Parket voert onderzoek naar crèche in Oost-Vlaamse Balegem: uitbaatsters brengen nacht in cel door

Het parket van Oost-Vlaanderen is een onderzoek gestart naar een kindercrèche in het Oost-Vlaamse Balegem. Dat bevestigt de woordvoerster van het parket van Oost-Vlaanderen.
Read full article on: hln.be
LIVE INTER-AC MILAN (20u45). Slechts 1 van 5 Belgen aan de aftrap verwacht - Milan-legende Kaká stoort zich aan vergelijking met De Ketelaere
Lees ook:
1m
HLN.be
Naar Ransart, waar de wieg van Delhaize stond: ‘Werk is hier echt een probleem, ondanks de luchthaven’
04:00 In drie grote Delhaizes bij Charleroi wordt nog gestaakt en misschien zijn ze in die winkels wel iets gemotiveerder. Want vlakbij, in Ransart, stond de wieg van Delhaize. Letterlijk.
www.tijd.be
Alexander De Croo, Premier ministre: "Pour la réforme fiscale, je ne crois pas aux doses homéopathiques"
03:55 Les prochains dossiers à l’agenda du Premier ministre? Engie, la réforme des pensions et la réforme fiscale. Tour d’horizon.
www.lecho.be
Une entreprise condamnée à un impôt record de plus d’un demi-milliard d’euros
03:50 L’ISI s’impose au terme d’une bataille procédurale de plusieurs années contre un négociant en or anversois. L'impôt réclamé s'élève à 558 millions d'euros.
www.lecho.be
Delhaize, un combat existentiel pour les syndicats?
03:45 Dans le dossier Delhaize, la hargne des syndicats serait-elle mue par leur peur de perdre un gros paquet d'affiliés? C'est la critique de leurs détracteurs. La réalité est plus complexe.
www.lecho.be
Geert Noels et Giuseppe Pagano: "La Belgique ne peut plus se permettre d'être si dépensière"
03:30 Geert Noels et Giuseppe Pagano ne partagent pas le même sentiment d'inquiétude ni d'urgence. Cela étant, ces fins connaisseurs des comptes de la maison Belgique se rejoignent sur ce constat: il va fal...
www.lecho.be
Ook Mega biedt opnieuw vast energiecontract aan
De Standaard
Alibaba en de vijf dochters
Een verplichte opsplitsing voor bedrijven die als te machtig worden gezien­: er wordt vaak over gepraat, maar het gebeurt zelden.
De Standaard
Een kwartaal vol plotwendingen
In een roerig eerste kwartaal sloeg de stemming drie keer compleet om. En de toekomst is in een dikke mist gehuld.
De Standaard
Ook kinderen op basisschool doen mee met ramadan
Een briefje met de toestemming van de ouders of een aparte tafel in de refter? Basisscholen zoeken naar manieren om kinderen die willen vasten te ondersteunen.
De Standaard
Profvoetballer vliegt met auto sporthal binnen
Een auto met voetballer Sofian Kiyine aan het stuur raakte met erg hoge snelheid een ­rotonde met een schuine boordsteen. Resultaat: een vlucht door de lucht, dwars door de muur van een sporthal. Daar raakte hij nét geen sportende jongeren.
De Standaard
Crisisplan voor jeugdhulp: 100 miljoen extra
De Standaard
Nooit meer examen speedpedelec met bromfiets
De Standaard
‘Een onrustige ziel, geobsedeerd door complottheorieën’
Hij komt uit de absolute elite van dit land, maar Nicolas Ullens (57) werd als agent bij de Staatsveiligheid een buitenbeentje van zijn familie. Deze week schoot hij zijn stiefmoeder dood.
De Standaard
‘De nederlaag zal heilzaam zijn voor Rusland’
In al onze euforie over de opmars van vrijheid en democratie waren we uit het oog verloren dat een groot rijk zich niet zomaar neerlegt bij zijn val. De Britse historicus Timothy Garton Ash neemt de blindheid daarvoor ook zichzelf kwalijk. ‘Oekraïne bewapenen is de snelste weg naar vrede.’
De Standaard
Pasen is passietijd. De concerten van de week
Leven, lijden en dood vormen een trio dat op veel podia in de schijnwerpers staat deze week: zowel in muziek van Bach, Telemann en Couperin als in de woorden van hedendaagse schrijvers.
De Standaard
Afrikaanse folk. De albums van de week
Cécile McLorin Salvant bestrijkt een breed spectrum, met evenveel percussie als klasse.
De Standaard
Een wacko in Waco. De series van de week
Netflix toont nooit eerder geziene beelden van het bloedbad in Waco waarbij 86 mensen sterven. In The good mothers nemen drie vrouwen het op tegen de maffia, op Prime Video spoelen jonge vrouwen aan op een eiland.
De Standaard
Politici proberen altijd garen te spinnen bij geschiedenis en erfgoed. Dat mag een keer ophouden
Geschiedenis en erfgoed gebruik je niet om politieke munt uit te slaan, of om in te zetten in een cultuuroorlog, schrijft Jan Dumolyn. Daarvoor zijn ze te waardevol.
De Standaard
Aan Nabilla Ait Daoud, cultuurschepen van Antwerpen
Als de Antwerpse culturo’s het laten afweten, dan neemt de schepen van Cultuur zelf het initiatief, en wel met een prachtig lichtspektakel.
De Standaard
Uit verveling zijn we net zo medeplichtig als Laarmans was in Lijmen/Het been
Dankzij de ijdelheidsindustrie en moderne incarnaties van Boorman blijft Willem Elsschot springlevend, vindt Lodewijk Asscher. Maar waarom blijven we ‘Het huwelijk’ verkeerd interpreteren?
De Standaard
Bracke is een man van principes, en een van zijn principes luidt: gegeven is gegeven
Wie weet is Siegfried Bracke blut? ‘We weten toch niet welke alimentaties, hypotheken, gok- of andere schulden die arme Sieg inmiddels heeft veroorzaakt.’
De Standaard
Voor God en Groot-Israël
De aanval op de Israëlische rechtsstaat komt niet uit de lucht vallen, zegt Ruud Goossens. Het is de culminatie van een lange strijd die al begon bij de onafhankelijkheid.
De Standaard
Kunnen we ons wapenen tegen nepnieuws? ‘We moeten mensen blootstellen aan microdosissen misinformatie’
03:15 Als nepnieuws zich als een virus verspreidt, kunnen we er ons dan tegen wapenen met een vaccin? Ja, zegt de Nederlandse professor sociale psychologie Sander van der Linden.
1 h
www.tijd.be
Zo ga je goedkoper naar onze pretparken: “Meteen al 40% korting”
De paasvakantie barst los en dat betekent dat ook onze pretparken weer op volle toeren draaien. Voor wie er het geld voor over heeft tenminste, want de prijzen – bedankt, inflatie – van een toegangskaartje lopen bij ons op tot 48,50 euro per volwassene. Kan het echt niet goedkoper? Jawel: wij zochten én vonden trucs voor een minder prijzig dagje pret
1 h
www.hbvl.be
Onze tv-tips: een gevaarlijke haai, Oscarmateriaal en een sinister verhaal
Weet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.
1 h
www.hbvl.be
Wie is de verdachte van Molwatcher Manu? “Ik sta voor een tunnel, maar doe er alles aan om er nog niet in te belanden”
“Koud hé!” Na zeven maanden reizen in tropische temperaturen is Manu terug in eigen land. “Ik ben mijn dikke kleren moeten gaan zoeken”, zegt ze een dag na haar terugkeer in Genk. Zondag mengt ze zich voor het eerst in de debatten in Café De Mol, maar nu deelt ze al haar theorieën.
1 h
www.hbvl.be
Na de ontslagen, het gekibbel en de subsidieperikelen: hoe Hasselts cultuurhuis Z33 uit het dal wil klimmen
Dit weekend openen de nieuwe voorjaarstentoonstellingen in Z33. Na een jaar van subsidieperikelen, ontslagen en intern gekibbel is het de vraag of Limburgs grootste cultuurhuis de rug kan rechten. “Als de situatie bij de volgende subsidieronde niet beter is, zou ik niet weten wie Z33 nog een hand boven het hoofd kan houden.”
1 h
www.hbvl.be
Voyeur: bijna 2.000 jaar geleden bedolven onder lava van Vesuvius, nu kan je dit fresco in België bewonderen
Voyeur ontsluit het verhaal achter een kunstwerk in onze (wijdere) omgeving en toont waar u op moet letten. Deze week: een fresco uit Boscoreale bij Pompeï, in het museum van Mariemont.
1 h
www.hbvl.be
Wat betekent vasten nog in een wereld vol Tournées Minérales?
Challenges vliegen ons de laatste jaren om de oren. Veertig dagen geen suikers of vlees eten, veertig dagen zonder sociale media of een hele maand geen druppel alcohol. Wat betekenen die andere veertig dagen dan?
1 h
www.hbvl.be
Blijven we tribunes vertimmeren, of tonen we wat lef en ambitie
Hoe beter de Rode Duivels en de Belgische clubs het in Europa doen, hoe moeilijker het wordt om in ons land een nieuw en modern voetbalstadion te bouwen. Door koterijpolitiek en vergunningsoorlogen hinken we almaar meer achterop.
1 h
www.hbvl.be
Realistisch, communicatief en tactisch sterk: deze troeven maken dat Union-coach Karel Geraerts de beste voetbaltrainer van België is
Union vat de laatste rechte lijn van het seizoen aan met uitstekende papieren: op drie punten van leider Genk in de Jupiler Pro League én in de kwartfinales van de Europa League. Daarvoor hebben de Brusselaars onder meer coach Karel Geraerts te danken: de 41-jarige Limburger doet het in zijn debuutseizoen uitstekend en werd afgelopen maandag dan ook beloond met de Raymond Goethals-trofee, de prijs voor de beste Belgische coach van het afgelopen jaar. Maar wat maakt van Geraerts nu eigenlijk zo’n goeie trainer?
1 h
www.hbvl.be
Limburg United-scherpschutter Jonas Delalieux: “Misschien wel de beste ploeg waarin ik ooit speelde”
De kilometerteller draait overuren bij Hubo Limburg United. Na Groningen en Leeuwarden reist het team van coach Raymond Westphalen zondag naar Zwolle. Landstede Hammers lijkt een haalbare kaart, maar het doel is vooral het team klaar te stomen voor de play-offs.
1 h
www.hbvl.be
Berre Peters na vijf jaar Leuven: “In het Maasland kom ik nog steeds thuis”
We zijn halverwege de Champion Play-Off en na vijf zeges kan Maaseik het finaleticket haast aanraken. Zondag kan outsider Leuven definitief uitgeteld worden. “Al hebben we al bewezen dat we het Maaseik moeilijk kunnen maken”, vertelt Dilsenaar Berre Peters (22).
1 h
www.hbvl.be
15 ultieme slaaptips voor een betere nachtrust: “Weer de smartphone en vermijd dutjes”
Met het dossier SOS Slaap gaven we een week lang antwoorden op al uw slaapvragen. Om door het bos de bomen te zien lijsten we samen met slaapexpert Annelies Smolders nog eens vijftien ultieme slaaptips op. “Lok slaap uit, weer de smartphone en vermijd dutjes.”
1 h
www.hbvl.be
50 jaar geleden begon de mobiele revolutie met een toestel zo zwaar als een baksteen
Maandag is het exact vijftig jaar geleden dat de Amerikaanse ingenieur Martin Cooper het allereerste gsm-gesprek voerde. Met een toestel zo groot en zo zwaar als een baksteen, waarvoor je – toen het op de markt kwam – het equivalent van 10.000 euro moest betalen. Een halve eeuw later is duidelijk hoe groot de impact van de mobiele revolutie is geweest. En Cooper zelf? Die heeft een beetje spijt.
1 h
www.hbvl.be
“Kletsnatte dag met temperaturen onder 10 graden”
Vandaag wordt een natte dag met vaak regen of buien. De wind waait lange tijd matig vanuit het westen en draait in de loop van de avond naar noordoost waardoor er stilaan koelere lucht wordt aangevoerd. De temperatuur haalt een maximum rond 9 of hooguit 10°C.
1 h
www.hbvl.be
Oud-winnaars Stijn Devolder en Nick Nuyens over wat de Ronde zo speciaal maakt: “Die kick... ik weet dat ik dat nooit meer ga meemaken”
Ze zijn allebei al een tijdje oud-renner, maar – zo betrappen zichzelf erop – nog altijd broeit er rond deze tijd iets in hun lijf. “Noem het verwachting”, knikt Nick Nuyens (42). “Weten dat de Ronde van Vlaanderen eraan komt. Dat zit voor eeuwig in je gestel.” Nuyens won de Ronde van Vlaanderen één keer, Stijn Devolder (43) liefst tweemaal. Samen beantwoorden ze die ene grote vraag: wat maakt de Ronde de Ronde? “Nog elk jaar denk ik bij de start: ongelooflijk, dat heb ik dus ooit gewonnen.”
1 h
www.nieuwsblad.be
ZO DOEN ZIJ HET. Geert en Eveline: “Dat heeft me fysiek gebroken, we hebben van ellende samen gehuild”
Elke week brengen we onze lezers in beeld en geeft een gezin ons een inkijk in hun leven. Deze week: Geert en Eveline uit Genk.
1 h
www.nieuwsblad.be
Bekende ‘plantenschimmel’ duikt voor het eerst op bij de mens: “Dit roept ernstige vragen op”
In India werd een 61-jarige man besmet door de paarse korstzwam oftewel Chondrostereum purpureum. Deze schimmel komt wereldwijd voor bij bomen en struiken. Het is pas de eerste keer dat het opduikt bij de mens. “Het belang van schimmels wordt steeds meer erkend”, zegt professor Frank Pasmans, expert veterinaire mycologie aan de UGent.
1 h
www.nieuwsblad.be
Julie Vermeire schreef boek over sociale media en hoe hard die soms kunnen zijn: “Ik kreeg ooit de vraag of ik zwanger ben. Ik kan toch niet constant mijn buik intrekken?”
“Je hebt geen talent.” Of: “Ben je er weer met je lelijke smoel?” Of nog: “Zijt ge zwanger, je hebt precies een buikje?” Dat mensen alsmaar bruter uit de hoek komen op sociale media, heeft Julie Vermeire (24) al aan den lijve ondervonden. Hoe meer ze in beeld komt, hoe erger het wordt. En ze is niet alleen. Haar tips om daarmee om te gaan, deelt ze in haar boek ‘Soulshine op socials’. “Als er tussen honderd reacties twee negatieve zitten, dan onthoud je die. Drie jaar geleden trok ik me dat heel erg aan, intussen weet ik dat je niet voor iedereen goed kunt doen.”
1 h
www.nieuwsblad.be
N1 | Après deux revers de rang, Visé se mesure aux Francs Borains et son prolifique buteur Teddy Chevalier
Il ne faut pas chercher bien loin les raisons des difficultés rencontrées actuellement par l’URSL Visé, lui qui reste sur deux revers de rang.
1 h
Lameuse.be
Nouvelle crise politique à Awans: le bourgmestre sous pression
Lors du dernier conseil communal d’Awans, deux conseillers communaux PS ont voté contre leur groupe à deux reprises. Ces deux points ne sont donc pas passés. Un acte de protestation qui a un objectif clair: conscientiser le collège.
1 h
Lameuse.be