Op ronde met humor als medicijn in ‘Dag Dokter’

Het lijkt wel een andere wereld, eentje waarin de dokter nog op huisbezoek kwam en corona enkel een Mexicaans biertje was. Vanavond start op Play4 de nieuwe docusoap 'Dag dokter', waarin dagelijks drie artsen gevolgd worden op hun ronde door het dorp en de consultaties in hun praktijk.
Read full article on: myprivacy.dpgmedia.be
LIVE GIRO. Evenepoel voor spektakelrit: “Bernal zal even gebrand zijn om roze trui te pakken”
Spektakel gegarandeerd in de negende etappe van de Giro. Van Castel di Sangro gaat het over 158 kilometer naar de top van de Campo Felice, een col van eerste categorie. Het is een vreemde slotklim: in volle finale verdwijnen de renners één kilometer lang in een tunnel en daarna volgt er een steile passage over onverharde wegen richting de finish. Het wordt een belangrijke rit voor Remco Evenepoel. Pakt hij de roze trui? Volg het hier LIVE!
HLN.be
Jan (55) heeft al 10 jaar geen seks meer met Myriam (54): “Ik snak naar een beetje genegenheid en erotiek.” Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft raad
Al bijna tien jaar hebben Jan (55) en Myriam (54) geen seks meer. Hun huwelijk van dertig jaar is liefdevol, amusant en al wat je wil. Maar in de slaapkamer gebeurt er letterlijk niets. Jan houdt het op deze manier niet langer vol. “Ik heb de scheiding aangevraagd, maar ze smeekt om te blijven.” Zoals elke week geeft relatietherapeut Wim Slabbinck raad. “Het feit dat de seks pijnlijk is, is het grote probleem. En er is meer nodig dan een zalfje om dat op te lossen."
HLN.be
L'avis de l'expert: Delcroix manque au RSCA presque autant que Van Crombrugge
L'avis de l'expert après la défaite des Mauves face à Genk.
www.dhnet.be
OPROEP. Zat u de voorbije week elke dag op een terrasje?
Het weer was er niet naar, de tijden wel: sinds een week kunnen we terug terrasjes doen. Geniet u sindsdien dagelijks van een koffie of drankje? Omdat u een lievelingszaak wil steunen of omdat het u motiveert een dagelijkse wandeling te doen, desnoods door de regen, nu er op het einde terug een cappuccino wacht? Voor een reportage is uw krant op zoek naar enkele trouwe terrasjesgangers. Ging u sinds de heropening (quasi) elke dag, dan horen we graag van u. Vermeld alstublieft welke zaak/zaken u bezocht, alsook een telefoonnummer waarop we u kunnen bereiken: nadine.van.der.linden@dpgmedia.be
HLN.be
‘Lady Bouwer’-Evi trotseert de hoogte: “Ik heb meer schrik op een ladder dan in mijn kraan”
Mensen met hoogtevrees zullen met grote ogen kijken naar Evi (39) in het nieuwe ‘Lady Bouwers’. Zij bedient torenkranen en moet daarvoor vaak tientallen meters de lucht in. Als vrouw moet ze zich bovendien extra hard bewijzen tussen de bouwvakkers. “Als kind wilde ik altijd in de bouw werken of astronaut worden, maar voor dat laatste had ik het verstand niet.”
HLN.be
LIVE GIRO. Worden de kaarten voor het eerst geschud op de eerste echte bergrit over de Apennijnen?
Op zondag worden de kaarten een eerste keer geschud met de eerste, echte bergrit over de Apennijnen van Abruzzo. Onderweg wachten vier gecategoriseerde beklimmingen.Vanaf de start gaat het 120 kilometer lang over een aaneenschakeling van lange beklimmingen over relatief brede wegen, gevolgd door soms technische afdalingen. Na de klim naar Ovindoli (12,4 km aan 5,1%) kan nog even op adem worden gekomen tot aan de slotklim naar Campo Felice. De Rocca di Cambio is bijna 6 km lang met de laatste 1.600 meter over onverharde wegen en pieken van 14% in de laatste 500 meter. Volg de rit live!
www.hbvl.be
Roberto Martinez, le sélectionneur des Diables rouges, optimiste: «Nous allons voir le meilleur Eden Hazard à l’Euro»
Roberto Martinez, le sélectionneur catalan des Diables rouges, s’est exprimé avant de dévoiler sa sélection pour l’Euro ce lundi.
Sudinfo.be
Situatie in Midden-Oosten is zo erg dat VN-Veiligheidsraad in spoedzitting bijeenkomt, maar wat mogen we daarvan verwachten?
Vanuit de Gazastrook werd afgelopen nacht “een zware regen van raketten” afgevuurd op Israël, waarna Israël zondag zelf reageerde met de dodelijkste aanval sinds de gevechten in de regio opnieuw zijn losgebarsten. De situatie tussen Israël en de Palestijnen escaleert zo erg dat de VN-Veiligheidsraad zondagnamiddag in spoedzitting bijeenkomt. Maar mogen we daar wel iets van verwachten?
www.hbvl.be
Judo : Petite surprise dans la sélection pour le Mondial !
Onze Belges s’aligneront du 6 au 13 juin, à Budapest, le tout dernier rendez-vous avant les Jeux de Tokyo, qu’ils préparent en Italie ou en Espagne…
www.dhnet.be
LIVE GIRO. Egan Bernal voor spektakelrit met slotklim over grindwegen: “Ik focus niet alleen op Evenepoel”
Spektakel gegarandeerd in de negende etappe van de Giro. Van Castel di Sangro gaat het over 158 kilometer naar de top van de Campo Felice, een col van eerste categorie. Het is een vreemde slotklim: in volle finale verdwijnen de renners één kilometer lang in een tunnel en daarna volgt er een steile passage over onverharde wegen richting de finish. Het wordt een belangrijke rit voor Remco Evenepoel. Pakt hij de roze trui? Volg het hier LIVE!
HLN.be
Le 16 rue de la Loi se pare des couleurs arc-en-ciel pour la journée contre l’homophobie
Chaque année, au mois de mai, Bruxelles se pare des couleurs de l’arc-en-ciel autour de la journée de l’IDAHOT. Elle le fera encore cette année mais de façon quelque peu différente en raison de la crise sanitaire.
www.lesoir.be
Conflict in Israël kan ook radicalisering in ons land nieuwe zuurstof geven
“Het conflict tussen de Palestijnen en Israël kan ook de radicalisering in ons land nieuwe zuurstof geven”, zegt professor Werner de Saeger, jurist en theoloog aan de Hogeschool PXL en de universiteit van Cambridge.
www.hbvl.be
Live - Israël bombardeert huis Hamas-leider: 26 Palestijnen omgekomen
De spanningen tussen Israël en de Palestijnen zijn naar nieuwe dieptepunten gedreven. Conflicten in de Arabische wijk in Oost-Jeruzalem zijn geëscaleerd tot hevige wederzijdse bombardementen. Vanuit de Gazastrook worden honderden raketten afgevuurd op Israëlische steden, Israël voert dan weer hevige luchtaanvallen uit op de enclave. Volg alle ontwikkelingen in deze liveblog.
www.demorgen.be
Réunion d’urgence des ministres des Affaires étrangères de l'UE sur le conflit israélo-palestinien
Les ministres des Affaires étrangères de l'Union européenne tiendront mardi une visioconférence d'urgence sur l'escalade des combats entre Israël et les Palestiniens, a annoncé dimanche le chef de la diplomatie européenne Josep Borrell. La Belgique notamment avait poussé en ce sens.
www.7sur7.be
Pakken Belgen zondag alle truien in de Giro?
Zijn zondag alle truien in de Ronde van Italië in Belgische handen? Het zou zomaar kunnen. De paarse puntentrui hangt al rond de schouders van Tim Merlier, in de drie andere klassementen staat er een landgenoot op de tweede plaats.
www.hbvl.be
Martine Reynaers in bestuur van Crescent (ex-Option)
11:46 De topvrouw van aluminiumgroep Reynaers neemt een mandaat op in de technologieholding van Eric Van Zele.
www.tijd.be
Twijfels ten huize Planckaert: “Gaan de kinderen straks naar Franse school?”
De toekomst van de familie Planckaert zal zich dit jaar grotendeels in Frankrijk afspelen. Iedereen is volop bezig met de verbouwing van het kasteel en dus moeten de kinderen mee verhuizen. Maar hoe ziet hun verdere schoolcarrière er dan uit? Gaan ze naar een school in Frankrijk? Niet iedereen staat daar alvast voor te springen.
www.nieuwsblad.be
Laatste fase van versoepelingsplan in het Verenigd Koninkrijk onder druk door Indiase variant
De Britse regering beslist volgende maand of het ondanks de zorgen over een nieuwe coronavariant doorgaat met de laatste fase van het versoepelen van de lockdown. "Het is de grootste stap op onze routekaart. We nemen daar op 14 juni een definitief besluit over", zei minister van Volksgezondheid Matt Hancock bij Sky News.
HLN.be
Trente après "Hélène et les garçons", David Proux signe son retour à l'écran dans "Les mystères de l'amour": "J'avais envie de me remettre dans le bain"
Il reprend son rôle d'Étienne aux côté de ses anciens camarades et confie avoir mal vécu la notoriété qui était la sienne. À voir sur TMC, le dimanche 16 mai, à 19h50.
www.dhnet.be
Sarah Ber, Kassim Meesters et Louka Minnella présents dans Coyotes: "Jouer dans une série belge peut être un véritable tremplin"
Sarah Ber, Kassim Meesters et Louka Minnella racontent leur expérience sur le tournage de Coyotes, nouvelle série de la RTBF.
www.dhnet.be
Tieners van 16 en 17 krijgen half juli al een prik
Het vaccineren stopt niet bij de 18-jarigen, maar gaat in één ruk door met de 16- en 17-jarigen. Een advies daarover van de Hoge Gezondheidsraad wordt eerstdaags verwacht en de Taskforce Vaccinatie is er klaar voor. “Dat is maximaal drie dagen toevoegen aan het schema, als we aan het huidige tempo verdergaan”, zegt professor Jan De Maeseneer, die lid is van de taskforce. Ook de groep van 12 tot 15 jaar is in de toekomst mogelijk in beeld voor een prik.
HLN.be
Prise d’otage à Saint-Josse: le preneur d’otage de 25 ans retenait sa petite copine de 17 ans!
Le parquet de Bruxelles a saisi un juge d’instruction du chef de détention arbitraire avec menaces de mort, prise d’otage sur mineur, coups et blessures et port d’arme….
Sudinfo.be
Genk revient sur Bruges et rêve de doublé, "Je crois au titre, j’y ai toujours cru"
John van den Brom est encore en course pour le doublé avec Genk. Bruges tremble…
www.dhnet.be
Conflit israélo-palestinien: réunion d’urgence mardi des ministres des Affaires étrangères de l’UE
Les combats les plus intenses depuis 2014 entre Israël et le mouvement islamiste du Hamas, déclenchés par des troubles à Jérusalem, ont fait 174 morts dans l’enclave surpeuplée de Gaza et tué dix personnes en Israël depuis lundi.
www.lesoir.be
Coup d'Etat en Birmanie: Au moins cinq morts lors d'affrontements, le pape appelle à la paix
Au moins cinq rebelles de l'opposition ont été tués après plusieurs jours d'affrontements en Birmanie, a affirmé dimanche une milice anti-junte, tandis que le Royaume-Uni et les États-Unis ont condamné les violences de l'armée contre les civils.
www.lalibre.be
Zidane aurait annoncé son départ aux joueurs du Real Madrid
Selon la presse espagnole, Zinédine Zidane, l'entraîneur du Real Madrid, a annoncé à son groupe qu'il quittera le club à la fin de la saison.
www.7sur7.be
ANALYSE. “Er is slechts één zekerheid in de Jupiler League: niks is zeker”
Soms zit alles in één beeld gevat. De wijd opengesperde ogen van Cyriel Dessers, die na zijn winning-goal richting bank spurt en wordt tegemoet gehold door een extatische Paul Onuachu.
1 h
www.hbvl.be
Coup d'Etat en Birmanie: Au moins cinq morts lors d'affrontements, le pape réagit et appelle à la paix
Au moins cinq rebelles de l'opposition ont été tués après plusieurs jours d'affrontements en Birmanie, a affirmé dimanche une milice anti-junte, tandis que le Royaume-Uni et les États-Unis ont condamné les violences de l'armée contre les civils.
1 h
www.dhnet.be
Eden Hazard confiant avant l’Euro: «Qui sera le meilleur Diable rouge? Si je joue, ce sera moi»
Eden Hazard, l’ailier belge du Real Madrid, semble monter en puissance ces dernières semaines.
1 h
Sudinfo.be
"Ce pays n’oublie pas les gens", "J’ai eu de la chance" : des centaines d’étrangers naturalisés grâce à leur rôle face au Covid
C’était une promesse en septembre 2020 de la ministre Marlène Schiappa. Témoignages.
1 h
www.lalibre.be
Werder Bremen zet in volle degradatiestrijd coach op straat
Bij het Duitse Werder Bremen is coach Florian Kohfeldt zondag, op één speeldag voor het einde van het seizoen, ontslagen. Dat maakte de club zelf bekend.
1 h
www.hbvl.be
La nouvelle Hyundai i20 WRC de Thierry Neuville a débuté ses essais
La Coréenne a fait ses premiers tours de roue dans le Sud de la France.
1 h
www.dhnet.be
Le drapeau LGBT installé par la commune a été incendié à Berchem-Sainte-Agathe: «Ces agissements sont intolérables»
Le drapeau arc-en-ciel, symbole de la communauté LGBT, a été incendié ce samedi non loin de la bibliothèque. Le bourgmestre Christian Lamouline (cdH) a fermement dénoncé cet acte et annoncé un renforcement de la présence policière dans le quartier de la rue de l’Église.
1 h
Sudinfo.be
Clap de fin pour “La Casa de Papel”: le tournage de la saison 5 est terminé
La fin est en vue pour la série Netflix “La Casa de Papel”. La plateforme de streaming a annoncé vendredi que le tournage de la cinquième et dernière saison était terminé. “Nous sommes impatients de vous montrer comment cette histoire se termine”, a-t-elle indiqué sur Twitter.
1 h
www.7sur7.be
Clap de fin pour “La Casa de Papel”: le tournage de la saison 5 est terminé
La fin est en vue pour la série Netflix “La Casa de Papel”. La plateforme de streaming a annoncé vendredi que le tournage de la cinquième et dernière saison était terminé. “Nous sommes impatients de vous montrer comment cette histoire se termine”, a-t-elle indiqué sur Twitter.
1 h
www.7sur7.be
Wetenschappers stellen “eigenaardige” resultaten van Russische Spoetnik V-vaccin in vraag: “Vol schijnbare fouten en cijfermatige inconsistenties”
Testpersonen die plots niet meer in het onderzoek voorkomen, onderzoeksdoelen die zonder enige verklaring tussentijds werden aangepast en optelsommen die gewoonweg niet kloppen. Een internationaal team van wetenschappers stelt de “eigenaardige” onderzoeksresultaten van het Russische Spoetnik V-vaccin openlijk in vraag.
1 h
www.hbvl.be
Zij kregen geen datum, geen perspectief en geen communicatie: discotheken zijn teleurgesteld in de overheid
De nachtclubeigenaars schipperen tussen grote teleurstelling en blinde woede. Net nu bijna elke sector een datum gekregen heeft om naartoe te werken, blijven zij achter met niks. Geen perspectief, geen datum, geen vermelding op het jongste Overlegcomité. “Ze zijn al jaren bezig met het uitmoorden van dancings. Nu geven ze het nekschot met als excuus het coronavirus.”
1 h
www.nieuwsblad.be
Joodse en Arabische knokploegen geven vierde Gaza-oorlog nieuwe dimensie
De vierde Gazaoorlog is aangebroken. In veel opzichten lijkt die op de eerdere drie. Eén ding is anders: de strijd die in de Israëlische steden zelf is ontbrand. De onvermijdelijke uitkomst van een nimmer opgelost conflict?
1 h
www.demorgen.be
Un enfant tué dans une explosion de gaz en Angleterre
Un enfant a été tué et quatre personnes ont été blessées, dont deux grièvement, dans une explosion de gaz qui a détruit deux maisons à Heysham (nord-ouest de l’Angleterre) dans la nuit de samedi à dimanche, a annoncé la police.
1 h
Sudinfo.be
Paleismedewerkers willen dat prins Harry en Meghan Markle hun titels afstaan
Enkele paleismedewerkers vinden dat het hoog tijd is voor prins Harry (36) en Meghan Markle (39) om hun titels af te staan. De uitspraken die de hertog van Sussex tijdens een podcast van Dax Shepard, over onder meer de opvoeding van zijn vader, gedaan heeft, zijn bij heel wat medewerkers in het verkeerde keelgat geschoten. Dat blijkt uit een rapport.
1 h
HLN.be
Duikers doorzoeken meertje in Nederlandse Wernhout na vondst dode baby
Duikers gaan zondag het meertje bij het bungalowpark in het Nederlandse Wernhout, net over de Belgische grens, doorzoeken in een poging meer duidelijkheid te krijgen over een daar gevonden baby. Het meisje werd woensdagmiddag dood aangetroffen in het park.
1 h
www.nieuwsblad.be
Près de 60% de la population en faveur d’une annulation des Jeux olympiques de Tokyo
Près de 60% de la population japonaise s’est exprimée en faveur de l’annulation des Jeux Olympiques de Tokyo en pleine pandémie de coronavirus, a révélé un sondage du média japonais Kyodo News dimanche.
1 h
Sudinfo.be
Politie beëindigt gijzeling minderjarige in Sint-Joost-ten-Node
In Sint-Joost-ten-Node heeft de politie zaterdagavond een gijzeling beëindigd. Daarbij kon de dader ingerekend worden, terwijl het minderjarige slachtoffer lichtgewond was geraakt door de gijzelnemer.
1 h
De Standaard
Remco Evenepoel dans la roue d'Eddy Merckx
« Le nouveau Merckx ». Le compliment l'agace. Du haut de ses vingt-et-un ans, Remco Evenepoel sait tout le poids que cette comparaison suscite. D'autant qu'il débute encore, lui qui est passé professionnel il y a deux ans à peine. Lui qui revient tout juste d'une grave blessure (fracture du bassin et contusion au poumon) après une chute de dix mètres au Tour de Lombardie le 15 août 2020.
1 h
www.lavenir.net
Conflit israélo-palestinien: les ministres des Affaires étrangères de l'UE se réuniront en urgence mardi
Les ministres des Affaires étrangères de l'Union européenne tiendront mardi une visioconférence d'urgence sur l'escalade des combats entre Israël et les Palestiniens, a annoncé dimanche le chef de la diplomatie européenne Josep Borrell.
1 h
www.lalibre.be
5 films ou séries à regarder entre sœurs
Vous organisez une soirée avec votre sœur ? Pour la nostalgie, sortez vos vieux albums photos. Pour le fun, préparez de délicieux cocktails et des plats de bonbons de votre enfance. Il ne vous reste maintenant plus qu’à choisir ensemble le film ou la série à regarder. Voici nos conseils.
1 h
www.lesoir.be
Ondanks pijnlijke scheiding slagen Joris (40) en Wendy (37) erin om als ouders een goed team te vormen, zelfs met pluspapa Ward (40) erbij: “Onze zoon zal nooit tussen ons moeten kiezen”
Zes jaar geleden was de liefde tussen Wendy (37) en Joris (39) op. Ondanks hun scheiding waren ze het over één ding eens: het welzijn van hun zoon Jul (10) zou altijd op de eerste plaats komen. Wendy vond in Ward (40) een nieuwe partner en ook hij vervult zijn rol als plusvader op de best mogelijke manier. “Jul is een gelukkig kind. We doen zelfs vaak uitjes met ons vieren.”
1 h
HLN.be
Waarom de Bpost-oplichting zo gevaarlijk is en hoe duivels slim ze in elkaar zit
De oplichting met een sms die van Bpost lijkt te komen, zit opvallend slim ineen, en de echte gevolgen ervan zijn nu nog moeilijk in te schatten.
1 h
www.hbvl.be