Noa Lang tevreden over zijn debuut bij Oranje, ook bondscoach Van Gaal enthousiast

Noa Lang maakte vrijdagavond zijn debuut voor Nederland in de met 0-1 gewonnen interland tegen Letland. De aanvaller van Club Brugge was achteraf erg tevreden over zijn eerste speelminuten voor Oranje. Ook bondscoach Louis van Gaal kon het debuut van Lang wel appreciëren, al had hij wel één bemerking.


Read full article on: standaard.be
Spaanse wetenschappers testen hersenimplantaat bij blinde vrouw: “Ik kon opnieuw vormen en letters zien"
Wetenschappers van de Spaanse universiteit Miguel Hernández de Elche, gelegen in de provincie Alicante, hebben een hersenimplantaat ontworpen waarmee blinde mensen opnieuw vormen zouden kunnen waarnemen. De 57-jarige Bernardeta Gómez, die zestien jaar geleden blind werd door een zenuwaandoening, kreeg het implantaat als eerste. Het onderzoek is mogelijk een doorbraak. Zo is het de eerste keer dat de technologie op een blind persoon wordt toegepast.
HLN.be
Prachtig weer op komst in aanloop naar herfstvakantie
Zomers wordt het niet, maar veel het scheelt het niet. Er komen prachtige, zachte herfstdagen aan. Dat voorspellen de jongste weerkaarten. Het aangename weer kan tot met Allerheiligen aanhouden.
www.hbvl.be
Joe Biden: “Les États-Unis défendront Taïwan en cas d'attaque de la Chine”
Le président américain Joe Biden a affirmé jeudi que les Etats-Unis étaient prêts à défendre militairement Taïwan, en cas d'attaque par la Chine qui considère l'île comme faisant partie de son territoire.
www.7sur7.be
Eerste officiële rapport: vooral niet-gevaccineerden getroffen bij besmettingen en ziekenhuisopnames
Het blijken vooral niet-gevaccineerde mensen te zijn die nu nog besmet raken met het coronavirus en opgenomen worden in het ziekenhuis. Dat heeft coronacommissaris Pedro Facon gezegd bij de bekendmaking van een eerste rapport over de vaccinatiestatus van coronapatiënten.
HLN.be
Tickets razendsnel uitverkocht: Coldplay komt derde keer naar Koning Boudewijnstadion
Een nieuwe plaat en een nieuwe wereldtournee. Coldplay is helemaal terug. Vorige week maakten Chris Martin en co bekend dat ze hun Music of the Spheres World Tour op vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus naar het Koning Boudewijnstadion in Brussel brengen. Gezien die twee concerten meteen uitverkocht waren, komt er nu nog een derde datum bij: maandag 8 augustus.
HLN.be
Burgemeester Dries verliest uitdaging en moet uur meedraaien in fastfoodzaak
Burgemeester Wim Dries is bij de fastfoodzaak Emms2go in Shopping 2 in Genk de uitdaging aangegaan om geblinddoekt een rietje in een beker te slaan. Het is hem niet gelukt waardoor hij als tegenprestatie een uur meedraait in de zaak.
www.hbvl.be
Ook deze acteur kwam om het leven door pistool met losse flodders
Acteur Alec Baldwin (63) heeft donderdag een dodelijk schot gelost met een vuurwapen op een filmset in de Amerikaanse staat New Mexico. Halyna Hutchins (42), de cameraregisseur van de film, kwam daarbij om het leven. Ook al zijn er strenge regels rondom het gebruik van wapens op filmsets, toch zijn er in het verleden vaker ongelukken gebeurd. Acteur Brandon Lee, zoon van filmster Bruce Lee, overleed in 1993 tijdens de opnames van de film ‘The Crow’. Het wapen dat toen gebruikt werd, moest losse flodders bevatten. Maar uit de autopsie bleek dat Brandon Lee geraakt werd door een kogel die vastzat in de loop en loskwam door de losse flodder.
HLN.be
Gezocht: griezeligste Halloween-tuin van Limburg
Uitgeholde pompoenen, skeletten, zombies of een heel griezelkerkhof: heel wat Limburgers hebben hun tuin omgetoverd tot een heuse Halloween-tuin. Stuur nu de coolste foto’s van je Halloween-versieringen in.
www.hbvl.be
Niet-gevaccineerden tien keer vaker in ziekenhuis dan gevaccineerden
Niet-gevaccineerden belanden vandaag verhoudingsgewijs tot tien keer vaker in het ziekenhuis met Covid-19 dan mensen die wel gevaccineerd zijn. Vaccins zijn niet perfect, maar de ziekenhuiscijfers tonen hun werking wel heel duidelijk aan. Dat heeft coronacommissaris Pedro Facon op een persbriefing gezegd, waar voor het eerst cijfers over de vaccinatiestatus van gehospitaliseerden werden voorgesteld.
www.demorgen.be
Topper KMR Biesen A-Lanaken uitgesteld wegens corona
De topper KMR Biesen A-Lanaken in derde provinciale A gaat zondag niet door wegens corona.
www.hbvl.be
“Dans bonnasse, il peut y avoir c*nnasse”, Caroline Receveur dézinguée par la femme d’un acteur français
Ce mercredi 20 octobre, Davina Vigné, la compagne de David Mora, acteur dans “Scènes de ménage”, a violemment critiqué l’influenceuse Caroline Receveur. En cause? Une photo au réveil publiée par la blonde de 33 ans. “Arrêtez les meufs de dire que vous n’êtes pas réveillées alors que vous avez un maquillage de fou”, a notamment lancé Davina Vigné.
www.7sur7.be
Na voorstel van 1.800 euro per dag: wat verdient een CEO? “Niet totaal van de pot gerukt”
Een salaris van 1.800 euro per gewerkte dag. Dat stond in het loonvoorstel van Paul Lembrechts voor zijn CEO-functie bij de noodlijdende retailgroep FNG. De aandeelhouders gingen niet akkoord en dus diende de voormalige VRT-topman prompt zijn ontslag in. Is het voorstel van Lembrechts dan zo overdreven? Wat verdienen onze Belgische CEO’s?
www.hbvl.be
Opgelet met deze valse mail in naam van Het Belang van Limburg
Er worden frauduleuze mails gestuurd in naam van Het Belang van Limburg. Via de phishingmail proberen oplichters uw bankgegevens afhandig te maken.
www.hbvl.be
Le Réseau hospitalier d'Anvers n'engage plus que des soignants vaccinés: “Un jeu politique”
Le syndicat chrétien ACV a fustigé vendredi la décision du Réseau hospitalier d'Anvers (ZNA) de ne plus engager que du personnel soignant vacciné contre le coronavirus, en qualifiant celle-ci de "jeu politique" et en affirmant regretter qu'elle n'ait pas été discutée en premier lieu au sein du comité d'entreprise.
www.7sur7.be
Eén op de zes arbeidskrachten in België heeft andere nationaliteit
In België heeft 16,9 procent van de arbeidskrachten een vreemde nationaliteit. Hun aandeel stijgt ten opzichte van het jaar 2012 toen het cijfer nog 15,4 procent bedroeg. Dat stelt dienstverlener Partena vast in een studie die vrijdag werd gepubliceerd.
HLN.be
Biden overweegt National Guard in te schakelen in overbevraagde havens
11:05 Om de flessenhals in de toevoerketen weg te werken overweegt de Amerikaanse president Joe Biden de National Guard op te vorderen. 'Wat je moet doen, is de schepen de haven binnenloodsen en ze lossen.'
www.tijd.be
Drame dans le sud de la France: un footballeur amateur meurt d’un arrêt cardiaque en plein match
Le 17 octobre dernier, un footballeur amateur de 41 ans a été victime d'un malaise cardiaque en plein match à Avignon dans le sud de la France, rapporte La Provence. Les joueurs et des sapeurs-pompiers ont tenté de le réanimer. En vain.
www.7sur7.be
André kreeg 25 jaar geleden borstkanker. “Als ik vertelde over mijn diagnose, kreeg ik als opmerking: ‘Ge zijt aan het zwanzen’”
“Als ik iemand vertelde dat ik borstkanker had, en die me fronsend aankeek, moest ik extra benadrukken dat ik wel degelijk als man ben geboren.” Een op de negen vrouwen in ons land krijgt ooit te horen dat ze borstkanker heeft, België is daarmee koploper in de wereld. Maar jaarlijks ontsnappen ook circa honderd mannen niet aan de diagnose. André Pauwels (64) verloor 25 jaar geleden zijn borst, in een tijd dat er over de ziekte maar weinig info voorhanden was. “De dames van de zelfhulpgroep hebben me ongelooflijk opgevangen.”
HLN.be
André kreeg 25 jaar geleden borstkanker. “Als ik vertelde over mijn diagnose, kreeg ik als opmerking ‘Ge zijt aan het zwanzen’”
“Als ik iemand vertelde dat ik borstkanker had, en die me fronsend aankeek, moest ik extra benadrukken dat ik wel degelijk als man ben geboren.” Een op de negen vrouwen in ons land krijgt ooit te horen dat ze borstkanker heeft, België is daarmee koploper in de wereld. Maar jaarlijks ontsnappen ook circa honderd mannen niet aan de diagnose. André Pauwels (64) verloor 25 jaar geleden zijn borst, in een tijd dat er over de ziekte maar weinig info voorhanden was. “De dames van de zelfhulpgroep hebben me ongelooflijk opgevangen.”
HLN.be
«Je t’aime»: Greg était sur le point de demander sa petite amie en mariage, Anna est décédée avant qu’il ne puisse lui poser la question…
Anna est décédée dans un terrible accident de la route. Son petit ami, qui souhaitait la demander en mariage, est dévasté.
Sudinfo.be
Max Verstappen va boycotter la série Netflix sur la Formule 1: “Ils inventent des rivalités qui n’existent pas”
Max Verstappen a annoncé sa volonté de ne plus participer à la suite de “Drive to Survive”, la série Netflix consacrée à la Formule 1. Le pilote néerlandais estime qu’elle ne correspond pas réellement à la réalité du paddock.
www.7sur7.be
Einar, un rappeur suédois de 19 ans, a été tué par balle dans la rue à Stockholm: il faisait l’objet de mesures de protection
Einar, un rappeur suédois de 19 ans très populaire dans le pays scandinave, a été tué par balle dans la nuit de jeudi à vendredi, ont annoncé les médias et la police suédoise, confrontée à une vague de règlements de comptes armés.
Sudinfo.be
Le concours de mangeurs de hot-dog tourne au drame à l’université: une étudiante de 20 ans est morte étouffée
Medelyn n’avait que 20 ans. Elle est décédée dans un tragique accident lors d’un concours de mangeurs de hot-dog à l’université.
Sudinfo.be
Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft daarvan kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
HLN.be
Glenn van Get Ready heeft nog steeds last van zijn hartstilstand: “Ik heb moeite met schrijven, lezen, andere talen en dingen onthouden”
Feest bij Get Ready! De in de jaren ‘90 erg populaire boyband bestaat 25 jaar en viert dat met een album: ‘Samen (25 jaar Get Ready!)’. En ze zien het helemaal zitten, al zal het met iéts minder danspasjes zijn dan vroeger. “Onze leeftijd begint ons wat parten te spelen. En dat lange thuiszitten vanwege corona heeft geen deugd ­gedaan”, vertelt Glenn De ­Gendt (47). Dat terwijl zijn bandleden thuiszitten destijds niet zo heel erg vonden. “Ik was in onze glorieperiode de enige van ons vier die graag op tournee ging. Andere culturen, lekker eten... Maar Koen, Jimmy en Jean-Marie bleven liever thuis.”
HLN.be
Construire ou rénover? 5 conseils pour éviter les vols sur chantier
Vous êtes actuellement en plein projet de construction ou de rénovation (importante)? Dans ce cas, il est fortement recommandé de sécuriser et d’assurer correctement votre chantier. Selon Fédérale Assurance, le montant moyen des dommages en cas de vol de chantier s’élèvent à environ 30.000 euros. De plus, depuis plusieurs années, les assureurs ont vu les vols de chauffe-eau, de chaudières et de nouvelles cuisines grimper en flèche. Les équipements et les outils de construction, en revanche, sont moins prisés. Alors, comment éviter un vol sur votre chantier? Le site de construction Livios vous donne quelques conseils.
www.7sur7.be
Een jaar thuis bij de kinderen: leve de liefdevolle verwaarlozing!
Door een jaar thuis bij haar kroost te blijven, dacht Margot C. Pol dat de kinderen gelukkiger zouden worden en dat zij zelf het moederschap leuker zou vinden. Nu vraagt ze zich af: voor wie was dit nu eigenlijk goed?
www.demorgen.be
Le Brabant wallon et Bruxelles les plus touchés par le covid: voici la situation dans votre commune (carte interactive)
C'est désormais officiel, la Belgique affronte une quatrième vague de coronavirus: le nombre de contaminations augmente fortement et le nombre de personnes à l'hôpital repasse au-dessus de 1000, un seuil qui n'avait plus été atteint depuis début juin.
Levif.be
Jonge Maaseik-spelers leren koken bij Ter Engelen
Volleybalclub Greenyard Maaseik is een samenwerking aangegaan met BuSo Ter Engelen. Zo kregen de jongste spelers van de Maaseikse A-ploeg woensdag al hun eerste kookles.
www.hbvl.be
Tien om te zien: lichtschakelaars die geen afbreuk doen aan je interieur
Lichtschakelaars: je kunt niet zonder, ook al zien ze er vaak niet uit en ontsieren ze je interieur zelfs een beetje. Maar wie een beetje zoekt, vindt al snel een ontwerp dat wel een meerwaarde biedt. Je kunt een knappe schakelaar uitspelen als blikvanger of een sober design laten opgaan in de ruimte. Dit zijn tien schakelaars die gezien mogen worden.
HLN.be
Samana Genenbos-Geneiken viert Dag van de Chronisch Zieken
Samana Genenbos-Geneiken vierde op dinsdag 19 oktober de Dag van de Chronische Zieken met als thema 'Eindelijk weer echt samen!' Hopelijk kan nu het normale leven stilaan weer opstarten.
www.hbvl.be
Coronavirus: l’ACV dénonce un «jeu politique» du réseau hospitalier d’Anvers, qui n’engage plus que des soignants vaccinés
Le syndicat chrétien ACV a fustigé, vendredi, la décision du réseau hospitalier d’Anvers (ZNA) de ne plus engager que du personnel soignant vacciné contre le coronavirus, en qualifiant celle-ci de «jeu politique» et en affirmant regretter qu’elle n’ait pas été discutée en premier lieu au sein du comité d’entreprise.
Sudinfo.be
Le concert Solidartistes au Forum au profit des enfants sinistrés de Liège
Treize artistes se réuniront en concert le mercredi 24 novembre prochain sur la scène du Forum de Liège pour venir en aide aux enfants des familles sinistrées cet été par les inondations. Benny B, Plastic Bertrand, Sandra Kim, Michael Jones ou encore Pierre Theunis font partie de la troupe qui se produira en concert pour la bonne cause.
Lameuse.be
Sereen eerbetoon aan vermiste Genkse Koreastrijder
Op donderdag 21 oktober 2021 zakten zo’n 30 familieleden, een afvaardiging van Defensie, de Oudstrijdersverenigingen en het Genkse stadsbestuur af naar de Stedelijke parkbegraafplaats van Genk. Dit jaar herdenken Defensie en het War Heritage Institute (WHI) de 70ste verjaardag van twee grote veldslagen in Korea waarbij Belgische troepen aanwezig waren. Bij deze herdenking ging de aandacht naar de 106 Belgische jongens uit het Vrijwilligerskorps die in Korea sneuvelden. Voor zover geweten, rusten nog 93 Vergeten Helden ten lande op een gemeentelijke begraafplaats. Onder deze vergeten helden zit één Genkenaar: Victor Marcel Tresinie.
www.hbvl.be
LIVE. Volg hier alle ontwikkelingen over het coronavirus
Volg de laatste ontwikkelingen over het coronavirus in binnen- en buitenland in onze liveblog.
www.gva.be
Alec Baldwin tue une personne sur un tournage de film: ce n’est pas le premier drame du genre
Alec Baldwin manipulait une arme sur le tournage du western Rust quand une balle est partie de façon accidentelle. La directrice de la photographie a été mortellement touchée. Le réalisateur du film est à l’hôpital dans un état grave. Ce n’est pas la première fois qu’un accident dramatique arrive sur un tournage de film.
www.7sur7.be
Alec Baldwin tue une personne sur un tournage de film: ce n’est pas le premier drame du genre
Alec Baldwin manipulait une arme sur le tournage du western Rust quand une balle est partie de façon accidentelle. La directrice de la photographie a été mortellement touchée. Le réalisateur du film est à l’hôpital dans un état grave. Ce n’est pas la première fois qu’un accident dramatique arrive sur un tournage de film.
www.7sur7.be
Workshop bij Don Bosco Helchteren
De leerlingen van 7BIH van Don Bosco Helchteren toonden hun onderwijskwaliteiten door een workshop vogelkastjes bouwen te verzorgen voor de jongens en meisjes van het vierde leerjaar van de Lakerberg.
www.hbvl.be
«Je n’ai rien à faire là-bas»: pourquoi Louane a refusé de participer à «Danse avec les stars» sur TF1?
Louane n’est manifestement pas encore prête à participer à «Danse avec les stars».
Sudinfo.be
Geslaagd herfstfeest bij Femma Rekem
Niets leuker dan het najaar: kleurrijke herfstbladeren, nieuwe decoratie in huis, de geur van kastanjes, kaneel en natuurlijk mag het jaarlijkse herfstfeest van Femma Rekem niet ontbreken. Het laatste feest vond plaats in 2019. De leden keken dan ook extra hard uit naar deze editie op 20 oktober 2021 in OC Kleinveld in Rekem.
www.hbvl.be
Mi-technologique, mi-humain : le hors-jeu 3D de la Jupiler Pro League sous la loupe
Explications de la nouvelle technologie 3D du hors-jeu avec la société liégeoise Deltacast, fournisseuse de la Pro League.
www.dhnet.be
82-jarige vrouw gewurgd, geslagen en verkracht, 23-jarige man aangehouden
Een 82-jarige vrouw is eind september aangevallen en verkracht tijdens een wandeling met haar hondje op Linkeroever. Ze verkeerde een tijdje in levensgevaar, maar is intussen aan de beterhand. Na onderzoek werd een 23-jarige man aangehouden voor poging moord en verkrachting.
www.hbvl.be
VN wil dat China toegang geeft tot beruchte regio waar Oeigoeren worden vastgehouden, China reageert woedend
Tientallen westerse landen hebben hun bezorgdheid uitgesproken over de mensenrechtensituatie in de Chinese regio Xinjiang. Peking wordt opgeroepen om internationale waarnemers ongehinderd toegang te geven tot dat noordwestelijke gebied, onder wie de hoge commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties en haar medewerkers. China reageerde woedend op dit verzoek.
HLN.be
Hoe beleggen tijdens stagflatie?
10:45 Als het stagflatiescenario werkelijkheid wordt, staan de markten woelige tijden te wachten. Hoe bescherm je je portefeuille als de inflatie fors oploopt maar de groei stokt?
www.tijd.be
Metejoor waagt kans in ‘Dancing with the stars’: “In augustus pas mijn ontslag gegeven”
Schoolmeester, zanger, en straks ook danser. Carrièreswitches zijn het handelsmerk van Metejoor (29). Na het succes van 1 op een miljoen dropt hij een nieuwe single én een album, en waagt hij zijn kans in Dancing with the stars. Het leven voor de klas is voltooid verleden tijd. “Hoe graag ik mijn collega’s en leerlingen ook zag, ik leef nu voor mijn muziek.”
1 h
www.hbvl.be
Okra en Samana houden quiznamiddag
Samen hebben de vrienden van Okra en Samana genoten van een heel gezellige quiznamiddag.
1 h
www.hbvl.be
Wiam: ‘In ‘De slimste mens’ heb ik niet gepraat over thema’s als woke. Ik ben niet altijd ‘de activiste’’
Op de benedenverdieping van het DPG-gebouw lacht Wiam zich, ook al zijn de gespreksonderwerpen niet altijd makkelijk, een interview bij elkaar. Het belangrijkste probleem dat van tafel moet: de uitspraak van haar uit het Arabisch afkomstige roepnaam.
1 h
www.demorgen.be
“Oh wat lekker! Fijn. Seks!” Holle Bolle Gijs lijkt het wel erg bont te maken in de Efteling, maar hij bedoelt het gelukkig niet zo
“Oh wat lekker! Fijn. Seks. Seks!” Het is niet meteen iets wat je uit de mond van de populaire ‘afvalvreter’ Holle Bolle Gijs in de Efteling verwacht. En hij bedoelt het voor de duidelijkheid ook helemaal niet zo. Maar toch is het exact wat een fervente Eftelingganger hoorde toen hij onlangs in het Nederlandse pretpark was. En hij is niet alleen. Omroep Brabant contacteerde meteen de parkwoordvoerder om een woordje uitleg.
1 h
HLN.be