Plus de 4.400 interpellations en Russie lors de manifestations pro-Navalny

Ces arrestations ont aussi provoqué une passe d’armes verbale entre Moscou et Washington.
Read full article on: lesoir.be
Les Kardashian lancent un nouveau business de... cartes postales
Les cosmétiques, la mode et maintenant... la papeterie. Selon le site américain TMZ, les Kardashian auraient l’intention de lancer un business de cartes postales.
www.7sur7.be
Vrouwelijke auteurs in de spotlight: 6 must-reads met vrouwen in de hoofdrol
Zoals ieder jaar vieren we op 8 maart Internationale Vrouwendag. De strijd voor vrouwenrechten wereldwijd dwingt het nieuws omtrent de laatste coronacijfers dan even te wijken. De dag staat in het teken van vrouwelijke solidariteit en ook wij springen graag op de kar. Schuif die Houellebecqs en Hemingways alvast wat opzij: deze recente boeken van vrouwelijke auteurs verdienen een plek in je boekenkast.
HLN.be
Vous avez fait vos courses dans un magasin Carrefour ces derniers jours? Prudence!
L’AFSCA émet un rappel de produit Carrefour ce lundi 8 mars 2021.
Sudinfo.be
Een derde van de vrouwen verbergt menopauze op het werk
Een derde van de vrouwen probeert de symptomen van de menopauze op het werk te verstoppen. Dat blijkt uit een enquête bij meer dan 5000 vrouwen in vijf verschillende landen. Vooral vrouwen onder de 45 jaar zijn het meest beschaamd om hulp te vragen.
HLN.be
Les hôpitaux flamands ont la cote dans le classement mondial du Newsweek
10:32 Selon le Newsweek, l'UZ Leuven est le meilleur hôpital de Belgique. Il occupe la 31e position de son classement mondial. Viennent ensuite l'UZ Gent et les Cliniques universitaires Saint-Luc.
www.lecho.be
Wie moet de brandverzekering afsluiten: de huurder of de verhuurder?
Als er brand uitbreekt in een huurwoning, dan kunnen zowel de huurder als de verhuurder aansprakelijk zijn voor de schade. Daarom is een goede brandverzekering noodzakelijk. Spaargids.be belicht de huidige regels.
HLN.be
LIVE PARIJS-NICE. Opnieuw een kans voor sprinters: snelt Bennett naar twee op twee?
Ook dag twee van Parijs-Nice heeft alle schijn van een krachtmeting tussen de spurters. Het parcours richting aankomstplaats Amilly is overwegend vlak, onderweg ligt slechts één beklimming van derde categorie. Sam Bennett won gisteren met overmacht de openingsrit en pakte de eerste gele trui. Wie houdt de Ier van een tweede ritzege? Op deze pagina volgt u de etappe LIVE.
HLN.be
Arrestation place Saint-Lambert: elle mord et frappe un policier
Lundi matin, une dame a été interpellée place Saint-Lambert par les forces de l’ordre, après avoir insulté, frappé et mordu un policier alors qu’ils venaient en aide à une personne qui s’était blessée. Les faits se sont déroulés à une heure de forte affluence.
Lameuse.be
Le couvre-feu divise: "Il ne faut pas jouer de petits jeux politiques"
La question de la levée du couvre-feu ne doit pas faire l'objet de petits jeux politiques, a estimé le président du CD&V, Joachim Coens, lundi, dans l'émission De Ochtend (VRT).
www.dhnet.be
Ghosts’n Goblins Resurrection: un défi à l’ancienne
Capcom se la joue neo-retro avec ce titre fidèle aux premiers épisodes de la série. Ambiance et difficulté identique aux titres des années 80 avec un emballage mis au goût du jour.
Sudinfo.be
Un homme tué dans un parc à Beveren : la piste de violences faites aux homosexuels évoquée
Un homme qui a perdu la vie dans un parc à Beveren (Flandre-Orientale) aurait été victime de violences faites aux homosexuels, rapportent plusieurs médias flamands dont Het Nieuwsblad et Het Laatste Nieuws dimanche soir. Un suspect aurait été ...
www.lalibre.be
Federer, Van der Poel ou athlétisme belge: choisissez un sujet traité par notre rédaction sportive
La DH Les Sports + vous propose chaque lundi de participer à ses choix rédactionnels.
www.dhnet.be
Lieven trok weer in bij zijn ex-vriendin toen zij ongeneeslijk ziek werd: zorgen voor elkaar was sterker dan hun breuk
Ze waren al zeven jaar uit elkaar, sinds de geboorte van hun dochter. Maar toen zijn ex-vriendin Lien ongeneeslijk ziek werd, trok Lieven Van Compernol (39) uit Brugge weer bij haar in. Om te zorgen voor haar, maar ook en vooral voor Jasmijn (8). “Onze gedeelde bezorgdheid was: hoe geraakt zij op de meest gezonde manier door deze situatie, zonder trauma’s op te lopen?”
www.nieuwsblad.be
Deze week ruim 30.000 mensen minder gevaccineerd dan vorige week
In Vlaanderen worden deze week 97.117 mensen ingeënt met een coronavaccin, dat zijn er 32.000 minder dan vorige week. Die daling is volgens het Agentschap Zorg en Gezondheid onder meer te wijten aan de ups en downs van de leveringen.
HLN.be
Nederlands bedrijf geeft werknemers bonus van gemiddeld 516.000 euro
Het coronajaar 2020 is voor het Nederlandse bedrijf Flow Traders uitgemond in een bonusfeest. Volgens De Volkskrant krijgen ruim 550 werknemers een bonus van gemiddeld 516.000 euro. De twee topbestuurders van het bedrijf uit de financiële sector strijken elk 7,7 miljoen euro op.
HLN.be
Britse media over interview Harry en Meghan: “Het ziet ernaar uit dat een actrice en haar ‘sukkel’ denken dat ze in ‘Nothing Hill 2’ spelen”
Met beschuldigingen van racisme en de onthulling van Meghans zelfmoordgedachten is het twee uur durende Oprah-interview van Meghan Markle en Prins Harry - dat vannacht werd uitgezonden -verwoestend voor de Britse Koninklijke familie. Natuurlijk kreeg het ook veel weerklank in de Britse media. Een overzicht van de (soms bikkelharde) krantencovers en commentaren.
www.nieuwsblad.be
CD&V, N-VA, MR: les partis prennent position sur le couvre-feu
Le président du CD&V Joachim Coens a qualifié de «problématique» le maintien du couvre-feu à 22h à Bruxelles alors qu’il débute à minuit en Flandre et en Wallonie.
www.lesoir.be
‘Gaybashers’ die verdacht worden van moord op David (41) zijn minderjarig
De jongeren die ervan verdacht worden vrijdagnacht David P. (41) uit Sinaai te hebben vermoord in een park in Beveren zijn minderjarig. De feiten vonden plaats tijdens een geval van gaybashing.
www.gva.be
Vrouw gekneld tussen auto en garagepoort levensgevaarlijk gewond
Op de Oostmalsessteenweg in Rijkevorsel is maandagochtend een vrouw levensgevaarlijk gewond geraakt. Ze raakte gekneld tussen haar eigen auto en de garagepoort.
www.gva.be
Dassault-erfgenaam omgekomen bij helikoptercrash
De Franse miljardair Olivier Dassault, is zondag om het leven gekomen bij een helikoptercrash in het Franse Deauville. Ook de piloot is overleden.
De Standaard
Novak Djokovic pakt onbreekbaar gewaand record van Roger Federer af: 311 (!) weken op nummer één
Novak Djokovic staat maandag op de nieuwe ATP-ranking opnieuw op de eerste plaats en gaat zo de geschiedenisboeken in. Het is voor de Serviër de 311e week bovenaan de lijst, een record. David Goffin blijft veertiende. Kimmer Coppejans en vooral Zizou Bergs maken grote sprongen.
www.hbvl.be
Belangenorganisaties en politici reageren onthutst op ‘gaybashing’ in Beveren: “Het is doodnormaal dat we nu collectief even stil en bang zijn”
Zaterdag werd het lichaam van een zwaar toegetakelde man aangetroffen in een park in Beveren. De man bleek het slachtoffer te zijn van gaybashing en was in de val gelokt via een datingapp. Tal van belangenorganisaties reageerden alvast geschokt en veroordelen het geweld. Ook politici betuigen hun medeleven aan familie en vrienden.
HLN.be
Reddingsoperatie op poten gezet voor gestolen fiets in Zuid-Willemsvaart
De brandweer heeft maandagmorgen tevergeefs gezocht naar een lichaam in de Nieuwe Zuid-Willemsvaart in Dilsen en Rotem.
www.hbvl.be
Dochter van Mel B maakt haar debuut als model
De dochter van Mel B en de Nederlandse danser Jimmy Gulzar heeft haar modellendebuut gemaakt. De 22-jarige Phoenix Brown is te zien in een nieuwe campagne van George at Asda, een kledinglijn van het Britse warenhuis Asda.
www.hbvl.be
Toutes militantes?  Tous engagés? 
Angèle? Icône féministe. “Balance ton quoi”? Hymne de génération. Lous And The Yakuza? Il faut écouter ses textes qui évoquent le viol, le racisme, l’anticolonialisme. L’univers de Christine And The Queens? Un questionnement sur l’identité de genres. Eddy de Pretto? Une remise en question de la masculinité toxique et de la “virilité abusive”. Incarnation des courants de pensée qui traversent notre société, ces artistes ont conquis le cœur de la jeune génération. Mais l’ont-ils embarquée dans leur engagement pour autant?
www.lavenir.net
Canada geeft als eerste groen licht aan anticonceptiepil van Mithra
10:10 Mithra heeft in Canada een eerste goedkeuring beet voor zijn innovatieve anticonceptiepil. Maar de vuurdoop voor het Luikse farmabedrijf, dat woelige maanden achter de rug heeft, moet nog komen.
www.tijd.be
ING trekt op kleine maand spurt van 30 procent
10:06 De Nederlandse grootbank grossiert na een verrassend sterk jaarrapport in koopadviezen en geeft zo ook de Bel20 een stevige boost.
www.tijd.be
‘Gaybashers’ die verdacht worden van moord op David (41) zijn minderjarig
De jongeren die ervan verdacht worden vrijdagnacht David P. (41) uit Sinaai te hebben vermoord in een park in Beveren zijn minderjarig. De feiten vonden plaats tijdens een geval van gaybashing.
www.nieuwsblad.be
“Ik geloof dat ze voor de uitzending drugs neemt": BV’s lezen de gemeenste klachten over zichzelf voor
Vorig jaar werd de klantendienst van de VRT maar liefst 31.580 gecontacteerd voor vragen, felicitaties, maar ook klachten. Enkele BV’s die de kop van jut waren, lazen voor de camera de gemeenste klachten over zichzelf voor.
HLN.be
OPROEP. Zorg jij voor iemand in je omgeving?
Binnenkort brengt onze redactie de resultaten van het derde deel van Het Grootste Limburgonderzoek Ooit: Het Zorgrapport. We zijn daarvoor op zoek naar Limburgers die zorg dragen voor een iemand in hun omgeving.
www.hbvl.be
Algerijn opgepakt in Italië voor hulp aan aanslagplegers Parijs
De Italiaanse politie heeft een vermeende handlanger opgepakt van de moslimextremisten die in 2015 aanslagen pleegden in Parijs.
HLN.be
Un front commun N-VA / MR contre le couvre-feu
Le parti nationaliste dépose une proposition de loi pour forcer les partis à supprimer le couvre-feu. Le MR plaide dans le même sens.
Levif.be
4 powervrouwen die de top bereikten in een mannenwereld: “Soms moeten mijn kinderen me missen, maar ze krijgen een gelukkigere mama”
Karen is jazzmuzikant. Narjes is biomedicus. Zelfa is woordvoerster en Dewi is CEO van een technologiebedrijf. Ze werken tussen mannen en moeten zich extra bewijzen. Geen probleem. Meer nog: ze blinken uit en sporen andere vrouwen op Internationale Vrouwendag graag aan om in hun voetsporen te treden. “Op managementniveau keken mannen op me neer, enkel en alleen omdat ik een vrouw ben. Ze namen mijn ideeën niet serieus, maar gingen er achteraf zelf mee aan de haal.”
HLN.be
COLUMN. De reisgezel van Annemie Struyf: “Als jullie mij op het scherm zien, staat Kristel altijd naast me”
Vorige week kwam er een einde aan het populaire Eén-programma ‘Het Hoge Noorden’ van Annemie Struyf (69) In haar column blikt ze terug op haar laatste bezoek aan de Noorse Belgen die ze zo lang volgde, en heeft ze mooie woorden over voor reisgezel Kristel met wie ze al jaren internationale avonturen aangaat. “Ze is niet alleen mijn regisseur én cameravrouw, maar ook mijn vriendin, mijn maatje, mijn klankbord.”
HLN.be
Meeste Vlamingen krijgen uitnodiging voor coronaprik. Alleen inwoners van Gent en Antwerpen moeten zélf afspraak maken
Naar 320.000 Belgen is een uitnodiging verstuurd voor hun vaccinatie in één van de 200 vaccinatiecentra. Dat verklaarde Frank Robben, de topman van het IT-bedrijf dat instaat voor het systeem achter die uitnodigingen. Hij legt uit hoe het systeem precies in z’n werk gaat en wat er in de uitnodiging staat.
www.demorgen.be
Genk weer steviger in top 4, maar misschien nog belangrijker: het voetbalt weer met lef
Op een dikke tien dagen tijd is de transformatie compleet, Genk voetbalt weer met evenveel lef als z'n coach op de bank. Play-off 1 komt weer wat dichterbij. Next stop: Anderlecht. Met een finaleplaats voor de beker als inzet. "We hebben weer alles in handen", weet Van den Brom.
HLN.be
Voyages non essentiels: les stratégies adoptées par nos voisins (carte interactive)
Le Comité de concertation a annoncé vendredi que les voyages non essentiels resteront interdits jusqu’au 18 avril.
www.lesoir.be
Steven Van Gucht: “Hou het bij wandelen met tien, in plaats van meteen een barbecue”
Buiten is straks weer veel meer toegelaten. Want in de openlucht zijn we veiliger voor het coronavirus, aldus de regering. Toch waarschuwt viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) dat er ook daar risico’s zijn. “De kans om buiten toch besmet te geraken, is allesbehalve nul. Denk maar aan de vele besmettingen enkele maanden geleden in de rozentuin van het Witte Huis.”
www.hbvl.be
"La seule gagnante de cette débâcle est Oprah Winfrey", "Pas ce à quoi nous nous attendions", "Dévastateur": la presse britannique sous le choc après l'interview de Meghan et Harry
En Angleterre, les nouvelles révélations de Meghan et Harry n'en finissent pas de faire couler de l'encre. Pour les spécialistes, le couple a été trop loin.
www.lalibre.be
Ashleigh Barty blijft aan kop WTA-ranking, Elise Mertens blijft als achttiende beste Belgische
De Australische Ashleigh Barty houdt in de maandag verschenen WTA-ranking haar eerste plaats in handen. Elise Mertens blijft als achttiende beste Belgische.
www.hbvl.be
Incendie dans un home pour handicapés à Péruwelz, une vingtaine de résidents évacuée
Un incendie s’est déclaré lundi matin dans une institution accueillant des personnes souffrant de handicap mental à Péruwelz, dans la province de Hainaut. Une vingtaine de résidents a été évacuée. On ne déplore aucun blessé.
Sudinfo.be
“À ce rythme, l'égalité salariale homme-femme sera atteinte en 2066 seulement”
Ce lundi 8 mars, journée internationale des droits des femmes, Sarah Schlitz, secrétaire d’État à l’Égalité des genres, était invitée dans “Matin Première”. L’occasion pour elle de rappeler que l’égalité salariale homme-femme est loin d’être atteinte en Belgique.
www.7sur7.be
Ashleigh Barty blijft aan kop WTA-ranking, Elise Mertens status quo als 18e
De Australische Ashleigh Barty houdt in de maandag verschenen WTA-ranking haar eerste plaats in handen. Elise Mertens blijft als achttiende beste Belgische.
HLN.be
Ashleigh Barty blijft aan kop WTA-ranking, Elise Mertens status quo als 18e
De Australische Ashleigh Barty houdt in de maandag verschenen WTA-ranking haar eerste plaats in handen. Elise Mertens blijft als achttiende beste Belgische.
HLN.be
Ducarme veut dissoudre les associations haineuses: "Elles constituent un autre virus qui n’est pas mort "
"Elles constituent un autre virus qui n’est pas mort et il faut les empêcher d’agir parce que les mots tuent", s’exclame le député fédéral.
www.dhnet.be
"La seule gagnante de cette débâcle est Oprah Winfrey", "Pas du tout ce à quoi nous nous attendions", "Dévastateur": la presse britannique sous le choc après l'interview de Meghan et Harry
En Angleterre, les nouvelles révélations de Meghan et Harry n'en finissent pas de faire couler de l'encre. Pour les spécialistes, le couple a été trop loin.
1 h
www.dhnet.be
Bruxelles: la Stib va renommer 17 arrêts pour leur donner un nom de femme
Audrey Hepburn, Rosa Parks ou encore Marguerite Duras seront mise à l’honneur sur le réseau de la Stib.
1 h
www.lesoir.be
Dit waren Meghan Markles laatste woorden voor ze de Britse monarchie voorgoed verliet
Voor wie er nog aan twijfelde: het interview met prins Harry (35), Meghan Markle (39) en Oprah Winfrey (67) beheerst vandaag alle voorpagina’s van de Britse kranten. De hele wereld zat dan ook te wachten op het gesprek, waarin de prins en zijn vrouw eindelijk uit de doeken deden waarom ze de Britse monarchie hebben verlaten. Koninklijk correspondent en ‘Finding Freedom’-auteur Omid Scobie (38) was aanwezig tijdens Meghans laatste wapenfeit als royal, en beschrijft nu hoe het afscheid écht verliep.
1 h
HLN.be