Onze chef voetbal vindt dat fans zich -hoe frustrerend ook- moeten neerleggen bij nieuwe non-match: “Dit Anderlecht kán niet beter”

Anderlecht-AA Gent was een knoeiboel. Het voetbal was de grote verliezer in het Lotto Park. En leest U dit even: Club Brugge is ook máár een Europa League-ploeg. En die Europa League-ploeg telt na deze niet-essentiële voetbalmatch 19 punten meer dan Anderlecht en 25 meer dan AA Gent. Onze chef voetbal vreest echter dat er voor de fans van paars-wit niet veel anders opzit dan er zich bij neer te leggen. Hoe frustrerend ook.
Read full article on: myprivacy.dpgmedia.be
Les gros consommateurs d'énergie s'inquiètent de la sortie du nucléaire
03:30 Face à la sortie du nucléaire et à la mise en place du CRM, les gros consommateurs d'électricité du pays craignent pour leurs factures et leur sécurité d'approvisionnement.
www.lecho.be
VN zet missie in Afghanistan voort na vertrek Amerikaanse en NAVO-troepen
De Verenigde Naties zetten hun politieke hulpmissie in Afghanistan voort, zelfs nu de Amerikaanse en NAVO-troepen zich dit jaar terugtrekken uit het land. Dat heeft VN-woordvoerder Stéphane Dujarric gemeld.
HLN.be
Politie zoekt tientallen IT’ers, hackers en analisten
Het nieuwe tijdperk van criminaliteitsbestrijding. Met die slogan zet de federale politie een reeks vacatures in de markt. De rekruten van de speciale eenheden worden geen zwaarbewapende mannen in gepantserde trucks, maar computerspecialisten.
www.hbvl.be
Miljoenen wachtwoorden en gegevens gehackt in Nederland
www.hbvl.be
Jaar cel voor vader die dochter stalkte als Sinterklaas
www.hbvl.be
Apple start klimaatfonds van 200 miljoen dollar
www.hbvl.be
“We gaan Asterix ambeteren”
www.hbvl.be
Gouverneur eist garanties van Vlaamse regering
Op een persconferentie donderdagavond eiste gouverneur Jos Lantmeeters garanties van de Vlaamse regering voor de scharniergemeenten Bree, Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder.
www.hbvl.be
Schrijver uit Hoeselt bundelt troostende woorden bij overlijden in boekje
Als het verdriet je sprakeloos achterlaat, vindt Wouter Fimmers (37) de juiste woorden. Nu corona afscheid nemen van geliefden loodzwaar maakt, biedt de Hoeseltse woordkunstenaar troost via een dichtbundel.
www.hbvl.be
Hollywood vergeet ‘De Zaak Alzheimer’ dan toch niet
Al achttien jaar was er sprake van een Hollywood-remake van De Zaak Alzheimer. Dinsdag zijn de opnames eindelijk begonnen. Liam Neeson speelt de huurmoordenaar met geheugenverlies die onsterfelijk gemaakt werd door Jan Decleir. Hij zal niet ronddwalen in de Antwerpse Kerkstraat, wel ergens in Bulgarije.
www.hbvl.be
Eerste koppel moet kiezen: blijven Hanne en Davy getrouwd?
Er moeten knopen doorgehakt worden in Blind getrouwd. Hanne en Davy zijn bij het beslissingsmoment als eerste aan de beurt. Gaan ze scheiden of blijven ze getrouwd? Een keuze tussen slechts twee dingen, maar geen eenvoudige om te maken.
www.hbvl.be
Renée Zellweger in komedie van ‘Sex and the City’-schrijver
www.hbvl.be
Lanakenaar Thomas neemt nummer van Drake onder handen in Knockout
Na vrijdagavond zijn de teams in The Voice van Vlaanderen klaar voor de Battles. De coaches mogen vijf eigen talenten en één gestolen kandidaat overhouden. Thomas Vankriekelsvenne uit Veldwezelt is de enige Limburger in deze laatste Knockout.
www.hbvl.be
Geen roos meer voor beruchte kandidaat Vincent
www.hbvl.be
Nieuw contract Alaphilippe is signaal aan potentiële sponsors
Julian Alaphilippe (28) fietst ook de volgende drie jaar voor de ploeg van Patrick Lefevere. Na Remco Evenepoel heeft ook de Franse wereldkampioen zijn contract verlengd. En dat terwijl Lefevere officieel nog altijd niet rond is met de sponsoring voor de volgende seizoenen.“Met deze contractverlengingen toon ik potentiële sponsors dat het mij menens is.”
www.hbvl.be
Limburg United start als underdog tegen Antwerp Giants
Dinsdag, tegen Oostende, moest Yannick Dammen (21) vanuit de tribune toekijken. Vrijdag hoopt hij zich in de topper tegen Antwerp Giants opnieuw te mogen smijten tussen de lijnen.
www.hbvl.be
Half mei streefdatum voor vaccinatie Team Belgium
Elke atleet van Team Belgium, de topsporters die op de Olympische Spelen en aansluitend de Paralympische Spelen van Tokio de Belgische eer zullen verdedigen, gevaccineerd tegen half mei. Dat is de streefdatum waarvoor de drie ministers van Sport - Ben Weyts (N-VA) voor Vlaanderen, Valérie Glatigny (MR) voor Wallonië en Isabelle Weykmans (PFF) voor het Duitstalige landsgedeelte - gezamenlijk pleiten bij hun collega’s van Volksgezondheid.
www.hbvl.be
Clubs spenderen fors minder aan makelaarspremies
Alle Belgische clubs hebben dit seizoen samen 38,4 miljoen euro uitgegeven aan spelersmakelaars, een daling van 8 miljoen ten opzichte van 2019/20. Anderlecht blijft met 7 miljoen het meest uitgeven aan makelaars.
www.hbvl.be
Ajax uitgeschakeld na (terecht) afgekeurd doelpunt
Ajax is door AS Roma uitgeschakeld in de Europa League. De Nederlanders konden de 1-2-thuisnederlaag van de heenmatch niet uitvegen.
www.hbvl.be
Casse: “Niet besmet raken is zware mentale druk”
Topjudoka Matthias Casse, nummer één van de wereld in de categorie -81 kg en uithangbord van Team Belgium, neemt zaterdag deel aan het EK. Maar zijn ultieme doel zijn de Olympische Spelen.
www.hbvl.be
Voor 80.000 euro zijn de voetbalschoenen van Messi van u
www.hbvl.be
Telenet zendt toch alle matchen uit
www.hbvl.be
Nieuwe CEO voor Vasco Group
Christian Schmitz-Eckert, tot voor kort Chief Ventilation Officer bij Vasco Group, wordt vanaf maandag 19 april de nieuwe CEO van de expert in binnenklimaat. Hij volgt in die functie Stefan Böni op.
www.hbvl.be
Marchetta investeert 2,2 miljoen euro in kmo-zone in Genk
www.hbvl.be
VN zet missie in Afghanistan voort na vertrek Amerikaanse en NAVO-troepen
De Verenigde Naties zetten hun politieke hulpmissie in Afghanistan voort, zelfs nu de Amerikaanse en NAVO-troepen zich dit jaar terugtrekken uit het land. Dat heeft VN-woordvoerder Stéphane Dujarric gemeld.
1 h
De Standaard
Le chanvre, potentiel atout pour la protection de l'environnement
03:00 La culture industrielle de cette plante se développe lentement et offre des alternatives écologiques non négligeables, en plus de retombées économiques importantes du commerce du cannabidiol.
1 h
www.lecho.be
Wat leren testevents uit het buitenland ons?
Premier Alexander De Croo was duidelijk na afloop van het overlegcomité afgelopen woensdag. De vaccins zijn de sleutel tot de vrijheid. Maar waarom zet ons land niet meer in op sneltests?
1 h
De Standaard
Chicago maakt video openbaar van jongen (13) die wordt doodgeschoten door politie
In Chicago hebben de autoriteiten donderdag bodycambeelden openbaar gemaakt waarop te zien is hoe een agent het vuur opent op de dertienjarige Adam Toledo die eind vorige maand werd doodgeschoten in de Amerikaanse stad.
1 h
HLN.be
Le fabricant de l'iconique pouf Fatboy est à vendre
02:30 Le fonds d'investissement belge Vendis cherche à céder sa participation majoritaire dans le fabricant néerlandais de poufs, de mobilier de jardin et de luminaires Fatboy.
2 h
www.lecho.be
VN maakt 1 miljoen dollar vrij voor hulp aan Saint-Vincent na vulkaanuitbarsting
De Verenigde Naties hebben donderdag 1 miljoen dollar uit hun noodfonds vrijgemaakt om de archipel van Saint Vincent en de Grenadines te helpen. Dat heeft een woordvoerder van de VN donderdag bekendgemaakt. De archipel wordt al een week lang geteisterd door een vulkaanuitbarsting.
2 h
De Standaard
Brussel profiteert nauwelijks van uitstroom bedrijven uit Londen na Brexit
Sinds de aankondiging van de Brexit hebben meer dan 440 financiële bedrijven een deel van hun activiteiten weggehaald uit het Verenigd Koninkrijk of nieuwe entiteiten opgericht in de Europese Unie. Brussel heeft als Europese hoofdstad slechts vijftien van hen overtuigd en staat daarmee pas op de zevende plaats.
2 h
De Standaard
‘Onze stikstofbieren moet je schudden en loodrecht uitgieten’
02:00 Brouwerij Vanhonsebrouck uit Izegem lanceert als eerste Belgische brouwer de massaproductie van bier met stikstof in plaats van natuurlijk koolzuurgas. De ‘nitroversie’ in blik van Kasteelbier en Bacc...
2 h
www.tijd.be
Voici votre horoscope de ce vendredi 16 avril 2021: amour, argent, travail, santé…
Ce vendredi 16 avril 2021 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit ? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
2 h
Sudinfo.be
Brussel profiteert nauwelijks van uitstroom bedrijven uit Londen na brexit
Sinds de aankondiging van de brexit hebben al meer dan 440 financiële bedrijven een deel van hun activiteiten weggehaald uit het Verenigd Koninkrijk of nieuwe entiteiten opgericht in de Europese Unie. Brussel heeft als Europese hoofdstad slechts vijftien van die bedrijven kunnen overtuigen en staat daarmee pas op de zevende plaats. Dat blijkt uit een analyse van de Londense denktank New Financial.
2 h
HLN.be
Belgen zetten zitzakmaker Fatboy in etalage
01:30 Het Belgische investeringsfonds Vendis zoekt een koper voor zijn meerderheidsbelang in de Nederlandse zitzakmaker Fatboy. Dat vernam De Tijd.
3 h
www.tijd.be
Hooggerechtshof zet streep door veroordelingen Braziliaanse ex-president Lula
Een meerderheid van het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft een eerdere beslissing, om de strafrechtelijke veroordeling van ex-president Luiz Inacio Lula da Silva te vernietigen, bevestigd. Dat maakt definitief de weg vrij voor Lula om het tijdens de presidentsverkiezingen in 2022 op te nemen tegen zittend president Jair Bolsonaro.
3 h
De Standaard
Biden na strenge sancties: ‘VS willen geen escalatie van spanningen met Rusland’
Washington wil de spanningen met Moskou niet nog vergroten. Dat heeft president Joe Biden donderdag gezegd, nadat de VS eerder op de dag nieuwe sancties tegen Rusland hadden aangekondigd.
3 h
De Standaard
Biden na strenge sancties: “VS willen geen escalatie van spanningen met Rusland”
Washington wil de spanningen met Moskou niet nog vergroten. Dat heeft president Joe Biden donderdag gezegd, nadat de VS eerder op de dag nieuwe sancties tegen Rusland hadden aangekondigd.
3 h
www.nieuwsblad.be
Être payé sans travailler
01:10 Le principe de la rémunération des travailleurs de "garde" est désormais reconnu par la jurisprudence.
3 h
www.lecho.be
VS willen geen escalatie van spanningen met Rusland
Washington wil de spanningen met Moskou niet nog vergroten. Dat zei president Joe Biden donderdag, nadat de VS eerder op de dag nieuwe sancties tegen Rusland hadden aangekondigd. "De Verenigde Staten willen geen cyclus van escalatie en conflict veroorzaken met Rusland", zei Biden in het Witte Huis. "We willen een stabiele, voorspelbare relatie.”
3 h
HLN.be
14 partijen vervolgd in Optima-zaak
01:00 Het parket wil onder andere gewezen Optima-topman Jeroen Piqueur, investeerder Jos Sluys en oud-minister Luc Van den Bossche naar de strafrechter laten verwijzen.
3 h
www.tijd.be
La défiance atteint son paroxysme
01:00 Tout va bien? Non! Rien ne va. Il faut être clair, le bon fonctionnement de notre société montre des limites qui détériorent la confiance en bien des endroits.
3 h
www.lecho.be
L'accord nucléaire iranien, vers un statu quo?
00:54 S'ils se sont achevés sur une note "positive" ce jeudi à Vienne, les pourparlers entre l'Iran et les grandes puissances se déroulent dans une atmosphère tendue, entre surenchère nucléaire et nouvelle ...
3 h
www.lecho.be
Bolsonaro belooft einde aan illegale ontbossing in Brazilië tegen 2030
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft donderdag in een brief aan zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden beloofd om tegen 2030 een einde te maken aan de illegale ontbossing in het Amazonegebied, ook al is de oppervlakte aan ontbost gebied sinds zijn aantreden blijven toenemen.
4 h
De Standaard
Dow-Jonesindex sluit voor het eerst boven 34.000 punten
De Dow-Jonesindex is donderdag voor het eerst boven de 34.000 punten geëindigd. De beursgraadmeter profiteerde van gunstige macro-economische gegevens over de Amerikaanse economie en stijgende techfondsen. Ook de andere grote beursindices in New York sloten met winst.
4 h
De Standaard
Lula kan Bolsonaro uitdagen bij volgende verkiezingen: Braziliaans Hooggerechtshof zet streep door zijn veroordeling
Een meerderheid van het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft een eerdere beslissing, om de strafrechtelijke veroordeling van ex-president Luiz Inacio Lula da Silva te vernietigen, bevestigd. Dat maakt definitief de weg vrij voor Lula om het tijdens de presidentsverkiezingen in 2022 op te nemen tegen zittend president Jair Bolsonaro.
4 h
HLN.be