhard pad van 1,5 kilometer aan 8,2 procent. Dylan Teuns, Tourritwinnaar op de Planche des Belles Filles, gidst ons door het grind: “Op gravel moet je klimmen vanuit het zadel.”
HLN.be
Waarom ons land dit jaar een buitenbeentje naar het Songfestival stuurt
18 mei is het zover: dan strijdt Hooverphonic mee voor de overwinning op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. De 65e editie belooft bijzonder te worden, want Nederland riep haar uit tot een coronatestevenement en met Hooverphonic stuurde België een op z’n minst atypische inzending. Ontdek in bovenstaande video wat ons land dit jaar te bieden heeft.
De Standaard
Eurovision: pas de victoire en vue pour les Belges, Hooverphonic a moins de 1% de chances de gagner!
Dès mardi soir, l’Europe aura les yeux braqués sur le concours Eurovision de la chanson à Rotterdam. L’Italie, Malte et la France sont donnés favoris, pas la Belgique…
Sudinfo.be
Paus ziet kindermisbruik als “psychologische moord”
Paus Franciscus beschouwt seksueel misbruik van kinderen als een soort “psychologische moord”. De daden worden volgens hem bijvoorbeeld begaan op scholen, in sport- en recreatievoorzieningen en in religieuze gemeenschappen, maar ook door individuen. Die vergrijpen moeten consequent aan het licht worden gebracht, zei de katholieke kerkleider zaterdag in het Vaticaan.
HLN.be
Violences conjugales à Manage: «Si je t’avais tuée, je serais déjà sorti de prison…»
Les dossiers concernant des violences faites aux femmes sont nombreux devant le tribunal correctionnel de Charleroi. Et, si chaque cas est évidemment unique, on constate très souvent que les victimes attendent longtemps avant de déposer plainte… Ambre (prénom d’emprunt) a patienté plusieurs mois avant de débarquer à la police de Manage en pleine nuit.
Sudinfo.be
OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe overlijdens bijna een kwart gedaald
Voor het eerst sinds begin april zakt het gemiddeld aantal overlijdens per dag onder de 30. Ook het aantal ziekenhuisopnames blijft, net als de andere indicatoren, gestaag zakken en er liggen ook steeds minder coronapatiënten op de afdeling intensive care. Dat blijkt uit de meest recente update van het Sciensano.
HLN.be
Sidérurgie liégeoise: Liberty Steel est placé en réorganisation judiciaire
La direction de la société Liberty Steel a annoncé ce jeudi aux syndicats avoir introduit devant le tribunal de l’entreprise de Liège une demande de procédure de réorganisation judiciaire. L’entreprise a trois mois renouvelables pour trouver une solution et éviter la faillite.
1 h
Lameuse.be
Voorbereidingen bezig voor derde ‘winterprik’: waarom is een derde spuitje nodig?
Terwijl de meeste Vlamingen nog wachten op hun eerste prik, zijn de voorbereidingen voor een dérde spuitje al bezig. Dat is voor deze winter, en wordt mogelijk al vóór Nieuwjaar toegediend. Maar moeten we allemaal terug, en wat is het nut van zo’n booster?
1 h
www.hbvl.be
De 5 belangrijkste zaken die je van assisenproces rond moord op Sofie Muylle moet weten
Het proces rond de moord op Sofie Muylle (27) start maandag in het Brugse assisenhof. De beschuldigde Alexandru Caliniuc (27) staat terecht voor de verkrachting, foltering en het ombrengen van de vrouw uit Roeselare in januari 2017 op het strand van Knokke-Heist. De Roemeen riskeert levenslang, maar zijn advocaten willen hem vrijgesproken zien voor moord. Dit is wat je moet weten over de zaak.
1 h
HLN.be
Een echte smooth operator en een sprankelend sieraad: de favorieten van de Billie-redactie
Deze hebbedingen shopten de redactieleden de voorbije week bij elkaar.
1 h
www.hbvl.be
Gingelom heeft slechtste zuivering van rioolwater in Limburg
In Gingelom is 95 procent van de inwoners al aangesloten op de riolering, maar slechts 65 procent van dat afvalwater wordt gezuiverd voor de lozing in een waterloop. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir beseft dat de waterzuivering in Vlaanderen beter moet. Ze probeert gemeenten met subsidies te stimuleren.
1 h
www.hbvl.be
Waarom Vlaanderen telkens slecht scoort op het Eurovisiesongfestival
Zal Hooverphonic scoren op het Songfestival of is Rotterdam voor hen toch the wrong place? We weten het na de halve finale op dinsdag, en als de groep uit Sint-Niklaas die overleeft, tijdens de grote finale volgende zaterdag. Maar het ziet er niet goed uit: bij de bookmakers bungelt Hooverphonic in de middenmoot. De kans dat we 35 jaar na Sandra Kim opnieuw de grootste liedjeswedstrijd ter wereld winnen, lijkt miniem.
1 h
www.hbvl.be
Handsfree series kijken? Met deze gadgets wordt kamperen nog leuker
Droom je ook van een zomer die weer wat normaler is? Misschien maak je al volop plannen om er met camper, caravan of de tent op uit te trekken. Voor de bijdetijdse kampeerders zochten wij alvast wat handige hightech gadgets bij mekaar om het buitenleven aangenaam te maken.
1 h
www.hbvl.be
“Kans op buien, soms fel met onweer”
Zondag zal de dag nog droog starten maar rond het middaguur zullen de eerste buien alweer boven Limburg opduiken. Lokaal kan het zelfs stevig onweren met veel neerslag in korte tijd.
1 h
www.hbvl.be
De velodroom van Zwartberg en het blitzbezoek van Fausto Coppi
Elk weekend brengen we het opmerkelijke verhaal achter een straatnaam in Limburg. Deze week: De Velodroom in Genk.
1 h
www.hbvl.be
Brandweerkorps bestrijdt bosbranden preventief met nieuw wapen: 3.000 geiten
Wanneer een blinkende brandweerwagen en een brandweerslang niet meer voldoende zijn, dan schakelt het brandweerkorps in Oakland, Californië hun geheime wapen in: geiten, de grasmaaiers van Moeder Natuur.
1 h
www.hbvl.be
Reis De Mol achterna opzoek naar de leukste plekjes in Duitsland
Prachtig glooiende landschappen, uitgestrekte meren, bruisende steden met een groot aanbod aan food, cultuur en meer: Duitsland heeft het totale pakket. VolgDe Mol, het spelprogramma op Play4 waarbij kandidaten tijdens een reis vol avontuur de saboteur moesten ontmaskeren, naar Duitsland.Kizzy van Horne
1 h
www.hbvl.be
Ivoz-Ramet: le rond-point de la Horre en chantier durant quatre mois
À partir de ce lundi 17 mai, des travaux de réfection du rond-point dit “de la Horre”, sur la N90 à Ivoz-Ramet, débuteront. Ils devraient s’achever au début du mois de septembre, après près de quatre mois de travaux.
1 h
www.7sur7.be
Onstuimige zondag met mogelijk onweer, hagel en zeer stevige rukwinden
Zondag wordt het opnieuw onstabiel met opklaringen, maar ook buien die intenser worden in de loop van de dag. De buien kunnen gepaard gaan met onweer en hagel, of zeer lokaal stevige rukwinden. Op meerdere plaatsen kan er meer dan 10 mm neerslag op 1 uur tijd vallen, waarschuwt het KMI. De maxima liggen tussen 11 graden op de Hoge Venen en lokaal 16 graden elders. Er staat een matige wind uit het zuidwesten.
1 h
HLN.be
Une 3e dose du vaccin pour maintenir l’immunité à long terme? «Cette annonce est une très mauvaise idée en termes de communication», selon Coppieters
Alors que la campagne de vaccination n’est pas terminée, la possibilité d’injecter une troisième dose est à l’étude en Belgique. Elle serait administrée pour assurer l’immunité sur le long terme.
2 h
Sudinfo.be
Thomas Dermine (PS): 'Investeren, dat is de sleutel van het relanceplan'
De Zondagbracht PS-staatssecretaris Thomas Dermine en professor Stijn Baert, 'posterboy' der economen bij elkaar voor een debat over het relanceplan. 'Wie zal dat betalen? Helaas hoor ik daar weinig over spreken.'
2 h
Knack.be
VN-chef 'diep verontrust' over aanval Israël op mediagebouw
VN-chef António Guterres is 'ontzet' door de burgerslachtoffers in de Gazastrook en 'diep verontrust' over de aanval van Israël op een gebouw waarin internationale media waren gevestigd. Dat heeft een woordvoerder in een zaterdag (lokale tijd) vrijgegeven verklaring gezegd.
2 h
Knack.be
Rode Duivels op verpakking? Tot 1 miljoen euro per jaar
Binnen vier weken spelen de Rode Duivels hun eerste EK-match tegen Rusland en dat merken we stilaan in de winkelrekken. Met naast de rode Jupiler intussen ook chocolade, diepvriesfrieten en zelfs aanstekers en stylo’s in een duivels jasje. Wil je dat met de officiële spelersportretten en logo’s? Dan betaal je jaarlijks tussen de 25.000 tot 1 miljoen euro aan de voetbalbond.
3 h
HLN.be
Rode Duivels op verpakking? Tot 1 miljoen euro per jaar
Binnen vier weken spelen de Rode Duivels hun eerste EK-match tegen Rusland en dat merken we stilaan in de winkelrekken. Met naast de rode Jupiler intussen ook chocolade, diepvriesfrieten en zelfs aanstekers en stylo’s in een duivels jasje. Wil je dat met de officiële spelersportretten en logo’s? Dan betaal je jaarlijks tussen de 25.000 tot 1 miljoen euro aan de voetbalbond.
3 h
HLN.be
Jacqueline Galant dans «C’est ma plaque» sur RTL-TVI: «Jurbise, c’est comme une religion!»
Jacqueline Galant, ancienne ministre fédérale de la Mobilité et actuelle bourgmestre de Jurbise, intervient dans l’émission insolite de RTL-TVI, ce dimanche. Sa particularité? Elle possède une plaque d’immatriculation au nom de sa commune!
3 h
Sudinfo.be
Finalisten Koningin Elisabethwedstrijd voor piano bekend
In het Flageygebouw in Brussel zijn zaterdagavond de zes finalisten van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano bekendgemaakt. Dat zijn in alfabetische volgorde Jonathan Fournel (Frankrijk), Keigo Mukawa (Japan), Sergei Redkin (Rusland), Tomoki Sakata (Japan), Dmitry Sin (Rusland) en Vitaly Starikov (Rusland).
3 h
HLN.be
Het probleem-Brussel: waar virus hardst woekert, komen minste mensen om hun prik
De vaccinatiecampagne in Vlaanderen loopt op volle toeren, maar in Brussel heeft de overheid het moeilijk om genoeg mensen naar de vaccinatiecentra te krijgen. In sommige Brusselse gemeenten heeft nog niet één op de vijf inwoners een prik gekregen – minder dan de helft van het gemiddelde in Vlaanderen. “Sommigen lezen niet eens hun uitnodiging, zo blijkt.”
3 h
www.nieuwsblad.be
Waarom de Bpost-oplichting zo gevaarlijk is en hoe duivels slim ze in elkaar zit
De oplichting met een sms die van Bpost lijkt te komen, zit opvallend slim ineen, en de echte gevolgen ervan zijn nu nog moeilijk in te schatten.
3 h
www.nieuwsblad.be
Corona heeft ons shopgedrag veranderd: waarom we alleen nog winkelen als er iets te beleven valt
Nu shoppen op afspraak verleden tijd is en de terrassen weer open zijn, slaken de winkeliers een zucht van opluchting. Maar wat blijkt: na een jaar run shoppen en online bestellen, is ons winkelgedrag onomkeerbaar veranderd. “De echte klap moet nog komen”, zeggen Katelijn Quartier en Charlotte Beckers van het Retail Design Lab van de UHasselt .
3 h
www.nieuwsblad.be
Gluren bij BV’s: Jacques en Julie Vermeire delen foto uit de oude doos, Elke Clijsters toont frisse look
Van genieten van de vrije dag tot feest en citaten die je leven veranderen: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram – die we graag even voor je bundelen.
3 h
www.nieuwsblad.be
Monniken krijgen ook in beroep gelijk in strijd tegen multinational: ‘heilig water’ van Rochefort lijkt gered
Het hof van beroep in Luik heeft het vonnis bevestigd dat de burgerlijke rechtbank in Marche-en-Famenne in augustus 2019 uitsprak, in de zaak tussen de abdij van Rochefort en de kalkreus Lhoist. Maar het bedrijf geeft de jarenlange strijd mogelijk nog niet op. Het onderzoekt of cassatie mogelijk is. Beide partijen strijden om het grondwater dat Rochefort zijn unieke smaak geeft.
3 h
www.nieuwsblad.be
Zet Dhenia Covens vannacht het kroontje van Miss Universe op?
In de nacht van zondag op maandag weten we of onze landgenote Dhenia Covens (27) de nieuwe Miss Universe wordt. De tweede eredame van Miss België 2018 Angeline Flor Pua neemt straks de honneurs waar in Florida, nadat ex-Miss Celine Van Ouytsel door het coronagevaar de reis niet zag zitten.
3 h
www.nieuwsblad.be
Waarom België zo slecht scoort op het Eurovisiesongfestival - en Vlaanderen nog slechter
Zal Hooverphonic scoren op het Songfestival, of is Rotterdam voor hen toch the wrong place? We weten het na de halve finale op dinsdag, en als de groep die overleeft, tijdens de grote finale volgende zaterdag. Maar het ziet er niet goed uit: bij de bookmakers bungelt Hooverphonic in de middenmoot. De kans dat we 35 jaar na Sandra Kim opnieuw de grootste liedjeswedstrijd ter wereld winnen, lijkt miniem.
3 h
www.nieuwsblad.be
BEDPRAAT. “Pas nadat hij me heerlijk had laten klaarkomen, stelde ik me vragen bij wat we gedaan hadden”
Elke week vertelt een m/v/x over zijn of haar laatste vrijpartij. Deze week: accountant Aurore, 26 jaar, had 20 sekspartners en is single. Vijf weken geleden had ze voor het laatst seks.
3 h
www.hbvl.be
Gluren bij BV’s: Jacques en Julie Vermeire delen foto uit de oude doos, Elke Clijsters toont frisse look
Van genieten van de vrije dag tot feest en citaten die je leven veranderen: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram – die we graag even voor je bundelen.
3 h
www.hbvl.be
LIVE. Aantal nieuwe overlijdens daalt met kwart in België - “Australie opent grenzen medio 2022”
Uit de jongste cijfers van Sciensano blijkt dat het gemiddeld aantal nieuwe overlijdens met bijna een kwart is gedaald. Als de vaccinatie- en coronacijfers het toelaten, kan de komende maanden het ‘zomerplan’ beginnen. In dat stappenplan staan de versoepelingen voor de komende maanden uitgewerkt. Experts vrezen dat veel maatregelen te snel worden gelost, maar ondertussen werd 1 op de 3 Belgen al gevaccineerd. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
4 h
HLN.be
LIVE. Aantal nieuwe overlijdens daalt met kwart in België - “Australie opent grenzen medio 2022”
Uit de jongste cijfers van Sciensano blijkt dat het gemiddeld aantal nieuwe overlijdens met bijna een kwart is gedaald. Als de vaccinatie- en coronacijfers het toelaten, kan de komende maanden het ‘zomerplan’ beginnen. In dat stappenplan staan de versoepelingen voor de komende maanden uitgewerkt. Experts vrezen dat veel maatregelen te snel worden gelost, maar ondertussen werd 1 op de 3 Belgen al gevaccineerd. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
4 h
HLN.be
LIVE. Argentinië rondt kaap 70.000 coronadoden - Terrassen in Polen weer open
Als de vaccinatie- en coronacijfers het toelaten, kan de komende maanden het ‘zomerplan’ in werking treden. In dat stappenplan staan de versoepelingen voor de komende maanden uitgewerkt. Experts vrezen dat veel maatregelen te snel worden gelost, maar ondertussen werd 1 op de 3 Belgen al gevaccineerd. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
4 h
HLN.be
Woede om Israëlische aanval op persgebouw Gaza: “Poging om het bloedbad te verbergen”
Israël gaat onverminderd door met luchtaanvallen op de Gazastrook, ”zo lang als nodig is”. Dat zei premier Benjamin Netanyahu vandaag in een televisietoespraak. Het land ligt extra onder vuur nadat een Israëlische raketaanval een gebouw verwoestte met kantoren van internationale media, waaronder persbureau Associated Press en nieuwszender al-Jazeera.
5 h
HLN.be
Israël bombardeert huis Hamas-leider, opnieuw raketten op Tel Aviv
Israël heeft in de nacht van zaterdag op zondag het huis van Yehya al-Sinwar, de leider van de politieke en militaire vleugels van Hamas in de Gazastrook, gebombardeerd. Dat meldt een tv-station van de Palestijnse militanten. Er zouden volgens gezondheidsautoriteiten drie Palestijnen zijn omgekomen en velen gewond geraakt. De aanval kwam kort nadat Hamas opnieuw raketten afvuurde op de Israëlische kuststad Tel Aviv.
5 h
HLN.be