Negen jongeren in beschuldiging gesteld voor zinloos geweld op 15-jarige in Frankrijk

Er loopt in Frankrijk een onderzoek tegen negen jongeren omdat ze midden januari een andere jongen zouden hebben aangevallen. De beelden van de aanval werden later verspreid op sociale media. Het slachtoffer, de 15-jarige Yuriy, werd zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis. De zaak zorgt voor veel ophef in Frankrijk.


Read full article on: nieuwsblad.be
Vrees voor resistente malariavariant groeit in Afrika
De vrees groeit in Afrika dat malariavarianten resistent worden aan medicijnen. Wetenschappers hebben donderdag voor het eerst klinisch bewijs gerapporteerd van de impact van de mutaties van de parasiet die verantwoordelijk is voor de ziekte.
HLN.be
Barbara a violemment assassiné sa maman à coups de ciseaux à Bruxelles: «On n’aurait jamais pensé qu’elle commettrait un tel acte»
L e crime s’est déroulé dans un appartement de la chaussée Saint-Pierre, à Etterbeek. Une femme de 51 ans a assassiné sa maman de 74 ans au cours d’une violente dispute.
Sudinfo.be
Déchets nucléaires : va-t-on décider, enfin?
03:54 Le silence durable de nos autorités à l'égard des modalités de gestion des " déchets " nucléaires est révélateur de leur incapacité à affronter les questions de long terme.
www.lecho.be
Belg wordt steeds rijker
Alle Belgen samen zagen hun netto financieel vermogen het jongste decennium gemiddeld 3,3% per jaar aandikken. De totale waarde van hun spaargeld en beleggingen, verminderd met de gezinsschulden, is daardoor al opgelopen tot 1.146,5 miljard euro. Gemiddeld gaat het om bijna 100.000 euro per persoon, al zijn er onderling uiteraard grote verschillen.
HLN.be
Corona deed vermogen van Belgen flink stijgen
1 h
www.hbvl.be
Demi Lovato maakt komische reeks over eetstoornissen
1 h
www.hbvl.be
Charlotte Timmers haalt talenknobbel boven in ‘Popquiz’
1 h
www.hbvl.be
Daar is Het Liegebeest weer: Radio 2 haalt populaire pop vanonder het stof
In de jaren tachtig loog hij er 67 afleveringen op los. Maakte hij kinderen wijs dat als je een baksteen in de grond stak, er een huis uit zou groeien. Maar in 1987 verdween ‘Het liegebeest’ van tv en uit de aandacht. Tot Radio 2 hem deze week nog eens vanonder het stof haalde. Met veel reacties van fans als gevolg. Maar was zijn passage eenmalig of komt er nog?
1 h
www.hbvl.be
Misha (23) uit As steekt de handen uit de mouwen in ‘De Kemping’
Een aantal jongeren opende vorige zomer samen met Tijs Vanneste een bijzondere camping op de grens van Geel en Mol. Hun relaas is vanaf vanavond te zien in ‘De Kemping’ (Eén). “Het was fijn om na twee jaar nog eens werk te hebben”, zegt Misha Lelito (23) uit As.
1 h
www.hbvl.be
Frimout kiest Terhills als locatie voor nieuwe clip
Frimout, de Nederlandstalige popband rond Kampenaar Stef Willems, heeft een nieuwe single uit. Willems koos Terhills als locatie voor de clip van ‘Eenzame Reiziger’.
1 h
www.hbvl.be
Mick Jagger en Dave Grohl brengen ‘lied van de nieuwe vrijheid’ uit
1 h
www.hbvl.be
Studio 100 brengt 20 jaar oud K3-album ‘Alle kleuren’ uit op vinyl
1 h
www.hbvl.be
Ajax moet scheve situatie rechtzetten
1 h
www.hbvl.be
Bioscopen teleurgesteld, cultuursector stelt hoop op testevent
Voor de cultuursector kwam de belangrijkste oogst tijdens het Overlegcomité in de vorm van data: die waren er voor proef­projecten (26 april), beperkte buitenactiviteiten (8 mei) en binnenactiviteiten (ten vroegste juni). Dat laatste levert vooral bij de bioscopen teleurgestelde reacties op.
1 h
www.hbvl.be
De ‘beloken’ lucht van de quarantaine
“Bernadette zat ondertussen met een beloken blik dapper vroom te wezen.” HBvL 06/04/2013
1 h
www.hbvl.be
Pfizer als redder in nood
Ze waren eerst. Ze werken het best. En ze hebben er als enige méér dan beloofd. Pfizer kondigde nog eens 1,28 miljoen extra dosissen aan, terwijl rond de vaccins van Johnson & Johnson en AstraZeneca de bezorgdheid over bijwerkingen stijgt.
1 h
www.hbvl.be
Een derde van Franse wijnproductie “verloren” als gevolg van vorst
1 h
www.hbvl.be
Aantal gokverslaafden stijgt sinds corona: “En dan moet het EK nog komen”
Behandelaars van gokverslavingen zien hoe sinds de coronacrisis steeds meer mensen in de problemen komen door online gokken. “En dan moet het EK nog komen”, zegt Arne Nilis, die als ex-gokverslaafde lotgenoten coacht.
1 h
www.hbvl.be
Marc Van Ranst kritisch: “Men speelt hier een gevaarlijk spel”
Professor Marc Van Ranst is na het Overlegcomité van woensdag toch wel geschrokken door het grote aantal versoepelingen die men nu ineens wil doorvoeren. “Ik had ze liever meer verspreid gezien”, zegt hij in een reactie.
1 h
www.hbvl.be
Coens krijgt zijn nieuwe CD&V niet zonder weerwerk verkocht
CD&V-voorzitter Joachim Coens heeft de statuten van zijn partij herschreven en die woensdagavond voorgelegd aan de algemene vergadering. Daar kreeg hij alvast stevig weerwerk.
1 h
www.hbvl.be
Nieuwe baas De Lijn vraagt 3,2 miljard voor vergroening bussen
Als De Lijn tegen 2035 emissievrij wil rijden, moet de Vlaamse regering dringend meer geld vrijmaken. Volgens Ann Schoubs, de nieuwe directeur-generaal van De Lijn, is daar 3,2 miljard euro voor nodig.
1 h
www.hbvl.be
“Blij dat ik droom kan waarmaken in een mannenwereld”
“Meermaals kreeg ik de vraag of ik de secretaresse was en mannelijke collega’s hadden soms moeite met mijn advies, maar intussen ben ik daartegen gehard”, lacht de Tongerse Teresa Janssen. Als technisch projectleider bij Mercedes-AMG maakt ze nu als één van de weinige vrouwen haar dromen waar in de paddocks van het internationale racecircuit.
1 h
www.hbvl.be
Spanningen op de Krim lopen weer op
Vallen de Russen Oekraïne opnieuw binnen? Sinds Moskou begin deze maand begonnen is met het sturen van troepen naar het grensgebied staat de kwestie hoog op de internationale agenda. Maar Poetin wil van geen wijken weten. Een oorlog lijkt hem net goed uit te komen.
1 h
www.hbvl.be
“Nauwelijks laadpalen voor elektrische vrachtwagens in Europa”
1 h
www.hbvl.be
Zes voorstellen om tsunami aan faillissementen te vermijden
De Limburgse werkgeversorganisatie VKW Limburg vraagt dringend concrete maatregelen om straks een lawine aan faillissementen te vermijden. Zelf heeft de organisatie daarvoor een zespuntenplan opgesteld, bestemd voor federaal minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V).
1 h
www.hbvl.be
Raketaanvallen in Irak: Turkse soldaat gedood, luchthaven met Amerikaanse soldaten getroffen
In Irak zijn woensdagavond twee raketaanvallen uitgevoerd. Een raket werd afgevuurd op de luchthaven van Erbil, de hoofdstad van Iraaks Koerdistan, waar Amerikaanse soldaten gelegerd zijn. Kort nadien kwam een Turkse soldaat om bij een raketaanval enkele tientallen kilometers verderop.
1 h
www.nieuwsblad.be
CDC heeft extra info nodig om aanbeveling over Janssen-vaccin te formuleren
De Amerikaanse gezondheidsautoriteit CDC heeft meer informatie nodig om een aanbeveling over het Janssen-vaccin te formuleren. Dat hebben de leden van een adviescomité woensdag gemeld. Binnen ter vroegste een week vindt een nieuw overleg plaats.
1 h
De Standaard
Hard spel voor versoepelingen die er mogelijk alsnog niet komen: “Frank, je werkt iedereen op de zenuwen”
Moederdag kunnen we straks met een pint op een terrasje vieren. Het Overlegcomité besliste woensdag, ondanks een clash tussen de socialisten Elio Di Rupo en Frank Vandenbroucke, dat cafés en restaurants op 8 mei hun terrassen mogen openen. Of moeten we daar ‘misschien’ aan toevoegen? De consensus is immers dat de situatie in de ziekenhuizen en op de afdelingen intensieve zorg verbeterd moet zijn tegen dan.
1 h
www.nieuwsblad.be
Waarom we ondanks slechte coronacijfers toch versoepelen
Dat er woensdag urenlang over allerhande versoepelingen is gediscussieerd, stuit veel experts tegen de borst nu er bijna 1.000 coronapatiënten op intensieve zorg liggen. Tegelijk was om verschillende redenen de druk op politici gigantisch om de teugels toch al wat te vieren.
1 h
www.nieuwsblad.be
Brouwers over heropening horeca op 8 mei: “Geen zorgen, er zullen 20 miljoen pinten klaarstaan”
Op 8 mei kunnen we weer terrasjes doen, heeft het Overlegcomité beslist. Omdat een pint niet in twee minuten gebrouwen is – dat duurt eerder vier tot zes weken – lijkt drie weken krap om in elk café volle vaten te voorzien. “Maar geen zorgen”, klinkt het bij AB Inbev. “Tegen acht mei zullen er 20 miljoen pinten klaarstaan.”
1 h
www.nieuwsblad.be
Versoepelingen, maar allemaal onder voorbehoud. Gaan we die streefcijfers halen?
De terrassen gaan pas open als de situatie in de ziekenhuizen ‘duurzaam’ is verbeterd. En de horeca mag in juni pas weer helemaal open als er minder dan 500 coronapatiënten op intensieve liggen. Maar zullen we die streefcijfers wel halen?
1 h
www.nieuwsblad.be
Marc Van Ranst is niet gerust in versoepelingen: “Verschil tussen druk van ketel halen of deksel er helemaal afnemen”
Professor Marc Van Ranst is na het Overlegcomité van woensdag toch wel geschrokken door het grote aantal versoepelingen dat men nu ineens wil doorvoeren. “Ik had ze liever meer verspreid gezien”, zegt hij. Van Ranst vreest ook ambras binnen de horeca door de beslissingen die nu zijn genomen.
1 h
www.nieuwsblad.be
Belgen 45,5 miljard euro rijker ‘dankzij’ corona, maar niet iedereen kan daarvan profiteren
De pandemie belette ons om op reis of restaurant te gaan, waardoor we vorig jaar 45 miljard euro rijker zijn geworden. Een derde van dat financieel vermogen houdt de Belg bij zich in cash. Al is nuance ook wel op zijn plaats: wie het financieel niet al te breed had, werd alleen maar kwetsbaarder door de pandemie.
1 h
www.nieuwsblad.be
Bloesemtoerisme is fruittelers een doorn in het oog: “Leuk dat je komt kijken, maar denk ook eens aan ons”
Nu de fruitstreken overspoeld worden door toeristen die naar de bloesems komen kijken, voeren onze fruitboeren en de Boerenbond actie. “Leuk dat je nu komt kijken, maar denk ook eens aan ons wanneer je in de winkel staat. Als je vooral buitenlandse appels en peren koopt, zijn de Belgische fruitboeren op een dag verdwenen. En dus ook die mooie bloesems”, klinkt het bij de Boerenbond.
1 h
www.nieuwsblad.be
Dochter gearresteerd voor brutale moord: verdachte steekt moeder dood met schaar
In een mooi herenhuis op de Sint-Pieterssteenweg in Etterbeek bij Brussel is maandagnamiddag het levenloze lichaam van Claudine Parissis (74) aangetroffen. De vrouw was meermaals gestoken. Woensdag kon de politie een verdachte oppakken: het gaat om de 51-jarige dochter Barbara M.
1 h
www.nieuwsblad.be
“Als ik op mijn gemak ben, durf ik stouter uit de hoek te komen”: Gertjan krijgt eindelijk zijn date met Elke in ‘De bachelorette’
“Ik had weer niets verwacht, want ik ben er nooit bij.” Maar kijk, vrijgezel Gertjan heeft donderdagavond dan toch zijn eerste privédate met Elke Clijsters te pakken in De bachelorette. In een groepsgesprek laat hij voor het eerst in zijn kaarten kijken: stilaan heeft hij toch wel echt gevoelens voor Elke. Zijn openhartigheid wordt beloond met een romantische ‘cruise’ op de Leie.
1 h
www.nieuwsblad.be
‘Penthouse’ blijkt veredelde studio: steenrijke Vlaamse familie veroordeeld voor misleidende verkoop
Bouwpromotor Twin Promotion, die vorig jaar in opspraak kwam, is door de burgerlijke rechtbank in Mechelen veroordeeld tot het betalen van een fikse schadevergoeding aan twee gedupeerde kopers. “De firma beloofde ons een ruime penthouse in het zuiden van Frankrijk maar we kregen een krappe studio”, klonk het in de klacht die de rechter nu bewezen acht. Twin Promotion gaat in beroep. “We gaan in het geheel niet akkoord met dit vonnis.”
1 h
www.nieuwsblad.be
‘Het journaal laat’ op Eén gaat op de schop
Het journaal laat op Eén gaat vanaf maandag inhoudelijk op de schop. Het laatavondjournaal zal niet alleen tien minuten langer duren, er zijn nu ook twee vaste ankers.
1 h
www.nieuwsblad.be
Dertig jaar geleden loog hij de kinderen voor en plots was ‘Het liegebeest’ er weer: de waarheid over zijn comeback
In de jaren tachtig loog hij er 67 afleveringen op los. Maakte hij op de – toen nog – BRT kinderen wijs dat als je een baksteen in de grond stak, er een huis uit zou groeien. Maar in 1987 verdween Het liegebeest finaal van tv en uit de aandacht. Tot Radio 2 hem deze week nog eens onder het stof uit haalde. Met veel reacties van fans als gevolg. Maar was zijn passage eenmalig? Of komt er nog? En waar zat hij al die tijd stof te vergaren?
1 h
www.nieuwsblad.be
De unieke Belgische zoektocht naar de “truffels van de oceaan” (die niet iedereen kan bekoren)
Baggeraar DEME is in de Stille Oceaan tussen Hawaï en Mexico op zoek naar ‘mangaanknollen’. Op 4.500 meter diepte zuigt een speciale stofzuiger de knollen waarin kostbare metalen zitten, naar boven. DEME begint hiermee aan een uniek project van diepzeemijnbouw. Greenpeace heeft bezwaren en vraagt de Belgische overheid om in te grijpen.
1 h
www.nieuwsblad.be
Studio 100 brengt 20 jaar oud K3-album ‘Alle kleuren’ uit op vinyl
Het album Alle kleuren van K3 dateert al van 2000, maar komt nu voor het eerst ook uit op vinyl. Een cadeautje ter gelegenheid van de vijfentwintigste verjaardag van Studio 100 en Record Store Day.
1 h
www.nieuwsblad.be
Reisleidster Jasmine (23) belandde in Egyptische cel na verkeersongeval: “Geen idee of het dag of nacht was”
Jasmine Raeymaekers lijkt het op haar 23 jaar al goed voor mekaar te hebben. De jonge blonde spring-in-’t-veld heeft zich losgemaakt van het westerse ideaalbeeld huisje-tuintje-boompje en tekent haar eigen pad uit in de toeristische sector in Sharm-el-Sheikh. Elke dag vakantie, lijkt het wel. Tot ze na een verkeersongeval in een Egyptische gevangenis belandt. Haar verhaal heeft ze nu in een boek gegoten.
1 h
www.nieuwsblad.be
Terugkeer van bloemstukken bij overlijdens door corona, maar we bestellen ze vaak niet voor op het graf
“Bloemen noch kransen”, je ziet het amper nog op een rouwbrief staan. En daar is een goede reden voor, zeggen begrafenisondernemers. Nu er door de strenge coronamaatregelen maar vijftig mensen aanwezig mogen zijn op een uitvaartplechtigheid, kunnen vrienden, buren of collega’s er meestal niet bij zijn. En dus laten ze meer dan vroeger een bloemstukje afgeven.
1 h
www.nieuwsblad.be
Jelle (32) kreeg zijn leven dankzij ‘De Kemping’ weer op orde: “Tijs is een soort beschermengel voor mij”
Met negen zijn ze, de jongeren die vorig jaar onder de hoede van Tijs Vanneste (42) zeven zomerweken lang een bijzondere camping uitbaatten in hartje Kempen, op de grens van Geel en Mol. “Mede dankzij ‘De Kemping’ en de hulp van Tijs heb ik mijn leven weer op de rails gekregen”, vertelt Jelle Lumen (32) uit Dessel. Vanaf vanavond kunnen we zien hoe hij en de anderen de camping draaiende hielden.
1 h
www.nieuwsblad.be
Chronique "Canal Nord-Sud" | Tenez Conner Rousseau à l’œil!
03:00 Le Nord et le Sud du pays portent-ils un regard différent sur l’actualité? C’est le sujet que nous souhaitons aborder dans notre chronique hebdomadaire. Alain Narinx (L’Echo) et Wim Van de Velden (De ...
1 h
www.lecho.be