Onweer vernielt feesttent Hutsepop

Een onweer met hagel, wind en veel regen trok dinsdagavond over Retie. In het gemeentepark in de Boesdijkhofstraat veroorzaakte dat een scheur in de feesttent die er stond opgesteld voor het jaarlijkse festival Hutsepop.


Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Exitpoll: centrumlinkse Blauw-Wit nipt grootste in Israël voor Likud-partij premier Netanyahu
Aangepaste prognoses van drie televisiestations in Israël geven een lichte voorsprong voor het blok rond Blauw-Wit van Benny Gantz. De aanhang voor...
HLN.be
Jongen van 14 sterft na aanrijding op weg naar school
www.hbvl.be
Limburg eerste provincie die Europees gaat spelen
De provincie start een samenwerking met het Vlaams-Europees verbindingsagentschap (Vleva) om Europa dichter bij de Limburger te brengen. Riemstenaar Jan Noelmans gaat als liaison-officer op zoek naar Europese subsidies voor Limburgse projecten en moet Limburg promoten in Europese netwerken.
www.hbvl.be
Parket in beroep tegen enkelband voor Kucam
www.hbvl.be
Nieuwe patstelling in Israël
JeruzalemDe eerste exitpolls van de vervroegde verkiezingen in Israël hebben geen duidelijke winnaar opgeleverd. Media spreken van dramatische patstelling.
www.hbvl.be
“Het middenveld staat onder druk, maar ik laat ons niet terugdringen”
Ze heeft naar eigen zeggen haar droomjob beet en we zijn geneigd om dat zonder een zweem van twijfel te geloven, gezien het vuur en de passie waarmee ze haar missie verdedigt. Maak kennis met Els Hertogen (39) uit Hasselt, de nieuwbakken directeur van 11.11.11 - en dat zal u geweten hebben. Want Els wil een scherpe boodschap van solidariteit uitdragen, ook al is dat niet evident in tijden waarin polarisatie ons om de oren slaat.
www.hbvl.be
Be-Mine PIT opent pas eind 2022
Be-Mine PIT in Beringen zal pas eind 2022 de deuren kunnen openen, een jaar later dan gepland. Het mijnbelevingscentrum moet een attractie worden met internationale aantrekkingskracht. Volgens gedeputeerde van Toerisme Igor Philtjens (Open Vld) is de vertraging vooral te wijten aan de omslachtige procedure.
www.hbvl.be
Infrabel vraagt plots schadevergoeding NMBS voor treinramp
www.hbvl.be
“Het gaat lukken. Dat is zó overweldigend”
De teller staat al op meer dan 851.000. Allemaal mensen die via sms 2 euro hebben gedoneerd voor kleine Pia. De 1,9 miljoen euro die nodig zijn voor het levensreddende prikje tegen Pia’s zeldzame spierziekte, komen in zicht. “We zijn in twee dagen tijd van pure wanhoop naar échte hoop gegaan”, zegt mama Ellen.
www.hbvl.be
12 uur reizen, 90 minuten afzien
SALZBURGAcht jaar hebben ze erop moeten wachten, maar gisteren konden de Genkies de Champions League weer omarmen. De trip naar Salzburg was een feest op zich, de wedstrijd eerder een nachtmerrie. Een dag in het spoor van de Genkies.
www.hbvl.be
Kerstman Vic De Wachter wordt sidekick van de Sint
www.hbvl.be
Pitt piekt in space
Brad Pitt (55) bevindt zich momenteel op een nieuwe piek in zijn carrière. ‘Once Upon a Time…in Hollywood’ is een grote hit en zijn nieuwe film ‘Ad Astra’ werd in Venetië bejubeld. En toch wil Pitt vanaf nu veel minder acteren. Een portret van een buitenbeentje.
www.hbvl.be
Rob de Nijs kondigt afscheid aan na parkinson-diagnose
De eeuwige jeugd is dan toch niet aan Rob de Nijs (77) besteed. De Nederlandse zanger zet door gezondheidsproblemen noodgedwongen een punt achter zijn carrière: hij heeft de ziekte van Parkinson. Wel plant De Nijs nog een afscheidstournee en een allerlaatste album.
www.hbvl.be
Nieuwsanker Elke Pattyn weg bij VTM: Ontslagen na haar opstand tegen de baas
Kroniek van een aangekondigd afscheid: nadat ze vorig jaar de spil was geweest in een hevige vete op de redactie en later een interne mail had uitgelekt, moet ankervrouw Elke Pattyn (39) vertrekken bij VTM nieuws. Al speelt ook een praktische kant: op tafel ligt een plan om te stoppen met de dagelijkse nieuwsuitzending om 13 uur.
www.hbvl.be
“Harvey Weinstein raadde me aan een man als date in te huren om mijn geaardheid te verbergen.”
www.hbvl.be
Full house in ‘Het gezin’
De camera’s van ‘Het gezin’ draaien vanaf vanavond ook in de woonkamer van Liesbet Wuyts (40), een alleenstaande pleegmoeder uit Willebroek. Naast haar twee eigen kinderen heeft Liesbet ook vier pleegkinderen in huis. “Weeskinderen fascineren me mateloos. Ik heb zelfs nog vrijwilligerswerk gedaan bij Moeder Teresa.”
www.hbvl.be
Recyclage in Vlaanderen: goed bezig?
www.hbvl.be
“Het was magisch!”
Een vlaag van verstandsverbijstering, zo noemt Greet Jaspers uit Heers haar inschrijving voor ‘Bake Off Vlaanderen’ zelf. Ze bakt nog maar twee jaar, houdt niet van mierzoet en gebruikt liever kruiden dan suiker. “Maar gezond zijn mijn cakes nu ook weer niet.”
www.hbvl.be
“Technische staf niet met vinger wijzen”
De Genkse gezichten stonden op onweer, toen delegatie en spelers een uitweg uit die vervloekte Red Bull-arena zochten. Overklast en vernederd. “Hier zijn geen woorden voor”, sakkerde Ally Samatta. Dewaest probeerde Felice Mazzu uit de wind te zetten. “Dit is de schuld van de spelers, we moeten niet naar de technische staf wijzen.”
www.hbvl.be
Manuela Soccol uit Genk geselecteerd voor WK in Doha
www.hbvl.be
SLACHTPARTIJ IN SALZBURG
Was dit dan waar ze met z’n allen zo lang van gedroomd hadden? Het hoogtepunt van hun prille carrière? Met hoofd tussen de schouders en de blik op oneindig dropen de Genkse spelers één voor één van het slagveld in Salzburg. Als makke lammeren afgeslacht in een doldwaas kwartier voor rust, bleef de teller uiteindelijk staan op 6-2. Een mogelijk nog pijnlijkere bolwassing dan destijds in Madrid, Chelsea of Valencia. We zijn benieuwd of de geplaagde Felice Mazzu dinsdagnacht ook maar één oog heeft dichtgedaan.
www.hbvl.be
Fed pompt tientallen miljarden in financieel systeem
De Amerikaanse centrale bank kondigde dinsdagavond aan dat het voor 75 miljard dollar aan liquiditeit in de markt gaat pompen.
De Standaard
Vrouw (67) haalt revolver uit handtas en schiet ex in de nek na ruzie om geld: “Jij maakte mijn leven kapot, nu ik het jouwe”
Een West-Vlaamse vrouw (67) riskeert twaalf jaar effectieve celstraf omdat ze haar ex-man “in ware maffiosistijl” had proberen te doden. Op een parking haalde ze plots een revolver uit haar handtas en schoot hem in de nek. “Jij maakte mijn leven kapot, nu ik het jouwe”, schreeuwde ze hem toe. Dat de man de executie overleefde, is volgens de aanklager een wonder.
1 h
www.nieuwsblad.be
Elke Pattyn ontslagen na haar opstand tegen de baas: “VTM wil stoppen met nieuws om 13 uur”
Kroniek van een aangekondigd afscheid: nadat ze vorig jaar de spil was geweest in een hevige vete op de redactie en later een interne mail had uitgelekt, moet ankervrouw Elke Pattyn (39) vertrekken bij VTM nieuws. Al speelt ook een praktische kant: op tafel ligt een plan om te stoppen met de dagelijkse nieuwsuitzending om 13 uur.
1 h
www.nieuwsblad.be
Vijf pijnlijke conclusies uit het verhaal van Pia: “België moet farma maximumprijzen opleggen”
Hoe kan het dat één enkel spuitje 2 miljoen euro kost, zelfs al redt het een leven? Waarom treedt de overheid niet harder op tegen de farmareuzen? Vijf pijnlijke conclusies uit het tragische verhaal van de kleine Pia. “De overheid moet de controle terugnemen en grenzen stellen”, zegt gezondheidseconoom Lieven Annemans (Universiteit Gent).
1 h
www.nieuwsblad.be
Bart Kaëll wordt metalzanger
Bekende Vlamingen met de mond vol tanden zetten, het is Luk Alloo’s favoriete hobby in (h)ALLOOMEDIA. Dit keer is Bart Kaëll het slachtoffer van dienst. De Zeil je voor het eerst-zanger wordt prompt door Alloo omgedoopt tot metalzanger.
1 h
www.nieuwsblad.be
Waarom een keeper in fluo écht meer ballen stopt
Hot topic in Extra Time: Antwerpspeler Kevin Mirallas kopte zondag een gigantische kans recht in de armen van Anderlecht-doelman Hendrik Van Crombrugge. “Dat is omdat hij daar in fluo staat”, zei analist Filip Joos. Een vreemde redenering, toch? “Er zijn zeker aanwijzingen dat dat een spits afleidt”, zegt neuroloog en topdokter Chris van der Linden.
1 h
www.nieuwsblad.be
Papa Patrick Evenepoel boekte 26 jaar geleden zijn enige profzege met naam: “Ik kwam nog niet aan Remco zijn enkels”
Sommige renners verzamelen overwinningen alsof het bierviltjes zijn. Remco Evenepoel, amper 19 jaar, is één van hen. Anderen slagen er hun hele carrière met moeite in één wedstrijd van enig kaliber te winnen en daar was Patrick Evenepoel (51) er één van. Zesentwintig jaar geleden was ‘de vader van’ de beste in de GP de Wallonie. Zijn enige zege met naam. Maar wel met een reden: “Ik ben heel content dat ik toen niet aan bepaalde praktijken heb meegedaan. Alleen al voor Remco vandaag.”
1 h
www.nieuwsblad.be
De vermoedelijke opstelling van Club Brugge: “Okereke? Ik zag goede dingen op training”
Nu de volledige groep fit is, is de positie van David Okereke een thema. De aanvaller werd tegen Cercle tijdens de rust gewisseld en staat al zes matchen droog. Met de concurrentie van Openda en Diagne is het mogelijk dat coach Philippe Clement vanavond in de Champions League tegen Galatasaray centraal voor iemand anders kiest.
1 h
www.nieuwsblad.be
Infrabel vraagt plots schadevergoeding NMBS op proces treinramp Buizingen
Vreemde wending op het proces over de treinramp in Buizingen. De spoorweg­beheerder Infrabel vraagt een schade­vergoe­ding van zijn mede­beklaagden: de trein­bestuurder én de NMBS. Infrabel betwist dat het fouten heeft gemaakt die tot het zware ongeval in 2010 hebben geleid. Het bedrijf riskeert daarvoor een ­boete van 650.000 euro.
1 h
www.nieuwsblad.be
Niet de trein, niet de tram, niet de fiets, maar het deelbusje moet fileprobleem oplossen
Meer treinen, meer trams of meer rijstroken? Nee: deelbusjes zijn de oplossing voor de files rond Antwerpen en Brussel. Dat zegt Alexander D’Hooghe, professor aan de prestigieuze MIT en de man die de knoop van Oosterweel ontwarde. En daar is niet veel voor nodig. Alleen overstapparkings, moderne technologie en een beetje goede wil.
1 h
www.nieuwsblad.be
Opnieuw recordaantal goede doelen voor Warmste Week
De Warmste Week blijft maar groeien. Nadat in 2018 geld werd ingezameld voor 1.986 goede doelen, wordt dat aantal dit jaar opnieuw groter: liefst 2.033 goede doelen zijn goedgekeurd door de Koning Boudewijnstichting. Vandaag, exact drie maanden voor De Warmste Week, geldt als het officiële startschot voor alle verenigingen en personen die een actie op poten willen zetten. Iedereen kan vanaf nu een geldinzamelingsactie registreren op de officiële website.
1 h
www.nieuwsblad.be
Thomas Vanderveken krijgt niets dan lof voor ‘Weg van het meesterwerk’: “Ik lig met mijn gat in de boter”
De eerste opnames voor ‘1 jaar gratis’ staan overmorgen met dikke stift in zijn agenda. Maar momenteel leeft Thomas Vanderveken (38) nog even op een roze Canvas-wolk. Zijn driedelige docureeks ‘Weg van het meesterwerk’, waarin de presentator in het spoor van drie Vlaamse Meesters duikt, krijgt niets dan lovende reacties. En dus is die laatste historische roadtrip van vanavond, als Vanderveken mag kiezen, niet het einde. “We hebben veel liefde in ons werk gestoken. Des te mooier dat anderen die liefde teruggeven.”
1 h
www.nieuwsblad.be
Waarom niemand de bommen in de Golf durft te vergelden
De aanval van afgelopen zaterdag in Saudi-Arabië, op een van de grootste olievelden ter wereld, zet het Midden-Oosten op scherp. Maar voorlopig lijkt niemand de ongeziene provocatie te willen beantwoorden.
1 h
De Standaard
Sabien Tiels eert Carole King
Sabien Tiels trekt op tournee met een Engelstalig repertoire. Niet met haar eigen songs, maar die van singer-songwriter Carole King.
1 h
www.hbvl.be
Basisschool Molenstede gesloten door asbestgevaar
De gemeentelijke basisschool Molenstede blijft woensdag gesloten, wegens een vermoeden van de aanwezigheid van asbest. Dat maakte de stad Diest bekend.
2 h
De Standaard
Luchtverkeersleiding Schiphol voorkomt net op tijd dat Boeing vanaf taxibaan opstijgt
Een Boeing 737 heeft begin deze maand geprobeerd op te stijgen vanaf een taxibaan op de Amsterdamse luchthaven Schiphol. De luchtverkeersleiding...
2 h
HLN.be
Verkiezingen Israël: nek-aan-nekrace
De parlementsverkiezingen in Israël draaien zoals voorspeld uit op een nek-aan-nekrace tussen de Likoed-partij van premier Benjamin Netanyahu en de partij Blauw-Wit van zijn grootste uitdager Benny Gantz.
2 h
www.nieuwsblad.be
Komiek Kevin Hart voor miljoenen aangeklaagd door model dat stiekem werd gefilmd voor sekstape
De Amerikaanse acteur en komiek Kevin Hart (40) beleeft woelige tijden. Slechts enkele dagen nadat hij ernstig gewond raakte tijdens een auto-ongeval, wordt hij aangeklaagd door model en zijn vroegere ‘sidekick’ Montia Sabbag. De vrouw eist 60 miljoen dollar van Hart voor beelden die in 2017 van de twee werden gemaakt tijdens een stomende vrijpartij. Hoewel Sabbag eerder beweerde dat de acteur evenzeer slachtoffer was als zijzelf, komt ze daar nu op terug. Het model zegt dat Kevin Hart de sekstape in scène heeft gezet.
2 h
www.nieuwsblad.be
Drie doden bij bootongeval in Venetië
Gisterenavond zijn bij een ongeval met een speedboot in de buurt van Venetië drie mensen om het leven gekomen. Een vierde persoon raakte gewond. De...
2 h
HLN.be
Auto vliegt uit bocht en richt ware ravage aan
Een zwaar ongeval vond gisterennacht omstreeks 23.30 uur plaats op de Dries in Nieuwerkerken, deelgemeente van Aalst. Een bestuurder van een Tesla Model X verloor de controle in een scherpe bocht en ramde vervolgens een rode Citroën.
3 h
www.nieuwsblad.be
VS en Wit-Rusland herstellen diplomatieke banden
De Verenigde Staten en Wit-Rusland gaan na een hiaat van meer dan tien jaar de diplomatieke banden aanhalen. Zo gaan beide landen weer een...
3 h
HLN.be
Bekende vastgoedfamilies slaan handen in elkaar
01:05 Vier bekende namen in de Vlaamse vastgoedsector richten onder de naam Miix een nieuwe projectontwikkelaar op. De eerste mogelijke projecten zitten al in de pijplijn.
3 h
www.tijd.be
Directie Skeyes zet vakbonden mes op de keel
01:02 De directie van Skeyes wil vandaag op het paritair comité een cruciaal akkoord doorduwen. Maar door het verzet van de christelijke en de liberale vakbond dreigt de sociale onrust opnieuw op te flakker...
3 h
www.tijd.be