Oostenrijk haalt reddingsteams weg uit rampgebied in Turkije na toenemend geweld tussen burgers

Oostenrijk staakt zijn reddingsoperatie in het aardbevingsgebied in Turkije vanwege onderling geweld tussen Turken. Het ingezette team van het Oostenrijkse leger, dat 82 reddingswerkers telt en 45 ton aan materiaal bij had, spreekt van een steeds moeilijker veiligheidssituatie, melden Oostenrijkse media.


Read full article on: nieuwsblad.be
LIVE INTER-AC MILAN (20u45). Slechts 1 van 5 Belgen aan de aftrap verwacht - Milan-legende Kaká stoort zich aan vergelijking met De Ketelaere
Lees ook:
1m
HLN.be
Naar Ransart, waar de wieg van Delhaize stond: ‘Werk is hier echt een probleem, ondanks de luchthaven’
04:00 In drie grote Delhaizes bij Charleroi wordt nog gestaakt en misschien zijn ze in die winkels wel iets gemotiveerder. Want vlakbij, in Ransart, stond de wieg van Delhaize. Letterlijk.
www.tijd.be
Alexander De Croo, Premier ministre: "Pour la réforme fiscale, je ne crois pas aux doses homéopathiques"
03:55 Les prochains dossiers à l’agenda du Premier ministre? Engie, la réforme des pensions et la réforme fiscale. Tour d’horizon.
www.lecho.be
Une entreprise condamnée à un impôt record de plus d’un demi-milliard d’euros
03:50 L’ISI s’impose au terme d’une bataille procédurale de plusieurs années contre un négociant en or anversois. L'impôt réclamé s'élève à 558 millions d'euros.
www.lecho.be
Delhaize, un combat existentiel pour les syndicats?
03:45 Dans le dossier Delhaize, la hargne des syndicats serait-elle mue par leur peur de perdre un gros paquet d'affiliés? C'est la critique de leurs détracteurs. La réalité est plus complexe.
www.lecho.be
Geert Noels et Giuseppe Pagano: "La Belgique ne peut plus se permettre d'être si dépensière"
03:30 Geert Noels et Giuseppe Pagano ne partagent pas le même sentiment d'inquiétude ni d'urgence. Cela étant, ces fins connaisseurs des comptes de la maison Belgique se rejoignent sur ce constat: il va fal...
www.lecho.be
Ook Mega biedt opnieuw vast energiecontract aan
1 h
De Standaard
Alibaba en de vijf dochters
Een verplichte opsplitsing voor bedrijven die als te machtig worden gezien­: er wordt vaak over gepraat, maar het gebeurt zelden.
1 h
De Standaard
Een kwartaal vol plotwendingen
In een roerig eerste kwartaal sloeg de stemming drie keer compleet om. En de toekomst is in een dikke mist gehuld.
1 h
De Standaard
Ook kinderen op basisschool doen mee met ramadan
Een briefje met de toestemming van de ouders of een aparte tafel in de refter? Basisscholen zoeken naar manieren om kinderen die willen vasten te ondersteunen.
1 h
De Standaard
Profvoetballer vliegt met auto sporthal binnen
Een auto met voetballer Sofian Kiyine aan het stuur raakte met erg hoge snelheid een ­rotonde met een schuine boordsteen. Resultaat: een vlucht door de lucht, dwars door de muur van een sporthal. Daar raakte hij nét geen sportende jongeren.
1 h
De Standaard
Crisisplan voor jeugdhulp: 100 miljoen extra
1 h
De Standaard
Nooit meer examen speedpedelec met bromfiets
1 h
De Standaard
‘Een onrustige ziel, geobsedeerd door complottheorieën’
Hij komt uit de absolute elite van dit land, maar Nicolas Ullens (57) werd als agent bij de Staatsveiligheid een buitenbeentje van zijn familie. Deze week schoot hij zijn stiefmoeder dood.
1 h
De Standaard
‘De nederlaag zal heilzaam zijn voor Rusland’
In al onze euforie over de opmars van vrijheid en democratie waren we uit het oog verloren dat een groot rijk zich niet zomaar neerlegt bij zijn val. De Britse historicus Timothy Garton Ash neemt de blindheid daarvoor ook zichzelf kwalijk. ‘Oekraïne bewapenen is de snelste weg naar vrede.’
1 h
De Standaard
Pasen is passietijd. De concerten van de week
Leven, lijden en dood vormen een trio dat op veel podia in de schijnwerpers staat deze week: zowel in muziek van Bach, Telemann en Couperin als in de woorden van hedendaagse schrijvers.
1 h
De Standaard
Afrikaanse folk. De albums van de week
Cécile McLorin Salvant bestrijkt een breed spectrum, met evenveel percussie als klasse.
1 h
De Standaard
Een wacko in Waco. De series van de week
Netflix toont nooit eerder geziene beelden van het bloedbad in Waco waarbij 86 mensen sterven. In The good mothers nemen drie vrouwen het op tegen de maffia, op Prime Video spoelen jonge vrouwen aan op een eiland.
1 h
De Standaard
Politici proberen altijd garen te spinnen bij geschiedenis en erfgoed. Dat mag een keer ophouden
Geschiedenis en erfgoed gebruik je niet om politieke munt uit te slaan, of om in te zetten in een cultuuroorlog, schrijft Jan Dumolyn. Daarvoor zijn ze te waardevol.
1 h
De Standaard
Aan Nabilla Ait Daoud, cultuurschepen van Antwerpen
Als de Antwerpse culturo’s het laten afweten, dan neemt de schepen van Cultuur zelf het initiatief, en wel met een prachtig lichtspektakel.
1 h
De Standaard
Uit verveling zijn we net zo medeplichtig als Laarmans was in Lijmen/Het been
Dankzij de ijdelheidsindustrie en moderne incarnaties van Boorman blijft Willem Elsschot springlevend, vindt Lodewijk Asscher. Maar waarom blijven we ‘Het huwelijk’ verkeerd interpreteren?
1 h
De Standaard
Bracke is een man van principes, en een van zijn principes luidt: gegeven is gegeven
Wie weet is Siegfried Bracke blut? ‘We weten toch niet welke alimentaties, hypotheken, gok- of andere schulden die arme Sieg inmiddels heeft veroorzaakt.’
1 h
De Standaard
Voor God en Groot-Israël
De aanval op de Israëlische rechtsstaat komt niet uit de lucht vallen, zegt Ruud Goossens. Het is de culminatie van een lange strijd die al begon bij de onafhankelijkheid.
1 h
De Standaard
Kunnen we ons wapenen tegen nepnieuws? ‘We moeten mensen blootstellen aan microdosissen misinformatie’
03:15 Als nepnieuws zich als een virus verspreidt, kunnen we er ons dan tegen wapenen met een vaccin? Ja, zegt de Nederlandse professor sociale psychologie Sander van der Linden.
1 h
www.tijd.be
Vernieuwde wandelgids voor het Vlaamse traject van de GR12: te voet van Amsterdam naar Parijs
Van Amsterdam, over Brussel tot in Parijs loopt een uitgestippeld wandelpad, meer dan duizend kilometer lang. Zopas verscheen een vernieuwde gids voor het parcoursonderdeel dat Vlaanderen doorsnijdt. “De verscheidenheid aan natuur en stadsdelen maakt deze route zo interessant”, horen we van een fervente wandelaar die het traject al op de teller heeft.
1 h
www.hbvl.be
Voyeur: bijna 2.000 jaar geleden bedolven onder lava van Vesuvius, nu kan je dit fresco in België bewonderen
Voyeur ontsluit het verhaal achter een kunstwerk in onze (wijdere) omgeving en toont waar u op moet letten. Deze week: een fresco uit Boscoreale bij Pompeï, in het museum van Mariemont.
1 h
www.hbvl.be
Wat betekent vasten nog in een wereld vol Tournées Minérales?
Challenges vliegen ons de laatste jaren om de oren. Veertig dagen geen suikers of vlees eten, veertig dagen zonder sociale media of een hele maand geen druppel alcohol. Wat betekenen die andere veertig dagen dan?
1 h
www.hbvl.be
Blijven we tribunes vertimmeren, of tonen we wat lef en ambitie
Hoe beter de Rode Duivels en de Belgische clubs het in Europa doen, hoe moeilijker het wordt om in ons land een nieuw en modern voetbalstadion te bouwen. Door koterijpolitiek en vergunningsoorlogen hinken we almaar meer achterop.
1 h
www.hbvl.be
Bijna 5.000 kandidaten voor groot bodemonderzoek: ook scholen, boeren en samentuinders welkom
4.780 mensen hebben zich al kandidaat gesteld voor het grote onderzoek naar bodemkwaliteit in Limburg. Boer Koen Rutten uit Kinrooi is er één van. Net zoals landbouwers mogen ook scholen en bedrijven gerust aanhaken. Inschrijven kan nog tot 10 april.
1 h
www.hbvl.be
Vlaamse regering hakt knoop door over Ventilus, maar spanning is nog niet weg
Keer op keer wezen studies hetzelfde uit: de omstreden hoogspanningsleiding in West-Vlaanderen kon technisch gezien alleen maar bovengronds. De Vlaamse regering legt het voorkeurstraject van Ventilus nu definitief vast. Ze duikt voor 10 kilometer onder de grond, in Zeebrugge, Zedelgem, Torhout en Izegem. De nieuwe bovengrondse verbinding komt naast de E403 tussen Torhout en Izegem. Ook in Lendelede komt er nog eens 4 kilometer bovengronds.
1 h
www.hbvl.be
COLUMN. De vraag of er een hiernamaals bestaat is zo oud als de mens
Frans Baert ontdekt hoe alles met alles verbonden is, en hoe het kleine het grote bevat.
1 h
www.hbvl.be
Conner Rousseau en Kris Verduyckt: “Zijn het enige alternatief voor wie geen extreemrechtse chaos wil”
De nieuwe socialistische kopman in Limburg heet Kris Verduyckt. In een interview met Vooruit-voorzitter Conner Rousseau zet het Kamerlid uit Lommel zich schrap voor 2024. “Wie in de politiek voor alles of niets pleit, eindigt met niets.”
1 h
www.hbvl.be
Dementie bij honden en katten: op welke signalen moet je letten?
Dierenartsen stellen regelmatig dementie vast bij oudere honden en katten. Maar meer dan een kwart van de katten- en hondeneigenaars weten niet dat hun huisdieren ook dement kunnen worden. Hoe herken je de symptomen?
1 h
www.hbvl.be
Column. “Misschien is het in Frankrijk tijd voor een zesde republiek, waar de macht van de president wordt ingetoomd”
De echte reden waarom de Franse president Macron vasthoudt aan de pensioenhervorming is omwille van de schrijnende situatie van de Franse staatsfinanciën en de ernstige dreiging van de stijging van de rentetarieven waarmee de Fransen hun schuld financieren. Met een schuldgraad van 113 procent, een uitstaande schuld van 3.000 miljard euro, een toegenomen levensverwachting, een dalende demografische groei en een aanhoudende daling van de productiviteit staat Frankrijk voor een gigantische uitdaging. Voor de financiële markten, waar Frankrijk geniet van een bijzonder laag rentetarief, getuigen beleidsmaatregelen zoals het optrekken van de pensioenleeftijd van het noodzakelijke aanpassingsvermogen. Terecht of onterecht, zo werkt de financiële markt nu eenmaal. Als de rentevoet voor de Franse schuld zou stijgen met 1 procent, dan zou de te betalen rentelast stijgen met 2 miljard euro het eerste jaar en heel snel stijgen naar 10 miljard na 4 jaar. Geld dat niet zal kunnen gaan naar de echte noden in de samenleving zoals het voorspelbare gebrek aan verpleegsters, leerkrachten en politieagenten door de grijze uittocht. Het is deze analyse die de Franse president ervan weerhoudt om toe te geven aan de druk om de beslissing over te laten aan de normale democratische procedure. Zijn er alternatieven waar de president niet naar heeft gekeken of buiten beschouwing wil houden? Ongetwijfeld.
1 h
www.hbvl.be
Uw wekelijkse portie weetjes en praatjes uit economisch Limburg: Bert met de Botten
De minder belangrijke, maar daarom niet minder interessante weetjes uit het Limburgs economisch bestel. De aangehaalde feiten hoeven niet noodzakelijk op waarheid te berusten.
1 h
www.hbvl.be
Meer dan 12.000 Limburgers hebben hun jobbonus nog niet ontvangen
Van de 106.869 werkende Limburgers die recht hebben op de Vlaamse jobbonus - die kan oplopen tot 600 euro - hebben er 12.654 die premie nog niet ontvangen. Vooral omdat ze hun rekeningnummer nog niet hebben geregistreerd.
1 h
www.hbvl.be
50 jaar geleden begon de mobiele revolutie met een toestel zo zwaar als een baksteen
Maandag is het exact vijftig jaar geleden dat de Amerikaanse ingenieur Martin Cooper het allereerste gsm-gesprek voerde. Met een toestel zo groot en zo zwaar als een baksteen, waarvoor je – toen het op de markt kwam – het equivalent van 10.000 euro moest betalen. Een halve eeuw later is duidelijk hoe groot de impact van de mobiele revolutie is geweest. En Cooper zelf? Die heeft een beetje spijt.
1 h
www.hbvl.be
“Kletsnatte dag met temperaturen onder 10 graden”
Vandaag wordt een natte dag met vaak regen of buien. De wind waait lange tijd matig vanuit het westen en draait in de loop van de avond naar noordoost waardoor er stilaan koelere lucht wordt aangevoerd. De temperatuur haalt een maximum rond 9 of hooguit 10°C.
1 h
www.hbvl.be
Colin strooit op reis telkens wat as van Wim uit (47): “Zo kan hij toch de wereld zien”
“Wim wilde de wereld zien. Nu hij dood is, zal ik daarvoor zorgen.” Wim Kock (47) stapte in 2019 uit het leven. Zijn vriend Colin Thaens (49) uit Beringen neemt elke keer als hij op reis gaat wat as van Wim mee. “De laatste dag laat ik hem los in zee.”
1 h
www.hbvl.be
Alexander De Croo na begrotingsakkoord: “Dat politici zelf beslissen over hun loon en pensioen is niet gezond. Een apart comité zou dat moeten vastleggen”
De begroting is nog steeds niet om over naar huis te schrijven, maar premier Alexander De Croo (Open VLD) is wel blij dat hij wat van het tekort heeft kunnen afpietsen. De opsteker geeft de burger en de Vivaldist moed voor de komende hervormingen. Voor De Croo eindigen die niet bij pensioenen en belastingen. De heisa rond de pensioenbonus van zijn eigen vader doet hem pleiten voor een nieuw verloningssysteem voor politici. “Het gevoel leeft dat men dingen wil verbergen en dat is niet goed.”
1 h
www.nieuwsblad.be
Wie is Nicolas Ullens, de voormalige geheim agent die zijn stiefmoeder vermoordde? “Onrustige ziel, geobsedeerd door complottheorieën”
Hij komt uit de absolute elite van dit land. Zijn leven leek een vrolijk ritje te worden. Toch werd Nicolas Ullens (57) een buitenbeentje van de familie en ging hij zijn eigen weg. De man werd agent bij de Staatsveiligheid en klaagde daarna zowat elk mogelijk complot aan. Maar het grootste complot in zijn leven, bleek nu zijn ‘boze’ stiefmoeder Mimi Ullens de Schooten die hij deze week vermoordde.
1 h
www.nieuwsblad.be
N1 | Après deux revers de rang, Visé se mesure aux Francs Borains et son prolifique buteur Teddy Chevalier
Il ne faut pas chercher bien loin les raisons des difficultés rencontrées actuellement par l’URSL Visé, lui qui reste sur deux revers de rang.
1 h
Lameuse.be
Nouvelle crise politique à Awans: le bourgmestre sous pression
Lors du dernier conseil communal d’Awans, deux conseillers communaux PS ont voté contre leur groupe à deux reprises. Ces deux points ne sont donc pas passés. Un acte de protestation qui a un objectif clair: conscientiser le collège.
1 h
Lameuse.be