Politie deelt beelden van motorongeluk om anderen te waarschuwen: “Dronken rijden is onacceptabel”

De politie van Hertfordshire heeft dashcambeelden vrijgegeven van een zwaar verkeersongeluk in Stevenage. De video laat zien hoe een dronken motorrijder over de weg slingert en vervolgens frontaal tegen een auto botst. “Hopelijk doet dit mensen beseffen wat de gevolgen kunnen zijn van dronken rijgedrag”, waarschuwde de politie.


Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Politie Nieuw-Zeeland probeert morgen lichamen van vulkaan te halen
De Nieuw-Zeelandse politie heeft aangekondigd dat vrijdagochtend lokale tijd (donderdagavond Belgische tijd) een poging gedaan zal worden om de...
HLN.be
La Belgique veut avoir son mot à dire au sein du géant financier Euroclear
03:40 Les pouvoirs publics belges et quatre grandes compagnies d’assurance envisagent de s’unir pour ancrer le géant des titres Euroclear dans notre pays.
www.lecho.be
Israëlisch parlement keurt ‘ontbindingswet’ goed: nieuwe verkiezingen in maart
De verkiezingen in Israël zullen doorgaan op 2 maart. Dat heeft het parlement beslist. Daarvoor moest het een ‘ontbindingswet’ in vier lezingen...
HLN.be
Ali Milani, l'autre adversaire de Johnson
03:30 Voir Boris Johnson être battu dans sa propre circonscription, à l’ouest de Londres, est aussi improbable que l’arrivée de Jeremy Corbyn à Downing Street vendredi après-midi.
1 h
www.lecho.be
Waze waarschuwt ook voor sneeuw
1 h
www.hbvl.be
In tabakloze wereld leeft Belg twee jaar langer
1 h
www.hbvl.be
Schaarste aan Rilatine bij apotheek door examens
In heel wat apotheken heerst een schaarste aan Rilatine. Dat blijkt uit een rondvraag van onze redactie. Heel wat studenten nemen Rilatine immers tijdens de examenperiode, om beter te kunnen studeren.
1 h
www.hbvl.be
Expert hoogbegaafdheid wil topsportscholen voor “snelle denkers”
Topsportscholen voor hoogbegaafde kinderen die zelf tot het uiterste willen gaan. Die moeten er volgens professor Kathleen Venderickx (UHasselt) dringend komen om geen talent verloren te laten gaan.
1 h
www.hbvl.be
Van ‘Hier is Boomer’ tot ‘Oké, boomer’
De babyboom in dierenpark Pairi Daiza houdt aan.HBvL 03/12/2019
1 h
www.hbvl.be
“Belgen plannen alles. Uruguayanen doen hun goesting”
De Maaslandse Manou Leenen stond altijd open voor het juiste buitenlandse avontuur. Dat vond ze bij Katoen Natie in Uruguay. Ze jaagt een carrière na en paste zich aan. “We hebben dat echt moeten leren, niets doen.”
1 h
www.hbvl.be
Facebook lanceert stadsgids voor Brussel
1 h
www.hbvl.be
Vandaag verzoeningspogingstakingsaanzegging spoor
1 h
www.hbvl.be
Herstelde zieken blijven vaak thuis “omdat doktersbriefje het zegt”
1 h
www.hbvl.be
5.000 euro dwangsom per dag dat IS-kinderen niet terug in België zijn
1 h
www.hbvl.be
Strijk eens een Patchje Krimson op je jeans
1 h
www.hbvl.be
“Wij zijn geen Droomfabriek, je moet het zélf doen”
Cath Luyten start vanavond met het tweede seizoen van Vandaag over een jaar, waarin gewone Vlamingen in één jaar tijd iets bijzonders proberen te realiseren. “We pikken dit jaar zelfs een verhaal op dat twee jaar geleden al begon.”
1 h
www.hbvl.be
Tweede seizoen ‘#LikeMe’ vanaf januari op tv
Alle kinderen kunnen al beginnen oefenen: vanaf 12 januari komt het tweede seizoen van de Ketnet-reeks #LikeMe op de buis. Met dit keer onder andere een remake van Soldiers of love.
1 h
www.hbvl.be
VTM en Q2 tellen af naar nieuwjaar
1 h
www.hbvl.be
Standard Arsenal
Vanavond 18.55 uurScheidsrechter: A. Ekberg (Zwe)TV: Live op Sporza
1 h
www.hbvl.be
Helft van Limburgse gemeenten staat nog vuurwerk toe rond jaarwisseling
Sinds mei is vuurwerk afsteken in heel Vlaanderen verboden, tenzij gemeenten een uitzondering toestaan. Voor de nieuwjaarsnacht heffen 23 Limburgse gemeenten het verbod enkele uren op, zeven staan het enkel toe aan vergunninghouders. In elf gemeenten blijft vuurwerk verboden.
1 h
www.hbvl.be
Hij roept luid, maar wat klopt ervan?
Een scheldtirade van een dolgedraaide macho? Of zit er toch een kern van waarheid in de controversiële lezing van plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs? Drie van zijn uitspraken onder het vergrootglas.
1 h
www.hbvl.be
“We vertrekken niet van nul”
“Er kan geen sprake van zijn om van nul te beginnen.” Dat zeggen de twee nieuwe federale informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR). Zij zagen gisteren al enkele van de acht andere partijvoorzitters. Hoe moeten we dit kaderen?
1 h
www.hbvl.be
Krijgt Boris zijn Brexit van de Britten?
Voor het eerst sinds een eeuw gaan de Britten in kerstsfeer naar de stembussen. Geven ze de Conservatieve premier Boris Johnson de meerderheid in het Lagerhuis om uit de EU te trekken? Of slaagt Labourleider Jeremy Corbyn erin dat plan alsnog te verijdelen?
1 h
www.hbvl.be
Belg verdient gemiddeld 3.558 euro bruto per maand
1 h
www.hbvl.be
“Limburg zal het zelf moeten doen”
Van regisseur naar filmproducent. De provincie doet een opmerkelijke position switch om de economie in Limburg te versterken. Het bestuur staat niet langer alleen aan de zijlijn, maar zal ook actief middelen investeren én zoeken om zo een economische voorsprong uit te bouwen.
1 h
www.hbvl.be
Chileense luchtmacht vindt brokstukken van verdwenen vliegtuig
De Chileense luchtmacht meldde woensdag dat het brokstukken heeft gevonden van het militair vliegtuig dat eerder deze week verdween toen het op weg was naar Antarctica.
1 h
De Standaard
Nieuwe verkiezingen in Israël omdat deadline nieuwe regering niet gehaald is
In Israël zijn de partijen er niet in geslaagd om een regering te vormen tegen middernacht in de nacht van woensdag op donderdag. Daarmee is de deadline niet gehaald en moet het land nieuwe verkiezingen organiseren.
1 h
De Standaard
Huis van Afgevaardigden VS keurt sancties op Russische pijplijn goed
In de VS heeft het Huis van Afgevaardigden twee sancties op projecten van Russische pijplijnen goedgekeurd. Het gaat om de Nord Stream 2 en...
1 h
HLN.be
Roman Bezus, gouden twaalfde man van AA Gent met EK in zijn hoofd: “Ik wil méér spelen”
Bij afwezigheid van Jonathan David rekent Jess Thorup vanavond op Roman Bezus (29), zaterdag nog uitblinker in de competitie. Maar de Oekraïner wil...
2 h
HLN.be
Les patrons voudraient assouplir la protection des délégués syndicaux
03:00 La FEB demande de revoir le statut des travailleurs protégés dans les entreprises afin d’éviter notamment les candidatures opportunistes.
2 h
www.lecho.be
‘The voice’-finaliste Silke Mastbooms wordt Pocahontas in nieuwe musical: “Ik doe nooit audities, ze zoeken toch altijd een blonde prinses”
Silke Mastbooms gaat de titelrol spelen in de musical Pocahontas. Mastbooms was in 2012 finaliste in The voice van Vlaanderen. Ze eindigde toen als tweede. Nadien scoorde ze goed in de hitlijsten met haar debuutsingle Awake. Maar daarna werd het wat stil rond Mastbooms. Tot nu dus. “Ik doe nooit audities, want ze zoeken toch altijd een blonde prinses”, zegt Silke. “Met mijn pikzwart haar pas ik daar nooit in. Maar ik beloofde mezelf dat ik toch auditie zou doen als er ooit iemand Pocahontas of Mulan moest spelen. Het leek me een mooie kans om te tonen wat ik kan. En ze kozen me nog ook.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Na dood van Celio (11): “Camions bannen gaat niet. Er is ook de economische harde realiteit”
Ooit zou op die plek iets verschrikkelijks gebeuren, vreesden ze in Aalst al jaren. Pal in het centrum denderen twintigtonners de parking van de Tereos-fabriek op, een plek waar elke dag honderden schoolkinderen passeren. Gisteren reed een vrachtwagenchauffeur de elfjarige Celio dood. Maar camions bannen gaat zomaar niet, zegt de burgemeester. “Er is ook de harde economische realiteit.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Voor 44 euro wenst Philippe Gilbert je een fijne fietsvakantie: ook bekende Belgen klussen bij op Amerikaanse app
Als wielrenner Philippe Gilbert je straks een prettig Kerstfeest toewenst in een video, als tennisster Kirsten Flipkens je met je verjaardag feliciteert of voetballer Adnan Januzaj je aanmoedigt voor die belangrijke vergadering: schrik niet. Ze springen gewoon mee op de nieuwste Amerikaanse hype. Via de app Cameo spreken ze – tegen betaling – persoonlijke videoboodschappen in.
2 h
www.nieuwsblad.be
Liefdesdrama of dopingzaak? Frankrijk in de ban van merkwaardige driehoeksverhouding tussen atlete, stiefvader en minnaar
Liefde, epo, verraad, misbruik en jaloezie: dat zijn de ingrediënten van een zaak die Frankrijk al enkele weken beroert. Midden in het kluwen staan de atlete Ophélie Claude-Boxberger (31) en haar begeleider Alain Flaccus (62). De man zou de steeple-specialiste tijdens een massage zonder haar medeweten een epospuit hebben toegediend. Dat Flaccus niet alleen Claude-Boxbergers stiefvader is, maar door de atlete zelf ooit aangeklaagd werd voor seksuele agressie, voegt een extra portie drama toe aan de affaire.
2 h
www.nieuwsblad.be
Spoedarts wordt bij interventie opgewacht met een Rambo-mes, parket eist tien jaar cel: “Ik heb gesmeekt voor mijn leven”
“Ik zat in de val.” Spoedarts Rogier Van Dokkum (41) snelde afgelopen zomer een man in nood ter hulp in Turnhout, maar het bleek een list te zijn. Pieter S. (28) wachtte de dokter op met een jachtmes van veertig centimeter. “Tijdens de worsteling zag ik dat mes steeds dichter bij mijn hart komen. Ik wilde niet sterven.” Het parket eist tien jaar cel voor de moordpoging op de dokter.
2 h
www.nieuwsblad.be
De rode pil van Jeff Hoeybergs: chirurg verwijst op Facebook zelf naar extreem seksistische ‘Red Pill’-beweging
Mogelijk haalde Jeff Hoeyberghs de inspiratie voor zijn denigrerende seksistische uitlatingen bij de beweging Red Pill, een extreem antifeministische beweging uit de donkerste krochten van het internet. Op zijn Facebookprofiel verwijst hij alvast zelf naar de beweging.
2 h
www.nieuwsblad.be
Napoli biedt ruim 20 miljoen euro voor Sander Berge
In de aanloop naar de wedstrijd Napoli-KRC Genk kwamen beide besturen niet alleen samen voor een gezellig middagmaal. De sportief verantwoordelijken van de Italiaanse club bevestigden officieel hun interesse in Sander Berge. Er werd ook al gesproken over concrete transferbedragen, Napoli deed daarbij een bod van ruim 20 miljoen euro.
2 h
www.nieuwsblad.be
Al 200 dagen ‘Mens erger je niet’: het moeilijke vervolg op de verkiezingen in 30 citaten
Op dag 1 zei Elio Di Rupo al waar de oplossing voor hem lag: bij de kracht en de wil van CD&V, Open VLD, Groen en SP.A om in een regering zonder Vlaamse meerderheid te stappen. Maar vandaag, 200 dagen na de verkiezingen, is een landing nog niet meteen in zicht. Intussen blijft het wel veto’s, verklaringen, eisen en meningen regenen. Een terugblik op 200 dagen ‘Mens erger je niet’ in 30 quotes.
2 h
www.nieuwsblad.be
Hoe het fout liep met het Vlaams Klimaatplan
Het klimaatplan van de Vlaamse regering krijgt bijzonder veel kritiek. Waar ging het mis?
2 h
De Standaard
Vertrekken impeachmentartikelen tegen Trump richting Huis van Afgevaardigden?
De juridische commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden beslist donderdag of de aanklachten tegen Donald Trump naar het Huis van Afgevaardigden gaan. Zo komt de 'impeachment' van de Amerikaanse president weer een stap dichter.
2 h
De Standaard
Uber cherche-t-elle à légitimer sa position en créant une plateforme en Belgique?
02:02 Les dirigeants d’Uber Benelux viennent de créer une Belgian Platform rider association (PRA). Il s’agit de la pierre angulaire du système Uber. L’ASBL a été installée à Bruxelles. Lors d’un procès qui...
3 h
www.lecho.be
Busmaatschappij Greyhound moet 20 miljoen dollar betalen voor dood 25-jarige passagier
De Amerikaanse busmaatschappij Greyhound Lines Inc. is schuldig bevonden aan de dood van een 25-jarige passagier en is veroordeeld tot het betalen...
3 h
HLN.be
Dan Jorgensen, ministre danois du Climat: "Il faut accélérer la prise de décision européenne car le climat n'attendra pas"
02:00 S’il y a un pays star de la COP25, c’est le Danemark, qui a fixé dans sa législation un objectif de réduction d’émissions de 70% pour 2030.
3 h
www.lecho.be
Toetanchamon stapt af in station van Luik
Zaterdag opent in Luik-Guillemins, het fraaie treinstation van Calatrava, een expo over de beroemdste Egyptische farao ooit. In het spoor van Howard Carter daalt u mee af in het graf van Toetanchamon.
3 h
www.hbvl.be
Cultuuraperitief op zondag
Noem het gerust een zondags cultuuraperitief. In deze editie van Vroege vogels speelt de gerenommeerde accordeonist Tuur Florizoone met Tricycle (foto). Luc Janssen interviewt curator Piet Jan Valgaeren van de expo Screen it, die je daarna kan bezoeken.
3 h
www.hbvl.be
Barokensemble met meesterwerk
Het schijnt dat je best in de kerstperiode luistert naar Messiah, een meesterwerk van Händel. Wel, dat kan met het barokensemble Ad Mosam in een frisse uitvoering met topsolisten zoals sopraan Rosina Fabius (foto).
3 h
www.hbvl.be