Ouders worstelen met spekgladde helling, klein meisje is net iets slimmer

Wandelen in ijskoud weer of in een besneeuwd landschap kan zalig genieten zijn. Dat dachten deze Britse ouders ook, maar een spekgladde helling gooit roet in het eten. Het duo heeft alle moeite van de wereld om boven te raken met hun kinderwagen. Hun dochter is gelukkig net een tikkeltje slimmer en toont hoe het wel moet. Toch blijven de ouders sukkelen - waarschijnlijk omdat ze niet met hun kinderwagen over de oneffen aarde willen rijden - en glijden telkens weer naar beneden. En dat levert hilarische beelden op.


Load more
Read full article on: hbvl.be
Bruxelles va commercialiser son réseau de fibre optique
03:30 La capitale possède un réseau de fibre optique de plusieurs centaines de kilomètres. Sous-exploité, il va être mutualisé et commercialisé aux opérateurs télécom.
www.lecho.be
Duitsland levert alweer geen splijtstof voor Doel
Duitsland heeft voor de tweede keer in enkele maanden tijd de uitvoer van uranium voor de kerncentrales in Doel opgeschort. “Dat kan tot problemen leiden, want een kwart van de ‘brandstof’ voor de kerncentrales komt uit Duitsland”, zegt Kamerlid Samuel Cogolati (Ecolo).
www.hbvl.be
Tweemaal raak voor Verberckmoes
www.hbvl.be
Vaccins zijn makkelijker beloofd dan geleverd
Farmabedrijven beloven honderden miljoenen coronavaccins, maar ze ook leveren is niet zo eenvoudig. “Het productieproces staat bol van kwaliteitscontroles en tests”, luidt het. “Het minste haartje in de soep betekent extra tests, en dus vertragingen of kleinere leveringen.”
www.hbvl.be
Aantal geregistreerde ongevallen met everzwijnen daalt licht, “maar maatregelen blijven nodig”
De 14 Limburgse politiezones hebben vorig jaar 125 verkeersongevallen geregistreerd waarbij een of meer everzwijnen betrokken waren. Dat is een lichte daling tegenover 2019.
www.hbvl.be
Vlaanderen koopt zelf mondmaskers en extra naalden voor vaccinaties
Vlaanderen zal zelf het materiaal aankopen dat nodig is voor de vaccinaties. Normaal gezien zou dat via een Europese procedure gebeuren, maar daar kunnen Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) en minister-president Jan Jambon (N-VA) niet op wachten.
www.hbvl.be
Schandaal te veel brengt Waalse Berlusconi ten val
Als Stéphane Moreau (56) in Saint-Tropez naar de supermarkt ging, verdween er voor 1.800 euro aan publiek geld. Als hij wijn kocht, deed hij dat voor 30.000 euro met de bankkaart van de intercommunale. Dat er op die geheime rekening 38,7 miljoen euro stond die hij niet uitgelegd krijgt, was het schandaal te veel voor de gewezen PS-topper.
www.hbvl.be
François Fornieri, de Waalse Marc Coucke, zit in de cel
Elke dinsdag vertelt Bekende Waal en journalist Christophe Deborsu over de grote en kleine politieke dingen bij onze zuiderburen
www.hbvl.be
Slechts één op drie tandpasta’s voldoet aan basisvereisten
www.hbvl.be
Schadeclaim van 1 miljard boven hoofd van Trump-advocaat Giuliani
Dat hij als een bezetene Trump bleef verdedigen in zijn ongegronde claim dat de verkiezingen gestolen werden, dreigt advocaat Rudy Giuliani zuur op te breken. Het bedrijf dat de telmachines leverde, eist nu 1 miljard euro schadevergoeding wegens laster.
www.hbvl.be
Geen extra sancties tegen Rusland ondanks arrestatie Navalny
De EU-lidstaten sturen Josep Borrell, de ‘Europese minister van Buitenlandse Zaken’, volgende week naar Moskou om “duidelijke boodschappen over te brengen” aan de regering-Poetin.
www.hbvl.be
Tot 240 miljoen per jaar aan oplichting in autoverzekering
De koepel van Belgische verzekeraars Assuralia raamt de jaarlijkse fraude in de autoverzekering op 120 tot 240 miljoen euro per jaar. Om de strijd tegen de georganiseerde fraude aan te pakken, gaan de verzekeraars intensief gegevens uitwisselen.
www.hbvl.be
Crevits zet deur open voor bredere loonsubsidies
“Het is een goede zaak om in bepaalde sectoren de mogelijkheid te bieden om een keuze te maken tussen tijdelijke werkloosheid en loonsubsidies.” Dat antwoordt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) op het voorstel van Voka.
www.hbvl.be
Het klikt in ‘Iedereen beroemd’
www.hbvl.be
Tweede seizoen op komst van Streamz-reeks ‘Fair Trade’
www.hbvl.be
Verhalen rond acteur Armie Hammer steeds vreemder: “Niet écht een kannibaal”
Armie Hammer (34) timmert nog volop aan zijn carrière in Hollywood, maar nu al is de acteur uit The Social Network en Call Me by Your Name bekender om zijn bizarre seksuele fantasieën dan om zijn films. Na de verhalen over kannibalisme, verwonding en verkrachting doet een ex-vriendin nu nog een opmerkelijke getuigenis.
www.hbvl.be
Rechter voelt zich “machteloos” tegenover Limburgse drugscriminaliteit
“Ik heb het gevoel dat we compleet machteloos staan tegenover drugscriminaliteit. Dossiers die leiden tot vervolging en bestraffing zijn een druppel op een hete plaat.” Dat zegt rechter Ariane Braccio in Strafrechters op Canvas.
www.hbvl.be
Wendy Van Wanten trakteert op ‘blinde keuntjes’ uit 1972
Wendy Van Wanten (60) was twaalf jaar in 1972. Samen met haar man Franske en kinderen Clément en Estelle keert ze in Groeten Uit terug naar haar jeugd. Deze familie-uitstap is meteen het ideale moment om de verjaardag van Clément te vieren.
www.hbvl.be
Kandidaten kleden elkaar tot op het ondergoed uit in nieuw datingprogramma
VTM kan dat: Vlamingen zover krijgen dat ze zich uitkleden voor een tv-programma. Ze doen dat in Uit de Kleren, dat dinsdagavond van start gaat op VTM 2. Singles geven zich daarin letterlijk en figuurlijk bloot tijdens hun eerste afspraakje. “Maar met de hand op het hart: wij zijn niet op zoek naar sensatie.”
www.hbvl.be
Springlevende Piet Stockmans stelt eigen doodskist voor
Porseleinkunstenaar Piet Stockmans (80) stelt dinsdag de ‘doodskist’ voor waarin zijn stoffelijke resten na zijn dood bewaard zullen worden. Het houten kruis op schragen is een creatie van zijn leerling en meubelmaker Casimir.
www.hbvl.be
Brusselse Bruegel-expo strijkt neer in Peer
Vanaf 27 januari is een amusante expo rond het werk van Pieter Bruegel gratis te bezoeken in de Peerse Sint-Trudokerk. Tien wezens uit de werken van de grootmeester spelen de hoofdrol in deze expo, die in 2019 en 2020 al in Brussel te zien was, maar nu dus ook neerstrijkt in wat volgens sommigen de geboorteplaats is van Bruegel.
www.hbvl.be
Phil Collins krijgt zijn ex dan toch villa uit
www.hbvl.be
Dennis naar Keulen, winger Man United in beeld
Emmanuel Dennis (23) voetbalt tot het einde van het seizoen op uitleenbasis bij het Duitse FC Köln. Club Brugge hoopt dat de marktwaarde van de Nigeriaan stijgt en hij volgende zomer voor klinkende munt kan worden verkocht.
www.hbvl.be
“Je zit op de fiets en je denkt: wil ik dit wel?”
Een wereldtopper die de fiets aan de kant zet omdat hij zich wil bezinnen over zijn wielertoekomst. Tom Dumoulin is niet de eerste die het overkomt. De Duitse topsprinter Marcel Kittel maakte het tweemaal mee. In 2019 deed het hem besluiten definitief te stoppen.
www.hbvl.be
LIVE. Biden: “Op weg naar groepsimmuniteit in de zomer”
Virologen maken zich steeds meer ongerust over de opmars van de besmettelijkere varianten van het virus en vrezen dat de derde golf voor de deur staat. Onderwijsexpert Dirk Van Damme wil daarom dat de scholen sluiten om een verdere verspreiding bij kleuters en kinderen te stoppen. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
HLN.be
Les investisseurs ont rapporté 3,8 milliards d’euros au Trésor
03:15 La taxe de bourse apporte un montant record, mais les recettes tirées du précompte mobilier diminuent.
www.lecho.be
Sputterende productie in Belgische fabriek doorkruist Europese vaccinambities
03:00 Een trager dan verhoopt productieproces in een Belgische fabriek gooit de leveringsbeloftes van de vaccinmaker AstraZeneca aan de Europese Unie overhoop. Europa houdt het bedrijf aan zijn contractuele...
www.tijd.be
Pascal Canfin, eurodéputé (Renew Europe): "La taxe sur les transactions financières n'attend plus que la Belgique"
03:00 Le projet de taxe sur les transactions financières a repris des couleurs. Mais des dix pays coalisés dans ce projet, seule la Belgique bloque encore, déplore l'eurodéputé français Pascal Canfin (Renew...
www.lecho.be
Ook basisscholen houden zich klaar voor afstandsonderwijs: “De situatie is ontploft en het ziet er niet goed uit voor de komende weken”
De basisscholen houden er ernstig rekening mee dat ook zij afstandsonderwijs moeten geven in de week voor de krokusvakantie. De socialistische vakbond ACOD pleit er onomwonden voor, net als sommige schooldirecteurs. “De situatie is ontploft en het ziet er niet goed uit voor de komende weken”, zegt directrice Anne Heyndrickx.
www.nieuwsblad.be
Nog meer depressies en angstaanvallen in vergelijking met eerste coronagolf: nooit eerder waren we zo ontevreden
De levenstevredenheid van de Belg zit op een dieptepunt. Dat uit zich niet alleen in de gemiddelde score (6,1 op 10) die de Belgen zich daarvoor geven. Ook het aantal angstaanvallen en depressies neemt nog toe in vergelijking met de eerste coronagolf. Groen waarschuwt dat de wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg voordien al lang waren en vraagt aan de verschillende beleidsniveaus om daar nu werk van te maken.
www.nieuwsblad.be
Schadeclaim van 1 miljard boven hoofd van Trump-advocaat Giuliani: “Hij vervaardigde en verspreidde de complottheorie”
Dat hij als een bezetene Donald Trump bleef bijstaan in diens ongegronde claim dat de verkiezingen gestolen werden, dreigt advocaat Rudy Giuliani zuur op te breken. Het bedrijf dat de telmachines leverde, eist nu 1 miljard euro schadevergoeding wegens laster. Op Trump hoeft Giuliani niet te rekenen. Gratie kreeg hij niet en zelfs zijn facturen weigert de ex-president te betalen.
www.nieuwsblad.be
Singles geven zich letterlijk en figuurlijk bloot tijdens eerste date: kandidaten kleden elkaar (bijna helemaal) uit in nieuw programma
VTM kan dat: Vlamingen zover krijgen dat ze zich uitkleden voor een tv-programma. Ze doen dat in Uit de kleren, dat dinsdagavond van start gaat op VTM 2. Singles geven zich daarin letterlijk en figuurlijk bloot tijdens hun eerste afspraakje. Hun ondergoed houden ze nog net aan. Dat je wenkbrauwen nu wellicht de hoogte in schieten, nemen de makers je niet eens kwalijk. “Maar met de hand op het hart: wij zijn niet op zoek naar sensatie.”
www.nieuwsblad.be
Duitsland levert alweer geen splijtstof voor Doel: “Dat kan tot problemen leiden”
Duitsland heeft voor de tweede keer in enkele maanden tijd de uitvoer van uranium voor de kerncentrales in Doel opgeschort. “Dat kan tot problemen leiden, want een kwart van de ‘brandstof’ voor de kerncentrales komt uit Duitsland”, zegt Kamerlid Samuel Cogolati (Ecolo).
www.nieuwsblad.be
En plots vind je écht een schat: Arthur (10) en Robbe (11) ontdekken per toeval gestolen juwelen tijdens het spelen
Het is de fantasie van veel kinderen: bij een schattenjacht écht een buit vinden. Het overkwam Arthur (10) en Robbe (11), afgelopen weekend. Tijdens het spelen vonden zij vlak bij de Orleanstoren in Aarschot een zak vol juwelen, die in 2016 gestolen waren. “De jongens voelden zich een beetje detective.”
www.nieuwsblad.be
Hoe de lockdown ons doet bewegen: Start2run-loopjes verdubbeld in coronajaar
We zijn met ons allen meer beginnen te lopen tijdens de lockdown. Dat blijkt uit de statistieken van Start2run. Waar in een gemiddeld jaar zo’n miljoen loopjes worden gelogd, waren dat er vorig jaar dubbel zo veel.
www.nieuwsblad.be
En plots waren ze weg: zo moet er een einde komen aan de drastische bomenkap langs kanalen en wegen
Een kaalslag. De beheerders van kanalen, auto- en spoorwegen zijn niet vies van een soms drastische bomenkap. Bevoegd minister Lydia Peeters (Open VLD) wil daar nu een einde aan maken.
www.nieuwsblad.be
Phil Collins krijgt na maandenlange ruzie z’n ex dan toch z’n villa uit
Phil Collins (69) heeft zijn 23 jaar jongere ex-vrouw Orianne Cevey na een maandenlange ruzie definitief uit zijn landhuis in Miami gezet. De vrouw wou van geen wijken weten. Ze wijzigde alle beveiligingscodes, plaatste bewakingscamera’s en huurde gewapende bewakers. Collins wou zijn ex er zo snel mogelijk uit toen hij hoorde dat haar nieuwe vriend bij haar was ingetrokken.
www.nieuwsblad.be
Wendy Van Wanten trakteert op ‘blinde keuntjes’ uit 1972
Wendy Van Wanten (60) was twaalf jaar in 1972. Samen met haar man Franske en kinderen Clément en Estelle keert ze in Groeten uit terug naar haar jeugd. Deze familie-uitstap is meteen het ideale moment om de verjaardag van Clément te vieren.
www.nieuwsblad.be
Stéphane Moreau, de ongenaakbare “Waalse Berlusconi” die wel heel gretig in de honingpotten graaide en daardoor nu toch ten val komt
Als Stéphane Moreau (56) in Saint-Tropez naar de supermarkt ging, verdween er voor 1.800 euro aan publiek geld. Als de gewezen burgemeester van het Luikse Ans wijn aankocht, deed hij dat voor 30.000 euro met de bankkaart van de intercommunale. Dat er op die geheime bankrekening liefst 38,7 miljoen euro stond die hij niet uitgelegd krijgt, was het schandaal te veel voor de gewezen PS-topper.
www.nieuwsblad.be
Ex-renster wil na ‘afwijzing’ door pikante foto’s wel in wielerwereld blijven, ploeg reageert op heisa: “Niet de volledige versie”
Ze wil haar afwijzing zo snel mogelijk achter zich laten, zegt ex-renster Tara Gins (30), die naar eigen zeggen een toegezegde job als ploegleidster misliep wegens pikante foto’s. “Ja, sommige ouders uitten hun bezorgdheid over naaktfoto’s”, zegt Olivier Onderbeke, manager van de vzw Jong Wielertalent, waar Gins aan de slag zou gaan. “Maar ze past niet in het verhaal van ons jeugdteam.”
www.nieuwsblad.be
Amateurvoetbal stopt ermee, financiële impact is enorm: voor bijna 1 op de 10 clubs is einde nabij
De crisiscel van de Voetbalbond heeft maandag een kruis gemaakt over de rest van het seizoen in het amateurvoetbal. De coronacijfers zijn te slecht voor een heropstart. Uit een enquête van deze krant bij de amateurclubs blijkt dat acht procent vreest dat dit het einde betekent.
www.nieuwsblad.be
28 miljoen euro voor leger afdankertjes: Anderlecht zit aan 13 (!) verhuurde spelers, die samen een kapitaal waard zijn
Anderlecht leent een heel leger spelers uit. Nu Ognjen Vranjes toch naar Charleroi gaat, Buba Sanneh bij Aarhus tekende en Mustapha Bundu naar Kopenhagen trekt, zijn het er al dertien. Voor hen samen betaalden de Brusselaars nochtans 28,45 miljoen euro. Het doel is hun waarde weer opkrikken, verlost raken van hun hoge loon en/of hen aan speelminuten helpen. Wanhoopspogingen?
www.nieuwsblad.be
Nog altijd geen akkoord over beloftenteams in 1B
Vandaag staat er nog eens een Algemene Vergadering van de Pro League op het programma. De kans dat er serieuze beslissingen worden genomen over de integratie van de U23 in 1B en de verlenging van de competitieformat met 18 clubs plus mini-play-offs is nul.
www.nieuwsblad.be
Waarom muteert een virus en is dat altijd slecht nieuws?
Minister Frank Vandenbroucke is bezorgd om de Zuid-Afrikaanse variant van het corona-virus en om de Britse natuurlijk. Hij is niet alleen. We maken ons allemaal zorgen, want het virus lijkt ons maar geen rust te willen gunnen.
De Standaard
Faillissementsrechter wijst 17 miljoen dollar toe aan slachtoffers Weinstein
Een Amerikaanse faillissementsrechter is maandag akkoord gegaan met het liquidatieplan voor The Weinstein Company, het bedrijf van veroordeeld zedendelinquent en filmproducent Harvey Weinstein en zijn broer Bob. Dat plan houdt in dat 17 miljoen dollar (zo'n 14 miljoen euro) uit het bedrijf opzij wordt gezet voor slachtoffers van Harvey Weinstein.
1 h
HLN.be
Vers une vague de licenciements collectifs en 2021?
02:45 En dix jours, 7 sociétés ont lancé des procédures Renault. Plus de 1.400 emplois sont menacés, soit 15% du total des licenciements collectifs enregistrés en 2020.
1 h
www.lecho.be
L'école n'a pas à se plier aux diktats des intégristes
02:36 La décision prise par le pouvoir organisateur Wallonie-Bruxelles Enseignement (WBE) de généraliser l’autorisation du voile dans les écoles relevant de son autorité est surprenante, hâtive et dangereus...
1 h
www.lecho.be