Oorlogsmunitie gevonden op strand, DOVO laat ontploffen

Zondag werd oude oorlogsmunitie gevonden ter hoogte op het strand van Blankenberge. Het was een strandjutter die op de bom stootte.


Read full article on: nieuwsblad.be
Topkinesist Lieven Maesschalck legt uit hoe en waarom we meer moeten bewegen: “Sporten als je twintig, dertig of veertig bent, zorgt ervoor dat je een vitale en energieke tachtiger wordt”
Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: Lieven Maesschalck (57), kinesist van de Rode Duivels en andere topsporters. Een groter verdediger van beweging is er niet. Het liefst zou hij iedereen ‘iets’ zien doen, laat het dan wandelen, fietsen of dansen zijn. “Wil je vitaal en energiek blijven, dan moet je sporten. Wie dat niet doet, vraagt om problemen. We moeten echt beseffen dat we in ons lichaam moeten investeren.”
1m
HLN.be
Un changement à venir dans la vaccination? Le vaccin Pfizer pourrait être conservé au réfrigérateur pendant un mois
Selon le fabricant, le vaccin contre le coronavirus de Pfizer/BioNTech peut en réalité être conservé entre 2 et 8ºC pendant un mois et non uniquement cinq jours, a déclaré le directeur médical Marc Kaptein de la branche néerlandaise de Pfizer vendredi dans l’émission de radio 1 op 1.
Sudinfo.be
Ewan schiet na verraderlijke finale met veel overmacht voor een tweede keer raak in Giro, Merlier is derde
Caleb Ewan schoot met veel overmacht voor een tweede raak in de Giro d’Italia. De Australiër van Lotto-Soudal pareerde op de lichthellende finish in Termoli een verrassingsaanval van Fernando Gaviria en was bijgevolg duidelijk de snelste. Davide Cimolai werd tweede, Tim Merlier derde. Attila Valter kende een rustige dag in de buik van het peloton en behoudt de maglia rosa.
HLN.be
Le vaccin Pfizer pourrait être conservé au réfrigérateur pendant un mois
Selon le fabricant, le vaccin contre le coronavirus de Pfizer/BioNTech peut en réalité être conservé entre 2 et 8°C pendant un mois et non uniquement cinq jours, a déclaré le directeur médical Marc Kaptein de la branche néerlandaise de Pfizer vendredi dans l'émission de radio 1 op 1.
www.7sur7.be
Un changement majeur dans la vaccination? Selon son fabricant, le vaccin Pfizer pourrait être conservé au réfrigérateur pendant un mois et non 5 jours
Selon le fabricant, le vaccin contre le coronavirus de Pfizer/BioNTech peut en réalité être conservé entre 2 et 8°C pendant un mois et non uniquement cinq jours, a déclaré le directeur médical Marc Kaptein de la branche néerlandaise de Pfizer vendredi dans l'émission de radio 1 op 1.
www.lalibre.be
LIVE GIRO. Finale ingezet! Merlier en sprinters maken zich klaar
In de Giro krijgen de renners vrijdag een heuvelachtige etappe met een vlakke finale voorgeschoteld. Na een kort stuk in het achterland volgt de route de Adriatische kust tot aan Chieti. Op een heuvelachtig parcours gaat het dan terug naar de kust, helemaal naar Termoli. Na het verlaten van de kustweg wacht daar een “trapje” van 10-12%, om dan licht bergop tot aan de finish te gaan. In de laatste twee kilometer volgen drie haakse bochten, tot de rechte weg in de laatste honderden meters richting finish. Iets voor klimmers of toch voor sprinters? Volg het hier live!
www.gva.be
Kat springt van vijfde verdieping uit brandend gebouw
Donderdag is een brand uitgebroken in een appartement in Chicago in de Amerikaanse staat Illinois. Terwijl de brandweer aan het blussen was filmde een van de brandweerlieden het gebouw, en zag een zwarte kat zitten op de vijfde verdieping. Toen de kat besefte dat ze nog maar een optie had om aan de brand te ontkomen, sprong ze uit het raam.
De Standaard
Is het een goed idee om ook hier mondmaskers voor gevaccineerden af te schaffen?
Amerikanen die volledig gevaccineerd zijn met het coronavirus moeten sinds vandaag op de meeste plaatsen geen mondmasker meer dragen. Is dat wel een verstandige beslissing? Is het bij ons ook mogelijk? En wat weten we eigenlijk over mensen die volledig gevaccineerd zijn?
www.hbvl.be
Standard: Mehdi Carcela de retour à l’entraînement après avoir été écarté
Écarté «jusqu’à nouvel ordre» à cause de problèmes disciplinaires, Mehdi Carcela a réintégré le groupe liégeois ce vendredi.
Lameuse.be
Standard: Mehdi Carcela de retour à l’entraînement après avoir été écarté
Écarté «jusqu’à nouvel ordre» à cause de problèmes disciplinaires, Mehdi Carcela a réintégré le groupe liégeois ce vendredi.
Sudinfo.be
La "textilité" de l’art aux Anciens Abattoirs de Mons
17:33 Un parfum de tradition et de savoir-faire belge règne sur la nouvelle exposition "Textilités" qui s’ouvre sur le beau site des Abattoirs de Mons. Une exposition surprenante par sa diversité de techniq...
www.lecho.be
Democraten en Republikeinen bereiken akkoord over onderzoekscommissie naar bestorming Capitool
De Democraten en de Republikeinen hebben overeenstemming bereikt om samen een onderzoeksgroep op te richten die moet gaan uitzoeken wat er precies gebeurde op 6 januari, toen aanhangers van toenmalig president Donald Trump het Amerikaanse Capitool bestormden.
www.hbvl.be
Grosse mobilisation policière à la cité Urban de Ghlin: les policiers ont été visés par des jets de pierre
Ce jeudi après-midi, plusieurs combis ont envahi la cité Urban à Ghlin. Alors qu’ils effectuaient un simple contrôle, la situation a dégénéré.
Sudinfo.be
Les moucherons envahissent votre maison? Voici quelques astuces pour vous en débarrasser
Ça y est, les moucherons ont à nouveau envahi votre intérieur. Ils sont partout et vous importunent! Heureusement, il existe quelques astuces assez simples pour s’en débarrasser.
Sudinfo.be
LIVE GIRO. Vluchters ingerekend, sprint Merlier in verraderlijke finale naar tweede zege?
Daags na de eerste echte bergrit vertrekt het peloton vandaag vanuit Notaresco richting aankomstplaats Termoli. De etappe is 182 kilometer lang, in het middenrif liggen enkele klimmetjes. Als de sprinters die overleven, is dit een uitgelezen kans voor de snelle mannen. Al mogen ook de hellende slotkilometers niet onderschat worden. Caleb Ewan zal bulken van het vertrouwen na zijn ritwinst woensdag, toen Tim Merlier niet kon meesprinten na een haperende ketting. Pakt onze landgenoot revanche én een tweede ritzege? Volg het LIVE op deze pagina!
HLN.be
Top-dj Afrojack krijgt podium op Songfestival: “Wat Tomorrowland is voor dj’s, is het Songfestival voor songwriters”
De zevende beste dj ter wereld is hij volgens het bekende ‘DJ Mag’. Al jaren heeft Afrojack (33) een vaste plaats op de affiche van Tomorrowland en sinds vorig jaar ook een kasteel in Kalmthout.Maar het grote podium van het Songfestival betreden, doet hij pas voor het eerst. Tijdens de grote finale in Rotterdam brengt hij er zijn nieuwe single ‘Hero’ live voor een miljoenenpubliek. “De muziekindustrie geeft het festival minder waardering dan het zou moeten krijgen.”
www.gva.be
Wilde everzwijnen omsingelen vrouw in Italië en stelen haar boodschappen
Een groep wilde everzwijnen hebben een vrouw omsingeld op de parking van een supermarkt in Le Rughe, een Italiaanse gemeente dicht bij Rome. De groep, bestaande uit vier volwassen zwijnen en twee jongen, zaten de vrouw achterna, waarop die haar boodschappen liet vallen. Kort daarna begonnen de everzwijnen te smullen van het voedsel dat de vrouw net had gekocht.
HLN.be
Wilde everzwijnen omsingelen vrouw in Rome en stelen haar boodschappen
Een groep wilde everzwijnen hebben een vrouw omsingeld op de parking van een supermarkt in Le Rughe, een Italiaanse gemeente dicht bij Rome. De groep, bestaande uit vier volwassen zwijnen en twee jongen, zaten de vrouw achterna, waarop die haar boodschappen liet vallen. Kort daarna begonnen de everzwijnen te smullen van het voedsel dat de vrouw had gekocht.
HLN.be
Scénario, diffusion, tournage,... On vous dit tout sur la saison 2 de «HPI» avec Audrey Fleurot
TF1 renouvelle sa série à succès «HPI» pour une seconde saison. Voilà tout ce qu’on sait.
Sudinfo.be
Democraten en Republikeinen bereiken akkoord over onderzoekscommissie bestorming Capitool
De Democraten en de Republikeinen hebben overeenstemming bereikt om samen een onderzoeksgroep op te richten die moet uitzoeken wat er precies gebeurde op 6 januari, toen aanhangers van toenmalig president Donald Trump het Amerikaanse Capitool bestormden. De onderzoekscommissie gaat ook aanbevelingen doen over hoe het parlementsgebouw in Washington beter beschermd kan worden.
HLN.be
Dit staat er in gewone taal in de nieuwe WhatsApp-voorwaarden die dit weekend ingaan
Morgen zaterdag 15 mei is het zover: dan gelden de nieuwe gebruiksvoorwaarden van WhatsApp, die je vroeg of laat moet accepteren om WhatsApp te mogen blijven gebruiken. Wat staat er in die voorwaarden en hoeveel gaan we er echt van merken? ICT-jurist Arnoud Engelfriet stond onze Nederlandse collega’s van het AD te woord.
HLN.be
Olympiërs Artuur Peters en Peters-Broekx peddelen zich in Szeged naar de finale van de World Cup
Minder dan vierentwintig uur na zijn zege in de Olympische kwalificatierace meldde de kersverse Olympiër Artuur Peters zich in de World Cup regatta aan de start van de voorwedstrijd in de K1 1000m. Daarin bewees de 24-jarige Neerpeltenaar meteen dat hij flink hersteld was van de vijf races die hij de voorbije twee dagen peddelde.
www.hbvl.be
‘Onderzoek naar dood Sanda Dia na 2,5 jaar afgerond’
Het onderzoek naar de dood van Sanda Dia, de 20-jarige student die in 2018 om het leven kwam bij een studentendoop, is na 2,5 jaar afgerond. Dat meldt Het Nieuwsblad. In juni verschijnen 18 leden van de studentenclub Reuzegom voor de raadkamer, die zal beslissen of ze naar de correctionele rechtbank worden doorverwezen.
www.demorgen.be
‘Onderzoek naar dood Sanda Dia na 2,5 jaar afgerond’
Het onderzoek naar de dood van Sanda Dia, de 20-jarige student die in 2018 om het leven kwam bij een studentendoop, is na 2,5 jaar afgerond. Dat meldt Het Nieuwsblad. In juni verschijnen 18 leden van de studentenclub Reuzegom voor de raadkamer, die zal beslissen of ze naar de correctionele rechtbank worden doorverwezen.
www.demorgen.be
Onderzoek naar dood van Sanda Dia na 2,5 jaar echt afgerond
Het onderzoek naar de dood van Sanda Dia, de student van de KU Leuven die eind 2018 om het leven kwam bij een uit de hand gelopen ontgroeningsritueel van studentenclub Reuzegom, is na 2,5 jaar volledig afgerond. Op 7 juni beslist de raadkamer van Hasselt welke Reuzegommers worden doorverwezen naar de correctionele strafrechtbank.
De Standaard
Des doublures sur "Koh-Lanta"? La production confirme
ALP qui produit et réalise l’émission diffusée sur TF1 s’en est expliquée dans un entretien accordé à Puremédias.
www.lalibre.be
Genkse beloften halen het makkelijk van Roda JC
In hun voorlaatste (oefen)wedstrijd van het seizoen waren de beloften van KRC Genk duidelijk een maatje te groot voor Roda JC (2-0). Onder het goedkeurend oog van hoofdcoach John van den Brom scoorde zowel Nemeth als Limbombe knap in één tijd, Cuypers en Limbombe troffen nog het doelkader. Doelman Seppe Bastiaens kreeg in zijn laatste (thuis)wedstrijd voor KRC Genk een applausvervanging.
www.hbvl.be
Vous rêvez de bronzer en télétravaillant? C’est possible: voici quelques astuces!
Cela vous démange de vous installer sur votre terrasse avec votre PC quand il fait grand soleil? Beaucoup diront que c’est impossible, puisqu’on n’y voit rien. Mais il existe une solution pour prendre le soleil tout en travaillant sur son ordinateur!
Sudinfo.be
Netanyahu prévient: les frappes sur Gaza, “ce n'est pas encore fini”
Le Premier ministre israélien, Benjamin Netanyahu, a prévenu vendredi que les raids sur la bande de Gaza n'allaient pas prendre fin prochainement, après une intensification des frappes de l'armée sur l'enclave, ayant déjà fait plus de 100 morts en quelques jours.
www.7sur7.be
La chronique de Jonathan Lange: "Laissez Neymar et Mbappé se prendre aux Jeux!"
Dans sa chronique Jonathan Lange nous parle de la volonté des deux stars parisiennes à décrocher l'or olympique.
www.dhnet.be
Onderzoek naar dood van Sanda Dia na 2,5 jaar echt afgerond
Het onderzoek naar de dood van Sanda Dia, de student van de KU Leuven die eind 2018 om het leven kwam bij een uit de hand gelopen ontgroeningsritueel van studentenclub Reuzegom, is na 2,5 jaar volledig afgerond. Op 7 juni beslist de raadkamer van Hasselt welke Reuzegommers worden doorverwezen naar de correctionele strafrechtbank.
1 h
www.nieuwsblad.be
L’immense défi de convaincre les récalcitrants au vaccin
Alors que la vaccination atteint son rythme de croisière dans certains pays, convaincre les antivax est devenu indispensable. Entre cadeaux farfelus et campagnes de sensibilisation poussives, les gouvernements se montrent créatifs.
1 h
www.lesoir.be
Donovan le magicien a été victime d'une violente agression: "Je me sens impuissant et mal de ne pas avoir pu protéger mes amis"
Sur Instagram, le jeune homme a raconté son agression.
1 h
www.dhnet.be
Le jeune qui a provoqué l’accident mortel en ayant bu l’équivalent de 16 bières reste en prison: «Il est pleinement conscient de ce qu’il a fait»
Ruben B., 21 ans, est le conducteur qui a provoqué le terrible accident mortel qui s’est produit ce lundi matin à Lille (Anvers). Alors qu’il avait quatre autres jeunes dans sa voiture, le jeune homme conduisait sous l’influence de l’alcool. Il restera en prison encore un mois.
1 h
Sudinfo.be
Netanyahu: "Ils payent et continueront de payer chèrement. Ce n'est pas encore fini" (Mise à jour)
Le Premier ministre israélien, Benjamin Netanyahu, a prévenu vendredi que les raids sur la bande de Gaza n'allaient pas prendre fin prochainement, après une intensification des frappes de l'armée sur l'enclave, ayant déjà fait plus de 100 morts en quelques jours.
1 h
www.dhnet.be
Netanyahu: "Ils payent et continueront de payer chèrement. Ce n'est pas encore fini"
Le Premier ministre israélien, Benjamin Netanyahu, a prévenu vendredi que les raids sur la bande de Gaza n'allaient pas prendre fin prochainement, après une intensification des frappes de l'armée sur l'enclave, ayant déjà fait plus de 100 morts en quelques jours.
1 h
www.lalibre.be
Hazard kreeg het zwaar te verduren tegen Granada: “Wonder dat hij hier heelhuids uitkomt”
Real Madrid won gisteren op bezoek bij Granada, maar dat is niet het enige dat in Spanje over de tongen ging. Granada deinsde er niet voor terug om (te) stevig in het duel te gaan. Ook Eden Hazard kon niet ontkomen aan het vuile spel van de thuisploeg.
1 h
HLN.be
Hongkong bevriest tegoeden van mediamagnaat Jimmy Lai en zijn bedrijven
De Hongkongse autoriteiten hebben vandaag bekendgemaakt de tegoeden van de prodemocratische mediabaas Jimmy Lai (73) en zijn mediabedrijven te bevriezen. Lai is vorige maand veroordeeld voor het organiseren van en het deelnemen aan illegale prodemocratische protesten in 2019.
1 h
HLN.be
Hongkong bevriest tegoeden van mediamagnaat Jimmy Lai en zijn bedrijven
De Hongkongse autoriteiten hebben vandaag bekendgemaakt de tegoeden van de prodemocratische mediabaas Jimmy Lai (73) en zijn mediabedrijven te bevriezen. Lai is vorige maand veroordeeld voor het organiseren van en het deelnemen aan illegale prodemocratische protesten in 2019.
1 h
HLN.be
Titanic boven water in China: levensechte replica moet miljoenen toeristen lokken
Hij zal de zee niet zien of zinken, maar de Titanic herrijst. Op het Chinese platteland wordt een levensgrote replica gebouwd die toeristen moet ontvangen in een themapark gewijd aan het wereldberoemde schip.
1 h
www.hbvl.be
Geldstroom naar Belgische groeiers opnieuw op recordkoers
16:50 Belgische groeibedrijven tankten dit jaar al een half miljard euro kapitaal bij. Daarmee zit ons land voor het vijfde jaar op rij op recordkoers qua kapitaaloperaties. 'We zijn misschien klein, maar o...
1 h
www.tijd.be
Onderzoek naar dood van Sanda Dia na 2,5 jaar echt afgerond
Het onderzoek naar de dood van Sanda Dia, de student van de KU Leuven die eind 2018 om het leven kwam bij een uit de hand gelopen ontgroeningsritueel van studentenclub Reuzegom, is na 2,5 jaar volledig afgerond. Op 7 juni beslist de raadkamer van Hasselt welke Reuzegommers worden doorverwezen naar de correctionele strafrechtbank.
1 h
www.gva.be
Les serveurs de Darkside, auteur d'une cyberattaque aux États-Unis, mis hors service
Les serveurs de Darkside, le groupe de pirates informatiques derrière la cyberattaque ayant visé l'opérateur d'oléoducs américain Colonial Pipeline la semaine dernière, ont été mis hors ligne, affirme vendredi la firme de cybersécurité Recorded Future.
1 h
www.7sur7.be
Les serveurs de Darkside, auteur d'une cyberattaque aux États-Unis, mis hors service
Les serveurs de Darkside, le groupe de pirates informatiques derrière la cyberattaque ayant visé l'opérateur d'oléoducs américain Colonial Pipeline la semaine dernière, ont été mis hors ligne, affirme vendredi la firme de cybersécurité Recorded Future.
1 h
www.7sur7.be
Neymar furieux après sa suspension pour la finale de la Coupe de France: «Je voudrais comprendre le raisonnement du type qui s’occupe des cartons»
Le Français a écopé d’un carton jaune en demi-finale contre Montpellier, qui a révoqué le sursis d’un match dont il a écopé début avril après son carton rouge contre Lille.
1 h
Sudinfo.be
Neymar furieux après sa suspension pour la finale de la Coupe de France: «Je voudrais comprendre le raisonnement du type qui s’occupe des cartons»
Le Français a écopé d’un carton jaune en demi-finale contre Montpellier, qui a révoqué le sursis d’un match dont il a écopé début avril après son carton rouge contre Lille.
1 h
www.lesoir.be
Ryanair cherche des «candidats clients» pour avoir améliorer son offre et ses services
La compagnie recrute les membres de son futur «comité consultatif clients» afin d’améliorer son offre et ses services. Plus qu’un coup marketing?
1 h
www.lesoir.be
HLN ONDERZOEK. Sjoemelen ziekenhuizen met coronacijfers? Documenten wijzen op ‘financiële optimalisatie’
Manipuleren sommige ziekenhuizen hun coronacijfers om daar financieel beter van te worden? Overheidsdocumenten wijzen in die richting. Wij kregen ze na lang aandringen in ons bezit en zochten naar uitleg in de sector. Wat we ontdekten, roept vragen op. “Financiële optimalisatie is mogelijk.”
1 h
HLN.be