Plus de 40% des Belges de retour de zone rouge n'ont pas fait de test

Depuis le début du mois de janvier, plus de 40% des Belges qui sont rentrés d’un voyage en zone rouge à l’étranger n’ont pas procédé à un test de dépistage pourtant obligatoire, selon les chiffres de l’institut de santé publique Sciensano relayés par Het Nieuwsblad dimanche.
Read full article on: 7sur7.be
Un homme interpellé après la découverte d'un cadavre à Ostende
Le corps sans vie d'un homme a été retrouvé jeudi dans un bâtiment vide à Ostende, indique la section brugeoise du parquet de Flandre occidentale.
www.dhnet.be
Jacques Vermeire op roadtrip met dochter Julie in nieuw programma Play4
Binnenkort wordt Jacques Vermeire zeventig jaar oud. De perfecte gelegenheid voor een ‘trip down memory lane’ - letterlijk - met dochter Julie. Het resultaat is vanaf 13 mei op Play4 te zien.
HLN.be
De nouvelles mesures tombent en France: «Le pic de la troisième vague semble derrière nous», selon Jean Castex
La France est en train d’éditer toute une série de mesures pour lutter contre le coronavirus.
Sudinfo.be
Le prix des billets d’avion va-t-il décoller?
Le prix des billets d’avion est bas, tout comme l’activité aérienne disponible actuellement. Avec l’été et la reprise possible des voyages non-essentiels, la demande va augmenter, l’offre aussi. Et les prix?
www.lesoir.be
La Belgique à 4 est tendance, mais ne résout pas tout
La formule semble simplifier le modèle institutionnel. Mais la Flandre et la Wallonie entendent garder des liens importants avec Bruxelles. Lesquels? Aucune solution évoquée ne fait la clarté ni l’unanimité.
www.lesoir.be
Metroterrorist New York levenslang de cel in
De terrorist die met een pijpbom een aanslag wilde plegen in de metro van New York, moet levenslang de cel in.
HLN.be
Vrees voor fraude nadat CEO van Turks cryptoplatform vlucht
Het openbaar ministerie van het Turkse Istanbul heeft vandaag een onderzoek geopend naar de CEO van Thodex, een Turks uitwisselingsplatform voor cryptovaluta. De man, Faruk Fatih Ozer, zou het land gevlucht zijn na beschuldigingen van fraude en miljoenen gestolen dollars.
HLN.be
De teller staat intussen op 26 besmettingen, maar moeten we schrik hebben voor Indiase coronavariant? “Dat wil je liever niet in je land”
Terwijl India kreunt onder een gigantische golf aan besmettingen met het coronavirus, blijken ook 20 studenten uit dat land die onlangs naar België kwamen besmet met de Indiase variant. Betekent dat de voorbode van een nieuwe opstoot in ons land? Virologen Marc Van Ranst en Steven Van Gucht geven meer uitleg. “Een aantal van die studenten was al gevaccineerd: dat is zorgwekkend.”
www.nieuwsblad.be
Philippe Gillet écope de 30 ans de prison pour l’assassinat d’Anaïs Guillaume
Philippe Gillet a été condamné ce jeudi 22 avril à 30 ans de prison pour l’assassinat d’Anaïs Guillaume, sa maîtresse, mais a été acquitté pour le décès de Céline Gillet, sa femme. Pour rappel, le point de départ de l’enquête était situé à Florenville, dans les bois de Chameleux, où la voiture calcinée de la jeune femme avait été retrouvée. La fin (?) d’une longue saga judiciaire, qui n’a pas manqué de rebondissements.
Sudinfo.be
Six films qui vous trompent avec leur titre
"To kill a mocking bird" ne nous apprend pas une méthode de chasse ?! Et les missions dans "Mission Impossible" ne s’avèrent pas vraiment être impossibles, mais plutôt "un peu difficiles"?!
www.lesoir.be
Hoge Gezondheidsraad past advies aan en raadt aan om zwangere vrouwen prioritair te vaccineren: “Ze behoren tot risicogroepen”
De Hoge Gezondheidsraad adviseert om zwangere vrouwen prioritair te vaccineren. Daardoor zouden ze samen met de risicopatiënten aan de beurt komen. In afwachting van een politiek besluit onderzoekt de taskforce de operationele uitvoering. Professor Jan De Maeseneer (UGent), lid van de taskforce, is er gerust op. “We gaan voor een oplossing zorgen.”
www.nieuwsblad.be
Elise Mertens speelt voor halve finales op toernooi dat “eigenlijk niet in agenda” stond: “Mijn aanwezigheid is belangrijk”
Elise Mertens (WTA 17) speelt vrijdag voor een plaats in de halve finales op het toernooi van Istanboel. De Hamontse nummer 17 van de wereld zette in de achtste finale de Zwitserse Viktorija Golubic (WTA 86) opzij en deed zo haar status van eerste reekshoofd eer aan.
www.hbvl.be
Greta Thunberg accuse les dirigeants mondiaux “d‘ignorer” le changement climatique
La jeune militante écologiste suédoise Greta Thunberg a accusé jeudi les dirigeants mondiaux d'"ignorer" le changement climatique, les prévenant que les prochaines générations les jugeraient.
www.7sur7.be
Fausses amendes routières : votre dernier PV est-il un faux ?
Phénomène nouveau qui n'en est pas pour autant moins répandu, les fausses amendes routières se multiplient. Voici quelques conseils pour éviter de régler des contraventions frauduleuses.
www.lalibre.be
WK SNOOKER. Shaun Murphy plaatst zich voor de achtste finales
Shaun Murphy (WS-7) heeft zich donderdagnamiddag in het Crucible Theatre van Sheffield voor de achtste finales van het wereldkampioenschap snooker geplaatst. In de eerste ronde won de 38-jarige Engelsman met 10-7 van zijn 48-jarige landgenoot Mark Davis (WS-45).
www.hbvl.be
Un transfert et deux reconductions au RFC Liège
Encore du mouvement au RFC Liège… Ce jeudi soir, le club a annoncé l’arrivée d’un nouveau portier, Damien Herman (18 ans) ainsi que la prolongation de contrat
Lameuse.be
Bel20 sloopt 4.000-puntengrens
De Bel20-index van de Brusselse beurs sloot donderdag voor het eerst sinds februari 2020 nog eens boven 4.000 punten. Onder aanvoering van een sterk Umicore dikte de graadmeter 1,23 procent aan tot 4.032,01 punten.
HLN.be
39 clubs espagnols signent un accord contre la Super League
39 clubs des deux premières ligues espagnoles de football ont signé un accord pour s'opposer à la création d'une Super League.
www.dhnet.be
Daarom is Gert Verhulst tegenwoordig zo open over zijn privéleven
Wie de realityreeks ‘De Verhulstjes’ bekeken heeft, is het vast ook opgevallen: Gert Verhulst (53) en de zijnen zijn wel érg open over hun leven. Nochtans hield de grote baas van Studio 100 zijn privéleven vroeger liever geheim. In ‘Nieuwe Revu’ legt Verhulst uit waarom.
HLN.be
Un dispensaire vétérinaire gratuit pour les animaux de personnes précarisées a ouvert ses portes à Liège
Initialement localisé à Seraing, le dispensaire de la Fondation Prince Laurent a finalement trouvé sa place au Carrefour Santé-Social de la Province de Liège. Il a ouvert ses portes ce mardi 20 avril.
www.7sur7.be
Hun volkslied is verboden op de Olympische Spelen, dus hebben de Russen een alternatief gevonden (zij het na twee pogingen)
Russen die goud veroveren op de Olympische Spelen in Tokio krijgen bij hun podiumceremonie een stukje van het eerste concerto voor piano van Piotr Ilych Tchaikovsky te horen. Dat deelde het Russisch Olympisch Comité donderdag mee.
www.hbvl.be
Parlementslid El Kaouakibi ‘vergat’ inkomen uit Let’s Go Urban aan te geven
Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi (ex-Open Vld) gaf haar inkomen uit haar job bij Let’s Go Urban (LGU) in 2019 niet aan bij het Rekenhof. Zij verdiende als directeur 3.300 euro netto per maand. Volgens het Rekenhof had ze dit moeten aangeven, ook als ze op het moment van haar eedaflegging al ontslag had genomen.
www.gva.be
CD&V-Senaatsfractie wil Grondwet “gendergevoelig” maken
De Senaat neemt vrijdag een CD&V-voorstel tot wijziging van de Grondwet in overweging om die Grondwet gendergevoelig te maken. De fractie wil ook dat het reglement van de Senaat aangevuld wordt om richtsnoeren op te stellen voor gendergevoelig taalgebruik.
HLN.be
Vroeger deel van het probleem, nu verantwoordelijk voor de oplossing: “Marc heeft altijd voor de lange termijn gekozen bij Anderlecht”
37 miljoen euro laat Marc Coucke vallen om Anderlecht weer levensvatbaar te maken. Voor wie er aan twijfelde: Coucke heeft zijn toekomst verbonden aan die van paars-wit. Of hoe de eigenaar van deel van het probleem plots deel van de oplossing werd bij paars-wit. “Dit maakt zijn positie sterker en breder gedragen.”
HLN.be
Vroeger deel van het probleem, nu verantwoordelijk voor de oplossing: “Marc Coucke heeft altijd voor de lange termijn gekozen bij Anderlecht”
37 miljoen euro laat Marc Coucke vallen om Anderlecht weer levensvatbaar te maken. Voor wie er aan twijfelde: Coucke heeft zijn toekomst verbonden aan die van paars-wit. Of hoe de eigenaar van deel van het probleem plots deel van de oplossing werd bij paars-wit. “Dit maakt zijn positie sterker en breder gedragen.”
HLN.be
Deze beloftes maken wereldleiders op klimaattop
Op de virtuele klimaattop met 40 wereldleiders die de Amerikaanse president Joe Biden heeft georganiseerd, hebben onder andere de Russische president Poetin en de Chinese president Xi Jinping hun klimaatdoelstellingen uit de doeken gedaan. Bekijk in bovenstaande video wat de wereldleiders beloven te doen om het klimaat te redden.
De Standaard
Druktebarometer kust blijft nog minstens tot eind 2021 actief
De druktebarometer voor de kust zal nog tot minstens eind 2021 worden gebruikt. Dat zei gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu vandaag in de provincieraad naar aanleiding van een vraag van raadslid Patrick De Clerck (Open Vld). Ondertussen wordt gewerkt aan verschillende verfijningen, waaronder gedetailleerde info per kustgemeente omtrent het aantal unieke bezoekers en hun herkomst.
HLN.be
Verkaveling Strooiendorp
Het gemeentebestuur heeft een omgevingsvergunning afgeleverd aan studiebureau Geotec voor het verkavelen van gronden en de aanpassing van het wegtracé in de Marnix Gijsenstraat. Het gaat om een zone die gesitueerd is tussen de Lommelsesteenweg, de Weidestraat, de E Verhaerenstraat en de Lidostraat. Staf Boons
www.hbvl.be
Miss België Kedist Deltour bezoekt bloesems in Sint-Truiden
Op uitnodiging van Europees Parlementslid en schepen Hilde Vautmans bracht de gloednieuwe Miss België 2021 Kedist Deltour deze namiddag een bezoek aan Sint-Truiden. Normaal gezien ontvangt Vautmans de nieuwe Miss België elk jaar traditiegetrouw in het Europees Parlement, maar door corona werd dit jaar beslist om de ontmoeting in Sint-Truiden, te midden van de bloesems, te laten plaatsvinden.
www.hbvl.be
Seraing veut aussi préserver le haut fourneau B d'Ougrée pour son caractère “patrimonial, historique et symbolique”
Après les demandes formulées par la CSC et la FGTB Métal de maintenir certains éléments du site du haut fourneau B d'Ougrée, en mémoire des deux siècles de passé sidérurgique de la région liégeoise, une motion en ce sens sera présentée lundi prochain au conseil communal de Seraing.
www.7sur7.be
Bijna 1800 aanhangers van Navalny gearresteerd
18:10 Dinsdagavond zijn 1.784 demonstranten van de Kremlincriticus Aleksej Navalny in Rusland opgepakt. Ze protesteerden tegen de omstandigheden waarin hij gevangen wordt gehouden.
www.tijd.be
Credit Suisse paie la facture salée de Greensill et Archegos
18:09 Face aux pertes liées aux affaires Greensil Capital et Archegos, Credit Suisse renforce ses fonds propres, ce qui dilue les investisseurs et pèse sur l'action.
www.lecho.be
Rusland trekt vrijdag troepen terug aan grens met Oekraïne
18:09 Het vertrek van de Russische troepen langs de grens met Oekraïne doet de angst voor een nieuwe oorlog afnemen, al blijft Oekraïne waakzaam.
www.tijd.be
‘De Vooruit is De Vooruit, en iedereen blijft daar met zijn fikken af. Ook wij zelf’
De kogel is door de kerk: De Vooruit blijft De Vooruit. Dat geldt althans voor het historische gebouw in Gent. De kunstinstelling die er is ondergebracht, zal wel nog worden omgedoopt, nadat de voormalige sp.a zich de naam Vooruit toe-eigende. ‘We krijgen dagelijks mails over lonen en minimumpensioenen.’
www.demorgen.be
Barcelona-voorzitter blijft erbij dat Super League nodig is, beste kritiek komt van iconische coach: “Dacht dat het een grap was”
FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta heeft donderdag benadrukt dat een Super League absoluut noodzakelijk is. Dat zei hij in een kort interview op de Catalaanse tv-zender TV3. Verder riep hij op tot “een dialoog met UEFA”.
www.hbvl.be
Lagarde ziet economisch herstel vanaf tweede kwartaal
18:06 De Europese Centrale Bank (ECB) is voorzichtig optimistisch over de economische vooruitzichten. Maar voorzitster Christine Lagarde vindt het 'voorbarig' om te praten over een afbouw van de stimulus.
www.tijd.be
“Mensen zijn flexibel als het in hun voordeel is”: bedrijven denken na over thuiswerk na corona
Pendelen we straks naar het werk alsof Covid-19 nooit heeft bestaan? Waarschijnlijk niet. Bedrijfsleiders breken zich het hoofd over welke lessen ze uit het extreme thuiswerk-experiment moeten trekken. “Let op met jaloezie.”
HLN.be
La Chronique d'Axel Merckx : Pidcock est la grande révélation
Voici l'avis de notre expert cyclisme, Axel Merckx
www.dhnet.be
Vingt étudiants en soins infirmiers atteints du variant indien à Louvain et Alost
Les étudiants sont arrivés en Belgique au début du mois d’avril pour suivre une formation d’un an en soins infirmiers, a indiqué le bourgmestre d’Alost Christoph D’Haese.
www.lesoir.be
La révolte Horeca du 1er mai s'essouffle à Bruxelles: "Les sanctions sont trop lourdes à supporter financièrement" (Mise à jour)
Perte du double droit passerelle, suppression de la licence terrasse, fermeture possible de l'établissement.
www.dhnet.be
Une baleine grise repérée dans la baie de Naples, une observation (très) rare en Méditerranée
Ce dimanche, une baleine grise a été repérée par des touristes dans la baie de Naples, en Italie. Ce type de rencontre est exceptionnellement rare en Méditerranée, rapportent les médias locaux. La dernière observation de ce cétacé qui vient du nord-est du Pacifique dans le sud de l’Europe datait de 2010. Les autorités maritimes régionales et les marins locaux ont été alertés et vont tout mettre en oeuvre pour éviter à l’animal de s’échouer.
www.7sur7.be
Van de ene Red naar de andere, Ritchie De Laet spreekt ‘Dancing Dimi’ moed in voor de Premier League: “Succes, makker!”
De ene heeft een Premier League op zijn palmares, de andere gaat er dezer dagen naarstig naar op zoek. Het ideale moment voor Ritchie De Laet (32) om stadsgenoot Dimitri Van den Bergh (26) een hart onder de riem te steken.
HLN.be
Biden belt familie Floyd: ‘Hij gaat de wereld veranderen’
De Amerikaanse president Joe Biden en vicepresident Kamala Harris hebben dinsdag de familie van George Floyd gebeld nadat de ex-agent Derek Chauvin was veroordeeld voor drie aanklachten van doodslag. De familie Floyd omringde hun hoofdadvocaat Ben Crump, die de telefoon vasthield, terwijl Biden emotionele en bemoedigende woorden met hen deelde.
www.hbvl.be
Netflix wil het delen van paswoorden een halt toe roepen: “Maar niet op een agressieve manier”
Netflix heeft het gehad met gebruikers die hun paswoord delen met andere mensen. Maar strenge maatregelen om dat tegen te gaan, zullen niet meteen genomen worden, zegt CEO Reed Hastings.
HLN.be
INTERVIEW. Nathan Evans scoort monsterhit met zeemanslied ‘Wellerman’: “Eerlijk? Ik word kotsmisselijk op een boot”
Een paar maanden geleden was hij nog een doodgewone postbode, vandaag is hij de man achter monsterhit ‘Wellerman’. Een zeemansliedje - of ‘sea shanty’ - dat viraal ging op TikTok, en op dit moment zelfs op nummer 1 staat in de Belgische hitlijsten. Wij spraken de Schotse Nathan Evans (26), wiens leven op korte tijd helemaal ondersteboven werd gegooid. “Plots een platenfirma, management en advocaten.”
HLN.be
Van Langenhove vraagt bijkomend onderzoek in zaak rond Schild & Vrienden
De Gentse raadkamer behandelt normaal gezien maandag de zaak rond Schild & Vrienden, waarbij het parket de verwijzing vraagt voor oprichter Dries Van Langenhove en acht andere personen die lid waren van de groepering, voor inbreuken op de racismewetgeving. Zijn advocaat vraagt echter bijkomend onderzoek, gezien de beslissing van onderzoeksrechter Annemie Serlippens om zich terug te trekken na een wrakingsverzoek.
HLN.be
Maasmechelen nog steeds coronabroeihaard van België: 2.000 leerlingen in één dag getest
Maasmechelen haalde vandaag de zware middelen boven in het bestrijden van het coronavirus dat er sinds weken fel woekert. De tientallen klassen die voor de paasvakantie al met besmettingen zaten en in eerder in quarantaine moesten, werden vandaag massaal getest: 2.000 leerlingen in totaal. “Een vreemde strategie, want nu worden deze leerlingen opnieuw geviseerd", vinden vele schooldirecteurs. Ook professor Marc Van Ranst fronst de wenkbrauwen.
HLN.be
"Pierre Ménès est très fatigué": son avocat donne des nouvelles du chroniqueur
Depuis son passage à Touche pas à mon poste et ses excuses publiques sur son compte Twitter, Pierre Ménès se veut relativement discret. "On lui tombe dessus car c'est un personnage clivant", estime l'avocat du consultant, mis en cause dans trois affaires d'agressions sexuelles.
www.dhnet.be