Protest tegen fusie leidt tot nieuwe partij in Tongeren en Borgloon: “Systeem van binnenuit veranderen”
De nieuwe partij Burgers Eerst, ontstaan vanuit onvrede over de fusie van Tongeren met Borgloon, stapt op 13 oktober naar de kiezer. “Wij willen eerst luisteren naar de noden en bekommernissen van het volk, waarmee we dan aan de slag gaan.”
www.hbvl.be
Euro 2024 : une liste élargie à 26 joueurs ? Plusieurs sélectionneurs pousseraient l’UEFA à sélectionner trois joueurs supplémentaires
L’instance se donnerait deux semaines pour statuer sur la possibilité. ...
www.dhnet.be
La purge se poursuit en Russie: plusieurs journalistes de médias indépendants arrêtés, l'un d'eux raconte son calvaire
Cinq journalistes travaillant pour des médias indépendants ont été arrêtés mercredi soir et jeudi en Russie, où la répression visant toute contestation du pouvoir bat son plein. ...
www.lalibre.be
Losgeslagen beer die vijf mensen verwondde in stad in Slovakije opgespoord en neergeschoten
Een bruine beer die recent vijf mensen verwondde in een Slowaakse stad, is doodgeschoten. Het stadsbestuur besloot dat het dier afgemaakt moest worden na zijn avontuur in de stad.
HLN.be
LIVEBLOG RONDE VAN VLAANDEREN VROUWEN. Lotte Kopecky houdt straks persconferentie naar aanloop Ronde
Zondag vindt de 21ste Ronde van Vlaanderen voor vrouwen plaats. Lotte Kopecky wist vorig jaar voor de tweede keer op rij de Ronde te winnen. Straks houdt ze een persconferentie. Volg al het nieuws rond de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen in de liveblog.
HLN.be
Frankrijk gaat meisje aanklagen nadat schooldirecteur door haar valse beschuldigingen met de dood werd bedreigd
De directeur van een Parijse middelbare school gaat vervroegd met pensioen na ernstige doodsbedreigingen. Hij zou een moslimmeisje een klap in het gezicht hebben gegeven omdat ze haar hoofddoek weigerde af te nemen op school. De overheid gaat het meisje nu aanklagen omdat de aantijgingen vals zijn. Ze is geschorst op school in afwachting van een definitieve beslissing.
www.hbvl.be
Assises du Hainaut : l’avocat général a requis une peine minimale de 18 ans de réclusion criminelle contre Pascal Goemaere, coupable d’un meurtre
La défense, assurée par Me Jean-Philippe Rivière, a plaidé des circonstances atténuantes. L’avocat a comparé son client à une cocotte-minute sur le feu. ...
www.dhnet.be
Daar is het zomeruur weer: wat betekent dat juist en wanneer schakelen we over?
Twee keer per jaar verzetten we de klok. In het najaar een uur achteruit, in het voorjaar een uur vooruit. Wanneer gaat de zomertijd in 2024 in? Waarom gaat de klok eigenlijk een uur vooruit? Wat levert het ons op? En wat doet de rest van de wereld?
HLN.be
De rekening van je leven: je eicellen laten invriezen of niet? Prof beantwoordt alle praktische vragen
Je kansen om kinderen te krijgen ‘bewaren’ door je eitjes in te vriezen: ‘social freezing’ heet dat. Zangeres Natalia (43) maakte ooit gebruik van de techniek op aanraden van een vriendin, onthulde ze. Hoe werkt het? Wat is de prijs? En zijn er risico’s aan verbonden? Prof. Diane De Neubourg beantwoordt alle praktische vragen. “Er zijn vrouwen van 38 jaar oud die nog een flinke portie gezonde eitjes hebben. Evengoed zijn er vrouwen van 33 die er minder goed voor staan.”
HLN.be
Wanneer gaat Lionel Messi (36) met pensioen? Argentijn heeft er duidelijk idee over
Als het van Lionel Messi (36) afhangt, kunnen de voetbalfans nog wel een tijdje van zijn talent genieten. In een podcast van de Saudische mediagroep MBC zegt de Argentijse wereldkampioen dat hij pas met pensioen zal gaan als hij voelt dat hij z’n ploegen niets meer kan bijbrengen.
HLN.be
La Chine supprime ses surtaxes contre le vin australien sur fond de dégel diplomatique
La Chine a annoncé jeudi lever les surtaxes qui visaient depuis 2020 le vin en provenance d'Australie, imposées dans un contexte de tensions diplomatiques entre ces deux proches partenaires commerciaux. ...
www.lalibre.be
Bewoners blussen zelf tractorbrand in Meeuwen
Op de Weg naar Ellikom in Meeuwen is woensdag rond 16.10 uur een tractor met aanhangwagen in brand gevlogen. Op de aanhangwagen stond ook een kleine bulldozer. De bewoners konden het vuur zelf blussen. De brandweer Oost-Limburg moest enkel nog nablussen. De schade is beperkt gebleven en het vuur is niet overgeslagen op de woning. 
www.hbvl.be
Voici le programme complet et tous les qualifiés pour l’Euro 2024
Suite à la qualification de la Géorgie, l’Ukraine et la Pologne au prochain Championnat d’Europe de football, le calendrier de l’Euro est désormais complété. ...
www.dhnet.be
Winkeldief giet twee potten tabak in zijn zakken, maar wordt betrapt
De Carrefour op de Luikersteenweg heeft woensdag rond 16 uur een winkeldief over de vloer gekregen. De man maakte twee potten tabak open en goot de tabak in zijn zakken. Hij probeerde ook een fles jenever mee te nemen, maar werd betrapt door het winkelpersoneel, die de politie verwittigden. De winkeldief zal in snelrecht worden gedagvaard. 
www.hbvl.be
Novak Djokovic se sépare de Goran Ivanisevic après 12 titres en Grand Chelem: si ce n’est pas la fin d’une ère, c’est la fin d’un cycle
Après six années de collaboration, le Serbe se sépare de son entraîneur Goran Ivanisevic. ...
www.lalibre.be
Hof van beroep veegt publicatieverbod Conner Rousseau alsnog van tafel
10:16 Het verbod om informatie te publiceren uit het proces-verbaal dat vorig jaar opgesteld werd tegen voormalig Vooruit-voorzitter Conner Rousseau was niet gerechtvaardigd, oordeelt het Gentse hof van ber...
www.tijd.be
LIVEBLOG RONDE VAN VLAANDEREN. Pedersen en Girmay geven verstek voor verkenning met hun ploeg
Daags na een bewogen Dwars door Vlaanderen gaat de blik volledig op dé hoogmis van het voorjaar: de Ronde van Vlaanderen. Wout van Aert zal al zeker niet van de partij zijn, wat met de andere favorieten? Vanaf vandaag gaan er ook al enkele ploegen verkennen. Volg al het nieuws en alle interviews in aanloop naar de Ronde op de voet via onderstaande liveblog.
HLN.be
40.000 fans rassemblés à Times Square pour un concert surprise de Shakira
La chanteuse colombienne Shakira a surpris ses fans avec un concert gratuit à New York. La star avait annoncé ce show inédit sur Instagram quelques heures auparavant. Au total, pas moins de 40.000 fans se sont précipités sur Times Square pour assister à son grand retour.
www.7sur7.be
Bestuurder (78) lichtgewond nadat hij tegen twee auto’s en gevels botst in Rekem
Woensdag is een bestuurder rond 15.50 uur afgeweken van zijn rijbaan op de Steenweg in Rekem. Hij botste tegen twee geparkeerde voertuigen en de gevels van twee woningen. De man (78) raakte lichtgewond. 
www.hbvl.be
Onwaarschijnlijke vriendschap tussen hond Peggy en ekster Molly ruw verstoord door inbeslagname: “We zijn er kapot van”
Een koppel uit de Australische deelstaat Queensland is naar eigen zeggen diepbedroefd door de inbeslagname van ‘hun’ ekster Molly door de dienst Parken en Wilde dieren. De twee zouden de vogel, die al ruim drie jaar dikke maatjes was met hun staffordshire-bulterriër Peggy, onrechtmatig hebben gehouden.
HLN.be
Natalia doneerde ingevroren eicellen: “Beste daad van mijn leven”
Natalia heeft enkele jaren geleden een aantal eicellen laten invriezen, die ze inmiddels gedoneerd heeft. Dat vertelde de 43-jarige zangeres woensdag op Radio 2.
www.hbvl.be
Le baromètre de l’Euro (1/2) : l’Angleterre, le Portugal et la France ne brillent pas mais les favoris ne s’inquiètent pas
Où en sont les trois principaux prétendants au sacre final avant le début du tournoi ? État des lieux. ...
www.dhnet.be
Les robots militaires peuvent-ils changer le cours de la guerre en Ukraine? "Nous sommes au début d’un cycle"
Les robots “seront bientôt sur le champ de bataille” ukrainien, promet Kiev. Une annonce à nuancer car l’utilisation de tels engins au cœur des combats reste un défi. ...
www.lalibre.be
Twee jaar cel voor ‘kleuterschopper’ die vrouw en twee kinderen mishandelde
J.M. (28) uit Ham is veroordeeld tot een nieuwe voorwaardelijke celstraf van twee jaar voor het verwonden van zijn ex-partner en zijn twee jonge kinderen. Ondanks een eerdere voorwaardelijke straf ging hij in 2022 weer over de schreef.
www.hbvl.be
Le dépit de Jasper Stuyven: “Mon printemps se termine en un clin d’œil”
Jasper Stuyven a été opéré avec succès à l’hôpital d’Herentals de sa fracture de la clavicule encourue mercredi lors de la lourde chute survenue dans À Travers la Flandre, a confirmé le coureur de Lidl-Trek jeudi sur Instagram.
www.7sur7.be
Woonkrediet herzien wordt binnenkort goedkoper
Banken zullen klanten in veel gevallen geen herbeleggingsvergoedingen meer kunnen aanrekenen als zij hun woonkrediet willen herfinancieren. De federale regering wil nog voor het einde van de legislatuur maatregelen nemen om de kosten te drukken. Dat schrijven ‘De Tijd’ en ‘L’Echo’.
HLN.be
La cour d’appel de Gand annule l’interdiction de publication du procès-verbal de Conner Rousseau
La cour d’appel de Gand a jugé jeudi qu’il n’était pas justifié d’interdire la publication des informations contenues dans le procès-verbal dressé contre l’ancien président de Vooruit, Conner Rousseau.
www.7sur7.be
La majorité secouée en FWB: après Ecolo, le PS veut aussi faire marche arrière sur la réforme du décret Paysage
Après Ecolo, c'est le PS qui insiste pour faire marche arrière sur la réforme du décret Paysage, après l'avoir pourtant validée en 2021 avec la majorité PS-MR-Ecolo. ...
www.lalibre.be
Commissariat de proximité pour Chièvres et Brugelette: un premier pas est fait
Le conseil de police a validé, par une très courte majorité, l'option d'un nouveau commissariat. Un vote qui s'est fait en l'absence des représentants de Jurbise ...
www.dhnet.be
Une camionnette entre en collision avec un camion sur l’autoroute E 25, accident sur la N 4
Ce jeudi matin, la zone de secours Luxembourg est intervenue à la suite de deux accidents de la circulation. ...
www.dhnet.be
Les Belges ne passent en moyenne « que » 1,5 heure par jour sur les médias sociaux : combien cela vous coûte-t-il ?
En moyenne, les gens passent 2 heures et 23 minutes par jour sur les médias sociaux. Contrairement à ce que vous pourriez penser, la moyenne belge se situe en dessous de la moyenne mondiale et s’élève à 1 heure et 35 minutes. Il s’agit néanmoins d’un chiffre assez élevé, qui implique également une forte consommation de données. Independer.be explique comment un abonnement mobile adéquat peut vous aider à éviter des dépenses excessives.
www.7sur7.be
EXCLUSIEF. Onze journalist blikt samen met astronaut Raphaël Liégeois terug op zijn eerste jaar in het Europees Astronautencentrum
Met de voorstelling van de nieuwe lichting beroepsastronauten in 2022 schreef het Europees Ruimteagentschap (ESA) meteen ook een stukje Belgische ruimtevaartgeschiedenis. Na Dirk Frimout en Frank De Winne kreeg ons land er een derde astronaut bij: Raphaël Liégeois (36). Nu zijn basisopleiding op haar einde loopt, blikt onze wetenschapsjournalist Martijn Peters samen met hem terug op zijn eerste jaar aan de astronautenacademie van ESA.
HLN.be
‘Nationalisten beweren dat een staat een natuurlijke toestand kent: één volk, één taal, één religie. Die onzin leidt alleen tot oorlog’
www.demorgen.be
“Gokkers sturen bedreigingen over mijn kinderen“: hoe de gretigheid waarmee de NBA de gokindustrie omarmt zich begint te wreken
De gretigheid waarmee de NBA de gokgiganten omarmt, dreigt voor problemen te zorgen. Er loopt een onderzoek naar een speler van de Toronto Raptors, die in het slechtste geval geld ingezet zou hebben op zijn eigen wedstrijden. En steeds meer coaches en spelers klagen over bedreigingen van gokkers.
www.hbvl.be
Werken prins Harry en Meghan Markle aan een tweede boek? “Hij zou daarmee de relatie met zijn broer kunnen ontdooien”
Een jaar na de release van zijn explosieve memoires ‘Spare’, overwegen prins Harry (39) en Meghan Markle (42) naar verluidt de mogelijkheid van een tweede boek met een meer verzoenende toon. Dat bevestigt koninklijk expert Tom Quinn aan ‘The Mirror’.
HLN.be
“Waarom wordt Van Aert jaar na jaar gekraakt in zijn voorjaarstijd? Hoeveel kan een mens hebben?”
Een zware val in de afdaling richting Kanarieberg in Dwars door Vlaanderen trok een streep door de Ronde- en Roubaix-ambities van Wout van Aert. Maar ook door die van onder meer Jasper Stuyven. Niet voor het eerst dit voorjaar zien we renners ten val komen. De sensatiezucht van organisatoren ergert Michel Wuyts. “Dat het eruit moet, die onaanvaardbare passages en afdalingen, dringt onvoldoende door. Vijf valpartijen per koers zijn een schandalig hoog gemiddelde.” En daarvoor kijkt hij ook richting wielerbonden.
HLN.be
Retour de la Chasse aux Napoléon au Dernier QG
Du 30 mars au 1er avril, le Dernier QG de Napoléon organise sa chasse aux œufs avec un jeu de pistes pour les enfants de 3 à 10 ans. ...
www.dhnet.be
“Het is een regelrechte ramp”: hoelang zal de revalidatie van Wout van Aert duren? En wat met de Giro en de Olympische Spelen?
De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix komen al zeker te vroeg voor Wout van Aert (29) na zijn zware val in Dwars Door Vlaanderen. Hoelang zal zijn revalidatie duren? Wat met de Ronde van Italië en de Olympische Spelen? “Deze impact zie je normaal enkel bij zware verkeersongevallen”, zegt Kris Van der Mieren, sportarts bij de Belgische wielerbond.
www.gva.be
Propos racistes de Conner Rousseau: la cour d'appel de Gand annule l'interdiction de publication du PV
La cour d'appel de Gand a jugé jeudi qu'il n'était pas justifié d'interdire la publication des informations contenues dans le procès-verbal dressé contre l'ancien président de Vooruit, Conner Rousseau. ...
www.dhnet.be
"Pas de Plan de mobilité de Charleroi Métropole sans RN54", dit Thuin, qui rend un avis négatif
Le conseil communal de Thuin s’est longuement penché mardi soir sur le Plan de mobilité de Charleroi Métropole. Le débat a notamment mis en évidence la question de la finalisation de la RN54, réclamée par les citoyens et autorités des communes du Sud-Hainaut. ...
www.dhnet.be
Vladimir Poutine assure n’avoir aucune intention d’attaquer l’OTAN: “C’est complètement absurde”
Le président russe Vladimir Poutine a assuré qu’il n’avait aucune intention d’attaquer l’OTAN, l’alliance politique et militaire des pays d’Amérique du Nord et d’Europe. En revanche, les F-16 fournis par l’Occident à l’Ukraine seront abattus, a-t-il promis.
www.7sur7.be
Vladimir Poutine assure n’avoir aucune intention d’attaquer l’OTAN: “C’est complètement absurde”
Le président russe Vladimir Poutine a assuré qu’il n’avait aucune intention d’attaquer l’OTAN, l’alliance politique et militaire des pays d’Amérique du Nord et d’Europe. En revanche, les F-16 fournis par l’Occident à l’Ukraine seront abattus, a-t-il promis.
www.7sur7.be
Robbe Ponseele verlaat Lindemans Aalst voor nationale ploeg en mist drie belangrijke duels: “Maar in de slotmatch tegen Leuven ben ik er weer bij”
Lindemans Aalst gaat vrijdagavond in Schotte het laatste deel van de play-offs in met een thuismatch tegen Maaseik. In de laatste vier duels van het seizoen hopen de Ajuinen nog over Volley Haasrode Leuven naar de derde plaats te springen.
www.hbvl.be
Propos racistes de Conner Rousseau: la cour d'appel de Gand annule l'interdiction de publication du PV
La cour d'appel de Gand a jugé jeudi qu'il n'était pas justifié d'interdire la publication des informations contenues dans le procès-verbal dressé contre l'ancien président de Vooruit, Conner Rousseau. ...
www.lalibre.be
Projet d'usine à tarmac à Assesse: une épée de Damoclès au-dessus de la tête de la commune
Un point sensible, finalement retiré, a suscité un long débat. La majorité Acor + et Écolo s’est fissurée ...
1 h
www.dhnet.be
Après la demande d’une réorganisation judiciaire, Mithra décolle en Bourse
La biotech souhaite parvenir à un accord à l’amiable avec ses créanciers et restructurer la dette d’une de ses filiales. ...
1 h
www.lalibre.be
Mithra demande l'ouverture d'une procédure de réorganisation judiciaire
Elle veut obtenir un "accord à l'amiable avec ses créanciers" et restructurer la dette de Novalon SA ...
1 h
www.dhnet.be
ATP Miami: Daniil Medvedev écarte Nicolas Jarry et rejoint Jannik Sinner en demi-finale
Daniil Medvedev s'est qualifié pour les demi-finales du tournoi de tennis ATP Masters 1000 de Miami, épreuve sur surface dure dotée de 8.995.555 dollars, grâce à sa victoire contre Nicolas Jarry en quarts de finale mercredi aux États-Unis. ...
1 h
www.dhnet.be