Prinses Beatrix viert 83ste verjaardag in huiselijke kring

De Nederlandse prinses Beatrix viert zondag haar 83e verjaardag in beperkte huiselijke kring. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst desgevraagd laten weten. Zij houdt zich aan de coronamaatregelen en kan dus niet uitpakken met een groot feest.
Read full article on: myprivacy.dpgmedia.be
De geslaagde gok van Pfizer
05:15 Met een bewaartemperatuur van min 80 graden Celsius leek Pfizer het kneusje onder de vaccins te worden. Toch reed de vaccinproducent iedereen uit de wielen. Met een beredeneerde gok, doorgedreven inve...
www.tijd.be
Zware industrie slurpt veel Vlaams klimaatgeld op
Nergens in Europa krijgt de zware industrie een groter percentage klimaatsubsidies om energiekosten te compenseren dan in Vlaanderen. In 2019 lag de “indirecte compensatie” op 48 procent, hoewel Europa maximaal 25 procent adviseert. Dat schrijft De Morgen vandaag.
HLN.be
Char, canon, fusils… saisis au musée du fort de Boncelles mis en vente aux enchères!
Un char Gepard, un canon espagnol, mais aussi une foule d’autres objets militaires sont actuellement proposés à la vente aux enchères. Ils proviennent de la faillite de l’asbl qui gérait autrefois le musée du fort de Boncelles. Les amateurs d’objets militaires vont se bousculer.
Lameuse.be
Postbode moet op ronde ook pakjes meenemen: Bpost heeft plan om capaciteit te verhogen
Elke postbode die met brieven op ronde gaat, moet ook zo’n drie à vijf pakjes meenemen om af te leveren. Op die manier wil bpost zijn pakjescapaciteit gevoelig optrekken en zijn winstgevendheid verhogen.
HLN.be
Dimitri de Condé, de bouwmeester van Racing Genk: “Winnen moet deel worden van onze cultuur”
Drie trofeeën op 24 maanden. Dimitri de Condé is trots op zijn parcours als technisch directeur bij KRC Genk, maar hij is ook niet blind voor de tekortkomingen. “Winnen, winnen, winnen, die cultuur moet onze club nog meer uitstralen.” Een gesprek met de eeuwige bouwmeester van Racing Genk.
HLN.be
Is het wachten op een cyberaanval die België écht plat legt?
Verschillende overheidssites in ons land werden dinsdag het slachtoffer van een gigantische cyberaanval. Onder meer MyMinFin en Tax-on-web werden getroffen, maar ook de boekingssites van vaccinatiecentra werden getroffen door de aanval. Hoe groot is de kans dat ons land ooit zwaar getroffen wordt door een dergelijke aanval. “We zijn niet voorbereid op een cyberoorlog”, zegt beveiligingsexpert Nico Cool. “Er zal ooit een cyberaanval op nationaal niveau komen, dat is een zekerheid.”
HLN.be
Bood Axel Vervoordt Kim Kardashian een illegaal Romeins standbeeld aan? “Nooit van enig kwaad bewust geweest”
Er heerst commotie over een eeuwenoud Romeins standbeeld dat de Amerikaanse realityster Kim Kardashian vijf jaar geleden bij de Antwerpse interieurontwerper en kunsthandelaar Axel Vervoordt kocht. Een rechter moet nu oordelen of het kunstwerk - volgens een expert is het “geplunderd, gesmokkeld en illegaal geëxporteerd” - naar Italië moet terugkeren. Bij Axel Vervoordt reageert men verrast: “We hebben steeds te goeder trouw gehandeld.”
HLN.be
Maurits ontmoet na zeven jaar chauffeur die broer doodreed: “Ik heb zijn verdriet kunnen verlichten”
Jarenlang stonden Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde (35, Open Vld) en zijn familie niet stil bij de vrachtwagenchauffeur die zeven jaar geleden onvrijwillig in botsing kwam met zijn oudere broer Stijn, waarna die overleed. Pas recent schreef Vande Reyde hem een brief, en zochten de twee contact. “Ik heb zijn verdriet kunnen verlichten. Maar nog te vaak staan beide partijen met getrokken messen tegenover mekaar.”
HLN.be
RECONSTRUCTIE. Hoe spuitje voor familie en vrienden een staatszaak werd
“Ja, ik ben inderdaad gevaccineerd in maart.” Drie dagen lang hield de burgemeester van Sint-Truiden de lippen op elkaar en waren het “onze zaken niet”, maar gisteren gaf Veerle Heeren (56) dan toch toe dat ze voorkroop in de vaccinatiewachtrij. Uit gelekte documenten bleek eerder deze week al dat niet alleen Heeren zelf, maar ook verschillende familieleden en vrienden lang vóór het hun beurt was al een corona-prik kregen. Pas na zware druk van de CD&V-top gaf ze haar fout toe, de roep om haar ontslag klinkt intussen zéér luid.
HLN.be
ONZE OPINIE. Hoe dan ook was het juiste antwoord altijd: neen. En toch rolde Veerle Heeren de mouw op, klaar voor de prik
Geen commentaar. Oud-premier Jean-Luc Dehaene (CD&V) maakte er naam mee. En Veerle Heeren zag er ook even heil in. Geen commentaar, hield de burgemeester van Sint-Truiden enkele dagen vol. Op de beschuldiging dat ze al in maart een prik kreeg, lang voor haar beurt als 56-jarige. Geen commentaar, zei de christendemocrate koppig. Op de beschuldiging dat lang voor hun beurt ook twee familieleden en een handvol medewerkers en zelfs de kapster een inenting kregen. Geen commentaar.
HLN.be
Hinken de Franstaligen achterop bij het vaccineren?
05:00 Bekijken het noorden en het zuiden van het land de actualiteit met andere ogen? Die vraag proberen we te beantwoorden in onze wekelijkse kroniek van Alain Narinx (L’Echo) en Wim Van de Velden (De Tijd...
www.tijd.be
Volgende maand ook binnen op café? Horeca mag dromen van totale heropening
Het is “haalbaar” om begin juni onder de 500 coronabedden op intensieve zorg te duiken, de absolute voorwaarde voor de volledige heropening van de horeca. Dat zeggen tenminste viroloog Steven Van Gucht en biostatisticus Geert Molenberghs. De ziekenhuiscijfers gaan ook effectief steeds sneller dalen: gisteren alleen al kwamen er 38 Covid-bedden op intensieve vrij.
www.gva.be
“Veerle Heeren had zich beter, net als ik, aangemeld als proefpersoon”
Dat burgemeester van Sint-Truiden Veerle Heeren zich al heeft kunnen laten vaccineren, gaat ook over de lippen in het vaccinatiecentrum op Spoor Oost in Antwerpen. Dat weet steward Stefaan Denewet (60) uit Essen. Het nieuws pikt ook bij hem. Maar Stefaan stelde zich in november vorig jaar vrijwillig kandidaat om een vaccin te testen nadat zijn beste vriend was overleden aan Covid-19. “Dat had mevrouw Heeren beter ook gedaan.”
www.gva.be
Remco Evenepoel, de bescheiden versie
Speelt hij verstoppertje of meent hij het? Drie dagen voor de start van de Giro heeft Remco Evenepoel (21) voor het eerst in weken de stilte doorbroken. Maar wie hoopte op ronkende verklaringen vol grote ambities, kwam bedrogen uit. Roze trui na de openingstijdrit? Zijn kans op eindwinst? Na ruim acht maanden zonder wedstrijd ging Evenepoel het allemaal uit de weg. “Ik wil de komende weken vooral fun maken.”
www.gva.be
Ophef, ongelukkig interview en nog heel veel vragen: die bijwerkingen had Truiense burgemeester Veerle Heeren niet voorzien na vroegtijdige vaccinatie
“Ja, ik ben inderdaad gevaccineerd in maart.” Veerle Heeren, de CD&V-burgemeester van Sint-Truiden kreeg het dagenlang niet over haar lippen, maar plooide woensdag toch. Onder druk van haar voorzitter Joachim Coens gaf ze toe wat al dagenlang gefluisterd werd. Al blijven er nog een pak vragen onbeantwoord.
www.nieuwsblad.be
Regering bereikt loonakkoord
De topministers van de regering-De Croo hebben vannacht een loonakkoord bereikt. In ondernemingen met goede economische resultaten tijdens de coronacrisis kunnen werknemers een premie tot 500 euro netto krijgen. Dat meldt de VRT.
1 h
www.nieuwsblad.be
Avec son "4", Cowboy veut mettre une nouvelle clientèle en selle
04:00 Cowboy espère toucher un public plus large avec son quatrième modèle de vélo. Malgré la pénurie de composants, la marque belge promet encore une livraison en 5 semaines.
2 h
www.lecho.be
Brussels e-fietsmerk Cowboy aast op Amerikaanse markt
04:00 Met twee nieuwe modellen moet Cowboy nog beter munt kunnen slaan uit de exploderende populariteit van elektrische fietsen.
2 h
www.tijd.be
Boksen tegen Boris en de brexit: Quo vadis, Schotland?
Schotland trekt donderdag naar de stembus. De verkiezingscampagne staat bijna helemaal in het teken van het Schotse onafhankelijkheidsstreven. Slepen de nationalisten een meerderheid in de wacht als mandaat voor een nieuw onafhankelijkheidsreferendum?
2 h
Knack.be
Schotland laat zich met verkiezingen uit over onafhankelijkheid
De inwoners van Schotland kiezen vandaag een nieuw parlement. De stembusgang wordt ook wel gezien als een peiling onder de bevolking over het wel of niet organiseren van een onafhankelijkheidsreferendum. De Schotse Nationalistische Partij (SNP) van premier Nicola Sturgeon hoopt op een absolute meerderheid van de zetels, zodat in Londen een nieuw referendum over de onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk geëist kan worden.
2 h
HLN.be
LIVE. Kaap van miljoen coronabesmettingen in ons land overschreden - VS staan achter vrijgeven patenten coronavaccin
De coronacijfers blijven in dalende lijn gaan. Intussen kregen ook al meer dan drie miljoen Belgen een eerste coronaprik. En nog goed nieuws: deze zaterdag mogen cafés en restaurants weer klanten ontvangen op het terras. Eerder deze week werd ook duidelijk welke richtlijnen zullen gelden om die heropening in openlucht in goede banen te leiden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
2 h
HLN.be
LIVE. VS staan achter vrijgeven patenten coronavaccin
De coronacijfers blijven in dalende lijn gaan. Intussen kregen ook al meer dan drie miljoen Belgen een eerste coronaprik. En nog goed nieuws: deze zaterdag mogen cafés en restaurants weer klanten ontvangen op het terras. Eerder deze week werd ook duidelijk welke richtlijnen zullen gelden om die heropening in openlucht in goede banen te leiden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
2 h
HLN.be
La plateforme Shippr engage des gens et des fonds
03:30 La plateforme d'optimisation des livraisons a continué de croître fortement malgré la crise. Elle prépare une levée de fonds de série A... en levant 2 millions.
2 h
www.lecho.be
Meer dan 40 procent van bruine ratten is bestand tegen gif
In Vlaanderen is meer dan 40 procent van de bruine ratten bestand tegen rattenvergif. Dat is een verdubbeling vergeleken met 2003. Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek heeft een kaart gemaakt waarop u kunt zien voor welk gif ratten in uw buurt resistent zijn.
2 h
www.hbvl.be
We mogen meelwormen eten van Europa
Vanaf nu kan u gerust een bordje meelwormen oplepelen. Europa heeft dat insect officieel goedgekeurd voor menselijke consumptie, een primeur. Paul De Smedt kweekt meelwormen in Tessenderlo, maar is nog niet van plan om die als eetwaar te verkopen.
2 h
www.hbvl.be
Ziekenhuizen krijgen 30 miljoen per jaar voor meest dringende infrastructuur
De Vlaamse regering investeert de komende dertig jaar 30 miljoen euro per jaar om de meest dringende ziekenhuisinfrastructuur te bouwen. Dat maakt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) bekend.
2 h
www.hbvl.be
Hulp voor kmo’s die willen digitaliseren
Limburgse kennisinstellingen gaan Limburgse kmo’s helpen bij hun digitaliseringsplannen. Voka Limburg wordt het aanspreekpunt. “Amper één op drie kmo’s heeft een digitaliseringsplan”, aldus Cathérine Dreesen van Voka Limburg.
2 h
www.hbvl.be
Car-Pass bracht vorig jaar 1.716 gevallen van kilometerfraude aan het licht
2 h
www.hbvl.be
“Westerse landen moeten voorraad zeldzame metalen aanleggen”
2 h
www.hbvl.be
Alkenaar Wouter in finale ‘De Bachelorette’: “Evenveel kans als Ivan op roos”
Elke Clijsters noemt hem zelf de verrassing van ‘De Bachelorette’. En ook Wouter Vanspauwen (40) zelf had op voorhand niet verwacht donderdag in de finale te staan. “Sinds dag drie dacht ik dat Django en Ivan voor die laatste roos zouden strijden”, vertelt de Alkense jurist.
2 h
www.hbvl.be
Publieksjury bepaalt mee wie ‘Huis Gemaakt’ wint
2 h
www.hbvl.be
EK-lied wordt gemaakt door Martin Garrix, Bono en The Edge
2 h
www.hbvl.be
Hugo Broos bondscoach in Zuid-Afrika
2 h
www.hbvl.be
Bondscoach moet Japan-trip (weer) uitstellen
2 h
www.hbvl.be
Mertens moet ongelijke strijd staken met dijbeenblessure
Gesloopt door de brute kracht van Aryna Sabalenka (WTA 7) en gehinderd door een opspelende dijblessure staakte Elise Mertens (WTA 14) in de kwartfinale van Madrid bij een 6-1, 4-0 achterstand de ongelijke strijd. De Hamontse hoopt wel volgende week te kunnen aantreden in Rome.
2 h
www.hbvl.be
Belgisch kampioen hamerslingeren verbetert zijn records... in de wei
Het coronavirus houdt de atletiekwereld nog altijd stevig in zijn greep. Er worden wel virtuele wegwedstrijden en micromeetings georganiseerd, maar voor de meeste piste-atleten is het nog altijd wachten. “Hopelijk wordt alles snel weer normaal”, zegt Belgisch beloftenkampioen Kobe Gieghase, die al meer dan een half jaar niet meer kon hamerslingeren in competitieverband.
2 h
www.hbvl.be
Machiels aan boord van Global Langerlo
Group Machiels heeft een meerderheidsparticipatie genomen in Global Langerlo, de vennootschap die instaat voor de afbraak van de voormalige energiecentrale en voor de ontwikkeling van de site als industrieterrein.
2 h
www.hbvl.be
Kernkabinet wil discussie over loonakkoord beslechten
De topministers van de regering-De Croo zijn gisteravond weer bijeengekomen om zich over het loonakkoord te buigen. Het doel was om vandaag niet met lege handen naar de Kamer te komen.
2 h
www.hbvl.be
Cyberaanval op overheid kwam vanuit 29 landen
De cyberaanval die dinsdag tal van overheidswebsites platlegde, was van een in ons land ongeziene omvang. Vanuit 29?landen bombardeerden 257.000 computers internetproviders ­Belnet, Telenet en Proximus. Toch was het heel duidelijk de overheid en niet Belnet die geviseerd werd, zeggen experts.
2 h
www.hbvl.be
De bubbel: van schuiloord tot gevangenis
“Tijdens de lockdown dronk u in uw bubbel, en dat merkten ze bij Limburg.net.” HBvL 04/05/2021
2 h
www.hbvl.be
Weyts wil opnieuw wedstrijden in amateursport
Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) wil dat het Overlegcomité van dinsdag opnieuw amateursportwedstrijden toelaat. Hij heeft daarvoor naar eigen zeggen de steun van zijn collega’s in de twee andere gemeenschappen.
2 h
www.hbvl.be
Siska Schoeters en Hakim Chatar halen muziekkennis boven
2 h
www.hbvl.be
“Wouter mist België harder dan ik”
Vancouver is niet bij de deur, en zeker niet als je familie in Kinrooi hulp en steun kan gebruiken. Vraag dat maar aan Hilde Schepens (35). “Maar toch ben ik hier graag”, zegt ze. “Ik geniet met volle teugen van de natuur en al het moois dat Canada te bieden heeft.”
2 h
www.hbvl.be
Relancer et relocaliser l’économie en bloquant les salaires?
03:10 Sans nier l’importance de l’initiative privée, une " relance " par le salaire permettrait un véritable redéploiement de l’économie.
2 h
www.lecho.be
Brusselse bigdataspecialist Riaktr in Zweedse handen
03:00 Het Zweedse Seamless Distribution Systems (SDS) staat op het punt de Brusselse bigdataspecialist Riaktr in te lijven. Onder meer Fortino en Gimv zijn er aandeelhouder. Seamless betaalt meer dan 10 mil...
3 h
www.tijd.be