Poetsvrouw verliest job na twintig jaar, maar krijgt dan een ongelooflijk cadeau

Rosa werkte twintig jaar in hetzelfde flatgebouw en werd door haar goede zorgen een echte ster bij de bewoners. Maar door de coronacrisis verloor ze die job en moest ze met haar gezin bij haar zus gaan wonen. Dat wilden de bewoners - haar trouwe fans - niet zomaar laten gebeuren. Dus legden ze geld samen voor een mooi afscheidscadeau, waardoor ze Rosa de komende twee jaar nog vaak zullen zien. “Ik kan het niet geloven”, aldus de voormalige poetsvrouw in bovenstaande, emotionele video die al miljoenen keren werd bekeken.


Read full article on: hbvl.be
Margot Cloet: "Eerder verstrengen dan versoepelen als cijfers zich doorzetten”
“Het is goed dat er voorlopig niet versoepeld wordt, maar ik houd hart vast voor de toekomst. Als de huidige trend in de cijfers zich doorzet, zal er eerder verstrengd dan versoepeld moeten worden.” Zo reageert Margot Cloet, gedelegeerd bestuurder van Zorgnet-Icuro, op de beslissing van het Overlegcomité.
HLN.be
Voyages non-essentiels à l’étranger interdits: rien ne change pour le moment!
Le Comité de concertation a tourné court et il n’y a pas de changements. Les voyages non-essentiels restent interdits.
Sudinfo.be
Le couvre-feu en Wallonie repasse de 22h à minuit à partir de lundi
À partir du 1er mars, le couvre-feu wallon sera aligné sur celui du fédéral, a annoncé vendredi le ministre-président régional, Elio Di Rupo, à l'issue d'un comité de concertation qui a décidé de reporter ses décisions à la semaine prochaine en raison des incertitudes liées à l'évolution de l'épidémie.
www.7sur7.be
Op zoek naar de Flandrien in wereldkampioen Alaphilippe: “Hij houdt van Vlaanderen, Vlaanderen houdt van hem”
“Kijk naar mij, puur fysiek. En je begrijpt: je ne suis pas un Flandrien.” Klopt. Maar toch. Ontleed hem dieper, met oog voor detail. En je stelt vast: er schuilt meer Vlaming in Julian Alaphilippe (28) dan gedacht. “Hij durft al eens een biertje drinken. Hoe zwaarder, hoe liever.”
HLN.be
De Croo stelt versoepelingen uit: ‘We moeten nu verantwoordelijkheid nemen, lente van vrijheid komt eraan’
Het is nog te vroeg om bijkomende versoepelingen aan te kondigen. De coronacijfers zijn op dit moment te slecht, kondigde premier Alexander De Croo in een persconferentie aan. Vooral de stijgende hospitalisatiecijfers baren de politici zorgen. ‘Als het stormt, kan je niet opstijgen. Met deze cijfers versoepelen zou roekeloos en onverantwoord zijn’, klonk het.
www.demorgen.be
Het is morgen volle maan en die beïnvloedt onze slaap. Maar hoe? “Het is een feit dat er tijdens de volle maan bizarre dingen gebeuren”
Al eeuwenlang doen er zich verhalen de ronde over de volle maan en haar invloed. Vaak wordt ze geassocieerd met hocus pocus, weerwolven en andere bedenkelijke onderwerpen. Toch is er één gegeven waar iedereen, ook wetenschappers, het mee eens lijkt: de volle maan heeft invloed op hoe we slapen. Onderzoekers zoeken naar verklaringen, maar dat gaat moeizaam. Wij polsen bij Nele Costers, astroloog, en Annelies Smolders, slaapexpert en psycholoog.
HLN.be
‘Word ik na corona ooit weer mezelf?’: steeds meer covidpatiënten hebben nog maandenlang klachten
Het coronavirus doet niet alleen de sterftecijfers omhoog schieten, maar zadelt ook miljoenen op met maanden aanslepende gezondheidsklachten. Sommige wetenschappers noemen het ‘een tweede pandemie’ met zware maatschappelijke impact. ‘Ik kan na bijna een jaar nog altijd niet gaan werken. Dit is geen griepje.’
www.demorgen.be
Comité de concertation: «Nous avons démandé aux hôpitaux de repasser en phase 1B»
La phase 1B signifie que la moitié des lits sont réservés aux patients Covid.
www.lesoir.be
Chiffres en hausse, couvre-feu...: ce qu'il faut retenir du Comité de concertation
Alexander De Croo appelle à la prudence en raison des chiffres de contamination et hospitalisation, qui sont repartis à la hausse. Le gouvernement se laisse une semaine pour réévaluer la situation.
www.lesoir.be
Gilles Simon zet carrière on hold
De Franse tennisser Gilles Simon (36) heeft aangekondigd dat hij zijn carrière on hold zet. Die beslissing is ingegeven door de huidige coronapandemie.
HLN.be
Coronavirus: la moitié des lits en soins intensifs réservés aux patients covid, «on demande aux hôpitaux de passer à la phase 1B»
«On demande aux hôpitaux de passer à la phase 1B», a indiqué vendredi le ministre fédéral de la Santé Frank Vandenbroucke (sp.a) à l’issue du comité de concertation.
Sudinfo.be
Franse tennisser Gilles Simon zet carrière on hold door corona
De Franse tennisser Gilles Simon (36) heeft aangekondigd dat hij zijn carrière on hold zet. Die beslissing is ingegeven door de huidige coronapandemie.
HLN.be
The Notwist invente le krautrock low-file
16:57 Sept ans après "Close to the Glass" qui vit les membres du band s'éparpiller, "Vertigo Days" se révèle d'une remarquable fluidité tout au long des 14 morceaux.
www.lecho.be
Une personne décédée dans un accident d'ULM à Maillen
Un accident d'ULM a provoqué la mort d'une personne vendredi après-midi à Maillen. "Nos hommes n'ont pu que constater le décès", a indiqué Pierre Bocca, commandant de la zone de secours Nage.
www.dhnet.be
AstraZeneca-vaccin geschikt voor zwangere vrouwen en risicopatiënten
Net als de andere goedgekeurde coronavaccins, kan ook het vaccin van AstraZeneca en de universiteit van Oxford gebruikt worden voor zwangere vrouwen en een reeks mensen met onderliggende aandoeningen. Het vaccin blijft voorlopig wel voorbehouden voor mensen tot 55 jaar. Dat meldt de taskforce vaccinatie vrijdag, na adviezen van de Hoge Gezondheidsraad.
www.hbvl.be
Biden: “De Verenigde Staten zullen de annexatie van de Krim nooit erkennen”
De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdag gezegd dat de Verenigde Staten “nooit” de Russische annexatie van de Krim zullen accepteren. Dat meldt het Witte Huis vrijdag in een mededeling.
HLN.be
Biden: “De Verenigde Staten zullen de annexatie van de Krim nooit erkennen”
De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdag gezegd dat de Verenigde Staten “nooit” de Russische annexatie van de Krim zullen accepteren. Dat meldt het Witte Huis vrijdag in een mededeling.
HLN.be
Live - Ziekenhuizen schakelen fase hoger: helft bedden op intensieve zorg voor covidpatiënten
In België en de wereld worden verregaande maatregelen genomen om het coronavirus verder in te dijken. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
www.demorgen.be
La chronique de Jonathan Lange: "Faute de se réinventer, José sera bientôt périmé…"
Une chronique signée Jonathan Lange.
www.dhnet.be
De helft minder exposanten, maar verbouwkoorts blijft: digitale editie van Batibouw van start
De baksteen in onze maag? Die moeten we dit jaar toch binnen onze eigen vier muren zien te verteren. Batibouw gààt door, al start die morgen enkel in virtuele versie. “Een dakpan wil je in het echt zien, dat beseffen we. Dit wordt een uitdaging”, klinkt het.
HLN.be
Overzicht | Deze coronamaatregelen gelden vanaf 1 maart
We starten een nieuwe maand in de pandemie, maar dat gebeurt met minder versoepelingen dan velen hadden gehoopt. Buiten de eerder aangekondigde heropening van niet-medische contactberoepen en een inperking van de avondklok in Wallonië, verandert er dus niets. Een overzicht van de maatregelen.
De Standaard
Drie afhaalpunten voor gratis huisvuilzakken
Nog tot en met 31 december kunnen inwoners hun gratis huisvuilzakken afhalen op drie locaties in de gemeente.
www.hbvl.be
Tennisser Gilles Simon zet carrière on hold door corona: “De zin ontbreekt om in deze omstandigheden te spelen”
De Franse tennisser Gilles Simon (36) heeft vrijdag aangekondigd dat hij zijn carrière on hold zet. Die beslissing is ingegeven door de huidige omstandigheden vanwege de coronapandemie.
www.hbvl.be
L'Union cycliste internationale maintient et adapte son protocole sanitaire
L'Union cycliste internationale (UCI) a publié vendredi son nouveau protocole sanitaire lié au coronavirus pour les courses masculines et féminines sur route en 2021. Un protocole fortement similaire à celui publié en 2020 mais avec des adaptations liées à l'apparition des vaccins et les différents variants du virus.
www.dhnet.be
Bewakingscamera legt aanval op hondenuitlater Lady Gaga vast
De bewakingscamera van een huis in de buurt heeft het moment vastgelegd waarop de hondenuitlater van Lady Gaga brutaal aangevallen wordt in Los Angeles. Op de beelden is te zien hoe een witte wagen bij de man stopt en er een gevecht ontstaat. De man wordt daarna neergeschoten. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis en zijn toestand zou stabiel zijn.
De Standaard
À chaque crise de nerfs, Jonathan frappe son ex-compagne et s’en va chercher un couteau à la cuisine pour menacer ses proches (Mise à jour)
Poursuivi pour deux scènes de violence, Jonathan ne conteste pas avoir frappé son ex, mais aussi d’avoir menacé ses proches avec un couteau de cuisine.
www.dhnet.be
Van Ranst over uitblijven versoepelingen: “Iedereen is het beu, maar er is perspectief”
Viroloog Marc Van Ranst reageert in VTM NIEUWS opgelucht op de beslissing van het Overlegcomité om voorlopig geen nieuwe versoepelingen door te voeren. “Ik denk dat dit de enige juiste beslissing was”, zegt hij. De stijging in het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is immers erg verontrustend. De huidige maatregelen zouden voldoende moeten zijn om een eventuele derde golf aan te kunnen, mits iedereen zich eraan houdt, klinkt het.
HLN.be
Britney Spears fait une très apparition avec ses deux fils qui ont bien grandi
La chanteuse prend la pose avec ses ados Sean et Jayden.
www.dhnet.be
Van Ranst over uitblijven versoepelingen: “Iedereen is het beu, maar er is perspectief”
Viroloog Marc Van Ranst reageert in VTM NIEUWS opgelucht op de beslissing van het Overlegcomité om voorlopig geen nieuwe versoepelingen door te voeren. “Ik denk dat dit de enige juiste beslissing was”, zegt hij. De stijging in het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is immers erg verontrustend. De huidige maatregelen zouden voldoende moeten zijn om een eventuele derde golf aan te kunnen, mits iedereen zich eraan houdt, klinkt het.
HLN.be
Ontdek onze nieuwe Wielergids, morgen GRATIS bij Het Laatste Nieuws
Een nieuw klassiek wielerjaar staat voor de deur. Alles wat je moet weten lees je morgen in de nieuwe wielergids van Het Laatste Nieuws. Met een exclusieve voorbeschouwing op het seizoen door onze huisanalist Tom Boonen, een voorstelling van alle ploegen, de volledige kalender én een specifieke vooruitblik op alle klassiekers en grote rondes.
HLN.be
Van laag tot zeer hoog risico: welke versoepeling is voor u cruciaal?
De expertengroep Gems heeft mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen opgedeeld in vier categorieën: van ‘laag’ tot ‘zeer hoog’ risico. Welke maatregel is voor u cruciaal, en wat zijn de risico’s die daaraan verbonden zijn? U ziet het hieronder.
www.hbvl.be
▶ Live - Ziekenhuizen schakelen fase hoger: helft bedden op intensieve zorg voor covidpatiënten
In België en de wereld worden verregaande maatregelen genomen om het coronavirus verder in te dijken. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
www.demorgen.be
Eventsector: “Teleurstelling is compleet”
“De teleurstelling is compleet”, zo reageert Sound of Silence (SOS), de belangengroep van de eventsector, op de beslissing van het Overlegcomité om voorlopig geen bijkomende versoepelingen door te voeren.
HLN.be
FBI onderzoekt politiek motief voor kidnapping van Lady Gaga’s hondjes: ook in ons land werden vorig jaar veertien Franse bulldogs gestolen
Ook de FBI zou zich nu buigen over de kidnapping van de honden van Lady Gaga. Mogelijk schuilt er een politiek motief achter en hadden de daders het specifiek op de dieren van de Amerikaanse popzangeres gemunt omdat ze optrad tijdens de inauguratie van president Biden. Toch wordt ook een financieel motief niet uitgesloten, want de dure hondjes met de opstaande oren zijn een populair ras bij dieven. Ook in ons land werden er vorig jaar veertien Franse bulldogs gestolen.
HLN.be
Eventsector: “Teleurstelling is compleet”
“De teleurstelling is compleet”, zo reageert Sound of Silence (SOS), de belangengroep van de eventsector, op de beslissing van het Overlegcomité om voorlopig geen bijkomende versoepelingen door te voeren.
HLN.be
Noorse club roept op tot boycot van WK 2022 in Qatar: “Onacceptabel dat corruptie en slavernij de basis vormen voor een WK”
Ruim voor aanvang werd het WK 2022 in Qatar al het meest controversiële ooit, door een schimmige toewijzing en erbarmelijke werkomstandigheden. Het Noorse Tromsø IL heeft er de buik van vol en wil het wereldkampioenschap boycotten: “Als Noorwegen zich kwalificeert, moeten we weigeren naar Qatar te reizen.”
HLN.be
Décès d'un jeune Bruxellois dans le cadre d'une interpellation : Dix-huit suspects ont été interpellés après les émeutes du 13 janvier à Schaerbeek
Dix-huit suspects ont été interpellés et arrêtés par la zone de police Bruxelles-Nord, un mois après les émeutes du 13 janvier dernier à Schaerbeek et à Saint-Josse-ten-Noode, a déclaré vendredi le parquet de Bruxelles.
www.dhnet.be
Mishandeling in turnsport: Britse turnsters dreigen met juridische stappen over misbruik
Een groep van zeventien Britse turnsters, onder wie drie olympiërs, ondernemen juridische stappen tegen de bond British Gymnastics wegens vermeend “systematisch fysiek en psychologisch misbruik” door coaches met kinderen vanaf 6 jaar als slachtoffer.
HLN.be
Mishandeling in turnsport: Britse turnsters dreigen met juridische stappen wegens misbruik
Een groep van zeventien Britse turnsters, onder wie drie olympiërs, ondernemen juridische stappen tegen de bond British Gymnastics wegens vermeend “systematisch fysiek en psychologisch misbruik” door coaches met kinderen vanaf 6 jaar als slachtoffer.
HLN.be
Coronavirus duwt Vlaamse visvangst naar dieptepunt
De Vlaamse zeevissers hebben vorig jaar 18.306 ton verse vis gevangen en aan wal gebracht. Dat was 5 procent minder dan in 2019 en een absoluut dieptepunt, zo bleek vrijdag uit cijfers van het Departement Landbouw en Visserij. Schol en tong waren de vaakst gevangen soorten.
HLN.be
Pas de nouvelles mesures d'assouplissements: ce que disent les chiffres
Lors du Comité de concertation de ce vendredi, les derniers chiffres relatifs aux hospitalisations ont été jugés trop mauvais pour pouvoir envisager de nouvelles mesures de déconfinement.
www.lesoir.be
Coronavirus duwt Vlaamse visvangst naar dieptepunt
De Vlaamse zeevissers hebben vorig jaar 18.306 ton verse vis gevangen en aan wal gebracht. Dat was 5 procent minder dan in 2019 en een absoluut dieptepunt, zo bleek vrijdag uit cijfers van het Departement Landbouw en Visserij. Schol en tong waren de vaakst gevangen soorten.
HLN.be
Le centre de vaccination du Heysel à moitié vide... Qu'est-ce qui cloche dans ce pays ?
Cela aura été comme ça toute la semaine. Le centre de vaccination du Heysel, situé dans le gigantesque Palais 10, pouvant accueillir jusqu'à 5.000 personnes par jour pour se faire vacciner, sera resté à moitié, sinon aux trois-quart vide. La BBC s'est fait un plaisir de relayer l'information à l'international. La Belgique était déjà championne du monde des contaminations, elle est aussi la championne du monde de la vaccination en marche arrière...
www.lavenir.net
Avondklok in Wallonië wordt gelijkgetrokken met die van Vlaanderen
De Waalse regering heeft beslist om de avondklok te verlaten van 22 uur naar middernacht. Dat heeft minister-president Elio Di Rupo gezegd op de persconferentie na het Overlegcomité.
www.hbvl.be
Albert Bers (89), eerste bondscoach van nationale vrouwenvoetbalploeg, is overleden
Albert Bers, de eerste bondscoach van de nationale vrouwenvoetbalploeg, is donderdag op 89-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vrijdag bekendgemaakt.
www.hbvl.be
Factcheck: nee, arts bewijst niet dat de coronamaatregelen ons immuunsysteem verzwakken
49.000 mensen bekeken op Facebook een video van een Amerikaanse arts die de invloed van de coronamaatregelen op ons immuunsysteem bespreekt. Zijn redenering snijdt wetenschappelijk geen hout.
Knack.be
Le couvre-feu wallon s'aligne sur l'heure flamande, aucun changement à Bruxelles
La Wallonie s'aligne sur l'arrêté ministériel fédéral. Bruxelles garde la situation inchangée "à cause des rassemblements dans les parcs de ces derniers jours", dixit Rudi Vervoort
www.lalibre.be
Le couvre-feu wallon s'aligne sur l'heure flamande : il courra à partir de minuit dès le 1er mars, aucun changement à Bruxelles
La Wallonie s'aligne sur l'arrêté ministériel fédéral. Bruxelles garde la situation inchangée "à cause des rassemblements dans les parcs de ces derniers jours", dixit Rudi Vervoort
www.dhnet.be