Notre-Dame volgens hoofdarchitect nog altijd "in gevaar”

De Notre Dame-kathedraal in Parijs, die door de brand van 15 april zwaar geteisterd is, "blijft in de gevarenzone" door de kwetsbaarheid van de gewelven en het instortingsrisico van een steiger rond de spits. Dat heeft de hoofdarchitect van de site, Philippe Villeneuve, vandaag in Parijs gezegd.
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Duitse doelman pakt schandelijk rood met karatetrap waarmee ook Schumacher deed gruwelen
Schandalige overtreding in de Bundesliga. Met een ware karatetrap schopte Schalke-keeper Alexander Nübel tegenstander Mijat Gacinovic van Frankfurt...
HLN.be
Kat Kerkhofs wordt mama ... in nieuwe animatiefilm
Voorlopig hebben Kat Kerkhofs (31) en haar man, Rode Duivel Dries Mertens (32), nog geen plannen om aan kinderen te beginnen. Maar voor de nieuwe...
HLN.be
Une hospitalisation en chambre double peut coûter aussi cher qu'en individuelle
06:00 C’est le cas lorsque certains hôpitaux facturent des honoraires non remboursables ou des suppléments de confort, selon la Mutualité Chrétienne.
www.lecho.be
Exuberante ziekenhuisprijzen: de oorzaken én de oplossingen op een rij
Voor een nachtje in het ziekenhuis betaal je soms astronomische bedragen, en niet alleen als je voor een eenpersoonskamer kiest. Zelfs voor wie met meer mensen op een kamer ligt, kan de kost fors oplopen, zo illustreert de nieuwe ziekenhuisbarometer van CM. De pijnpunten, oorzaken en mogelijke oplossingen uitgelicht.
www.demorgen.be
1.500 zorgverleners ondersteunen wetsvoorstel voor uitbreiding abortuswet
Meer dan 1.500 zorgverleners zetten hun handtekening onder een petitie ter ondersteuning van het wetsvoorstel voor de uitbreiding van de abortuswet. De petitie, die integraal online staat te lezen, stelt dat dat de vraag niet is of we voor of tegen abortus zijn, wél of we vrouwen de keuze willen geven om op een vrije en geïnformeerde manier een beslissing te nemen. Het is onze taak hen hierin te ondersteunen. Zonder oordeel, ongeacht hun reden en zonder die op te delen in ‘goede’ of ‘slechte’ redenen, luidt het.
www.demorgen.be
Panamarenko zal voor altijd doen dromen van hoger
Henri Van Herwegen, beter bekend als kunstenaar Panamarenko, is zaterdagavond overleden op 79-jarige leeftijd. Hij was een van de grootste Belgische naoorlogse kunstenaars.
www.demorgen.be
Drugs­crimineel doet alsof hij omkwam door steken
Voor de tweede keer in enkele maanden tijd heeft de Antwerpse drugscrimineel Gabriel C., alias de ‘man met de lange vingers’, geprobeerd om zijn eigen dood in scène te zetten.
www.demorgen.be
“Regenzone trekt over de provincie, overal droog tegen de avond”
In de loop van maandag zal een regenzone onze provincie oversteken. Dat gebeurt op een atypische manier, namelijk van zuidoost naar noordwest.
www.hbvl.be
Man laat hond achter in auto voor snelle boodschap, maar beklaagt zich dat al snel
Een man uit China stond dinsdag met zijn mond vol tanden toen hij terugkwam van een snelle boodschap.
www.hbvl.be
Migrants en transit: nombre record d’arrestations en 2018
12.848 migrants en transit ont été arrêtés l’an dernier. Un chiffre record qui s’explique en partie par des efforts policiers plus soutenus.
www.lesoir.be
IVG: respectons le choix des femmes et leur droit à la santé!
Voici le texte de la pétition, déjà signée par plus de 1.500 professionnels de la santé, dont de nombreux infirmiers, sages-femmes et médecins, qui estiment que toutes les femmes ont droit, sans distinction, à l’avortement jusqu’à 18 semaines de gestation.
www.lesoir.be
Il y a un an, Charles Michel remettait sa démission au Roi
18 décembre 2018. Lâché par la N-VA et ne pouvant s’appuyer sur une majorité alternative au Parlement, le Premier ministre décidait de jeter l’éponge. Ceux qui étaient aux premières loges racontent.
www.lesoir.be
Elodie héberge jusqu’à 18 migrants chez elle par jour: la Nandrinoise âgée de 30 ans a déjà offert plus de 2.000 nuitées aux personnes exilées
Il y a plusieurs mois, Elodie s’est lancée dans une aventure solidaire. Elle a commencé à héberger des dizaines de migrants chaque semaine. Aujourd’hui, elle en accueille jusqu’à 18 chez elle par jour à Nandrin.
Sudinfo.be
Zelfde ingreep in zelfde ziekenhuiskamer, maar 27 keer duurder
Voor dezelfde operatie met verblijf in een tweepersoonskamer betaal je in het ene ziekenhuis 2.763 euro, in het andere 103 euro. Een nieuwe studie van de Christelijke Mutualiteit (CM) toont hoe sommige ziekenhuizen wel erg creatief zijn om voldoende inkomsten binnen te halen. ‘Dit is onwettig.’
www.demorgen.be
Brusselse raadkamer buigt zich over aanhouding van Puigdemont, Comin en Puig
De Brusselse raadkamer buigt zich maandag over de Europese aanhoudingsbevelen (EAB) die Spanje uitvaardigde tegen de voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont en tegen twee voormalige Catalaanse ministers, Toni Comin en Lluis Puig.
De Standaard
Beke onder vuur wegens besparingen in preventieve gezondheidszorg: ook Zelfmoordlijn krijgt minder geld
Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) snoeit in de subsidies voor partnerorganisaties die werken rond preventief gezondheidsbeleid. Dat blijkt...
HLN.be
Met listeria besmet vlees op nippertje door FAVV-inspecteur uit voedselketen gehaald
Een inspecteur van het Federaal Voedselagentschap FAVV heeft in 2017 een voedselramp vermeden. Dat blijkt uit gelekte Spaanse documenten, zo...
1 h
HLN.be
Beke snijdt in preventieve gezondheidszorg: Zelfmoordlijn en Sensoa krijgen minder subsidie
Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) snoeit in de subsidies voor partnerorganisaties die werken rond preventief gezondheidsbeleid.
1 h
Knack.be
Bestuurder dodelijk vluchtmisdrijf in Vorselaar deelde foto van autoschade nog op Snapchat
Op een paar honderd meter van zijn huis werd de 16-jarige Ian Goormans uit Vorselaar zaterdagochtend op zijn fiets aangereden. Een 21-jarige bestuurder uit Grobbendonk was onder invloed van drank en drugs en pleegde vluchtmisdrijf. Hij verklaarde later dat hij “iets” gevoeld had, maar niet wist wat. Net na de aanrijding plaatste de man nog een foto van zijn zwaar beschadigde auto op Snapchat. De ouders van Ian reageren met een emotionele brief op het drama en wijzen ook op de gevaarlijke verkeerssituatie.
1 h
www.gva.be
Onze kunstkenner neemt afscheid van Panamarenko: “Vaarwel listige vogel, vlieg nu maar”
Op een zucht van zijn tachtigste verjaardag is Panamarenko zaterdagavond thuis in Michelbeke overleden. Met zijn poëtische vliegtuigen die net niet de lucht in gingen, was hij een van de meest bevlogen naoorlogse Belgische kunstenaars, maar ook een listige speelvogel die galeriehouders, kunstliefhebbers en het grote publiek graag op het verkeerde been zette.
1 h
www.gva.be
Dezelfde ingreep, in dezelfde kamer, maar 50 procent duurder: ziekenhuisbarometer wijst op grote prijsverschillen
De prijs van een ingreep verschilt naargelang het ziekenhuis dat je kiest. Zo betaal je in het ene ziekenhuis in Antwerpen bijna 50 procent meer voor dezelfde ingreep in eenzelfde type kamer (zie kader). Grote boosdoeners zijn de ereloonsupplementen die voor het zoveelste jaar op rij zijn gestegen. Dat blijkt uit de vijftiende Ziekenhuisbarometer van de Christelijke Mutualiteit (CM).
1 h
www.gva.be
Schotenaar is spil in vleesschandaal: besmet vlees op nippertje uit voedselketen gehaald
Een inspecteur van het Federaal Voedselagentschap FAVV heeft in 2017 een voedselramp vermeden, zo blijkt uit gelekte Spaanse documenten. Hij ontdekte de levensgevaarlijke listeriabacterie in 3,4 ton Spaans vlees. Dat kwam van een fabriek geleid door Johannes Fasen (69) uit Schoten. Hij is de spilfiguur in een Europees paardenvleesschandaal.
1 h
www.gva.be
N-VA schuift de hele week mee aan onderhandelingstafel: informateurs brengen De Wever en Magnette samen
Is er dan toch nog hoop voor paars-geel? Zaterdag zaten PS-voorzitter Paul Magnette en N-VA-voorzitter Bart De Wever op vraag van de informateurs opnieuw samen na de harde aanvallen van vorige week.
1 h
www.gva.be
Puigdemont vandaag voor Brusselse rechter
Na een eerdere passage voor een Brusselse onderzoeksrechter moet de Catalaanse ex-premier Carles Puigdemont (56) maandagochtend voor het eerst voor een raadkamer verschijnen in ons land. Spanje vraagt al maanden zijn uitlevering om Puigdemont te berechten voor vermeende opruiing, aanzetten tot rebellie en misbruik van overheidsgeld. Aanleiding is het referendum dat hij organiseerde over de onafhankelijkheid van Catalonië.
1 h
www.gva.be
Barista Didi Sas maalt zijn bonen al fietsend: mobiele koffiebar vanaf april op Operaplein
Didi Sas (38) noemt zichzelf de Smiling Barista. Omdat hij eerlijke koffie verkoopt, mét een vleugje humor. Vanaf april staat hij elke woensdag en donderdag op het Operaplein met de Velopresso, de allereerste duurzame mobiele koffiebar in België.
1 h
www.gva.be
Alligator steekt de straat over in Montreal
Wie gisterenmiddag een alligator de straat zag oversteken in de Canadese stad Montreal, heeft het écht goed gezien. De politie bevestigt dat er een...
1 h
HLN.be
Schadevergoeding van 9 miljoen dollar voor Canadees koppel na fietsongeluk in VS
Een Amerikaanse jury heeft ruim 9 miljoen dollar (8 miljoen euro) schadevergoeding toegekend aan een Canadese man en vrouw uit Vancouver, die drie...
2 h
HLN.be
Tientallen gewonden bij gewelddadig protest tegen burgerschapswet in New Delhi
Bij gewelddadige protesten tegen een nieuwe burgerschapswet zijn in de Indiase hoofdstad New Delhi tientallen gewonden gevallen. Persagentschap Reuters spreekt zelfs van meer dan honderd gewonden die door ziekenhuizen moesten worden verzorgd.
2 h
De Standaard
Emmanuel Dennis scoort net zoals Luis Suárez een week eerder: “Dit zat continu in mijn hoofd”
Het hakje van Luis Suárez tegen Mallorca was van een andere planeet, dat van ­Dennis tegen KV Mechelen weergaloos: “Sinds die goal van Suárez zat...
2 h
HLN.be
Tientallen gewonden bij protesten tegen burgerschapswet in New Delhi
Bij gewelddadige protesten tegen de nieuwe burgerschapswet zijn in het Indiase New Delhi tientallen gewonden gevallen. Duizenden mensen waren...
2 h
HLN.be
N-VA en PS praten hele week met elkaar: informateurs schakelen versnelling hoger
Het is informateurs Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez menens om N-VA en PS samen te brengen. Of het zal leiden tot de reanimatie van paars-geel, dan wel het definitieve einde, valt af te wachten. Sowieso schakelen de informateurs een versnelling hoger: de hele week willen ze N-VA en PS rond de tafel brengen, aangevuld met andere partijen.
3 h
www.nieuwsblad.be
Dader deelde foto van schade, terwijl Ian (16) dood in gracht lag: “Door hem zitten we in een nachtmerrie”
Jonas F. (21) had geen geldig rijbewijs, had stevig gedronken én drugs gebruikt toen hij vrijdagnacht in Vorselaar Ian Goormans (16) van de fiets reed. De ochtend na zijn vlucht postte hij nog een foto online van de beschadigde auto. Zondagavond werd hij officieel aangehouden. “Hij kan niet zwaar genoeg gestraft worden”, reageren de ouders van Ian.
3 h
www.nieuwsblad.be
Een jaar wachten op eerste steen: wie wil (ver)bouwen moet geduld hebben
Door de lage woonrente, het afschaffen van de woonbonus en de schrik voor de almaar strengere en duurdere energiemaatregelen puilen de orderboekjes van aannemers uit. Bij meer één op de tien moet je al negen maanden wachten om aan je droomhuis te kunnen beginnen. “Een jaar wachten is geen uitzondering meer”, klinkt het ook bij de Orde van Architecten.
3 h
www.nieuwsblad.be
Dezelfde ingreep, hetzelfde kamertype en toch 27 keer duurder: verschillen tussen ziekenhuizen erg groot
De ereloonsupplementen in ziekenhuizen zijn in 2018 voor het zoveelste jaar op rij gestegen. Gemiddeld betaal je in een eenpersoonskamer zes keer meer dan in een kamer voor twee of meer. Toch moet je ook in meerpersoonskamers uitkijken: bijbetalen voor de tv of koelkast in de kamer is geen uitzondering meer.
3 h
www.nieuwsblad.be
Laatste finaleweek ‘De slimste mens ter wereld’ begint met zes ijzersterke kandidaten, en sandwiches met garnaalsalade
Wordt het de nerdy allesweter, het ex-jurylid of toch eindelijk weer een vrouw? Eén ding is zeker: wanneer Erik Van Looy (57) straks “’t Is gebeurd” zegt, mag sowieso een verdiende winnaar zich een jaar lang ‘De slimste mens ter wereld’ noemen. Met zes straffe kandidaten belooft de laatste week van de Vier-quiz vuurwerk. Het verdict valt pas donderdag, maar we gooien de finalisten nu al in de weegschaal.
3 h
www.nieuwsblad.be
Kritiek op minister Beke: zelfs de Zelfmoordlijn krijgt minder geld
In de besparingen zou de preventieve gezondheidszorg niet getroffen worden, beloofde minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) eerder. Toch bespaart Beke vanaf 1 januari juist daar. “Terwijl elke geïnvesteerde euro in preventie toch terugverdiend wordt in de sociale zekerheid”, zegt Vlaams Parlementslid Maxim Veys (SP.A).
3 h
www.nieuwsblad.be
Tom Dewispelaere mag samen met partner acteren in ‘Over water 2’
Ze vormen al jaren een koppel en hebben samen twee zonen. En straks zien we Tom Dewispelaere (43) en Tiny Bertels (46) ook naast elkaar acteren in het langverwachte tweede seizoen van Over water. Bertels is namelijk een van de nieuwe namen in de serie van Tom Lenaerts.
3 h
www.nieuwsblad.be
Besmet vlees op nippertje uit voedselketen gehaald: inspecteur Voedselagentschap kon voedselramp net vermijden
Een inspecteur van het Federaal Voedselagentschap FAVV heeft in 2017 een voedselramp vermeden, zo blijkt uit gelekte Spaanse documenten. Hij ontdekte de levensgevaarlijke listeriabacterie in 3,4 ton Spaans vlees. Dat kwam van een fabriek geleid door Johannes Fasen (69) uit Schoten. Hij is de spilfiguur in een Europees paardenvleesschandaal.
3 h
www.nieuwsblad.be
Puigdemont verschijnt vandaag voor Brusselse rechter
Na een eerdere passage voor een Brusselse onderzoeksrechter moet de Catalaanse ex-premier Carles Puigdemont (56) maandagochtend voor het eerst voor een raadkamer verschijnen in ons land. Spanje vraagt al maanden zijn uitlevering om Puigdemont te berechten voor vermeende opruiing, aanzetten tot rebellie en misbruik van overheidsgeld. Aanleiding is het referendum dat hij organiseerde over de onafhankelijkheid van Catalonië.
3 h
www.nieuwsblad.be
Goedkoper, efficiënter en dodelijker: “slimme” en autonome wapens zijn aan snelle opmars bezig
Turkije wordt het eerste land ter wereld dat drones zal bezitten die gewapend met een mitrailleur rondvliegen. Maar ze zijn lang niet de enige. Militaire grootmachten als de Verenigde Staten, Rusland en China pompen nu al miljarden in de ontwikkeling van ‘killer robots’. Het zijn drones, tanks, vliegtuigen en duikboten die één ding gemeen hebben: ze kunnen hun – dodelijke – missies uitvoeren zonder dat er nog een mens tussenkomt.
3 h
www.nieuwsblad.be
“Bpost houdt knuffels en BBQ-saus”
De nonkel van Nio en Kailo stuurde twee knuffels op vanuit ‘Down Under’. Maar er ging wat mis. “Ik krijg die knuffels niet, maar wél vragen naar de inhoud en de waarde van het pakje”, zegt de 63-jarige oma Margit Stockburger (Maasmechelen).
3 h
www.hbvl.be
Belg stuurt jaarlijkstwintig pakjes rond
We bestellen nu drie keer meer pakjes dan tien jaar geleden. Geen wonder dus dat het aantal klachten toeneemt. Vooral bij bestellingen in het verre buitenland, neemt de kans op een foutje in het leveringsproces sterk toe.
3 h
www.hbvl.be
“In de winter heb je extra vitamine D nodig”
Dr. Marleen Finoulst checkt met haar team wat waar en niet waar is.
3 h
www.hbvl.be
Johnson weigert nieuw Schots referendum
3 h
www.hbvl.be
Puigdemont vandaag voor Brusselse rechter
3 h
www.hbvl.be
Rousseau mag voorzitterschap en Vlaams Parlement wél combineren
3 h
www.hbvl.be
Jamaica heeft de mooiste, België snel uitgeschakeld
3 h
www.hbvl.be
Maaseik B overleeft dip in tweede set
3 h
www.hbvl.be