Plus d’une commune sur quatre a un site web mal sécurisé

Plus d’un site web belge sur cinq est mal sécurisé, selon une enquête réalisée par le cabinet de conseil BDO, qui a évalué plus de 15.000 sites selon différents critères, citée dans Le Soir lundi. Les sites des pouvoirs publics locaux sont les plus vulnérables.
Read full article on: sudinfo.be
Topkinesist Lieven Maesschalck legt uit hoe en waarom we meer moeten bewegen: “Sporten als je twintig, dertig of veertig bent, zorgt ervoor dat je een vitale en energieke tachtiger wordt”
Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: Lieven Maesschalck (57), kinesist van de Rode Duivels en andere topsporters. Een groter verdediger van beweging is er niet. Het liefst zou hij iedereen ‘iets’ zien doen, laat het dan wandelen, fietsen of dansen zijn. “Wil je vitaal en energiek blijven, dan moet je sporten. Wie dat niet doet, vraagt om problemen. We moeten echt beseffen dat we in ons lichaam moeten investeren.”
1m
HLN.be
Petra De Sutter, ministre des Télécoms: "Ecolo a dit oui à l'accord du gouvernement, ils ont donc dit oui à la 5G"
03:15 Petra De Sutter était en visite à CAP Innove ce mercredi pour découvrir le potentiel des drones et de la 5G. L'occasion de revenir avec la ministre des Télécoms sur l'évolution du dossier.
www.lecho.be
Picasso-schilderij in New York geveild voor 85 miljoen euro
Een schilderij van de Spaanse kunstschilder Pablo Picasso (1881-1973) is donderdagavond in New York geveild voor een bedrag van omgerekend ongeveer 85 miljoen euro. Het topstuk ging onder de hamer bij veilinghuis Christie’s.
HLN.be
Zware aardbeving nabij Fukushima
In het noordoosten van Japan heeft vandaag een aardbeving met een magnitude van 6,0 plaatsgevonden. Het epicentrum lag voor de kust van de prefectuur Fukushima, op een diepte van 40 kilometer, melden de meteorologische autoriteiten. Er werd geen tsunami-alarm afgekondigd.
www.demorgen.be
Vaccineren aan kruissnelheid: binnenkort 750.000 prikjes per week en half augustus alle volwassenen volledig gevaccineerd
We mogen het eindelijk schrijven: de vaccinatiecampagne zit op kruissnelheid. Volgende week vertrekken de eerste uitnodigingen voor de brede bevolking. Vanaf 24 mei zet Vlaanderen 750.000 prikken per week. En de wachttijd voor een tweede prik van het AstraZeneca-vaccin wordt teruggebracht naar acht weken.
www.nieuwsblad.be
Als gezin op reis met verplichte coronatest? Dat is dan 200 euro
Wie deze zomer op reis wil en nog niet volledig gevaccineerd is, kijkt voor de verplichte pcr-tests aan tegen een rekening van al snel honderden euro’s per gezin. “Maak die tests gratis”, eisen de Vlaamse reisbureaus. De experts geven hen gelijk. “Het is niet fair dat wie nog geen kans heeft gekregen op een prik, met de kosten wordt opgezadeld”, zegt Steven Van Gucht van Sciensano.
www.nieuwsblad.be
“De weg naar de vrijheid dreigt financieel door te wegen voor wie nog geen kans kreeg op een vaccin”
Na het Overlegcomité van afgelopen dinsdag kijkt iedereen reikhalzend uit naar de vrijheid die lonkt. Alleen zijn er heus nog wat obstakels onderweg naar dat nieuwe – of de terugkeer naar dat oude – leven. Het grootste obstakel is de ongelijkheid tussen wie al de kans kreeg om gevaccineerd te worden en wie nog wacht op een uitnodiging. Die eerste groep kan de vrijheid al bijna voelen, de tweede kan enkel knarsetandend toekijken en wachten op wat komt. Tot het zover is, wordt wel verwacht dat iedereen dezelfde regels volgt.
www.nieuwsblad.be
Al 10.000 gsm’s besmet door valse Bpost-sms’jes: “Zoiets hebben we nog nooit gezien”
Een tsunami van gevaarlijke sms’en overspoelt al dagen Belgische smartphones. Wees gewaarschuwd: er is helemaal geen pakje van Bpost onderweg. En klik vooral nooit op de link, want de gevolgen zijn allesbehalve min.
www.nieuwsblad.be
Minder kilometers nieuw fietspad dan vroeger, ondanks recordbudget: wat gebeurt er dan met dat geld?
Ondanks de beloftes dat er recordbedragen naar nieuwe fietspaden in Vlaanderen gaan, blijkt de realiteit vaak tegen te vallen. Het aantal kilometers nieuw fietspad ligt lager dan vroeger, en de beloofde budgetten geraken lang niet altijd op. “Er is meer transparantie nodig over dat geld”, zegt de Fietsersbond.
www.nieuwsblad.be
Liet Remco Evenepoel roze trui met opzet schieten?
Opmerkelijk: drie uur na aankomst had Remco Evenepoel nog geen enkele reactie gegeven op zijn puike prestatie. Aan de finish zelf wilden noch Evenepoel zelf, noch zijn ploegleider Lodewyck zelfs maar de minste commentaar geven. Het deed vermoeden dat elk woord gewikt en gewogen moest worden. Daarbij rees vooral één vraag: liet Evenepoel – in opdracht van de ploegleiding – bewust de roze trui liggen?
www.nieuwsblad.be
Is Buienradar het betrouwbaarst of gebruik je beter KMI of een alternatief? De beste weerapps zodat je onbezorgd op terras kan
Een frisse pint drinken op café of genieten van een menu op restaurant: op een buitenterras is het weer mogelijk. Al zit er een addertje onder het gras, want niets is zo onvoorspelbaar als het Belgische weer. Of toch niet? Talloze weerapplicaties op de smartphone doen hun best om zo accuraat mogelijk het weer te voorspellen. Een overzicht van de min- en pluspunten van de meest gedownloade weerapps.
www.nieuwsblad.be
Gemeente weigert homokoppel te erkennen als vaders, maar vraagt hen wel om ‘gaybrapad’ in te huldigen: “Hoe hypocriet kan je zijn?”
Evergem wijdt straks een regenboogzebrapad in, ten teken van zijn holebivriendelijkheid. De gemeente vroeg ook aan Bastiaan en Lars om bij het gaybrapad te komen poseren met hun kinderen. Alleen: diezelfde gemeente wil die kinderen niet inschrijven in het bevolkingsregister en weigert hun papa’s te erkennen als officiële vaders. “Het is stuitend hypocriet. We mogen opdraven als postergezin, maar ondertussen blijven onze kinderen op papier wees.”
www.nieuwsblad.be
Groen voert druk op voor statiegeld op blikjes
Groen, in de Vlaamse regering in oppositie, voert de druk op om meteen statiegeld voor blikjes en plastic flessen in te voeren in Vlaanderen. “Je kan jezelf niet op de borst kloppen met je natuurbeleid en het aantal bomen dat je plant, als je tegelijk weigert statiegeld in te voeren”, zegt partijvoorzitster Meyrem Almaci.
www.nieuwsblad.be
“De situatie voor Remco is ideaal. Hij verbetert duidelijk. Tactisch zit hij in een zetel”
De grootste aller tijden en bovendien vijfvoudig Giro-winnaar fileert samen met zoon - opleider van verschillende toppers in het Giro-peloton - drie keer per week de gebeurtenissen in Italië.
www.nieuwsblad.be
Simon Mignolet geeft toe dat het onrustig was bij Club Brugge : “We wilden tegen Antwerp de rust en stabiliteit laten terugkeren”
Club Brugge keerde gisteravond met een punt op zak met een goed gevoel terug naar huis. Na de één op zes tegen Anderlecht en Genk was er toch wat twijfel de club binnengeslopen. “We wilden tegen Antwerp de rust en de stabiliteit laten terugkeren. Dat is gelukt”, gaf Simon Mignolet toe. Ondanks de matige wedstrijd tegen Antwerp was iedereen bij Club dit keer wel tevreden.
www.nieuwsblad.be
Vincent Kompany zet druk op management Verschaeren om in te gaan op contractverlenging: “Yari is hier thuis. Hij weet het, ik weet het, nu nog zijn entourage”
Yari Verschaeren (19) is bezig aan zijn productiefste seizoen ooit: zes goals en vier assists. Ook op Genk leverde hij de 0-1 aan voor El Hadj. En toch zoekt de dribbelaar soms naar zichzelf. Beslommeringen? Zijn contract dat afloopt in 2022 is nog niet verlengd en het lijkt vooral zijn omgeving die dat blokkeert. Daarom gaf coach Vincent Kompany een niet mis te verstaan signaal. “Over vijf jaar speelt Verschaeren hoog, nu hoort hij hier.”
www.nieuwsblad.be
Preud’homme in beeld bij Seraing
De toekomst van Michel Preud’homme (62) ligt mogelijk nog in Luik, maar wellicht niet bij Standard. Hij is namelijk in beeld bij promovendus Seraing.
www.nieuwsblad.be
Vlaamse Hannelore zit al dagen vast in schuilkelder in Gaza: “Alles davert constant, ik weet niet eens hoe dichtbij de bommen vallen”
Hannelore Eykens (35), die voor Artsen Zonder Grenzen in de Gazastrook is, zit sinds drie dagen noodgedwongen in een schuilkelder. Terwijl rondom haar de bommen vallen, terwijl haar huis aanhoudend davert. “Je weet nooit of ze nu ver of dichtbij vallen. Voortdurend jaagt de adrenaline.”
www.nieuwsblad.be
12 millions, wallons et bruxellois, pour numériser la construction immobilière
03:00 À l'initiative de Noshaq et de finance&invest.brussels, le fonds Rise PropTech vise à soutenir la révolution numérique dans le secteur de la construction et de l'immobilier.
www.lecho.be
Lego: populair bij kind en crimineel
In Frankrijk zijn er afgelopen maand verschillende arrestaties geweest van leden van een internationale dievenbende. Hun prooi? Lego bouwsets. Wat maakt Lego t zo aantrekkelijk voor kinderen, ouderen en criminelen?
De Standaard
Zware aardbeving in noordoosten van Japan
In het noordoosten van Japan heeft vrijdag een aardbeving met een magnitude van 6,0 plaatsgevonden.
De Standaard
Zware aardbeving nabij Fukushima
In het noordoosten van Japan heeft vandaag een aardbeving met een magnitude van 6,0 plaatsgevonden. Het epicentrum lag voor de kust van de prefectuur Fukushima, op een diepte van 40 kilometer, melden de meteorologische autoriteiten. Er werd geen tsunami-alarm afgekondigd.
HLN.be
Bijna een op de tien bedrijven ging coronacrisis in als zombie
02:30 Bijna één op de tien bedrijven in België is nog amper levensvatbaar, ook al had het de voorbije 15 maanden recht op coronasteun. Dat blijkt uit onderzoek van de bedrijfsdataexpert Graydon.
1 h
www.tijd.be
Release ‘Friends’-reünie eindelijk bekend, eerste trailer licht tipje van sluier op
Het is gebeurd. De releasedatum van de langverwachte Friends-reünie is bekend. Op 27 mei keren Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry en David Schwimmer op HBOMax terug naar de sitcom die hen wereldberoemd maakte. Na precies 15 jaar en 9 maanden komt de cast dus opnieuw samen. Aniston kondigde het nieuws met gepaste trots aan op Instagram: “It’s official!”
1 h
De Standaard
Zondag al openbare zitting van VN-Veiligheidsraad
De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt zondag om 16 uur Belgische tijd dan toch samen voor een openbare virtuele vergadering. Dat melden diplomaten. Verschillende landen hadden vandaag om zo’n zitting gevraagd, maar de Verenigde Staten voelden daar niet veel voor.
1 h
HLN.be
Chronique "Canal Nord-Sud" | Deborah, témoin silencieux de la frontière linguistique
02:00 Le Nord et le Sud du pays portent-ils un regard différent sur l'actualité? C’est le sujet que nous souhaitons aborder dans notre chronique. Alain Narinx (L’Echo) et Wim Van de Velden (De Tijd), croise...
2 h
www.lecho.be
Voici votre horoscope de ce vendredi 14 mai 2021: amour, argent, travail, santé…
Ce vendredi 14 mai 2021 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit ? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
2 h
Sudinfo.be
Armenië beschuldigt Azerbeidzjan van schending vredesakkoord en belegering van regio in het zuiden
De waarnemend premier van Armenië, Nikol Pashinyan, beschuldigt buurland en aartsvijand Azerbeidzjan ervan de zuidelijke grens te zijn overgestoken om grondgebied op te eisen. Het is de recentste escalatie tussen de twee landen, die eind vorig jaar een korte maar bloedige oorlog met elkaar uitvochten om de regio Nagorno-Karabach.
2 h
HLN.be
Israëlische grondtroepen vallen doelen aan in Gazastrook, raketten afgevuurd vanuit Libanon
Israëlische grondtroepen vallen vrijdag de Gazastrook aan, in een militaire operatie die aan de gang is tegen de islamistische groepering Hamas, die de Gazastrook controleert. Dat meldt het Israëlische leger vrijdag.
2 h
www.nieuwsblad.be
Discrimination indirecte fondée sur le sexe et le crédit-temps
01:20 L'indemnité de licenciement d'une femme bénéficiant d'un crédit-temps a été réévaluée par la justice sur la base d'un emploi à temps plein.
2 h
www.lecho.be
Coup de grisou sur le béton "vert"
01:13 Le béton est un des produits les plus répandus et polluants à l'échelle planétaire. Le rendre plus durable dans sa composition et son réemploi aurait donc un impact positif exponentiel.
2 h
www.lecho.be
Les trésors de l'économie bleue: la partie la plus bruyante de la mer se trouve au large de nos côtes
01:13 Oubliez cette playlist de chants de baleines apaisants. La mer est tout sauf silencieuse et sereine. Sous la surface, le bruit est un problème grandissant, en particulier en mer du Nord, l'une des plu...
2 h
www.lecho.be
L'Europe sociale à la française attendra
01:10 Revue de presse du quotidien français Le Figaro.
2 h
www.lecho.be
Qu’adviendra-t-il de l’art virtuel?
01:05 Le marché des Non-Fungible Tokens (NFTs) se dessine comme une version exacerbée du marché de l’art, sujet aux évolutions de mode, à la spéculation et aux acquisitions impulsives.
2 h
www.lecho.be
Meer schriftelijke zaken bij Raad van State
01:05 Er komt een soepeler regeling om bestuursgeschillen voor de Raad van State schriftelijk af te handelen. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) aan De Tijd.
2 h
www.tijd.be
Politie luisterde illegaal vertrouwelijke gesprekken van advocaten af
01:00 Een politiekorps in Oost-Vlaanderen luisterde stiekem mee wanneer advocaten en hun cliënten een vertrouwelijk overleg hadden in het daarvoor bestemde politielokaal. Het gerecht is een onderzoek begonn...
3 h
www.tijd.be
Duval Union stapt in creatieve studio Berlin
01:00 Duval Union voegt met het Antwerpse reclameagentschap Berlin opnieuw een bedrijf toe aan zijn marketinguniversum. 'Wat anderen kunstmatig proberen creëren, zit hier in het DNA.'
3 h
www.tijd.be
Plannen voor Belgische proeffabriek voor kweekvet
01:00 MeaTech 3D plant in België een proeffabriek voor kweekkippenvet. De productie moet in 2022 beginnen. Het Israëlische kweekvleesbedrijf belandde in België na de overname van het bedrijf van de Belg Dir...
3 h
www.tijd.be
"Faire partie de quelque chose d'important pour la santé des femmes"
01:00 Avec "Le chœur des femmes", Aude Mermilliod poursuit son travail sur la prise de conscience de la place de femme, ici face à la médecine.
3 h
www.lecho.be
Prins Harry vergelijkt leven als royal met The Truman Show
Prins Harry vergelijkt zijn leven met het leven van het hoofdpersonage in de speelfilm The Truman Show. Dat vertelt hij volgens het blad Metro in een nieuwe podcast met acteur Dax Shepard.
3 h
HLN.be
VS koesteren 'terugkeer naar normaliteit' na verregaande versoepeling rond mondmaskers
Het was een onverwachte mededeling van de CDC: met onmiddellijke ingang wordt het advies om een mondmasker te dragen en afstand te houden in de VS opgeheven voor volledig vaccineerden, zowel binnen als buiten. CDC-directrice Rochelle Walensky had het tijdens de aankondiging over een 'terugkeer naar een gevoel van normaliteit'.
3 h
Knack.be
VS koesteren 'terugkeer naar normaliteit' na advies om niet langer een mondmasker te dragen
Het was een onverwachte mededeling van de CDC: met onmiddellijke ingang wordt het advies om een mondmasker te dragen en afstand te houden in de VS opgeheven voor volledig vaccineerden, zowel binnen als buiten. CDC-directrice Rochelle Walensky had het tijdens de aankondiging over een 'terugkeer naar een gevoel van normaliteit'.
3 h
Knack.be
LIVE. Nieuw advies: gevaccineerde Amerikanen moeten geen mondmasker meer dragen
Als de vaccinatie- en coronacijfers het toelaten, kan de komende maanden het ‘zomerplan’ in werking treden. In dat stappenplan staan de versoepelingen voor de komende maanden uitgewerkt. Experts vrezen dat veel maatregelen te snel worden gelost.“ Ondertussen mogen volledig gevaccineerd Amerikanen hun mondmasker vrijwel volledig links laten liggen. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
3 h
HLN.be
Israëlische soldaten treden Gazastrook binnen
00:15 Israëlische soldaten hebben vrijdag de Gazastrook betreden, in het kader van de militaire operatie tegen de islamitische groepering Hamas. Dat meldt het Israëlische leger.
3 h
www.tijd.be
Israëlische grondtroepen vallen doelen aan in Gazastrook
Israëlische soldaten hebben vrijdag de Gazastrook betreden in het kader van de militaire operatie die aan de gang is tegen de islamistische groepering Hamas, die de Gazastrook controleert. Dat meldt het Israëlische leger.
3 h
www.demorgen.be
Israëlische grondtroepen vallen doelen aan in Gazastrook
Israëlische soldaten hebben vrijdag de Gazastrook betreden in het kader van de militaire operatie die aan de gang is tegen de islamistische groepering Hamas, die de Gazastrook controleert. Dat meldt het Israëlische leger.
3 h
HLN.be
“Communicatiefoutje”. Toch geen Israëlische grondtroepen in Gazastrook
Het Israëlische leger is de Gazastrook gisteravond toch niet binnengetrokken. Dat meldde een woordvoerder van het Israëlische leger vannacht. Diezelfde woordvoerder had eerder op de avond nog bevestigd dat er wel sprake was van een Israëlische grondoperatie in de Gazastrook. Volgens het Israëlische leger was er een “intern communicatieprobleem”.
3 h
HLN.be