Onze reporter schuift zijn vooroordelen aan de kant en test de bakfiets: “Lomp, groot, geitenwollensok? Misschien, maar oh zo zalig”

Bakfiets. Vreselijk woord. Ik hoor tot het soort mensen dat dan spontaan aan sandalen, falafel en de Steinerschool denkt. Niks tegen voor alle duidelijkheid, maar niet voor mij. Gekke vraag dus van de Bicycle Guy om net mij zo’n fiets te laten testen. Maar hey... I fell in love with an alien.


Read full article on: nieuwsblad.be
Duizenden mensen op straat tegen Salvadoriaanse president die van bitcoin tweede officiële munt maakte
Duizenden mensen zijn zondag in El Salvador op straat gekomen om te protesteren tegen het beleid van president Nayib Bukele, en in het bijzonder zijn beslissing om van de bitcoin de tweede officiële munt van het land te maken.
HLN.be
Ernestine, 87 ans, durement touchée par les inondations à Bouffioulx, le vit encore très mal: «Je suis restée bloquée des heures dans mon appartement»
Le 15 juillet dernier, c’est un véritable déluge qui s’était abattu sur notre pays. La région liégeoise avait été fortement touchée, on s’en souvient tous. Mais la région carolorégienne n’avait pas été épargnée non plus, dans des proportions moindres. Ici, Aiseau-Presles, Gerpinnes et Acoz, mais aussi Bouffioulx ou Ham-sur-Heures/Nalinnes avaient été frappées de plein fouet par le torrent. Trois mois plus tard, quel est le sort des habitants?
Sudinfo.be
Duizenden mensen op straat tegen Salvadoraanse president en bitcoin
Duizenden mensen zijn zondag op straat gekomen om te protesteren tegen het beleid van president Nayib Bukele, en in het bijzonder zijn beslissing om van de bitcoin de tweede officiële munt van het land te maken.
De Standaard
Eerste openbare rechtbankzitting over moord Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries
De rechtbank Amsterdam behandelt maandag/vandaag voor het eerst openbaar de zaak van de moord op de Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Het gaat nog niet om een inhoudelijke zitting, maar om een voorbereidende. Dan worden eventuele onderzoekswensen besproken en beslist de rechtbank of de verdachten in hechtenis moeten blijven.
HLN.be
Vandaag eerste openbare rechtbankzitting over moord op Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries
De rechtbank Amsterdam behandelt vandaag voor het eerst openbaar de zaak van de moord op de Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Het gaat nog niet om een inhoudelijke zitting, maar om een voorbereidende. Dan worden eventuele onderzoekswensen besproken en beslist de rechtbank of de verdachten in hechtenis moeten blijven.
HLN.be
‘Un Monde’ wint prestigieuze debuutprijs op BFI London Film Festival
‘Un Monde’, het speelfilmdebuut van de Belgische regisseur Laura Wandel, is zondag in Londen bekroond met de Sutherland Award voor beste debuut op het BFI London Filmfestival. Dat maakte distributiemaatschappij Lumière bekend in een persbericht.
1 h
De Standaard
“Moeten allemaal in de spiegel kijken”
Teleurstelling en realisme na afloop bij Mark McKenzie (22). De Amerikaan van KRC Genk zag een vermijdbare nederlaag. “Maar we moeten hier wel lessen uit trekken.”
1 h
www.hbvl.be
Soriano: “Nu ik hier ben besef ik dat we de juiste keuze gemaakt hebben”
1 h
www.hbvl.be
Studenten bootsen voor doop naakt seksscènes na: ULB schorst vereniging
1 h
www.hbvl.be
Experten in VS raden boosterprik aan na vaccin van Johnson & Johnson
1 h
www.hbvl.be
Weg ligt open voor coronavaccin bij jonge kinderen met onderliggende aandoening
Farmabedrijf Pfizer heeft een aanvraag ingediend bij Europa om zijn vaccin ook bij kinderen tussen 5 en 12 jaar te gebruiken. Bij ons groeit de consensus onder experts om zeker jonge kinderen met een onderliggende aandoening te prikken. “Er zijn nu ouders die hun kind met een bang hartje naar school sturen”, zegt vaccinoloog Pierre Van Damme.
1 h
www.hbvl.be
Federaal energieminister Van der Straeten: “Ik hoop dat Demir geen spelletjes speelt”
“Ik ga ervan uit dat Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) geen spelletjes speelt met de bevoorradingszekerheid van elektriciteit.” Zo reageert federaal energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) op de weigering van de vergunning voor de gascentrale in Tessenderlo.
1 h
www.hbvl.be
Opgepept Club kan derde keer stunten
Een dag nadat Club Brugge met 2-0 Kortrijk klopte, zette Manchester City met dezelfde cijfers Burnley opzij. Wat blauw-zwart moet onthouden richting cruciale Champions League-kraker, leest u hier.
1 h
www.hbvl.be
“Ook De Bruyne weet dat het moeilijk wordt”
Speeldag 3 in de Champions League, en voor het sterrenensemble van Pep Guardiola en Kevin De Bruyne is het zowaar van moeten. Dat beseft ook Simon Mignolet, die verwacht dat City au grand complet aan de aftrap komt.
1 h
www.hbvl.be
Vier dagen na operatie fietst Nys alweer
1 h
www.hbvl.be
Evenepoel sluit jaar af met vijfde plaats
Remco Evenepoel (Deceuninck – Quick-Step) is vijfde geëindigd in de Chrono des Nations, een prestigieuze tijdrit in het Franse departement Vendée. De zege ging naar Europees kampioen Stefan Küng.
1 h
www.hbvl.be
Iserbyt demonstreert, Hermans verliest dure punten op balkjes
Woensdag in Fayetteville moest hij Quinten Hermans voor zich dulden, maar in Iowa was Eli Iserbyt net als een week eerder in Waterloo de sterkste. De West-Vlaming verstevigde zo zijn leidersplaats in de wereldbeker. Hermans verloor kostbare punten na een fout op de balkjes.
1 h
www.hbvl.be
Sluwe en sterke Vos wint haar tweede WB-manche
1 h
www.hbvl.be
Eef vroeg gewoon om Swarovski-armband te herstellen maar hij werd vernietigd
Toen Swarovski de armband van Eef L’hoest wilde herstellen en er niet in slaagde om dat te doen, liet het die armband vernietigen. Eef kreeg een voucher. Dat vond Eef maar niets.
1 h
www.hbvl.be
Yannicka moet 400 euro betalen voor kras die er niet was op huurwagen
Als u op reis een auto huurt, maak u bij de aflevering best foto’s van uw huurwagen. Maar ook dat pleit u niet per definitie vrij. Ondanks onzichtbare schade, moet Yannicka 396 euro aan OK Mobility.
1 h
www.hbvl.be
Apple Watch valt in zwembad en is niet zo waterdicht als verwacht
Hoe dicht is een waterdicht horloge van Apple? Niet zo dicht, blijkbaar. Sam Pannemans viel met zijn Watch in het zwembad. Het dure ding is kapot, en wordt niet meer hersteld.
1 h
www.hbvl.be
Patissier in Guigoven bakt eclairs van een halve meter
Bakker Geert Verellen uit Guigoven in Kortessem bakt eclairs van maar liefst een halve meter lang en 800 gram zwaar. De bakplaten voor eclairs van een ganse meter zijn ook al besteld.
1 h
www.hbvl.be
Valse Airbnb-aanbieding kost Greet en haar gezin 3.500 euro
Opgelicht. Dat werd Greet Schils toen ze online een vakantiehuisje boekte. Via Airbnb dacht ze, maar ze was op een van de vele fake Airbnb-sites terechtgekomen, zo blijkt. Ze is 3.500 euro kwijt.
1 h
www.hbvl.be
Nieuw overleg tussen Lidl-directie en vakbonden na weekend vol acties
Wie vanochtend boodschappen wil doen bij supermarkt Lidl, zal mogelijk nog op gesloten deuren stoten. Om 9 uur vindt een nieuw sociaal overleg plaats.
1 h
www.hbvl.be
‘Liefde voor muziek’-deelnemers in alle vroegte vertrokken naar Marseille
In alle vroegte zijn de deelnemers van het achtste seizoen van Liefde voor muziek zondagochtend vertrokken naar Marseille. Daar trekken ze zich een week lang terug om de liedjes van hun collega’s te herwerken als eerbetoon.
1 h
www.hbvl.be
Laid en Cifdine vertrouwen op hun sterke broederband in ‘Klopjacht’: “Toen onze vader stierf, heeft Laid die rol overgenomen”
Het is niet alleen spannend in de eerste aflevering van ‘Klopjacht’, er zal ook gelachen worden. Met dank onder meer aan broers Cifdine en Laid Hadj Abdallah. De vrolijke broers willen niet alleen bewijzen dat ze een avonturenprogramma kunnen overwinnen, maar ook hun sterke band testen. “Thuis dachten ze dat we binnen de drie dagen ruzie zouden hebben.”
1 h
www.hbvl.be
Regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah lichten tipje van sluier over ‘Batgirl’
Adil El Arbi (33) en Bilall Fallah (35) hebben de eerste details van hun nieuwe film ‘Batgirl’ prijsgegeven. Dat deden ze tijdens het online-event DC Fandome.
1 h
www.hbvl.be
Deze drie BV’s bijten de spits af
Erik Van Looy heeft de studio van ‘De slimste mens ter wereld’ weer geopend. Maandagavond ontvangt hij kandidaten zanger Niels Destadsbader, MNM-presentatrice Dorianne Aussems en model Cesar Casier.
1 h
www.hbvl.be
‘Reizen Waes: Nederland’ pas in december op Eén, nu al te zien bij noorderburen
Wie al eens zapt naar Nederland, kan het al gezien hebben. Daar is de eerste aflevering van ‘Reizen Waes: Nederland’ zondagavond al te zien op de openbare omroep NPO3. In Vlaanderen moeten we nog even wachten.
1 h
www.hbvl.be
Veroordeelde moordenaar slaat jaar na vervroegde vrijlating opnieuw toe en doodt jonge vrouw
Ondanks twee eerdere veroordelingen voor moord en een poging tot moord en tientallen jaren achter de tralies, heeft een 54-jarige Amerikaan uit Florida een jaar na zijn vrijlating opnieuw toegeslagen. Eric Pierson werd afgelopen vrijdag opgepakt voor de moord op de 33-jarige Erika Verdecia.
2 h
HLN.be
Veroordeelde moordenaar slaat jaar na vervroegde vrijlating opnieuw toe en doodt jonge moeder
Ondanks twee eerdere veroordelingen voor moord en een poging tot moord en tientallen jaren achter de tralies, heeft een 54-jarige Amerikaan uit Florida een jaar na zijn vrijlating opnieuw toegeslagen. Eric Pierson werd afgelopen vrijdag opgepakt voor de moord op de 33-jarige Erika Verdecia in Fort Lauderdale.
2 h
HLN.be
Schietpartij aan Franse nachtclub na weigering valse “pass sanitaire”
Eind vorige week vond er aan een nachtclub in het Franse Bleu Belfort-Montbéliard een schietpartij plaats. Een van de daders werd eerder de toegang geweigerd omdat hij een valse “pass sanitaire” of coronapaspoort had. Er viel een gewonde.
2 h
www.nieuwsblad.be
Eindelijk weer ‘normale’ vakantie: boekingen stromen binnen, en één bestemming steekt erboven uit
Bye bye, coronacrisis. De komende herfstvakantie wordt de eerste in bijna twee jaar waarin we weer ‘normaal’ met vakantie kunnen, en dat voelt de reissector. Touroperator Tui en ook Brussels Airlines bereiken voor het eerst weer de cijfers van vóór de pandemie, de vakantiehuisjes in de Ardennen zitten eivol en ook de kust verwacht veel volk. “De knop is omgedraaid: we kunnen weer zorgeloos op reis”, zegt Piet Demeyere van Tui. En vooral één bestemming doet het opvallend goed: “Daar zal alles zowat vol zitten.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Krijgen ook kinderen tussen 5 en 11 jaar binnenkort coronavaccin? Pfizer dient aanvraag in
Farmabedrijf Pfizer heeft een aanvraag ingediend bij Europa om zijn vaccin ook bij kinderen tussen 5 en 12 jaar te gebruiken. “Er zijn nu ouders die hun kind met een bang hartje naar school sturen”, zegt vaccinoloog Pierre Van Damme.
2 h
www.nieuwsblad.be
Rein (3) groeit op in uitzonderlijke gezinssituatie: “Hij weet niet altijd bij wie hij slaapt, maar vindt dat doodnormaal”
Rein is drie jaar en groeit op in een uitzonderlijke gezinssituatie: co-ouderschap en om de twee dagen wisselen van gezin. Bewust, vanaf de geboorte. Niet omdat zijn ouders uit elkaar gingen, wel omdat zijn vaders – Pim Verbeek (45) en Remko Genbranda (46) – en zijn moeder – Els Koyen (44) – elk apart een kinderwens hadden. “We zien dit als een verrijking voor het kind.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Erfgenamen Michael Jackson eisen dat Studio Brussel naam programma verandert: “Beetje lullig dat ze zich daarover druk maken”
Er is maar één King of Pop, en die heet Michael Jackson. Advocaten die het nalatenschap van de overleden popster beheren, hebben de VRT gewaarschuwd dat ze ‘King of Pop’ niet langer mogen gebruiken voor het gelijknamige programma op Studio Brussel. “Op zich wel cool dat ze daar weten dat we bestaan, maar een beetje lullig dat ze zich daarover druk maken”, reageert presentator Stijn Van de Voorde. Een professor merkenrecht vertelt of de zender nu effectief best de naam van het programma verandert.
2 h
www.nieuwsblad.be
Geen dertig jaar cel meer dankzij schreeuwende schoonmoeder. Is Belg dan échte moordenaar?
Krijgt een zes jaar oud liquidatie in Nederland een nieuwe, Belgische dader? Dankzij een schreeuwende schoonmoeder, seconden voor de rechtbank in beraad ging? Het lijkt er sterk op. Een tot dertig jaar cel veroordeelde “moordenaar” lijkt al die tijd onterecht opgesloten te zitten. “Ik hoop maandag met hem huiswaarts te keren”, zegt de advocaat van Sergio K. (31).
2 h
www.nieuwsblad.be
Als voorzitter Joachim Coens van zijn partijleden een ‘neen’ krijgt op deze voorstellen, is het wellicht over en uit
In december krijgt CD&V-voorzitter Joachim Coens een laatste kans om zijn partij weer op het goeie spoor te krijgen. Op een ideologisch congres wacht de leden dan een rist nieuwe voorstellen, die dit weekend bekend raakten. Als het antwoord op gevoelige punten ‘neen’ is, dan is het verhaal-Coens wellicht afgelopen. Het wordt een dubbeltje op z’n kant, want vooraf is er al heel wat interne kritiek.
2 h
www.nieuwsblad.be
Beerschot nu al bijna 200 dagen zonder zege: “Onze positie in het klassement werkt verlammend”
De smaak van de zege. Bij Beerschot weten ze niet meer hoe dat proeft. Na elf speeldagen staat er nog steeds geen driepunter op het rapport. Als de bus volgende week zondag naar Anderlecht trekt, zal het exact 200 dagen geleden zijn dat de Mannekes een wedstrijd wisten te winnen. Dat kruipt in de hoofden.
2 h
www.nieuwsblad.be
“Niet Francky Dury, maar wel de fans van Zulte Waregem zijn aan bezinning toe”
“0 procent passie, 100 procent geld”, stond er op een van de spandoeken die supporters van Zulte Waregem in de Elindus Arena hadden uitgehangen. Hun boodschap kon niet verder van de waarheid liggen. Zestien jaar na de promotie handhaaft de fusieclub zich met bescheiden middelen in de hoogste afdeling.
2 h
www.nieuwsblad.be
Faïz Selemani blijft drie jaar langer bij KV Kortrijk
Faïz Selemani heeft zijn contract verlengd bij KV Kortrijk. De verbintenis van de 28-jarige Comorees liep normaliter in juni af, maar hij tekende voor drie extra jaren. Daarmee levert het bestuur puik werk.
2 h
www.nieuwsblad.be
Don McLean (76) viert 50ste verjaardag van wereldhit in België met zijn 49 jaar jongere vriendin: “Ik hou haar jong”
Exact 50 jaar geleden bracht de Amerikaanse singer-songwriter Don McLean zijn wereldhit American pie uit. De song wordt gezien als een van de belangrijkste uit de naoorlogse muziekgeschiedenis. De 76-jarige McLean was in België ter ere van dat jubileum en hij bracht zijn 49 jaar jongere vriendin mee. “Of zij mij jong houdt? Ik hou haar jong!”
2 h
www.nieuwsblad.be
Ook vandaag mogelijk nog staking bij Lidl
Wie vandaag boodschappen wil doen bij supermarkt Lidl, zal mogelijk nog op gesloten deuren stoten. Sinds vorige week woensdag heeft een groot deel van het personeel het werk neergelegd uit onvrede met de aanhoudende werkdruk. Afgelopen zaterdag waren nog meer dan de helft van de Lidl-vestigingen gesloten. Vandaag zullen dat er wel veel minder zijn, aangezien om 9 uur sociaal overleg plaatsvindt.
2 h
www.nieuwsblad.be
Een opgepept Club Brugge kan derde keer stunten: vijf lessen voor Philippe Clement na Manchester City-Burnley
Daags nadat Club Brugge met 2-0 Kortrijk klopte, zette Manchester City met dezelfde cijfers Burnley opzij. Wat blauw-zwart moet onthouden richting cruciale Champions League-kraker, leest u hier.
2 h
www.nieuwsblad.be
Wat staat er op het spel in het proces-De Pauw?
In Mechelen vond eind vorige week het langverwachte MeTooproces tegen tv-figuur Bart De Pauw plaats. ‘Het wordt bruut’, voorspelde De Pauw woensdagochtend. En dat bleek niet gelogen.
2 h
De Standaard
Don McLean (76) viert 50ste verjaardag van wereldhit in België met zijn 49 jaar jongere vriendin: “Ik hou haar jong”
Exact 50 jaar geleden bracht de Amerikaanse singer-songwriter Don McLean zijn wereldhit American pie uit. De song wordt gezien als een van de belangrijkste uit de naoorlogse muziekgeschiedenis. De 76-jarige McLean was in België ter ere van dat jubileum en hij bracht zijn 49 jaar jongere vriendin mee. “Of zij mij jong houdt? Ik hou haar jong!”
2 h
www.hbvl.be
Schietpartij aan Franse nachtclub na weigering valse ‘pass sanitaire’
Eind vorige week vond er aan een nachtclub in het Franse Bleu Belfort-Montbéliard een schietpartij plaats. Een van de daders werd eerder de toegang geweigerd omdat hij een valse ‘pass sanitaire’ of coronapaspoort had. Er viel een gewonde.
2 h
De Standaard