Plus d’une commune sur quatre a un site web mal sécurisé

Une enquête d’un cabinet de conseil actif dans le risque numérique sur plus de 15.000 sites web belges est publiée ce lundi. Les mauvais élèves ne sont pas forcément ceux auxquels on aurait pu penser.
Read full article on: plus.lesoir.be
Wonder Boys est devenu culte 20 ans après sa sortie (Mise à jour)
En 2000, il a été complètement boudé… deux fois par le public. Aujourd’hui, il est considéré comme un des meilleurs films dans lesquels a joué Michael Douglas. Arte propose de le redécouvrir ce lundi 12 avril à 20 h 55.
1m
www.dhnet.be
Les experts sont optimistes: “Mi-juin, nous entrerons dans un autre monde”
On finirait presque par ne plus y croire, et pourtant, la situation sanitaire va très certainement s’améliorer dans les semaines à venir, alors que de plus en plus de personnes seront vaccinées contre la Covid-19. Les experts estiment que nous entreront dans un “monde différent” à la mi-juin. Le commissaire corona Pedro Facon évoque désormais trois “phares”, qui doivent nous éclairer pour sortir de cette obscurité dans laquelle nous nous trouvons depuis plus d’un an.
6 m
www.7sur7.be
El Hadj (8/10) inépuisable, même contre Mata: les notes du Topper
Anderlecht a renversé le FC Bruges au caractère, ce dimanche. Ait El Hadj a encore été étincelant.
6 m
www.dhnet.be
Kompany houdt voeten op de grond: “Leuke overwinning, maar ons werk is nog niet af”
De euforie was al gaan liggen. Vincent Kompany stond zeer nuchter de pers te woord na afloop van de levensbelangrijke zege tegen Club Brugge. “Ik ben blij voor de jongens, ze hebben deze overwinning verdiend. Maar morgen gaan we gewoon opnieuw werken. Ik blijf er rustig bij, het is leuk voor de spelers en de fans, maar ons werk is nog niet af”, klonk het in een eerste reactie.
HLN.be
Miete Celus neemt afscheid van Athenas Lummen met stunt en 33 punten
Met een stuntzege op de laatste speeldag in Boom pakt Lummen in extremis de zevende plaats. Miete Celus was andermaal de uitblinkster en scoorde 33 punten in haar allerlaatste wedstrijd.
www.hbvl.be
Clement teleurgesteld: “Ik heb een heel slecht gevoel, want dit is een match die je moet winnen”
Club-coach Philippe Clement was natuurlijk teleurgesteld nadat zijn team een voorsprong weggaf in Anderlecht. “Je weet dat je tegen een Anderlecht speelt dat in een goeie flow zit. Een ploeg die heel dominant was op Antwerp, dus je komt naar hier met als doel hen niet in hun spel te laten komen. Dat doen we 70 minuten heel goed, we waren de ploeg die de kansen creëerde en we gaven ook amper iets weg. Maar dan krijg je een tegengoal na defensieve fouten, en na een knal van ver met een rare curve. Dan sta je hier met een heel slecht gevoel, want dit is een match die je moet winnen. Ik heb al heel veel mooie avonden gekend als coach, maar deze is heel zuur. We krijgen niet wat we verdienen.”
HLN.be
Team Belgium stelt officiële outfit voor Olympische Spelen voor in videoclip met Nina Derwael en Greg Van Avermaet
Team Belgium heeft zondag in een videoclip de officiële outfit voor de Olympische Spelen in Tokio (23 juli - 8 augustus) voorgesteld. Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) had de presentatie aanvankelijk voorzien tijdens een “Catwalk to Tokyo” in de Skyhall van Brussels Airport, maar door de coronacrisis werd die afgelast.
www.hbvl.be
Recensie | ‘Met een schildpad aan een leiband wandelen gaat sneller dan Lego masters’
Lego masters is meer een programma om op zondagnamiddag met een half oog te bekijken vanuit de zetel, terwijl de kinderen spelen op de mat en jij je afvraagt waarom je afgelopen nacht ook alweer zoveel moest drinken, schrijft redacteur Filip Van Ongevalle.
De Standaard
Iraans nucleair complex getroffen door 'terreurdaad'
20:39 Iran heeft een incident op de nucleaire site van Natanz zondagavond als een 'terreurdaad' gecatalogeerd. Teheran behoudt zich het recht voor 'op te treden tegen de daders'.
www.tijd.be
AstraZeneca negeert klachten van EU over leveringen coronavaccin
De Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca heeft nog steeds niet gereageerd op klachten van de Europese Commissie over problemen bij de leveringen van coronavaccins. Het concern had tot enkele dagen geleden de tijd om te reageren, maar miste de deadline.
www.hbvl.be
ONZE PUNTEN. Jongeling speelt zich in de kijker bij Anderlecht, middelmaat troef bij Club Brugge
Anderlecht zag 70 minuten af tegen Club Brugge, maar een snedige invalbeurt van Amuzu en de immer ijzersterke Nmecha zorgden voor een ommekeer. Ook El Hadj speelde zich opnieuw in de kijker. Moet Martinez eens niet naar hem kijken?
www.hbvl.be
Anderlecht weet achterstand om te buigen in vier minuten en wint van Club Brugge
Voor het eerst in drie jaar en in negen onderlinge confrontaties heeft Anderlecht gewonnen van Club Brugge. Het draaide een achterstand in vier minuten tijd om in een 2-1 zege nadat het een hele wedstrijd nauwelijks had aangevallen. Paars-wit springt over Antwerp naar de derde plaats en staat nu wel héél dicht bij Play-off 1.
De Standaard
ONS RAPPORT. Meerdere zevens bij Anderlecht, Lang krijgt hoogste score
Anderlecht nam in eigen huis de maat van Club Brugge en deed zo een uitstekende zaak in de strijd om play-off 1. In ons rapport krijgen vijf spelers van paars-wit een 7 op 10, al was de hoogste score wel voor Noa Lang.
HLN.be
Georges-Louis Bouchez: "Certains pensent que pour être moderne, il faut être anti-bagnoles. C'est une bêtise sans nom !"
Grand fan de Lewis Hamilton, le président du MR est devenu pilote lui-même en participant à Mettet à sa première course de VW Fun Cup. Son rêve : piloter un jour en Porsche Supercup en lever de rideau d'un GP. Avec lui, la Belgique s'est découvert un grand défenseur de la voiture et de la compétition automobile.
www.lalibre.be
Albert Sambi Lokonga, buteur victorieux pour Anderlecht face au FC Bruges (2-1): «On a été fort mentalement»
Mené 0-1 après un splendide but de Noa Lang, Anderlecht a réussi à renverser la vapeur pour s’imposer face aux Brugeois, et faire un grand pas vers les Playoffs 1.
Sudinfo.be
La Belgique accélère le rythme de la vaccination et remonte dans le classement européen
Samedi, Sabine Stordeur, coresponsable de la task force de la stratégie de vaccination, se félicitait que la Belgique était rentrée dans le top 10 des pays de l’Union européenne les plus avancés dans la vaccination. Dimanche, la Belgique était ...
www.lalibre.be
Coronavirus: la distance de 1,5 m pas nécessaire lors de certains événements à l’intérieur, selon une étude
Il faut par contre que les spectateurs subissent un test préalable de détection du coronavirus et qu’ils se déplacent avec un masque buccal. Une ventilation correcte de la salle est également requise.
www.lesoir.be
REACTIES. Sambi Lokonga: “Dit was ploegprestatie” - Mignolet: “We spelen 70 minuten perfecte match”
Levensbelangrijke overwinning voor Anderlecht in de topper tegen Club Brugge. Het leverde dan ook heel gelukkige reacties op uit het kamp van paars-wit, terwijl bij Club ontgoocheling overheerst. Een overzicht van de reacties van de hoofdrolspelers.
HLN.be
REACTIES. Sambi Lokonga: “Dit was ploegprestatie” - Vormer: “Twee ‘kl*tegoals’ weggegeven”
Levensbelangrijke overwinning voor Anderlecht in de topper tegen Club Brugge. Het leverde dan ook heel gelukkige reacties op uit het kamp van paars-wit, terwijl bij Club ontgoocheling overheerst. Een overzicht van de reacties van de hoofdrolspelers.
HLN.be
Zoals gevreesd: geen Gentse Feesten deze zomer... Maar helemaal niets doen, lijkt geen optie
Nog voor het Overlegcomité is samengekomen, heeft Gent de knoop doorgehakt. Er zijn deze zomer géén Gentse Feesten. Toch niet zoals we ze kennen. Een massale volkstoeloop in een stadscentrum, zonder enige mogelijkheid tot ‘crowd control’, dat is niet verantwoord. Of er alternatieven komen, is nog niet duidelijk.
HLN.be
Zoals gevreesd: geen Gentse Feesten deze zomer. Nog geen duidelijkheid over alternatieven
Nog voor het overlegcomité is samengekomen, heeft Gent de knoop doorgehakt. Er zijn deze zomer géén Gentse Feesten. Toch niet zoals we ze kennen. Een massale volkstoeloop in een stadscentrum, zonder enige mogelijkheid tot ‘crowdcontrole’, dat is niet verantwoord. Of er alternatieven komen, is nog niet duidelijk. Maar niks doen lijkt alvast geen optie.
HLN.be
Veronique betaalt 1.267 aan Ikea op foute rekening, het terugkrijgen is niet makkelijk
Veronique Bielen kocht online een aantal meubelstukken bij Ikea. Maar door een vergissing maakte ze haar betaling over op een verkeerd nummer. Haar geld terugkrijgen, is niet makkelijk.
www.hbvl.be
Team Belgium dévoile ses tenues officielles pour les Jeux Olympiques de Tokyo
Team Belgium a dévoilé dimanche ses tenues officielles pour les Jeux Olympiques de Tokyo, prévus l'été prochain.
www.dhnet.be
‘Chinese vaccins zijn niet erg effectief’, erkent hoge functionaris
Chinese coronavaccins werken maar matig, liet een hoge functionaris zich ontvallen. Daardoor kan het toch al wankele vertrouwen in de vaccins een nieuwe deuk oplopen.
De Standaard
A Bruxelles et en Wallonie, le vote des 18-34 ans file chez les verts
Le succès relatif des verts et du PTB auprès des jeunes n’est pas, à proprement parler, une surprise.
www.lesoir.be
Anderlecht wint de topper van Club Brugge en is bijna zeker van deelname aan Play-off 1
Anderlecht heeft zondag een uitstekende zaak gedaan in de race om deelname aan Play-off 1. Paars-wit won de topper van leider Club Brugge met 2-1 en springt in de tussenstand voorlopig over Antwerp naar de derde plaats. Later vanavond kan PO1-deelname een zekerheid zijn, als concurrent Oostende niet wint bij Beerschot
www.demorgen.be
Anderlecht buigt achterstand om, wint topper van Club Brugge en doet reuzezaak in strijd om play-off 1
Anderlecht heeft een reuzezaak gedaan in de strijd om Play-off 1. De Brusselaars wonnen de topper van Club Brugge met 2-1. Invaller Noa Lang had Club na rust op voorsprong gebracht, maar Anderlecht ging er dankzij goals van Lukas Nmecha en Sambi Lokonga nog over. Anderlecht springt zo over Antwerp naar de derde plaats en telt nu 55 punten, een meer dan Antwerp. Oostende volgt al op zes stuks.
www.hbvl.be
ONZE PUNTEN. Jongeling speelt zich opnieuw in de kijker bij Anderlecht, middelmaat troef bij Club Brugge
Anderlecht zag 70 minuten af tegen Club Brugge, maar een snedige invalbeurt van Amuzu en de immer ijzersterke Nmecha zorgden voor een ommekeer. Ook El Hadj speelde zich opnieuw in de kijker. Moet Martinez eens niet naar hem kijken?
www.nieuwsblad.be
Bibberen voor Tokio: waarom Nina Derwael en Anne Zagré kou lijden zodat Team Belgium modieus kan paraderen
Het was bibberen en beven – dat is letterlijk te nemen – voor Nina Derwael en co onlangs. Bewust leden ze kou, want in het hete, vochtige Tokio zal Team Belgium spic en span paraderen. Naar aanleiding van de start van de officiële promotieclip: achter de schermen van de ‘Catwalk to Tokio’.
www.hbvl.be
Déclaration de Jérusalem sur l'antisémitisme: beaucoup de bruit pour rien
Cette déclaration qui propose une nouvelle définition de l’antisémitisme n’invalide en rien la précédente, proposée par l’Ihra, l'Alliance internationale pour la Mémoire de la Shoah.
www.lalibre.be
Wat een ommekeer! Anderlecht zet scheve situatie recht tegen Club en neemt serieuze optie op play-off 1
Play-off 1 is bijna een feit voor Anderlecht. Paars-wit won nu ook de topper tegen Club Brugge en kan vanavond (als KV Oostende niet wint) zelfs al zelfs al zeker zijn van de top-4. Nmecha en Sambi Lokonga wisten een geniale flits van Lang uit.
HLN.be
Anderlecht buigt achterstand om, wint topper van Club Brugge en doet reuzezaak in strijd om Play-off 1
Voor het eerst in drie jaar en in negen onderlinge confrontaties heeft een uitgekookt Anderlecht nog eens gewonnen van Club Brugge. Het draaide een achterstand in vier minuten tijd om in een 2-1 zege nadat het een hele wedstrijd nauwelijks had aangevallen. Paars-wit springt over Antwerp naar de derde plaats en staat nu wel héél dicht bij Play-off 1.
www.nieuwsblad.be
Découvrez les tenues du Team Belgium pour les Jeux de Tokyo (VIDÉO)
Les athlètes du Team Belgium et du Paralympic Team Belgium présentent la tenue officielle Tokyo 2020 dans un clip époustouflant.
www.dhnet.be
Quand Romelu Lukaku exulte sur le but de Sambi Lokonga dans le Topper
Le Diable rouge est toujours le fan n°1 de son ancien club.
www.dhnet.be
Snelheidsduivel die 200 kilometer per uur rijdt, komt met opmerkelijk excuus
De Nederlandse politie hoorde afgelopen week een opmerkelijk excuus toen ze een snelheidsduivel betrapten die met meer dan 200 kilometer per uur over een snelweg scheurde. “Hij verklaarde zijn vriendin naar de rijles te brengen”, klinkt het bij de Nederlandse verkeerspolitie. De bestuurder kreeg een forse boete en moet nu zelf ook een verplichte cursus volgen voor hij weer achter het stuur mag kruipen.
www.hbvl.be
Microsoft aast op AI-bedrijf
19:57 Het Amerikaanse technologiebedrijf Microsoft heeft zijn oog laten vallen op Nuance Communications, een specialist in artificiële intelligentie en spraaktechnologie. 'Microsoft heeft er tot 16 miljard ...
1 h
www.tijd.be
Avonturier Seppe Smits bundelt weekendtrips in ‘Seppe Gone Wild’
Seppe Smits verbleef de voorbije wintermaanden niet in pakweg Aspen of Laax, maar wel in België. Een zware knieblessure weerhield de Olympische snowboarder er evenwel niet van om de avonturier in hem boven te laten komen. Tijdens ‘Seppe gone wild’ trok hij naar alle uithoeken van ons land. “Ik heb de halve wereld gezien, maar ik was eerlijk gezegd vergeten hoe tof België kon zijn”.
1 h
www.gva.be
Genk-fans provoceren aan Stayen na derbyzege, politie voorkomt erger
Voetbalsupporters van de Genkse harde kern zijn zondagnamiddag na afloop van de Limburgse derby met een 30-tal wagens voor het stadion op Stayen in Sint-Truiden komen paraderen. De politie stond paraat en kon een confrontatie voorkomen.
1 h
www.hbvl.be
Politie bekogeld met glazen flessen tijdens illegale raveparty: “Paar honderd mensen lapten gewoon alle regels aan hun laars”
De politie legde voor de vijfde keer in enkele maanden tijd een illegale raveparty stil op de grens van Drogenbos en Ruisbroek. De feestende massa reageerde agressief en de inspecteurs kregen zelfs glazen flessen naar het hoofd geslingerd. De vermoedelijke organisator van het feest kon gevat worden. Verschillende mensen raakten gewond toen ze op de vlucht sloegen.
1 h
HLN.be
Politie bekogeld met glazen flessen tijdens illegale raveparty: “Paar honderd mensen lapten gewoon alle regels aan hun laars”
De politie legde voor de vijfde keer in enkele maanden tijd een illegale raveparty stil op de grens van Drogenbos en Ruisbroek. De feestende massa reageerde agressief en de inspecteurs kregen zelfs glazen flessen naar het hoofd geslingerd. De vermoedelijke organisator van het feest kon gevat worden. Verschillende mensen raakten gewond toen ze op de vlucht sloegen.
1 h
HLN.be
AstraZeneca negeert klachten EU over leveringen coronavaccin
De Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca heeft nog steeds niet gereageerd op klachten van de Europese Commissie over problemen bij de leveringen van coronavaccins. Het concern had tot enkele dagen geleden de tijd om te reageren, maar miste de deadline.
1 h
HLN.be
«Mon nouveau compagnon» sur RTL-TVI: activités physiques, le chien et la piscine… les conseils de la comportementaliste Audrey Vander Perre!
Depuis le 21 mars, vous pouvez retrouver tous les dimanches à 18H20 «Mon Nouveau compagnon» sur RTL-TVI. À l’occasion du nouveau programme de la chaîne, Audrey Vander Perre, la comportementaliste canin de l’émission, nous livre chaque semaine ses conseils pour l’éducation du chiot.
1 h
Sudinfo.be
Absente du casting de Koh-Lanta All Star, Maud ne cache pas sa grande tristesse: "Je suis jalouse à mourir mais Cindy passe bien"
La déception est immense de na pas participer à la "Coupe d'Europe de Koh-Lanta" mais la Belge garde aussi son humour: "Rendez-vous dans 40 ans, avec mon déambulateur"
1 h
www.dhnet.be
Man United met knappe comeback bij Tottenham: van 1-0 achter naar 1-3
Nieuwe dreun voor een nog steeds Alderweireldloos Tottenham. Van 1-0 naar 1-3 tegen Man United, dat zo profiteert van het verrassende verlies van Manchester City gisteren. Maar titelaspiraties hoeven de Mancunians voorlopig nog niet te koesteren.
1 h
HLN.be
Vous mangez toujours la même chose? Voici les aliments que vous devez toujours avoir chez vous pour ne manquer de rien
Si vous avez l’impression de toujours manger la même chose, c’est peut-être parce que votre garde-manger n’est pas assez rempli. En effet, pour avoir une alimentation saine et variée, il est important d’avoir des placards bien approvisionnés.
1 h
Sudinfo.be
AstraZeneca negeert klachten van EU over leveringen coronavaccin
De Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca heeft nog steeds niet gereageerd op klachten van de Europese Commissie over problemen bij de leveringen van coronavaccins. Het concern had tot enkele dagen geleden de tijd om te reageren, maar miste de deadline.
1 h
www.nieuwsblad.be
Manchester United zet Tottenham opzij en staat zo een stap dichter bij een Champions League-ticket
Manchester United heeft zondagavond de topper in de Premier League met 1-3 gewonnen van Tottenham. Man U had de omstandigheden niet mee - het zag een goal afgekeurd door de VAR en het kwam op achterstand - maar scoorde in een uitstekende helft uiteindelijk nog drie keer. Bij Tottenham kwam Toby Alderweireld de hele wedstrijd niet van de bank.
1 h
www.hbvl.be
Roglic et l’art de se relever
Un mois après sa déconvenue à Paris-Nice, le Slovène a une nouvelle fois su rebondir.
1 h
www.dhnet.be