Prijzen tweedehands­wagens schieten omhoog

Corona, chiptekorten en de overstromingen in Wallonië en Duitsland van afgelopen zomer veroorzaken een perfecte crisis op de markt voor tweedehandsauto’s. De prijzen schieten hoger, zo meldt De Tijd.


Read full article on: nieuwsblad.be
Françoise préfère renoncer à sa table d’hôtes à Haneffe que d’imposer le Covid Safe Ticket: «Il n’est pas question pour moi de trier mes clients»
Plutôt que d’imposer le Covid Safe Ticket (CST) à sa clientèle à partir du 1er novembre, Françoise Singer (51) a pris la décision de rester portes closes. «Ce n’est pas mon rôle de trier mes clients en fonction de leur état de santé», dit-elle.
Sudinfo.be
Gevangeniswaakhond: minimumnormen voor isoleercellen vaak niet gerespecteerd
De isoleercellen in de 36 Belgische gevangenissen beantwoorden vaak niet aan de wettelijke minimumnormen. Dat blijkt uit een rapport van de Centrale Toezichtsraad voor het Gevangeniswezen (CTG), de gevangeniswaakhond, waarover Le Soir vandaag bericht.
HLN.be
Eén jaar na moord op juf Mieke houden speurders spreekuur in pastorie: politie hoopt dat moordenaar komt biechten
Bijna één jaar na de moord op juf Mieke, tast de politie nog steeds in het duister. De 59-jarige zorgjuf uit Noorderwijk werd op klaarlichte dag in haar eigen huis gedood met liefst 101 messteken. Door wie, dat blijft een raadsel. Grootschalig DNA-onderzoek waarbij aan 435 mannen uit het dorp een staal werd gevraagd, leverde niets op. Daarom gooien de speurders het zaterdag over een andere boeg. Dan houden ze een spreekuur in de pastorie, in de hoop dat de moordenaar - of iemand die hem kent - bij hen op de biecht komt.
HLN.be
Deliveroo voor uw hond: Belgisch bedrijf levert verse maaltijden aan huis. “Maar toch”, zegt de dierenarts, “is er niks beter dan hondenbrokken”
Verse maaltijden voor uw hond aan huis, het bestáát: het Belgische bedrijf Dog Chef verkoop zo’n hondenmaaltijden nu al in vier landen - of hoe het deliveroo-business model ook voor dieren opgang maakt. Maar is dat goéd, voor uw trouwe viervoeter, zo’n prakje met verse kip en worteltjes en rijst? En als u dat kan laten leveren, kan u dat dan niet voor een tiende van de prijs zélf maken? En is er eigenlijk iets mis met de klassieke hondenbrokken?
HLN.be
40 millions pour agrandir et moderniser le vieil hôpital des Bruyères à Chênée
L’ancien bâtiment datait de 1967 et ne correspondait plus aux normes de confort actuelles. Trois nouveaux étages vont accueillir les hospitalisations sur l’aile des urgences. Un nouveau hall d’accueil et quelques commerces sont également prévus.
Lameuse.be
Mondmaskerplicht? Afkoelingsweek? Dit ligt vandaag tijdens onderwijsoverleg op tafel en dit zeggen de deelnemers daarover
Vandaag overleggen de onderwijskoepels, de bonden, CLB’s, gezondheidsexperts en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) over hoe de toenemende besmettingscijfers in vooral de lagere scholen moeten worden aangepakt. Het onderwijsveld wil komaf maken met het test- en quarantainebeleid dat ervoor zorgt dat klassen of zelfs hele scholen moeten sluiten. Daarnaast liggen ook ventilatie, mondmaskerplicht en misschien zelfs een afkoelingsweek op tafel. We polsen naar de stellingnames van de deelnemers aan het overleg.
HLN.be
Foutje van fiscus: niet gehandicapt, wel extra betalen
27.000 burgers kregen door een fout van de fiscus de voorbije drie jaar onterecht een belastingvermindering toegekend. Allemaal waren ze ooit een tijdje invalide, maar de belastingdienst beschouwde hen verkeerdelijk als 'permanent' invalide. En dat kost de betrokkenen nu een smak geld. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag.
HLN.be
Personen met een beperking kunnen voortaan tegemoetkoming combineren met inkomen uit arbeid
Het federale actieplan 'Handicap' laat personen met een beperking voortaan toe om hun tegemoetkoming te combineren met een inkomen uit arbeid. Bijna 50.000 Belgen zullen op deze manier een ­hoger inkomen genieten. Dat schrijft De Standaard vandaag.
1 h
HLN.be
Hoelang zitten we weer met maatregelen? “Met maximumtermijn van drie maanden wordt noodsituatie over de feestdagen getild”
Hoe lang zitten we weer vast aan maatregelen? De vraag rijst nu de federale regering voor drie maanden de pandemiewet wil afkondigen. “Zo worden de epidemiologische noodsituatie over de feestdagen getild”, legt viroloog Marc Van Ranst uit. Hij sluit zelfs niet uit dat ze ook nog over de winter zullen moeten worden getild. Toch blijft hij optimistisch en is hij alvast de familiefeesten met Kerst en Nieuwjaar op een normale manier aan het inplannen.
1 h
HLN.be
RECONSTRUCTIE. Digitaal overleg ontaardt in ruzie tussen Jambon en Vandenbroucke: met geroep, getier en veel verwijten
De Vlaamse regering is dan toch geplooid voor de uitbreiding van de coronapas in Vlaanderen naar de horeca en de fitness. En daarvoor heeft de federale regering niét de arm van Jambon moeten omwringen: het feit dat Horeca Vlaanderen zélf de voorkeur gaf aan het Covid Safe Ticket, eerder dan opnieuw mondmaskers in te voeren, gaf de doorslag. Toch werd er bij momenten flink geroepen door de microfoons. Jambon kreeg het op zijn heupen van de volgens hem “paniekerige” Vandenbroucke, maar die beet terug.
1 h
HLN.be
Niet iedereen even gelukkig met invoering coronapas: “Het is al druk genoeg en die stress moet ik er niet bij hebben”
Het Overlegcomité heeft gisteravond beslist dat klanten van cafés en restaurants voortaan hun Covid Safe Ticket zullen moeten tonen. Het horecapersoneel zelf moet opnieuw een mondmasker dragen. Ook in de winkels komt er weer een mondmaskerplicht. Niet alle zelfstandigen zijn enthousiast over de nieuwe maatregelen. “Maar dit is wel duidelijk. Duidelijkheid hebben we de laatste tijd zo hard gemist.”
1 h
HLN.be
Hoelang zitten we weer met maatregelen? “Met maximumtermijn van drie maanden wordt noodsituatie over de feestdagen getild”
Hoe lang zitten we weer vast aan maatregelen? De vraag rijst nu de federale regering voor drie maanden de pandemiewet wil afkondigen. “Zo worden de epidemiologische noodsituatie over de feestdagen getild”, legt viroloog Marc Van Ranst uit. Hij sluit zelfs niet uit dat ze ook nog over de winter zullen moeten worden getild. Toch blijft hij optimistisch en is hij alvast de familiefeesten met Kerst en Nieuwjaar op een normale manier aan het inplannen.
1 h
HLN.be
ONZE OPINIE. Ooit wilden we niet alleen de zorg vrijwaren, maar ook onderwijs blijven garanderen. Dat was het uitgangspunt, en dat moet het blijven
Als een hamster die op een rad loopt en telkens dezelfde struikelblokken tegenkomt. Zo voelt deze pandemie aan. Golf vier is hier en de bekende recepten duiken op, ook voor scholen. Alle kinderen een masker, vindt biostatisticus Geert Molenberghs. Met lange tanden moesten de vijfdes en zesdes in de lagere school dit jaar een masker aan, tot het in september weer uit mocht - toch in Vlaanderen. Maar nu een meerderheid gevaccineerd is, moet het strenger dan het ooit was: allemaal gemaskerd. Van klein naar groot. Een mens zou zijn geloof in vaccins zo nog verliezen en dat is niet nodig. Straks zit een 16-jarige mét mondmasker in de klas, en zonder op café of in het jeugdhuis.
1 h
HLN.be
La police va frapper fort: 33 opérations dans cinq quartiers pour sécuriser Liège
Confrontée à un sentiment d’insécurité grandissant au sein de la population, la police de Liège a programmé 33 opérations sur octobre et novembre aux Guillemins, place de l’Yser, place Saint-Lambert, esplanade Saint-Léonard et dans le Carré.
1 h
Lameuse.be
Filosoof Johan Braeckman wijst op ethische bezwaren: “Een verplichte vaccinatie? Dat gaat te ver, België is geen dictatuur”
“Hoe zeer ik ook tegen antivaxers ben, je kunt mensen niet verplichten om zich te laten vaccineren”, zegt filosoof Johan Braeckman (Universiteit Gent). “Tenzij je in de zorg werkt, maar dan nog is dat niet zo simpel.”
1 h
www.gva.be
Mishandelingen en executies: drugsbende moest qua gruwel niet onderdoen voor IS, zo leggen gekraakte telefoons bloot
Met één grootscheepse politieactie is gisteren een heel drugsnetwerk in Brussel ontmanteld. 64 mensen zijn opgepakt, vooral Albanezen maar ook Colombianen. Het internationale netwerk zou ook moorden op zijn geweten hebben, zo blijkt uit het onderzoek. “Het gaat om gruwelijke executies, zoals we die bij IS kenden, zo blijkt uit video’s op hun ontcijferde cryptofoons.” Minstens één moord zou in ons land gepleegd zijn. Een van de meest opmerkelijke arrestanten is “peetvader” Abdelwahab G., van Algerijnse afkomst.
1 h
www.gva.be
Georges-Louis Bouchez (MR) met Francs Borains tegen Beerschot: “De Wever kon niet komen. In de volgende ronde tegen Antwerp dan maar”
Hij heeft een scherpe tackle in huis. Dat verkreeg MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez (35) al in de politiek. Recent bekwam hij nog dat er niet al te veel beknibbeld werd op de fiscale voordelen van voetbalclubs, maar nu hoopt de Waalse toppoliticus dat Francs Borains, de amateurclub waar hij voorzitter is, in de beker Beerschot de das omdoet. “En in 2025 willen we in 1A spelen.”
1 h
www.gva.be
Volg hier vanavond De Grote Shift | Hoe willen onze energie- en industriereuzen het klimaat redden?
Gasprijzen door het dak. Staal- en chemiefabrieken voeren de lijst van grootste CO2-uitstoters van ons land aan. We zijn hoogdringend toe aan een nieuwe industriële revolutie. Met energie die voor honderd procent hernieuwbaar is. Om 19 uur gaan in De Singel in Antwerpen vier ceo’s in debat in ‘De Grote Shift’, een reeks klimaatdebatten van De Standaard. U kunt het debat hierboven live volgen vanaf 19 uur.
1 h
De Standaard
Minister Kitir maakt 50 miljoen euro vrij voor klimaatprogramma in de Sahel
Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) maakt 50 miljoen euro vrij voor een Belgisch klimaatprogramma in de Sahel. Dat maakte ze dinsdag bekend tijdens een ontmoeting met de minister van Leefmilieu van Burkina Faso, Siméon Sawadogo.
1 h
De Standaard
Braziliaanse parlementscommissie stemt in met vraag om Bolsonaro aan te klagen
De parlementaire onderzoekscommissie naar de coronapandemie in Brazilië heeft dinsdagavond laat ingestemd met een slotrapport. Een van de aanbevelingen in dat rapport is president Jair Bolsonaro aan te klagen voor een tiental misdrijven, waaronder misdaad tegen de mensheid. Veel kans maakt de aanbeveling niet: de extreemrechtse president heeft in het parlement voldoende steun om een afzettingsprocedure te vermijden en de procureur-generaal geldt als een bondgenoot van de president.
1 h
De Standaard
Hoger beroep over afwijzing uitlevering WikiLeaks-oprichter Julian Assange in Brits hof
De oprichter van WikiLeaks, de Australiër Julian Assange, staat vandaag en morgen in Londen weer voor de rechter over de vraag of hij aan de VS wordt uitgeleverd. In januari wees de Britse rechter het uitleveringsverzoek af omdat Assange zelfmoordneigingen zou hebben. De advocaten van de VS hebben beroep aangetekend en stellen dat de 50-jarige Australiër fysiek en mentaal uitstekend in staat is terecht te staan in de VS.
1 h
HLN.be
WikiLeaks-oprichter Assange vandaag opnieuw voor de rechter in hoger beroep over uitlevering aan VS
De oprichter van WikiLeaks, de Australiër Julian Assange, staat vandaag en morgen in Londen weer voor de rechter over de vraag of hij aan de VS wordt uitgeleverd. In januari wees de Britse rechter het uitleveringsverzoek af omdat Assange zelfmoordneigingen zou hebben. De advocaten van de VS hebben beroep aangetekend en stellen dat de 50-jarige Australiër fysiek en mentaal uitstekend in staat is terecht te staan in de VS.
1 h
HLN.be
Openbaar aanklager: dodelijk schot door Baldwin leidt mogelijk tot vervolgingen
Het is niet uitgesloten dat er mensen worden aangeklaagd voor hun rol in het recente incident waarbij de Amerikaanse acteur Alec Baldwin per ongeluk een cameravrouw doodschoot. Dat zegt de openbaar aanklager in Santa Fe County, waar de tragedie zich voltrok, tegen The New York Times.
2 h
HLN.be
Minder dan 1 procent van investeringsfondsen haalt klimaatdoelen Parijs
Nog niet eens 1 procent van de grotere investeringsfondsen heeft een portfolio dat overeenstemt met de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs om de stijging van de temperatuur wereldwijd te beperken. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerde studie door het Carbon Disclosure Project (CDP).
2 h
De Standaard
Premier: “Niet-ingeënte spelers toch welkom op Australian Open”
Niet-gevaccineerde tennissers mogen alsnog Australië binnenkomen om in januari deel te nemen aan de Australian Open, zei de Australische premier Scott Morrison woensdag tegen Seven News. Voorwaarde is wel dat ze een quarantaine van twee weken ondergaan.
2 h
HLN.be
ICO: ‘Nog 700 leden van Afghaanse olympische gemeenschap in gevaar’
Meer dan 300 leden van de Afghaanse olympische gemeenschap zijn de afgelopen weken in veiligheid gebracht. Maar meer dan 700 andere sporters zijn nog altijd in gevaar. Dat meldt het Internationaal Olympisch Comité (IOC), dat de internationale gemeenschap oproept om hen bij te staan.
2 h
De Standaard
Moederbedrijf Google overtreft verwachtingen met winst van 19 miljard in derde kwartaal
Google-moederbedrijf Alphabet heeft het derde kwartaal van dit jaar afgesloten met een winst van 18,9 miljard dollar (15,5 miljard euro), waar dat een jaar eerder 11,2 miljard dollar was. Alphabet verdiende vooral meer geld met zijn clouddiensten, terwijl ook de advertentie-inkomsten fors hoger uitvielen.
3 h
HLN.be
Wetenschappers staan versteld: voor maki’s is zingen een makkie
3 h
www.hbvl.be
Land in rep en roer want baguette wordt duurder
Frankrijk staat in rep en roer door een prijsstijging van… de baguette. De productiekosten van de bakkers zijn zodanig gestegen dat ze niet anders kunnen dan de prijs op te drijven, zo melden Franse media. Gelukkig lijkt de stijging beperkt te blijven tot 5 of 10 cent.
3 h
www.hbvl.be
Topvoetballers zullen dan toch volle RSZ-pot moeten betalen
Een eerste aanzet om de gunstige RSZ-regeling van professionele atleten – en dus vooral voetballers – aan te pakken, circuleert intussen in regeringskringen. In dat plan van minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit) gaat het hele gunstregime op de schop. De laagste lonen krijgen in ruil een ‘sportbonus’. De grootverdieners betalen gewoon de volle pot.
3 h
www.hbvl.be
Ondanks kritiek toch gesprek tussen Wilmès en Rwandese regering
3 h
www.hbvl.be
“Bakken hielp me om te rouwen”
De ovens mogen weer aan vanaf vanavond voor het vijfde seizoen van Bake Off Vlaanderen op Play4. Tien bakkers geven dan het beste van zichzelf in de baktent aan het Rubenskasteel in Zemst. Een van hen is Jimmy Trioen (45). Hij doet mee als eerbetoon aan zijn zus, die vorig jaar overleden is. “We bakten heel veel samen. Tijdens corona lieten we onze baksels zelfs zien via videocalls.”
3 h
www.hbvl.be
Adil en Bilall strikken Brendan Fraser voor ‘Batgirl’
3 h
www.hbvl.be
Volledig Vlaamse Smurfen keren terug naar Ketnet
3 h
www.hbvl.be
Waarom Jan Verheyen en Lien Willaert ‘Red Sandra’ samen regisseerden
Jan Verheyen en echtgenote Lien Willaert waren zo onder de indruk van wat de familie Massart overkwam, dat ze er samen een film over maakten. “Red Sandra is beter geworden omdat we er met twee aan werkten.”
3 h
www.hbvl.be
“Na het eerste seizoen dacht ik: dat moeten ze me niet vragen”
Over de oceaan keert terug. Play4 zendt volgend jaar het tweede seizoen van deze avontuurlijke realityreeks uit. Zes bekende Vlamingen vertrekken half november. Wij stellen de nieuwe deelnemers in primeur voor.
3 h
www.hbvl.be
“Doen toch beetje vertrouwen op”
Standard en Luka Elsner weten weer wat winnen is. Toch zag de Sloveense T1 genoeg ruimte voor beterschap. “Technisch was het bij momenten te weinig.”
3 h
www.hbvl.be
Niet de vetpotten uit het veldvoetbal
3 h
www.hbvl.be
Drugsbende moest qua gruwel niet onderdoen voor IS
Met één grootscheepse politieactie is gisteren een heel drugsnetwerk in Brussel ontmanteld. 64?mensen zijn opgepakt, vooral Albanezen maar ook Colombianen. Het internationale netwerk zou ook moorden op zijn geweten hebben.
3 h
www.hbvl.be
Mondmaskerplicht in winkels, coronapas in horeca en fitness
Vanaf vrijdag zijn mondmaskers weer verplicht in winkels en andere publieke ruimtes. Vanaf maandag moet je in het hele land een coronapas kunnen voorleggen in horecazaken en fitnesscentra. Dat heeft het Overlegcomité dinsdagavond beslist.
3 h
www.hbvl.be
Van verkrachting tot drugs in drankje: jonge politica deelt ervaringen seksueel misbruik op Twitter
Van verkrachting, over stalking tot drugs in haar drankje. De Oost-Vlaamse politica Lore Baeten (26) werd in haar jonge leven herhaaldelijk slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Om de maatschap een spiegel voor te houden, deelde ze haar onthutsende ervaringen op Twitter.
3 h
www.hbvl.be
Ann krijgt voor haar handicap hoogste prioriteit van... rechter
Een arbeidsrechter heeft Ann Van Gestel zelf ingedeeld bij de groep personen met een handicap die de hoogste prioriteit heeft. De kans bestaat dat anderen haar voorbeeld zullen volgen.
3 h
www.hbvl.be
Vlaming verdient gemiddeld 20.501 euro
3 h
www.hbvl.be
Drie op rij voor Van Aert
Nette jeansbroek, zwarte polo en grijze blazer. Wout van Aert is niet de man van de kostuums, maar presenteerde zich meer dan netjes op het Gala van de Flandrien. Hij wist goed genoeg waarom. Voor de derde opeenvolgende keer pakte hij de trofee.
3 h
www.hbvl.be
Klacht tegen homeopaat die ZOL-geriater citeert in antivax-brief
Hugo Daniels, medisch diensthoofd geriatrie in Ziekenhuis Oost-Limburg, gaat klacht indienen tegen een gepensioneerde Genkse homeopaat. Die laatste citeert Daniels ongevraagd in een antivax-brief. “Ik word weggezet als antivaxer, terwijl ik de grootste voorstander ben”, zegt Daniels.
3 h
www.hbvl.be
Kasteel Bokrijk wordt Campus van het vakmanschap
Het Kasteel in Bokrijk wordt de Limburgse ontmoetingsplaats voor iedereen die met vakmanschap bezig is of het wil leren. De nieuwe Campus is goed voor een investering van 2,5 miljoen euro.
3 h
www.hbvl.be