Pas de poursuites fédérales contre le policier qui a tiré dans le dos de Jacob Blake

Le ministère américain de la Justice a annoncé vendredi qu'il n'y aurait pas de poursuites fédérales contre le policier qui, en août 2020 à Kenosha, avait grièvement blessé l'Afro-Américain Jacob Blake, ravivant la colère antiraciste aux Etats-Unis.
Read full article on: lalibre.be
Dit is arts waarover minister Beke sprak: Roger (70) reanimeerde patiënt en stierf vervolgens aan corona
Het was een opvallend zinnetje in de De zevende dag waarin Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) pleitte voor een derde prik en stelde dat er “een huisdokter is overleden aan corona na het reanimeren van een patiënt”. Die arts is Roger Vandroogenbroeck (70) uit Lembeek. Hij slaagde erin om een - zo bleek achteraf - besmette patiënt weer tot leven te wekken, maar liet vervolgens zelf het leven.
HLN.be
“Enorme boost voor Britse toeristische sector”: Enkel nog sneltest nodig bij reizen naar Engeland
Londen heeft een nieuwe versoepeling ingevoerd voor reizigers die afzakken naar Engeland. Wie volledig gevaccineerd is tegen het coronavirus, en niet inreist vanuit een land op de Britse rode lijst, moet sinds vandaag/zondag enkel een sneltest afnemen na aankomst. Tot nu was een PCR-test via het labo nodig.
HLN.be
LIVE. Spektakel op de Bosuil? Topper tussen Antwerp en Club Brugge op gang gefloten
• Twaalfde speeldag Jupiler Pro League • Bosuil • Aftrap: 13u30 • Wat doet Club na 1-5-nederlaag tegen City?
HLN.be
Coronavirus : les communes flamandes pourront élargir l'usage du CST
Les communes de Flandre peuvent imposer un usage élargi du covid safe ticket à certains secteurs sur leur territoire, mais elles doivent au préalable se concerter avec le gouverneur pour motiver la décision de manière adéquate, ont affirmé dimanche la gouverneure de la province d'Anvers Cathy Berx et le ministre flamand de la Santé Wouter Beke, sur le plateau du Zevende Dag (VRT).
www.lalibre.be
Minister Vandenbroucke: “Wacht niet op de politiek en draag in bepaalde situaties nu al opnieuw mondmasker”
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft in VTM NIEUWS benadrukt dat de coronacijfers stijgen en dat er onmiddellijk in actie geschoten moeten worden. Premier Alexander De Croo (Open Vld) roept daarom morgen het kernkabinet bijeen om de coronasituatie in ons land te bespreken. Een nieuwe lockdown moeten we niet vrezen, maar Vandenbroucke raadt iedereen aan nu al het mondmasker opnieuw te dragen in bepaalde situaties.
HLN.be
Politieachtervolging op voertuig dat controle negeert eindigt in klopjacht in Vosselaar: "Ze haalden spookrijdend op E34 snelheden tot 200 km/u”
In Vosselaar hield de politie zaterdagavond een klopjacht op drie inzittenden van een geseind voertuig dat bij een controle in Zoersel was doorgereden. De bestuurder van de wagen haalde al spookrijdend snelheden tot 200 km/u op de E34, waar de drie personen ter hoogte van een pechstrook in Vosselaar stopten en te voet verder vluchtten. Met de ondersteuning van een speurhond en politiehelikopter konden uiteindelijk twee verdachten gevat worden, de derde verdachte is nog op de vlucht.
HLN.be
“Heb ik hem onder druk gezet?” Toen Britt (28) stopte met de pil ging haar vriend vreemd. Relatietherapeut Wim Slabbinck geeft raad
Toen Britt (28) stopte met de pil, ging Seppe (28) akkoord. Maar diep vanbinnen was hij niet klaar voor kinderen. Met zijn ‘cold feet’ stapte hij dan maar in het bed van een ander. “Na dat slippertje is hij plots wél toe aan kinderen. Beseft hij niet hoe pijnlijk dit voor me is?”, zegt Britt. Relatietherapeut en seksuoloog Wim Slabbinck geeft advies, en een concrete doetip om het overspel te verwerken. “Hem door het stof laten kruipen neemt jouw pijn niet weg.”
HLN.be
Bashir Abdi établit un nouveau record de Belgique et d’Europe du marathon
Bashir Abdi a remporté dimanche la 40e édition du marathon de Rotterdam. Le Gantois de 32 ans a couvert les 42,195 km en 2h03:36, nouveau record de Belgique et d'Europe.
www.7sur7.be
Les confidences de Luc Nilis: «Si l’offre avait été un peu digne, je travaillerais à Anderlecht aujourd’hui»
Luc Nilis, l’ancien attaquant d’Anderlecht et du PSV, aurait pu travailler au sein du club bruxelllois.
Sudinfo.be
Live - Minister Beke hoopt dat Vlaams Parlement woensdag licht op groen kan zetten voor coronapas in wzc's
Het aantal besmettingen met het coronavirus loopt weer op in België. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
www.demorgen.be
Onderwaterbeelden tonen sterke impact van vulkaanuitbarsting op zeeleven
De Cumbre Vieja, een vulkaan op het Canarische eiland La Palma, barst nu al een maand lang uit. De impact op het eiland is bijzonder groot, maar ook de oceaanbodem rond het eiland voelt de gevolgen. Op de beelden hierboven ziet u de dikke laag as die er achterblijft.
De Standaard
Bernard Smeets (Visé-N1): «On n’a pas été assez tueur dans le rectangle adverse»
Opposé à Knokke ce samedi soir, l’URSL Visé, en panne d’inspiration, n’a pas su trouver les solutions pour vaincre son adversaire du soir. Une mauvaise opération pour les Mosans après leur défaite, samedi dernier, sur le terrain d’Heist.
Lameuse.be
Caroline, le plus fidèle soutien du prince Albert en l'absence de Charlène
En l’absence de Charlène, elle était à ses côtés lors de la soirée de gala Monte-Carlo Gala for Planetary Health
www.lalibre.be
Un homme arrêté pour avoir harcelé deux jeunes femmes dans le centre-ville de Liège
Un homme a été arrêté dans le centre-ville de Liège pour avoir harcelé deux jeunes femmes sur un banc de la place Cathédrale. Il fait l’objet d’une citation à comparaître.
Lameuse.be
Bashir Abdi breekt Europees record marathon in Rotterdam
13:05 Bashir Abdi heeft de marathon van Rotterdam gewonnen in 2u03:34, een verbetering van het Europees record en tevens een parcoursrecord. Het gaat ook om de tweede wereldjaartijd.
www.tijd.be
Klopjacht na vlucht bij controle: “Bestuurder was aan het spookrijden met 200 km/u”
De politie hield zaterdagavond een grote klopjacht op drie verdachte personen die met hun auto zijn weggereden bij een controle in Zoersel. Via de autosnelweg E34 waarbij de auto aan hoge snelheid aan het spookrijden was, zijn ze uiteindelijk te voet weggevlucht in Vosselaar. Een buurtbewoner van Boskant heeft een van hen kunnen tegenhouden. De politie heeft twee mannen kunnen oppakken.
www.nieuwsblad.be
L'avis de l'expert: Kaoru Mitoma n’est pas qu’un joueur technique et rapide
Un commentaire signé François Garitte.
www.dhnet.be
Le Village de Noël de Charleroi de retour à partir du 26 novembre
Après une édition 2020 annulée en raison de la pandémie de Covid-19, le marché de Noël de Charleroi devrait bien se tenir du 26 novembre au 8 janvier.
www.lalibre.be
Caroline, le plus fidèle soutien du prince Albert en l'absence de Charlène
En l’absence de Charlène, elle était à ses côtés lors de la soirée de gala Monte-Carlo Gala for Planetary Health
www.dhnet.be
Un gouverneur iranien reçoit une gifle en plein discours (VIDEO)
Alors qu'il tenait un discours pour inaugurer sa nouvelle fonction, le gouverneur de la province iranienne de l’Azerbaïdjan oriental a reçu une gifle.
www.dhnet.be
Basket: les Panthers s’inclinent contre Braine (67-81) dans le choc au sommet
Avec Alice Bremer et les autres, le positif était sur le banc...
Lameuse.be
Philippe (45) volgde de liefde van zijn leven naar Tsjechië: "Samen hebben we een familie-B&B uit de grond gestampt"
Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven hun hebben en houden achter te laten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Philippe Deswarte (45) wél. Op zijn twintigste liet hij Antwerpen achter zich en hielp hij in Tsjechië een B&B uitbouwen. “De muren op onze werf werden scheef gebouwd, bouwvakkers kwamen dronken werken ... maar uiteindelijk is het goedgekomen.”
HLN.be
Un gouverneur iranien reçoit une gifle en plein discours (VIDEO)
Alors qu'il tenait un discours pour inaugurer sa nouvelle fonction, le gouverneur de la province iranienne de l’Azerbaïdjan oriental a reçu une gifle.
www.lalibre.be
‘Collectief tegen deelsteps’ klaagt overlast in Antwerpen aan
Het is een ergernis die bij veel mensen de kop opsteekt: wildgeparkeerde deelsteps, die overal in de stad weleens de weg blokkeren. Om dat aan te klagen, begonnen enkele vrienden met een ludieke Instagrampagina.
De Standaard
Quatre personnes meurent dans un tragique accident de la route à Gand: les jeunes victimes sont bien d’origine slovaque
Les quatre occupants de la voiture décédés dans la nuit de vendredi à samedi à Gand après que le véhicule dans lequel ils se trouvaient est tombé à l’eau, sont bien d’origine slovaque, indique HLN.
Sudinfo.be
LIVE. “Ruud is terug in topvorm”: Vormer en Van Der Brempt aan aftrap bij Club Brugge, Antwerp met Balikwisha en Engels
• Twaalfde speeldag Jupiler Pro League • Bosuil • Aftrap: 13u30 • Wat doet Club na 1-5-nederlaag tegen City?
HLN.be
Youri Tielemans va-t-il prolonger son contrat à Leicester? «Il y a un dialogue entre le club et le clan du joueur»
Brendan Rodgers, l’entraîneur de Leicester, a fait le point sur la situation contractuelle de Youri Tielemans.
Sudinfo.be
Premier De Croo roept kernkabinet bijeen: bredere mondmaskerplicht in binnenruimtes mogelijk
Premier Alexander De Croo (Open Vld) roept maandag het kernkabinet bijeen om de coronasituatie in ons land te bespreken, meldt zijn woordvoerder Tom Meulenbergs. Onder meer een bredere mondmaskerplicht in binnenruimtes zal daarbij worden besproken.
1 h
Knack.be
Gemeenten kunnen Covid Safe Ticket inzetten na overleg met gouverneur
De burgemeesters hebben wel degelijk het recht om in hun gemeente een Covid Safe Ticket (CST) op te leggen voor bepaalde activiteiten mits overleg met de provinciegouverneur en een goede motivatie. Dat bevestigden Antwerps gouverneur Cathy Berx en Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke in ‘De zevende dag’.
1 h
De Standaard
P2B: Warsage évite le piège d’Aubel B (4-0) et recolle à la tête avec Hombourg
Défenseur central mué en numéro 9, Thomas Vanderbeck aura mis Warsage sur du velours grâce à son doublé.
1 h
Lameuse.be
Plan de lutte contre le harcèlement : une interpellation dans le centre-ville liégeois
L'homme était "indélicat" sous les yeux d'une policière.
1 h
www.dhnet.be
Coronavirus: seul un test rapide sera exigé des voyageurs vaccinés entrant en Angleterre
Londres a introduit un nouvel assouplissement pour les voyageurs se rendant en Angleterre. Depuis ce dimanche, quiconque est entièrement vacciné contre le coronavirus et n’entre pas en provenance d’un pays figurant sur la liste rouge de Londres, n’aura plus qu’à passer un test rapide après son arrivée. Jusqu’à présent, un test PCR via laboratoire était requis.
1 h
Sudinfo.be
Exploit de Bashir Abdi au marathon de Rotterdam : victoire et record d’Europe pour le Gantois !
Notre compatriote a signé un superbe chrono de 2h03.35 ce dimanche.
1 h
www.lalibre.be
Bevestigd: burgemeesters kunnen coronapas inzetten in hun gemeente, na overleg met gouverneur
De burgemeesters hebben wel degelijk het recht om in hun gemeente een Covid Safe Ticket (CST) op te leggen voor bepaalde activiteiten mits overleg met de provinciegouverneur en een goede motivatie. Dat bevestigden Antwerps gouverneur Cathy Berx en Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) zondag in ‘De Zevende Dag’. Vilvoords burgemeester Hans Bonte legt zondagnamiddag al meteen een besluit voor aan Vlaams-Brabants gouverneur Jan Spooren, om het CST op te leggen in fitnesscentra.
1 h
HLN.be
Judo : Sophie Berger sort blessée du tatami à Malaga !
La Liégeoise s’est tordu le genou sur un mouvement au sol de son adversaire…
1 h
www.dhnet.be
Bejaarde bewoner in levensgevaar na gasexplosie in Burcht
Een bejaarde man is zaterdagnacht zwaargewond geraakt bij een gasexplosie in zijn woning in de Boomgaardstraat in Burcht. Hij werd met levensgevaarlijke verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.
1 h
HLN.be
Bejaarde bewoner in levensgevaar na gasexplosie in Burcht
Een bejaarde man is zaterdagnacht zwaargewond geraakt bij een gasexplosie in zijn woning in de Boomgaardstraat in Burcht. Hij werd met levensgevaarlijke verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.
1 h
HLN.be
Wouter Beke: “We maken het mogelijk voor zorginstellingen om Covid Safe Ticket in te voeren”
Binnenkort zal je bij het betreden van een Vlaamse zorginstelling misschien wel een Covid Safe Ticket moeten tonen. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) wil daar woensdag over laten stemmen in het Vlaams Parlement.
1 h
www.hbvl.be
Georges-Louis Bouchez victime d'une sortie de route
Le président du MR Georges-Louis Bouchez a été victime d'une sortie de route dans la nuit de samedi à dimanche lors d'une compétition automobile sur le circuit de Spa-Francorchamps, mais sans conséquence sanitaire, a-t-il expliqué dimanche sur les réseaux sociaux.
1 h
Levif.be
LIVE. Vormer en Van Der Brempt aan aftrap bij Club Brugge, Antwerp met Balikwisha en Engels
• Twaalfde speeldag Jupiler Pro League • Bosuil • Aftrap: 13u30 • Wat doet Club na 1-5-nederlaag tegen City?
1 h
HLN.be
Stijn Desmet kan op 1.000 meter WB shorttrack niet verrassen
Op de laatste dag van de wereldbekerwedstrijden shorttrack in Peking heeft Stijn Desmet zondag niet voor een verrassing kunnen zorgen. Desmet strandde op de 1.000 meter in de kwartfinales.
1 h
www.hbvl.be
Bestuurders overschrijden in Beringen snelheidslimiet met 50 en 60 km/u
Bij snelheidscontroles heeft de politie in Beringen twee bestuurders geflitst die 120 km/u en 130 km/u reden op de Kasteletsingel en de Lummenseweg waar maximaal 70 km/u mag. Ze moesten hun rijbewijs voor 15 dagen inleveren.
1 h
www.hbvl.be
Demir op bezoek in De Holen: “Natuurgebied niet zomaar opofferen voor een omleidingsweg”
Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) stelt dat het natuurgebied De Holen niet zomaar zal worden opgeofferd voor de aanleg van een omleidingsweg rond het centrum van Neerpelt. “Er worden verschillende alternatieven bekeken. En zoals in dossiers van de Noord-Zuidverbinding en de Groene Dellle, vind ik dat we de natuurgebieden, niet verder moeten versnipperen”, vertelde Demir zondagvoormiddag tijdens een bezoek aan het natuurgebied.
1 h
www.hbvl.be
Covid: la situation sanitaire est "préoccupante", des mesures regénéralisées?
La réunion du comité ministériel restreint ("kern") annoncée dimanche par le Premier ministre Alexander De Croo visera probablement à "regénéraliser" à l'ensemble de la Belgique des mesures qui avaient été maintenues en Wallonie et à Bruxelles, concernant le port du masque ou le télétravail, a commenté le vice-Premier ministre PS Pierre-Yves Dermagne.
1 h
Levif.be
Kellogg’s heeft een klacht van 5 miljoen aan zijn been omdat hun Pop Tarts te weinig aardbeien bevatten
Het ontbijtgranenbedrijf Kellogg’s wordt aangeklaagd voor ‘valse reclame’ omdat er volgens een Amerikaanse vrouw niet genoeg aardbeien zitten in hun aardbeien Pop Tarts. De vrouw vraagt een schadevergoeding van 5 miljoen dollar.
1 h
www.nieuwsblad.be
Bashir Abdi verpulvert Europees record in Rotterdam
Bashir Abdi heeft zondag de 40e editie van de marathon van Rotterdam gewonnen. De olympische bronzenmedaillewinnaar klokte 2u03:34, een verpulvering van het Europees record en bovendien een parcoursrecord. Het gaat ook om de tweede wereldjaartijd.
1 h
Knack.be
Vlaamse steden en gemeenten vangen meer zwerfkatten: meer dan 15.000 in 2020
De Vlaamse steden en gemeenten vingen in 2020 meer dan 15.000 zwerfkatten. Dat is 4 procent meer dan het jaar voordien, zo blijkt zondag uit cijfers die Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V) heeft opgevraagd bij minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). De minister zou overwegen om de lokale besturen nu ook gratis kattenvoeding te geven. "Het zijn echter de asielcentra, verenigingen en andere vrijwilligers die het lokaal beleid echt rechthouden. Zij verdienen alle steun", zegt Warnez.
2 h
HLN.be
Vlaamse steden en gemeenten vangen meer zwerfkatten: meer dan 15.000 in 2020
De Vlaamse steden en gemeenten vingen in 2020 meer dan 15.000 zwerfkatten. Dat is 4 procent meer dan het jaar voordien, zo blijkt zondag uit cijfers die Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V) heeft opgevraagd bij minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). De minister zou overwegen om de lokale besturen nu ook gratis kattenvoeding te geven. "Het zijn echter de asielcentra, verenigingen en andere vrijwilligers die het lokaal beleid echt rechthouden. Zij verdienen alle steun", zegt Warnez.
2 h
HLN.be