Ouderdomsdeken Ann Pira nu al ongerust over ‘Dancing With The Stars’: “Waar ben ik in godsnaam aan begonnen...”

Van jong geweld over geboren heupwiegers en stijve harken tot gevaarlijke outsiders. Tot die laatste categorie behoort ‘Thuis’-actrice Ann Pira,...
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Le Congrès se déchire sur l'impeachment de Trump
03:30 Lors d’une audition organisée lundi au Congrès, les avocats de chaque camp ont formulé leurs conclusions sur l’affaire ukrainienne. Les arguments sont connus mais la tension monte.
www.lecho.be
Modehuizen en sportmerken brengen samen sneakers op de markt
www.hbvl.be
Algoritme werkt Beethovens tiende af
www.hbvl.be
Wees niet bang, Limburg
Elke dinsdag vertelt Bekende Waal en journalist Christophe Deborsu over de grote en kleine politieke dingen bij onze zuiderburen
www.hbvl.be
Vlaming betaalt jaarlijks 79 euro aan religie
www.hbvl.be
Parkeerverbod geldt niet voor sultan
Dat de 79-jarige sultan Qaboes zijn thuisland Oman even verruilt voor België, zullen de Leuvenaars geweten hebben. De sultan en zijn gevolg par­keren zonder schaamte op de autovrije Grote Markt. “Niemand mag daar parkeren, of je nu sultan bent of niet”, reageerde schepen van ­Mobiliteit David Dessers (Groen). Maar om ­veiligheidsreden laat de stad toch twee voertuigen toe.
www.hbvl.be
Dutroux onderzocht door psychiaters
www.hbvl.be
Trillende glazen en rinkelende borden
www.hbvl.be
Noël Slangen is nieuwe voorzitter van Kinderarmoedefonds
Ondernemer Noël Slangen is de nieuwe voorzitter van het Kinderarmoedefonds. Hij neemt de fakkel over van kinderpsychiater Peter Adriaenssens.
www.hbvl.be
Spin en vuist vervangen ‘kinderen niet toegelaten’
Een spin, een vuist, een spuit. Die symbolen, die u al kent van op dvd’s, zullen vanaf volgend jaar de labels ‘kinderen (niet) toegelaten’ in de Belgische bioscopen vervangen.
www.hbvl.be
Beke geeft de fakkel door aan Coens
www.hbvl.be
‘Sksksk’ is het nieuwe ‘hahaha’: Ketnet komt met opvallend lijstje voor Kinderwoord van het Jaar
Taalkundigen horen het donderen in Keulen, maar sksksk staat wel degelijk op de Ketnet-shortlist voor Kinderwoord van het Jaar. Het betekent zoveel als ‘hahaha’, maar dan hipper.
www.hbvl.be
Demir naar Madrid met klimaatplan dat Europese doelstelling niet haalt
De Vlaamse regering heeft het klimaat- en energieplan 2021-2030 goedgekeurd. Minister Demir is maandagavond dus naar de VN-klimaattop in Madrid kunnen vertrekken. Maar dan wel met een plan dat de Europese doelstelling niet haalt.
www.hbvl.be
“Persvrijheid is fundamenteel en moet te allen tijde worden gerespecteerd”
www.hbvl.be
Vlieg in uw soep? Kan geen kwaad
www.hbvl.be
“Het was mezelf dood sporten, of een goede papa zijn”
Sinds die dramatische val in 2002 was het zijn levensmotto: to walk again. Maar zeventien jaar later berust triatleet Marc Herremans (45) in zijn lot. De kans dat hij ooit weer zal wandelen, is nagenoeg onbestaande. In Het huis praat hij daar vanavond opvallend open over
www.hbvl.be
‘Kamp Waes’ start sterk met 1,5 miljoen kijkers
www.hbvl.be
Is Josje in Nederland wél de slimste?
www.hbvl.be
Netflix domineert de Golden Globes
Het is december, en dat betekent in Hollywood vooral: prijzenseizoen. Op de Oscarnominaties is het nog eventjes wachten, maar maandag werden alvast de kanshebbers voor die andere begeerde beeldjes, de Golden Globes, bekendgemaakt. Opvallend: met 17 nominaties is streamingreus Netflix de grootste slokop.
www.hbvl.be
Eén maakt zich klaar voor Kerstmis
’t Is ni waar hé. Op Kerstdag kruipt Jacques ‘DDT’ Vermeire in de huid van de Kerstman. Hij neemt dan de rol van ervaringsdeskundige over van dokter Sofie in het programma Is er een dokter in de zaal, dat voor de gelegenheid wordt omgedoopt tot Is er een Kerstman in de zaal.
www.hbvl.be
Angeline Flor Pua bijt in het stof op Miss Universe
www.hbvl.be
Bartel Van Riet keert terug met nieuw seizoen ‘Expeditie Robinson’
Expeditie Robinson keert na een jaartje afwezigheid volgend jaar in volle glorie terug. Dat bevestigt zender VIER. Het nieuwe seizoen verschijnt in het voorjaar 2020 op de buis.
www.hbvl.be
Ketnet en Radio 2 voor Warmste Week naar Genk
www.hbvl.be
Marc Herremans omarmt zijn verlamming in ‘Het huis’: “Eigenlijk is het een mirakel dat ik pas op mijn 27 iets ernstigs tegenkwam”
Sinds die dramatische val in 2002 was het zijn levensmotto: to walk again. Maar zeventien jaar later berust triatleet Marc Herremans (45) in zijn lot. De kans dat hij ooit weer zal wandelen, is nagenoeg onbestaande. In Het huis praat hij daar vanavond opvallend open over. “Ooit weer kunnen stappen, was een droom. Maar toen ik mijn dochter voor het eerst zag rondlopen, kwam die uit.”
www.nieuwsblad.be
Bartel Van Riet keert terug met nieuw seizoen ‘Expeditie Robinson’
‘Expeditie Robinson’ keert na een jaartje afwezigheid volgend jaar in volle glorie terug. Dat bevestigt zender Vier. Het nieuwe seizoen verschijnt in het voorjaar 2020 op de buis.
www.nieuwsblad.be
Oeps… Marthe van K3 drie uur te laat voor concert Niels Destadsbader
Marthe van K3 is van een kale reis thuisgekomen nadat ze met haar moeder naar het Sportpaleis-concert van Niels Destadsbader wilde gaan. De 23-jarige zangeres stond zondagavond keurig op tijd, om 19.30 uur, aan de ingang van het Antwerpse Sportpaleis. Of dat dacht ze. Het optreden was namelijk al om 15 uur afgetrapt.
www.nieuwsblad.be
‘Zoutelande’ vestigt nieuw record met 111 weken in de Ultratop
BLØF en Geike Arnaert hebben alweer een record te pakken. Met Zoutelande staan ze deze week al voor de 111de keer in de Ultratop. Sinds de release in oktober 2017 pronkt de meezinger onafgebroken in de charts. Daarmee doet de hit beter dan Goud van Bazart, dat van 2016 tot 2018 iets meer dan twee jaar in de hitparade stond.
www.nieuwsblad.be
La Cour des comptes épingle la fragilité du budget du gouvernement wallon
03:01 La Cour rappelle que la Région a sorti de son périmètre comptable 2,5 milliards d’euros d’investissements sans l’accord de l’Europe. Le ministre Crucke assume ce choix politique.
www.lecho.be
Les brasseurs belges restent leaders à l'exportation
03:00 Pour la deuxième année consécutive, la Belgique trône au premier rang européen au classement des exportations de bière. En 2018, elle a accru son avance sur l’Allemagne, l’ancien numéro un.
www.lecho.be
Aardbeving treft oostkust van Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland is dinsdag getroffen door een aardbeving met een magnitude van 5,3. Die vond plaats in de buurt van Gisborne aan de oostkust van het Noordereiland.
De Standaard
En France, le bras de fer se durcit sur la réforme des retraites
03:00 Alors qu’une nouvelle journée de mobilisation se profile mardi, les Français restent suspendus aux annonces prévues par le gouvernement mercredi.
www.lecho.be
“De blokkage zit aan Vlaamse kant. Een Vlaming kan die wegnemen”
Informateur Paul Magnette (PS) is er niet in geslaagd een paars-groene regering op de been te brengen. Nog niet, tenminste. De bal ligt nu in het kamp van de koning, die alle partijvoorzitters opnieuw heeft uitgenodigd voor een gesprek. Het is afwachten wie hij nu zal aanstellen om de klus te klaren. Eén ding is wel duidelijk: om Bart De Wever (N-VA) nu het veld in te sturen, is de goesting ver zoek. Enkel CD&V ziet dat nog echt zitten.
www.nieuwsblad.be
“Onze zoon heeft een mentale leeftijd van drie jaar. Waarom moet hij naar het middelbaar?”
De 14-jarige Jerom Vervaeke uit Ronse moet volgend schooljaar verplicht naar het middelbaar, maar daar is hij niet klaar voor. Door een zeldzaam syndroom heeft hij een mentale en fysieke achterstand, en willen zijn ouders hem op de lagere school houden. Jeroms papa schreef een open brief naar onderwijsminister Ben Weyts (N-VA). “Waarom kan er niet naar de medische leeftijd gekeken worden in plaats van naar de officiële?”
www.nieuwsblad.be
Vrouw crasht met 4,12 promille in het bloed, maar krijgt verkeerscursus: “Ik zie dat je geleerd hebt uit je fouten”
De politierechter in Veurne heeft een 35-jarige vrouw uit Koksijde die met 4,12 promille in het bloed twee geparkeerde auto’s ramde, naar een verkeerscursus gestuurd. “Om eerlijk te zijn, normaal zou je met deze bijna olympische prestatie – maar dan geen om fier op te zijn – een heel zware straf moeten krijgen: 4.800 euro boete, vier maanden rijverbod en een verplicht alcoholslot, wat je ook 4.000 euro kost. Maar ik zie dat je geleerd hebt uit je fouten, wat minstens even belangrijk is”, motiveerde rechter Geert Vandaele zijn uitzonderlijke vonnis.
www.nieuwsblad.be
Dutroux is onderzocht door psychiaters
Marc Dutroux is onderzocht door een psychiater, in het kader van zijn aanvraag tot een voorwaardelijke vrijlating. Dat melden de Franstalige kranten van SudPresse.
www.nieuwsblad.be
Maarten Vandevoordt kan record van Mile Svilar overnemen
Maarten Vandevoordt is lang niet de enige tiener die onder de lat zal staan in de Champions League. De 17-jarige Limburger kan wel het record afnemen van Mile Svilar, het gewezen Anderlecht-talent dat twee jaar geleden de jongste doelman ooit werd in dienst van Benfica. Vandevoordt zou daarbij overigens ene Petr Cech uit de top tien duwen.
www.nieuwsblad.be
Genks keepersdilemma in Napels: Maarten Vandevoordt kan jongste debutant in Champions League worden
Racing Genk kan vanavond met Maarten Vandevoordt de jongste doelman in de geschiedenis van de Champions League aan de aftrap brengen. Alleen twijfelt trainer Hannes Wolf. Het zou de derde wedstrijd in zeven dagen voor de 17-jarige doelman zijn. Mogelijk krijgt Gaëtan Coucke opnieuw zijn kans.
www.nieuwsblad.be
De Lijn bestelt recordaantal groene bussen bij VDL: “Jaarlijks een miljoen liter diesel besparen”
Busbouwer VDL uit Roeselare krijgt een recordbestelling voor 200 bussen binnen van openbaarvervoersmaatschappij De Lijn. Het is de grootste bestelling ooit voor De Lijn, zowel qua aantal bussen als qua investering – het bedrijf trekt er 92 miljoen euro voor uit. “We besparen hier jaarlijks een miljoen liter diesel mee”, zegt Roger Kesteloot van De Lijn.
www.nieuwsblad.be
Klimaatplan Vlaamse regering krijgt meteen veel kritiek: haalbaar? Ja. Betaalbaar? Ja. Ambitieus? Mwah
350 maatregelen staan er in het nieuwe klimaatplan van de Vlaamse regering. “Haalbaar, betaalbaar en ambitieus”, klinkt het. Maar vooral over dat laatste zijn de meningen verdeeld. Het volledige plan is nog niet gepubliceerd, maar de regering maakte zelf al enkele maatregelen bekend. “Vele ervan zijn verwaarloosbaar qua impact”, zegt klimaatexpert Pieter Boussemaere. “Als dit al de paradepaardjes zijn, wat staat er dan nog in de rest?”
www.nieuwsblad.be
Finse Sanna Marin is met haar 34 jaar ’s werelds jongste premier: “Nooit nagedacht over mijn leeftijd of geslacht”
Finland schrijft geschiedenis. Sanna Marin (34) wordt er de jongste premier die het land ooit had. En ook de andere vier partijen in haar centrumlinkse coalitie hebben een vrouw aan het hoofd, van wie drie zelfs jonger dan 35 zijn. Daarmee bewijst Finland alweer zijn voortrekkersrol op het vlak van gelijkheid.
www.nieuwsblad.be
Het dilemma van de N-VA: meer zwijgen over migratie, of niet?
Een jaar nadat de N-VA de regering deed vallen over het VN-migratiepact, worstelt de partij nog altijd met het thema.
De Standaard
Oostkust van Nieuw-Zeeland opgeschrikt door krachtige aardbeving
Nieuw-Zeeland is vandaag getroffen door een aardbeving met een magnitude van 5,3 op de schaal van Richter. De beving vond plaats in de buurt van...
1 h
HLN.be
Poetin hekelt 'politiek gemotiveerde' beslissing Wada
De Russische president Vladimir Poetin veroordeelde dinsdag de 'politiek gemotiveerde' beslissing van het Wereldantidopingagentschap (Wada) om Rusland vier jaar uit te sluiten van de meeste groe internationale sporttoernooien. Hij dreigde ook met een beroepsprocedure.
2 h
De Standaard
Premier face-à-face entre Poutine et Zelensky
02:00 Emmanuel Macron, accompagné d’Angela Merkel, a parrainé ce sommet russo-ukrainien en vue de relancer le processus de paix enlisé depuis trois ans dans le Donbass, à l’Est de l’Ukraine.
2 h
www.lecho.be
Levenslang voor kappersmoord
Shane Ronge is veroordeeld tot levenslang voor de moord op Hilmi Gedik. Kompaan Brian van Geene kreeg 25 jaar. Zware straffen voor een zware daad, omschreven hof en jury. “De samenleving kan niet tolereren dat mensen bewapend hun eigen goesting doen voor geld.”
2 h
www.hbvl.be
Dief sleurt vrouw uit rolstoel en gaat ermee vandoor, tot moedige passagiers ingrijpen
De politie van Arizona heeft een man gearresteerd die een opmerkelijke diefstal probeerde te plegen op een stilstaande trein. De 26-jarige Brett Shurbutt zag eind november zijn kans schoon om de rolstoel van een vrouw te stelen. Dat ging echter niet van een leien dakje: toen hij na een stevige worstelpartij toch de rolstoel te pakken kreeg, werd hij vervolgens tegengewerkt door enkele moedige passagiers. Uiteindelijk moest hij zonder buit wegvluchten.
2 h
www.nieuwsblad.be