Prinses Esmeralda gearresteerd bij klimaatactie in Londen

De Belgische prinses Esmeralda (63), de halfzus van koning Albert en koning Boudewijn, is in Londen opgepakt tijdens een betoging voor het klimaat. De prinses had zich aangesloten bij protestbeweging Extinction Rebellion.
Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Bepaalde politici dreigen op een dag uit te moeten leggen hoe sommige Belgen opnieuw IS konden vervoegen
De ontsnapping van meerdere Belgische vrouwen uit een kamp met IS-families op de bloedige frontlijn tussen Turken en Koerden in het noordoosten van Syrië, toont nog maar eens aan hoe nauw ook wij met het Syrische conflict verweven blijven. De kans is zeer groot dat ons de komende dagen nog zulke berichten zullen bereiken. De Koerden hielden minstens 17 Belgische mannen, 35 vrouwen en 68 kinderen van IS-families vast.
9 m
www.demorgen.be
Hillary Clinton spreekt schande van mediahetze rond Meghan Markle: “Ze moesten zich doodschamen”
In navolging van onder meer Ellen DeGeneres en Elton John, neemt nu ook Hillary Clinton het publiekelijk op voor Meghan Markle. Dat de Britse media...
HLN.be
Nina Derwael opgewacht door profvoetballer en ze ontvouwt plan voor olympisch goud: “Oefening snel ‘af’ hebben”
Hij: Simon Voet, profvoetballer bij Roeselare, club uit 1B. Zij: Nina Derwael, goed voor goud op de brug zaterdag op het WK atletiek in Duitsland....
HLN.be
Cédric, attaqué à la hache par son voisin à Amay il y a un an, raconte son calvaire: «Je ne lui pardonne pas, j’ai perdu un an de ma vie»
Le 9 septembre 2018, un Amaytois de 23 ans a frappé son voisin d’un coup de hache au visage. Sa victime, un papa de 37 ans, a mis plus d’un an à se remettre de cette agression.
Sudinfo.be
Bekijk hier alle uitslagen van Dwars Door Hasselt
Op en rond een zonovergoten Kolonel Dusartplein had zondag voor de 37ste keer HBVL Dwars Door Hasselt plaats. Met meer dan 10.500 joggers, lopers, atleten en handbikers over de verschillende afstanden blikte de organisatie terug op een meer dan geslaagde en bovenal zonnige editie waarbij de toeschouwers en supporters in de binnenstad rijen dik stonden. Bekijk hier alle uitslagen per gemeente!
www.hbvl.be
Middenveld bang monddood te worden gemaakt door Vlaamse regering (PRESS)
Zo'n tweehonderd organisaties uiten in een open brief in De Morgen hun ongerustheid over de plannen van Jambon I. Ze vrezen dat extra besparingen...
HLN.be
Geneeskundestudenten kiezen vaker voor huisarts: “De jeugd is niet meer op zoek naar hoge lonen”
Steeds meer geneeskundestudenten verkiezen een job van huisarts boven de beter betaalde job van specialist. "Met 335 huisartsen in spe is in...
HLN.be
La société civile craint d'être muselée par le gouvernement Jambon
Environ 200 organisations font part de leur inquiétude face au projet politique du gouvernement régional flamand de Jan Jambon (N-VA) dans une lettre ouverte publiée dans De Morgen lundi. Elles craignent que les coupes budgétaires les réduisent au silence. "Le mépris de la société civile entraîne des décisions défavorables l'intérêt général", souligne Ann Vermorgen du syndicat chrétien.
www.7sur7.be
Neupré: il quitte Jéhovah et sa vie sociale est ruinée
Les chances d’aboutir existent. Après avoir été exclu de la communauté, un Liégeois tente de faire plier la Watchtower. La vie sociale de Jacques Lejeune a été ruinée après son exclusion. Avec ses avocats, il se bat pour que d’autres ne vivent plus ce qu’il a vécu. Rencontre.
Lameuse.be
Met de hulp van een Belgische prof en een hoop gadgets: Kipchoge doorboort mythische grens
Een mythische grens doorboord. Eliud Kipchoge (34) liep een marathon in minder dan twee uur. Eén van de grootste sportprestaties ooit. Met de hulp...
HLN.be
Philippe Geubels mag zich na tien jaar als jurylid nu bewijzen als kandidaat in ‘De Slimste Mens ter Wereld’: “Ik heb heel veel zin om mij te smijten”
Nadat hij tien jaar schitterde als jurylid van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ opent Philippe Geubels vanavond als speler het zeventiende seizoen van...
HLN.be
Tim Van Aelst leert jongeren mediteren voor Rode Neuzen Dag (en je kan op HLN eenvoudig zelf meedoen)
“We fitnessen voor een gezond lichaam en letten op onze voeding. Maar ons brein laten we aan zijn lot over, terwijl het net continu overstelpt...
HLN.be
Kroonprinses Elisabeth krijgt officiële postzegel voor haar 18de verjaardag
Op 25 oktober blaast kroonprinses Elisabeth 18 kaarsjes uit. Om dat te vieren pakt Bpost uit met een gelimiteerde, officiële postzegel van de...
HLN.be
Dina Tersago was vaak van huis weg voor ‘Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond’: “Afstandelijkheid past niet bij zo’n programma. Ik wil oprecht het beste voor de boeren”
Van Duitsland over Lapland tot Kaapverdië: de inzet van Dina Tersago (40) voor ‘Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond’ kent ook dit seizoen geen grenzen....
HLN.be
Belgische prinses Esmeralda werd afgelopen weekend gearresteerd tijdens klimaatprotest: ‘Het gaat allemaal veel te traag. Dit is het enige dat werkt’
Net nadat de Belgische prinses Esmeralda (63) in de cel was beland omdat ze deelnam aan klimaatprotest in Londen, probeerden honderden klimaatrebellen in Brussel de tuinen van het koninklijk paleis binnen te dringen in de hoop haar neef, koning Filip, te overtuigen de noodtoestand uit te roepen. ‘Burgerlijke ongehoorzaamheid is de enige vorm van klimaatprotest die wél kan werken’, vertelt de prinses, intussen vrijgelaten, aan de telefoon.
www.demorgen.be
Clémentine Barzin au «Soir»: «Le MR doit être le moteur de la transition environnementale»
La députée régionale est la première candidate bruxelloise à la présidence du parti ces dernières décennies. Elle prône un «libéralisme environnemental». Et veut (re)conquérir des électeurs, particulièrement dans les villes.
www.lesoir.be
Alzheimer: l’efficacité des médicaments remise en cause
La Mutualité chrétienne estime que les médicaments anti-Alzheimer ne sont pas suffisamment efficaces. Elle plaide pour un arrêt partiel de la prise en charge par la sécu.
www.lesoir.be
Solidariteitsactie RTBF levert recordbedrag van 6,4 miljoen euro op
De solidariteitsactie CAP 48 van de Franstalige openbare omroep RTBF heeft dit jaar 6.430.071 euro opgebracht. Dat is zondag op de slotavond van de actie bekendgemaakt.
De Standaard
Maria (88) vermoord door ex-buur tijdens wandeling met hond: “Alsof hij wraak op ons wou nemen”
De buurtbewoners van de Stadswaag reageren geschokt op de dood van Maria Struyf (88), die tijdens een wandeling met haar hondje op straat in de keel werd gestoken. De Serviër N.T., tot voor kort haar overbuur in het gebouw waar ze woonde, werd opgepakt als vermoedelijke dader. “Wat heeft hem bezield om Maria te vermoorden?”
www.nieuwsblad.be
Jarige Elisabeth door de lens van hoffotograaf koning Filip: kroonprinses krijgt postzegel voor achttiende verjaardag
Haar vader koning Filip nam de foto zelf bij hen thuis in de tuin, en zij had ook haar inbreng tijdens de shoot. Kroonprinses Elisabeth is de eerste troonopvolger in de geschiedenis van de Belgische monarchie die vóór haar achttiende verjaardag een postzegel krijgt.
1 h
www.nieuwsblad.be
12 piekuurtreinen geschrapt en 35 omgeleid door werken aan Brussel-Zuid
Door werkzaamheden aan de seininrichting van Brussel-Zuid zal het treinaanbod van en naar de hoofdstad vanaf maandag beperkt worden tijdens de ochtend- en avondspits.
1 h
www.nieuwsblad.be
Zorgboerderijen in de lift: 'Alles groeit hier letterlijk, ook de mensen'
Steeds meer zorg- en leefboerderijen bieden een sterk alternatief voor klassieke opvang voor mensen met een beperking of psychische problemen. Het zijn veilige plekken waar ze zich zinvol kunnen ontwikkelen en in contact komen met de buitenwereld. 'De investering is groot, maar de levenskwaliteit die we aanbieden ook.'
2 h
Knack.be
Maria (88) gruwelijk vermoord door ex-buur tijdens wandeling met hondje: buurt Stadswaag geschokt
De buurtbewoners van de Stadswaag reageren geschokt op de gruwelijke dood van Maria Struyf (88), die tijdens een wandeling met haar hondje op straat in de keel werd gestoken. De Serviër N.T., tot voor kort haar overbuur in het gebouw waar ze woonde, werd opgepakt als vermoedelijke dader. “Wat heeft hem bezield om Maria te vermoorden?”
2 h
www.gva.be
Gerenoveerde Handelsbeurs open voor grote publiek: “Precies Spanje in het klein”
Voor het eerst in meer dan vijftien jaar wandelde er zondag nog eens een massa volk door de gerenoveerde Antwerpse Handelsbeurs. De primeur was voor de deelnemers van de allereerste Urban Walk Antwerpen, een twaalf kilometer lange wandeling door de stad. Alle vijfduizend monden vielen open.
2 h
www.gva.be
Opgelet, vanaf vandaag haalt stad fietsen weg aan Centraal Station
Foutief gestalde fietsen worden vanaf vandaag in de omgeving van het Centraal Station weggehaald door de stad. Stel dat u uw tweewieler daar toch geparkeerd heeft: waar vindt u nadien uw fiets terug en tegen welke prijs?
2 h
www.gva.be
De Lijn-topman: “Snoeien in aanbod, zodat reiziger zekerheid heeft”
Een schoolagenda die uitpuilt van de nota's, een paard dat dienstdoet als vervoersmiddel naar school en een kind dat overweegt op internaat te...
2 h
HLN.be
Ziekenfondsen willen medicatie alzheimer niet langer vergoeden
Artsen en ziekenfondsen stellen voor om niet langer de geneesmiddelen tegen alzheimer terug te betalen omdat ze onvoldoende werken. Dat schrijven...
2 h
HLN.be
Protesten Ecuador: inheemse leiders eisen vertrek van ministers van Binnenlandse Zaken en Defensie
De belangrijkste inheemse organisatie van Ecuador eist het vertrek van de ministers van Binnenlandse Zaken en Defensie als ‘een gebaar van sociale vrede’. Dat deed ze tijdens een vergadering met president Lenin Moreno. De inheemse leiders veroordeelden de harde repressie van de manifestaties, waarbij sinds 3 oktober al 6 doden en meer dan 1.300 gewonden vielen.
2 h
De Standaard
Voorpublicatie uit autobiografie Elton John: 'Prinses Diana was geweldig gezelschap. En een roddeltante'
Knack biedt een voorpublicatie aan uit Ik, de nieuwe autobiografie van Elton John die dinsdag in het Nederlands verschijnt.
2 h
Knack.be
Partij Orban op achterstand in Budapest bij lokale verkiezingen
Het ziet ernaar uit dat de partij van de Hongaarse premier Victor Orban het burgemeesterschap in de hoofdstad Budapest verliest.
2 h
De Standaard
EU-ministers bespreken sancties tegen Turkije
De ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-landen bespreken maandag wat voor maatregelen mogelijk en haalbaar zijn als antwoord op het Turkse...
2 h
HLN.be
Rechtenprof en kandidaat van de jongeren wint Tunesische presidentsverkiezingen
De onafhankelijke presidentskandidaat en rechtenprofessor Kaïs Saïed is zondagavond uitgeroepen tot winnaar van de presidentsverkiezingen in Tunesië.
3 h
www.nieuwsblad.be
Al 25.000 slachtoffers met valse actie ‘Win een SRT jeep’
3 h
www.hbvl.be
Bijna 800 vrouwen en kinderen van IS-strijders gevlucht uit Syrisch kamp
RaqqaUit een kamp in het noorden van Syrië zijn net geen 800 vrouwen en kinderen van IS-strijders ontsnapt. Dat gebeurde nadat de Koerdische bewakers het kamp hadden verlaten door de gevechten met Turkse troepen. “Volgens verschillende bronnen is er ook één Belgische vrouw op de vlucht”, zegt Heidi De Pauw van Child Focus, die het kamp vorig jaar nog bezocht.
3 h
www.hbvl.be
Regeringscommissaris volgt fraude bij De Watergroep op
3 h
www.hbvl.be
Belgen verstopten 63 miljard in buitenland
3 h
www.hbvl.be
Meer en meer geneeskundestudenten verkiezen job van huisarts boven die van specialist
BrusselLang verkoos het overgrote deel van de studenten geneeskunde de beter betaalde job van specialist boven die van huisarts. Maar daar komt verandering in.
3 h
www.hbvl.be
Elke week verdwijnt in ons land een slager
3 h
www.hbvl.be
Man slaat controleur De Lijn bewusteloos met ijzeren staaf
3 h
www.hbvl.be
Groene stroom zonder telefoon
PELTKevin Pinxten liet het telefoonnummer van zijn bedrijf overzetten naar een nieuw adres. Dat zou makkelijker zijn, dacht hij. Maar de overzetting leidde bij Proximus tot een stopzetting, tot vier weken zonder telefoon, en tot een niet te overzien verlies.
3 h
www.hbvl.be
Elke voordeelkaart heeft een nadeel: u betaalt
HASSELTDe redactie van Voor U Opgelost blijft geregeld klachten krijgen over de Senioren Voordeelkaart. Het blijkt vooral moeilijk om het lidmaatschap stop te zetten. Wie het niet volgens de regels doet, riskeert zelfs een incassobureau.
3 h
www.hbvl.be
Dodelijke tyfoon raast over Japan
3 h
www.hbvl.be
“Soms ben ik beschaamd dat ik die wedde krijg: 7.000 euro per maand om maar dit te moeten doen”
3 h
www.hbvl.be
Broers sterven op dezelfde dag in hetzelfde ziekenhuis
hoeseltHoe groot kan toeval zijn? De Hoeseltse broers Harie (82)en Jean Vandoren (87) zijn gestorven op dezelfde dag in hetzelfde ziekenhuis. Woensdag krijgen ze een gezamenlijke uitvaart, waarna hun urnen zij aan zij geplaatst zullen worden.
3 h
www.hbvl.be
“Ondanks goed poetsen hebben lopers een slechter gebit”
3 h
www.hbvl.be
Neeroeterenaar vliegt voor ‘De Luchtpolitie’
In de realityreeks ‘De Luchtpolitie’ vliegen we mee met de helikopterteams van de Belgische politie. Igor Craeghs (46) uit Neeroeteren (Maaseik) is een van de piloten.
3 h
www.hbvl.be
Dochter Chaplin krijgt ster in Gent
Zondag heeft actrice Geraldine Chaplin (75) op Film Fest Gent een ster gekregen op de Walk of Fame tijdens de intro van ‘The Barefoot Emperor’, de Belgische film van Peter Brosens en Jessica Woodworth. Chaplin vertolkt in deze satire een opmerkelijke dubbelrol.
3 h
www.hbvl.be
‘De slimste mens’ mikt hoog dit seizoen
3 h
www.hbvl.be