Près de 500 reptiles sauvés par la Fondation Pairi Daiza l'an dernier

En 2020, la Fondation Pairi Daiza a recueilli 477 reptiles dans son refuge, abandonnés par leurs propriétaires ou confisqués par les autorités, indique le parc animalier dans un communiqué jeudi.
Load more
Read full article on: dhnet.be
Alleen Messi doet nog iets beter dan De Bruyne: de twee assistkoningen tegenover elkaar afgewogen
Aan de strafste aller tijden komt hij net niet. Zonder die drie vervelende blessures in 2018-2019 was Kevin De Bruyne de 100 assists bij Manchester City al een tijdje gepasseerd en stond Lionel Messi (104 assists) hieronder in zijn schaduw. In het all-round aanvalspel moet de Rode Duivel meer dan zijn meerdere erkennen in Messi, maar een schande is dat niet. De Bruyne heeft naast zijn geweldige vista en gevarieerde passing nog andere troeven - een teamspeler eerst, ook op defensief vlak. Twee PSG-boys zitten De Bruyne op de hielen, maar dat heeft zijn logische verklaring: een veel minder evenwichtige competitie dan de Premier League. In Engeland kent ‘KDB’ sinds zijn transfer naar City eind augustus 2015 zijn gelijke niet qua constante en assists. In beslissende passes en kansencreatie staat werkelijk niemand nog op de foto.
8 m
HLN.be
EXCLUSIEF. Het eerste interview met nieuwe Anderlecht-spits Abdoulay Diaby: “Club Brugge? Dat is nu eenmaal voetbal”
Vincent Kompany mag gerust zijn. “Ik wil voor de coach door het vuur gaan”, belooft Abdoulay Diaby (29). Het eerste - weliswaar korte - gesprek met de nieuwe Anderlecht-spits. “Scoren is mijn job.”
8 m
HLN.be
Niels Albert over niet-selectie van Thibau Nys: “Het getuigt dat er binnen het selectiewerk niet aan vriendjespolitiek wordt gedaan”
Thibau Nys werd niét geselecteerd voor het WK veldrijden. “Hard, maar eerlijk”, vindt onze columnist Niels Albert. “Chapeau dat Sven Vanthourenhout, de boezemvriend van papa Sven, die beslissing dúrfde te nemen.”
8 m
HLN.be
Nadenken, overleggen... en wachten: pas vrijdag wordt knoop over strengere reisregels doorgehakt
De Britse coronavariant lijkt bezig aan een opmars in ons land, maar toch zal het Overlegcomité pas vrijdag beslissen over strengere maatregelen voor reizigers. “Donderdag zit de Europese top samen. Het zou vreemd zijn als België met een unilaterale beslissing komt, als er dan mogelijk een Europees plan van aanpak komt.”
8 m
HLN.be
Diverser dan ooit en bakken ervaring, maar ook omstreden figuren: dit is het kabinet van Joe Biden
Zoals de Verenigde Staten het nog nooit gezien hebben. Joe Biden wil straks met een ervaren en historisch divers kabinet voor “het meest progressieve beleid sinds Franklin Roosevelt” zorgen. Al is niet iedereen even enthousiast. Zelfs binnen de eigen partij rijzen vragen over belangenvermenging.
8 m
HLN.be
Vlaamse arts in Londens grootste ziekenhuis: “Ik zou Belgische scholen sluiten”
Kinderarts Igor Fierens (49) werkt in het grootste ziekenhuis van Londen, het Royal London Hospital. Al weken ziet de Vlaming de kliniek uit zijn voegen barsten, een fenomeen dat wij hier in de tweede golf ook hebben meegemaakt. “Maar de variant die nu circuleert, is veel besmettelijker. Als België niet voorzichtig is, wacht hetzelfde scenario.”
8 m
HLN.be
Bernard Rentier, virologue et ex-recteur de l’ULiège, relativise: «121 hospitalisations par jour? C’est à peine un patient par jour par hôpital»
Très attentif aux statistiques depuis le début de la pandémie, le virologue et ex-recteur de l’ULiège, Bernard Rentier, relativise à nouveau les chiffres actuels donnés par Sciensano et aimerait une réponse plus ciblée de la part du gouvernement.
Sudinfo.be
VS willen sancties opleggen tegen Russisch schip voor betrokkenheid bij Nord Stream 2
De Amerikaanse overheid wil sancties opleggen tegen het Russische schip Fortuna omdat het betrokken is bij de Nord Stream 2-pijplijn. De Amerikaanse ambassade in Berlijn bracht de Duitse overheid hiervan de op hoogte.
De Standaard
Dodentol na aardverschuivingen in Indonesië loopt op
De dodentol na twee aardverschuivingen eerder deze maand in Indonesië op West-Java, is opgelopen tot 40. De lichamen van acht vermisten werden teruggevonden, aldus een lid van de reddingsdiensten. Indonesië kampt op korte tijd met verschillende rampen, bij een recente aardbeving op eiland Sulawesi vielen al 81 doden.
De Standaard
Trump heft inreisverbod voor Europeanen en Brazilianen op, Biden fluit hem terug
De Amerikaanse president Donald Trump heft vanaf 26 januari het inreisverbod op voor Europeanen en Brazilianen. Dat meldde het Witte Huis. Kort na de aankondiging liet een woordvoerster van Trumps opvolger Joe Biden al weten dat het reisverbod zal blijven bestaan.
De Standaard
VS wil Russisch schip sanctioneren wegens betrokkenheid bij aanleg Nord Stream 2-pijplijn
De Amerikaanse overheid wil sancties opleggen tegen het Russische schip Fortuna omdat het betrokken is bij de Nord Stream 2-pijplijn. De Amerikaanse ambassade in Berlijn bracht de Duitse overheid hiervan de op hoogte.
HLN.be
ANNO 2021. Lisa Smolders (34) dj en ex-presentatrice op radio en televisie: "Kinderen warm maken voor David Bowie"
Elke dag gaat Het Laatste Nieuws op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Lisa Smolders (34), ex-presentatrice op radio en televisie en dj, die nu met haar vriend een gloednieuw podcastbedrijf heeft.
HLN.be
Kirsten Flipkens vraagt zich of Australian Open organiseren wel goed idee was: “Australiërs zien ons niet graag komen”
Na drie dagen quarantaine in Melbourne blijft de chaos duren. Er werd een zesde coronageval ontdekt en een groot deel van de eerste trainingsdag liep in de soep door een mank transportsysteem. “Ik verwacht dat de Australian Open zal doorgaan”, zei Kirsten Flipkens. “Maar het had in prettigere omstandigheden gekund.”
HLN.be
Une nouvelle compagnie à Liège Airport: des vols privatifs vers toute l’Europe!
La nouvelle compagnie wallonne FlyEurop met en place des vols privatifs de quelques jours partout à travers l’Europe au départ de l’aéroport de Liège. Son avion se voudra flexible et adapté aux besoins du client. Il pourrait, par exemple, vous emmener le matin à Prague et vous ramener en Belgique le soir même…
Lameuse.be
Bernard Rentier (ULiège) relativise: « à peine un patient par jour par hôpital »
Très attentif aux statistiques depuis le début de la pandémie, le virologue et ex-recteur de l’ULiège, Bernard Rentier, relativise à nouveau les chiffres actuels donnés par Sciensano et aimerait une réponse plus ciblée de la part du gouvernement.
1 h
Lameuse.be
Op pad in coronabroeihaard Merkem, waar 2.000 inwoners binnenblijven: “Het is hier nooit zo stil geweest”
Geen voetgangers op straat. Geen fietsers die het lege dorpsplein passeren. Zelfs de bakker is er - toeval of niet - met verlof. Het West-Vlaamse Merkem (Houthulst), waar de Britse coronavariant voor een zware uitbraak zorgde, ligt er verlaten bij. De 2.000 inwoners blijven binnen. "Het is hier nog nooit zo rustig geweest."
1 h
HLN.be
Eén vrouw overtreedt regels, 5.000 mensen in quarantaine: sneeuwbaleffect na ‘onschuldig’ skireisje
"Als iedereen zich aan de regels had gehouden, hadden we dit kunnen vermijden." Dat is de pijnlijke conclusie van de burgemeester van Edegem. Een inwoonster maakte een 'onschuldige skireis' in de kerstvakantie en liep de Britse coronavariant op. Ze besmette haar dochter en die ging naar school. Gevolg: 5.000 mensen moeten in quarantaine.
1 h
HLN.be
Testteams rukken massaal uit: al 91 gevallen van gevreesde Britse variant
De besmettelijke Britse variant van het coronavirus verspreidt zich over het hele land. Naast een zware uitbraak in Houthulst zijn er ook gevallen in Edegem en Kontich, en vermoedelijk in Geraardsbergen en Aalst. Sciensano meldt dat in totaal al 91 gevallen van de Britse variant zijn gevonden - en 7 van de Zuid-Afrikaanse. Al liggen de werkelijke aantallen vele malen hoger, want bij uitbraken wordt gewerkt met steekproeven.
1 h
HLN.be
Onze opinie. Hoe zeggen experts en politici het zo graag? Opschalen, alsjeblieft!
Blauwe maandag, gisteren. Niet omdat we de pr-stunt van een reisbureau geloven, maar omdat het door de politiek aangekondigde 'jaar van de hoop' weinig hoopvol begon. De zogenaamde Britse variant van het virus dat ons nu al een jaar in de knoet houdt, laat zijn snelle en venijnige tentakels zien. Zie de uitbraak in het West-Vlaamse Houthulst. Ook elders gaan de lichten op rood. Snel schakelen, is het antwoord. Maar de algemene verdediging hapert.
1 h
HLN.be
“Een wereld die Donald Trump overleeft, kan elke president aan. Zelfs Joe Biden”
Onze ex-editorialist Jan Segers schrijft voortaan geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Donald Trump, de president die er ondanks verwoede pogingen niet in slaagde de wereld om zeep te helpen.
1 h
HLN.be
“Nederlandse motorbende Satudarah is geïnfiltreerd in harde kern Antwerp”
De in Nederland verboden motorbende Satudarah MC heeft samen met prominente leden van de harde kern geprobeerd om de ticketverkoop voor uitwedstrijden van Antwerp met geweld over te nemen van de supportersfederatie. Twee voormalige voorzitters van de FASC werden aanhoudend bedreigd, zo blijkt uit onderzoek van politie en parket.
1 h
www.gva.be
Losada achterna? Ook Tarik Tissoudali droomt van de MLS
In de spelerskern van DC United is nog plek voor één ‘Designated Player’, een buitenlandse speler die het loonplafond van $504,375 mag overschrijden. Eén speler van Beerschot zou zijn ex-coach gerust over de plas willen volgen: Tarik Tissoudali.
1 h
www.gva.be
Marc Brys, Urbain Spaenhoven en ‘mentor’ Marc Noë kruipen in het hoofd van Losada
De timing van zijn vertrek naar de Verenigde Staten is misschien wat ongelukkig. Maar dat Hernan Losada na vijftien maanden Beerschot verlaat voor een nieuw avontuur als coach van DC United, komt niet helemaal als een verrassing. Marc Noë, Marc Brys en Urbain Spaenhoven - drie belangrijke pionnen uit zijn carrière - proberen mee in het hoofd van de Argentijn te kruipen. “The sky is the limit in Amerika, dat past wel bij Hernan.”
1 h
www.gva.be
Frank Vercauteren geeft stand van zaken: “Nog steeds extra keeper nodig”
Beetje bij beetje wordt duidelijk hoe Frank Vercauteren (64) Antwerp wil laten voetballen, welke spelers hij hoog (of minder hoog) inschat, waar hij versterking wil, enzovoort. Zijn persbabbel daags na de zege in Gent was alweer welgekomen. Hij gaf nog wat nieuwe info prijs.
1 h
www.gva.be
Duitsers zetten Essent België in de etalage
De Duitse hoofdaandeelhouder Innogy wil af van de Belgische activiteiten van de stroomleverancier Essent. De verkoop van het nummer vijf op de Belgische energiemarkt kan ongeveer 100 miljoen euro opleveren. Dat schrijft De Tijd vandaag.
1 h
HLN.be
Van Quickenborne wil boetes voor reizigers die zich bij terugkeer niet laten testen
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) wil zo snel mogelijk boetes voor terugkeerders die zich niet laten testen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. Hij denkt aan boetes van 250 euro.
2 h
HLN.be
Voici votre horoscope de ce mardi 19 janvier 2021: amour, argent, travail, santé…
Ce mardi 19 janvier 2021 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
2 h
Sudinfo.be
N-VA worstelt met zichzelf na affaire-Kucam: 'Moet Francken dan ontslag nemen als burgemeester?'
De zwarte bladzijde van de zaak rond Melikan Kucam moet zo snel mogelijk worden omgeslagen, vinden de N-VA'ers. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. 'Dit is echt wel fout gelopen.'
2 h
Knack.be
Weg naar Europees vaccinpaspoort is nog lang
04:00 Na de gezamenlijke Europese vaccinaankopen en gecoördineerde inenting in de lidstaten ligt alweer een twistappel op tafel. Krijgen gevaccineerde burgers een paspoort voor vrij reizen in Europa?
2 h
www.tijd.be
Defensieminister VS: “Niets wijst op dreigingen vanuit leger in aanloop naar inauguratie Biden”
Er zijn geen tekenen bekend bij de Amerikaanse inlichtingendiensten dat er dreigingen van geweld vanuit het Amerikaanse leger zijn in aanloop naar de beëdiging van de nieuwe president Joe Biden, woensdag. Dat zegt waarnemend minister van Defensie Christopher Miller.
2 h
HLN.be
L’action publique au révélateur du coronavirus
03:34 Les Etats les plus avancés, qui représentent ou ont représenté un modèle de société, ont géré la crise sanitaire en obéissant à des réflexes pavloviens.
3 h
www.lecho.be
Refinancé, Lineas se projette en champion du fret ferroviaire
03:30 La SNCB sort définitivement du capital de l'opérateur de fret ferroviaire. Elle est remplacée par le bras financier de l'État, à l'occasion d'une opération de refinancement de 60 millions d'euros.
3 h
www.lecho.be
Gouden Laars-laureate schrijft open brief aan minister Weyts
Wanneer kunnen amateurs weer paardensportwedstrijden afwerken? Die vraag stelt menig ruiter zich. Birthe Goossens, vorig jaar nog winnaar van de Gouden Laars, schreef daarom een open brief aan minister Weyts. “Zonder perspectief is het heel moeilijk.”
3 h
www.hbvl.be
Kunnen zij de Tour opnieuw winnen?
Met twee zijn ze alvast. Grote namen die hun ambitie voor Tourwinst uitspreken bij de voorstelling van hun ploeg voor 2021. Jong talent Tadej Pogacar wil na Tourwinst in 2020 tonen dat hij het ook kan wanneer hij niet vanuit de anonimiteit opduikt. ‘Ouwe rot’ Chris Froome wil bij zijn nieuwe ploeg dan weer tonen dat hij het nog kan op zijn 35ste.
3 h
www.hbvl.be
Ophef rond dronevluchten tegen corona legt gebrekkig juridisch kader bloot
Het juridisch kader naar het gebruik van politiedrones en de privacy mist duidelijkheid. Dat blijkt uit een rapport van het Controleorgaan op de Politionele Informatie. Die trok in december naar de politiezone Carma in Genk voor een doorlichting na de discussie over de inzet van drones voor coronacontroles.
3 h
www.hbvl.be
N-VA wil dat ook Kamer zich verzet tegen Brusselse stadstol
Keert na Vlaanderen en Wallonië ook het federaal parlement zich tegen de Brusselse stadstol? N-VA vraagt om een duidelijk signaal. Dat het dossier een wig drijft tussen de Vivaldi-partijen is meegenomen.
3 h
www.hbvl.be
Sneltestbus rijdt voor de eerste keer uit naar 12 scholen in West-Vlaanderen
De sneltestbus rijdt dinsdag en woensdag voor de eerste keer uit. Leerlingen van twaalf scholen in Houthulst, Diksmuide en Westouter zullen collectief getest worden. Testteams rukken ook uit naar de getroffen Antwerpse gemeenten Edegem en Kontich. In Limburg is er voorlopig nog niets gepland.
3 h
www.hbvl.be
Hard Vlaanderen
Elke dinsdag vertelt Bekende Waal en journalist Christophe Deborsu over de grote en kleine politieke dingen bij onze zuiderburen
3 h
www.hbvl.be
CD&V wil fiscale versoepeling voor vrijwilligers vaccinatiecentra
“De vrijwilligers die willen helpen in de vaccinatiecentra moeten ook correct vergoed kunnen worden”, zegt Kamerlid Steven Matheï (CD&V). “Daarvoor zou het vrijwilligersstatuut best worden versoepeld.”
3 h
www.hbvl.be
Limburgse leerkrachten nog altijd het vaakst ziek
Het gemiddeld aantal ziektedagen in het onderwijs in Vlaanderen is sinds 2015 met 15 procent gestegen. In Limburg is die stijging minder sterk, maar onze provincie blijft koploper met bijna 19 ziektedagen per jaar. “Twee meer dan het Vlaams gemiddelde”, zegt Vlaams Parlementslid Karolien Grosemans (N-VA).
3 h
www.hbvl.be
Plots willen we massaal ‘nee’ leren zeggen tegen onze baas
Bijna 3.000 mensen namen vorig jaar deel aan de online VDAB-cursus ‘Assertiviteit in de werksituatie’. Dat is een verdubbeling op één jaar tijd. Kunnen we dan zo slecht ‘nee’ zeggen tegen onze baas of collega’s, dat we er massaal externe hulp voor nodig hebben?
3 h
www.hbvl.be
Chronische darmpatiënten vallen steeds vaker zonder medicatie
Patiënten met een chronische darmziekte hebben steeds meer moeite om aan hun broodnodige geneesmiddelen te geraken. Firma’s stoppen met het maken van medicatie omdat deze voor de Belgische markt niet meer rendabel zou zijn.
3 h
www.hbvl.be
RSZ-vrijstelling voor eerste werknemer al goed voor 3.487 Limburgse jobs
3 h
www.hbvl.be
Jelle De Beule schrijft scenario voor nieuw Jommeke-album
Met Neveneffecten heeft hij ooit al een volledige Jommekeparodie gebracht en ook in ‘De Ideale Wereld’ liet Jelle De Beule (39) Jommeke al meermaals opdraven. Nu mag hij zijn fascinatie voor ’s lands favoriete strooien dakje omzetten in een scenario voor een nieuw album.
3 h
www.hbvl.be
Nostalgie start langste lijst van het land
3 h
www.hbvl.be
Diaby moet de goalgetter worden
Abdoulay Diaby (29) speelde het afgelopen half jaar maar 121 minuten voor zijn huurclub Getafe en moest er weg. Paars-wit is echter niet vergeten dat hij nog niet zo lang geleden topscorer was bij Club Brugge.
3 h
www.hbvl.be
Ondanks protest krijgt Lamkel Zé “aller-allerlaatste kans”
Ondanks protest van spelers en supporters krijgt Didier Lamkel Zé (24) nog een kans van Antwerp. “Noem het gerust een aller-allerlaatste kans”, klonk het gisteren in een communiqué.
3 h
www.hbvl.be