Ook papa Evenepoel keert na dramatische val terug naar Lombardije: “Na de Spelen kregen we dreigbrieven”

Hij zal toch eens moeten slikken. Patrick Evenepoel draait er niet omheen. Niet alleen Remco Evenepoel keert vandaag terug naar die voor hem zo beladen Ronde van Lombardije. Ook voor zijn ouders is het een emotionele dag. Toch willen ze er bij zijn. Alleen al om dit woelige 2021 definitief achter zich te laten. “Het is een zwaar jaar geweest. Na de Spelen kregen we zelfs dreigbrieven. Mijn vrouw en ik hebben dikwijls naar mekaar gekeken: Waar zijn wij mee bezig?


Read full article on: gva.be
Le voleur de drapeau lors de RSCA-Beerschot a été identifié (Mise à jour)
Il risque une plus lourde sanction vu que la victime était une personne à mobilité réduite. D’autres fans ont aussi été reconnus.
1m
www.dhnet.be
ONZE OPINIE. Vaccineer verder. Ook in Vlaanderen. Maak er een onophoudelijke queeste van
Daar zitten we dan met ons 'wereldrecord' vaccineren. Het is altijd gevaarlijk om dergelijke grootspraak te hanteren. Vlaanderen is bijzonder goed gevaccineerd, maar onze regio voert het klassement niet aan in de wereld. En België zeker niet. Portugal staat bovenaan op het podium. Maar we moeten weer aan de bak in golf vier. Zelfs met 80% van de Vlamingen die geprikt zijn. Zelfs met 75% van de Belgen die een vaccin kregen.
HLN.be
Regering wil 'noodtoestand' afkondigen
De federale regering wil de pandemiewet activeren. Daarom zal ze voor drie maanden de epidemiologische noodsituatie moeten afkondigen. Ten laatste vanaf maandag zal een mondmasker weer verplicht worden in winkels.
HLN.be
Overlegcomité komt vandaag samen: weer winkelen met mondmasker
Ze gaan dan toch niet wachten tot vrijdag: het Overlegcomité komt vandaag al samen. Dat we opnieuw een mondmasker zullen moeten dragen in de winkel, staat al zo goed als vast. Maar de federale regering wil ook voor kleine evenementen het Covid Safe Ticket invoeren, al is het aantal aanwezigen nog voer voor discussie.
HLN.be
“De tranen rolden over zijn wangen”: in coma geslagen Man City-fan verneemt wat hem is overkomen
Het gaat beter met Guido De Pauw (63), de fan van Manchester City die vorige week in coma werd geslagen door een fan van Club Brugge. Zelf herinnert hij zich de aanval niet. “We hebben mijn vader voorzichtig verteld wat er is gebeurd", zegt zoon Jurgen De Pauw (40). ‘De tranen rolden over zijn wangen.”
HLN.be
Plots vragen ze Mega-voorschotten van 500 euro: alweer opent inspectie onderzoek naar 'lowcost'-leverancier
Al voor de tweede maal in een jaar tijd opent de Economische Inspectie een onderzoek naar energieleverancier Mega. Zowel bij de Ombudsman Energie als Test Aankoop regent het klachten van klanten wiens voorschotfactuur plots verdubbelt of waarvan het vast contract ongevraagd in een variabel verandert.
HLN.be
Volg hier vanavond De Grote Shift | Wij hebben de banken gered. Zullen zij ons nu helpen?
Elke investering vandaag bepaalt de wereld van morgen. Hoe snel trekken banken en verzekeraars zich terug uit fossiel? Om 19 uur gaan in de AB in Brussel vier topfiguren uit de bank- en verzekeringswereld in debat in ‘De Grote Shift’, een reeks klimaatdebatten van De Standaard. U kunt het debat hierboven live volgen vanaf 19 uur.
De Standaard
Surveillance, manifestations, mobilité: la police de Liège va utiliser des drones
La police de Liège va acheter deux drones équipés de caméras mobiles. Ils seront notamment utilisés lors des manifestations, mais également pour préparer des opérations de police ou observer la mobilité sur le territoire liégeois.
Lameuse.be
Voorakkoord bereikt over lonen in chemiesector, staking afgeblazen
De vakbonden en werkgevers in de chemiesector hebben een voorakkoord bereikt over de lonen en een coronapremie voor de 130.000 werknemers in de sector. Dat zegt Koen De Kinder, federaal secretaris van de christelijke vakbond ACVBIE.
De Standaard
VN-veiligheidsraad komt bijeen naar aanleiding van toestand in Soedan
De veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) zal dinsdag bijeenkomen om de militaire staatsgreep in Soedan te bespreken. Dat hebben diplomatieke bronnen gemeld.
De Standaard
Voorakkoord over lonen in chemiesector: staking afgeblazen
De vakbonden en werkgevers in de chemiesector hebben een voorakkoord bereikt over de lonen en een coronapremie voor de circa 130.000 werknemers in de sector. Dat zegt Koen De Kinder, federaal secretaris van de christelijke vakbond ACVBIE.
HLN.be
Twee doden bij schietpartij in winkelcentrum in Idaho
Bij een schietpartij in een winkelcentrum in de Amerikaanse staat Idaho zijnminstens twee mensen om het leven gekomen en vier anderen gewond geraakt. Dat zegt de politie.
De Standaard
Der Überhang-Bundestag
04:15 Er is deze herfst echt een inflatie aan alles. Ook aan Duitse parlementsleden.
1 h
www.tijd.be
Assistent-regisseur die Alec Baldwin wapen gaf was al eens ontslagen na schietincident op filmset
De assistent-regisseur van de film ‘Rust’, Dave Halls, werd al eens ontslagen van een filmset na een schietincident. Halls is een van de twee medewerkers naar wie onderzoek wordt gevoerd nadat acteur Alec Baldwin donderdag op de filmset cameraregisseur Halyna Hutchins had doodgeschoten.
1 h
De Standaard
Assistent-regisseur die Alec Baldwin wapen gaf was al eens ontslagen na schietincident op filmset
De assistent-regisseur van de film ‘Rust’, Dave Halls, werd al eens ontslagen van een filmset na een schietincident. Halls is een van de twee medewerkers naar wie onderzoek wordt gevoerd nadat acteur Alec Baldwin donderdag op de filmset cameraregisseur Halyna Hutchins had doodgeschoten.
2 h
www.nieuwsblad.be
Zeven doden en zeker 140 gewonden bij protesten na militaire coup in Soedan
Zeker zeven mensen zijn door soldaten doodgeschoten en meer dan 140 mensen zijn gewond geraakt bij protesten die ontstonden na de militaire staatsgreep in Soedan gisteren. Het hoofd van de overgangsregering in Soedan, legerleider Abdel Fattah al-Burhan, greep gisteren met zijn strijdkrachten de macht in het Afrikaanse land. Hij heeft de regering ontbonden en de noodtoestand uitgeroepen. De generaal beloofde in een toespraak internationale akkoorden na te leven en sprak over vrije verkiezingen in 2023.
2 h
HLN.be
Hoge Gezondheidsraad zet discussie over kernuitstap op scherp
2 h
www.hbvl.be
Jongen moet terugkeren naar voogd in Italië na kabelbaandrama
2 h
www.hbvl.be
De Meilandjes raken hun chateau maar niet kwijt
2 h
www.hbvl.be
Chris Craps en de filmsterren: “Sorry Richard Gere, ik was aan het koken”
Al 30 jaar interviewt Chris Craps de grootste filmsterren voor Het Belang van Limburg. Die ervaringen bundelt hij nu in een boek. “Om afscheid te nemen van de oude filmjournalistiek.”
2 h
www.hbvl.be
Drie Limburgers strijden mee in ‘De Sterkste Handen’:“Niet nadenken, gewoon doen”
Vanaf dinsdag nemen tien stielmannen en -vrouwen het op VTM tegen elkaar op in een wedstrijd die hun kracht, uithouding, kennis en mentale druk test. Stefan Ketelslagers (52), Nancy Stulens (32) en Jessica Stegen (33) willen tonen dat Limburgers ‘De Sterkste Handen’ hebben.
2 h
www.hbvl.be
“Dankzij Adil en Bilall dacht ik: voor mij is acteren ook mogelijk”
“Je werd niet eens aangenomen als vuilnisman en nu denk je acteur te worden?!” Zo reageerden de vrienden van Yassine Ouaich een paar jaar geleden nog, nu speelt hij de hoofdrol in Grond, de fictiereeks van Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans die vanavond start op Play4.
2 h
www.hbvl.be
Liam Everts rijdt in 2022 WK MX2 voor Duits satellietteam van KTM
2 h
www.hbvl.be
Opnames ‘Roomies’ voor Eén gestart
Vorige week zijn de opnames gestart van Roomies, een minireeks over de zoektocht van twee jonge vrouwen naar hun identiteit en hoe je volwassen wordt. De reeks verschijnt later op Eén en het online platform VRT NU.
2 h
www.hbvl.be
Vier leerkrachten op tien hebben niet het juiste diploma
Het aantal leerkrachten dat niet het “vereiste” diploma heeft voor secundair onderwijs, is alweer toegenomen. Dat is intussen al iets meer dan 4 op 10, zo blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Karolien Grosemans (N-VA) heeft opgevraagd bij onderwijsminister Ben Weyts (N-VA).
2 h
www.hbvl.be
Ondernemersvertrouwen blijft in oktober stabiel op +4
2 h
www.hbvl.be
Politie wil dat clubs meer doen om fans met stadionverbod te weren
Supporters met een stadionverbod raken nog te makkelijk binnen op voetbalwedstrijden. Dat blijkt na een rondvraag bij de politiediensten. Clubs staan in voor de controles, maar sluitend zijn die niet. “We moeten kijken naar andere methoden”, klinkt het bij de Pro League.
2 h
www.hbvl.be
Wie anders dan Lotte en Wout?
2 h
www.hbvl.be
Bashir Abdi offert heel wat op voor zijn marathonsucces
Marathonsucces komt niet op bestelling. Als het gezinsleven van Europees recordhouder Bashir Abdi (32) een loopwedstrijd is, dan maalt hij een ultraloop af in het buitenland en trekt hij slechts enkele sprintjes bij vrouw en kinderen. Zijn jaar tot nog toe: meer dan acht maanden weg van huis en maar enkele weken bij de familie. “Lopen zelf vind ik geen opoffering, wel de scheiding van mijn gezin.”
2 h
www.hbvl.be
Lara’s Fonds voor overleden mamablogster: “Lara verder laten leven in goed doel”
Geen bloemen, wel een donatie voor kankeronderzoek. Dat was de boodschap op de rouwbrief van de Beringse mamablogster Lara Switten (35), toen ze overleed aan baarmoederhalskanker. “Met de opgehaalde 30.000 euro starten we nu Lara’s Fonds op”, zegt hartsvriendin Ine Nijs.
2 h
www.hbvl.be
Michael was 11 toen hij naar België vloog, zijn moeder zag hij pas 37 jaar later terug
Michael Kortzorg (60) uit Houthalen-Helchteren was elf toen hij zonder dat hij het wist geadopteerd werd door een Belgisch gezin. Zijn Rwandese moeder kreeg te horen dat haar zoon naar zijn biologische vader in België vertrok, maar die kreeg Michael nooit te zien. Het zou 37 jaar duren voor hij zijn moeder terugvond.
2 h
www.hbvl.be
Politie Carma gaat radicalisering, extremisme en haatberichten opsporen op sociale media
Genk, As Houthalen-Helchteren en Zutendaal en de politiezone Carma willen polarisering en radicalisering op sociale media detecteren en aanpakken. Daar wordt speciale software voor ontwikkeld en een breed netwerk van mensen zal alles monitoren.
2 h
www.hbvl.be
Indrukwekkende werken aan Maas na overstromingen
In de Maas zijn indrukwekkend werken gestart om het weggespoelde grind na de recente overstroming terug aan te voeren. In de bodem van de rivier waren onzichtbare kraters geslagen tot 30 meter diep. De veerpont is tot 19 november uit de vaart.
2 h
www.hbvl.be
Eric Awouters geeft op 1 januari sjerp door aan Jo Feytons
Loons burgemeester Eric Awouters zal dinsdagavond tijdens de gemeenteraad meedelen dat hij per 1 januari de sjerp doorgeeft aan partijgenoot Jo Feytons. “Het wordt tijd voor een jongere generatie.”
2 h
www.hbvl.be
Heerse jeugd krijgt eindelijk skatepark
Heers wil een splinternieuw skatepark laten aanleggen op de site van het administratief centrum. De gemeente hoopt dat het al open kan voor de lente van 2022.
2 h
www.hbvl.be
Inwoners verzetten zich tegen plannen voor bijkomende windmolens in Montenaken
Bij de gemeente Gingelom zijn 225 bezwaarschriften ingediend tegen de bouw van drie windturbines op grondgebied Montenaken. Bij een eerdere aanvraag voor dezelfde windmolens waren er dat nog maar 89. Ook de gemeente zelf is gekant tegen de bouw van de turbines omdat ze te kort bij de dorpskern liggen.
2 h
www.hbvl.be
Peukenzuilen blijven jaar langer staan in Leopoldsburg
2 h
www.hbvl.be
Vrienden Dimitri en Peter verzamelen oude straaljagers in hun voortuin in Helchteren
In de Loerstraat in Helchteren kwam afgelopen week een bijzondere levering binnen. Vrienden Peter en Dimitri hadden een oude Starfigher F104G later overkomen uit Canada. In hun voortuin staan ook al een MIG 21 en een Fuga Magister geparkeerd.
2 h
www.hbvl.be
Gebouw Alkense technische dienst krijgt facelift
2 h
www.hbvl.be
Elvya loopt al haar hele leven op blote voeten: “Sneeuw of ijs houden me niet tegen”
Elvya Dulcimer (28) uit Oudsbergen heeft een hekel aan schoenen. Al heel haar leven loopt ze op haar blote voeten. Dat doet ze zomer en winter. De belangrijkste reden? “Ik maak overal contact. Met de aarde, maar vooral ook met andere mensen.”
2 h
www.hbvl.be
Ruimtetelescoop Hubble hapert opnieuw, onderzoek ligt stil
Ruimtetelescoop Hubble kampt opnieuw met een storing. Alle instrumenten aan boord staan sinds maandag in een zogeheten safe mode en het wetenschappelijk onderzoek ligt stil. Het is de tweede keer dit jaar dat dit gebeurt. De vluchtleiding op aarde onderzoekt wat er aan de hand is, laat ruimtevaartorganisatie NASA weten.
2 h
HLN.be
Lieselot Decroix, de beste Belgische vrouw in de volgwagen, over de Flandrienne 2021: “Volgend jaar pakt Kopecky ook op de weg een dikke prijs”
Wel een wereldtitel op de piste, maar geen World Tour-zege op de weg voor een Belgische vrouw in 2021. Of toch? Zien we hier Lieselot Decroix over het hoofd? Als kersvers ploegleidster van de vrouwenploeg van Jumbo-Visma leidde ze Marianne Vos naar winst in Gent-Wevelgem. De beste Belgische vrouw in de volgwagen over de beste Belgische wielrenster: wie wordt Flandrienne 2021? “Dat lijkt mij de makkelijkste vraag van het jaar.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Daarom werden deze vijf toppers genomineerd voor de Flandrien 2021: hun indrukwekkende adelbrieven
Vandaag vindt het 19de Gala van de Flandrien plaats en weten we welke renner door zijn collega’s is verkozen tot de beste renner van het bijna afgelopen seizoen. Een vakjury bestaande uit teammanagers, ploegleiders, bondscoaches en organisatoren kwam bij elkaar om de vijf genomineerden te kiezen. Met resultaat: ziehier de vijf kandidaten, in alfabetische volgorde, voor de titel van Flandrien 2021.
2 h
www.nieuwsblad.be
Laura Tesoro kijkt uit naar eerste eigen tournee: “Binnenkort zing ik op mijn optredens alleen maar eigen nummers”, al is er één uitzondering
De stem is opgewarmd, de danspasjes zijn ingestudeerd en de band zit op hete kolen. Laura Tesoro kijkt uit naar het moment dat ze eindelijk op tournee kan met haar debuutplaat Limits. Om te tonen dat ze, intussen zeven jaar na haar auditie in The voice, haar stem heeft gevonden. “De goesting is de voorbije twee jaar alleen maar groter geworden. Binnenkort hoef ik op optredens geen covers meer te zingen. ”
2 h
www.nieuwsblad.be
De Meilandjes krijgen hun Franse chateau maar niet verkocht
Hun woonboerderij in de Nederlandse Achterhoek konden Erica en Martien Meiland al met al vrij snel opnieuw verkopen. Maar het Franse chateau waarmee ze beroemd werden, staat na een jaar nog steeds te koop. “Het is ondertussen een blok aan het been geworden”, klinkt het bij Erica in de Nederlandse pers. “Het duurt allemaal veel te lang. Winst maken hoeft al niet meer. Als we alle gemaakte kosten kunnen recupereren, zijn we al tevreden.”
2 h
www.nieuwsblad.be
“Met welk recht bestorm je het veld, overgiet je iemand met bier of gooi je hem een aansteker naar het hoofd?”
Get a life. Zoek je een zinvol leven. Het komt altijd in me op als er weer eens iemand alle grenzen van het fatsoen overschrijdt om zijn onvrede te uiten. Onder het mom van ‘voetbal is emotie’ worden dan zaken uitgestoken die in het gewone burgerleven op geen enkel moment getolereerd worden. De jongste weken is het weer schering en inslag. Zelfs in Eupen doen ze eraan mee. In Eupen!
2 h
www.nieuwsblad.be
Monica getuigt hoe ze 26 jaar moest zoeken om haar biologische moeder terug te vinden na anonieme bevalling
In de – voorlopig – laatste aflevering van Durf te vragen staan adoptiekinderen centraal. De opmerkelijkste getuige is Monica, een zogeheten sous-x. Dat is een kind van wie de moeder onder druk van de katholieke kerk anoniem beviel net over de grens in Frankrijk.
2 h
www.nieuwsblad.be
Na 45 jaar nog slachtoffer geïdentificeerd van Amerika’s meest beruchte seriemoordenaar
Dankzij doorgedreven DNA-onderzoek heeft de politie van Chicago nog een slachtoffer van seriemoordenaar John Wayne Gacy kunnen identificeren. Het gaat om Francis Wayne Alexander, die in 1975 of 1976 – hij was toen 21 of 22 – om het leven werd gebracht. Gacy werd in 1994 terechtgesteld voor de verkrachting van en de moord op 33 jongens en mannen.
2 h
www.nieuwsblad.be