Nina Derwael, championne du monde!

La Limbourgeoise de 19 ans a conservé son titre aux barres asymétriques...
Ouvrir plus
Va vers la source www.lalibre.be
Nouveaux articles
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Op het netvlies gebrand: de legendarische bal op de paal van Rensenbrink in de WK-finale van ‘78 tegen Argentinië
Ook Nederland rouwt om Rob Rensenbrink. De voormalige linksbuiten van het Nederlandse elftal speelde twee WK-finales met Oranje, in 1974 en 1978....
HLN.be
Iraanse atoomorganisatie: Iran kan uranium onbeperkt verrijken
De Iraanse atoomorganisatie AEOI heeft zaterdag gezegd in staat te zijn uranium op elk niveau te kunnen verrijken. “Zodra de politieke leiding het groene licht geeft, kan de AEOI onbeperkt uranium verrijken”, aldus het vicehoofd van de organisatie zaterdag, geciteerd door het staatspersbureau IRNA.
www.hbvl.be
Un adolescent de 16 ans fauché par une voiture alors qu’il promenait son chien à Anderlecht: ses jours sont en danger
Un adolescent a été fauché par une voiture ce samedi soir à Anderlecht.
Sudinfo.be
Iran kan voortaan uranium onbeperkt verrijken
De Iraanse atoomorganisatie AEOI zegt in staat te zijn uranium op elk niveau te kunnen verrijken. “Zodra de politieke leiding het groene licht...
HLN.be
Faites attention sur les routes: l’IRM lance une alerte jaune au brouillard pour tout le pays!
L’Institut Royal Météorologique a placé la Belgique en alerte jaune au brouillard.
Sudinfo.be
Oud-Chiroleiders brengen pastoor Sonnemans naar zijn laatste rustplaats
In de Sint-Willibrorduskerk in NIjlen is zaterdag pastoor Tjeu Sonnemans begraven. De kerk zat helemaal vol voor het afscheid van de 87-jarige priester die in 1960 zijn intrede maakte en meer dan zestig jaar een bekende figuur was in het dorp.
www.gva.be
Oud-voetballer Rob Rensenbrink overleden
Anderlecht-icoon en Nederlands ex-international Rob Rensenbrink is vrijdag op 72-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan de spierziekte PSMA.
De Standaard
Rob Rensenbrink (ex-Club Brugge en Anderlecht) op 72-jarige leeftijd overleden
De Nederlandse voetballer Rob Rensenbrink is vrijdagavond overleden aan de gevolgen van de spierziekte PSMA. Rensenbrink speelde in de jaren ‘60 en ‘70 bij Club Brugge en Anderlecht en groeide in die tijd uit tot een icoon in de Belgische voetbalgeschiedenis. Rensenbrink werd 72 jaar oud.
www.hbvl.be
Neuville recht de rug in Monte Carlo en komt op 6,4 seconden van leider Evans
Onze landgenoot Thierry Neuville heeft in zijn Hyundai I20 WRC deze namiddag de beide proeven in de 88ste Rally van Monte Carlo gewonnen, nadat hij...
HLN.be
Un prêtre de 87 ans mis en examen pour le viol présumé d'une fillette de 8 ans
Un prêtre de 87 ans, soupçonné d'un viol sur une fillette de 8 ans en 1998, a été mis en examen à Clermont-Ferrand et placé sous contrôle judiciaire, a indiqué samedi le parquet de la ville.
www.7sur7.be
Rob Rensenbrink, légende d’Anderlecht, est décédé à l’âge de 72 ans
Le footballeur est décédé des suites d’une longue maladie.
www.lesoir.be
Rob Rensenbrink, ancien joueur d’Anderlecht, est décédé
Rob Rensenbrink est décédé à l’âge de 72 ans.
www.7sur7.be
Genk verlaat piste Iraanse doelman
Twee dagen nadat de Iraanse nationale doelman Alireza Beiranvand afscheid nam van zijn ploegmaats van Persepolis en zei naar KRC Genk te vertrekken, is de transfer definitief van de baan. Omdat bepaalde afspraken niet werden nageleefd, besloot men bij de landskampioen de stekker uit de vergevorderde onderhandelingen te trekken. Genk bewandelt intussen andere paden om een extra doelman aan te trekken.
www.hbvl.be
Leerlingen uit Herk-de-Stad plaatsen zich met LEGO-robot voor wereldfinale
Leerlingen en leerkrachten van de Sint-Martinusscholen Herk-de-Stad hebben de beste LEGO-robot van de Benelux gebouwd en mogen naar de wereldfinale in het Amerikaanse Detroit.
www.hbvl.be
Le plan de paix de Trump pour le Proche-Orient sera “historique”
Le plan de paix pour le Moyen-Orient que doit dévoiler sous peu l'administration Trump sera "historique", a soutenu samedi soir le Premier ministre israélien Benjamin Netanyahu à l'approche de son départ pour Washington afin de discuter de cette initiative américaine.
1 h
www.7sur7.be
Rob Rensenbrink (ex-Club Brugge en Anderlecht) op 72-jarige leeftijd overleden
De Nederlandse voetballer Rob Rensenbrink is vrijdagavond overleden aan de gevolgen van de spierziekte PSMA. Rensenbrink speelde in de jaren ‘60 en ‘70 bij Club Brugge en Anderlecht en groeide in die tijd uit tot een icoon in de Belgische voetbalgeschiedenis. Rensenbrink werd 72 jaar oud.
1 h
www.nieuwsblad.be
Anderlecht-coryfee Robbie Rensenbrink is overleden
Voormalig profvoetballer Rob Rensenbrink is vrijdagavond op 72-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van de spierziekte PSMA. Dat hebben VRT-sportjournalist Karl Vannieuwkerke en voetbalanalist Jan Mulder, die het nieuws vernam van Rensenbrinks vrouw, zaterdag bevestigd.
1 h
www.demorgen.be
Batshuayi buteur, Chelsea poursuit l’aventure en Cup
Michy Batshuayi a ouvert le score lors de la victoire 1-2 de Chelsea à Hull (D2), samedi, en 16e de finale de la FA Cup.
1 h
www.7sur7.be
‘#LikeMe’ grote winnaar op awardshow Ketnet
De Ketnet-reeks ‘#LikeMe’ heeft vanavond haar populariteit verzilverd op Het Gala van de Gouden K’s, de jaarlijkse awardshow van Ketnet. Maar...
1 h
HLN.be
Un nouveau-né abandonné dans un buisson, son cordon ombilical était toujours attaché: «Je prie pour qu’il retrouve sa maman» (photo)
Un nouveau-né a été retrouvé dans une rue en Angleterre, dans le Hampshire. L’enfant a été abandonné dans un buisson avec le cordon ombilical encore attaché.
1 h
Sudinfo.be
Charleroi niet akkoord met beslissing om match volledig te herspelen: ‘Als dat wordt bevestigd, gaan we in beroep’
De competitiewedstrijd Charleroi-KV Mechelen, die in de 37e minuut bij 1-0 voor de Carolo’s definitief werd stopgezet wegens mist, wordt op dinsdag 4 februari van bij het begin herspeeld. Dat heeft de Pro League bekendgemaakt. Charleroi is het daar niet mee een en wil in beroep gaan.
1 h
www.demorgen.be
Madonna zegt opnieuw concert af: “Ik moet naar mijn lichaam luisteren”
De Amerikaanse popzangeres Madonna (61) heeft het eerste van vijftien in Londen voorziene concerten geschrapt, dagen na ook in Lissabon haar kat te...
1 h
HLN.be
Michy, de bekerspits: Batshuayi doet reputatie alle eer aan tegen Hull City
Een garantie op doelpunten in de eerste rondes van League en FA Cup. Michy Batshuayi (26) is in Engeland vooral bekerspits. Een die de stats...
1 h
HLN.be
Madonna annule à la dernière minute son premier concert à Londres
Madonna a annulé samedi, presque en dernière minute, le premier des quinze concerts qu'elle doit donner à Londres, quelques jours après avoir renoncé à plusieurs représentations à Lisbonne. Aucune raison n'a été donnée pour cette annulation du concert de lundi.
1 h
www.7sur7.be
Ketnetgezichten en andere BV’s schitteren op rode loper van Gala van de Gouden K’s
Veel schoon volk op het Gala van de Gouden K’s. BV’s kwamen in groten getale afgezakt naar het uitverkochte Sportpaleis om de prijzenregen vanop de...
1 h
HLN.be
Sublime passe de Praet en Cup: “Pirlo serait fier”
Leicester s'est qualifié pour les 8e de finale de la FA Cup en battant Brentford (D2), 0-1. Aligné toute la rencontre, Dennis Praet s’est illustré avec une longue passe parfaite qui a amené l’unique réalisation de la rencontre.
1 h
www.7sur7.be
Politie moet traangas inzetten tegen antifascistische betogers in Charleroi
In Montignies-sur-Sambre, een voorstadje van Charleroi, zijn zaterdag een honderdtal antifascistische betogers verdreven door de politie. Dat zegt een woordvoerder van de politie. De manifestanten kwamen er betogen tegen de oprichting van een nieuwe extreemrechtse partij.
1 h
www.hbvl.be
Wouter Vrancken: “Voor onze supporters stond het nog 0-0”
Voor Wouter Vrancken was het stopzetten van de wedstrijd de enige juiste beslissing. “Verder spelen was onmogelijk. Zelfs vanop de bank konden we niet zien wat er aan de andere kant van het veld aan het gebeuren was. En met die oranje bal na de onderbreking werd het nog erger. Een vervelende situatie? Ja, ook vooral ook voor de supporters. Die hebben veel geld betaald en helemaal niks gezien. Voor onze supporters was het nog altijd 0-0 (lacht).”
1 h
www.gva.be
Charleroi niet akkoord met beslissing om match te herspelen: “Als dat wordt bevestigd, gaan we in beroep”
De competitiewedstrijd Charleroi-KV Mechelen, die in de 37ste minuut bij 1-0 voor de Carolo’s definitief werd stopgezet wegens mist, wordt op...
1 h
HLN.be
CD&V-voorzitter Coens pleit voor “nabijheid” en hint naar regering met N-VA
‘Nabijheid’, is het nieuwe codewoord bij CD&V. Voorzitter Joachim Coens liet de leden op de nieuwjaarsreceptie zelf stemmen over het onderwerp van het nieuwe themacongres later dit jaar en ‘sociale cohesie’ kwam uit de bus. Hij hintte ook op een regering mét N-VA.
2 h
www.hbvl.be
Le bilan du séisme en Turquie passe à 29 morts et 1.500 blessés: “La fin du monde”
Le bilan du séisme qui a touché l’est de la Turquie est passé à 29 morts samedi soir, alors que les secours redoublaient d’efforts à Elazig pour retrouver des victimes vivantes.
2 h
www.7sur7.be
Une centaine de manifestants dispersés par la police à Charleroi, le président de la FGTB fulmine
Une centaine de manifestants qui s'opposaient, samedi, à la tenue d'une réunion fondatrice d'un parti d'extrême droite à Montignies-sur-Sambre ont été dispersés par la police après avoir tenté d'empêcher des sympathisants de ce parti de rejoindre la réunion, indique David Quinaux, porte-parole de la police de Charleroi.
2 h
www.dhnet.be
Le bilan du séisme dans l’est de la Turquie passe à 29 morts
Le bilan du séisme qui a touché l’est de la Turquie est passé à 29 morts samedi soir, alors que les secours redoublaient d’efforts à Elazig pour retrouver des victimes vivantes.
2 h
Sudinfo.be
Une centaine de manifestants dispersés par la police à Charleroi, le président de la FGTB fulmine
Une centaine de manifestants qui s'opposaient, samedi, à la tenue d'une réunion fondatrice d'un parti d'extrême droite à Montignies-sur-Sambre ont été dispersés par la police après avoir tenté d'empêcher des sympathisants de ce parti de rejoindre la réunion, indique David Quinaux, porte-parole de la police de Charleroi.
2 h
www.lalibre.be
Vrancken: "Match staken was enige juiste beslissing”
Wouter Vrancken vindt de beslissing van ref Dierick om het duel op Mambourg stop te zetten correct. “De match kón niet verder gaan. Het was...
2 h
HLN.be
Bayern wint topper tegen Schalke, zonder Raman, eenvoudig en blijft in het zog van Leipzig
De topper tussen Bayern Munchen en Schalke 04 is geëindigd in een pandoering. 5-0 werd het, Schalke vormde geen bedreiging voor ‘Die Bayern’. Door...
2 h
HLN.be
Sporting de Charleroi – Malines remis au 4 février: «On va contester la date et la reprise à 0-0», indique Pierre-Yves Hendrickx (vidéos)
Cette rencontre comptant pour la 23e journée de championnat a été arrêté en raison du brouillard.
2 h
Sudinfo.be
De zwarte zwaan van Tongeren overleden: “Uitwendig is er niets mis mee”
De zwarte vrouwtjeszwaan die vrijdag is teruggekeerd naar de Motten is overleden. Het Natuurhulpcentrum werd verwittigd en zal de zwaan maandag onderzoeken. Uitwendig is er niets aan de vogel te zien.
2 h
www.hbvl.be
'Patiënt met coronavirus veroorzaakt drie nieuwe zieken'
20:18 Elke patiënt met coronavirus besmet op dit moment twee tot drie anderen. Dat blijkt uit twee onafhankelijke wetenschappelijke analyses. Het virus verspreidt zich intussen over Zuid-Oost-Azië, en heeft...
2 h
www.tijd.be
Les vœux du président du CD&V, Joachim Coens: «Ecouter avec son cœur et écouter les gens»
En tant que parti, le CD&V doit «se tenir proche des gens» et travailler sur une politique «qui ne regarde pas vers son nombril mais écoute avec le cœur et vers les gens», a déclaré le président du CD&V Joachim Coens, samedi, lors de son discours du Nouvel An à St-Nicolas.
2 h
www.lesoir.be
Le vol inaugural du nouveau Boeing 777X
Le nouveau long-courrier de Boeing, le 777X, a décollé samedi pour son vol inaugural de Paine Airfield, à Everett dans le" nord-ouest des Etats-Unis. "Oui! Décollage du Boeing triple 7 X", s'est exclamé Josh Green, un membre de l'équipe de communication du constructeur aéronautique au moment où les roues de l'appareil se sont détachées de la piste avant de s'engouffrer dans les nuages, à 19h10 heure belge.
2 h
www.7sur7.be
Robby Rensenbrink, légende d'Anderlecht, est décédé (Mise à jour)
Rob Rensenbrink est décédé vendredi soir à l'âge de 72 ans des suites d'une maladie musculaire, ont annoncé Jan Mulder et Karl Vannieuwkerke.
2 h
www.dhnet.be
Robby Rensenbrink, légende d'Anderlecht, est décédé
Rob Rensenbrink est décédé vendredi soir à l'âge de 72 ans des suites d'une maladie musculaire, ont annoncé Jan Mulder et Karl Vannieuwkerke.
2 h
www.lalibre.be
Prins William krijgt nieuwe functie van de Queen
Nu prins Harry (35) en Meghan Markle (38) een stapje teruggenomen hebben uit het Britse koningshuis, moeten de andere royals nog wat extra...
2 h
HLN.be
Décollage du Boeing 777X pour son vol inaugural
Le nouveau long-courrier de Boeing, le 777X, a décollé samedi pour son vol inaugural de Paine Airfield, à Everett dans le «nord-ouest des Etats-Unis.
2 h
www.lesoir.be
CD&V-voorzitter Coens pleit voor kleinere kieskringen en hint opnieuw naar regering met N-VA
‘Nabijheid’, is het nieuwe codewoord bij CD&V. Voorzitter Joachim Coens liet de leden op de nieuwjaarsreceptie zelf stemmen over het onderwerp van het nieuwe themacongres later dit jaar en ‘sociale cohesie’ kwam uit de bus. Hij hintte ook op een regering mét N-VA.
2 h
www.gva.be
Un sdf tente de s’introduire dans un café à Liège
Un quadragénaire bien connu de la justice a tenté de s’introduire dans un café de la rue Sainte-Marguerite à Liège pour se réchauffer. Il fera l’objet d’une citation accélérée devant le tribunal.
2 h
Lameuse.be
Une première cigogne revient à Planckendael: un retour très précoce (vidéo)
Leurs nids les attendent, minutieusement entretenus par les jardiniers et le service technique du parc.
2 h
www.lesoir.be